Avaa päävalikko

Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia-luettelo Suomen kunnista
Suomen kunnat vuonna 2017.
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2019 alusta kuntia on 311, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.[1].

Vuonna 2003 Suomessa oli 456 kuntaa ja 415 vuonna 2008.lähde?

Kaupunki-nimitystä[2] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa[3]. Luettelon viidennessä sarakkessa on ilmoitettu kunnan viralliset kielet. Luettelon kuudennessa sarakkeessa on mainittu se paikkakunta (yleensä taajama), jossa kunnan hallinnollinen keskus sijaitsee. Nämä ovat tavallisesti taajamia, mutta eräissä tapauksissa kuntakeskukset ovat kasvaneet yhteen toisen taajaman kanssa. Usean Ahvenanmaan kunnan (mukaan lukien Luhangan Manner-Suomessa) kuntakeskus ei muodosta taajamaa liian pienen väestöpohjan vuoksi. Luettelon seitsemännessä ja kahdeksannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan ja seutukuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. elokuuta 2019. Kuntien kokonaispinta-alat ja maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 8. joulukuuta 2019. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Väestötiheydet on laskettu väkilukujen ja maapinta-alojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Kannus (5 476). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Eura (630,20 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Suonenjoki (9,91 as./km²).

Vaakuna Kunta-
nro[4]
Kunnan nimi Nimitys Kielet Kuntakeskus Maakunta Seutukunta Väkiluku[5] Kok.pinta-ala
(km²)[6]
Maapinta-ala
(km²)[6]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa.vaakuna.svg 020 Akaa kaupunki suomi Toijalan keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 16 534 314,38 293,26 56,4
Alajärvi.vaakuna.svg 005 Alajärvi kaupunki suomi Alajärven keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 9 605 1 056,75 1 008,83 9,5
Alavieska.vaakuna.svg 009 Alavieska kunta suomi Alavieskan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 2 533 253,02 251,41 10,1
Töysä.vaakuna.svg 010 Alavus kaupunki suomi Alavuden keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 11 507 1 151,46 1 087,22 10,6
Asikkala.vaakuna.svg 016 Asikkala kunta suomi Vääksy Päijät-Häme Lahden seutukunta 8 101 755,55 563,3 14,4
Askola.vaakuna.svg 018 Askola kunta suomi Askolan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta 4 950 218,03 212,42 23,3
Aura.vaakuna.svg 019 Aura kunta suomi Auran asemanseutu Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 3 956 95,58 95,01 41,6
Brändö.vaakuna.svg 035 Brändö kunta ruotsi Åva Ahvenanmaa Ålands skärgård 446 108,46 108,17 4,1
Eckerö.vaakuna.svg 043 Eckerö kunta ruotsi Överby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 961 109,18 107,72 8,9
Enonkoski.vaakuna.svg 046 Enonkoski kunta suomi Enonkosken kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 1 382 419,20 305,58 4,5
Enontekiö.vaakuna.svg 047 Enontekiö kunta suomi, pohjoissaame Hetta Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 1 829 8 391,35 7 952,91 0,2
Espoo.vaakuna.svg 049 Espoo kaupunki suomi, ruotsi Espoon keskus[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 287 929 330,23 312,33 921,9
Eura.vaakuna.svg 050 Eura kunta suomi Euran keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta 11 678 630,20 578,8 20,2
Luvia.vaakuna.svg 051 Eurajoki kunta suomi Eurajoen kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta 9 393 520,89 514,77 18,2
Evijärvi.svg 052 Evijärvi kunta suomi Evijärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 440 390,71 354,15 6,9
Finström.vaakuna.svg 060 Finström kunta ruotsi Godby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 602 130,15 123,26 21,1
Forssan vaakuna.svg 061 Forssa kaupunki suomi Forssan keskustaajama Kanta-Häme Forssan seutukunta 16 921 253,38 248,76 68
Föglö.vaakuna.svg 062 Föglö kunta ruotsi Degerby Ahvenanmaa Ålands skärgård 527 134,99 134,73 3,9
Geta.vaakuna.svg 065 Geta kunta ruotsi Vestergeta Ahvenanmaa Ålands landsbygd 499 87,46 84,55 5,9
Haapajärvi.vaakuna.svg 069 Haapajärvi kaupunki suomi Haapajärven keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 7 086 789,11 766,18 9,2
Haapavesi.vaakuna.svg 071 Haapavesi kaupunki suomi Haapaveden keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 6 789 1 086,15 1 049,82 6,5
Hailuoto.vaakuna.svg 072 Hailuoto kunta suomi Hailuodon kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 961 203,15 201,47 4,8
Halsua.vaakuna.svg 074 Halsua kunta suomi Halsuan kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 1 152 428,34 413,02 2,8
Hamina.vaakuna.svg 075 Hamina kaupunki suomi Haminan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 20 209 633,81 609,8 33,1
Hammarland.vaakuna.svg 076 Hammarland kunta ruotsi Kattby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 563 140,27 138,35 11,3
Hankasalmi.vaakuna.svg 077 Hankasalmi kunta suomi Hankasalmen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 4 881 687,75 571,69 8,5
Hanko.vaakuna.svg 078 Hanko kaupunki suomi, ruotsi Hangon keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta 8 266 118,94 117,41 70,4
Harjavalta.vaakuna.svg 079 Harjavalta kaupunki suomi Harjavallan keskustaajama[8] Satakunta Porin seutukunta 6 970 127,74 123,46 56,5
Hartola.vaakuna.svg 081 Hartola kunta suomi Hartolan kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 722 675,38 542,71 5
Hattula.vaakuna.svg 082 Hattula kunta suomi Parola Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 9 459 427,39 357,81 26,4
Hausjärvi.vaakuna.svg 086 Hausjärvi kunta suomi Oitti Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 296 398,77 389,36 21,3
