Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia-luettelo Suomen kunnista
Suomen kunnat vuonna 2017.
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2017 alusta kuntia on 311, joista 106 käyttää kaupunki-nimitystä.

Kaupunki-nimitystä[1] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa[2]. Luettelon viidennessä sarakkessa on ilmoitettu kunnan viralliset kielet. Luettelon kuudennessa ja seitsemännessä sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan ja seutukuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. elokuuta 2017. Kuntien kokonaispinta-alat ja maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 7. marraskuuta 2017. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Väestötiheydet on laskettu väkilukujen ja maapinta-alojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Kangasniemi (5 591). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Eura (630,20 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Suonenjoki (10,27 as./km²).

Vaakuna Kunta-
nro[3]
Kunnan nimi Nimitys Kielet Maakunta Seutukunta Väkiluku[4] Kok.pinta-ala
(km²)[5]
Maapinta-ala
(km²)[5]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa.vaakuna.svg 020 Akaa kaupunki suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 16 892 314,39 293,15 57,6
Alajärvi.vaakuna.svg 005 Alajärvi kaupunki suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 9 890 1 056,74 1 008,79 9,8
Alavieska.vaakuna.svg 009 Alavieska kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 2 613 253,02 251,41 10,4
Töysä.vaakuna.svg 010 Alavus kaupunki suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 11 746 1 151,46 1 087,23 10,8
Asikkala.vaakuna.svg 016 Asikkala kunta suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 8 280 755,55 563,28 14,7
Askola.vaakuna.svg 018 Askola kunta suomi Uusimaa Porvoon seutukunta 5 024 218,03 212,42 23,7
Aura.vaakuna.svg 019 Aura kunta suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 3 982 95,58 95,00 41,9
Brändö.vaakuna.svg 035 Brändö kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 465 108,46 108,14 4,3
Eckerö.vaakuna.svg 043 Eckerö kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 946 109,18 107,72 8,8
Enonkoski.vaakuna.svg 046 Enonkoski kunta suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 1 449 419,20 305,55 4,7
Enontekiö.vaakuna.svg 047 Enontekiö kunta suomi, pohjoissaame Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 1 905 8 391,35 7 952,91 0,2
Espoo.vaakuna.svg 049 Espoo kaupunki suomi, ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 277 375 330,23 312,29 888,2
Eura.vaakuna.svg 050 Eura kunta suomi Satakunta Rauman seutukunta 11 991 630,20 578,80 20,7
Luvia.vaakuna.svg 051 Eurajoki kunta Suomi Satakunta Rauman seutukunta 9 437 520,89 514,77 18,3
Evijärvi.svg 052 Evijärvi kunta suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 509 390,71 354,13 7,1
Finström.vaakuna.svg 060 Finström kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 616 130,16 123,27 21,2
Forssan vaakuna.svg 061 Forssa kaupunki suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 17 201 253,38 248,76 69,1
Föglö.vaakuna.svg 062 Föglö kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 552 134,99 134,73 4,1
Geta.vaakuna.svg 065 Geta kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 498 87,45 84,54 5,9
Haapajärvi.vaakuna.svg 069 Haapajärvi kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 7 291 789,11 765,74 9,5
Haapavesi.vaakuna.svg 071 Haapavesi kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 7 012 1 086,11 1 049,78 6,7
Hailuoto.vaakuna.svg 072 Hailuoto kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 981 202,90 201,21 4,9
Halsua.vaakuna.svg 074 Halsua kunta suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 1 180 428,34 413,01 2,9
Hamina.vaakuna.svg 075 Hamina kaupunki suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 20 554 632,84 609,71 33,7
Hammarland.vaakuna.svg 076 Hammarland kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 522 140,27 138,35 11
Hankasalmi.vaakuna.svg 077 Hankasalmi kunta suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 5 062 687,75 571,69 8,9
Hanko.vaakuna.svg 078 Hanko kaupunki suomi, ruotsi Uusimaa Raaseporin seutukunta 8 578 118,96 116,92 73,4
Harjavalta.vaakuna.svg 079 Harjavalta kaupunki suomi Satakunta Porin seutukunta 7 189 127,74 123,46 58,2
Hartola.vaakuna.svg 081 Hartola kunta suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 911 675,38 542,94 5,4
Hattula.vaakuna.svg 082 Hattula kunta suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 9 646 427,39 357,81 27
Hausjärvi.vaakuna.svg 086 Hausjärvi kunta suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 527 398,78 389,32 21,9
Heinola.vaakuna.svg 111 Heinola kaupunki suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 19 172 839,28 676,06 28,4
