Luettelo Suomen kaupungeista

Wikipedia-luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kaupungeista. Vuoden 2020 alussa nimitystä kaupunki käyttäneiden kuntien kokonaismäärä oli 107. Kaupungit ovat Suomessa samalla myös kuntia, joten tämän luettelon tiedot löytyvät myös artikkelista Luettelo Suomen kunnista.

Suomen kaupungit 2015.

Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kaupungit ovat artikkelissa Luettelo Suomen entisistä kaupungeista. Perustamisvuoden mukaan järjestettynä nykyiset ja entiset kaupungit löytyvät artikkelista Luettelo Suomen kaupungeista perustamisvuoden mukaan.

Seuraavan luettelon toisessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin nykymaakuntaan kaupunki kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 30. kesäkuuta 2020. Kaupunkien maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdan 20. syyskuuta 2020 mukaiset.

Kaupunki Maakunta Väkiluku[1] Maapinta-ala
(km²)[2]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa Pirkanmaa 16 481 293,26 56,2
Alajärvi Etelä-Pohjanmaa 9 506 1 008,83 9,4
Alavus Etelä-Pohjanmaa 11 416 1 087,18 10,5
Espoo Uusimaa 291 086 312,32 932
Forssa Kanta-Häme 16 864 248,76 67,8
Haapajärvi Pohjois-Pohjanmaa 6 992 766,19 9,1
Haapavesi Pohjois-Pohjanmaa 6 753 1 049,82 6,4
Hamina Kymenlaakso 20 048 609,80 32,9
Hanko Uusimaa 8 182 117,42 69,7
Harjavalta Satakunta 6 948 123,46 56,3
Heinola Päijät-Häme 18 552 675,99 27,4
Helsinki Uusimaa 655 395 214,25 3 059
Huittinen Satakunta 10 029 532,64 18,8
Hyvinkää Uusimaa 46 612 322,68 144,5
Hämeenlinna Kanta-Häme 67 713 1 785,22 37,9
Iisalmi Pohjois-Savo 21 350 763,02 28
Ikaalinen Pirkanmaa 6 894 750,41 9,2
Imatra Etelä-Karjala 26 361 155,01 170,1
Joensuu Pohjois-Karjala 76 453 2 381,68 32,1
Jyväskylä Keski-Suomi 142 282 1 170,97 121,5
Jämsä Keski-Suomi 20 120 1 571,37 12,8
Järvenpää Uusimaa 44 019 37,54 1 172,6
Kaarina Varsinais-Suomi 34 294 150,65 227,6
Kajaani Kainuu 36 597 1 834,78 19,9
Kalajoki Pohjois-Pohjanmaa 12 413 924,05 13,4
Kangasala Pirkanmaa 32 091 658,07 48,8
Kankaanpää Satakunta 11 234 689,63 16,3
Kannus Keski-Pohjanmaa 5 433 468,33 11,6
Karkkila Uusimaa 8 718 242,36 36
Kaskinen Pohjanmaa 1 275 10,63 119,9
Kauhajoki Etelä-Pohjanmaa 13 172 1 298,99 10,1
Kauhava Etelä-Pohjanmaa 15 701 1 313,79 12
Kauniainen Uusimaa 9 867 5,89 1 675,2
Kemi Lappi 20 586 95,37 215,9
Kemijärvi Lappi 7 302 3 504,13 2,1
Kerava Uusimaa 37 051 30,63 1 209,6
Keuruu Keski-Suomi 9 520 1 257,97 7,6
Kitee Pohjois-Karjala 10 057 1 253,67 8
Kiuruvesi Pohjois-Savo 7 940 1 328,14 6
Kokemäki Satakunta 7 104 480,48 14,8
Kokkola Keski-Pohjanmaa 47 792 1 445,44 33,1
Kotka Kymenlaakso 51 889 271,95 190,8
Kouvola Kymenlaakso 81 808 2 557,67 32
Kristiinankaupunki Pohjanmaa 6 485 683,04 9,5
Kuhmo Kainuu 8 148 4 806,53 1,7
Kuopio Pohjois-Savo 119 076 3 241,01 36,7
Kurikka Etelä-Pohjanmaa 20 550 1 724,67 11,9
