Luettelo Suomen kunnista perustamisvuoden mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä artikkeli on luettelo Suomen kunnista perustamisvuoden mukaan.

Ennen vuotta 1865 Suomessa oli kunnallishallinto vain kaupungeissa. Maaseudulla kirkkopitäjät huolehtivat myös paikallishallinnon tehtävistä, jotka nykyisin kuuluvat kunnille. Tietoja paikallishallinnosta ennen vuotta 1865 on artikkelissa Luettelo Suomen kirkkopitäjistä. Vuoden 1865 kunnallisasetuksen mukaan maaseudulle oli perustettava kunnat, joiden alueet olivat samat kuin seurakuntien. Kesti useita vuosia ennen kuin kaikkien seurakuntien alueella vastaava kunta oli aloittanut toimintansa, ja toisaalta taas useita kappeliseurakuntia oli vielä vuosikymmenien ajan itsenäistymättä omiksi kirkkoherrakunniksi. Vuoden 1926 kuntajakolaki teki mahdolliseksi muuttaa kuntajakoa maaseudulla kirkollisesta jaotuksesta riippumatta. Luettelossa vuoden 1865 kirkkopitäjäjaon mukaan syntyneiden kuntien kohdalla on esitetty myös kirkkopitäjän perustamisvuosi. Luettelo sisältää myös tiedon siitä, mistä kunnasta tai kirkkopitäjästä kunta muodostettiin.

Kunta Kirkkopitäjäksi[1] Kunnaksi[2][1] Kunta tai kirkkopitäjä, josta erotettu
tai kunnat, joista syntynyt liittämällä[1]
Ahlaisten vaakuna Ahlainen (001) 1908 Noormarkun vaakuna Noormarkku (537)
Aitolahden vaakuna Aitolahti (002) 1924 Messukylä (486)
Akaa (003) 1483 1870 Sääksmäen vaakuna Sääksmäki (788)
Alahärmän vaakuna Alahärmä (004) 1859 1867 Lapuan vaakuna Lapua (408)
Alajärven vaakuna Alajärvi (005) 1859 1866 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pietarsaaren maalaiskunta (559)
Alastaron vaakuna Alastaro (006) 1861 1867 Lapuan vaakuna Lapua (408)
Alatornion vaakuna Alatornio (007) 1477 Luulajan vaakuna Luulaja (SE-2580)
Alavetelin vaakuna Alaveteli (008) 1896 Kaarlelan vaakuna Kokkolan maalaiskunta (203)
Alavieskan vaakuna Alavieska (009) 1866 1869 Loimaan kunnan vaakuna Loimaa (431)
Alavuden vaakuna (1952–2012) Alavus (010) 1865 Kuortaneen vaakuna Kuortane (300)
Angelniemen vaakuna Angelniemi (011) 1916 Halikon vaakuna Halikko (073)
Anjalan vaakuna Anjala (012) 1865 Elimäen vaakuna Elimäki (044)
Antrean perinnevaakuna Antrea (013) 1724 1869 Jääsken perinnevaakuna Jääski (185)
Anttolan vaakuna Anttola (014) 1872 Mikkelin maalaiskunnan vaakuna Mikkelin maalaiskunta (492)
Artjärven vaakuna Artjärvi (015) 1865 1866 Lapinjärven vaakuna Lapinjärvi (407)
Asikkalan vaakuna Asikkala (016) 1848 1867 Hollolan vaakuna Hollola (098)
Askaisten vaakuna Askainen (017) 1869 1876 Lemun vaakuna Lemu (419)
Askolan vaakuna Askola (018) 1896 Porvoon maalaiskunnan vaakuna Porvoon maalaiskunta (613)
Auran vaakuna Aura (019) 1917 Liedon vaakuna Lieto (423)
Pöytyän vaakuna Pöytyä (636)
Akaan vaakuna Akaa (020) 2007 Toijalan vaakuna Toijala (864)
Viialan vaakuna Viiala (928)
Bergön vaakuna Bergö (032) 1868 Maalahden vaakuna Maalahti (475)
Björköbyn vaakuna Björköby (033) 1932 Raippaluodon vaakuna Raippaluoto (679)
Bromarvin vaakuna Bromarv (034) 1865 Tenholan vaakuna Tenhola (842)
Brändön vaakuna Brändö (035) 1866 Kumlingen vaakuna Kumlinge (295)
Degerby (039) 1867 Inkoon vaakuna Inkoo (149)
Dragsfjärdin vaakuna Dragsfjärd (040) 1903 Kemiön vaakuna Kemiö (243)
Eckerön vaakuna Eckerö (043) 1872 Hammarlandin vaakuna Hammarland (076)
Elimäen vaakuna Elimäki (044) 1863 Pyhtään vaakuna Pyhtää (624)
Enon vaakuna Eno (045) 1857 1871 Ilomantsin vaakuna Ilomantsi (146)
Enonkosken vaakuna Enonkoski (046) 1882 Kerimäen vaakuna Kerimäki (246)
Enontekiön vaakuna Enontekiö (047) 1747 1877 Kiirunan vaakuna Jukkasjärvi (SE-2584)
Eräjärven vaakuna Eräjärvi (048) 1870 Oriveden vaakuna Orivesi (562)
Espoon vaakuna Espoo (049) 1458 1868 Kirkkonummen vaakuna Kirkkonummi (257)
Euran vaakuna Eura (050) 1420-luvulla 1866
Eurajoen vaakuna (1950–2016) Eurajoki (051) 1300-luvulla 1869
Evijärven vaakuna Evijärvi (052) 1865 Lappajärven vaakuna Lappajärvi (403)
Finströmin vaakuna Finström (060) 1322
Forssan vaakuna Forssa (061) 1923 Tammelan vaakuna Tammela (834)
Föglön vaakuna Föglö (062) 1540
Getan vaakuna Geta (065) 1906 Finströmin vaakuna Finström (060)
Haaga (068) 1923 Huopalahti (104)
Haapajärven vaakuna Haapajärvi (069) 1838 1868 Kalajoen vaakuna (1953–2009) Kalajoki (208)
Haapasaaren vaakuna Haapasaari (070) 1913 Kymin vaakuna Kymi (311)
Haapaveden vaakuna Haapavesi (071) 1863 1866 Pyhäjoen vaakuna Pyhäjoki (625)
Hailuodon vaakuna Hailuoto (072) 1573 1865 Saloisten vaakuna Saloinen (735)
Halikon vaakuna Halikko (073) 1200-luvulla 1867 Uskelan vaakuna Uskela (888)
Halsuan vaakuna Halsua (074) 1868 Vetelin vaakuna Veteli (924)
Haminan vaakuna Hamina (075) 1653 Vehkalahden vaakuna Vehkalahti (917)
Hammarlandin vaakuna Hammarland (076) 1100-luvulla
Hankasalmen vaakuna Hankasalmi (077) 1860 1872 Rautalammin vaakuna Rautalampi (686)
Hangon vaakuna Hanko (078) 1874 Bromarvin vaakuna Bromarv (034)
Harjavallan vaakuna Harjavalta (079) 1869 Kokemäen vaakuna Kokemäki (271)
Harlun perinnevaakuna Harlu (080) 1922 Ruskealan perinnevaakuna Ruskeala (703)
Hartolan vaakuna Hartola (081) 1784 1867 Sysmän vaakuna Sysmä (781)
Hattulan vaakuna Hattula (082) 1200-luvulla 1868
Hauhon vaakuna Hauho (083) 1200-luvulla 1868
Haukiputaan vaakuna Haukipudas (084) 1866 Kiimingin vaakuna Kiiminki (255)
Haukivuoren vaakuna Haukivuori (085) 1873 Pieksämäen maalaiskunnan vaakuna Pieksämäki (594)
Hausjärven vaakuna Hausjärvi (086) 1868 Janakkalan vaakuna Janakkala (165)
Heinjoen perinnevaakuna Heinjoki (087) 1869 Muolaan perinnevaakuna Muolaa (497)
Heinolan vaakuna Heinola (088) 1776 Hollolan vaakuna Hollola (098)
Heinolan maalaiskunnan vaakuna Heinolan maalaiskunta (089) 1848 Hollolan vaakuna Hollola (098)
Heinäveden vaakuna Heinävesi (090) 1857 1869 Rantasalmen vaakuna Rantasalmi (681)
Helsingin vaakuna Helsinki (091) 1550 Vantaan vaakuna Helsingin maalaiskunta (092)
Vantaan vaakuna Vantaa (092) 1428 1865 Sipoon vaakuna Sipoo (753)
Hiitolan perinnevaakuna Hiitola (093) 1610 1870
Hiittisten vaakuna Hiittinen (094) 1861 Kemiön vaakuna Kemiö (243)
Himangan vaakuna Himanka (095) 1868 Lohtajan vaakuna Lohtaja (429)
Hinnerjoen vaakuna Hinnerjoki (096) 1864 Laitilan vaakuna Laitila (400)
Hirvensalmen vaakuna Hirvensalmi (097) 1851 1868 Mikkelin maalaiskunnan vaakuna Mikkelin maalaiskunta (492)
Hollolan vaakuna Hollola (098) 1200-luvulla 1865
