Avaa päävalikko

Luettelo Suomen kuntien koordinaateista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä artikkeli on luettelo Suomen kuntien koordinaateista. Koordinaatit on esitetty WGS 84 -koordinaattijärjestelmässä.

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Nykyiset kunnatMuokkaa

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Nykyisten kuntien koordinaattien pohjana ovat peruskartalta löytyvät vastaavat kuntien nimet. Koordinaatit on otettu Paikkatietoikkunan kartasta.[1]

Kunta Koordinaatit
Akaa 61.167145977°N, 23.865888764°E
Alajärvi 63.001273254°N, 23.817522812°E
Alavieska 64.166646246°N, 24.307213479°E
Alavus 62.586161997°N, 23.616600589°E
Asikkala 61.172512361°N, 25.549142484°E
Askola 60.530210718°N, 25.598880612°E
Aura 60.646591846°N, 22.588991955°E
Brändö 60.412662338°N, 21.043713790°E
Eckerö 60.213612052°N, 19.613138657°E
Enonkoski 62.089260323°N, 28.916904602°E
Enontekiö 68.385549758°N, 23.635307625°E
Espoo 60.206376371°N, 24.656728549°E
Eura 61.130003763°N, 22.135931764°E
Eurajoki 61.203547237°N, 21.734096180°E
Evijärvi 63.366901950°N, 23.473953140°E
Finström 60.232262787°N, 19.992383189°E
Forssa 60.814791352°N, 23.616407300°E
Föglö 60.011288651°N, 20.425481273°E
Geta 60.374272036°N, 19.845773869°E
Haapajärvi 63.748514012°N, 25.319573489°E
Haapavesi 64.136145958°N, 25.364407256°E
Hailuoto 65.008596339°N, 24.711126360°E
Halsua 63.460145023°N, 24.171590087°E
Hamina 60.569688146°N, 27.197900579°E
Hammarland 60.218344619°N, 19.739791930°E
Hankasalmi 62.390301152°N, 26.436191366°E
Hanko 59.824968530°N, 22.966840833°E
Harjavalta 61.313701934°N, 22.141199348°E
Hartola 61.583533225°N, 26.019445705°E
Hattula 61.055937939°N, 24.373688807°E
Hausjärvi 60.788352094°N, 25.024743189°E
Heinola 61.205235600°N, 26.034841245°E
Heinävesi 62.425985285°N, 28.629432602°E
Helsinki 60.166640739°N, 24.943536799°E
Hirvensalmi 61.643279652°N, 26.777369010°E
Hollola 60.988606497°N, 25.512813466°E
Honkajoki 61.993243973°N, 22.263525327°E
Huittinen 61.177545666°N, 22.699443932°E
Humppila 60.922008168°N, 23.367072017°E
Hyrynsalmi 64.677259967°N, 28.490705072°E
Hyvinkää 60.631016885°N, 24.861124319°E
Hämeenkyrö 61.640922455°N, 23.195714863°E
Hämeenlinna 60.996174323°N, 24.464424988°E
Ii 65.322611335°N, 25.374983789°E
Iisalmi 63.559688616°N, 27.186983669°E
Iitti 60.890805141°N, 26.338692150°E
Ikaalinen 61.768251116°N, 23.074590925°E
Ilmajoki 62.733541324°N, 22.577475532°E
Ilomantsi 62.672850851°N, 30.926797320°E
Imatra 61.171527381°N, 28.769224555°E
Inari 68.905469786°N, 27.017602211°E
Inkoo 60.044664081°N, 24.006574663°E
Isojoki 62.115137142°N, 21.958478468°E
Isokyrö 63.000103009°N, 22.318211434°E
Janakkala 60.921846055°N, 24.647706584°E
Joensuu 62.602079226°N, 29.759679275°E
Jokioinen 60.805162808°N, 23.490085206°E
Jomala 60.150434190°N, 19.952566320°E
Joroinen 62.179506084°N, 27.826421809°E
Joutsa 61.740271260°N, 26.110981259°E
Juuka 63.239859772°N, 29.254325823°E
Juupajoki 61.797913262°N, 24.369974148°E
Juva 61.897472595°N, 27.857335654°E
Jyväskylä 62.241677684°N, 25.749498121°E
Jämijärvi 61.820221688°N, 22.691024601°E
Jämsä 61.864256654°N, 25.190231473°E
Järvenpää 60.481098394°N, 25.100747410°E
Kaarina 60.407620851°N, 22.371004907°E
Kaavi 62.974976715°N, 28.480838102°E
Kajaani 64.226733925°N, 27.728046683°E
Kalajoki 64.260430362°N, 23.949156078°E
