Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia-luettelo Suomen kunnista

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2021 alusta kuntia on 309, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.[1]

Suomen kunnat vuonna 2021, kaupungit lihavoituna.
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016.

Kaupunki-nimitystä[2] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa.[3] Luettelon viidennessä sarakkessa on ilmoitettu kunnan viralliset kielet. Luettelon kuudennessa sarakkeessa on mainittu se paikkakunta (yleensä taajama), jossa kunnan hallinnollinen keskus sijaitsee. Nämä ovat tavallisesti taajamia, mutta eräissä tapauksissa kuntakeskukset ovat kasvaneet yhteen toisen taajaman kanssa. Usean Ahvenanmaan kunnan (mukaan lukien Luhangan Manner-Suomessa) kuntakeskus ei muodosta taajamaa liian pienen väestöpohjan vuoksi. Luettelon seitsemännessä ja kahdeksannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan ja seutukuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 31. joulukuuta 2023. Kuntien kokonaispinta-alat ja maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 5. maaliskuuta 2024. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Väestötiheydet on laskettu väkilukujen ja maapinta-alojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Mäntyharju (5 522 asukasta). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Toholampi (617,05 km²). Pinta-alaltaan suurin kunta, Inari, vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä sijaitseva Kauniainen, puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio, Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Närpiö (9,84 as./km²). Korkein väestötiheys on Helsingissä (3 151,23 as./km²), ja alhaisin Savukoskella (0,15 as./km²).

Vaakuna Kunta-
nro[4]
Kunnan nimi Nimitys Kielet Kuntakeskus Maakunta Seutukunta Väkiluku[5] Kok.pinta-
ala (km²)[6]
Maapinta-
ala (km²)[6]
Väestötiheys
(as./km²)
020 Akaa kaupunki suomi Toijalan keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&016408.&&&&0016 408 &&&&&&&&&&&&0314.0380000314,38 &&&&&&&&&&&&0293.0260000293,26 &&&&&&&&&&&&&056.&&&&0056
005 Alajärvi kaupunki suomi Alajärven keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta &&&&&&&&&&&09114.&&&&009 114 &&&&&&&&&&&01056.07500001 056,75 &&&&&&&&&&&01008.07700001 008,77 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009
009 Alavieska kunta suomi Alavieskan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&&02435.&&&&002 435 &&&&&&&&&&&&0253.020000253,02 &&&&&&&&&&&&0251.0500000251,50 &&&&&&&&&&&&&&09.07000009,7
010 Alavus kaupunki suomi Alavuden keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta &&&&&&&&&&010935.&&&&0010 935 &&&&&&&&&&&01151.05000001 151,50 &&&&&&&&&&&01087.02400001 087,24 &&&&&&&&&&&&&010.010000010,1
016 Asikkala kunta suomi Vääksy Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&07970.&&&&007 970 &&&&&&&&&&&&0755.0550000755,55 &&&&&&&&&&&&0563.0340000563,34 &&&&&&&&&&&&&014.010000014,1
018 Askola kunta suomi Askolan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta &&&&&&&&&&&04703.&&&&004 703 &&&&&&&&&&&&0218.030000218,03 &&&&&&&&&&&&0212.0440000212,44 &&&&&&&&&&&&&022.010000022,1
019 Aura kunta suomi Auran asemanseutu Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&03960.&&&&003 960 &&&&&&&&&&&&&095.058000095,58 &&&&&&&&&&&&&095.01000095,01 &&&&&&&&&&&&&041.070000041,7
035 Brändö kunta ruotsi Åva Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0436.&&&&00436 &&&&&&&&&&&&0108.0440000108,44 &&&&&&&&&&&&0108.0180000108,18 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004
043 Eckerö kunta ruotsi Överby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&&0941.&&&&00941 &&&&&&&&&&&&0109.0180000109,18 &&&&&&&&&&&&0107.0720000107,72 &&&&&&&&&&&&&&08.07000008,7
046 Enonkoski kunta suomi Enonkosken kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta &&&&&&&&&&&01321.&&&&001 321 &&&&&&&&&&&&0419.0210000419,21 &&&&&&&&&&&&0305.0550000305,55 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3
047 Enontekiö kunta suomi, pohjoissaame Hetta Lappi Tunturi-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&01770.&&&&001 770 &&&&&&&&&&&08391.03100008 391,31 &&&&&&&&&&&07953.04400007 953,44 &&&&&&&&&&&&&&00.02000000,2
049 Espoo kaupunki suomi, ruotsi Espoon keskus[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&0314152.&&&&00314 152 &&&&&&&&&&&&0330.0250000330,25 &&&&&&&&&&&&0312.0340000312,34 &&&&&&&&&&&01005.08000001 005,8
050 Eura kunta suomi Euran keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta &&&&&&&&&&011181.&&&&0011 181 &&&&&&&&&&&&0630.0200000630,20 &&&&&&&&&&&&0578.0870000578,87 &&&&&&&&&&&&&019.030000019,3
051 Eurajoki kunta suomi Eurajoen kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta &&&&&&&&&&&09143.&&&&009 143 &&&&&&&&&&&&0520.0910000520,91 &&&&&&&&&&&&0515.&&&&00515,00 &&&&&&&&&&&&&017.080000017,8
052 Evijärvi kunta suomi Evijärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta &&&&&&&&&&&02297.&&&&002 297 &&&&&&&&&&&&0390.0710000390,71 &&&&&&&&&&&&0354.0150000354,15 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5
060 Finström kunta ruotsi Godby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&02609.&&&&002 609 &&&&&&&&&&&&0132.0860000132,86 &&&&&&&&&&&&0123.0320000123,32 &&&&&&&&&&&&&021.020000021,2
061 Forssa kaupunki suomi Forssan keskustaajama Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&016502.&&&&0016 502 &&&&&&&&&&&&0253.0360000253,36 &&&&&&&&&&&&0248.0830000248,83 &&&&&&&&&&&&&066.030000066,3
062 Föglö kunta ruotsi Degerby Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0509.&&&&00509 &&&&&&&&&&&&0134.0990000134,99 &&&&&&&&&&&&0134.0770000134,77 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8
065 Geta kunta ruotsi Vestergeta Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&&0509.&&&&00509 &&&&&&&&&&&&&087.047000087,47 &&&&&&&&&&&&&084.055000084,55 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
069 Haapajärvi kaupunki suomi Haapajärven keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&&06556.&&&&006 556 &&&&&&&&&&&&0789.0310000789,31 &&&&&&&&&&&&0766.0420000766,42 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6
071 Haapavesi kaupunki suomi Haapaveden keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta &&&&&&&&&&&06475.&&&&006 475 &&&&&&&&&&&01086.05300001 086,53 &&&&&&&&&&&01050.05900001 050,59 &&&&&&&&&&&&&&06.02000006,2
072 Hailuoto kunta suomi Hailuodon kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&&&0948.&&&&00948 &&&&&&&&&&&&0207.0350000207,35 &&&&&&&&&&&&0205.0660000205,66 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6
074 Halsua kunta suomi Halsuan kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&01013.&&&&001 013 &&&&&&&&&&&&0428.0340000428,34 &&&&&&&&&&&&0413.010000413,01 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5
075 Hamina kaupunki suomi Haminan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&019529.&&&&0019 529 &&&&&&&&&&&&0633.0710000633,71 &&&&&&&&&&&&0609.0940000609,94 &&&&&&&&&&&&&032.&&&&0032
076 Hammarland kunta ruotsi Kattby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&01645.&&&&001 645 &&&&&&&&&&&&0140.0290000140,29 &&&&&&&&&&&&0138.0550000138,55 &&&&&&&&&&&&&011.090000011,9
077 Hankasalmi kunta suomi Hankasalmen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&&04548.&&&&004 548 &&&&&&&&&&&&0687.0740000687,74 &&&&&&&&&&&&0571.0690000571,69 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
078 Hanko kaupunki suomi, ruotsi Hangon keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta &&&&&&&&&&&07718.&&&&007 718 &&&&&&&&&&&&0118.0990000118,99 &&&&&&&&&&&&0117.0460000117,46 &&&&&&&&&&&&&065.070000065,7
079 Harjavalta kaupunki suomi Harjavallan keskustaajama[8] Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&06701.&&&&006 701 &&&&&&&&&&&&0127.0740000127,74 &&&&&&&&&&&&0123.0480000123,48 &&&&&&&&&&&&&054.030000054,3
081 Hartola kunta suomi Hartolan kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&02529.&&&&002 529 &&&&&&&&&&&&0675.0480000675,48 &&&&&&&&&&&&0542.0810000542,81 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7
082 Hattula kunta suomi Parola Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta &&&&&&&&&&&09374.&&&&009 374 &&&&&&&&&&&&0427.0390000427,39 &&&&&&&&&&&&0357.0790000357,79 &&&&&&&&&&&&&026.020000026,2
086 Hausjärvi kunta suomi Oitti Kanta-Häme Riihimäen seutukunta &&&&&&&&&&&08000.&&&&008 000 &&&&&&&&&&&&0398.0770000398,77 &&&&&&&&&&&&0389.0420000389,42 &&&&&&&&&&&&&020.050000020,5