Heinola.vaakuna.svg 111 Heinola kaupunki suomi Heinolan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta 18 748 839,28 675,99 27,7
Heinävesi.vaakuna.svg 090 Heinävesi kunta suomi Heinäveden kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 259 1 319,58 1 029,96 3,2
Helsinki.vaakuna.svg 091 Helsinki kaupunki suomi, ruotsi Helsingin keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 652 267 215,16 214,25 3 044,4
Hirvensalmi.vaakuna.svg 097 Hirvensalmi kunta suomi Hirvensalmen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 153 746,59 465,28 4,6
Hollola.vaakuna.svg 098 Hollola kunta suomi Salpakangas[9] Päijät-Häme Lahden seutukunta 23 433 727,46 651,16 36
Honkajoki.vaakuna.svg 099 Honkajoki kunta suomi Honkajoen kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 639 333,25 331,49 4,9
Huittisten.vaakuna.svg 102 Huittinen kaupunki suomi Lauttakylä Satakunta Porin seutukunta 10 058 539,59 532,64 18,9
Humppilan vaakuna.svg 103 Humppila kunta suomi Humppilan asemanseutu Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 203 148,61 147,96 14,9
Hyrynsalmi.vaakuna.svg 105 Hyrynsalmi kunta suomi Hyrynsalmen kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 268 1 521,37 1 421,1 1,6
Hyvinkaa.vaakuna.svg 106 Hyvinkää kaupunki suomi Hyvinkään keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 46 477 336,77 322,68 144
Hämeenkyrö.vaakuna.svg 108 Hämeenkyrö kunta suomi Pappila[10] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 10 446 505,10 463,89 22,5
Hämeenlinna.vaakuna.svg 109 Hämeenlinna kaupunki suomi Hämeenlinnan keskustaajama Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 67 686 2 031,54 1 785,07 37,9
Kuivaniemi.vaakuna.svg 139 Ii kunta suomi Iin Hamina Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 9 870 1 666,43 1 614,1 6,1
Iisalmi.vaakuna.svg 140 Iisalmi kaupunki suomi Iisalmen keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 21 393 872,20 763,03 28
Iitti.vaakuna.svg 142 Iitti kunta suomi Kausala Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 6 734 687,09 589,84 11,4
Ikaalinen.vaakuna.svg 143 Ikaalinen kaupunki suomi Ikaalisten keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 990 843,35 750,36 9,3
Ilmajoki.vaakuna.svg 145 Ilmajoki kunta suomi Ilmajoen kirkonkylä[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 12 237 579,68 576,79 21,2
Ilomantsi.vaakuna.svg 146 Ilomantsi kunta suomi Ilomantsin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 918 3 172,68 2 763,39 1,8
Imatra.vaakuna.svg 153 Imatra kaupunki suomi Mansikkala[12] Etelä-Karjala Imatran seutukunta 26 681 191,28 155,01 172,1
Inari.vaakuna.svg 148 Inari kunta suomi, pohjoissaame
inarinsaame, koltansaame
Ivalo Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 6 885 17 333,62 15 056,29 0,5
Inkoo.vaakuna.svg 149 Inkoo kunta ruotsi, suomi Inkoon kirkonkylä Uusimaa Raaseporin seutukunta 5 400 358,00 349,89 15,4
Isojoki.vaakuna.svg 151 Isojoki kunta suomi Isojoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 963 647,43 642,38 3,1
Isokyrö.vaakuna.svg 152 Isokyrö kunta suomi Isonkyrön kirkonkylä Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 4 545 356,91 354,13 12,8
Janakkala.vaakuna.svg 165 Janakkala kunta suomi Turenki Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 16 408 586,07 547,44 30
Joensuu.vaakuna.svg 167 Joensuu kaupunki suomi Joensuun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 76 491 2 750,97 2 381,65 32,1
Jokioinen.vaakuna.svg 169 Jokioinen kunta suomi Jokioisten keskustaajama[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta 5 151 181,94 180,42 28,6
Jomala.vaakuna.svg 170 Jomala kunta ruotsi Prästgården[14] Ahvenanmaa Ålands landsbygd 5 198 144,30 142,55 36,5
Joroinen.vaakuna.svg 171 Joroinen kunta suomi Joroisten kirkonkylä Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 4 773 711,76 575,12 8,3
Joutsa.vaakuna.svg 172 Joutsa kunta suomi Joutsan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta 4 416 1 066,42 867,02 5,1
Juuka.vaakuna.svg 176 Juuka kunta suomi Juuan kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 637 1 846,58 1 501,72 3,1
Juupajoki.vaakuna.svg 177 Juupajoki kunta suomi Korkeakoski Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 1 853 274,95 258,5 7,2
Juva.vaakuna.svg 178 Juva kunta suomi Juvan kirkonkylä Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 6 148 1 345,69 1 163,18 5,3
Jyväskylä.vaakuna.svg 179 Jyväskylä kaupunki suomi Jyväskylän keskustaajama Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 141 988 1 466,35 1 170,97 121,3
Jämijärvi.vaakuna.svg 181 Jämijärvi kunta suomi Jämijärven kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 745 224,27 214,3 8,1
Jämsänkoski.vaakuna.svg 182 Jämsä kaupunki suomi Seppola[15] Keski-Suomi Jämsän seutukunta 20 352 1 823,90 1 571,36 13
Jarvenpaa.vaakuna.svg 186 Järvenpää kaupunki suomi Järvenpään keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 43 613 39,93 37,54 1 161,8
Piikkiö.vaakuna.svg 202 Kaarina kaupunki suomi Kaarinan keskusta[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 33 758 151,69 150,64 224,1
Kaavi.vaakuna.svg 204 Kaavi kunta suomi Kaavin kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 943 789,59 674,03 4,4
Kajaani.vaakuna.svg 205 Kajaani kaupunki suomi Kajaanin keskustaajama Kainuu Kajaanin seutukunta 36 842 2 263,98 1 834,78 20,1
Himanka.vaakuna.svg 208 Kalajoki kaupunki suomi Kalajoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 12 380 930,01 922,97 13,4
Kangasala.vaakuna.svg 211 Kangasala kaupunki suomi Kangasalan kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 31 854 870,86 658,07 48,4