Kangasala 61.463200572°N, 24.067165047°E
Kangasniemi 61.988644474°N, 26.642473064°E
Kankaanpää 61.803357693°N, 22.395162560°E
Kannonkoski 62.976573477°N, 25.263430615°E
Kannus 63.901745411°N, 23.915054223°E
Karijoki 62.308417557°N, 21.704898532°E
Karkkila 60.534934578°N, 24.208211330°E
Karstula 62.876603857°N, 24.800504818°E
Karvia 62.138536127°N, 22.562560142°E
Kaskinen 62.382871885°N, 21.225392339°E
Kauhajoki 62.425088156°N, 22.177243878°E
Kauhava 63.100920012°N, 23.065244367°E
Kauniainen 60.210640465°N, 24.727752700°E
Kaustinen 63.548090648°N, 23.699878510°E
Keitele 63.179589177°N, 26.349949125°E
Kemi 65.733635445°N, 24.563415560°E
Kemijärvi 66.715018519°N, 27.430577528°E
Keminmaa 65.798981364°N, 24.542629190°E
Kemiönsaari 60.163845255°N, 22.728934263°E
Kempele 64.912672171°N, 25.509951880°E
Kerava 60.404868786°N, 25.103548718°E
Keuruu 62.260208877°N, 24.706448341°E
Kihniö 62.203176316°N, 23.177811003°E
Kinnula 63.367271175°N, 24.969957600°E
Kirkkonummi 60.120657960°N, 24.438913078°E
Kitee 62.096690509°N, 30.145386285°E
Kittilä 67.653127857°N, 24.911437456°E
Kiuruvesi 63.651462106°N, 26.622489907°E
Kivijärvi 63.122924860°N, 25.070968069°E
Kokemäki 61.256136349°N, 22.350459185°E
Kokkola 63.837583062°N, 23.131961664°E
Kolari 67.331718287°N, 23.788974026°E
Konnevesi 62.627334113°N, 26.289457254°E
Kontiolahti 62.766465365°N, 29.844407795°E
Korsnäs 62.785052299°N, 21.188728029°E
Koski Tl 60.652981939°N, 23.137367393°E
Kotka 60.465520795°N, 26.941152634°E
Kouvola 60.866825214°N, 26.705598153°E
Kristiinankaupunki 62.274742151°N, 21.378547080°E
Kruunupyy 63.727817733°N, 23.033771859°E
Kuhmo 64.125288629°N, 29.524367548°E
Kuhmoinen 61.562425983°N, 25.175665612°E
Kumlinge 60.259692477°N, 20.778313171°E
Kuopio 62.892982923°N, 27.688934744°E
Kuortane 62.807410615°N, 23.506393077°E
Kurikka 62.618893949°N, 22.398773710°E
Kustavi 60.546714695°N, 21.358881644°E
Kuusamo 65.964424921°N, 29.188616060°E
Kyyjärvi 63.043410994°N, 24.566437311°E
Kärkölä 60.868376480°N, 25.273377105°E
Kärsämäki 63.980587073°N, 25.759667454°E
Kökar 59.920278312°N, 20.908372757°E
Lahti 60.980380564°N, 25.654987962°E
Laihia 62.977956713°N, 22.011173105°E
Laitila 60.875860346°N, 21.690233379°E
Lapinjärvi 60.624363429°N, 26.201405459°E
Lapinlahti 63.364517752°N, 27.387415475°E
Lappajärvi 63.217602823°N, 23.632849978°E
Lappeenranta 61.058749724°N, 28.187689913°E
Lapua 62.970168655°N, 23.007570333°E
Laukaa 62.413528005°N, 25.957777304°E
Lemi 61.061522998°N, 27.804960542°E
Lemland 60.068453521°N, 20.099599382°E
Lempäälä 61.312525626°N, 23.755748116°E
Leppävirta 62.491829038°N, 27.788663006°E
Lestijärvi 63.524801746°N, 24.665803320°E
Lieksa 63.317804542°N, 30.028096821°E
Lieto 60.506876265°N, 22.455932813°E
Liminka 64.809794749°N, 25.411946267°E
Liperi 62.534480932°N, 29.367861963°E
Lohja 60.250916253°N, 24.065782053°E
Loimaa 60.851362252°N, 23.058593858°E
Loppi 60.717556416°N, 24.443566270°E
Loviisa 60.457732981°N, 26.223660363°E
Luhanka 61.796805591°N, 25.703825319°E
Lumijoki 64.837617135°N, 25.187125981°E
Lumparland 60.117402400°N, 20.258892131°E
Luoto 63.755494342°N, 22.746684981°E
Luumäki 60.920924640°N, 27.559740129°E
Maalahti 62.942910055°N, 21.552851475°E
Maarianhamina 60.101520836°N, 19.942267834°E
Marttila 60.585411972°N, 22.898967272°E
Masku 60.570991977°N, 22.098688118°E