111 Heinola kaupunki suomi Heinolan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&017963.&&&&0017 963 &&&&&&&&&&&&0839.0280000839,28 &&&&&&&&&&&&0676.&&&&00676,00 &&&&&&&&&&&&&026.060000026,6
090 Heinävesi kunta suomi Heinäveden kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&03003.&&&&003 003 &&&&&&&&&&&01319.05700001 319,57 &&&&&&&&&&&01029.09500001 029,95 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9
091 Helsinki kaupunki suomi, ruotsi Helsingin keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&0674963.&&&&00674 963 &&&&&&&&&&&&0215.080000215,08 &&&&&&&&&&&&0214.0190000214,19 &&&&&&&&&&&03151.02000003 151,2
097 Hirvensalmi kunta suomi Hirvensalmen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&02060.&&&&002 060 &&&&&&&&&&&&0746.0590000746,59 &&&&&&&&&&&&0465.090000465,09 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4
098 Hollola kunta suomi Salpakangas[9] Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&022887.&&&&0022 887 &&&&&&&&&&&&0727.0460000727,46 &&&&&&&&&&&&0651.0230000651,23 &&&&&&&&&&&&&035.010000035,1
102 Huittinen kaupunki suomi Lauttakylä Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&09644.&&&&009 644 &&&&&&&&&&&&0539.0550000539,55 &&&&&&&&&&&&0532.0610000532,61 &&&&&&&&&&&&&018.010000018,1
103 Humppila kunta suomi Humppilan asemanseutu Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&&02125.&&&&002 125 &&&&&&&&&&&&0148.0610000148,61 &&&&&&&&&&&&0147.0960000147,96 &&&&&&&&&&&&&014.040000014,4
105 Hyrynsalmi kunta suomi Hyrynsalmen kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta &&&&&&&&&&&02064.&&&&002 064 &&&&&&&&&&&01521.03700001 521,37 &&&&&&&&&&&01421.02500001 421,25 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5
106 Hyvinkää kaupunki suomi Hyvinkään keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&046903.&&&&0046 903 &&&&&&&&&&&&0336.0770000336,77 &&&&&&&&&&&&0322.0690000322,69 &&&&&&&&&&&&0145.0400000145,4
108 Hämeenkyrö kunta suomi Pappila[10] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&010316.&&&&0010 316 &&&&&&&&&&&&0505.0100000505,10 &&&&&&&&&&&&0463.0990000463,99 &&&&&&&&&&&&&022.020000022,2
109 Hämeenlinna kaupunki suomi Hämeenlinnan keskustaajama Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta &&&&&&&&&&068303.&&&&0068 303 &&&&&&&&&&&02031.05700002 031,57 &&&&&&&&&&&01785.03400001 785,34 &&&&&&&&&&&&&038.030000038,3
139 Ii kunta suomi Iin Hamina Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta &&&&&&&&&&&09768.&&&&009 768 &&&&&&&&&&&01668.0500001 668,05 &&&&&&&&&&&01615.07200001 615,72 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
140 Iisalmi kaupunki suomi Iisalmen keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&020607.&&&&0020 607 &&&&&&&&&&&&0872.0170000872,17 &&&&&&&&&&&&0762.0990000762,99 &&&&&&&&&&&&&027.&&&&0027
142 Iitti kunta suomi Kausala Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&06446.&&&&006 446 &&&&&&&&&&&&0687.090000687,09 &&&&&&&&&&&&0589.0790000589,79 &&&&&&&&&&&&&010.090000010,9
143 Ikaalinen kaupunki suomi Ikaalisten keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&06850.&&&&006 850 &&&&&&&&&&&&0843.0400000843,40 &&&&&&&&&&&&0750.0480000750,48 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1
145 Ilmajoki kunta suomi Ilmajoen kirkonkylä[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&012348.&&&&0012 348 &&&&&&&&&&&&0579.0630000579,63 &&&&&&&&&&&&0576.0740000576,74 &&&&&&&&&&&&&021.040000021,4
146 Ilomantsi kunta suomi Ilomantsin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&04406.&&&&004 406 &&&&&&&&&&&03172.06800003 172,68 &&&&&&&&&&&02763.03800002 763,38 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6
153 Imatra kaupunki suomi Mansikkala[12] Etelä-Karjala Imatran seutukunta &&&&&&&&&&024919.&&&&0024 919 &&&&&&&&&&&&0191.0280000191,28 &&&&&&&&&&&&0154.0990000154,99 &&&&&&&&&&&&0160.0800000160,8
148 Inari kunta suomi, pohjoissaame,
inarinsaame, koltansaame
Ivalo Lappi Pohjois-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&07125.&&&&007 125 &&&&&&&&&&017333.062000017 333,62 &&&&&&&&&&015058.035000015 058,35 &&&&&&&&&&&&&&00.05000000,5
149 Inkoo kunta ruotsi, suomi Inkoon kirkonkylä Uusimaa Raaseporin seutukunta &&&&&&&&&&&05386.&&&&005 386 &&&&&&&&&&&&0358.&&&&00358,00 &&&&&&&&&&&&0349.0890000349,89 &&&&&&&&&&&&&015.040000015,4
151 Isojoki kunta suomi Isojoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta &&&&&&&&&&&01814.&&&&001 814 &&&&&&&&&&&&0647.0430000647,43 &&&&&&&&&&&&0642.0380000642,38 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8
152 Isokyrö kunta suomi Isonkyrön kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&&04357.&&&&004 357 &&&&&&&&&&&&0356.0910000356,91 &&&&&&&&&&&&0354.0130000354,13 &&&&&&&&&&&&&012.030000012,3
165 Janakkala kunta suomi Turenki Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta &&&&&&&&&&016127.&&&&0016 127 &&&&&&&&&&&&0586.070000586,07 &&&&&&&&&&&&0547.0410000547,41 &&&&&&&&&&&&&029.050000029,5
167 Joensuu kaupunki suomi Joensuun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&078060.&&&&0078 060 &&&&&&&&&&&02750.09600002 750,96 &&&&&&&&&&&02381.07300002 381,73 &&&&&&&&&&&&&032.080000032,8
169 Jokioinen kunta suomi Jokioisten keskustaajama[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&&04916.&&&&004 916 &&&&&&&&&&&&0181.0940000181,94 &&&&&&&&&&&&0180.0420000180,42 &&&&&&&&&&&&&027.020000027,2
170 Jomala kunta ruotsi Prästgården[14] Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&05698.&&&&005 698 &&&&&&&&&&&&0143.0660000143,66 &&&&&&&&&&&&0142.0650000142,65 &&&&&&&&&&&&&039.090000039,9
171 Joroinen kunta suomi Joroisten kirkonkylä Pohjois-Savo Varkauden seutukunta &&&&&&&&&&&04591.&&&&004 591 &&&&&&&&&&&&0711.0750000711,75 &&&&&&&&&&&&0574.0900000574,90 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
172 Joutsa kunta suomi Joutsan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta &&&&&&&&&&&04071.&&&&004 071 &&&&&&&&&&&01066.04300001 066,43 &&&&&&&&&&&&0867.010000867,01 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7
176 Juuka kunta suomi Juuan kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&04258.&&&&004 258 &&&&&&&&&&&01846.05800001 846,58 &&&&&&&&&&&01501.07000001 501,70 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8
177 Juupajoki kunta suomi Korkeakoski Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&01708.&&&&001 708 &&&&&&&&&&&&0274.0950000274,95 &&&&&&&&&&&&0258.0490000258,49 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6
178 Juva kunta suomi Juvan kirkonkylä Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta &&&&&&&&&&&05731.&&&&005 731 &&&&&&&&&&&01345.06900001 345,69 &&&&&&&&&&&01163.01900001 163,19 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9
179 Jyväskylä kaupunki suomi Jyväskylän keskustaajama Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&0147821.&&&&00147 821 &&&&&&&&&&&01466.03500001 466,35 &&&&&&&&&&&01171.0200001 171,02 &&&&&&&&&&&&0126.0200000126,2
181 Jämijärvi kunta suomi Jämijärven kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta &&&&&&&&&&&01683.&&&&001 683 &&&&&&&&&&&&0224.0610000224,61 &&&&&&&&&&&&0215.090000215,09 &&&&&&&&&&&&&&07.08000007,8
182 Jämsä kaupunki suomi Seppola[15] Keski-Suomi Jämsän seutukunta &&&&&&&&&&019175.&&&&0019 175 &&&&&&&&&&&01823.09000001 823,90 &&&&&&&&&&&01571.03900001 571,39 &&&&&&&&&&&&&012.020000012,2
186 Järvenpää kaupunki suomi Järvenpään keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&046475.&&&&0046 475 &&&&&&&&&&&&&039.093000039,93 &&&&&&&&&&&&&037.054000037,54 &&&&&&&&&&&01238.&&&&001 238
202 Kaarina kaupunki suomi Kaarinan keskusta[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&036335.&&&&0036 335 &&&&&&&&&&&&0151.0620000151,62 &&&&&&&&&&&&0150.0570000150,57 &&&&&&&&&&&&0241.0300000241,3
204 Kaavi kunta suomi Kaavin kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&02628.&&&&002 628 &&&&&&&&&&&&0789.0600000789,60 &&&&&&&&&&&&0674.070000674,07 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9
205 Kajaani kaupunki suomi Kajaanin keskustaajama Kainuu Kajaanin seutukunta &&&&&&&&&&036492.&&&&0036 492 &&&&&&&&&&&02263.08200002 263,82 &&&&&&&&&&&01834.07300001 834,73 &&&&&&&&&&&&&019.090000019,9
208 Kalajoki kaupunki suomi Kalajoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&012367.&&&&0012 367 &&&&&&&&&&&&0931.050000931,05 &&&&&&&&&&&&0924.0130000924,13 &&&&&&&&&&&&&013.040000013,4
211 Kangasala kaupunki suomi Kangasalan kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&033478.&&&&0033 478 &&&&&&&&&&&&0870.0880000870,88 &&&&&&&&&&&&0658.080000658,08 &&&&&&&&&&&&&050.090000050,9