Heinävesi.vaakuna.svg 090 Heinävesi kunta suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 461 1 319,58 1 029,96 3,4
Helsinki.vaakuna.svg 091 Helsinki kaupunki suomi, ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 642 045 215,12 214,21 2 997,3
Hirvensalmi.vaakuna.svg 097 Hirvensalmi kunta suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 242 746,59 465,25 4,8
Hollola.vaakuna.svg 098 Hollola kunta suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 23 765 727,47 651,19 36,5
Honkajoki.vaakuna.svg 099 Honkajoki kunta suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 730 333,13 331,37 5,2
Huittisten.vaakuna.svg 102 Huittinen kaupunki suomi Satakunta Porin seutukunta 10 305 539,59 532,64 19,3
Humppilan vaakuna.svg 103 Humppila kunta suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 303 148,61 147,96 15,6
Hyrynsalmi.vaakuna.svg 105 Hyrynsalmi kunta suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 341 1 521,38 1 421,02 1,6
Hyvinkaa.vaakuna.svg 106 Hyvinkää kaupunki suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 46 600 336,77 322,66 144,4
Hämeenkyrö.vaakuna.svg 108 Hämeenkyrö kunta suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 10 632 505,10 463,84 22,9
Hämeenlinna.vaakuna.svg 109 Hämeenlinna kaupunki suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 67 601 2 031,53 1 785,05 37,9
Ii.vaakuna.svg 139 Ii kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 9 589 1 603,53 1 553,22 6,2
Iisalmi.vaakuna.svg 140 Iisalmi kaupunki suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 21 675 872,20 763,05 28,4
Iitti.vaakuna.svg 142 Iitti kunta suomi Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 6 870 687,09 589,85 11,6
Ikaalinen.vaakuna.svg 143 Ikaalinen kaupunki suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 7 140 843,40 750,40 9,5
Ilmajoki.vaakuna.svg 145 Ilmajoki kunta suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 12 163 579,68 576,78 21,1
Ilomantsi.vaakuna.svg 146 Ilomantsi kunta suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 5 199 3 172,69 2 763,48 1,9
Imatra.vaakuna.svg 153 Imatra kaupunki suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 27 357 191,28 155,01 176,5
Inari.vaakuna.svg 148 Inari kunta suomi, pohjoissaame
inarinsaame, koltansaame
Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 6 830 17 333,65 15 055,11 0,5
Inkoo.vaakuna.svg 149 Inkoo kunta ruotsi, suomi Uusimaa Raaseporin seutukunta 5 523 357,99 349,89 15,8
Isojoki.vaakuna.svg 151 Isojoki kunta suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 2 051 647,43 642,37 3,2
Isokyrö.vaakuna.svg 152 Isokyrö kunta suomi Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 4 693 356,92 354,14 13,3
Janakkala.vaakuna.svg 165 Janakkala kunta suomi Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 16 698 586,07 547,44 30,5
Joensuu.vaakuna.svg 167 Joensuu kaupunki suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 75 652 2 751,07 2 381,69 31,8
Jokioinen.vaakuna.svg 169 Jokioinen kunta suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 5 317 181,94 180,42 29,5
Jomala.vaakuna.svg 170 Jomala kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 4 828 144,30 142,55 33,9
Joroinen.vaakuna.svg 171 Joroinen kunta suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 4 984 711,76 575,13 8,7
Joutsa.vaakuna.svg 172 Joutsa kunta suomi Keski-Suomi Joutsan seutukunta 4 632 1 066,42 867,11 5,3
Juuka.vaakuna.svg 176 Juuka kunta suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 867 1 846,58 1 501,72 3,2
Juupajoki.vaakuna.svg 177 Juupajoki kunta suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 1 922 274,95 258,50 7,4
Juva.vaakuna.svg 178 Juva kunta suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 6 379 1 345,70 1 162,92 5,5
Jyväskylä.vaakuna.svg 179 Jyväskylä kaupunki suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 139 260 1 466,35 1 170,95 118,9
Jämijärvi.vaakuna.svg 181 Jämijärvi kunta suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 876 224,33 214,35 8,8
Jämsä.vaakuna.svg 182 Jämsä kaupunki suomi Keski-Suomi Jämsän seutukunta 21 055 1 823,92 1 571,38 13,4
Jarvenpaa.vaakuna.svg 186 Järvenpää kaupunki suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 42 344 39,93 37,54 1 128
Piikkiö.vaakuna.svg 202 Kaarina kaupunki suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 32 987 151,48 150,43 219,3
Kaavi.vaakuna.svg 204 Kaavi kunta suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 3 088 789,58 674,01 4,6
Kajaani.vaakuna.svg 205 Kajaani kaupunki suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 37 304 2 263,99 1 834,77 20,3
Himanka.vaakuna.svg 208 Kalajoki kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 12 533 930,02 922,93 13,6
Kangasala.vaakuna.svg 211 Kangasala kunta suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 31 356 870,86 658,08 47,6
