Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipedia-luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2020 alussa nimitystä kaupunki käyttäneiden kuntien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla myös kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Suomen kaupungit 2020.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 30. syyskuuta 2021. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 28. marraskuuta 2021 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 470 293,26 56,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 322 1 008,85 9,2
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 208 1 087,24 10,3
Espoo Uusimaa 295 538 312,33 946,2
Forssa Kanta-Häme 16 616 248,76 66,8
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 6 855 766,38 8,9
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 6 641 1 050,41 6,3
Hamina Kymenlaakso 19 720 609,80 32,3
Hanko Uusimaa 8 037 117,46 68,4
Harjavalta Satakunta 6 811 123,46 55,2
Heinola Päijät-Häme 18 424 675,99 27,3
Helsinki Uusimaa 658 339 214,29 3 072,2
Huittinen Satakunta 9 865 532,61 18,5
Hyvinkää Uusimaa 46 686 322,69 144,7
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 984 1 785,35 38,1
Iisalmi Pohjois-Savo 20 975 762,99 27,5
Ikaalinen Pirkanmaa 6 894 750,41 9,2
Imatra Etelä-Karjala 25 754 155,00 166,2
Joensuu Pohjois-Karjala 77 284 2 381,69 32,4
Jyväskylä Keski-Suomi 144 343 1 171,02 123,3
Jämsä Keski-Suomi 19 817 1 571,37 12,6
Järvenpää Uusimaa 45 050 37,54 1 200,1
Kaarina Varsinais-Suomi 35 361 150,65 234,7
Kajaani Kainuu 36 508 1 834,73 19,9
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 406 924,09 13,4
Kangasala Pirkanmaa 32 483 658,09 49,4
Kankaanpää Satakunta 12 691 1 021,12 12,4
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 397 468,04 11,5
Karkkila Uusimaa 8 730 242,35 36
Kaskinen Pohjanmaa 1 298 10,63 122,1
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 12 936 1 298,96 10
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 15 360 1 313,82 11,7
Kauniainen Uusimaa 10 219 5,89 1 735
Kemi Lappi 20 086 95,30 210,8
Kemijärvi Lappi 7 108 3 504,36 2
Kerava Uusimaa 37 214 30,63 1 215
Keuruu Keski-Suomi 9 484 1 257,96 7,5
Kitee Pohjois-Karjala 9 878 1 253,66 7,9
Kiuruvesi Pohjois-Savo 7 793 1 328,15 5,9
Kokemäki Satakunta 6 970 480,20 14,5
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 879 1 445,95 33,1
Kotka Kymenlaakso 51 380 271,95 188,9
Kouvola Kymenlaakso 80 732 2 557,67 31,6
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 380 683,24 9,3
Kuhmo Kainuu 7 964 4 806,43 1,7
Kuopio Pohjois-Savo 121 381 3 241,02 37,5
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 20 251 1 724,63 11,7
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 112 4 978,52 3
Lahti Päijät-Häme 120 202 459,49 261,6
Laitila Varsinais-Suomi 8 492 531,85 16
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 619 1 433,79 50,6
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 197 737,15 19,3
Lieksa Pohjois-Karjala 10 527 3 417,88 3,1
Lohja Uusimaa 45 985 939,44 48,9
Loimaa Varsinais-Suomi 15 650 848,13 18,5
Loviisa Uusimaa 14 693 819,81 17,9
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 767 11,80 997,2
Mikkeli Etelä-Savo 52 191 2 548,19 20,5
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 9 596 534,85 17,9
Naantali Varsinais-Suomi 19 477 312,53 62,3
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 416 526,67 19,8
Nokia Pirkanmaa 34 751 288,29 120,5
Nurmes Pohjois-Karjala 9 436 2 401,38 3,9
Närpiö Pohjanmaa 9 585 977,74 9,8
Orimattila Päijät-Häme 15 803 785,26 20,1
Orivesi Pirkanmaa 8 939 799,65 11,2
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 096 587,84 12,1
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 209 197 2 971,14 70,4
Outokumpu Pohjois-Karjala 6 490 445,82 14,6
Paimio Varsinais-Suomi 10 981 238,49 46
Parainen Varsinais-Suomi 15 103 883,20 17,1
Parkano Pirkanmaa 6 299 852,72 7,4
Pieksämäki Etelä-Savo 17 390 1 569,01 11,1
Pietarsaari Pohjanmaa 19 078 88,45 215,7
Pori Satakunta 83 620 1 156,10 72,3
Porvoo Uusimaa 51 020 654,55 77,9
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 677 5 638,35 1,4
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 4 981 1 310,33 3,8
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 24 290 1 015,34 23,9
Raasepori Uusimaa 27 593 1 148,34 24
Raisio Varsinais-Suomi 24 713 48,76 506,8
Rauma Satakunta 39 060 496,17 78,7
Riihimäki Kanta-Häme 28 607 121,01 236,4
Rovaniemi Lappi 64 152 7 581,51 8,5
Saarijärvi Keski-Suomi 9 161 1 251,71 7,3
Salo Varsinais-Suomi 51 424 1 987,21 25,9
Sastamala Pirkanmaa 24 006 1 429,16 16,8
Savonlinna Etelä-Savo 32 601 2 238,17 14,6
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 64 719 1 431,78 45,2
Somero Varsinais-Suomi 8 579 667,98 12,8
Suonenjoki Pohjois-Savo 6 895 713,56 9,7
Tampere Pirkanmaa 244 029 524,94 464,9
Tornio Lappi 21 362 1 188,78 18
Turku Varsinais-Suomi 195 350 245,66 795,2
Ulvila Satakunta 12 672 400,63 31,6
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 536 732,70 10,3
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 485 502,93 30,8
Vaasa Pohjanmaa 67 696 364,72 185,6
Valkeakoski Pirkanmaa 20 674 272,05 76
Vantaa Uusimaa 238 608 238,37 1 001
Varkaus Pohjois-Savo 20 082 385,61 52,1
Viitasaari Keski-Suomi 6 079 1 248,54 4,9
Virrat Pirkanmaa 6 464 1 162,68 5,6
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 337 569,73 26,9
Ylöjärvi Pirkanmaa 33 427 1 115,75 30
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 496 805,82 6,8
Äänekoski Keski-Suomi 18 343 884,58 20,7


LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2021M01*-2021M09* 30.9.2021. Tilastokeskus. Viitattu 29.10.2021.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2021 1.1.2021. Maanmittauslaitos. Viitattu 13.5.2021.

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.