213 Kangasniemi kunta suomi Kangasniemen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&05115.&&&&005 115 &&&&&&&&&&&01326.07500001 326,75 &&&&&&&&&&&01068.08900001 068,89 &&&&&&&&&&&&&&04.08000004,8
214 Kankaanpää kaupunki suomi Kankaanpään keskustaajama Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta &&&&&&&&&&012396.&&&&0012 396 &&&&&&&&&&&01037.08700001 037,87 &&&&&&&&&&&01021.02400001 021,24 &&&&&&&&&&&&&012.010000012,1
216 Kannonkoski kunta suomi Kannonkosken kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&01216.&&&&001 216 &&&&&&&&&&&&0549.0880000549,88 &&&&&&&&&&&&0445.010000445,01 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7
217 Kannus kaupunki suomi Kannuksen keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta &&&&&&&&&&&05249.&&&&005 249 &&&&&&&&&&&&0470.0340000470,34 &&&&&&&&&&&&0468.040000468,04 &&&&&&&&&&&&&011.020000011,2
218 Karijoki kunta suomi Karijoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta &&&&&&&&&&&01188.&&&&001 188 &&&&&&&&&&&&0186.0350000186,35 &&&&&&&&&&&&0185.0580000185,58 &&&&&&&&&&&&&&06.04000006,4
224 Karkkila kaupunki suomi Karkkilan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&&08578.&&&&008 578 &&&&&&&&&&&&0255.0320000255,32 &&&&&&&&&&&&0242.0350000242,35 &&&&&&&&&&&&&035.040000035,4
226 Karstula kunta suomi Karstulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&03627.&&&&003 627 &&&&&&&&&&&&0963.0200000963,20 &&&&&&&&&&&&0887.070000887,07 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1
230 Karvia kunta suomi Karvian kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta &&&&&&&&&&&02215.&&&&002 215 &&&&&&&&&&&&0519.0900000519,90 &&&&&&&&&&&&0502.0220000502,22 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4
231 Kaskinen kaupunki suomi, ruotsi Kaskisten keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu &&&&&&&&&&&01208.&&&&001 208 &&&&&&&&&&&&&010.078000010,78 &&&&&&&&&&&&&010.063000010,63 &&&&&&&&&&&&0113.0600000113,6
232 Kauhajoki kaupunki suomi Kauhajoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta &&&&&&&&&&012618.&&&&0012 618 &&&&&&&&&&&01315.05400001 315,54 &&&&&&&&&&&01298.09900001 298,99 &&&&&&&&&&&&&&09.07000009,7
233 Kauhava kaupunki suomi Kauhavan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&015164.&&&&0015 164 &&&&&&&&&&&01328.03800001 328,38 &&&&&&&&&&&01313.08500001 313,85 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5
235 Kauniainen kaupunki suomi, ruotsi Kauniainen[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&010277.&&&&0010 277 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,00 &&&&&&&&&&&&&&05.08900005,89 &&&&&&&&&&&01744.08000001 744,8
236 Kaustinen kunta suomi Kaustisen kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&04135.&&&&004 135 &&&&&&&&&&&&0361.090000361,09 &&&&&&&&&&&&0353.0910000353,91 &&&&&&&&&&&&&011.070000011,7
239 Keitele kunta suomi Keiteleen kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&02034.&&&&002 034 &&&&&&&&&&&&0578.0300000578,30 &&&&&&&&&&&&0482.0910000482,91 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2
240 Kemi kaupunki suomi Kemin keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&019368.&&&&0019 368 &&&&&&&&&&&&0102.0350000102,35 &&&&&&&&&&&&&095.032000095,32 &&&&&&&&&&&&0203.0200000203,2
320 Kemijärvi kaupunki suomi Kemijärven keskustaajama Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&07029.&&&&007 029 &&&&&&&&&&&03931.01500003 931,15 &&&&&&&&&&&03504.03700003 504,37 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002
241 Keminmaa kunta suomi Laurila[18] Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&&07690.&&&&007 690 &&&&&&&&&&&&0648.0120000648,12 &&&&&&&&&&&&0627.0170000627,17 &&&&&&&&&&&&&012.030000012,3
322 Kemiönsaari kunta ruotsi, suomi Kemiön kirkonkylä Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta &&&&&&&&&&&06456.&&&&006 456 &&&&&&&&&&&&0697.0800000697,80 &&&&&&&&&&&&0686.0900000686,90 &&&&&&&&&&&&&&09.04000009,4
244 Kempele kunta suomi Asemanseutu[19] Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&019516.&&&&0019 516 &&&&&&&&&&&&0110.0310000110,31 &&&&&&&&&&&&0110.0140000110,14 &&&&&&&&&&&&0177.0200000177,2
245 Kerava kaupunki suomi Keravan keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&038227.&&&&0038 227 &&&&&&&&&&&&&030.079000030,79 &&&&&&&&&&&&&030.063000030,63 &&&&&&&&&&&01248.&&&&001 248
249 Keuruu kaupunki suomi Keuruun keskustaajama Keski-Suomi Keuruun seutukunta &&&&&&&&&&&09180.&&&&009 180 &&&&&&&&&&&01430.05600001 430,56 &&&&&&&&&&&01257.09700001 257,97 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3
250 Kihniö kunta suomi Kihniön kirkonkylä Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&01751.&&&&001 751 &&&&&&&&&&&&0390.0500000390,50 &&&&&&&&&&&&0357.0220000357,22 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9
256 Kinnula kunta suomi Kinnulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&01522.&&&&001 522 &&&&&&&&&&&&0495.0730000495,73 &&&&&&&&&&&&0460.0200000460,20 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3
257 Kirkkonummi kunta suomi, ruotsi Kirkkonummen keskusta Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&041160.&&&&0041 160 &&&&&&&&&&&&0393.0540000393,54 &&&&&&&&&&&&0366.0230000366,23 &&&&&&&&&&&&0112.0400000112,4
260 Kitee kaupunki suomi Kiteen keskustaajama Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&&09686.&&&&009 686 &&&&&&&&&&&01724.03800001 724,38 &&&&&&&&&&&01253.08200001 253,82 &&&&&&&&&&&&&&07.07000007,7
261 Kittilä kunta suomi Kittilän kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&06814.&&&&006 814 &&&&&&&&&&&08263.01500008 263,15 &&&&&&&&&&&08095.02800008 095,28 &&&&&&&&&&&&&&00.08000000,8
263 Kiuruvesi kaupunki suomi Kiuruveden keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&07475.&&&&007 475 &&&&&&&&&&&01422.09000001 422,90 &&&&&&&&&&&01328.01700001 328,17 &&&&&&&&&&&&&&05.06000005,6
265 Kivijärvi kunta suomi Kivijärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&01032.&&&&001 032 &&&&&&&&&&&&0599.0880000599,88 &&&&&&&&&&&&0483.0960000483,96 &&&&&&&&&&&&&&02.01000002,1
271 Kokemäki kaupunki suomi Tulkkila[20] Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&06766.&&&&006 766 &&&&&&&&&&&&0531.0260000531,26 &&&&&&&&&&&&0480.0410000480,41 &&&&&&&&&&&&&014.010000014,1
272 Kokkola kaupunki suomi, ruotsi Kokkolan keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta &&&&&&&&&&048299.&&&&0048 299 &&&&&&&&&&&01492.04500001 492,45 &&&&&&&&&&&01445.09600001 445,96 &&&&&&&&&&&&&033.040000033,4
273 Kolari kunta suomi Kolarin kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&04012.&&&&004 012 &&&&&&&&&&&02617.07400002 617,74 &&&&&&&&&&&02559.02900002 559,29 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6
275 Konnevesi kunta suomi Konneveden kirkonkylä Keski-Suomi Äänekosken seutukunta &&&&&&&&&&&02498.&&&&002 498 &&&&&&&&&&&&0680.0850000680,85 &&&&&&&&&&&&0512.0940000512,94 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9
276 Kontiolahti kunta suomi Kontiolahden kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&015135.&&&&0015 135 &&&&&&&&&&&01029.08200001 029,82 &&&&&&&&&&&&0799.0640000799,64 &&&&&&&&&&&&&018.090000018,9
280 Korsnäs kunta ruotsi, suomi Korsnäsin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&&02016.&&&&002 016 &&&&&&&&&&&&0239.0800000239,80 &&&&&&&&&&&&0236.030000236,03 &&&&&&&&&&&&&&08.05000008,5
284 Koski Tl kunta suomi Kosken Tl kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&02208.&&&&002 208 &&&&&&&&&&&&0192.0420000192,42 &&&&&&&&&&&&0191.0500000191,50 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5
285 Kotka kaupunki suomi Kotkan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&050488.&&&&0050 488 &&&&&&&&&&&&0277.0770000277,77 &&&&&&&&&&&&0271.0950000271,95 &&&&&&&&&&&&0185.0700000185,7
286 Kouvola kaupunki suomi Kouvolan keskustaajama Kymenlaakso Kouvolan seutukunta &&&&&&&&&&078876.&&&&0078 876 &&&&&&&&&&&02883.02900002 883,29 &&&&&&&&&&&02557.07000002 557,70 &&&&&&&&&&&&&030.080000030,8
287 Kristiinankaupunki kaupunki ruotsi, suomi Kristiinankaupungin keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu &&&&&&&&&&&06199.&&&&006 199 &&&&&&&&&&&&0697.0720000697,72 &&&&&&&&&&&&0683.0250000683,25 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1
288 Kruunupyy kunta ruotsi, suomi Kruunupyyn kirkonkylä Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&&06366.&&&&006 366 &&&&&&&&&&&&0752.0690000752,69 &&&&&&&&&&&&0712.0870000712,87 &&&&&&&&&&&&&&08.09000008,9
290 Kuhmo kaupunki suomi Kuhmon keskustaajama Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta &&&&&&&&&&&07585.&&&&007 585 &&&&&&&&&&&05456.08700005 456,87 &&&&&&&&&&&04806.04500004 806,45 &&&&&&&&&&&&&&01.06000001,6