Merijärvi 64.297718020°N, 24.441848134°E
Merikarvia 61.860339690°N, 21.505430059°E
Miehikkälä 60.669224483°N, 27.696366399°E
Mikkeli 61.687726895°N, 27.273224374°E
Muhos 64.808918576°N, 25.990050022°E
Multia 62.408697501°N, 24.794621331°E
Muonio 67.959275326°N, 23.677223262°E
Mustasaari 63.114054101°N, 21.680745161°E
Muurame 62.130508880°N, 25.673565080°E
Mynämäki 60.678732788°N, 21.987506589°E
Myrskylä 60.670439657°N, 25.852102173°E
Mäntsälä 60.636084980°N, 25.320204692°E
Mänttä-Vilppula 62.036948707°N, 24.553095512°E
Mäntyharju 61.418280940°N, 26.875355649°E
Naantali 60.467709253°N, 22.018224718°E
Nakkila 61.366902193°N, 22.004075891°E
Nivala 63.929637787°N, 24.953943761°E
Nokia 61.478773769°N, 23.508499404°E
Nousiainen 60.599114832°N, 22.082180366°E
Nurmes 63.544266312°N, 29.132995571°E
Nurmijärvi 60.460806119°N, 24.807369231°E
Närpiö 62.473293481°N, 21.336718308°E
Orimattila 60.804022140°N, 25.734288563°E
Oripää 60.856350309°N, 22.697411262°E
Orivesi 61.677407146°N, 24.357389414°E
Oulainen 64.266570168°N, 24.816231983°E
Oulu 65.013784817°N, 25.472099070°E
Outokumpu 62.726024464°N, 29.015423401°E
Padasjoki 61.351408456°N, 25.277610756°E
Paimio 60.455410664°N, 22.691146855°E
Paltamo 64.409447258°N, 27.832162935°E
Parainen 60.299124907°N, 22.302301700°E
Parikkala 61.555129630°N, 29.501065813°E
Parkano 62.010623403°N, 23.021041049°E
Pedersören kunta 63.601233473°N, 22.791289301°E
Pelkosenniemi 67.109192048°N, 27.512878531°E
Pello 66.775583504°N, 23.963477750°E
Perho 63.215274507°N, 24.423163042°E
Pertunmaa 61.503094056°N, 26.477987839°E
Petäjävesi 62.256663764°N, 25.183606514°E
Pieksämäki 62.298590826°N, 27.155481907°E
Pielavesi 63.232348566°N, 26.755606074°E
Pietarsaari 63.675221726°N, 22.702931738°E
Pihtipudas 63.370334395°N, 25.574614233°E
Pirkkala 61.465248956°N, 23.645483231°E
Polvijärvi 62.856826994°N, 29.369602563°E
Pomarkku 61.694846754°N, 22.010453708°E
Pori 61.483726303°N, 21.795900114°E
Pornainen 60.476898450°N, 25.372932372°E
Porvoo 60.395371935°N, 25.666559544°E
Posio 66.109736985°N, 28.173906419°E
Pudasjärvi 65.360947120°N, 26.999243541°E
Pukkila 60.645352853°N, 25.580407556°E
Punkalaidun 61.113272934°N, 23.100542189°E
Puolanka 64.868658767°N, 27.669071121°E
Puumala 61.521855331°N, 28.179971761°E
Pyhtää 60.492210487°N, 26.544880023°E
Pyhäjoki 64.465163558°N, 24.259197182°E
Pyhäjärvi 63.681835448°N, 25.985775658°E
Pyhäntä 64.099460341°N, 26.329977857°E
Pyhäranta 60.948266485°N, 21.440934529°E
Pälkäne 61.336821181°N, 24.270409233°E
Pöytyä 60.721369364°N, 22.599537679°E
Raahe 64.687734335°N, 24.478273101°E
Raasepori 59.974552922°N, 23.436228080°E
Raisio 60.486079651°N, 22.171068833°E
Rantasalmi 62.063413397°N, 28.304229966°E
Ranua 65.927505623°N, 26.518416699°E
Rauma 61.128737875°N, 21.511126919°E
Rautalampi 62.621137137°N, 26.835420999°E
Rautavaara 63.494210301°N, 28.298223078°E
Rautjärvi 61.433471798°N, 29.367915250°E
Reisjärvi 63.604386795°N, 24.937851054°E
Riihimäki 60.736737225°N, 24.775321449°E
Ristijärvi 64.505096191°N, 28.211768863°E
Rovaniemi 66.502790259°N, 25.728478856°E
Ruokolahti 61.292264125°N, 28.815799538°E
Ruovesi 61.984488222°N, 24.068811837°E
Rusko 60.542439512°N, 22.222515059°E
Rääkkylä 62.312677024°N, 29.626058461°E
Saarijärvi 62.705523683°N, 25.253902000°E
Salla 66.830971278°N, 28.669933096°E