Kangasniemi.vaakuna.svg 213 Kangasniemi kunta suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 591 1 326,75 1 068,85 5,2
Kankaanpää.vaakuna.svg 214 Kankaanpää kaupunki suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 11 640 704,73 689,41 16,9
Kannonkoski.vaakuna.svg 216 Kannonkoski kunta suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 397 549,88 445,00 3,1
Kannus.vaakuna.svg 217 Kannus kaupunki suomi Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 5 584 470,65 468,33 11,9
Karijoki.vaakuna.svg 218 Karijoki kunta suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 335 186,54 185,76 7,2
Karkkila.vaakuna.svg 224 Karkkila kaupunki suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 8 945 255,32 242,36 36,9
Karstula.vaakuna.svg 226 Karstula kunta suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 191 963,19 887,07 4,7
Karvia.vaakuna.svg 230 Karvia kunta suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 2 415 519,90 502,14 4,8
Kaskinen.vaakuna.svg 231 Kaskinen kaupunki suomi, ruotsi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 1 276 10,78 10,63 120
Kauhajoki.vaakuna.svg 232 Kauhajoki kaupunki suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 13 678 1 315,54 1 298,97 10,5
Kauhava.vaakuna.2009.svg 233 Kauhava kaupunki suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 16 374 1 328,09 1 313,44 12,5
Kauniainen.vaakuna.svg 235 Kauniainen kaupunki suomi, ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 9 482 6,00 5,89 1 609,8
Kaustinen.vaakuna.svg 236 Kaustinen kunta suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 4 302 361,12 353,97 12,2
Keitele.vaakuna.svg 239 Keitele kunta suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 2 324 578,32 481,78 4,8
Kemi.vaakuna.svg 240 Kemi kaupunki suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 21 297 102,75 95,37 223,3
Kemijärvi.vaakuna.svg 320 Kemijärvi kaupunki suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 7 612 3 930,91 3 504,98 2,2
Keminmaa.vaakuna.svg 241 Keminmaa kunta suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 8 295 647,23 626,33 13,2
Dragsfjärd.vaakuna.svg 322 Kemiönsaari kunta ruotsi, suomi Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 6 823 697,94 686,96 9,9
Kempele.vaakuna.svg 244 Kempele kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 17 499 110,31 110,10 158,9
Kerava.vaakuna.svg 245 Kerava kaupunki suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 35 457 30,79 30,63 1 157,6
Keuruu.vaakuna.svg 249 Keuruu kaupunki suomi Keski-Suomi Keuruun seutukunta 9 953 1 430,56 1 257,97 7,9
Kihniö.vaakuna.svg 250 Kihniö kunta suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 1 971 390,50 357,10 5,5
Kinnula coat of arms.svg 256 Kinnula kunta suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 662 495,72 460,19 3,6
Kirkkonummi.vaakuna.svg 257 Kirkkonummi kunta suomi, ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 39 183 393,57 366,21 107
Kitee.vaakuna.svg 260 Kitee kaupunki suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 10 579 1 724,41 1 253,59 8,4
Kittilä.vaakuna.svg 261 Kittilä kunta suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 6 358 8 262,92 8 094,26 0,8
Kiuruvesi.vaakuna.svg 263 Kiuruvesi kaupunki suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 8 342 1 422,90 1 328,13 6,3
Kivijärvi.vaakuna.svg 265 Kivijärvi kunta suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 144 599,87 483,94 2,4
Kokemäki.vaakuna.svg 271 Kokemäki kaupunki suomi Satakunta Porin seutukunta 7 433 531,27 480,36 15,5
Kokkola.vaakuna.svg 272 Kokkola kaupunki suomi, ruotsi Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 47 722 1 487,11 1 445,11 33
Kolari.vaakuna.svg 273 Kolari kunta suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 3 797 2 617,90 2 559,19 1,5
Konnevesi.vaakuna.svg 275 Konnevesi kunta suomi Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 2 767 680,85 512,93 5,4
Kontiolahti.vaakuna.svg 276 Kontiolahti kunta suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 14 824 1 029,82 799,18 18,5
Korsnäs.vaakuna.svg 280 Korsnäs kunta ruotsi, suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 2 165 239,69 235,85 9,2
Koski.Tl.vaakuna.svg 284 Koski Tl kunta suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 384 192,42 191,48 12,5
Kotka.vaakuna.svg 285 Kotka kaupunki suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 53 730 277,74 272,01 197,5
Kouvola.vaakuna.2009.svg 286 Kouvola kaupunki suomi Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 84 548 2 883,29 2 558,47 33
Kristiinankaupunki.vaakuna.svg 287 Kristiinankaupunki kaupunki ruotsi, suomi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 6 671 697,54 683,04 9,8
Kruunupyy.vaakuna.svg 288 Kruunupyy kunta ruotsi, suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 6 578 751,71 712,86 9,2