291 Kuhmoinen kunta suomi Kuhmoisten kirkonkylä Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&&02099.&&&&002 099 &&&&&&&&&&&&0936.0690000936,69 &&&&&&&&&&&&0660.0940000660,94 &&&&&&&&&&&&&&03.02000003,2
295 Kumlinge kunta ruotsi Kumlinge Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0290.&&&&00290 &&&&&&&&&&&&&099.044000099,44 &&&&&&&&&&&&&099.07000099,07 &&&&&&&&&&&&&&02.09000002,9
297 Kuopio kaupunki suomi Kuopion keskustaajama Pohjois-Savo Kuopion seutukunta &&&&&&&&&0124011.&&&&00124 011 &&&&&&&&&&&04326.03500004 326,35 &&&&&&&&&&&03241.0500003 241,05 &&&&&&&&&&&&&038.030000038,3
300 Kuortane kunta suomi Kuortaneen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta &&&&&&&&&&&03382.&&&&003 382 &&&&&&&&&&&&0484.0850000484,85 &&&&&&&&&&&&0462.0370000462,37 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3
301 Kurikka kaupunki suomi Kurikan keskustaajama[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&019760.&&&&0019 760 &&&&&&&&&&&01743.09100001 743,91 &&&&&&&&&&&01724.06300001 724,63 &&&&&&&&&&&&&011.050000011,5
304 Kustavi kunta suomi Kustavin kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&&0949.&&&&00949 &&&&&&&&&&&&0167.0670000167,67 &&&&&&&&&&&&0165.0840000165,84 &&&&&&&&&&&&&&05.07000005,7
305 Kuusamo kaupunki suomi Kuusamon keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta &&&&&&&&&&015017.&&&&0015 017 &&&&&&&&&&&05808.09800005 808,98 &&&&&&&&&&&04978.05700004 978,57 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003
312 Kyyjärvi kunta suomi Kyyjärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&01174.&&&&001 174 &&&&&&&&&&&&0469.0610000469,61 &&&&&&&&&&&&0448.0180000448,18 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6
316 Kärkölä kunta suomi Järvelä Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&04111.&&&&004 111 &&&&&&&&&&&&0259.0300000259,30 &&&&&&&&&&&&0256.0500000256,50 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&0016
317 Kärsämäki kunta suomi Kärsämäen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&&02441.&&&&002 441 &&&&&&&&&&&&0701.0420000701,42 &&&&&&&&&&&&0696.0500000696,50 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5
318 Kökar kunta ruotsi Karlby Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0224.&&&&00224 &&&&&&&&&&&&&063.094000063,94 &&&&&&&&&&&&&063.057000063,57 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5
398 Lahti kaupunki suomi Lahden keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&0120700.&&&&00120 700 &&&&&&&&&&&&0517.0630000517,63 &&&&&&&&&&&&0459.0490000459,49 &&&&&&&&&&&&0262.0700000262,7
399 Laihia kunta suomi Laihian kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&&07682.&&&&007 682 &&&&&&&&&&&&0508.0440000508,44 &&&&&&&&&&&&0505.0150000505,15 &&&&&&&&&&&&&015.020000015,2
400 Laitila kaupunki suomi Laitilan keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&08439.&&&&008 439 &&&&&&&&&&&&0545.0330000545,33 &&&&&&&&&&&&0531.0870000531,87 &&&&&&&&&&&&&015.090000015,9
407 Lapinjärvi kunta suomi, ruotsi Lapinjärven kirkonkylä Uusimaa Loviisan seutukunta &&&&&&&&&&&02449.&&&&002 449 &&&&&&&&&&&&0339.0310000339,31 &&&&&&&&&&&&0329.0890000329,89 &&&&&&&&&&&&&&07.04000007,4
402 Lapinlahti kunta suomi Lapinlahden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&08972.&&&&008 972 &&&&&&&&&&&01245.01600001 245,16 &&&&&&&&&&&01096.07000001 096,70 &&&&&&&&&&&&&&08.02000008,2
403 Lappajärvi kunta suomi Lappajärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta &&&&&&&&&&&02789.&&&&002 789 &&&&&&&&&&&&0523.0730000523,73 &&&&&&&&&&&&0420.0890000420,89 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6
405 Lappeenranta kaupunki suomi Lappeenrannan keskustaajama Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&073016.&&&&0073 016 &&&&&&&&&&&01723.05700001 723,57 &&&&&&&&&&&01433.09700001 433,97 &&&&&&&&&&&&&050.090000050,9
408 Lapua kaupunki suomi Lapuan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&014018.&&&&0014 018 &&&&&&&&&&&&0750.0780000750,78 &&&&&&&&&&&&0737.0160000737,16 &&&&&&&&&&&&&019.&&&&0019
410 Laukaa kunta suomi Laukaan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&018750.&&&&0018 750 &&&&&&&&&&&&0825.0600000825,60 &&&&&&&&&&&&0648.0510000648,51 &&&&&&&&&&&&&028.090000028,9
416 Lemi kunta suomi Lemin kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&&02864.&&&&002 864 &&&&&&&&&&&&0262.0480000262,48 &&&&&&&&&&&&0217.0960000217,96 &&&&&&&&&&&&&013.010000013,1
417 Lemland kunta ruotsi Söderby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&02127.&&&&002 127 &&&&&&&&&&&&0114.0100000114,10 &&&&&&&&&&&&0113.0220000113,22 &&&&&&&&&&&&&018.080000018,8
418 Lempäälä kunta suomi Lempäälän kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&024703.&&&&0024 703 &&&&&&&&&&&&0307.060000307,06 &&&&&&&&&&&&0269.0580000269,58 &&&&&&&&&&&&&091.060000091,6
420 Leppävirta kunta suomi Leppävirran kirkonkylä Pohjois-Savo Varkauden seutukunta &&&&&&&&&&&09060.&&&&009 060 &&&&&&&&&&&01519.06400001 519,64 &&&&&&&&&&&01135.09900001 135,99 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
421 Lestijärvi kunta suomi Lestijärven kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&&0682.&&&&00682 &&&&&&&&&&&&0558.0850000558,85 &&&&&&&&&&&&0480.020000480,02 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4
422 Lieksa kaupunki suomi Lieksan keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&010229.&&&&0010 229 &&&&&&&&&&&04067.07000004 067,70 &&&&&&&&&&&03417.08600003 417,86 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003
423 Lieto kaupunki suomi Liedon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&020635.&&&&0020 635 &&&&&&&&&&&&0302.0560000302,56 &&&&&&&&&&&&0300.0540000300,54 &&&&&&&&&&&&&068.070000068,7
425 Liminka kunta suomi Limingan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&010253.&&&&0010 253 &&&&&&&&&&&&0642.0630000642,63 &&&&&&&&&&&&0637.0270000637,27 &&&&&&&&&&&&&016.010000016,1
426 Liperi kunta suomi Liperin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&011964.&&&&0011 964 &&&&&&&&&&&01161.02300001 161,23 &&&&&&&&&&&&0727.0200000727,20 &&&&&&&&&&&&&016.050000016,5
444 Lohja kaupunki suomi, ruotsi Lohjan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&045654.&&&&0045 654 &&&&&&&&&&&01109.07300001 109,73 &&&&&&&&&&&&0939.0440000939,44 &&&&&&&&&&&&&048.060000048,6
430 Loimaa kaupunki suomi Loimaan keskustaajama Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&015423.&&&&0015 423 &&&&&&&&&&&&0851.0850000851,85 &&&&&&&&&&&&0848.060000848,06 &&&&&&&&&&&&&018.020000018,2
433 Loppi kunta suomi Lopen kirkonkylä Kanta-Häme Riihimäen seutukunta &&&&&&&&&&&07694.&&&&007 694 &&&&&&&&&&&&0655.0970000655,97 &&&&&&&&&&&&0597.0690000597,69 &&&&&&&&&&&&&012.090000012,9
434 Loviisa kaupunki suomi, ruotsi Loviisan keskustaajama Uusimaa Loviisan seutukunta &&&&&&&&&&014458.&&&&0014 458 &&&&&&&&&&&&0845.0640000845,64 &&&&&&&&&&&&0819.0810000819,81 &&&&&&&&&&&&&017.060000017,6
435 Luhanka kunta suomi Luhangan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta &&&&&&&&&&&&0701.&&&&00701 &&&&&&&&&&&&0313.0280000313,28 &&&&&&&&&&&&0214.0510000214,51 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3
436 Lumijoki kunta suomi Lumijoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&&02032.&&&&002 032 &&&&&&&&&&&&0214.0360000214,36 &&&&&&&&&&&&0214.0120000214,12 &&&&&&&&&&&&&&09.05000009,5
438 Lumparland kunta ruotsi Klemetsby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&&0366.&&&&00366 &&&&&&&&&&&&&036.039000036,39 &&&&&&&&&&&&&036.035000036,35 &&&&&&&&&&&&&010.010000010,1
440 Luoto kunta ruotsi, suomi Holm[21] Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&&05842.&&&&005 842 &&&&&&&&&&&&0176.0540000176,54 &&&&&&&&&&&&0142.0450000142,45 &&&&&&&&&&&&&041.&&&&0041
441 Luumäki kunta suomi Taavetti Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&&04396.&&&&004 396 &&&&&&&&&&&&0859.0830000859,83 &&&&&&&&&&&&0750.090000750,09 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9
475 Maalahti kunta ruotsi, suomi Maalahden kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&&05458.&&&&005 458 &&&&&&&&&&&&0525.0830000525,83 &&&&&&&&&&&&0521.0750000521,75 &&&&&&&&&&&&&010.050000010,5
478 Maarianhamina kaupunki ruotsi Maarianhaminan keskustaajama Ahvenanmaa Mariehamns stad &&&&&&&&&&011817.&&&&0011 817 &&&&&&&&&&&&&011.081000011,81 &&&&&&&&&&&&&011.081000011,81 &&&&&&&&&&&01000.06000001 000,6