Honkajoen vaakuna Honkajoki (099) 1867 Ikaalisten maalaiskunnan vaakuna Ikaalisten maalaiskunta (143)
Honkilahden vaakuna Honkilahti (100) 1868 Euran vaakuna Eura (050)
Houtskarin vaakuna Houtskari (101) 1865 Korppoon vaakuna Korppoo (279)
Huittisten vaakuna Huittinen (102) 1410-luvulla 1865
Humppilan vaakuna Humppila (103) 1874 Tammelan vaakuna Tammela (834)
Huopalahti (104) 1920 Vantaan vaakuna Helsingin maalaiskunta (092)
Hyrynsalmen vaakuna Hyrynsalmi (105) 1786 1868 Paltamon vaakuna Paltamo (578)
Hyvinkään vaakuna Hyvinkää (106) 1926 Hyvinkään maalaiskunnan vaakuna Hyvinkään maalaiskunta (107)
Hyvinkään maalaiskunnan vaakuna Hyvinkään maalaiskunta (107) 1917 Hausjärven vaakuna Hausjärvi (086)
Nurmijärven vaakuna Nurmijärvi (543)
Hämeenkyrön vaakuna Hämeenkyrö (108) 1340-luvulla 1866 Karkun vaakuna Karkku (225)
Hämeenlinnan vaakuna Hämeenlinna (109) 1639 Vanajan vaakuna Vanaja (914)
Hämeenlinnan maalaiskunta (110) 1778 1868 Vanajan vaakuna Vanaja (914)
Iin vaakuna (1966–2006) Ii (139) 1445 1866 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pedersöre (139)
Iisalmen vaakuna Iisalmi (140) 1860 Iisalmen maalaiskunnan vaakuna Iisalmen maalaiskunta (141)
Iisalmen maalaiskunnan vaakuna Iisalmen maalaiskunta (141) 1627 1873 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopio (298)
Iitin vaakuna Iitti (142) 1539 1870 Hollolan vaakuna Hollola (098)
Lappeen vaakuna Lappee (404)
Vehkalahden vaakuna Vehkalahti (917)
Ikaalisten vaakuna (1961–1971) Ikaalisten epäitsenäinen kauppala (143) 1858 Ikaalisten vaakuna Ikaalinen (144)
Ikaalisten vaakuna Ikaalinen (144) 1641 Hämeenkyrön vaakuna Hämeenkyrö (108)
Ilmajoen vaakuna Ilmajoki (145) 1532 1865 Isonkyrön vaakuna Isokyrö (152)
Ilomantsin vaakuna Ilomantsi (146) 1653 1875 Sortavalan maalaiskunta (764)
Impilahden perinnevaakuna Impilahti (147) 1630-luvulla 1868 Sortavalan maalaiskunta (764)
Inarin vaakuna Inari (148) 1876 Utsjoen vaakuna Utsjoki (890)
Inkoon vaakuna Inkoo (149) 1335
Iniön vaakuna Iniö (150) 1869 Taivassalon vaakuna Taivassalo (833)
Isojoen vaakuna Isojoki (151) 1855 1865 Lapväärtin vaakuna Lapväärtti (409)
Isonkyrön vaakuna Isokyrö (152) 1300-luvulla 1865 Mustasaaren vaakuna (1960–1975) Mustasaari (499)
Imatran vaakuna Imatra (153) 1948 Ruokolahden vaakuna Ruokolahti (700)
Joutsenon vaakuna Joutseno (173)
Jääsken perinnevaakuna Jääski (185)
Jaakkiman perinnevaakuna Jaakkima (162) 1617 1866
Jaalan vaakuna Jaala (163) 1879 Iitin vaakuna Iitti (142)
Jalasjärven vaakuna Jalasjärvi (164) 1858 1867 Ilmajoen vaakuna Ilmajoki (145)
Janakkalan vaakuna Janakkala (165) 1300-luvulla 1866
Jepuan vaakuna Jepua (166) 1906 Uudenkaarlepyyn maalaiskunnan vaakuna Uudenkaarlepyyn maalaiskunta (894)
Joensuun vaakuna Joensuu (167) 1848 Liperin vaakuna Liperi (426)
Johanneksen perinnevaakuna Johannes (168) 1859 Viipurin maalaiskunnan perinnevaakuna Viipurin maalaiskunta (930)
Jokioisten vaakuna Jokioinen (169) 1873 Tammelan vaakuna Tammela (834)
Jomalan vaakuna Jomala (170) 1200-luvulla
Joroisten vaakuna Joroinen (171) 1631 Juvan vaakuna Juva (478)
Pieksämäen maalaiskunnan vaakuna Pieksämäki (594)
Rantasalmen vaakuna Rantasalmi (681)
Joutsan vaakuna Joutsa (172) 1860 Hartolan vaakuna Hartola (081)
Joutsenon vaakuna Joutseno (173) 1639 1870 Taipalsaaren vaakuna Taipalsaari (831)
Juankosken vaakuna Juankoski (174) 1925 Muuruveden vaakuna Muuruvesi (502)
Jurvan vaakuna Jurva (175) 1859 Laihian vaakuna Laihia (399)
Juuan vaakuna Juuka (176) 1868 Pielisjärven vaakuna Pielisjärvi (597)
Juupajoen vaakuna Juupajoki (177) 1913 Oriveden vaakuna Orivesi (562)
Juvan vaakuna Juva (178) 1442 1868 Mikkelin maalaiskunnan vaakuna Mikkeli (492)
Jyväskylän vaakuna Jyväskylä (179) 1837 Laukaan vaakuna Laukaa (410)
Jyväskylän maalaiskunnan vaakuna Jyväskylän maalaiskunta (180) 1868 Laukaan vaakuna Laukaa (410)
Jämijärven vaakuna Jämijärvi (181) 1865 Ikaalisten vaakuna Ikaalisten maalaiskunta (144)
Jämsän vaakuna (1953–2008) Jämsä (182) 1442 1866
Jämsänkosken vaakuna Jämsänkoski (183) 1926 Jämsän vaakuna (1953–2008) Jämsä (182)
Jäppilän vaakuna Jäppilä (184) 1880 Pieksämäen maalaiskunnan vaakuna Pieksämäki (594)
Jääsken perinnevaakuna Jääski (185) 1415 1869
Järvenpään vaakuna Järvenpää (186) 1951 Tuusulan vaakuna Tuusula (858)
Karhulan vaakuna Karhula (201) 1951 Kymin vaakuna Kymi (311)
Kaarinan vaakuna (1955–2008) Kaarina (202) 1300-luvulla 1869
Kaarlelan vaakuna Kaarlela (203) 1480-luvulla Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pedersöre (559)
Kaavin vaakuna Kaavi (204) 1803 1875 Liperin vaakuna Liperi (426)
Kajaanin vaakuna Kajaani (205) 1651 Paltamon vaakuna Paltamo (578)
Kajaanin maalaiskunnan vaakuna Kajaanin maalaiskunta (206) 1870 Paltamon vaakuna Paltamo (578)
Kakskerran vaakuna Kakskerta (207) 1936 Kaarinan vaakuna (1955–2008) Kaarina (202)
Kalajoen vaakuna (1953–2009) Kalajoki (208) 1540 1865 Saloisten vaakuna Saloinen (578)
Kalannin vaakuna Kalanti (209) 1332
Kalvolan vaakuna Kalvola (210) 1660 1867 Hattulan vaakuna Hattula (082)
Kangasalan vaakuna Kangasala (211) 1300-luvulla 1865 Pirkkala (994)
Kangaslammin vaakuna Kangaslampi (212) 1869 Rantasalmen vaakuna Rantasalmi (681)
Kangasniemen vaakuna Kangasniemi (213) 1656 1873 Pieksämäen maalaiskunnan vaakuna Pieksämäki
Kankaanpään vaakuna Kankaanpää (214) 1841 1865 Ikaalisten vaakuna Ikaalisten maalaiskunta (144)
Kanneljärven perinnevaakuna Kanneljärvi (215) 1925 Uudenkirkon perinnevaakuna Uusikirkko Vpl (897)
Kannonkosken vaakuna Kannonkoski (216) 1934 Kivijärven vaakuna Kivijärvi (265)
Viitasaaren vaakuna Viitasaari (931)
Kannuksen vaakuna Kannus (217) 1859 Lohtajan vaakuna Lohtaja (429)
Karijoen vaakuna Karijoki (218) 1862 Lapväärtin vaakuna Lapväärtti (409)
Karinaisten vaakuna Karinainen (219) 1872 Marttilan vaakuna Marttila (480)
Karjaan vaakuna Karjaa (220) 1930 Karjaan maalaiskunnan vaakuna Karjaan maalaiskunta (221)
Karjaan maalaiskunnan vaakuna Karjaan maalaiskunta (221) 1326
Karjalan kunnanvaakuna Karjala (222) 1869 Mynämäen vaakuna (1960–2006) Mynämäki (503)
Karjalohjan vaakuna Karjalohja (223) 1614 Karjaan maalaiskunnan vaakuna Karjaa (221)
Lohjan kunnan vaakuna Lohja (428)
Karkkilan vaakuna Karkkila (224) 1932 Pyhäjärvi Ul:n vaakuna Pyhäjärvi Ul (627)
Karkun vaakuna Karkku (225) 1200-luvulla
Karstulan vaakuna Karstula (226) 1858 1868 Saarijärven vaakuna Saarijärvi (729)