Kangasniemi.vaakuna.svg 213 Kangasniemi kunta suomi Kangasniemen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 382 1 326,75 1 068,84 5
Kankaanpää.vaakuna.svg 214 Kankaanpää kaupunki suomi Kankaanpään keskustaajama Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 11 415 704,73 689,62 16,6
Kannonkoski.vaakuna.svg 216 Kannonkoski kunta suomi Kannonkosken kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 359 549,88 445,01 3,1
Kannus.vaakuna.svg 217 Kannus kaupunki suomi Kannuksen keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 5 476 470,65 468,33 11,7
Karijoki.vaakuna.svg 218 Karijoki kunta suomi Karijoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 271 186,50 185,72 6,8
Karkkila.vaakuna.svg 224 Karkkila kaupunki suomi Karkkilan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 8 774 255,32 242,36 36,2
Karstula.vaakuna.svg 226 Karstula kunta suomi Karstulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 3 973 963,19 887,07 4,5
Karvia.vaakuna.svg 230 Karvia kunta suomi Karvian kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 2 361 519,90 502,18 4,7
Kaskinen.vaakuna.svg 231 Kaskinen kaupunki suomi, ruotsi Kaskisten keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 1 257 10,78 10,63 118,3
Kauhajoki.vaakuna.svg 232 Kauhajoki kaupunki suomi Kauhajoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 13 248 1 315,54 1 298,98 10,2
Kauhava.vaakuna.2009.svg 233 Kauhava kaupunki suomi Kauhavan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 15 842 1 328,37 1 313,78 12,1
Kauniainen.vaakuna.svg 235 Kauniainen kaupunki suomi, ruotsi Kauniainen[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 9 678 6,00 5,89 1 643,1
Kaustinen.vaakuna.svg 236 Kaustinen kunta suomi Kaustisen kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 4 273 361,12 353,97 12,1
Keitele.vaakuna.svg 239 Keitele kunta suomi Keiteleen kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 2 200 578,30 482,91 4,6
Kemi.vaakuna.svg 240 Kemi kaupunki suomi Kemin keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta 20 860 102,75 95,37 218,7
Kemijärvi.vaakuna.svg 320 Kemijärvi kaupunki suomi Kemijärven keskustaajama Lappi Itä-Lapin seutukunta 7 331 3 930,91 3 504,13 2,1
Keminmaa.vaakuna.svg 241 Keminmaa kunta suomi Laurila[18] Lappi Kemi–Tornion seutukunta 8 085 647,23 626,35 12,9
Dragsfjärd.vaakuna.svg 322 Kemiönsaari kunta ruotsi, suomi Kemiön kirkonkylä Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 6 680 697,75 686,84 9,7
Kempele.vaakuna.svg 244 Kempele kunta suomi Asemanseutu[19] Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 18 174 110,31 110,11 165,1
Kerava.vaakuna.svg 245 Kerava kaupunki suomi Keravan keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 36 593 30,79 30,63 1 194,7
Keuruu.vaakuna.svg 249 Keuruu kaupunki suomi Keuruun keskustaajama Keski-Suomi Keuruun seutukunta 9 661 1 430,57 1 257,97 7,7
Kihniö.vaakuna.svg 250 Kihniö kunta suomi Kihniön kirkonkylä Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 1 885 390,50 357,11 5,3
Kinnula coat of arms.svg 256 Kinnula kunta suomi Kinnulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 623 495,73 460,2 3,5
Kirkkonummi.vaakuna.svg 257 Kirkkonummi kunta suomi, ruotsi Kirkkonummen keskusta Uusimaa Helsingin seutukunta 39 445 393,58 366,23 107,7
Kitee.vaakuna.svg 260 Kitee kaupunki suomi Kiteen keskustaajama Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 10 226 1 724,38 1 253,57 8,2
Kittilä.vaakuna.svg 261 Kittilä kunta suomi Kittilän kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 6 320 8 262,97 8 094,39 0,8
Kiuruvesi.vaakuna.svg 263 Kiuruvesi kaupunki suomi Kiuruveden keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 8 038 1 422,90 1 328,14 6,1
Kivijärvi.vaakuna.svg 265 Kivijärvi kunta suomi Kivijärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 091 599,88 483,96 2,3
Kokemäki.vaakuna.svg 271 Kokemäki kaupunki suomi Tulkkila[20] Satakunta Porin seutukunta 7 145 531,26 480,47 14,9
Kokkola.vaakuna.svg 272 Kokkola kaupunki suomi, ruotsi Kokkolan keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 47 659 1 487,12 1 445,11 33
Kolari.vaakuna.svg 273 Kolari kunta suomi Kolarin kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 3 811 2 617,87 2 559,2 1,5
Konnevesi.vaakuna.svg 275 Konnevesi kunta suomi Konneveden kirkonkylä Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 2 653 680,85 512,93 5,2
Kontiolahti.vaakuna.svg 276 Kontiolahti kunta suomi Kontiolahden kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 14 863 1 029,83 799,2 18,6
Korsnäs.vaakuna.svg 280 Korsnäs kunta ruotsi, suomi Korsnäsin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 2 101 239,80 236,01 8,9
Koski.Tl.vaakuna.svg 284 Koski Tl kunta suomi Kosken Tl kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 324 192,42 191,49 12,1
Kotka.vaakuna.svg 285 Kotka kaupunki suomi Kotkan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 52 357 277,75 272,03 192,5
Kouvola.vaakuna.2009.svg 286 Kouvola kaupunki suomi Kouvolan keskustaajama Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 82 559 2 883,29 2 558,24 32,3
Kristiinankaupunki.vaakuna.svg 287 Kristiinankaupunki kaupunki ruotsi, suomi Kristiinankaupungin keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 6 566 697,54 683,04 9,6
Kruunupyy.vaakuna.svg 288 Kruunupyy kunta ruotsi, suomi Kruunupyyn kirkonkylä Pohjanmaa Jakobstadsregionen 6 450 751,71 712,86 9
Kuhmo.vaakuna.svg 290 Kuhmo kaupunki suomi Kuhmon keskustaajama Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 235 5 456,84 4 806,52 1,7
Kuhmoinen.vaakuna.svg 291 Kuhmoinen kunta suomi Kuhmoisten kirkonkylä Keski-Suomi Jämsän seutukunta 2 233 936,68 660,95 3,4