480 Marttila kunta suomi Marttilan kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&01931.&&&&001 931 &&&&&&&&&&&&0195.0990000195,99 &&&&&&&&&&&&0195.0310000195,31 &&&&&&&&&&&&&&09.09000009,9
481 Masku kunta suomi Maskun kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&09616.&&&&009 616 &&&&&&&&&&&&0176.&&&&00176,00 &&&&&&&&&&&&0174.0890000174,89 &&&&&&&&&&&&&055.&&&&0055
483 Merijärvi kunta suomi Merijärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&&01055.&&&&001 055 &&&&&&&&&&&&0231.0630000231,63 &&&&&&&&&&&&0229.0970000229,97 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6
484 Merikarvia kunta suomi Merikarvian kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&02967.&&&&002 967 &&&&&&&&&&&&0450.0740000450,74 &&&&&&&&&&&&0446.0160000446,16 &&&&&&&&&&&&&&06.07000006,7
489 Miehikkälä kunta suomi Miehikkälän kirkonkylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&&01752.&&&&001 752 &&&&&&&&&&&&0440.0370000440,37 &&&&&&&&&&&&0422.0510000422,51 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1
491 Mikkeli kaupunki suomi Mikkelin keskustaajama Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&051916.&&&&0051 916 &&&&&&&&&&&03229.05700003 229,57 &&&&&&&&&&&02548.01800002 548,18 &&&&&&&&&&&&&020.040000020,4
494 Muhos kunta suomi Muhoksen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&&08828.&&&&008 828 &&&&&&&&&&&&0798.0100000798,10 &&&&&&&&&&&&0784.0580000784,58 &&&&&&&&&&&&&011.030000011,3
495 Multia kunta suomi Multian kirkonkylä Keski-Suomi Keuruun seutukunta &&&&&&&&&&&01429.&&&&001 429 &&&&&&&&&&&&0765.0630000765,63 &&&&&&&&&&&&0733.0240000733,24 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9
498 Muonio kunta suomi Muonion kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&02324.&&&&002 324 &&&&&&&&&&&02037.07800002 037,78 &&&&&&&&&&&01904.0500001 904,05 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2
499 Mustasaari kunta ruotsi, suomi Sepänkylä[22] Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&019757.&&&&0019 757 &&&&&&&&&&&&0866.0560000866,56 &&&&&&&&&&&&0849.0170000849,17 &&&&&&&&&&&&&023.030000023,3
500 Muurame kunta suomi Muuramen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&010556.&&&&0010 556 &&&&&&&&&&&&0194.060000194,06 &&&&&&&&&&&&0144.060000144,06 &&&&&&&&&&&&&073.030000073,3
503 Mynämäki kunta suomi Mynämäen kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&07513.&&&&007 513 &&&&&&&&&&&&0522.0320000522,32 &&&&&&&&&&&&0519.0820000519,82 &&&&&&&&&&&&&014.050000014,5
504 Myrskylä kunta suomi, ruotsi Myrskylän kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta &&&&&&&&&&&01716.&&&&001 716 &&&&&&&&&&&&0206.0350000206,35 &&&&&&&&&&&&0200.0440000200,44 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6
505 Mäntsälä kunta suomi Mäntsälän kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&020950.&&&&0020 950 &&&&&&&&&&&&0596.0110000596,11 &&&&&&&&&&&&0580.0850000580,85 &&&&&&&&&&&&&036.010000036,1
508 Mänttä-Vilppula kaupunki suomi Mäntän keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&09270.&&&&009 270 &&&&&&&&&&&&0657.090000657,09 &&&&&&&&&&&&0534.0840000534,84 &&&&&&&&&&&&&017.030000017,3
507 Mäntyharju kunta suomi Mäntyharjun asemanseutu Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&05522.&&&&005 522 &&&&&&&&&&&01210.09800001 210,98 &&&&&&&&&&&&0981.0210000981,21 &&&&&&&&&&&&&&05.06000005,6
529 Naantali kaupunki suomi Naantalin keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&019993.&&&&0019 993 &&&&&&&&&&&&0316.0430000316,43 &&&&&&&&&&&&0312.0570000312,57 &&&&&&&&&&&&&064.&&&&0064
531 Nakkila kunta suomi Nakkilan kirkonkylä[8] Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&04969.&&&&004 969 &&&&&&&&&&&&0184.0880000184,88 &&&&&&&&&&&&0182.0930000182,93 &&&&&&&&&&&&&027.020000027,2
535 Nivala kaupunki suomi Nivalan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&010450.&&&&0010 450 &&&&&&&&&&&&0536.0240000536,24 &&&&&&&&&&&&0527.0180000527,18 &&&&&&&&&&&&&019.080000019,8
536 Nokia kaupunki suomi Nokian keskustaajama[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&035652.&&&&0035 652 &&&&&&&&&&&&0347.0840000347,84 &&&&&&&&&&&&0288.0310000288,31 &&&&&&&&&&&&0123.0700000123,7
538 Nousiainen kunta suomi Nummi Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&04696.&&&&004 696 &&&&&&&&&&&&0199.0490000199,49 &&&&&&&&&&&&0198.0930000198,93 &&&&&&&&&&&&&023.060000023,6
541 Nurmes kaupunki suomi Nurmeksen keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&&09132.&&&&009 132 &&&&&&&&&&&02692.08400002 692,84 &&&&&&&&&&&02401.03700002 401,37 &&&&&&&&&&&&&&03.08000003,8
543 Nurmijärvi kunta suomi Nurmijärven kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&044773.&&&&0044 773 &&&&&&&&&&&&0367.0260000367,26 &&&&&&&&&&&&0361.0900000361,90 &&&&&&&&&&&&0123.0700000123,7
545 Närpiö kaupunki ruotsi, suomi Närpiön keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu &&&&&&&&&&&09625.&&&&009 625 &&&&&&&&&&&&0985.0480000985,48 &&&&&&&&&&&&0977.0820000977,82 &&&&&&&&&&&&&&09.08000009,8
560 Orimattila kaupunki suomi Orimattilan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&015669.&&&&0015 669 &&&&&&&&&&&&0814.010000814,01 &&&&&&&&&&&&0785.0260000785,26 &&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020
561 Oripää kunta suomi Oripään kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&01316.&&&&001 316 &&&&&&&&&&&&0117.0830000117,83 &&&&&&&&&&&&0117.0750000117,75 &&&&&&&&&&&&&011.020000011,2
562 Orivesi kaupunki suomi Oriveden keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&&08842.&&&&008 842 &&&&&&&&&&&&0960.080000960,08 &&&&&&&&&&&&0799.0630000799,63 &&&&&&&&&&&&&011.010000011,1
563 Oulainen kaupunki suomi Oulaisten keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&&06975.&&&&006 975 &&&&&&&&&&&&0597.0540000597,54 &&&&&&&&&&&&0587.0840000587,84 &&&&&&&&&&&&&011.090000011,9
564 Oulu kaupunki suomi Oulun keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&0214651.&&&&00214 651 &&&&&&&&&&&03052.07700003 052,77 &&&&&&&&&&&02972.04500002 972,45 &&&&&&&&&&&&&072.020000072,2
309 Outokumpu kaupunki suomi Outokummun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&06406.&&&&006 406 &&&&&&&&&&&&0584.060000584,06 &&&&&&&&&&&&0445.0860000445,86 &&&&&&&&&&&&&014.040000014,4
576 Padasjoki kunta suomi Padasjoen kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&02724.&&&&002 724 &&&&&&&&&&&&0729.0810000729,81 &&&&&&&&&&&&0523.090000523,09 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2
577 Paimio kaupunki suomi Vista[23] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&011238.&&&&0011 238 &&&&&&&&&&&&0240.040000240,04 &&&&&&&&&&&&0238.0510000238,51 &&&&&&&&&&&&&047.010000047,1
578 Paltamo kunta suomi Paltamon kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta &&&&&&&&&&&03041.&&&&003 041 &&&&&&&&&&&01139.07400001 139,74 &&&&&&&&&&&&0918.0790000918,79 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3
445 Parainen kaupunki ruotsi, suomi Paraisten keskustaajama Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta &&&&&&&&&&014993.&&&&0014 993 &&&&&&&&&&&&0893.0900000893,90 &&&&&&&&&&&&0884.040000884,04 &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017
580 Parikkala kunta suomi Parikkalan kirkonkylä Etelä-Karjala Imatran seutukunta &&&&&&&&&&&04367.&&&&004 367 &&&&&&&&&&&&0760.0710000760,71 &&&&&&&&&&&&0591.0910000591,91 &&&&&&&&&&&&&&07.04000007,4
581 Parkano kaupunki suomi Parkanon keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&06127.&&&&006 127 &&&&&&&&&&&&0909.0570000909,57 &&&&&&&&&&&&0853.0190000853,19 &&&&&&&&&&&&&&07.02000007,2
599 Pedersören kunta kunta ruotsi, suomi Pännäinen Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&011216.&&&&0011 216 &&&&&&&&&&&&0826.050000826,05 &&&&&&&&&&&&0794.0260000794,26 &&&&&&&&&&&&&014.010000014,1
583 Pelkosenniemi kunta suomi Pelkosenniemen kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&&0911.&&&&00911 &&&&&&&&&&&01881.08200001 881,82 &&&&&&&&&&&01836.04000001 836,40 &&&&&&&&&&&&&&00.05000000,5
854 Pello kunta suomi Pellon kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta &&&&&&&&&&&03249.&&&&003 249 &&&&&&&&&&&01863.07200001 863,72 &&&&&&&&&&&01737.07300001 737,73 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9
584 Perho kunta suomi Perhon kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&02578.&&&&002 578 &&&&&&&&&&&&0775.0190000775,19 &&&&&&&&&&&&0747.0870000747,87 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4
588 Pertunmaa kunta suomi Pertunmaan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&01575.&&&&001 575 &&&&&&&&&&&&0454.0180000454,18 &&&&&&&&&&&&0374.0430000374,43 &&&&&&&&&&&&&&04.02000004,2