Karttulan vaakuna Karttula (227) 1862 1874 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopion maalaiskunta (298)
Karunan vaakuna Karuna (228) 1930 Sauvon vaakuna Sauvo (738)
Karungin vaakuna Karunki (229) 1859 Alatornion vaakuna Alatornio (007)
Karvian vaakuna Karvia (230) 1865 Ikaalisten vaakuna Ikaalisten maalaiskunta (144)
Kaskisten vaakuna Kaskinen (231) 1785 Närpiön vaakuna Närpiö (545)
Kauhajoen vaakuna Kauhajoki (232) 1858 1868 Ilmajoen vaakuna Ilmajoki (145)
Kauhavan vaakuna (1952–2008) Kauhava (233) 1867 Lapuan vaakuna Lapua (408)
Kaukolan perinnevaakuna Kaukola (234) 1868 Käkisalmen vaakuna Käkisalmi (313)
Kauniaisten vaakuna Kauniainen (235) 1920 Espoon vaakuna Espoo (049)
Kaustisten vaakuna Kaustinen (236) 1866 Vetelin vaakuna Veteli (924)
Kauvatsan vaakuna Kauvatsa (237) 1867 Huittisten vaakuna Huittinen (102)
Keikyän vaakuna Keikyä (238) 1919 Huittisten vaakuna Huittinen (102)
Keiteleen vaakuna Keitele (239) 1879 Pielaveden vaakuna Pielavesi (595)
Kemin vaakuna Kemi (240) 1869 Keminmaa vaakuna Kemin maalaiskunta (241)
Keminmaa vaakuna Keminmaa (241) 1329 1868
Kemijärven maalaiskunnan vaakuna Kemijärven maalaiskunta (242) 1776 1871 Keminmaa vaakuna Kemi (241)
Kemiön vaakuna Kemiö (243) 1300-luvulla 1867
Kempeleen vaakuna Kempele (244) 1867 Limingan vaakuna Liminka (425)
Keravan vaakuna Kerava (245) 1924 Tuusulan vaakuna Tuusula (858)
Kerimäen vaakuna Kerimäki (246) 1642 1866 Säämingin vaakuna Sääminki (789)
Kestilän vaakuna Kestilä (247) 1867 Piippolan vaakuna Piippola (603)
Kesälahden vaakuna Kesälahti (248) 1721 1873 Uukuniemen vaakuna Uukuniemi (891)
Keuruun vaakuna Keuruu (249) 1628 Ruoveden vaakuna Ruovesi (702)
Kihniön vaakuna Kihniö (250) 1920 Parkanon vaakuna Parkano (581)
Kiihtelysvaaran vaakuna Kiihtelysvaara (251) 1857 1868 Tohmajärven vaakuna (1953–2004) Tohmajärvi (848)
Kiikalan vaakuna Kiikala (252) 1648 1875 Uskelan vaakuna Uskela (888)
Kiikan vaakuna Kiikka (253) 1869 Tyrvään vaakuna Tyrvää (861)
Kiikoisten vaakuna Kiikoinen (254) 1869 Tyrvään vaakuna Tyrvää (861)
Kiimingin vaakuna Kiiminki (255) 1858 1867 Iin vaakuna (1966–2006) Ii (139)
Kinnulan vaakuna Kinnula (256) 1914 Kivijärven vaakuna Kivijärvi (265)
Kirkkonummen vaakuna Kirkkonummi (257) 1330
Kirvun perinnevaakuna Kirvu (258) 1858 1871 Jääsken perinnevaakuna Jääski (185)
Kiskon vaakuna Kisko (259) 1500-luvulla 1867 Pohjan vaakuna Pohja (606)
Kiteen vaakuna Kitee (260) 1630 1874 Sortavalan maalaiskunta (764)
Kittilän vaakuna Kittilä (261) 1854 1868 Sodankylän vaakuna Sodankylä (758)
Kiukaisten vaakuna Kiukainen (262) 1872 Euran vaakuna Eura (050)
Kiuruveden vaakuna Kiuruvesi (263) 1862 1873 Iisalmen maalaiskunnan vaakuna Iisalmen maalaiskunta (140)
Kivennavan perinnevaakuna Kivennapa (264) 1445 1872 Muolaan perinnevaakuna Muolaa (497)
Kivijärven vaakuna Kivijärvi (265) 1864 1868 Viitasaaren vaakuna Viitasaari (931)
Kodisjoen vaakuna Kodisjoki (266) 1896 Laitilan vaakuna Laitila (400)
Koijärvi (267) 1923 Urjalan vaakuna Urjala (887)
Tammelan vaakuna Tammela (834)
Koiviston perinnevaakuna Koivisto (268) 1927 Koiviston maalaiskunta (269)
Koiviston maalaiskunta (269) 1575 1869 Viipurin maalaiskunnan perinnevaakuna Viipurin maalaiskunta (930)
Koivulahden vaakuna Koivulahti (270) 1857 1865 Mustasaaren vaakuna (1960–1975) Mustasaari (499)
Kokemäen vaakuna Kokemäki (271) 1100–1200-luvulla 1869
Kokkolan vaakuna Kokkola (272) 1620 Kaarlelan vaakuna Kokkolan maalaiskunta (203)
Kolarin vaakuna Kolari (273) 1867 Pellon vaakuna Turtola (854)
Konginkankaan vaakuna Konginkangas (274) 1895 Viitasaaren vaakuna Viitasaari (931)
Konneveden vaakuna Konnevesi (275) 1922 Rautalammin vaakuna Rautalampi (686)
Kontiolahden vaakuna Kontiolahti (276) 1857 1873 Liperin vaakuna Liperi (426)
Korpilahden vaakuna Korpilahti (277) 1861 1867 Jämsän vaakuna (1953–2008) Jämsä (182)
Korpiselän perinnevaakuna Korpiselkä (278) 1815 1877 Suojärven perinnevaakuna Suojärvi (773)
Korppoon vaakuna Korppoo (279) 1300-luvulla
Korsnäsin vaakuna Korsnäs (280) 1861 1887 Närpiön vaakuna Närpiö (545)
Kortesjärven vaakuna Kortesjärvi (281) 1865 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pietarsaaren maalaiskunta (559)
Koskenpään vaakuna Koskenpää (282) 1926 Jämsän vaakuna (1953–2008) Jämsä (182)
Hämeenkosken vaakuna Hämeenkoski (283) 1865 Lammin vaakuna Lammi (401)
Koski Tl:n vaakuna Koski Tl (284) 1869 Marttilan vaakuna Marttila (480)
Kotkan vaakuna Kotka (285) 1879 Kymin vaakuna Kymi (311)
Kouvolan vaakuna (1952–2008) Kouvola (286) 1922 Valkealan vaakuna Valkeala (909)
Kristiinankaupungin vaakuna Kristiinankaupunki (287) 1649 Lapväärtin vaakuna Lapväärtti (409)
Kruunupyyn vaakuna (1955–1974) Kruunupyy (288) 1607 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pedersöre (559)
Kuhmalahden vaakuna Kuhmalahti (289) 1869 Kangasalan vaakuna Kangasala (211)
Kuhmon vaakuna Kuhmo (290) 1856 1865 Sotkamon vaakuna Sotkamo (765)
Kuhmoisten vaakuna Kuhmoinen (291) 1639 1873 Padasjoen vaakuna Padasjoki (576)
Kuivaniemen vaakuna Kuivaniemi (292) 1867 Iin vaakuna (1966–2006) Ii (139)
Kullaan vaakuna Kullaa (293) 1869 Ulvilan vaakuna Ulvila (886)
Kulosaari (294) 1922 Vantaan vaakuna Helsingin maalaiskunta (092)
Kumlingen vaakuna Kumlinge (295) 1403 Sundin vaakuna Sund (771)
Kuolemajärven perinnevaakuna Kuolemajärvi (296) 1863 1871 Uudenkirkon perinnevaakuna Uusikirkko Vpl (897)
Kuopion vaakuna Kuopio (297) 1652 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopion maalaiskunta (298)
Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopion maalaiskunta (298) 1552 Juvan vaakuna Juva (178)
Vammalan vaakuna Kuorevesi (299) 1869 Längelmäen vaakuna Längelmäki (443)
Kuortaneen vaakuna Kuortane (300) 1798 1865 Lapuan vaakuna Lapua (408)
Kurikan vaakuna (1951–2008) Kurikka (301) 1868 Ilmajoen vaakuna Ilmajoki (145)
Kurkijoen perinnevaakuna Kurkijoki (302) 1617 1869
Kurun vaakuna Kuru (303) 1872 Ruoveden vaakuna Ruovesi (702)
Kustavin vaakuna Kustavi (304) 1865 Taivassalon vaakuna Taivassalo (833)
Kuusamon vaakuna Kuusamo (305) 1675 1868 Keminmaa vaakuna Kemi (305)
Kuusankosken vaakuna Kuusankoski (306) 1921 Iitin vaakuna iitti (142)
Valkealan vaakuna Valkeala (909)
Kuusisto (307) 1914 Piikkiön vaakuna Piikkiö (602)
Kuusjoen vaakuna Kuusjoki (308) 1886 Perttelin vaakuna Pertteli (587)