Kuhmo.vaakuna.svg 290 Kuhmo kaupunki suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 563 5 456,78 4 806,31 1,8
Kuhmoinen.vaakuna.svg 291 Kuhmoinen kunta suomi Keski-Suomi Jämsän seutukunta 2 264 936,67 660,94 3,4
Kumlinge.vaakuna.svg 295 Kumlinge kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 318 99,36 98,98 3,2
Kuopio.vaakuna.svg 297 Kuopio kaupunki suomi Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 117 842 4 326,36 3 241,01 36,4
Kuortane.vaakuna.svg 300 Kuortane kunta suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 3 655 484,88 462,15 7,9
Kurikka.vaakuna.2009.svg 301 Kurikka kaupunki suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 21 294 1 743,86 1 724,06 12,4
Kustavi vaakuna.svg 304 Kustavi kunta suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 925 167,68 165,80 5,6
Kuusamo.vaakuna.svg 305 Kuusamo kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 15 391 5 808,92 4 978,00 3,1
Kyyjärvi.vaakuna.svg 312 Kyyjärvi kunta suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 347 469,62 448,22 3
Kärkölä.vaakuna.svg 316 Kärkölä kunta suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 4 545 259,30 256,48 17,7
Kärsämäki.vaakuna.svg 317 Kärsämäki kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 623 700,91 695,95 3,8
Kökar.vaakuna.svg 318 Kökar kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 232 63,96 63,59 3,6
Lahti.vaakuna.svg 398 Lahti kaupunki suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 119 395 517,63 459,47 259,9
Laihia.vaakuna.svg 399 Laihia kunta suomi Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 8 098 508,44 504,30 16,1
Laitila vaakuna.svg 400 Laitila kaupunki suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 8 611 545,32 531,56 16,2
Lapinjärvi.vaakuna.svg 407 Lapinjärvi kunta suomi, ruotsi Uusimaa Loviisan seutukunta 2 717 339,31 329,87 8,2
Lapinlahti.vaakuna.svg 402 Lapinlahti kunta suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 9 758 1 245,14 1 096,61 8,9
Lappajärvi.vaakuna.svg 403 Lappajärvi kunta suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 3 135 522,98 420,06 7,5
Lappeenranta.vaakuna.svg 405 Lappeenranta kaupunki suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 72 685 1 723,55 1 433,33 50,7
Lapua.vaakuna.svg 408 Lapua kaupunki suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 14 522 751,82 738,17 19,7
Laukaa.vaakuna.svg 410 Laukaa kunta suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 19 025 825,59 648,49 29,3
Lemi.vaakuna.svg 416 Lemi kunta suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 072 262,48 217,87 14,1
Lemland.vaakuna.svg 417 Lemland kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 012 114,10 113,23 17,8
Lempäälä.vaakuna.svg 418 Lempäälä kunta suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 22 877 307,06 269,54 84,9
Leppävirta.vaakuna.svg 420 Leppävirta kunta suomi Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 9 828 1 519,65 1 136,01 8,7
Lestijärvi.vaakuna.svg 421 Lestijärvi kunta suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 789 559,06 480,65 1,6
Lieksa.vaakuna.svg 422 Lieksa kaupunki suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 11 414 4 067,60 3 418,06 3,3
Lieto vaakuna.svg 423 Lieto kunta suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 535 302,56 300,46 65
Liminka.vaakuna.svg 425 Liminka kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 10 098 642,59 637,04 15,9
Liperi.vaakuna.svg 426 Liperi kunta suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 12 175 1 161,23 726,90 16,7
Lohja.vaakuna.svg 444 Lohja kaupunki suomi, ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 46 931 1 109,73 939,12 50
Loimaa.vaakuna.svg 430 Loimaa kaupunki suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 16 207 851,93 848,11 19,1
Loppi vaakuna.svg 433 Loppi kunta suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 067 655,97 597,60 13,5
Loviisa.vaakuna.svg 434 Loviisa kaupunki suomi, ruotsi Uusimaa Loviisan seutukunta 15 140 845,54 819,76 18,5
Luhanka.vaakuna.svg 435 Luhanka kunta suomi Keski-Suomi Joutsan seutukunta 734 313,25 214,52 3,4
Lumijoki.vaakuna.svg 436 Lumijoki kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 2 091 214,10 213,85 9,8
Lumparland.vaakuna.svg 438 Lumparland kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 396 36,39 36,35 10,9
Luoto.vaakuna.svg 440 Luoto kunta ruotsi, suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 5 226 176,55 142,45 36,7
Luumäki.vaakuna.svg 441 Luumäki kunta suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 772 859,83 750,05 6,4
Maalahti.vaakuna.svg 475 Maalahti kunta ruotsi, suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 5 532 525,41 521,30 10,6
Maarianhamina.vaakuna.svg 478 Maarianhamina kaupunki ruotsi Ahvenanmaa Mariehamns stad 11 658 11,80 11,80 988