592 Petäjävesi kunta suomi Petäjäveden kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&&03593.&&&&003 593 &&&&&&&&&&&&0495.0410000495,41 &&&&&&&&&&&&0456.0420000456,42 &&&&&&&&&&&&&&07.09000007,9
593 Pieksämäki kaupunki suomi Pieksämäen keskustaajama Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta &&&&&&&&&&017040.&&&&0017 040 &&&&&&&&&&&01836.02400001 836,24 &&&&&&&&&&&01569.0300001 569,03 &&&&&&&&&&&&&010.090000010,9
595 Pielavesi kunta suomi Pielaveden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&04073.&&&&004 073 &&&&&&&&&&&01406.05100001 406,51 &&&&&&&&&&&01153.02300001 153,23 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5
598 Pietarsaari kaupunki ruotsi, suomi Pietarsaaren keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&019473.&&&&0019 473 &&&&&&&&&&&&&091.088000091,88 &&&&&&&&&&&&&088.045000088,45 &&&&&&&&&&&&0220.0200000220,2
601 Pihtipudas kunta suomi Pihtiputaan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&03740.&&&&003 740 &&&&&&&&&&&01247.05000001 247,50 &&&&&&&&&&&01074.09200001 074,92 &&&&&&&&&&&&&&03.05000003,5
604 Pirkkala kunta suomi Naistenmatka[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&020762.&&&&0020 762 &&&&&&&&&&&&0103.0970000103,97 &&&&&&&&&&&&&081.042000081,42 &&&&&&&&&&&&0255.&&&&00255
607 Polvijärvi kunta suomi Polvijärven kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta &&&&&&&&&&&04063.&&&&004 063 &&&&&&&&&&&&0958.0330000958,33 &&&&&&&&&&&&0804.0910000804,91 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
608 Pomarkku kunta suomi Pomarkun kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&&01943.&&&&001 943 &&&&&&&&&&&&0332.050000332,05 &&&&&&&&&&&&0301.0190000301,19 &&&&&&&&&&&&&&06.05000006,5
609 Pori kaupunki suomi Porin keskustaajama Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&083117.&&&&0083 117 &&&&&&&&&&&01217.09900001 217,99 &&&&&&&&&&&01156.01600001 156,16 &&&&&&&&&&&&&071.090000071,9
611 Pornainen kunta suomi Pornaisten kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&&04975.&&&&004 975 &&&&&&&&&&&&0150.090000150,09 &&&&&&&&&&&&0146.0530000146,53 &&&&&&&&&&&&&034.&&&&0034
638 Porvoo kaupunki suomi, ruotsi Porvoon keskustaajama Uusimaa Porvoon seutukunta &&&&&&&&&&051293.&&&&0051 293 &&&&&&&&&&&&0664.0720000664,72 &&&&&&&&&&&&0654.0560000654,56 &&&&&&&&&&&&&078.040000078,4
614 Posio kunta suomi Ahola Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&02923.&&&&002 923 &&&&&&&&&&&03544.06500003 544,65 &&&&&&&&&&&03039.07300003 039,73 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001
615 Pudasjärvi kaupunki suomi Kurenalus Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta &&&&&&&&&&&07483.&&&&007 483 &&&&&&&&&&&05867.03600005 867,36 &&&&&&&&&&&05638.03500005 638,35 &&&&&&&&&&&&&&01.03000001,3
616 Pukkila kunta suomi Pukkilan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta &&&&&&&&&&&01781.&&&&001 781 &&&&&&&&&&&&0145.0940000145,94 &&&&&&&&&&&&0145.090000145,09 &&&&&&&&&&&&&012.030000012,3
619 Punkalaidun kunta suomi Punkalaitumen kirkonkylä Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&02645.&&&&002 645 &&&&&&&&&&&&0364.050000364,05 &&&&&&&&&&&&0361.0100000361,10 &&&&&&&&&&&&&&07.03000007,3
620 Puolanka kunta suomi Puolangan kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta &&&&&&&&&&&02359.&&&&002 359 &&&&&&&&&&&02598.07100002 598,71 &&&&&&&&&&&02461.02100002 461,21 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001
623 Puumala kunta suomi Puumalan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta &&&&&&&&&&&02110.&&&&002 110 &&&&&&&&&&&01237.07500001 237,75 &&&&&&&&&&&&0794.0110000794,11 &&&&&&&&&&&&&&02.07000002,7
624 Pyhtää kunta suomi, ruotsi Siltakylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&&05064.&&&&005 064 &&&&&&&&&&&&0336.0400000336,40 &&&&&&&&&&&&0324.0630000324,63 &&&&&&&&&&&&&015.060000015,6
625 Pyhäjoki kunta suomi Pyhäjoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta &&&&&&&&&&&02980.&&&&002 980 &&&&&&&&&&&&0549.0210000549,21 &&&&&&&&&&&&0543.0210000543,21 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5
626 Pyhäjärvi kaupunki suomi Pyhäsalmi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&&04756.&&&&004 756 &&&&&&&&&&&01459.&&&&001 459,00 &&&&&&&&&&&01310.03100001 310,31 &&&&&&&&&&&&&&03.06000003,6
630 Pyhäntä kunta suomi Pyhännän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta &&&&&&&&&&&01646.&&&&001 646 &&&&&&&&&&&&0846.0750000846,75 &&&&&&&&&&&&0810.0200000810,20 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002
631 Pyhäranta kunta suomi Rohdainen Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&01927.&&&&001 927 &&&&&&&&&&&&0148.0380000148,38 &&&&&&&&&&&&0143.0510000143,51 &&&&&&&&&&&&&013.040000013,4
635 Pälkäne kunta suomi Onkkaala Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&&06331.&&&&006 331 &&&&&&&&&&&&0738.0120000738,12 &&&&&&&&&&&&0560.0720000560,72 &&&&&&&&&&&&&011.030000011,3
636 Pöytyä kunta suomi Kyrö ja Riihikoski Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta &&&&&&&&&&&08133.&&&&008 133 &&&&&&&&&&&&0773.0550000773,55 &&&&&&&&&&&&0749.0950000749,95 &&&&&&&&&&&&&010.080000010,8
678 Raahe kaupunki suomi Raahen keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta &&&&&&&&&&023794.&&&&0023 794 &&&&&&&&&&&01028.02200001 028,22 &&&&&&&&&&&01015.03300001 015,33 &&&&&&&&&&&&&023.040000023,4
710 Raasepori kaupunki ruotsi, suomi Tammisaaren keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta &&&&&&&&&&027211.&&&&0027 211 &&&&&&&&&&&01215.04500001 215,45 &&&&&&&&&&&01148.03400001 148,34 &&&&&&&&&&&&&023.070000023,7
680 Raisio kaupunki suomi Raision keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&025336.&&&&0025 336 &&&&&&&&&&&&&049.034000049,34 &&&&&&&&&&&&&048.076000048,76 &&&&&&&&&&&&0519.0600000519,6
681 Rantasalmi kunta suomi Rantasalmen kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta &&&&&&&&&&&03295.&&&&003 295 &&&&&&&&&&&&0925.0180000925,18 &&&&&&&&&&&&0559.0310000559,31 &&&&&&&&&&&&&&05.09000005,9
683 Ranua kunta suomi Ranuan kirkonkylä Lappi Rovaniemen seutukunta &&&&&&&&&&&03599.&&&&003 599 &&&&&&&&&&&03694.07900003 694,79 &&&&&&&&&&&03453.03900003 453,39 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001
684 Rauma kaupunki suomi Rauman keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta &&&&&&&&&&038837.&&&&0038 837 &&&&&&&&&&&&0510.0100000510,10 &&&&&&&&&&&&0496.0350000496,35 &&&&&&&&&&&&&078.020000078,2
686 Rautalampi kunta suomi Rautalammin kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&02932.&&&&002 932 &&&&&&&&&&&&0761.0990000761,99 &&&&&&&&&&&&0538.0960000538,96 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4
687 Rautavaara kunta suomi Rautavaaran kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&01425.&&&&001 425 &&&&&&&&&&&01235.02500001 235,25 &&&&&&&&&&&01150.06400001 150,64 &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,2
689 Rautjärvi kunta suomi Simpele Etelä-Karjala Imatran seutukunta &&&&&&&&&&&03032.&&&&003 032 &&&&&&&&&&&&0401.0900000401,90 &&&&&&&&&&&&0351.0470000351,47 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6
691 Reisjärvi kunta suomi Reisjärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta &&&&&&&&&&&02598.&&&&002 598 &&&&&&&&&&&&0503.0320000503,32 &&&&&&&&&&&&0474.0620000474,62 &&&&&&&&&&&&&&05.05000005,5
694 Riihimäki kaupunki suomi Riihimäen keskustaajama Kanta-Häme Riihimäen seutukunta &&&&&&&&&&028482.&&&&0028 482 &&&&&&&&&&&&0125.0550000125,55 &&&&&&&&&&&&0121.010000121,01 &&&&&&&&&&&&0235.0400000235,4
697 Ristijärvi kunta suomi Ristijärven kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta &&&&&&&&&&&01162.&&&&001 162 &&&&&&&&&&&&0897.0940000897,94 &&&&&&&&&&&&0835.0800000835,80 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4
698 Rovaniemi kaupunki suomi Rovaniemen keskustaajama Lappi Rovaniemen seutukunta &&&&&&&&&&065285.&&&&0065 285 &&&&&&&&&&&08016.06200008 016,62 &&&&&&&&&&&07581.03700007 581,37 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6
700 Ruokolahti kunta suomi Rasila Etelä-Karjala Imatran seutukunta &&&&&&&&&&&04760.&&&&004 760 &&&&&&&&&&&01219.08500001 219,85 &&&&&&&&&&&&0942.0100000942,10 &&&&&&&&&&&&&&05.01000005,1
702 Ruovesi kunta suomi Ruoveden kirkonkylä Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&04122.&&&&004 122 &&&&&&&&&&&&0950.0170000950,17 &&&&&&&&&&&&0776.0990000776,99 &&&&&&&&&&&&&&05.03000005,3
704 Rusko kunta suomi Ruskon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&06438.&&&&006 438 &&&&&&&&&&&&0127.0900000127,90 &&&&&&&&&&&&0127.0160000127,16 &&&&&&&&&&&&&050.060000050,6