Outokummun vaakuna Outokumpu (309) 1873 Liperin vaakuna Liperi (426)
Kylmäkosken vaakuna Kylmäkoski (310) 1895 Akaa (003)
Kymin vaakuna Kymi (311) 1642 Pyhtään vaakuna Pyhtää (624)
Kyyjärven vaakuna Kyyjärvi (312) 1929 Karstulan vaakuna Karstula (226)
Käkisalmen vaakuna Käkisalmi (313) 1290-luvulla
Käkisalmen maalaiskunta (314) 1870 Käkisalmen vaakuna Käkisalmi (313)
Kälviän vaakuna Kälviä (315) 1639 1865 Kaarlelan vaakuna Kokkolan maalaiskunta (203)
Kärkölän vaakuna Kärkölä (316) 1867 Hollolan vaakuna Hollola (098)
Kärsämäen vaakuna Kärsämäki (317) 1856 1869 Pyhäjoen vaakuna Pyhäjoki (625)
Kökarin vaakuna Kökar (318) 1908 Föglön vaakuna Föglö (062)
Köyliön vaakuna Köyliö (319) 1587 1870 Euran vaakuna Eura (050)
Kemijärven vaakuna (1960–1972) Kemijärvi (320) 1957 Kemijärven maalaiskunnan vaakuna Kemijärven maalaiskunta (242)
Kyyrölä (321) 1890 Muolaan perinnevaakuna Muolaa (497)
Kemiönsaaren vaakuna Kemiönsaari (322) 2009 Dragsfjärdin vaakuna Dragsfjärd (040)
Kemiön vaakuna Kemiö (243)
Västanfjärdin vaakuna Västanfjärd (923)
Lahdenpohjan perinnevaakuna Lahdenpohja (397) 1924 Jaakkiman perinnevaakuna Jaakkima (162)
Lahden vaakuna Lahti (398) 1878 Hollolan vaakuna Hollola (098)
Laihian vaakuna Laihia (399) 1576 Mustasaaren vaakuna (1960–1975) Mustasaari (499)
Laitilan vaakuna Laitila (400) 1200-luvulla 1868
Lammin vaakuna Lammi (401) 1374 Hauhon vaakuna Hauho (083)
Lapinlahden vaakuna Lapinlahti (402) 1858 1874 Iisalmen maalaiskunnan vaakuna Iisalmi (141)
Lappajärven vaakuna Lappajärvi (403) 1812 1865 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pietarsaaren maalaiskunta (599)
Lappeen vaakuna Lappee (404) 1410-luvulla 1865
Lappeenrannan vaakuna Lappeenranta (405) 1649 Lappeen vaakuna Lappee (404)
Lapin kunnanvaakuna Lappi (406) 1622 1865 Rauman maalaiskunnan vaakuna Rauman maalaiskunta (685)
Lapinjärven vaakuna Lapinjärvi (407) 1575 Pernajan vaakuna Pernaja (585)
Lapuan vaakuna Lapua (408) 1581 1865 Isonkyrön vaakuna Isokyrö (152)
Lapväärtin vaakuna Lapväärtti (409) 1607 Närpiön vaakuna Närpiö (545)
Laukaan vaakuna Laukaa (410) 1628 1868 Rautalammin vaakuna Rautalampi (686)
Lauritsalan vaakuna Lauritsala (411) 1932 Lappeen vaakuna Lappee (404)
Lavansaaren perinnevaakuna Lavansaari (412) 1904 Koivisto (269)
Lavian vaakuna Lavia (413) 1830 1868 Mouhijärven vaakuna Mouhijärvi (493)
Lehtimäen vaakuna Lehtimäki (414) 1866 Alajärven vaakuna Alajärvi (005)
Leivonmäen vaakuna Leivonmäki (415) 1870 Hartolan vaakuna Hartola (081)
Lemin vaakuna Lemi (416) 1807 1867 Taipalsaaren vaakuna Taipalsaari (831)
Lemlandin vaakuna Lemland (417) 1200-luvulla
Lempäälän vaakuna Lempäälä (418) 1439 1866 Vesilahden vaakuna Vesilahti (922)
Lemun vaakuna Lemu (419) 1400-luvulla 1869 Nousiaisten vaakuna Nousiainen (538)
Leppävirran vaakuna Leppävirta (420) 1639 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopio (298)
Lestijärven vaakuna Lestijärvi (421) 1868 Toholammin vaakuna Toholampi (849)
Liedon vaakuna Lieto (423) 1331 1867
Liljendalin vaakuna Liljendal (424) 1865 Pernajan vaakuna Pernaja (585)
Limingan vaakuna Liminka (425) 1477 Saloisten vaakuna Saloinen (735)
Liperin vaakuna Liperi (426) 1630 1875
Lahdenpohjan perinnevaakuna Lahdenpohja (397) 1924 Jaakkiman perinnevaakuna Jaakkima (162)
Lohjan vaakuna (1951–1996) Lohja (427) 1926 Lohjan kunnan vaakuna Lohjan maalaiskunta (428)
Lohjan kunnan vaakuna Lohjan kunta (428) 1323 1867
Lohtajan vaakuna Lohtaja (429) 1578 1868 Kaarlelan vaakuna Kokkola (203)
Loimaan vaakuna (1952–2004) Loimaa (430) 1921 Loimaan kunnan vaakuna Loimaan maalaiskunta (431)
Loimaan kunnan vaakuna Loimaan kunta (431) 1400-luvulla
Lokalahden vaakuna Lokalahti (432) 1905 Vehmaan vaakuna Vehmaa (918)
Lopen vaakuna Loppi (433) 1630 Janakkalan vaakuna Janakkala (165)
Loviisan vaakuna Loviisa (434) 1745 Pernajan vaakuna Pernaja (585)
Luhangan vaakuna Luhanka (435) 1864 1867 Sysmän vaakuna Sysmä (781)
Lumijoen vaakuna Lumijoki (436) 1867 Limingan vaakuna Liminka (425)
Lumivaaran perinnevaakuna Lumivaara (437) 1923 Jaakkiman perinnevaakuna Jaakkima (162)
Lumparlandin vaakuna Lumparland (438) 1544 Lemlandin vaakuna Lemland (417)
Luopioisten vaakuna Luopioinen (439) 1868 Hauhon vaakuna Hauho (083)
Luodon vaakuna Luoto (440) 1864 1867 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pietarsaaren maalaiskunta (599)
Luumäen vaakuna Luumäki (441) 1642 Lappeen vaakuna Lappee (404)
Luvian vaakuna Luvia (442) 1865 Eurajoen vaakuna (1950–2016) Eurajoki (051)
Längelmäen vaakuna Längelmäki (443) 1640 Oriveden vaakuna Orivesi (562)
Paraisten vaakuna Parainen (445) 2009 Houtskarin vaakuna Houtskari (101)
Iniön vaakuna Iniö (150)
Korppoon vaakuna Korppoo (279)
Nauvon vaakuna Nauvo (533)
Paraisten vaakuna (1961–2008) Parainen (573)
Maalahden vaakuna (1965–1982) Maalahti (475) 1607 Mustasaaren vaakuna (1960–1975) Mustasaari (499)
Maaningan vaakuna Maaninka (476) 1872 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopion maalaiskunta (298)
Maarian vaakuna Maaria (477) 1868 Turun vaakuna Turku (853)
Maarianhaminan vaakuna Maarianhamina (478) 1861 Jomalan vaakuna Jomala (170)
Maksamaan vaakuna Maksamaa (479) 1867 Vöyrin vaakuna (1954–2006) Vöyri (944)
Marttilan vaakuna Marttila (480) 1409 Uskelan vaakuna Uskela (888)
Maskun vaakuna (1964–2008) Masku (481) 1234 1870
Mellilän vaakuna Mellilä (482) 1821 1916 Loimaan kunnan vaakuna Loimaa (431)
Merijärven vaakuna Merijärvi (483) 1866 Pyhäjoen vaakuna Pyhäjoki (625)
Merikarvian vaakuna Merikarvia (484) 1639 1866 Ulvilan vaakuna Ulvila (886)
Merimaskun vaakuna Merimasku (485) 1865 Naantalin maalaiskunnan vaakuna Naantalin maalaiskunta (530)
Messukylä (486) 1636 1865 Pirkkala (994)
Metsämaan vaakuna Metsämaa (487) 1914 Loimaan kunnan vaakuna Loimaa (431)
Metsäpirtin perinnevaakuna Metsäpirtti (488) 1903 Sakkolan perinnevaakuna Sakkola (731)
Miehikkälän vaakuna Miehikkälä (489) 1887 Virolahden vaakuna Virolahti (935)
Mietoisten vaakuna Mietoinen (490) 1865 Mynämäen vaakuna (1960–2006) Mynämäki (503)
Mikkelin vaakuna Mikkeli (491) 1838 Mikkelin maalaiskunnan vaakuna Mikkelin maalaiskunta (492)
Mikkelin maalaiskunnan vaakuna Mikkelin maalaiskunta (492) 1329
Mouhijärven vaakuna Mouhijärvi (493) 1639 1868 Karkun vaakuna Karkku (225)
Muhoksen vaakuna Muhos (494) 1766 1865 Oulun vaakuna Oulu (564)