Marttila.vaakuna.svg 480 Marttila kunta suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 1 997 195,99 195,30 10,2
Askainen.vaakuna.svg 481 Masku kunta suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 9 694 176,03 174,85 55,4
Merijarvi.vaakuna.svg 483 Merijärvi kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 1 132 231,63 229,94 4,9
Merikarvia.vaakuna.svg 484 Merikarvia kunta suomi Satakunta Porin seutukunta 3 162 450,72 446,12 7,1
Miehikkala.vaakuna.svg 489 Miehikkälä kunta suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 2 008 440,35 422,26 4,8
Mikkeli.vaakuna.svg 491 Mikkeli kaupunki suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 54 390 3 229,57 2 548,46 21,3
Muhos.vaakuna.svg 494 Muhos kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 9 000 797,27 783,65 11,5
Multia vaakuna.svg 495 Multia kunta suomi Keski-Suomi Keuruun seutukunta 1 644 765,63 733,27 2,2
Muonio.vaakuna.svg 498 Muonio kunta suomi Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 2 325 2 039,98 1 906,01 1,2
Mustasaari vaakuna.svg 499 Mustasaari kunta ruotsi, suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 19 449 866,39 848,96 22,9
Muurame.vaakuna.svg 500 Muurame kunta suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 10 046 194,05 144,06 69,7
Mynämäki.vaakuna.svg 503 Mynämäki kunta suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 7 857 522,42 519,85 15,1
Myrskylä.vaakuna.svg 504 Myrskylä kunta suomi, ruotsi Uusimaa Porvoon seutukunta 1 992 206,35 200,35 9,9
Mäntsälä.vaakuna.svg 505 Mäntsälä kunta suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 20 888 596,11 580,88 36
Vilppula.vaakuna.svg 508 Mänttä-Vilppula kaupunki suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 10 330 657,08 534,85 19,3
Mäntyharju.vaakuna.svg 507 Mäntyharju kunta suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 6 060 1 210,98 980,88 6,2
Naantali.vaakuna.svg 529 Naantali kaupunki suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 124 316,38 312,37 61,2
Nakkila.vaakuna.svg 531 Nakkila kunta suomi Satakunta Porin seutukunta 5 534 184,88 182,91 30,3
Nivala.vaakuna.svg 535 Nivala kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 10 860 536,88 527,87 20,6
Nokia.vaakuna.svg 536 Nokia kaupunki suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 33 288 347,76 288,20 115,5
Nousiainen.vaakuna.svg 538 Nousiainen kunta suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 4 811 199,55 198,97 24,2
Nurmes.vaakuna.svg 541 Nurmes kaupunki suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 7 790 1 854,78 1 601,02 4,9
Nurmijarvi.vaakuna.svg 543 Nurmijärvi kunta suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 42 191 367,26 361,87 116,6
Närpiö.vaakuna.svg 545 Närpiö kaupunki ruotsi, suomi Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 9 502 985,46 977,71 9,7
Orimattila.vaakuna.svg 560 Orimattila kaupunki suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 16 276 814,01 785,18 20,7
Oripää.vaakuna.svg 561 Oripää kunta suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 1 381 117,72 117,61 11,7
Orivesi.vaakuna.svg 562 Orivesi kaupunki suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 9 313 960,09 799,65 11,6
Oulainen.vaakuna.svg 563 Oulainen kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 7 429 597,53 587,79 12,6
Oulu.vaakuna.svg 564 Oulu kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 201 124 3 113,77 3 031,89 66,3
Outokumpu.vaakuna.svg 309 Outokumpu kaupunki suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 7 030 584,05 445,81 15,8
Padasjoki.vaakuna.svg 576 Padasjoki kunta suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 3 049 729,86 523,14 5,8
Paimio vaakuna.svg 577 Paimio kaupunki suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 10 695 240,02 238,37 44,9
Paltamo.vaakuna.svg 578 Paltamo kunta suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 3 466 1 139,12 918,43 3,8
Parainen vaakuna.svg 445 Parainen kaupunki ruotsi, suomi Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 15 357 890,20 882,84 17,4
Parikkala.vaakuna.svg 580 Parikkala kunta suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 030 760,72 592,27 8,5
Parkano.vaakuna.svg 581 Parkano kaupunki suomi Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 630 909,67 852,07 7,8
Pedersöre.vaakuna.svg 599 Pedersören kunta kunta ruotsi, suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 11 108 826,05 794,26 14
Pelkosenniemi.vaakuna.svg 583 Pelkosenniemi kunta suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 949 1 881,57 1 836,17 0,5
Pellon vaakuna.svg 854 Pello kunta suomi Lappi Torniolaakson seutukunta 3 536 1 864,66 1 738,59 2
Perho.vaakuna.svg 584 Perho kunta suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 2 866 775,19 747,83 3,8
Pertunmaa.vaakuna.svg 588 Pertunmaa kunta suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 1 766 454,20 374,45 4,7