707 Rääkkylä kunta suomi Rääkkylän kirkonkylä Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&&01903.&&&&001 903 &&&&&&&&&&&&0699.0680000699,68 &&&&&&&&&&&&0427.0780000427,78 &&&&&&&&&&&&&&04.04000004,4
729 Saarijärvi kaupunki suomi Saarijärven keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&08846.&&&&008 846 &&&&&&&&&&&01422.07200001 422,72 &&&&&&&&&&&01251.07200001 251,72 &&&&&&&&&&&&&&07.01000007,1
732 Salla kunta suomi Sallan kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&03343.&&&&003 343 &&&&&&&&&&&05872.04100005 872,41 &&&&&&&&&&&05729.08300005 729,83 &&&&&&&&&&&&&&00.06000000,6
734 Salo kaupunki suomi Salon keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta &&&&&&&&&&051097.&&&&0051 097 &&&&&&&&&&&02061.08400002 061,84 &&&&&&&&&&&01987.04700001 987,47 &&&&&&&&&&&&&025.070000025,7
736 Saltvik kunta ruotsi Nääs[24] Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&01794.&&&&001 794 &&&&&&&&&&&&0159.0620000159,62 &&&&&&&&&&&&0152.0250000152,25 &&&&&&&&&&&&&011.080000011,8
790 Sastamala kaupunki suomi Vammalan keskustaajama Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&023514.&&&&0023 514 &&&&&&&&&&&01531.07400001 531,74 &&&&&&&&&&&01429.01500001 429,15 &&&&&&&&&&&&&016.050000016,5
738 Sauvo kunta suomi Sauvon kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&&&02973.&&&&002 973 &&&&&&&&&&&&0253.0970000253,97 &&&&&&&&&&&&0252.0740000252,74 &&&&&&&&&&&&&011.080000011,8
739 Savitaipale kunta suomi Savitaipaleen kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&&03215.&&&&003 215 &&&&&&&&&&&&0690.0560000690,56 &&&&&&&&&&&&0539.0120000539,12 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
740 Savonlinna kaupunki suomi Savonlinnan keskustaajama Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta &&&&&&&&&&031842.&&&&0031 842 &&&&&&&&&&&03597.06900003 597,69 &&&&&&&&&&&02238.01100002 238,11 &&&&&&&&&&&&&014.020000014,2
742 Savukoski kunta suomi Savukosken kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&&0978.&&&&00978 &&&&&&&&&&&06496.05700006 496,57 &&&&&&&&&&&06440.0100006 440,01 &&&&&&&&&&&&&&00.01500000,15
743 Seinäjoki kaupunki suomi Seinäjoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta &&&&&&&&&&066157.&&&&0066 157 &&&&&&&&&&&01469.02200001 469,22 &&&&&&&&&&&01431.07700001 431,77 &&&&&&&&&&&&&046.020000046,2
746 Sievi kunta suomi Sievin kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&&04714.&&&&004 714 &&&&&&&&&&&&0799.0880000799,88 &&&&&&&&&&&&0786.0400000786,40 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
747 Siikainen kunta suomi Siikaisten kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta &&&&&&&&&&&01284.&&&&001 284 &&&&&&&&&&&&0491.0310000491,31 &&&&&&&&&&&&0463.0300000463,30 &&&&&&&&&&&&&&02.08000002,8
748 Siikajoki kunta suomi Ruukki Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta &&&&&&&&&&&04838.&&&&004 838 &&&&&&&&&&&01062.06100001 062,61 &&&&&&&&&&&01053.08900001 053,89 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6
791 Siikalatva kunta suomi Pulkkilan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta &&&&&&&&&&&04930.&&&&004 930 &&&&&&&&&&&02229.08800002 229,88 &&&&&&&&&&&02173.02700002 173,27 &&&&&&&&&&&&&&02.03000002,3
749 Siilinjärvi kunta suomi Siilinjärven kirkonkylä Pohjois-Savo Kuopion seutukunta &&&&&&&&&&021300.&&&&0021 300 &&&&&&&&&&&&0507.0810000507,81 &&&&&&&&&&&&0400.0970000400,97 &&&&&&&&&&&&&053.010000053,1
751 Simo kunta suomi Simon asemanseutu Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&&02828.&&&&002 828 &&&&&&&&&&&01466.05500001 466,55 &&&&&&&&&&&01446.05900001 446,59 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002
753 Sipoo kunta suomi, ruotsi Nikkilä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&022590.&&&&0022 590 &&&&&&&&&&&&0342.0670000342,67 &&&&&&&&&&&&0339.0670000339,67 &&&&&&&&&&&&&066.050000066,5
755 Siuntio kunta suomi, ruotsi Siuntion asemanseutu Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&&06159.&&&&006 159 &&&&&&&&&&&&0249.0950000249,95 &&&&&&&&&&&&0241.0110000241,11 &&&&&&&&&&&&&025.050000025,5
758 Sodankylä kunta suomi, pohjoissaame Sodankylän kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&08133.&&&&008 133 &&&&&&&&&&012415.032000012 415,32 &&&&&&&&&&011692.096000011 692,96 &&&&&&&&&&&&&&00.07000000,7
759 Soini kunta suomi Soinin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta &&&&&&&&&&&01872.&&&&001 872 &&&&&&&&&&&&0574.0220000574,22 &&&&&&&&&&&&0551.0950000551,95 &&&&&&&&&&&&&&03.04000003,4
761 Somero kaupunki suomi Someron keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta &&&&&&&&&&&08409.&&&&008 409 &&&&&&&&&&&&0697.0680000697,68 &&&&&&&&&&&&0667.0980000667,98 &&&&&&&&&&&&&012.060000012,6
762 Sonkajärvi kunta suomi Sonkajärven kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&03635.&&&&003 635 &&&&&&&&&&&01576.07900001 576,79 &&&&&&&&&&&01465.09300001 465,93 &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,5
765 Sotkamo kunta suomi Sotkamon kirkonkylä[25] Kainuu Kajaanin seutukunta &&&&&&&&&&010275.&&&&0010 275 &&&&&&&&&&&02951.08400002 951,84 &&&&&&&&&&&02648.09700002 648,97 &&&&&&&&&&&&&&03.09000003,9
766 Sottunga kunta ruotsi Sottunga Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0115.&&&&00115 &&&&&&&&&&&&&028.06000028,06 &&&&&&&&&&&&&028.04000028,04 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1
768 Sulkava kunta suomi Sulkavan kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta &&&&&&&&&&&02369.&&&&002 369 &&&&&&&&&&&&0769.0200000769,20 &&&&&&&&&&&&0584.0470000584,47 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1
771 Sund kunta ruotsi Björby Ahvenanmaa Ålands landsbygd &&&&&&&&&&&&0995.&&&&00995 &&&&&&&&&&&&0112.0490000112,49 &&&&&&&&&&&&0108.0200000108,20 &&&&&&&&&&&&&&09.02000009,2
777 Suomussalmi kunta suomi Ämmänsaari Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta &&&&&&&&&&&07171.&&&&007 171 &&&&&&&&&&&05857.05900005 857,59 &&&&&&&&&&&05270.04300005 270,43 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4
778 Suonenjoki kaupunki suomi Suonenjoen keskustaajama Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&06710.&&&&006 710 &&&&&&&&&&&&0862.0340000862,34 &&&&&&&&&&&&0713.0560000713,56 &&&&&&&&&&&&&&09.04000009,4
781 Sysmä kunta suomi Sysmän kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta &&&&&&&&&&&03496.&&&&003 496 &&&&&&&&&&&&0936.070000936,07 &&&&&&&&&&&&0666.0220000666,22 &&&&&&&&&&&&&&05.02000005,2
783 Säkylä kunta suomi Säkylän kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta &&&&&&&&&&&06378.&&&&006 378 &&&&&&&&&&&&0527.0810000527,81 &&&&&&&&&&&&0406.0850000406,85 &&&&&&&&&&&&&015.070000015,7
831 Taipalsaari kunta suomi Taipalsaaren kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta &&&&&&&&&&&04621.&&&&004 621 &&&&&&&&&&&&0761.0950000761,95 &&&&&&&&&&&&0344.0690000344,69 &&&&&&&&&&&&&013.040000013,4
832 Taivalkoski kunta suomi Taivalkosken kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta &&&&&&&&&&&03731.&&&&003 731 &&&&&&&&&&&02650.06100002 650,61 &&&&&&&&&&&02438.02100002 438,21 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5
833 Taivassalo kunta suomi Taivassalon kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&01701.&&&&001 701 &&&&&&&&&&&&0142.&&&&00142,00 &&&&&&&&&&&&0140.0330000140,33 &&&&&&&&&&&&&012.010000012,1
834 Tammela kunta suomi Tammelan kirkonkylä[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&&05845.&&&&005 845 &&&&&&&&&&&&0715.0150000715,15 &&&&&&&&&&&&0640.0610000640,61 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1
837 Tampere kaupunki suomi Tampereen keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&0255066.&&&&00255 066 &&&&&&&&&&&&0689.0590000689,59 &&&&&&&&&&&&0524.0890000524,89 &&&&&&&&&&&&0485.0900000485,9
844 Tervo kunta suomi Tervon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&01410.&&&&001 410 &&&&&&&&&&&&0494.0300000494,30 &&&&&&&&&&&&0347.0750000347,75 &&&&&&&&&&&&&&04.01000004,1
845 Tervola kunta suomi Tervolan kirkonkylä Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&&02832.&&&&002 832 &&&&&&&&&&&01592.0500001 592,05 &&&&&&&&&&&01559.07100001 559,71 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8
846 Teuva kunta suomi Teuvan kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta &&&&&&&&&&&04758.&&&&004 758 &&&&&&&&&&&&0556.050000556,05 &&&&&&&&&&&&0554.0730000554,73 &&&&&&&&&&&&&&08.06000008,6
848 Tohmajärvi kunta suomi Kemie Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta &&&&&&&&&&&04067.&&&&004 067 &&&&&&&&&&&&0895.0360000895,36 &&&&&&&&&&&&0837.0750000837,75 &&&&&&&&&&&&&&04.09000004,9