Multian vaakuna Multia (495) 1868 Keuruun vaakuna Keuruu (249)
Munsalan vaakuna Munsala (496) 1857 Uudenkaarlepyyn maalaiskunnan vaakuna Uudenkaarlepyyn maalaiskunta (894)
Muolaan perinnevaakuna Muolaa (497) 1300-luvulla 1870
Muonion vaakuna Muonio (498) 1812 1868 Ylitornion vaakuna Ylitornio (976)
Mustasaaren vaakuna (1960–1975) Mustasaari (499) 1348
Muuramen vaakuna Muurame (500) 1921 Korpilahden vaakuna Korpilahti (277)
Muurlan vaakuna Muurla (501) 1869 Uskelan vaakuna Uskela (888)
Muuruveden vaakuna Muuruvesi (502) 1908 Nilsiän vaakuna Nilsiä (534)
Mynämäen vaakuna (1960–2006) Mynämäki (503) 1200-luvulla 1868
Myrskylän vaakuna Myrskylä (504) 1636 1865 Pernajan vaakuna Pernaja (585)
Mäntsälän vaakuna Mäntsälä (505) 1916 Porvoon maalaiskunnan vaakuna Porvoon maalaiskunta (613)
Mäntän vaakuna Mänttä (506) 1922 Vilppulan vaakuna Vilppula (933)
Mäntyharjun vaakuna Mäntyharju (507) 1595 Mikkelin maalaiskunnan vaakuna Mikkeli (492)
Mänttä-Vilppulan vaakuna Mänttä-Vilppula (508) 2009 Mäntän vaakuna Mänttä (506)
Vilppulan vaakuna Vilppula (933)
Naantalin vaakuna Naantali (529) 1443
Naantalin maalaiskunnan vaakuna Naantalin maalaiskunta (530) 1577 Raision vaakuna Raisio (680)
Nakkilan vaakuna Nakkila (531) 1861 Ulvilan vaakuna Ulvila (886)
Nastolan vaakuna Nastola (532) 1860 1869 Hollolan vaakuna Hollola (098)
Nauvon vaakuna Nauvo (533) 1300-luvulla 1875
Nilsiän vaakuna Nilsiä (534) 1816 1869 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopion maalaiskunta (298)
Nivalan vaakuna Nivala (535) 1867 Pyhäjoen vaakuna Pyhäjoki (625)
Nokian vaakuna Nokia (536) 1922 Pirkkala (994)
Noormarkun vaakuna Noormarkku (537) 1868 Ulvilan vaakuna Ulvila (886)
Nousiaisten vaakuna Nousiainen (538) 1100–1200-luvulla 1867
Nuijamaan vaakuna Nuijamaa (539) 1906 Viipurin maalaiskunnan perinnevaakuna Viipurin maalaiskunta (930)
Nummen vaakuna Nummi (540) 1863 Lohjan kunnan vaakuna Lohja (428)
Nummi-Pusulan vaakuna Nummi-Pusula (540) 1981 Nummen vaakuna Nummi (540)
Pusulan vaakuna Pusula (622)
Nurmeksen vaakuna Nurmes (541) 1901 Nurmeksen maalaiskunnan vaakuna Nurmeksen maalaiskunta (542)
Nurmeksen maalaiskunnan vaakuna Nurmeksen maalaiskunta (542) 1810 1876 Pielisjärven vaakuna Pielisjärvi (597)
Nurmijärven vaakuna Nurmijärvi (543) 1605 Vantaan vaakuna Helsingin maalaiskunta (092)
Nurmon vaakuna Nurmo (544) 1868 Lapuan vaakuna Lapua (408)
Närpiön vaakuna Närpiö (545) 1331 1867
Oravaisten vaakuna Oravainen (559) 1859 1868 Vöyrin vaakuna (1954–2006) Vöyri (944)
Orimattilan vaakuna Orimattila (560) 1636 1865 Hollolan vaakuna Hollola (098)
Oripään vaakuna Oripää (561) 1869 Pöytyän vaakuna Pöytyä (636)
Oriveden vaakuna Orivesi (562) 1540 1865 Kangasalan vaakuna Kangasala (211)
Oulaisten vaakuna Oulainen (563) 1865 Pyhäjoen vaakuna Pyhäjoki (625)
Oulun vaakuna Oulu (564) 1605 Limingan vaakuna Liminka (425)
Oulujoen vaakuna Oulujoki (565) 1904 Oulun vaakuna Oulu (564)
Oulunkylä (566) 1921 Vantaan vaakuna Helsingin maalaiskunta (092)
Oulunsalon vaakuna Oulunsalo (567) 1882 Oulun vaakuna Oulu (564)
Oravaisten vaakuna Oravainen (559) 1859 1868 Vöyrin vaakuna Vöyri (944)
Paraisten vaakuna (1961–2008) Parainen (573) 1948 Paraisten maalaiskunnan vaakuna Paraisten maalaiskunta (579)
Paattisten vaakuna Paattinen (574) 1937 Maarian vaakuna Maaria (477)
Paavolan vaakuna Paavola (575) 1874 Siikajoen vaakuna (1954–2006) Siikajoki (748)
Padasjoen vaakuna Padasjoki (576) 1471 1865 Sysmän vaakuna Sysmä (781)
Paimion vaakuna Paimio (577) 1325 1870
Paltamon vaakuna Paltamo (578) 1599 1870 Limingan vaakuna Liminka (425)
Paraisten maalaiskunnan vaakuna Paraisten maalaiskunta (579) 1329 1870
Parikkalan vaakuna (1956–2004) Parikkala (580) 1635 1875 Kurkijoen perinnevaakuna Kurkijoki (302)
Parkanon vaakuna Parkano (581) 1860 1866 Ikaalisten vaakuna Ikaalinen (144)
Pattijoen vaakuna Pattijoki (582) 1867 Saloisten vaakuna Saloinen (735)
Pelkosenniemen vaakuna Pelkosenniemi (583) 1916 Sodankylän vaakuna Sodankylä (758)
Perhon vaakuna Perho (584) 1868 Vetelin vaakuna Veteli (924)
Pernajan vaakuna Pernaja (585) 1363 1865 Porvoon maalaiskunnan vaakuna Porvoo (613)
Perniön vaakuna Perniö (586) 1300-luvulla 1868
Perttelin vaakuna Pertteli (587) 1868 Uskelan vaakuna Uskela (888)
Pertunmaan vaakuna Pertunmaa (588) 1926 Mäntyharjun vaakuna Mäntyharju (507)
Joutsan vaakuna Joutsa (172)
Hartolan vaakuna Hartola (081)
Peräseinäjoen vaakuna Peräseinäjoki (589) 1868 Ilmajoen vaakuna Ilmajoki (145)
Perttelin vaakuna Pertteli (587) 1868 Uskelan vaakuna Uskela (888)
Petolahden vaakuna Petolahti (590) 1926 Maalahden vaakuna (1965–1982) Maalahti (475)
Petsamon vaakuna Petsamo (591) 1920
Petäjäveden vaakuna Petäjävesi (592) 1868 Jämsän vaakuna Jämsä (182)
Pieksämäen vaakuna (1951–2006) Pieksämäki (593) 1930 Pieksämäen maalaiskunnan vaakuna Pieksämäen maalaiskunta (594)
Pieksämäen maalaiskunnan vaakuna Pieksämäen maalaiskunta (594) 1574 1866 Juvan vaakuna Juva (178)
Pielaveden vaakuna Pielavesi (595) 1830 1873 Iisalmen maalaiskunnan vaakuna Iisalmi (141)
Pielisensuu (596) 1912 Kontiolahden vaakuna Kontiolahti (276)
Pielisjärven vaakuna Pielisjärvi (597) 1639 Liperin vaakuna Liperi (426)
Pietarsaaren vaakuna Pietarsaari (598) 1652 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pietarsaaren maalaiskunta (599)
Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pedersören kunta (599) 1300-luvulla
Pihlajaveden vaakuna Pihlajavesi (600) 1895 Keuruun vaakuna Keuruu (249)
Pihtiputaan vaakuna Pihtipudas (601) 1863 Viitasaaren vaakuna Viitasaari (931)
Piikkiön vaakuna Piikkiö (602) 1300-luvulla 1869
Piippolan vaakuna Piippola (603) 1845 1865 Siikajoen vaakuna (1954–2006) Siikajoki (748)
Pirkkalan vaakuna Pirkkala (604) 1922 Pirkkala (994)
Pirttikylän vaakuna Pirttikylä (605) 1850 Närpiön vaakuna Närpiö (545)
Pohjan vaakuna Pohja (606) 1350-luvulla Karjaan maalaiskunnan vaakuna Karjaa (221)
Polvijärven vaakuna Polvijärvi (607) 1874 Liperin vaakuna Liperi (426)
Pomarkun vaakuna Pomarkku (608) 1868 Ulvilan vaakuna Ulvila (886)
Porin vaakuna Pori (609) 1558 Ulvilan vaakuna Ulvila (886)
Porin maalaiskunnan vaakuna Porin maalaiskunta (610) 1877 Ulvilan vaakuna Ulvila (886)
Pornaisten vaakuna Pornainen (611) 1869 Porvoon maalaiskunnan vaakuna Porvoon maalaiskunta (613)
Porvoon vaakuna Porvoo (612) 1347 tai 1380-luvulla Porvoon maalaiskunnan vaakuna Porvoon maalaiskunta (613)