Kumlinge.vaakuna.svg 295 Kumlinge kunta ruotsi Kumlinge Ahvenanmaa Ålands skärgård 313 99,36 98,98 3,2
Kuopio.vaakuna.svg 297 Kuopio kaupunki suomi Kuopion keskustaajama Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 118 989 4 326,36 3 241,03 36,7
Kuortane.vaakuna.svg 300 Kuortane kunta suomi Kuortaneen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 3 574 484,89 462,18 7,7
Kurikka.vaakuna.2009.svg 301 Kurikka kaupunki suomi Kurikan keskustaajama[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 20 726 1 743,90 1 724,62 12
Kustavi vaakuna.svg 304 Kustavi kunta suomi Kustavin kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 927 167,69 165,81 5,6
Kuusamo.vaakuna.svg 305 Kuusamo kaupunki suomi Kuusamon keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 15 119 5 808,96 4 978,3 3
Kyyjärvi.vaakuna.svg 312 Kyyjärvi kunta suomi Kyyjärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 319 469,61 448,2 2,9
Kärkölä.vaakuna.svg 316 Kärkölä kunta suomi Järvelä Päijät-Häme Lahden seutukunta 4 431 259,30 256,49 17,3
Kärsämäki.vaakuna.svg 317 Kärsämäki kunta suomi Kärsämäen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 595 700,93 695,97 3,7
Kökar.vaakuna.svg 318 Kökar kunta ruotsi Karlby Ahvenanmaa Ålands skärgård 231 64,01 63,58 3,6
Lahti.vaakuna.svg 398 Lahti kaupunki suomi Lahden keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta 120 116 517,64 459,48 261,4
Laihia.vaakuna.svg 399 Laihia kunta suomi Laihian kirkonkylä Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 8 032 508,44 505,16 15,9
Laitila vaakuna.svg 400 Laitila kaupunki suomi Laitilan keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 8 614 545,32 531,61 16,2
Lapinjärvi.vaakuna.svg 407 Lapinjärvi kunta suomi, ruotsi Lapinjärven kirkonkylä Uusimaa Loviisan seutukunta 2 647 339,31 329,88 8
Lapinlahti.vaakuna.svg 402 Lapinlahti kunta suomi Lapinlahden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 9 523 1 245,14 1 096,59 8,7
Lappajärvi.vaakuna.svg 403 Lappajärvi kunta suomi Lappajärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 3 017 523,73 420,81 7,2
Lappeenranta.vaakuna.svg 405 Lappeenranta kaupunki suomi Lappeenrannan keskustaajama Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 72 593 1 723,56 1 433,78 50,6
Lapua.vaakuna.svg 408 Lapua kaupunki suomi Lapuan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 14 333 750,78 737,15 19,4
Laukaa.vaakuna.svg 410 Laukaa kunta suomi Laukaan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 18 921 825,59 648,49 29,2
Lemi.vaakuna.svg 416 Lemi kunta suomi Lemin kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 015 262,48 217,9 13,8
Lemland.vaakuna.svg 417 Lemland kunta ruotsi Söderby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 074 114,10 113,23 18,3
Lempäälä.vaakuna.svg 418 Lempäälä kunta suomi Lempäälän kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 23 393 307,06 269,55 86,8
Leppävirta.vaakuna.svg 420 Leppävirta kunta suomi Leppävirran kirkonkylä Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 9 507 1 519,64 1 135,98 8,4
Lestijärvi.vaakuna.svg 421 Lestijärvi kunta suomi Lestijärven kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 725 559,06 480,3 1,5
Lieksa.vaakuna.svg 422 Lieksa kaupunki suomi Lieksan keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 10 934 4 067,71 3 417,89 3,2
Lieto vaakuna.svg 423 Lieto kunta suomi Liedon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 978 302,56 300,52 66,5
Liminka.vaakuna.svg 425 Liminka kunta suomi Limingan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 10 201 642,68 637,31 16
Liperi.vaakuna.svg 426 Liperi kunta suomi Liperin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 12 149 1 161,23 726,87 16,7
Lohja.vaakuna.svg 444 Lohja kaupunki suomi, ruotsi Lohjan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 46 061 1 109,73 939,16 49
Loimaa.vaakuna.svg 430 Loimaa kaupunki suomi Loimaan keskustaajama Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 15 958 851,93 848,13 18,8
Loppi vaakuna.svg 433 Loppi kunta suomi Lopen kirkonkylä Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 7 863 655,97 597,63 13,2
Loviisa.vaakuna.svg 434 Loviisa kaupunki suomi, ruotsi Loviisan keskustaajama Uusimaa Loviisan seutukunta 14 814 845,54 819,76 18,1
Luhanka.vaakuna.svg 435 Luhanka kunta suomi Luhangan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta 695 313,25 214,5 3,2
Lumijoki.vaakuna.svg 436 Lumijoki kunta suomi Lumijoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 2 016 214,12 213,87 9,4
Lumparland.vaakuna.svg 438 Lumparland kunta ruotsi Klemetsby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 372 36,39 36,35 10,2
Luoto.vaakuna.svg 440 Luoto kunta ruotsi, suomi Holm[21] Pohjanmaa Jakobstadsregionen 5 405 176,55 142,45 37,9
Luumäki.vaakuna.svg 441 Luumäki kunta suomi Taavetti Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 642 859,84 750,06 6,2
Maalahti.vaakuna.svg 475 Maalahti kunta ruotsi, suomi Maalahden kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 5 468 525,82 521,75 10,5
Maarianhamina.vaakuna.svg 478 Maarianhamina kaupunki ruotsi Maarianhaminan keskustaajama Ahvenanmaa Mariehamns stad 11 691 11,80 11,8 990,8
Marttila.vaakuna.svg 480 Marttila kunta suomi Marttilan kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 007 195,99 195,31 10,3
Askainen.vaakuna.svg 481 Masku kunta suomi Maskun kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 9 551 175,92 174,75 54,7
Merijarvi.vaakuna.svg 483 Merijärvi kunta suomi Merijärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 1 098 231,63 229,94 4,8