Salo 60.384373601°N, 23.126727127°E
Saltvik 60.275214843°N, 20.059115249°E
Sastamala 61.340225146°N, 22.906437534°E
Sauvo 60.344506715°N, 22.691750338°E
Savitaipale 61.198742149°N, 27.686019135°E
Savonlinna 61.869802657°N, 28.878498290°E
Savukoski 67.292004821°N, 28.164370823°E
Seinäjoki 62.786662897°N, 22.842279603°E
Sievi 63.906281167°N, 24.521156852°E
Siikainen 61.877660372°N, 21.823140984°E
Siikajoki 64.663838767°N, 25.103293299°E
Siikalatva 64.272030170°N, 25.863775714°E
Siilinjärvi 63.073664705°N, 27.659698525°E
Simo 65.661270047°N, 25.062297166°E
Sipoo 60.376856973°N, 25.268516114°E
Siuntio 60.138017546°N, 24.224863347°E
Sodankylä 67.414920225°N, 26.590673697°E
Soini 62.872972290°N, 24.210173232°E
Somero 60.628290724°N, 23.517691265°E
Sonkajärvi 63.669163025°N, 27.523742906°E
Sotkamo 64.132024970°N, 28.387689851°E
Sottunga 60.129987500°N, 20.667418704°E
Sulkava 61.789726328°N, 28.378042315°E
Sund 60.250200171°N, 20.116293532°E
Suomussalmi 64.883821118°N, 28.904794739°E
Suonenjoki 62.623037446°N, 27.127576934°E
Sysmä 61.503771936°N, 25.683702910°E
Säkylä 61.048361211°N, 22.336785897°E
Taipalsaari 61.161330352°N, 28.057579346°E
Taivalkoski 65.576252124°N, 28.240598067°E
Taivassalo 60.561807633°N, 21.611197663°E
Tammela 60.808134311°N, 23.760277513°E
Tampere 61.497742570°N, 23.761290078°E
Tervo 62.952145240°N, 26.753932331°E
Tervola 66.087024017°N, 24.811064390°E
Teuva 62.484761491°N, 21.747190967°E
Tohmajärvi 62.226235418°N, 30.333057263°E
Toholampi 63.771687856°N, 24.250504148°E
Toivakka 62.097929789°N, 26.082544741°E
Tornio 65.849730180°N, 24.144091609°E
Turku 60.451690351°N, 22.266866666°E
Tuusniemi 62.812406598°N, 28.488250625°E
Tuusula 60.402369377°N, 25.025142036°E
Tyrnävä 64.763363971°N, 25.652633446°E
Ulvila 61.432652934°N, 21.888033305°E
Urjala 61.081131717°N, 23.549311266°E
Utajärvi 64.761695580°N, 26.416907969°E
Utsjoki 69.907828523°N, 27.026541275°E
Uurainen 62.500806390°N, 25.438518873°E
Uusikaarlepyy 63.523125804°N, 22.530086009°E
Uusikaupunki 60.801207736°N, 21.407727115°E
Vaala 64.560942154°N, 26.840673725°E
Vaasa 63.092588875°N, 21.615874122°E
Valkeakoski 61.270053249°N, 24.029248502°E
Valtimo 63.680306323°N, 28.813705084°E
Vantaa 60.298133721°N, 25.006641332°E
Varkaus 62.313950665°N, 27.888587335°E
Vehmaa 60.685902746°N, 21.712512133°E
Vesanto 62.931030440°N, 26.412849105°E
Vesilahti 61.305583862°N, 23.627636445°E
Veteli 63.475287314°N, 23.788625120°E
Vieremä 63.744069514°N, 27.005160452°E
Vihti 60.416791924°N, 24.319858395°E
Viitasaari 63.082792009°N, 25.855167908°E
Vimpeli 63.161927977°N, 23.820600738°E
Virolahti 60.582071101°N, 27.708871595°E
Virrat 62.238484560°N, 23.773747693°E
Vårdö 60.244351018°N, 20.375338092°E
Vöyri 63.132068002°N, 22.252456379°E
Ylitornio 66.323044983°N, 23.673012317°E
Ylivieska 64.072284496°N, 24.533690188°E
Ylöjärvi 61.557156020°N, 23.596580124°E
Ypäjä 60.805227741°N, 23.272438379°E
Ähtäri 62.552859290°N, 24.075018434°E
Äänekoski 62.603307432°N, 25.724831350°E

Entiset kunnatMuokkaa

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Entisten kuntien koordinaattien pohjana ovat peruskartalta löytyvät vastaavat paikannimet. Koordinaatit on otettu Paikkatietoikkunan kartasta.[1] Huomautus-sarakkeessa on mainittu, mihin paikannimeen koordinaatit perustuvat, jos entisen kunnan nimeä ei ole peruskartassa.