Petäjävesi.vaakuna.svg 592 Petäjävesi kunta suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 958 495,41 456,40 8,7
Pieksämäki.vaakuna.svg 593 Pieksämäki kaupunki suomi Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 18 353 1 836,22 1 568,74 11,7
Pielavesi.vaakuna.svg 595 Pielavesi kunta suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 667 1 406,51 1 153,22 4
Pietarsaari.vaakuna.svg 598 Pietarsaari kaupunki ruotsi, suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 19 394 91,88 88,45 219,3
Pihtipudas.vaakuna.svg 601 Pihtipudas kunta suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 133 1 247,45 1 074,67 3,8
Pirkkala.vaakuna.svg 604 Pirkkala kunta suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 19 175 104,04 81,43 235,5
Polvijärvi.vaakuna.svg 607 Polvijärvi kunta suomi Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 429 958,33 804,15 5,5
Pomarkku.vaakuna.svg 608 Pomarkku kunta suomi Satakunta Porin seutukunta 2 196 332,05 301,09 7,3
Porin vaakuna.svg 609 Pori kaupunki suomi Satakunta Porin seutukunta 84 779 1 217,74 1 155,95 73,3
Pornainen.vaakuna.svg 611 Pornainen kunta suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 5 118 150,09 146,52 34,9
Porvoo.vaakuna.svg 638 Porvoo kaupunki suomi, ruotsi Uusimaa Porvoon seutukunta 50 203 664,53 654,42 76,7
Posio.vaakuna.svg 614 Posio kunta suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 367 3 544,90 3 039,75 1,1
Pudasjarvi.vaakuna.svg 615 Pudasjärvi kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 8 124 5 867,24 5 638,03 1,4
Pukkila.vaakuna.svg 616 Pukkila kunta suomi Uusimaa Porvoon seutukunta 1 939 145,94 145,03 13,4
Punkalaidun.vaakuna.svg 619 Punkalaidun kunta suomi Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 2 954 364,02 361,08 8,2
Puolanka.vaakuna.svg 620 Puolanka kunta suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 696 2 598,67 2 461,30 1,1
Puumala.vaakuna.svg 623 Puumala kunta suomi Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 217 1 237,75 794,50 2,8
Pyhtää.vaakuna.svg 624 Pyhtää kunta suomi, ruotsi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 5 307 336,40 324,75 16,3
Pyhäjoki.vaakuna.svg 625 Pyhäjoki kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 3 199 549,00 543,00 5,9
Pyhäjärvi.vaakuna.svg 626 Pyhäjärvi kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 5 358 1 459,47 1 311,31 4,1
Pyhäntä.vaakuna.svg 630 Pyhäntä kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 1 600 847,48 810,70 2
Pyhäranta vaakuna.svg 631 Pyhäranta kunta suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 092 148,25 143,28 14,6
Pälkäne.vaakuna.svg 635 Pälkäne kunta suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 6 607 738,15 560,48 11,8
Pöytyän vaakuna.svg 636 Pöytyä kunta suomi Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 8 489 773,69 750,06 11,3
Raahe.vaakuna.svg 678 Raahe kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 25 068 1 027,21 1 014,22 24,7
Raasepori.vaakuna.svg 710 Raasepori kaupunki ruotsi, suomi Uusimaa Raaseporin seutukunta 28 053 1 215,36 1 147,99 24,4
Raisio.vaakuna.svg 680 Raisio kaupunki suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 24 340 49,36 48,76 499,2
Rantasalmi.vaakuna.svg 681 Rantasalmi kunta suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 597 925,20 559,17 6,4
Ranua.vaakuna.svg 683 Ranua kunta suomi Lappi Rovaniemen seutukunta 3 996 3 694,80 3 453,94 1,2
Rauma.vaakuna.svg 684 Rauma kaupunki suomi Satakunta Rauman seutukunta 39 612 509,53 495,73 79,9
Rautalampi.vaakuna.svg 686 Rautalampi kunta suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 3 292 761,98 538,93 6,1
Rautavaara.vaakuna.svg 687 Rautavaara kunta suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 1 707 1 235,26 1 150,96 1,5
Rautjärvi.vaakuna.svg 689 Rautjärvi kunta suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 3 495 401,89 351,55 9,9
Reisjärvi.vaakuna.svg 691 Reisjärvi kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 843 503,19 474,45 6
Riihimäki.vaakuna.svg 694 Riihimäki kaupunki suomi Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 29 058 125,56 121,03 240,1
Ristijarvi.vaakuna.svg 697 Ristijärvi kunta suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 1 315 897,93 835,58 1,6
Rovaniemi.vaakuna.svg 698 Rovaniemi kaupunki suomi Lappi Rovaniemen seutukunta 62 037 8 016,75 7 581,73 8,2
Ruokolahti.vaakuna.svg 700 Ruokolahti kunta suomi Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 224 1 219,85 942,46 5,5
Ruovesi.vaakuna.svg 702 Ruovesi kunta suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 4 514 950,16 776,93 5,8
Vahto.vaakuna.svg 704 Rusko kunta suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 6 211 127,90 127,14 48,9
Rääkkylä.vaakuna.svg 707 Rääkkylä kunta suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 2 263 699,68 427,61 5,3