Merikarvia.vaakuna.svg 484 Merikarvia kunta suomi Merikarvian kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta 3 085 450,72 446,12 6,9
Miehikkala.vaakuna.svg 489 Miehikkälä kunta suomi Miehikkälän kirkonkylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 1 889 440,37 422,47 4,5
Mikkeli.vaakuna.svg 491 Mikkeli kaupunki suomi Mikkelin keskustaajama Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 53 370 3 229,57 2 548,36 20,9
Muhos.vaakuna.svg 494 Muhos kunta suomi Muhoksen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 8 933 797,26 783,74 11,4
Multia vaakuna.svg 495 Multia kunta suomi Multian kirkonkylä Keski-Suomi Keuruun seutukunta 1 578 765,63 733,24 2,2
Muonio.vaakuna.svg 498 Muonio kunta suomi Muonion kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 2 316 2 039,97 1 906 1,2
Mustasaari vaakuna.svg 499 Mustasaari kunta ruotsi, suomi Sepänkylä[22] Pohjanmaa Vaasan seutukunta 19 433 866,55 849,13 22,9
Muurame.vaakuna.svg 500 Muurame kunta suomi Muuramen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 10 154 194,05 144,05 70,5
Mynämäki.vaakuna.svg 503 Mynämäki kunta suomi Mynämäen kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta 7 686 522,31 519,79 14,8
Myrskylä.vaakuna.svg 504 Myrskylä kunta suomi, ruotsi Myrskylän kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta 1 912 206,35 200,36 9,5
Mäntsälä.vaakuna.svg 505 Mäntsälä kunta suomi Mäntsälän kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta 20 746 596,11 580,82 35,7
Vilppula.vaakuna.svg 508 Mänttä-Vilppula kaupunki suomi Mäntän keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 9 903 657,08 534,85 18,5
Mäntyharju.vaakuna.svg 507 Mäntyharju kunta suomi Mäntyharjun asemanseutu Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 833 1 210,98 980,87 5,9
Naantali.vaakuna.svg 529 Naantali kaupunki suomi Naantalin keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 288 316,38 312,45 61,7
Nakkila.vaakuna.svg 531 Nakkila kunta suomi Nakkilan kirkonkylä[8] Satakunta Porin seutukunta 5 374 184,88 182,91 29,4
Nivala.vaakuna.svg 535 Nivala kaupunki suomi Nivalan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 10 675 536,87 527,88 20,2
Nokia.vaakuna.svg 536 Nokia kaupunki suomi Nokian keskustaajama[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 33 814 347,82 288,27 117,3
Nousiainen.vaakuna.svg 538 Nousiainen kunta suomi Nummi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 4 717 199,56 198,99 23,7
Nurmes.vaakuna.svg 541 Nurmes kaupunki suomi Nurmeksen keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 7 516 1 854,78 1 601,04 4,7
Nurmijarvi.vaakuna.svg 543 Nurmijärvi kunta suomi Nurmijärven kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta 42 898 367,26 361,87 118,5
Närpiö.vaakuna.svg 545 Närpiö kaupunki ruotsi, suomi Närpiön keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 9 523 985,46 977,71 9,7
Orimattila.vaakuna.svg 560 Orimattila kaupunki suomi Orimattilan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta 16 032 814,01 785,18 20,4
Oripää.vaakuna.svg 561 Oripää kunta suomi Oripään kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 1 342 117,72 117,64 11,4
Orivesi.vaakuna.svg 562 Orivesi kaupunki suomi Oriveden keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta 9 182 960,09 799,65 11,5
Oulainen.vaakuna.svg 563 Oulainen kaupunki suomi Oulaisten keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 7 373 597,54 587,8 12,5
Oulu.vaakuna.svg 564 Oulu kaupunki suomi Oulun keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 204 610 3 052,04 2 971,96 68,8
Outokumpu.vaakuna.svg 309 Outokumpu kaupunki suomi Outokummun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 6 720 584,06 445,82 15,1
Padasjoki.vaakuna.svg 576 Padasjoki kunta suomi Padasjoen kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 908 729,85 523,12 5,6
Paimio vaakuna.svg 577 Paimio kaupunki suomi Vista[23] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 10 862 240,02 238,4 45,6
Paltamo.vaakuna.svg 578 Paltamo kunta suomi Paltamon kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta 3 293 1 139,11 918,24 3,6
Nauvo.vaakuna.svg 445 Parainen kaupunki ruotsi, suomi Paraisten keskustaajama Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 15 174 893,23 883,12 17,2
Parikkala.vaakuna.svg 580 Parikkala kunta suomi Parikkalan kirkonkylä Etelä-Karjala Imatran seutukunta 4 772 760,71 592,01 8,1
Parkano.vaakuna.svg 581 Parkano kaupunki suomi Parkanon keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 444 909,67 852,93 7,6
Pedersöre.vaakuna.svg 599 Pedersören kunta kunta ruotsi, suomi Pännäinen Pohjanmaa Jakobstadsregionen 11 084 826,05 794,26 14
Pelkosenniemi.vaakuna.svg 583 Pelkosenniemi kunta suomi Pelkosenniemen kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta 944 1 881,54 1 836,14 0,5
Pellon vaakuna.svg 854 Pello kunta suomi Pellon kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta 3 397 1 864,66 1 738,64 2
Perho.vaakuna.svg 584 Perho kunta suomi Perhon kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 2 797 775,19 747,87 3,7
Pertunmaa.vaakuna.svg 588 Pertunmaa kunta suomi Pertunmaan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 1 700 454,19 374,44 4,5
Petäjävesi.vaakuna.svg 592 Petäjävesi kunta suomi Petäjäveden kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 855 495,41 456,4 8,4
Pieksämäki.vaakuna.svg 593 Pieksämäki kaupunki suomi Pieksämäen keskustaajama Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 17 792 1 836,22 1 568,7 11,3
Pielavesi.vaakuna.svg 595 Pielavesi kunta suomi Pielaveden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 451 1 406,51 1 153,22 3,9