Kunta Koordinaatit Huomautus
Ahlainen 61.678023920°N, 21.626330953°E
Aitolahti 61.545371629°N, 23.892254798°E
Akaa 61.165903424°N, 23.865205205°E Toijalan kirkko
Alahärmä 63.247219766°N, 22.848395518°E
Alastaro 60.951651961°N, 22.863826503°E
Alatornio 65.825163442°N, 24.177258112°E
Alaveteli 63.707310766°N, 23.338537041°E
Angelniemi 60.297685792°N, 22.895885626°E
Anjala 60.684358908°N, 26.798245535°E
Anjalankoski 60.747135803°N, 26.829718992°E Keltakangas
Anttola 61.579027458°N, 27.631665466°E
Artjärvi 60.745490544°N, 26.069016879°E
Askainen 60.571182301°N, 21.865592699°E
Bergö 62.972759101°N, 21.184700076°E
Björköby 63.346645008°N, 21.330105492°E
Bromarv 59.988736849°N, 23.033903438°E
Degerby 60.084472175°N, 24.174842115°E
Dragsfjärd 60.073972599°N, 22.469977516°E
Elimäki 60.719891717°N, 26.461450823°E
Eno 62.805100971°N, 30.154217318°E
Eräjärvi 61.577558095°N, 24.562880582°E
Haaga 60.222458255°N, 24.905532333°E
Haapasaari 60.289133038°N, 27.192320315°E
Halikko 60.398864630°N, 23.073836143°E
Hauho 61.172789385°N, 24.563760472°E
Haukipudas 65.177700607°N, 25.351204915°E
Haukivuori 62.019545498°N, 27.207641672°E
Heinolan maalaiskunta 61.252625526°N, 26.072662452°E Heinolan kirkonkylä
Hiittinen 59.892290855°N, 22.523121762°E
Himanka 64.062182265°N, 23.654471782°E
Hinnerjoki 60.993850871°N, 21.991026786°E
Honkilahti 60.967659068°N, 22.112539341°E
Houtskari 60.222880289°N, 21.372262096°E
Huopalahti 60.218456767°N, 24.893352452°E rautatieliikennepaikka
Hyvinkään maalaiskunta 60.601625683°N, 24.819030898°E Hyvinkäänkylä
Hämeenkoski 61.021878572°N, 25.154750020°E
Hämeenlinnan maalaiskunta 61.007591186°N, 24.486960129°E Hätilä
Iisalmen maalaiskunta 63.518085031°N, 27.244072940°E Peltosalmi
Ikaalisten maalaiskunta 61.758943932°N, 23.001491441°E Kilvakkala
Iniö 60.397234154°N, 21.387278174°E
Jaala 61.052494081°N, 26.476097463°E
Jalasjärvi 62.492370733°N, 22.762966942°E
Jepua 63.402545495°N, 22.653434832°E
Joutseno 61.118181182°N, 28.508515282°E
Juankoski 63.065956601°N, 28.329702098°E
Jurva 62.686356052°N, 21.983420608°E
Jyväskylän maalaiskunta 62.247863538°N, 25.869670550°E Vaajakoski
Jämsänkoski 61.919113195°N, 25.174355532°E
Jäppilä 62.379300988°N, 27.422703947°E
Kaarlela 63.828966855°N, 23.136222409°E Kirkonmäki
Kajaanin maalaiskunta 64.231140508°N, 27.738331757°E Teppana
Kakskerta 60.365460724°N, 22.211244632°E saari
Kalanti 60.819323718°N, 21.560185791°E
Kalvola 61.100812652°N, 24.121769404°E
Kangaslampi 62.296925197°N, 28.249975448°E
Karhula 60.514648301°N, 26.937804121°E
Karinainen 60.702349225°N, 22.757685643°E Kyrö
Karjaa 60.071935569°N, 23.666402301°E
Karjaan maalaiskunta 60.137732304°N, 23.864028693°E Mustio
Karjala 60.837911185°N, 22.000167087°E
Karjalohja 60.241807841°N, 23.719317265°E
Karkku 61.444358617°N, 23.045605424°E
Karttula 62.896301683°N, 26.970457078°E
Karuna 60.269443336°N, 22.545240975°E
Karunki 66.037455145°N, 24.022315186°E
Kauvatsa 61.337205133°N, 22.503074222°E
Keikyä 61.281862334°N, 22.689638864°E
Kemijärven maalaiskunta 66.697388771°N, 27.562652609°E Isokylä
Kemiö 60.167949947°N, 22.737645193°E
Kerimäki 61.910693858°N, 29.282286369°E
Kestilä 64.350019232°N, 26.279208112°E
Kesälahti 61.892534981°N, 29.827672796°E
Kiihtelysvaara 62.495252275°N, 30.250823614°E
Kiikala 60.460387738°N, 23.552816316°E
Kiikka 61.320789489°N, 22.775438598°E
Kiikoinen 61.453843080°N, 22.576993522°E
Kiiminki 65.129703741°N, 25.773070250°E
Kisko 60.244338280°N, 23.476389522°E
Kiukainen 61.212446169°N, 22.084501962°E
Kodisjoki 61.027344344°N, 21.687380697°E