Saarijärvi.vaakuna.svg 729 Saarijärvi kaupunki suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 9 646 1 422,72 1 251,80 7,7
Salla.vaakuna.svg 732 Salla kunta suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 600 5 873,08 5 730,06 0,6
Halikko vaakuna.svg 734 Salo kaupunki suomi Varsinais-Suomi Salon seutukunta 53 188 2 061,71 1 986,57 26,8
Saltvik.vaakuna.svg 736 Saltvik kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 879 159,61 152,24 12,3
Karkku.vaakuna.svg 790 Sastamala kaupunki suomi Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 24 823 1 531,74 1 428,82 17,4
Sauvo.vaakuna.svg 738 Sauvo kunta suomi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 3 031 253,87 252,61 12
Savitaipale.vaakuna.svg 739 Savitaipale kunta suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 517 690,56 539,49 6,5
Savonlinna.vaakuna.svg 740 Savonlinna kaupunki suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 34 829 3 597,70 2 238,38 15,6
Savukoski.vaakuna.svg 742 Savukoski kunta suomi Lappi Itä-Lapin seutukunta 1 035 6 495,95 6 438,65 0,16
Seinäjoki.vaakuna.svg 743 Seinäjoki kaupunki suomi Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 62 457 1 469,22 1 431,77 43,6
Sievi.vaakuna.svg 746 Sievi kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 5 016 800,78 787,36 6,4
Siikainen.vaakuna.svg 747 Siikainen kunta suomi Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 485 491,33 463,20 3,2
Siikajoki.vaakuna.2007.svg 748 Siikajoki kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 5 370 1 060,50 1 051,64 5,1
Siikalatva.vaakuna.svg 791 Siikalatva kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 5 514 2 229,20 2 172,53 2,5
Siilinjärvi.vaakuna.svg 749 Siilinjärvi kunta suomi Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 21 664 507,81 400,96 54
Simo.vaakuna.svg 751 Simo kunta suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 148 1 467,33 1 447,33 2,2
Sipoo.vaakuna.svg 753 Sipoo kunta suomi, ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 20 302 342,59 339,62 59,8
Siuntio.vaakuna.svg 755 Siuntio kunta suomi, ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 6 181 249,95 241,07 25,6
Sodankyla.vaakuna.svg 758 Sodankylä kunta suomi, pohjoissaame Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 8 556 12 415,50 11 691,71 0,7
Soini.vaakuna.svg 759 Soini kunta suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 164 574,22 551,95 3,9
Somero.vaakuna.svg 761 Somero kaupunki suomi Varsinais-Suomi Salon seutukunta 9 001 697,67 667,77 13,5
Sonkajärvi.vaakuna.svg 762 Sonkajärvi kunta suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 109 1 576,76 1 465,84 2,8
Sotkamo.vaakuna.svg 765 Sotkamo kunta suomi Kainuu Kajaanin seutukunta 10 452 2 951,87 2 649,15 3,9
Sottunga.vaakuna.svg 766 Sottunga kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 92 28,06 28,04 3,3
Sulkava.vaakuna.svg 768 Sulkava kunta suomi Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 2 608 769,20 584,63 4,5
Sund.vaakuna.svg 771 Sund kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 005 112,50 108,21 9,3
Suomussalmi.vaakuna.svg 777 Suomussalmi kunta suomi Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 086 5 857,61 5 270,89 1,5
Suonenjoki coat of arms.svg 778 Suonenjoki kaupunki suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 7 304 862,34 713,54 10,2
Sysmä.vaakuna.svg 781 Sysmä kunta suomi Päijät-Häme Lahden seutukunta 3 883 936,18 666,89 5,8
Köyliö.vaakuna.svg 783 Säkylä kunta suomi Satakunta Rauman seutukunta 6 921 527,71 406,75 17
Taipalsaari.vaakuna.svg 831 Taipalsaari kunta suomi Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 778 761,94 344,88 13,9
Taivalkoski.vaakuna.svg 832 Taivalkoski kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 4 076 2 650,66 2 438,16 1,7
Taivassalo vaakuna.svg 833 Taivassalo kunta suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 1 660 141,99 140,31 11,8
Tammela.vaakuna.svg 834 Tammela kunta suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 6 160 715,15 640,53 9,6
Tampere.vaakuna.svg 837 Tampere kaupunki suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 230 537 689,59 524,91 439,2
Tervo.vaakuna.svg 844 Tervo kunta suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 1 600 494,30 347,74 4,6
Tervola.vaakuna.svg 845 Tervola kunta suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 070 1 592,02 1 559,69 2
Teuva.vaakuna.svg 846 Teuva kunta suomi Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 5 305 556,05 554,70 9,6
Tohmajärvi.vaakuna.svg 848 Tohmajärvi kunta suomi Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 4 590 895,36 837,75 5,5
Toholampi.vaakuna.svg 849 Toholampi kunta suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 210 616,89 608,82 5,3