Porvoon maalaiskunnan vaakuna Porvoon maalaiskunta (613) 1200-luvulla 1866
Posion vaakuna Posio (614) 1926 Kuusamon vaakuna Kuusamo (305)
Pudasjärven vaakuna Pudasjärvi (615) 1639 1865 Iin vaakuna (1966–2006) Ii (139)
Pukkilan vaakuna Pukkila (616) 1898 Porvoon maalaiskunnan vaakuna Porvoon maalaiskunta (613)
Pulkkilan vaakuna Pulkkila (617) 1867 Piippolan vaakuna Piippola (603)
Punkaharjun vaakuna Punkaharju (618) 1924 Kerimäen vaakuna Kerimäki (246)
Punkalaitumen vaakuna Punkalaidun (619) 1639 1868 Huittisten vaakuna Huittinen (102)
Puolangan vaakuna Puolanka (620) 1867 Hyrynsalmen vaakuna Hyrynsalmi (105)
Purmon vaakuna Purmo (621) 1867 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pietarsaaren maalaiskunta (599)
Pusulan vaakuna Pusula (622) 1862 Lohjan kunnan vaakuna Lohja (428)
Puumalan vaakuna Puumala (623) 1610-luvulla 1868 Säämingin vaakuna Sääminki (789)
Pyhtään vaakuna Pyhtää (624) 1422 Pernajan vaakuna Pernaja (585)
Pyhäjoen vaakuna Pyhäjoki (625) 1573 1865 Saloisten vaakuna Saloinen (735)
Pyhäjärven vaakuna Pyhäjärvi (626) 1861 1866 Kärsämäen vaakuna Kärsämäki (317)
Pyhäjärvi Ul:n vaakuna Pyhäjärvi Ul (627) 1869 Vihdin vaakuna Vihti (927)
Pyhäjärvi Vpl:n perinnevaakuna Pyhäjärvi Vpl (628) 1600-luvulla 1871 Sakkolan perinnevaakuna Sakkola (731)
Pyhämaan vaakuna Pyhämaa (629) 1870 Laitilan vaakuna Laitila (400)
Pyhännän vaakuna Pyhäntä (630) 1910 Piippolan vaakuna Piippola (603)
Pyhärannan vaakuna Pyhäranta (631) 1906 Pyhämaan vaakuna Pyhämaa (629)
Pyhäselän vaakuna Pyhäselkä (632) 1925 Kiihtelysvaaran vaakuna Kiihtelysvaara (251)
Pylkönmäen vaakuna Pylkönmäki (633) 1914 Karstulan vaakuna Karstula (226)
Saarijärven vaakuna Saarijärvi (729)
Pälkjärven perinnevaakuna Pälkjärvi (634) 1617 1868
Pälkäneen vaakuna (1965–2006) Pälkäne (635) 1400-luvulla 1866 Sääksmäen vaakuna Sääksmäki (788)
Pöytyän vaakuna Pöytyä (636) 1366 1869
Pohjaslahden vaakuna Pohjaslahti (637) 1941 Ruoveden vaakuna Ruovesi (702)
Pieksänmaan vaakuna Pieksänmaa (640) 2004 Jäppilän vaakuna Jäppilä (184)
Pieksämäen maalaiskunnan vaakuna Pieksämäen maalaiskunta (594)
Virtasalmen vaakuna Virtasalmi (937)
Raahen vaakuna Raahe (678) 1649 Saloisten vaakuna Saloinen (735)
Raippaluodon vaakuna Raippaluoto (679) 1868 Mustasaaren vaakuna (1960–1975) Mustasaari (499)
Raision vaakuna Raisio (680) 1292
Rantasalmen vaakuna Rantasalmi (681) 1578 1866 Säämingin vaakuna Sääminki (789)
Rantsilan vaakuna Rantsila (682) 1867 Siikajoen vaakuna (1954–2006) Siikajoki (748)
Ranuan vaakuna Ranua (683) 1917 Pudasjärven vaakuna Pudasjärvi (615)
Simon vaakuna Simo (751)
Rovaniemen maalaiskunnan vaakuna Rovaniemi (699)
Rauman vaakuna Rauma (684) 1442 Eurajoen vaakuna (1950–2016) Eurajoki (051)
Rauman maalaiskunnan vaakuna Rauman maalaiskunta (685) 1530 Eurajoen vaakuna (1950–2016) Eurajoki (051)
Rautalammin vaakuna Rautalampi (686) 1561 1866 Sysmän vaakuna Sysmä (781)
Rautavaaran vaakuna Rautavaara (687) 1874 Nurmeksen maalaiskunnan vaakuna Nurmes (542)
Raution vaakuna Rautio (688) 1912 Kalajoen vaakuna (1953–2009) Kalajoki (208)
Rautjärven vaakuna Rautjärvi (689) 1861 1871 Ruokolahden vaakuna Ruokolahti (700)
Raudun perinnevaakuna Rautu (690) 1617 1874
Reisjärven vaakuna Reisjärvi (691) 1865 Haapajärven vaakuna Haapajärvi (069)
Rengon vaakuna Renko (692) 1877 Vanajan vaakuna Vanaja (914)
Revonlahden vaakuna Revonlahti (693) 1930 Siikajoen vaakuna (1954–2006) Siikajoki (748)
Riihimäen vaakuna Riihimäki (694) 1922 Hausjärven vaakuna Hausjärvi (086)
Riistaveden vaakuna Riistavesi (695) 1925 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopion maalaiskunta (298)
Tuusniemen vaakuna Tuusniemi (857)
Ristiinan vaakuna Ristiina (696) 1649 1866 Mikkelin maalaiskunnan vaakuna Mikkeli (492)
Ristijärven vaakuna Ristijärvi (697) 1867 Hyrynsalmen vaakuna Hyrynsalmi (105)
Rovaniemen vaakuna (1930–2005) Rovaniemi (698) 1929 Rovaniemen maalaiskunnan vaakuna Rovaniemen maalaiskunta (699)
Rovaniemen maalaiskunnan vaakuna Rovaniemen maalaiskunta (699) 1785 Keminmaa vaakuna Kemi (241)
Ruokolahden vaakuna Ruokolahti (700) 1572 1865 Jääsken perinnevaakuna Jääski (185)
Ruotsinpyhtään vaakuna Ruotsinpyhtää (701) 1863 Pernajan vaakuna Pernaja (585)
Ruoveden vaakuna Ruovesi (702) 1565 1865 Pirkkala (994)
Ruskealan perinnevaakuna Ruskeala (703) 1721 1866 Kiteen vaakuna Kitee (260)
Ruskon vaakuna (1964–2008) Rusko (704) 1865 Maskun vaakuna (1964–2008) Masku (481)
Rymättylän vaakuna Rymättylä (705) 1300-luvulla 1869
Räisälän perinnevaakuna Räisälä (706) 1635 1867
Rääkkylän vaakuna Rääkkylä (707) 1857 1874 Kiteen vaakuna Kitee (260)
Ruukin vaakuna Ruukki (708) 1973 Paavolan vaakuna Paavola (575)
Revonlahden vaakuna Revonlahti (693)
Raaseporin vaakuna Raasepori (710) 2009 Karjaan vaakuna Karjaa (220)
Pohjan vaakuna Pohja (606)
Tammisaaren vaakuna Tammisaari (835)
Saaren vaakuna Saari (728) 1929 Parikkalan vaakuna (1956–2004) Parikkala (580)
Saarijärven vaakuna Saarijärvi (729) 1639 1865 Laukaan vaakuna Laukaa (410)
Sahalahden vaakuna Sahalahti (730) 1581 1869 Pälkäneen vaakuna (1965–2006) Pälkäne (635)
Sakkolan perinnevaakuna Sakkola (731) 1200-luvulla 1871
Sallan vaakuna Salla (732) 1857 Kemijärven maalaiskunnan vaakuna Kemijärvi (242)
Salmin perinnevaakuna Salmi (733) 1885 Impilahden perinnevaakuna Impilahti (147)
Salon vaakuna (1949–2008) Salo (734) 1891 Uskelan vaakuna Uskela (888)
Saloisten vaakuna Saloinen (735) 1407 1865 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pedersöre (599)
Saltvikin vaakuna Saltvik (736) 1200-luvulla
Sammatin vaakuna Sammatti (737) 1951 Karjalohjan vaakuna Karjalohja (223)
Sauvon vaakuna Sauvo (738) 1300-luvulla
Savitaipaleen vaakuna Savitaipale (739) 1639 1867 Taipalsaaren vaakuna Taipalsaari (831)
Savonlinnan vaakuna Savonlinna (740) 1639 Säämingin vaakuna Sääminki (789)
Savonrannan vaakuna Savonranta (741) 1868 Kerimäen vaakuna Kerimäki (246)
Savukosken vaakuna Savukoski (742) 1916 Sodankylän vaakuna Sodankylä (758)
Seinäjoen vaakuna Seinäjoki (743) 1931 Seinäjoen maalaiskunnan vaakuna Seinäjoen maalaiskunta (744)
Seinäjoen maalaiskunnan vaakuna Seinäjoen maalaiskunta (744) 1868 Ilmajoen vaakuna Ilmajoki (145)
Seiskarin perinnevaakuna Seiskari (745) 1903 Koiviston maalaiskunta (269)
Sievin vaakuna Sievi (746) 1862 1867 Kalajoen vaakuna (1953–2009) Kalajoki (208)