Koijärvi 60.937749085°N, 23.651837353°E
Koivulahti 63.161811001°N, 21.839309693°E
Konginkangas 62.779294471°N, 25.806376275°E
Korpilahti 62.016072416°N, 25.559049449°E
Korppoo 60.162511888°N, 21.564757008°E
Kortesjärvi 63.300295790°N, 23.155027673°E
Koskenpää 62.081435567°N, 25.139969310°E
Kuhmalahti 61.481734784°N, 24.702411887°E Pohja
Kuivaniemi 65.578469473°N, 25.188134372°E
Kullaa 61.472418478°N, 22.153809324°E
Kulosaari 60.185720391°N, 25.005145903°E
Kuopion maalaiskunta 62.776129628°N, 27.504515973°E Kurkimäki
Kuorevesi 61.862987162°N, 24.826486444°E Halli
Kuru 61.876998991°N, 23.725514361°E
Kuusankoski 60.906967540°N, 26.624278431°E
Kuusisto 60.383762085°N, 22.387930395°E saari
Kuusjoki 60.520373108°N, 23.220918110°E
Kylmäkoski 61.150579480°N, 23.690074040°E
Kymi 60.569884329°N, 26.981882348°E Tavastila
Kälviä 63.859103546°N, 23.452912796°E
Köyliö 61.115617061°N, 22.309671524°E
Lammi 61.077547593°N, 25.010948372°E
Lappee 60.866626463°N, 28.298681105°E Vainikkala
Lappi 61.101966682°N, 21.835105700°E
Lapväärtti 62.250417802°N, 21.521730028°E
Lauritsala 61.070564908°N, 28.264734170°E
Lavia 61.597406091°N, 22.592339251°E
Lehtimäki 62.818576780°N, 23.943562243°E
Leivonmäki 61.915098816°N, 26.122989820°E
Lemu 60.567543032°N, 21.974724354°E
Liljendal 60.573461293°N, 26.052577829°E
Lohjan kunta 60.200962572°N, 24.003214845°E Virkkala
Lohtaja 64.022504578°N, 23.502565312°E
Loimaan kunta 60.873173659°N, 22.987626203°E Hirvikoski
Lokalahti 60.680890663°N, 21.465226098°E
Luopioinen 61.363374558°N, 24.657039187°E
Luvia 61.361313065°N, 21.623517160°E
Längelmäki 61.728745609°N, 24.787382572°E Länkipohja
Maaninka 63.155739588°N, 27.300158583°E
Maaria 60.537109736°N, 22.349742030°E
Maksamaa 63.215639141°N, 22.059061807°E
Mellilä 60.780003605°N, 22.927770409°E
Merimasku 60.481130674°N, 21.870940823°E
Messukylä 61.481570665°N, 23.839329366°E
Metsämaa 60.939728842°N, 23.152005812°E
Mietoinen 60.627348268°N, 21.926900831°E
Mikkelin maalaiskunta 61.676976709°N, 27.186028696°E Rantakylä
Mouhijärvi 61.513560937°N, 23.003662068°E
Munsala 63.453185545°N, 22.437132826°E
Muurla 60.349470959°N, 23.279628272°E
Muuruvesi 63.014697549°N, 28.202154074°E
Mänttä 62.033290911°N, 24.621710861°E
Naantalin maalaiskunta 60.467516278°N, 21.999104551°E Kultaranta
Nastola 60.947743405°N, 25.930078489°E
Nauvo 60.192713086°N, 21.909237416°E
Nilsiä 63.204354584°N, 28.085180693°E
Noormarkku 61.593732028°N, 21.869581204°E
Nuijamaa 60.961580142°N, 28.538480025°E
Nummi 60.392717139°N, 23.885540514°E
Nummi-Pusula {{Coord|||nimi=Nummi-Pusula}} selvennä
Nurmeksen maalaiskunta 63.556178749°N, 29.109274688°E Porokylä
Nurmo 62.828702831°N, 22.909891012°E
Oravainen 63.299341216°N, 22.378884540°E
Oulujoki 65.006321789°N, 25.563557067°E
Oulunkylä 60.231331392°N, 24.952287743°E
Oulunsalo 64.933963580°N, 25.408499647°E
Paattinen 60.593101776°N, 22.384170211°E
Paavola 64.607145088°N, 25.206426107°E
Paraisten maalaiskunta 60.282669063°N, 22.246705529°E Ersby
Pattijoki 64.693420434°N, 24.575072925°E
Pernaja 60.447020549°N, 26.031083639°E
Perniö 60.203107189°N, 23.126047435°E
Pertteli 60.449924897°N, 23.237812103°E
Peräseinäjoki 62.562014385°N, 23.062332645°E
Petolahti 62.838654404°N, 21.424331072°E
Pieksämäen maalaiskunta 62.287089926°N, 27.059824827°E Naarajärvi
Pieksänmaa {{Coord|||nimi=Pieksänmaa}} selvennä
Pielisensuu 62.621094570°N, 29.872218742°E Utran kirkko
Pielisjärvi 63.320987370°N, 30.145706737°E Pankakoski
Pihlajavesi 62.344588666°N, 24.39061056°E
Piikkiö 60.426523128°N, 22.511788334°E
Piippola 64.177629649°N, 25.965553742°E