Toivakka.vaakuna.svg 850 Toivakka kunta suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 2 396 413,94 361,44 6,6
Tornio.vaakuna.svg 851 Tornio kaupunki suomi Lappi Kemi–Tornion seutukunta 21 939 1 228,83 1 188,00 18,5
Turku.vaakuna.svg 853 Turku kaupunki suomi, ruotsi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 188 584 249,12 245,67 767,6
Tuusniemi.vaakuna.svg 857 Tuusniemi kunta suomi Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 598 699,43 543,17 4,8
Tuusula.vaakuna.svg 858 Tuusula kunta suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 38 637 225,45 219,49 176
Tyrnävä.vaakuna.svg 859 Tyrnävä kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 6 720 494,85 491,80 13,7
Ulvila.vaakuna.svg 886 Ulvila kaupunki suomi Satakunta Porin seutukunta 13 236 422,52 400,66 33
Urjala.vaakuna.svg 887 Urjala kunta suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 4 866 505,37 475,17 10,2
Utajärvi.vaakuna.svg 889 Utajärvi kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 793 1 736,70 1 671,07 1,7
Utsjoki.vaakuna.svg 890 Utsjoki kunta suomi, pohjoissaame Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 1 247 5 372,00 5 145,98 0,2
Uurainen.vaakuna.svg 892 Uurainen kunta suomi Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 728 372,26 347,98 10,7
Uusikaarlepyy.vaakuna.svg 893 Uusikaarlepyy kaupunki ruotsi, suomi Pohjanmaa Jakobstadsregionen 7 497 737,17 732,65 10,2
Uusikaupunki.vaakuna.svg 895 Uusikaupunki kaupunki suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 15 777 551,38 502,49 31,4
Vaala.vaakuna.svg 785 Vaala kunta suomi Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 997 1 764,03 1 302,11 2,3
Vaasa.vaakuna.svg 905 Vaasa kaupunki suomi, ruotsi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 66 876 369,43 364,55 183,4
Valkeakoski.vaakuna.svg 908 Valkeakoski kaupunki suomi Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 21 215 372,03 271,92 78
Valtimo.vaakuna.svg 911 Valtimo kunta suomi Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 2 240 838,07 800,31 2,8
Vantaa.vaakuna.svg 092 Vantaa kaupunki suomi, ruotsi Uusimaa Helsingin seutukunta 221 821 240,34 238,37 930,6
Varkaus.vaakuna.svg 915 Varkaus kaupunki suomi Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 21 258 524,48 385,64 55,1
Vehmaa.vaakuna.svg 918 Vehmaa kunta suomi Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 328 192,14 188,78 12,3
Vesanto.vaakuna.svg 921 Vesanto kunta suomi Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 2 114 569,80 422,62 5
Vesilahti.vaakuna.svg 922 Vesilahti kunta suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 4 477 353,94 300,93 14,9
Veteli.vaakuna.svg 924 Veteli kunta suomi Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 253 520,91 502,34 6,5
Vieremä.vaakuna.svg 925 Vieremä kunta suomi Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 702 973,37 925,24 4
Vihti.vaakuna.svg 927 Vihti kunta suomi Uusimaa Helsingin seutukunta 29 109 567,06 522,03 55,8
Viitasaari.vaakuna.svg 931 Viitasaari kaupunki suomi Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 6 467 1 589,13 1 248,46 5,2
Vimpeli.vaakuna.svg 934 Vimpeli kunta suomi Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 986 328,79 287,32 10,4
Virolahti.vaakuna.svg 935 Virolahti kunta suomi Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 3 229 376,25 372,00 8,7
Virrat.vaakuna.svg 936 Virrat kaupunki suomi Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 6 879 1 299,08 1 162,57 5,9
Vårdö.vaakuna.svg 941 Vårdö kunta ruotsi Ahvenanmaa Ålands skärgård 428 102,12 101,73 4,2
Vöyri-Maksamaa.vaakuna.svg 946 Vöyri kunta ruotsi, suomi Pohjanmaa Vaasan seutukunta 6 617 791,21 782,00 8,5
Ylitornio.vaakuna.svg 976 Ylitornio kunta suomi Lappi Torniolaakson seutukunta 4 127 2 212,47 2 028,73 2
Ylivieska.vaakuna.svg 977 Ylivieska kaupunki suomi Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 15 216 573,19 568,66 26,8
Ylöjärvi.vaakuna.svg 980 Ylöjärvi kaupunki suomi Pirkanmaa Tampereen seutukunta 32 851 1 324,14 1 115,72 29,4
Ypäjä.vaakuna.svg 981 Ypäjä kunta suomi Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 402 183,25 182,76 13,1
Ähtäri.vaakuna.svg 989 Ähtäri kaupunki suomi Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 5 968 910,88 805,85 7,4
Äänekoski.vaakuna.svg 992 Äänekoski kaupunki suomi Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 19 186 1 138,38 884,54 21,7

LähteetMuokkaa

  1. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  2. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  3. Kunnat 2016 (Sivu sisältää kuntanumerot ja kuntien nimet) Tilastokeskus. Viitattu 21.12.2016.
  4. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain, elokuu 2017 31.8.2017. Tilastokeskus. Viitattu 7.10.2017.
  5. a b Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2017 1.1.2017. Maanmittauslaitos. Viitattu 2.7.2017.

Aiheesta muuallaMuokkaa