Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipedia-luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2023 alussa nimitystä kaupunki käyttäneiden kuntien kokonaismäärä oli 108. Kaupungit ovat Suomessa samalla myös kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Suomen kaupungit 2020.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. joulukuuta 2023. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 14. kesäkuuta 2024 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 405 293,26 55,9
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 113 1 008,77 9
Alavus Etelä-Pohjanmaa 10 933 1 087,24 10,1
Espoo Uusimaa 314 024 312,34 1 005,4
Forssa Kanta-Häme 16 469 248,83 66,2
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 6 558 766,42 8,6
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 6 473 1 050,59 6,2
Hamina Kymenlaakso 19 534 609,94 32
Hanko Uusimaa 7 721 117,46 65,7
Harjavalta Satakunta 6 703 123,48 54,3
Heinola Päijät-Häme 17 953 676,00 26,6
Helsinki Uusimaa 674 500 214,19 3 149,1
Huittinen Satakunta 9 646 532,61 18,1
Hyvinkää Uusimaa 46 901 322,69 145,3
Hämeenlinna Kanta-Häme 68 319 1 785,34 38,3
Iisalmi Pohjois-Savo 20 618 762,99 27
Ikaalinen Pirkanmaa 6 850 750,48 9,1
Imatra Etelä-Karjala 24 919 154,99 160,8
Joensuu Pohjois-Karjala 78 062 2 381,73 32,8
Jyväskylä Keski-Suomi 147 746 1 171,02 126,2
Jämsä Keski-Suomi 19 182 1 571,39 12,2
Järvenpää Uusimaa 46 490 37,54 1 238,4
Kaarina Varsinais-Suomi 36 339 150,57 241,3
Kajaani Kainuu 36 513 1 834,73 19,9
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 372 924,13 13,4
Kangasala Pirkanmaa 33 473 658,08 50,9
Kankaanpää Satakunta 12 394 1 021,24 12,1
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 246 468,04 11,2
Karkkila Uusimaa 8 581 242,35 35,4
Kaskinen Pohjanmaa 1 208 10,63 113,6
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 12 618 1 298,99 9,7
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 15 165 1 313,85 11,5
Kauniainen Uusimaa 10 270 5,89 1 743,6
Kemi Lappi 19 371 95,32 203,2
Kemijärvi Lappi 7 030 3 504,37 2
Kerava Uusimaa 38 211 30,63 1 247,5
Keuruu Keski-Suomi 9 184 1 257,97 7,3
Kitee Pohjois-Karjala 9 689 1 253,82 7,7
Kiuruvesi Pohjois-Savo 7 475 1 328,17 5,6
Kokemäki Satakunta 6 766 480,41 14,1
Kokkola Keski-Pohjanmaa 48 295 1 445,96 33,4
Kotka Kymenlaakso 50 500 271,95 185,7
Kouvola Kymenlaakso 78 880 2 557,70 30,8
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 199 683,25 9,1
Kuhmo Kainuu 7 582 4 806,45 1,6
Kuopio Pohjois-Savo 124 021 3 241,05 38,3
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 19 759 1 724,63 11,5
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 019 4 978,57 3
Lahti Päijät-Häme 120 693 459,49 262,7
Laitila Varsinais-Suomi 8 441 531,87 15,9
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 988 1 433,97 50,9
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 024 737,16 19
Lieksa Pohjois-Karjala 10 228 3 417,86 3
Lieto Varsinais-Suomi 20 637 300,54 68,7
Lohja Uusimaa 45 645 939,44 48,6
Loimaa Varsinais-Suomi 15 420 848,06 18,2
Loviisa Uusimaa 14 458 819,81 17,6
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 812 11,81 1 000,2
Mikkeli Etelä-Savo 51 919 2 548,18 20,4
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 9 271 534,84 17,3
Naantali Varsinais-Suomi 19 999 312,57 64
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 454 527,18 19,8
Nokia Pirkanmaa 35 647 288,31 123,6
Nurmes Pohjois-Karjala 9 130 2 401,37 3,8
Närpiö Pohjanmaa 9 621 977,82 9,8
Orimattila Päijät-Häme 15 669 785,26 20
Orivesi Pirkanmaa 8 839 799,63 11,1
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 6 978 587,84 11,9
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 214 633 2 972,45 72,2
Outokumpu Pohjois-Karjala 6 409 445,86 14,4
Paimio Varsinais-Suomi 11 236 238,51 47,1
Parainen Varsinais-Suomi 14 999 884,04 17
Parkano Pirkanmaa 6 123 853,19 7,2
Pieksämäki Etelä-Savo 17 050 1 569,03 10,9
Pietarsaari Pohjanmaa 19 475 88,45 220,2
Pori Satakunta 83 106 1 156,16 71,9
Porvoo Uusimaa 51 289 654,56 78,4
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 479 5 638,35 1,3
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 4 756 1 310,31 3,6
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 23 797 1 015,33 23,4
Raasepori Uusimaa 27 209 1 148,34 23,7
Raisio Varsinais-Suomi 25 331 48,76 519,5
Rauma Satakunta 38 832 496,35 78,2
Riihimäki Kanta-Häme 28 483 121,01 235,4
Rovaniemi Lappi 65 286 7 581,37 8,6
Saarijärvi Keski-Suomi 8 847 1 251,72 7,1
Salo Varsinais-Suomi 51 100 1 987,47 25,7
Sastamala Pirkanmaa 23 515 1 429,15 16,5
Savonlinna Etelä-Savo 31 843 2 238,11 14,2
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 66 160 1 431,77 46,2
Somero Varsinais-Suomi 8 410 667,98 12,6
Suonenjoki Pohjois-Savo 6 708 713,56 9,4
Tampere Pirkanmaa 255 050 524,89 485,9
Tornio Lappi 21 018 1 188,70 17,7
Turku Varsinais-Suomi 201 863 245,63 821,8
Ulvila Satakunta 12 533 400,82 31,3
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 500 732,71 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 14 938 503,20 29,7
Vaasa Pohjanmaa 68 956 364,73 189,1
Valkeakoski Pirkanmaa 20 694 272,05 76,1
Vantaa Uusimaa 247 443 238,38 1 038
Varkaus Pohjois-Savo 19 727 385,62 51,2
Viitasaari Keski-Suomi 5 877 1 248,54 4,7
Virrat Pirkanmaa 6 275 1 162,68 5,4
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 369 569,83 27
Ylöjärvi Pirkanmaa 33 677 1 115,75 30,2
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 316 805,82 6,6
Äänekoski Keski-Suomi 17 971 884,62 20,3


Lähteet

muokkaa

Viitteet

muokkaa
  1. Väkiluvun kasvu suurin lähes 70 vuoteen 26.4.2024. Tilastokeskus. Viitattu 28.4.2024.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2022 1.1.2022. Maanmittauslaitos. Viitattu 29.1.2022.

Aiheesta muualla

muokkaa