Pirttikylä 62.712447339°N, 21.614209829°E
Pohja 60.096849844°N, 23.525842000°E
Pohjaslahti 62.156396407°N, 24.131142694°E
Porin maalaiskunta 61.564722576°N, 21.604196088°E Pihlava
Porvoon maalaiskunta 60.373091771°N, 25.638121271°E Gammelbacka
Pulkkila 64.270639591°N, 25.866082536°E
Punkaharju 61.755776335°N, 29.391028863°E
Purmo 63.524657449°N, 22.958292184°E
Pusula 60.472692408°N, 23.981531583°E
Pyhäjärvi Ul 60.524526004°N, 24.271934825°E Ahmoo
Pyhämaa 60.952815376°N, 21.371857924°E
Pyhäselkä 62.438199656°N, 29.970214067°E Hammaslahti
Pylkönmäki 62.665038114°N, 24.805385355°E
Raippaluoto 63.228820259°N, 21.416897745°E
Rantsila 64.506125286°N, 25.664498397°E
Rauman maalaiskunta 61.133910489°N, 21.578327671°E Uotila
Rautio 64.075865436°N, 24.213881355°E
Renko 60.893678853°N, 24.286808734°E
Revonlahti 64.718391174°N, 24.966041339°E
Riistavesi 62.913728922°N, 28.162045163°E
Ristiina 61.508871358°N, 27.261797146°E
Rovaniemen maalaiskunta 66.519228198°N, 25.767407455°E Saarenkylä
Ruotsinpyhtää 60.524388850°N, 26.474791623°E
Ruukki 64.664765829°N, 25.098054619°E
Rymättylä 60.375904900°N, 21.943481352°E
Saari 61.699319146°N, 29.687200758°E Akonpohja
Sahalahti 61.475269787°N, 24.330149555°E
Saloinen 64.649229229°N, 24.458470830°E
Sammatti 60.319828906°N, 23.821467051°E
Savonranta 62.173749611°N, 29.205527901°E
Seinäjoen maalaiskunta 62.763490831°N, 22.844010809°E Törnävä
Siipyy 62.028836052°N, 21.340611316°E
Simpele 61.433603733°N, 29.360225298°E
Sippola 60.739280791°N, 27.000961569°E
Snappertuna 59.997240331°N, 23.652230968°E
Somerniemi 60.571501431°N, 23.738199361°E
Sulva 63.012963370°N, 21.648990149°E
Sumiainen 62.657357826°N, 26.046418485°E
Suodenniemi 61.558099855°N, 22.785265001°E
Suolahti 62.564216526°N, 25.853631288°E
Suomenniemi 61.328521921°N, 27.447822312°E
Suomusjärvi 60.378510821°N, 23.591048238°E
Suoniemi 61.441352528°N, 23.215629466°E
Särkisalo 60.114549882°N, 22.951980093°E
Säyneinen 63.206227791°N, 28.479180305°E
Säynätsalo 62.140249474°N, 25.769488446°E
Sääksmäki 61.204089355°N, 24.065748914°E
Sääminki 61.883957335°N, 28.759615225°E Aholahti
Tammisaaren maalaiskunta 59.991213832°N, 23.420052341°E Österby
Tammisaari 59.975386307°N, 23.438063620°E
Tarvasjoki 60.583968822°N, 22.733210157°E
Teerijärvi 63.542120792°N, 23.515064348°E
Teisko 61.673586131°N, 23.846790114°E
Temmes 64.655560665°N, 25.615855966°E
Tenhola 60.058449473°N, 23.298094718°E
Tiukka 62.300427928°N, 21.456326460°E
Toijala 61.166727146°N, 23.866956472°E
Tottijärvi 61.400222798°N, 23.345526498°E
Tuulos 61.115897401°N, 24.833874527°E
Tuupovaara 62.485833164°N, 30.617328748°E
Tyrväntö 61.154842485°N, 24.332659625°E
Tyrvää 61.323460243°N, 22.883269294°E
Töysä 62.635584685°N, 23.821810420°E
Ullava 63.706359351°N, 23.891852277°E
Uskela 60.376709721°N, 23.130560270°E Uskelan kirkko
Uudenkaarlepyyn maalaiskunta 63.495674802°N, 22.520411629°E Juutas
Uudenkaupungin maalaiskunta 60.813556671°N, 21.275182342°E Lepäinen
Uukuniemi 61.750474555°N, 29.888796020°E Niukkala
Vahto 60.609953277°N, 22.307161370°E
Valkeala 60.940003897°N, 26.797317442°E
Vammala 61.342498375°N, 22.905648162°E
Vampula 61.028862569°N, 22.681904637°E
Vanaja 60.976743547°N, 24.504735526°E
Varpaisjärvi 63.359321190°N, 27.755057083°E
Vehkalahti 60.565874017°N, 27.109901278°E Summa
Vehmersalmi 62.761670171°N, 28.028945527°E
Velkua 60.465784947°N, 21.668809737°E
Vihanti 64.484724653°N, 24.991553330°E
Viiala 61.210699961°N, 23.767399340°E
Viljakkala 61.706014411°N, 23.266873806°E
Vilppula 62.021797607°N, 24.509925290°E