Siikaisten vaakuna Siikainen (747) 1861 1868 Ulvilan vaakuna Ulvila (886)
Siikajoen vaakuna (1954–2006) Siikajoki (748) 1698 1868 Saloisten vaakuna Saloinen (735)
Siilinjärven vaakuna Siilinjärvi (749) 1925 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopion maalaiskunta (298)
Siipyyn vaakuna Siipyy (750) 1860 Lapväärtin vaakuna Lapväärtti (409)
Simon vaakuna Simo (751) 1865 Keminmaa vaakuna Kemi (241)
Simpeleen vaakuna Simpele (752) 1923 Parikkalan vaakuna (1956–2004) Parikkala (580)
Sipoon vaakuna Sipoo (753) 1425 Porvoon maalaiskunnan vaakuna Porvoon maalaiskunta (613)
Sippolan vaakuna Sippola (754) 1861 Vehkalahden vaakuna Vehkalahti (917)
Anjalankosken vaakuna Anjalankoski (754) 1975 Anjalan vaakuna Anjala (012)
Sippolan vaakuna Sippola (754)
Siuntio vaakuna Siuntio (755) 1460 Lohjan kunnan vaakuna Lohja (428)
Snappertunan vaakuna Snappertuna (756) 1865 Karjaan maalaiskunnan vaakuna Karjaa (221)
Soanlahden perinnevaakuna Soanlahti (757) 1894 Ruskealan perinnevaakuna Ruskeala (703)
Impilahden perinnevaakuna Impilahti (147)
Sodankylän vaakuna Sodankylä (758) 1747 1893 Kuusamon vaakuna Kuusamo (305)
Soinin vaakuna Soini (759) 1875 Alajärven vaakuna Alajärvi (005)
Somerniemen vaakuna Somerniemi (760) 1901 Someron vaakuna Somero (761)
Someron vaakuna Somero (761) 1300-luvulla 1867
Sonkajärven vaakuna Sonkajärvi (762) 1922 Iisalmen maalaiskunnan vaakuna Iisalmen maalaiskunta (141)
Sortavalan vaakuna Sortavala (763) 1632 Sortavalan maalaiskunta (764)
Sortavalan maalaiskunta (764) 1630-luvulla 1868
Sotkamon vaakuna Sotkamo (765) 1647 Paltamon vaakuna Paltamo (578)
Sottungan vaakuna Sottunga (766) 1914 Föglön vaakuna Föglö (062)
Suistamon perinnevaakuna Suistamo (767) 1650 Sortavalan maalaiskunta (764)
Sulkavan vaakuna Sulkava (768) 1630 1871 Säämingin vaakuna Sääminki (789)
Sulvan vaakuna Sulva (769) 1860 Maalahden vaakuna (1965–1982) Maalahti (475)
Sumiaisten vaakuna Sumiainen (770) 1868 Laukaan vaakuna Laukaa (410)
Sundin vaakuna Sund (771) 1200-luvulla
Suodenniemen vaakuna Suodenniemi (772) 1868 Mouhijärven vaakuna Mouhijärvi (493)
Suojärven perinnevaakuna Suojärvi (773) n. 1630 1886 Sortavalan maalaiskunta (764)
Suolahden vaakuna Suolahti (774) 1932 Äänekosken maalaiskunnan vaakuna Äänekosken maalaiskunta (993)
Suomenniemen vaakuna Suomenniemi (775) 1866 Savitaipaleen vaakuna Savitaipale (739)
Suomusjärven vaakuna Suomusjärvi (776) 1868 Kiskon vaakuna Kisko (259)
Suomussalmen vaakuna Suomussalmi (777) 1856 1867 Hyrynsalmen vaakuna Hyrynsalmi (105)
Suonenjoen vaakuna Suonenjoki (778) 1856 1865 Rautalammin vaakuna Rautalampi (686)
Suoniemen vaakuna Suoniemi (779) 1868 Karkun vaakuna Karkku (225)
Suursaaren perinnevaakuna Suursaari (780) 1838 1900 Kymin vaakuna Kymi (311)
Sysmän vaakuna Sysmä (781) 1442 1866
Säkkijärven perinnevaakuna Säkkijärvi (782) 1572 1866 Viipurin maalaiskunnan perinnevaakuna Viipurin maalaiskunta (930)
Säkylän vaakuna (1953–2015) Säkylä (783) 1300-luvulla 1869
Särkisalon vaakuna Särkisalo (784) 1868 Perniön vaakuna Perniö (586)
Vaalan vaakuna Vaala (785) 1864 1865 Paltamon vaakuna Paltamo (578)
Säyneisen vaakuna Säyneinen (786) 1923 Kaavin vaakuna Kaavi (204)
Säynätsalon vaakuna Säynätsalo (787) 1924 Muuramen vaakuna Muurame (500)
Sääksmäen vaakuna Sääksmäki (788) 1343
Säämingin vaakuna Sääminki (789) 1504 1867 Juvan vaakuna Juva (178)
Sastamalan vaakuna Sastamala (790) 2009 Vammalan vaakuna Vammala (912)
Mouhijärven vaakuna Mouhijärvi (493)
Äetsän vaakuna Äetsä (988)
Kiikoisten vaakuna Kiikoinen (254)
Siikalatvan vaakuna Siikalatva (791) 2009 Kestilän vaakuna Kestilä (247)
Piippolan vaakuna Piippola (603)
Pulkkilan vaakuna Pulkkila (617)
Rantsilan vaakuna Rantsila (682)
Taipalsaaren vaakuna Taipalsaari (831) 1571 Lappeen vaakuna Lappee (404)
Taivalkosken vaakuna Taivalkoski (832) 1868 1879 Pudasjärven vaakuna Pudasjärvi (615)
Taivassalon vaakuna Taivassalo (833) 1350 1868
Tammelan vaakuna Tammela (834) 1500-luvulla 1868 Someron vaakuna Somero (761)
Tammisaaren vaakuna Tammisaari (835) 1546 Pohjan vaakuna Pohja (606)
Tammisaaren maalaiskunnan vaakuna Tammisaaren maalaiskunta (836) 1865 Pohjan vaakuna Pohja (606)
Karjaan maalaiskunnan vaakuna Karjaa (221)
Tampereen vaakuna Tampere (837) 1779 Messukylä (486)
Tarvasjoen vaakuna Tarvasjoki (838) 1869 Marttilan vaakuna Marttila (480)
Teerijärven vaakuna Teerijärvi (839) 1868 Kruunupyyn vaakuna (1955–1974) Kruunupyy (288)
Teiskon vaakuna Teisko (840) 1865 Messukylä (486)
Temmeksen vaakuna Temmes (841) 1867 Limingan vaakuna Liminka (425)
Tenholan vaakuna Tenhola (842) 1329 1865
Terijoen perinnevaakuna Terijoki (843) 1910 Kivennavan perinnevaakuna Kivennapa (264)
Tervon vaakuna Tervo (844) 1926 Karttulan vaakuna Karttula (227)
Rautalammin vaakuna Rautalampi (686)
Pielaveden vaakuna Pielavesi (595)
Tervolan vaakuna Tervola (845) 1860 1867 Keminmaa vaakuna Kemi (241)
Teuvan vaakuna Teuva (846) 1795 1868 Närpiön vaakuna Närpiö (545)
Tiukan vaakuna Tiukka (847) 1868 Lapväärtin vaakuna Lapväärtti (409)
Tohmajärven vaakuna (1953–2004) Tohmajärvi (848) 1651 1869
Toholammin vaakuna Toholampi (849) 1859 1865 Lohtajan vaakuna Lohtaja (429)
Toivakan vaakuna Toivakka (850) 1910 Jyväskylän maalaiskunnan vaakuna Jyväskylän maalaiskunta (180)
Tornion vaakuna Tornio (851) 1621 Alatornion vaakuna Alatornio (007)
Tottijärven vaakuna Tottijärvi (852) 1869 Vesilahden vaakuna Vesilahti (922)
Turun vaakuna Turku (853) 1229
Pellon vaakuna Pello (854) 1867 Ylitornion vaakuna Ylitornio (976)
Tuuloksen vaakuna Tuulos (855) 1874 Hauhon vaakuna Hauho (083)
Tuupovaaran vaakuna Tuupovaara (856) 1910 Ilomantsin vaakuna Ilomantsi (146)
Tuusniemen vaakuna Tuusniemi (857) 1855 1870 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopion maalaiskunta (298)
Tuusulan vaakuna Tuusula (858) 1653 Sipoon vaakuna Sipoo (753)
Tyrnävän vaakuna Tyrnävä (859) 1865 1889 Limingan vaakuna Liminka (425)
Tyrvännön vaakuna Tyrväntö (860) 1873 Hattulan vaakuna Hattula (082)
Tyrvään vaakuna Tyrvää (861) 1520 Karkun vaakuna Karkku (225)
Tytärsaaren perinnevaakuna Tytärsaari (862) 1899 Suursaaren perinnevaakuna Suursaari (780)
Töysän vaakuna Töysä (863) 1865 Kuortaneen vaakuna Kuortane (300)
Toijalan vaakuna Toijala (864) 1946 Akaa (003)
Teuvan vaakuna Teuva (846) 1795 1868 Närpiön vaakuna Närpiö (545)
Ullavan vaakuna Ullava (885) 1865 1909 Kälviän vaakuna Kälviä (315)