Pietarsaari.vaakuna.svg 598 Pietarsaari kaupunki ruotsi, suomi Pietarsaaren keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen 19 250 91,88 88,45 217,6
Pihtipudas.vaakuna.svg 601 Pihtipudas kunta suomi Pihtiputaan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 049 1 247,49 1 074,9 3,8
Pirkkala.vaakuna.svg 604 Pirkkala kunta suomi Naistenmatka[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 19 552 103,97 81,42 240,1
Polvijärvi.vaakuna.svg 607 Polvijärvi kunta suomi Polvijärven kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 252 958,32 804,16 5,3
Pomarkku.vaakuna.svg 608 Pomarkku kunta suomi Pomarkun kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta 2 104 332,05 301,18 7
Porin vaakuna.svg 609 Pori kaupunki suomi Porin keskustaajama Satakunta Porin seutukunta 84 141 1 217,73 1 155,83 72,8
Pornainen.vaakuna.svg 611 Pornainen kunta suomi Pornaisten kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta 5 039 150,09 146,52 34,4
Porvoo.vaakuna.svg 638 Porvoo kaupunki suomi, ruotsi Porvoon keskustaajama Uusimaa Porvoon seutukunta 50 512 664,53 654,42 77,2
Posio.vaakuna.svg 614 Posio kunta suomi Ahola Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 209 3 544,90 3 039,79 1,1
Pudasjarvi.vaakuna.svg 615 Pudasjärvi kaupunki suomi Kurenalus Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 7 892 5 867,22 5 638,16 1,4
Pukkila.vaakuna.svg 616 Pukkila kunta suomi Pukkilan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta 1 872 145,94 145,03 12,9
Punkalaidun.vaakuna.svg 619 Punkalaidun kunta suomi Punkalaitumen kirkonkylä Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 2 856 364,02 361,08 7,9
Puolanka.vaakuna.svg 620 Puolanka kunta suomi Puolangan kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 553 2 598,68 2 461,3 1
Puumala.vaakuna.svg 623 Puumala kunta suomi Puumalan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 150 1 237,75 794,18 2,7
Pyhtää.vaakuna.svg 624 Pyhtää kunta suomi, ruotsi Siltakylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 5 164 336,40 324,75 15,9
Pyhäjoki.vaakuna.svg 625 Pyhäjoki kunta suomi Pyhäjoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 3 109 549,01 543,01 5,7
Pyhäjärvi.vaakuna.svg 626 Pyhäjärvi kaupunki suomi Pyhäsalmi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 5 170 1 459,46 1 310,8 3,9
Pyhäntä.vaakuna.svg 630 Pyhäntä kunta suomi Pyhännän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 1 569 847,48 810,67 1,9
Pyhäranta vaakuna.svg 631 Pyhäranta kunta suomi Rohdainen Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 025 148,38 143,49 14,1
Pälkäne.vaakuna.svg 635 Pälkäne kunta suomi Onkkaala Pirkanmaa Tampereen seutukunta 6 485 738,14 560,6 11,6
Pöytyän vaakuna.svg 636 Pöytyä kunta suomi Kyrö ja Riihikoski Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 8 293 773,69 750,07 11,1
Raahe.vaakuna.svg 678 Raahe kaupunki suomi Raahen keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 24 725 1 027,21 1 014,38 24,4
Raasepori.vaakuna.svg 710 Raasepori kaupunki ruotsi, suomi Tammisaaren keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta 27 654 1 215,45 1 148,27 24,1
Raisio.vaakuna.svg 680 Raisio kaupunki suomi Raision keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 24 162 49,36 48,76 495,5
Rantasalmi.vaakuna.svg 681 Rantasalmi kunta suomi Rantasalmen kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 457 925,19 559,2 6,2
Ranua.vaakuna.svg 683 Ranua kunta suomi Ranuan kirkonkylä Lappi Rovaniemen seutukunta 3 808 3 694,79 3 453,62 1,1
Rauma.vaakuna.svg 684 Rauma kaupunki suomi Rauman keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta 39 319 509,54 495,83 79,3
Rautalampi.vaakuna.svg 686 Rautalampi kunta suomi Rautalammin kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 3 156 761,99 538,96 5,9
Rautavaara.vaakuna.svg 687 Rautavaara kunta suomi Rautavaaran kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 1 626 1 235,25 1 150,95 1,4
Rautjärvi.vaakuna.svg 689 Rautjärvi kunta suomi Simpele Etelä-Karjala Imatran seutukunta 3 281 401,90 351,51 9,3
Reisjärvi.vaakuna.svg 691 Reisjärvi kunta suomi Reisjärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 722 503,19 474,45 5,7
Riihimäki.vaakuna.svg 694 Riihimäki kaupunki suomi Riihimäen keskustaajama Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 28 806 125,56 121,01 238
Ristijarvi.vaakuna.svg 697 Ristijärvi kunta suomi Ristijärven kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta 1 277 897,94 835,64 1,5
Rovaniemi.vaakuna.svg 698 Rovaniemi kaupunki suomi Rovaniemen keskustaajama Lappi Rovaniemen seutukunta 62 933 8 016,75 7 581,51 8,3
Ruokolahti.vaakuna.svg 700 Ruokolahti kunta suomi Rasila Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 027 1 219,85 942,27 5,3
Ruovesi.vaakuna.svg 702 Ruovesi kunta suomi Ruoveden kirkonkylä Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 4 310 950,16 776,98 5,5
Vahto.vaakuna.svg 704 Rusko kunta suomi Ruskon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 6 285 127,90 127,15 49,4
Rääkkylä.vaakuna.svg 707 Rääkkylä kunta suomi Rääkkylän kirkonkylä Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 2 126 699,68 427,61 5
Saarijärvi.vaakuna.svg 729 Saarijärvi kaupunki suomi Saarijärven keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 9 325 1 422,72 1 251,72 7,4
Salla.vaakuna.svg 732 Salla kunta suomi Sallan kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 421 5 872,69 5 729,66 0,6
Halikko vaakuna.svg 734 Salo kaupunki suomi Salon keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta 52 061 2 061,72 1 986,6 26,2
Saltvik.vaakuna.svg 736 Saltvik kunta ruotsi Nääs[24] Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 865 159,60 152,23 12,3