Virtasalmi 62.133251829°N, 27.463273925°E
Vuolijoki 64.182941209°N, 26.997446521°E
Vähäkyrö 63.054317475°N, 22.108254742°E
Värtsilä 62.200165126°N, 30.610687606°E
Västanfjärd 60.048452527°N, 22.663555809°E
Vöyri-Maksamaa {{Coord|||nimi=Vöyri-Maksamaa}} selvennä
Ylihärmä 63.145937947°N, 22.796457325°E
Yli-Ii 65.371810303°N, 25.845802561°E
Ylikiiminki 65.028851993°N, 26.125798499°E
Ylimarkku 62.609197151°N, 21.465614035°E
Ylistaro 62.939581908°N, 22.513055383°E
Ylämaa 60.797696610°N, 28.008454242°E
Yläne 60.879135365°N, 22.409823038°E
Äetsä 61.289206343°N, 22.694537004°E Pehula
Ähtävä 63.596060853°N, 23.041121132°E
Äänekosken maalaiskunta 62.568724216°N, 25.641542570°E Honkola
Öja 63.831525623°N, 22.897116335°E

Luovutettujen alueiden kunnatMuokkaa

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luovutettujen alueiden kunniksi on tässä laskettu kokonaan Neuvostoliitolle luovutetut kunnat sekä sellaiset osittain luovutetut kunnat, jotka lakkautettiin pian alueluovutusten jälkeen. Mukana on myös Kyyrölä, joka lakkautettiin jo ennen alueluovutuksia. Koordinaatit perustuvat kuntien kirkkojen sijainteihin ja ne on etsitty Karjalan kartat -palvelusta.[2] Jos kirkkoa ei ole tai sitä ei löydy kartoista, niin koordinaatit perustuvat johonkin paikannimeen. Karjalan kartat -palvelu ei kata koko luovutettua aluetta, joten osa koordinaateista on Google Maps -karttapalvelusta. Google Mapsista etsittyjen kohteiden sijainnit ovat likimääräisiä.

Kunta Koordinaatit Huomautus
Antrea 60.92207°N, 29.15828°E
Harlu 61.80810°N, 30.94193°E
Heinjoki 60.73159°N, 29.18041°E
Hiitola 61.20212°N, 29.73422°E
Impilahti 61.67126°N, 31.15761°E
Jaakkima 61.52336°N, 30.18477°E
Johannes 60.52982°N, 28.67141°E
Jääski 61.03770°N, 28.92111°E
Kanneljärvi 60.35663°N, 29.44322°E
Kaukola 61.05687°N, 29.80044°E
Kirvu 61.07420°N, 29.29189°E
Kivennapa 60.35578°N, 29.73559°E
Koivisto 60.36451°N, 28.60512°E
Koiviston maalaiskunta 60.36304°N, 28.79188°E Humaljoki
Korpiselkä 62.34239°N, 31.00494°E
Kuolemajärvi 60.37442°N, 28.96593°E
Kurkijoki 61.29860°N, 29.88979°E
Kyyrölä 60.54439°N, 29.49114°E
Käkisalmen maalaiskunta 61.02216°N, 30.13475°E Tenkalahti
Käkisalmi 61.03807°N, 30.11541°E
Lahdenpohja 61.51817°N, 30.19544°E Lahdenpohja
Lavansaari 60.021520°N, 27.822082°E Lavansaaren kirkko[3]
Lumivaara 61.43841°N, 30.15197°E Kumola
Metsäpirtti 60.56243°N, 30.52143°E
Muolaa 60.55463°N, 29.56792°E
Petsamo 69.560908°N, 31.232803°E Parkkina[3]
Pyhäjärvi Vpl 60.82450°N, 30.20204°E
Pälkjärvi 62.05452°N, 30.69715°E
Rautu 60.55688°N, 30.25415°E
Ruskeala 61.93371°N, 30.58242°E
Räisälä 60.92340°N, 29.76101°E
Sakkola 60.69608°N, 30.21362°E
Salmi 61.37108°N, 31.85723°E
Seiskari 60.027243°N, 28.368582°E Seiskarin kirkko[3]
Soanlahti 62.03029°N, 31.03340°E
Sortavala 61.70407°N, 30.68695°E
Sortavalan maalaiskunta 61.74489°N, 30.67163°E Helylä
Suistamo 61.91364°N, 31.13975°E Suistamo
Suojärvi 62.07901°N, 32.34352°E Suvilahti
Suursaari 60.083423°N, 26.968884°E Suursaaren kirkko[3]
Säkkijärvi 60.632219°N, 28.160464°E Säkkijärven kirkko[3]
Terijoki 60.19592°N, 29.70667°E
Tytärsaari 59.840789°N, 27.198239°E Tytärsaaren kirkko[3]
Uusikirkko 60.31606°N, 29.26263°E
Vahviala 60.792873°N, 28.442365°E Vahvialan kirkko[3]
Valkjärvi 60.55769°N, 29.85780°E
Viipuri 60.70911°N, 28.74533°E
Viipurin maalaiskunta 60.66301°N, 28.90329°E Säiniö
Vuoksela 60.71194°N, 29.77758°E
Vuoksenranta 60.86360°N, 29.48120°E
Äyräpää 60.71247°N, 29.57033°E

LähteetMuokkaa

  1. a b Paikkatietoikkuna Maanmittauslaitos.
  2. Karjalan kartat Maanmittauslaitos.
  3. a b c d e f g Google Maps