Ulvilan vaakuna Ulvila (886) 1300-luvulla 1865 Kokemäen vaakuna Kokemäki (271)
Urjalan vaakuna Urjala (887) 1589 1868 Akaa (003)
Uskelan vaakuna Uskela (888) 1230 1869
Utajärven vaakuna Utajärvi (889) 1865 Muhoksen vaakuna Muhos (494)
Utsjoen vaakuna Utsjoki (890) 1747 1876 Keminmaa vaakuna Kemin maalaiskunta (241)
Uukuniemen vaakuna Uukuniemi (891) 1637 Sortavalan maalaiskunta (764)
Uuraisten vaakuna Uurainen (892) 1868 Saarijärven vaakuna Saarijärvi (729)
Uudenkaarlepyyn vaakuna Uusikaarlepyy (893) 1620 Uudenkaarlepyyn maalaiskunnan vaakuna Uudenkaarlepyyn maalaiskunta (894)
Uudenkaarlepyyn maalaiskunnan vaakuna Uudenkaarlepyyn maalaiskunta (894) 1607 1865 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pedersöre (599)
Vöyrin vaakuna (1954–2006) Vöyri (944)
Uudenkaupungin vaakuna Uusikaupunki (895) 1617 Kalannin vaakuna Uusikirkko Tl (209)
Uudenkaupungin maalaiskunta (896) 1896 Kalannin vaakuna Uusikirkko Tl (209)
Uudenkirkon perinnevaakuna Uusikirkko (897) 1445 1869 Muolaan perinnevaakuna Muolaa (497)
Vaasan vaakuna Vaasa (905) 1606 Mustasaaren vaakuna (1960–1975) Mustasaari (499)
Vahdon vaakuna Vahto (906) 1870 Ruskon vaakuna (1964–2008) Rusko (704)
Vahvialan perinnevaakuna Vahviala (907) 1921 Viipurin maalaiskunnan perinnevaakuna Viipurin maalaiskunta (930)
Säkkijärven perinnevaakuna Säkkijärvi (782)
Lappeen vaakuna Lappee (404)
Valkeakosken vaakuna Valkeakoski (908) 1923 Sääksmäen vaakuna Sääksmäki (788)
Valkealan vaakuna Valkeala (909) 1640 1868 Iitin vaakuna Iitti (142)
Valkjärven perinnevaakuna Valkjärvi (910) 1738 Muolaan perinnevaakuna Muolaa (497)
Valtimon vaakuna Valtimo (911) 1910 Nurmeksen maalaiskunnan vaakuna Nurmeksen maalaiskunta (542)
Vammalan vaakuna Vammala (912) 1915 Tyrvään vaakuna Tyrvää (861)
Vampulan vaakuna Vampula (913) 1867 Huittisten vaakuna Huittinen (241)
Vanajan vaakuna Vanaja (914) 1319 1868
Varkauden vaakuna Varkaus (915) 1929 Leppävirran vaakuna Leppävirta (420)
Varpaisjärven vaakuna Varpaisjärvi (916) 1911 Nilsiän vaakuna Nilsiä (534)
Vehkalahden vaakuna Vehkalahti (917) 1427
Vehmaan vaakuna Vehmaa (918) 1200-luvulla 1869
Vehmersalmen vaakuna Vehmersalmi (919) 1922 Kuopion maalaiskunnan vaakuna Kuopion maalaiskunta (298)
Velkuan vaakuna Velkua (920) 1863 1868 Taivassalon vaakuna Taivassalo (833)
Vesannon vaakuna Vesanto (921) 1871 Rautalammin vaakuna Rautalampi (686)
Vesilahden vaakuna Vesilahti (922) 1346 1869 Pirkkala (994)
Västanfjärdin vaakuna Västanfjärd (923) 1872 Kemiön vaakuna Kemiö (243)
Vetelin vaakuna Veteli (924) 1860 1868 Kaarlelan vaakuna Kokkolan maalaiskunta (203)
Vieremän vaakuna Vieremä (925) 1922 Iisalmen maalaiskunnan vaakuna Iisalmen maalaiskunta (141)
Vihannin vaakuna Vihanti (926) 1865 Saloisten vaakuna Saloinen (735)
Vihdin vaakuna Vihti (927) 1507 1867 Lohjan kunnan vaakuna Lohja (428)
Viialan vaakuna Viiala (928) 1932 Akaa (003)
Viipurin vaakuna Viipuri (929) 1403 Viipurin maalaiskunnan perinnevaakuna Viipurin maalaiskunta (930)
Viipurin maalaiskunnan perinnevaakuna Viipurin maalaiskunta (930) 1200-luvulla 1869
Viitasaaren vaakuna Viitasaari (931) 1635 Rautalammin vaakuna Rautalampi (686)
Viljakkalan vaakuna Viljakkala (932) 1874 Hämeenkyrön vaakuna Hämeenkyrö (108)
Vilppulan vaakuna Vilppula (933) 1912 Ruoveden vaakuna Ruovesi (702)
Keuruun vaakuna Keuruu (249)
Vimpelin vaakuna Vimpeli (934) 1866 Lappajärven vaakuna Lappajärvi (403)
Virolahden vaakuna Virolahti (935) 1370
Virtain vaakuna Virrat (936) 1859 1868 Ruoveden vaakuna Ruovesi (702)
Virtasalmen vaakuna Virtasalmi (937) 1896 Pieksämäen maalaiskunnan vaakuna Pieksämäki (594)
Vuokselan perinnevaakuna Vuoksela (938) 1917 Valkjärven perinnevaakuna Valkjärvi (910)
Sakkolan perinnevaakuna Sakkola (731)
Muolaan perinnevaakuna Muolaa (497)
Vuoksenrannan perinnevaakuna Vuoksenranta (939) 1924 Antrean perinnevaakuna Antrea (013)
Vuolijoen vaakuna Vuolijoki (940) 1915 Vaalan vaakuna Säräisniemi (785)
Kajaanin maalaiskunnan vaakuna Kajaanin maalaiskunta (206)
Vårdön vaakuna Vårdö (941) 1866 Sundin vaakuna Sund (771)
Vähänkyrön vaakuna Vähäkyrö (942) 1607 1868 Isonkyrön vaakuna Isokyrö (152)
Värtsilän vaakuna Värtsilä (943) 1920 Tohmajärven vaakuna (1953–2004) Tohmajärvi (848)
Utsjoen vaakuna Utsjoki (890) 1747 1876 Keminmaa vaakuna Kemin maalaiskunta (241)
Vöyrin vaakuna (1954–2006) Vöyri (944) 1443 1868
Vöyri-Maksamaan vaakuna Vöyri-Maksamaa (945) 2007 Vöyrin vaakuna (1954–2006) Vöyri (944)
Maksamaan vaakuna Maksamaa (479)
Vöyrin vaakuna Vöyri (946) 2011 Vöyri-Maksamaan vaakuna Vöyri-Maksamaa (945)
Oravaisten vaakuna Oravainen (559)
Ylihärmän vaakuna Ylihärmä (971) 1859 1868 Lapuan vaakuna Lapua (408)
Yli-Iin vaakuna Yli-Ii (972) 1924 Iin vaakuna (1966–2006) Ii (139)
Ylikiimingin vaakuna Ylikiiminki (973) 1867 Kiimingin vaakuna Kiiminki (255)
Ylimarkun vaakuna Ylimarkku (974) 1871 Närpiön vaakuna Närpiö (545)
Ylistaron vaakuna Ylistaro (975) 1859 1865 Isonkyrön vaakuna Isokyrö (152)
Ylitornion vaakuna Ylitornio (976) 1606 Alatornion vaakuna Alatornio (007)
Ylivieskan vaakuna Ylivieska (977) 1861 1867 Kalajoen vaakuna (1953–2009) Kalajoki (208)
Ylämaan vaakuna Ylämaa (978) 1930 Säkkijärven perinnevaakuna Säkkijärvi (782)
Yläneen vaakuna Yläne (979) 1869 Pöytyän vaakuna Pöytyä (636)
Ylöjärven vaakuna Ylöjärvi (980) 1869 Pirkkala (994)
Ypäjän vaakuna Ypäjä (981) 1876 Tammelan vaakuna Tammela (834)
Äetsän vaakuna Äetsä (988) 1981 Keikyän vaakuna Keikyä (238)
Kiikan vaakuna Kiikka (253)
Ähtärin vaakuna Ähtäri (989) 1859 1867 Ruoveden vaakuna Ruovesi (702)
Ähtävän vaakuna Ähtävä (990) 1870 Pietarsaaren maalaiskunnan vaakuna (1958–1984) Pietarsaaren maalaiskunta (599)
Äyräpään perinnevaakuna Äyräpää (991) 1926 Muolaan perinnevaakuna Muolaa (497)
Vuokselan perinnevaakuna Vuoksela (938)
Äänekosken vaakuna (1954–2006) Äänekoski (992) 1932 Äänekosken maalaiskunnan vaakuna Äänekosken maalaiskunta (993)
Äänekosken maalaiskunnan vaakuna Äänekosken maalaiskunta (993) 1911 Laukaan vaakuna Laukaa (410)
Pirkkala (994) 1237 1867
Öjan vaakuna Öja (997) 1932 Kruunupyyn vaakuna Kruunupyy (288)

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b c Iltanen, Jussi: Suomen kuntavaakunat. Helsinki: Karttakeskus, 2013. ISBN 978-952-266-092-3.
  2. >https://seco.cs.aalto.fi/publications/2007/vaatainen-ajallinen-paikkatieto-instyo-2007.pdf