Karkku.vaakuna.svg 790 Sastamala kaupunki suomi Vammalan keskustaajama Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 24 364 1 531,75 1 429,04 17
Sauvo.vaakuna.svg 738 Sauvo kunta suomi Sauvon kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta 2 973 253,88 252,61 11,8
Savitaipale.vaakuna.svg 739 Savitaipale kunta suomi Savitaipaleen kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 400 690,56 539,18 6,3
Savonlinna.vaakuna.svg 740 Savonlinna kaupunki suomi Savonlinnan keskustaajama Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 33 272 3 597,70 2 238,09 14,9
Savukoski.vaakuna.svg 742 Savukoski kunta suomi Savukosken kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta 1 018 6 496,50 6 439,2 0,16
Seinäjoki.vaakuna.svg 743 Seinäjoki kaupunki suomi Seinäjoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 63 607 1 469,24 1 431,78 44,4
Sievi.vaakuna.svg 746 Sievi kunta suomi Sievin kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 4 947 800,56 787,14 6,3
Siikainen.vaakuna.svg 747 Siikainen kunta suomi Siikaisten kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 447 491,33 463,31 3,1
Siikajoki.vaakuna.2007.svg 748 Siikajoki kunta suomi Ruukki Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 5 184 1 060,45 1 051,61 4,9
Siikalatva.vaakuna.svg 791 Siikalatva kunta suomi Pulkkilan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 5 279 2 229,18 2 172,94 2,4
Siilinjärvi.vaakuna.svg 749 Siilinjärvi kunta suomi Siilinjärven kirkonkylä Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 21 505 507,81 400,96 53,6
Simo.vaakuna.svg 751 Simo kunta suomi Simon asemanseutu Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 016 1 467,32 1 447,34 2,1
Sipoo.vaakuna.svg 753 Sipoo kunta suomi, ruotsi Nikkilä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 20 924 342,64 339,62 61,6
Siuntio.vaakuna.svg 755 Siuntio kunta suomi, ruotsi Siuntion asemanseutu Uusimaa Helsingin seutukunta 6 162 249,94 241,1 25,6
Sodankyla.vaakuna.svg 758 Sodankylä kunta suomi, pohjoissaame Sodankylän kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 8 328 12 415,40 11 691,64 0,7
Soini.vaakuna.svg 759 Soini kunta suomi Soinin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 2 061 574,22 551,95 3,7
Somero.vaakuna.svg 761 Somero kaupunki suomi Someron keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta 8 761 697,67 667,81 13,1
Sonkajärvi.vaakuna.svg 762 Sonkajärvi kunta suomi Sonkajärven kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 930 1 576,79 1 465,92 2,7
Sotkamo.vaakuna.svg 765 Sotkamo kunta suomi Sotkamon kirkonkylä[25] Kainuu Kajaanin seutukunta 10 301 2 951,86 2 648,8 3,9
Sottunga.vaakuna.svg 766 Sottunga kunta ruotsi Sottunga Ahvenanmaa Ålands skärgård 91 28,06 28,04 3,2
Sulkava.vaakuna.svg 768 Sulkava kunta suomi Sulkavan kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 2 502 769,20 584,53 4,3
Sund.vaakuna.svg 771 Sund kunta ruotsi Björby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 034 112,50 108,21 9,6
Suomussalmi.vaakuna.svg 777 Suomussalmi kunta suomi Ämmänsaari Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 7 795 5 857,59 5 270,58 1,5
Suonenjoki coat of arms.svg 778 Suonenjoki kaupunki suomi Suonenjoen keskustaajama Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 7 073 862,33 713,54 9,9
Sysmä.vaakuna.svg 781 Sysmä kunta suomi Sysmän kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta 3 674 936,18 666,3 5,5
Köyliö.vaakuna.svg 783 Säkylä kunta suomi Säkylän kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta 6 759 527,71 406,75 16,6
Taipalsaari.vaakuna.svg 831 Taipalsaari kunta suomi Taipalsaaren kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 677 761,94 344,84 13,6
Taivalkoski.vaakuna.svg 832 Taivalkoski kunta suomi Taivalkosken kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 3 981 2 650,66 2 437,85 1,6
Taivassalo vaakuna.svg 833 Taivassalo kunta suomi Taivassalon kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 1 646 141,96 140,28 11,7
Tammela.vaakuna.svg 834 Tammela kunta suomi Tammelan kirkonkylä[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta 6 039 715,15 640,53 9,4
Tampere.vaakuna.svg 837 Tampere kaupunki suomi Tampereen keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta 237 392 689,59 524,95 452,2
Tervo.vaakuna.svg 844 Tervo kunta suomi Tervon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 1 532 494,30 347,75 4,4
Tervola.vaakuna.svg 845 Tervola kunta suomi Tervolan kirkonkylä Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 024 1 592,03 1 559,74 1,9
Teuva.vaakuna.svg 846 Teuva kunta suomi Teuvan kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 5 138 556,05 554,67 9,3
Tohmajärvi.vaakuna.svg 848 Tohmajärvi kunta suomi Kemie Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 4 378 895,36 837,76 5,2
Toholampi.vaakuna.svg 849 Toholampi kunta suomi Toholammin kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 071 616,89 608,82 5
Toivakka.vaakuna.svg 850 Toivakka kunta suomi Toivakan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 2 397 413,94 361,45 6,6
Tornio.vaakuna.svg 851 Tornio kaupunki suomi Tornion keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta 21 710 1 229,24 1 188,78 18,3
Turku.vaakuna.svg 853 Turku kaupunki suomi, ruotsi Turun keskustaajama Varsinais-Suomi Turun seutukunta 192 674 249,13 245,66 784,3
Tuusniemi.vaakuna.svg 857 Tuusniemi kunta suomi Tuusniemen kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 496 699,43 543,18 4,6
Tuusula.vaakuna.svg 858 Tuusula kunta suomi Hyrylä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 38 573 225,46 219,5 175,7