Kuusamo Pohjois-Pohjanmaa 15 134 4 978,52 3
Lahti Päijät-Häme 119 884 459,50 260,9
Laitila Varsinais-Suomi 8 545 531,85 16,1
Lappeenranta Etelä-Karjala 72 266 1 433,78 50,4
Lapua Etelä-Pohjanmaa 14 331 737,15 19,4
Lieksa Pohjois-Karjala 10 845 3 417,89 3,2
Lohja Uusimaa 45 982 939,17 49
Loimaa Varsinais-Suomi 15 834 848,13 18,7
Loviisa Uusimaa 14 754 819,74 18
Maarianhamina Ahvenanmaa 11 746 11,80 995,4
Mikkeli Etelä-Savo 53 028 2 548,35 20,8
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 9 813 534,85 18,3
Naantali Varsinais-Suomi 19 373 312,46 62
Nivala Pohjois-Pohjanmaa 10 622 527,84 20,1
Nokia Pirkanmaa 34 294 288,30 119
Nurmes Pohjois-Karjala 9 504 2 401,37 4
Närpiö Pohjanmaa 9 540 977,71 9,8
Orimattila Päijät-Häme 15 992 785,17 20,4
Orivesi Pirkanmaa 9 101 799,65 11,4
Oulainen Pohjois-Pohjanmaa 7 283 587,82 12,4
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 205 750 2 971,96 69,2
Outokumpu Pohjois-Karjala 6 607 445,83 14,8
Paimio Varsinais-Suomi 10 902 238,41 45,7
Parainen Varsinais-Suomi 15 094 883,12 17,1
Parkano Pirkanmaa 6 388 852,93 7,5
Pieksämäki Etelä-Savo 17 605 1 568,71 11,2
Pietarsaari Pohjanmaa 19 198 88,44 217,1
Pori Satakunta 83 790 1 156,01 72,5
Porvoo Uusimaa 50 590 654,54 77,3
Pudasjärvi Pohjois-Pohjanmaa 7 829 5 638,28 1,4
Pyhäjärvi Pohjois-Pohjanmaa 5 090 1 310,80 3,9
Raahe Pohjois-Pohjanmaa 24 577 1 015,43 24,2
Raasepori Uusimaa 27 597 1 148,30 24
Raisio Varsinais-Suomi 24 263 48,76 497,6
Rauma Satakunta 39 015 496,02 78,7
Riihimäki Kanta-Häme 28 819 121,00 238,2
Rovaniemi Lappi 63 010 7 581,51 8,3
Saarijärvi Keski-Suomi 9 268 1 251,70 7,4
Salo Varsinais-Suomi 51 778 1 986,59 26,1
Sastamala Pirkanmaa 24 139 1 429,04 16,9
Savonlinna Etelä-Savo 32 913 2 238,09 14,7
Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 63 913 1 431,75 44,6
Somero Varsinais-Suomi 8 688 667,83 13
Suonenjoki Pohjois-Savo 7 018 713,55 9,8
Tampere Pirkanmaa 238 671 524,95 454,7
Tornio Lappi 21 614 1 188,78 18,2
Turku Varsinais-Suomi 192 794 245,66 784,8
Ulvila Satakunta 12 855 400,65 32,1
Uusikaarlepyy Pohjanmaa 7 496 732,64 10,2
Uusikaupunki Varsinais-Suomi 15 470 502,86 30,8
Vaasa Pohjanmaa 67 012 364,67 183,8
Valkeakoski Pirkanmaa 20 892 272,04 76,8
Vantaa Uusimaa 235 768 238,37 989,1
Varkaus Pohjois-Savo 20 392 385,63 52,9
Viitasaari Keski-Suomi 6 136 1 248,55 4,9
Virrat Pirkanmaa 6 536 1 162,67 5,6
Ylivieska Pohjois-Pohjanmaa 15 312 568,92 26,9
Ylöjärvi Pirkanmaa 33 236 1 115,73 29,8
Ähtäri Etelä-Pohjanmaa 5 576 805,83 6,9
Äänekoski Keski-Suomi 18 679 884,57 21,1


LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2020M01*-2020M06* 30.6.2020. Tilastokeskus. Viitattu 20.8.2020.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2020 1.1.2020. Maanmittauslaitos. Viitattu 13.4.2020.

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Suomen kaupungit.