Tyrnävä.vaakuna.svg 859 Tyrnävä kunta suomi Tyrnävän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 6 672 494,85 491,81 13,6
Ulvila.vaakuna.svg 886 Ulvila kaupunki suomi Vanhakylä[8] Satakunta Porin seutukunta 12 889 422,51 400,65 32,2
Urjala.vaakuna.svg 887 Urjala kunta suomi Urjalan kirkonkylä Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 4 734 505,38 475,4 10
Utajärvi.vaakuna.svg 889 Utajärvi kunta suomi Utajärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 684 1 736,73 1 671,17 1,6
Utsjoki.vaakuna.svg 890 Utsjoki kunta suomi, pohjoissaame Utsjoen kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 1 223 5 372,00 5 145,98 0,2
Uurainen.vaakuna.svg 892 Uurainen kunta suomi Uuraisten kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 724 372,26 347,98 10,7
Uusikaarlepyy.vaakuna.svg 893 Uusikaarlepyy kaupunki ruotsi, suomi Uudenkaarlepyyn keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen 7 482 737,18 732,66 10,2
Uusikaupunki.vaakuna.svg 895 Uusikaupunki kaupunki suomi Uudenkaupungin keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 15 592 550,19 502,75 31
Vaala.vaakuna.svg 785 Vaala kunta suomi Vaalan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 810 1 764,05 1 302,72 2,2
Vaasa.vaakuna.svg 905 Vaasa kaupunki suomi, ruotsi Vaasan keskustaajama Pohjanmaa Vaasan seutukunta 67 488 369,54 364,67 185,1
Valkeakoski.vaakuna.svg 908 Valkeakoski kaupunki suomi Valkeakosken keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 20 986 372,03 272,04 77,1
Valtimo.vaakuna.svg 911 Valtimo kunta suomi Valtimon kirkonkylä Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 2 124 838,07 800,32 2,7
Vantaa.vaakuna.svg 092 Vantaa kaupunki suomi, ruotsi Tikkurila[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 231 588 240,35 238,37 971,5
Varkaus.vaakuna.svg 915 Varkaus kaupunki suomi Varkauden keskustaajama Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 20 692 524,48 385,63 53,7
Vehmaa.vaakuna.svg 918 Vehmaa kunta suomi Vinkkilä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 286 192,09 188,85 12,1
Vesanto.vaakuna.svg 921 Vesanto kunta suomi Vesannon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 2 033 569,80 422,62 4,8
Vesilahti.vaakuna.svg 922 Vesilahti kunta suomi Vesilahden kirkonkylä Pirkanmaa Tampereen seutukunta 4 397 353,94 301,02 14,6
Veteli.vaakuna.svg 924 Veteli kunta suomi Kainu[26] Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 133 520,91 502,13 6,2
Vieremä.vaakuna.svg 925 Vieremä kunta suomi Vieremän kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 602 973,35 925,21 3,9
Vihti.vaakuna.svg 927 Vihti kunta suomi Nummela Uusimaa Helsingin seutukunta 29 169 567,06 522,02 55,9
Viitasaari.vaakuna.svg 931 Viitasaari kaupunki suomi Viitasaaren keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 6 210 1 589,12 1 248,55 5
Vimpeli.vaakuna.svg 934 Vimpeli kunta suomi Vimpelin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 858 328,79 287,32 9,9
Virolahti.vaakuna.svg 935 Virolahti kunta suomi Virojoki Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 3 126 376,25 371,99 8,4
Virrat.vaakuna.svg 936 Virrat kaupunki suomi Virtain keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 6 619 1 299,08 1 162,65 5,7
Vårdö.vaakuna.svg 941 Vårdö kunta ruotsi Vårdö Ahvenanmaa Ålands skärgård 451 102,12 101,73 4,4
Vöyri-Maksamaa.vaakuna.svg 946 Vöyri kunta ruotsi, suomi Vöyrin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 6 518 791,33 782,14 8,3
Ylitornio.vaakuna.svg 976 Ylitornio kunta suomi Ylitornion kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta 3 964 2 212,47 2 028,04 2
Ylivieska.vaakuna.svg 977 Ylivieska kaupunki suomi Ylivieskan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 15 250 573,42 568,89 26,8
Ylöjärvi.vaakuna.svg 980 Ylöjärvi kaupunki suomi Ylöjärven kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 33 126 1 324,14 1 115,64 29,7
Ypäjä.vaakuna.svg 981 Ypäjä kunta suomi Ypäjän kirkonkylä Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 344 183,25 182,76 12,8
Ähtäri.vaakuna.svg 989 Ähtäri kaupunki suomi Ähtärin keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 5 654 910,87 805,82 7
Äänekoski.vaakuna.svg 992 Äänekoski kaupunki suomi Äänekosken keskustaajama Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 18 793 1 138,39 884,57 21,2

LähteetMuokkaa

  1. Kaupunkien ja kuntien lukumäärät Kuntaliitto.fi. 2.1.2019. Kuntaliitto-konserni. Viitattu 31.1.2019.
  2. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  3. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  4. Kunnat 2016 (Sivu sisältää kuntanumerot ja kuntien nimet) Tilastokeskus. Viitattu 21.12.2016.
  5. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2019M01*-2019M08* 31.8.2019. Tilastokeskus. Viitattu 8.10.2019.
  6. a b Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2019 1.1.2019. Maanmittauslaitos. Viitattu 16.3.2019.
  7. a b c d e f g Osa Helsingin keskustaajamaa
  8. a b c Osa Porin keskustaajamaa
  9. Osa Lahden keskustaajamaa
  10. Sijaitsee Kyröskosken taajamassa
  11. a b Osa Ilmajoki-Kurikan taajamaa
  12. Sijaitsee Imatran keskustaajamassa
  13. a b Osa Forssan keskustaajamaa
  14. Osa Maarianhaminan keskustaajamaa
  15. Sijaitsee Jämsän keskustaajamassa
  16. a b c d e f Osa Turun keskustaajamaa
  17. a b c d e Osa Tampereen keskustaajamaa
  18. Osa Kemin keskustaajamaa
  19. Osa Oulun keskustaajamaa
  20. Sijaitsee Kokemäen keskustaajamassa
  21. Sijaitsee Risön taajamassa
  22. Osa Vaasan keskustaajamaa
  23. Sijaitsee Paimion keskustaajamassa
  24. Sijaitsee Ödkarbyn taajamassa
  25. Sijaitsee Vuokatin taajamassa
  26. Osa Kaustisen kirkonkylää

Aiheesta muuallaMuokkaa