849 Toholampi kunta suomi Toholammin kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&02850.&&&&002 850 &&&&&&&&&&&&0617.050000617,05 &&&&&&&&&&&&0608.0980000608,98 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7
850 Toivakka kunta suomi Toivakan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&&02369.&&&&002 369 &&&&&&&&&&&&0413.0940000413,94 &&&&&&&&&&&&0361.0460000361,46 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6
851 Tornio kaupunki suomi Tornion keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta &&&&&&&&&&021015.&&&&0021 015 &&&&&&&&&&&01227.08600001 227,86 &&&&&&&&&&&01188.07000001 188,70 &&&&&&&&&&&&&017.070000017,7
853 Turku kaupunki suomi, ruotsi Turun keskustaajama Varsinais-Suomi Turun seutukunta &&&&&&&&&0201889.&&&&00201 889 &&&&&&&&&&&&0249.0100000249,10 &&&&&&&&&&&&0245.0630000245,63 &&&&&&&&&&&&0821.0900000821,9
857 Tuusniemi kunta suomi Tuusniemen kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&02313.&&&&002 313 &&&&&&&&&&&&0699.0420000699,42 &&&&&&&&&&&&0543.0180000543,18 &&&&&&&&&&&&&&04.03000004,3
858 Tuusula kunta suomi Hyrylä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&041334.&&&&0041 334 &&&&&&&&&&&&0225.0450000225,45 &&&&&&&&&&&&0219.0530000219,53 &&&&&&&&&&&&0188.0300000188,3
859 Tyrnävä kunta suomi Tyrnävän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta &&&&&&&&&&&06525.&&&&006 525 &&&&&&&&&&&&0494.0870000494,87 &&&&&&&&&&&&0491.0820000491,82 &&&&&&&&&&&&&013.030000013,3
886 Ulvila kaupunki suomi Vanhakylä[8] Satakunta Porin seutukunta &&&&&&&&&&012530.&&&&0012 530 &&&&&&&&&&&&0422.0510000422,51 &&&&&&&&&&&&0400.0820000400,82 &&&&&&&&&&&&&031.030000031,3
887 Urjala kunta suomi Urjalan kirkonkylä Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&04570.&&&&004 570 &&&&&&&&&&&&0505.0410000505,41 &&&&&&&&&&&&0475.0530000475,53 &&&&&&&&&&&&&&09.06000009,6
889 Utajärvi kunta suomi Utajärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta &&&&&&&&&&&02492.&&&&002 492 &&&&&&&&&&&01735.0200001 735,02 &&&&&&&&&&&01669.04700001 669,47 &&&&&&&&&&&&&&01.05000001,5
890 Utsjoki kunta suomi, pohjoissaame Utsjoen kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta &&&&&&&&&&&01142.&&&&001 142 &&&&&&&&&&&05372.&&&&005 372,00 &&&&&&&&&&&05146.0800005 146,08 &&&&&&&&&&&&&&00.02000000,2
892 Uurainen kunta suomi Uuraisten kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta &&&&&&&&&&&03615.&&&&003 615 &&&&&&&&&&&&0372.0250000372,25 &&&&&&&&&&&&0347.0980000347,98 &&&&&&&&&&&&&010.040000010,4
893 Uusikaarlepyy kaupunki ruotsi, suomi Uudenkaarlepyyn keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen &&&&&&&&&&&07504.&&&&007 504 &&&&&&&&&&&&0737.0210000737,21 &&&&&&&&&&&&0732.0710000732,71 &&&&&&&&&&&&&010.020000010,2
895 Uusikaupunki kaupunki suomi Uudenkaupungin keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&014939.&&&&0014 939 &&&&&&&&&&&&0551.0530000551,53 &&&&&&&&&&&&0503.0200000503,20 &&&&&&&&&&&&&029.070000029,7
785 Vaala kunta suomi Vaalan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta &&&&&&&&&&&02590.&&&&002 590 &&&&&&&&&&&01763.05700001 763,57 &&&&&&&&&&&01302.03800001 302,38 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002
905 Vaasa kaupunki suomi, ruotsi Vaasan keskustaajama Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&068969.&&&&0068 969 &&&&&&&&&&&&0369.0540000369,54 &&&&&&&&&&&&0364.0730000364,73 &&&&&&&&&&&&0189.0100000189,1
908 Valkeakoski kaupunki suomi Valkeakosken keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&020701.&&&&0020 701 &&&&&&&&&&&&0372.030000372,03 &&&&&&&&&&&&0272.050000272,05 &&&&&&&&&&&&&076.010000076,1
092 Vantaa kaupunki suomi, ruotsi Tikkurila[7] Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&0247447.&&&&00247 447 &&&&&&&&&&&&0240.0350000240,35 &&&&&&&&&&&&0238.0380000238,38 &&&&&&&&&&&01038.&&&&001 038
915 Varkaus kaupunki suomi Varkauden keskustaajama Pohjois-Savo Varkauden seutukunta &&&&&&&&&&019718.&&&&0019 718 &&&&&&&&&&&&0524.0480000524,48 &&&&&&&&&&&&0385.0620000385,62 &&&&&&&&&&&&&051.010000051,1
918 Vehmaa kunta suomi Vinkkilä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta &&&&&&&&&&&02247.&&&&002 247 &&&&&&&&&&&&0192.060000192,06 &&&&&&&&&&&&0188.0880000188,88 &&&&&&&&&&&&&011.090000011,9
921 Vesanto kunta suomi Vesannon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&01893.&&&&001 893 &&&&&&&&&&&&0569.0810000569,81 &&&&&&&&&&&&0422.0630000422,63 &&&&&&&&&&&&&&04.05000004,5
922 Vesilahti kunta suomi Vesilahden kirkonkylä Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&&04470.&&&&004 470 &&&&&&&&&&&&0353.0930000353,93 &&&&&&&&&&&&0301.040000301,04 &&&&&&&&&&&&&014.080000014,8
924 Veteli kunta suomi Kainu[26] Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta &&&&&&&&&&&02936.&&&&002 936 &&&&&&&&&&&&0520.0910000520,91 &&&&&&&&&&&&0502.0130000502,13 &&&&&&&&&&&&&&05.08000005,8
925 Vieremä kunta suomi Vieremän kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta &&&&&&&&&&&03389.&&&&003 389 &&&&&&&&&&&&0973.0380000973,38 &&&&&&&&&&&&0925.0280000925,28 &&&&&&&&&&&&&&03.07000003,7
927 Vihti kunta suomi Nummela Uusimaa Helsingin seutukunta &&&&&&&&&&028812.&&&&0028 812 &&&&&&&&&&&&0567.060000567,06 &&&&&&&&&&&&0522.010000522,01 &&&&&&&&&&&&&055.020000055,2
931 Viitasaari kaupunki suomi Viitasaaren keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta &&&&&&&&&&&05879.&&&&005 879 &&&&&&&&&&&01589.01200001 589,12 &&&&&&&&&&&01248.05400001 248,54 &&&&&&&&&&&&&&04.07000004,7
934 Vimpeli kunta suomi Vimpelin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta &&&&&&&&&&&02657.&&&&002 657 &&&&&&&&&&&&0328.0790000328,79 &&&&&&&&&&&&0287.0320000287,32 &&&&&&&&&&&&&&09.02000009,2
935 Virolahti kunta suomi Virojoki Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta &&&&&&&&&&&02927.&&&&002 927 &&&&&&&&&&&&0376.0240000376,24 &&&&&&&&&&&&0371.0990000371,99 &&&&&&&&&&&&&&07.09000007,9
936 Virrat kaupunki suomi Virtain keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta &&&&&&&&&&&06274.&&&&006 274 &&&&&&&&&&&01299.0700001 299,07 &&&&&&&&&&&01162.06800001 162,68 &&&&&&&&&&&&&&05.04000005,4
941 Vårdö kunta ruotsi Vårdö Ahvenanmaa Ålands skärgård &&&&&&&&&&&&0472.&&&&00472 &&&&&&&&&&&&0102.0100000102,10 &&&&&&&&&&&&0101.0710000101,71 &&&&&&&&&&&&&&04.06000004,6
946 Vöyri kunta ruotsi, suomi Vöyrin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta &&&&&&&&&&&06290.&&&&006 290 &&&&&&&&&&&&0791.0330000791,33 &&&&&&&&&&&&0782.0140000782,14 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
976 Ylitornio kunta suomi Ylitornion kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta &&&&&&&&&&&03764.&&&&003 764 &&&&&&&&&&&02212.07700002 212,77 &&&&&&&&&&&02028.02900002 028,29 &&&&&&&&&&&&&&01.09000001,9
977 Ylivieska kaupunki suomi Ylivieskan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta &&&&&&&&&&015368.&&&&0015 368 &&&&&&&&&&&&0574.0200000574,20 &&&&&&&&&&&&0569.0830000569,83 &&&&&&&&&&&&&027.&&&&0027
980 Ylöjärvi kaupunki suomi Ylöjärven kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta &&&&&&&&&&033680.&&&&0033 680 &&&&&&&&&&&01323.09600001 323,96 &&&&&&&&&&&01115.07500001 115,75 &&&&&&&&&&&&&030.020000030,2
981 Ypäjä kunta suomi Ypäjän kirkonkylä Kanta-Häme Forssan seutukunta &&&&&&&&&&&02207.&&&&002 207 &&&&&&&&&&&&0183.0250000183,25 &&&&&&&&&&&&0182.0760000182,76 &&&&&&&&&&&&&012.010000012,1
989 Ähtäri kaupunki suomi Ähtärin keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta &&&&&&&&&&&05315.&&&&005 315 &&&&&&&&&&&&0910.0870000910,87 &&&&&&&&&&&&0805.0820000805,82 &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6
992 Äänekoski kaupunki suomi Äänekosken keskustaajama Keski-Suomi Äänekosken seutukunta &&&&&&&&&&017977.&&&&0017 977 &&&&&&&&&&&01138.03800001 138,38 &&&&&&&&&&&&0884.0620000884,62 &&&&&&&&&&&&&020.030000020,3

Lähteet muokkaa

  1. Kaupunkien ja kuntien lukumäärät Kuntaliitto.fi. 2.1.2019. Kuntaliitto-konserni. Viitattu 31.1.2019.
  2. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  3. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  4. Kunnat 2016 (Sivu sisältää kuntanumerot ja kuntien nimet) Tilastokeskus. Viitattu 21.12.2016.
  5. Väkiluku kasvoi eniten Uudellamaalla vuonna 2023 31.12.2023. Tilastokeskus. Viitattu 26.1.2024.
  6. a b Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2022 1.1.2022. Maanmittauslaitos. Viitattu 29.1.2022.
  7. a b c d e f g Osa Helsingin keskustaajamaa
  8. a b c Osa Porin keskustaajamaa
  9. Osa Lahden keskustaajamaa
  10. Sijaitsee Kyröskosken taajamassa
  11. a b Osa Ilmajoki-Kurikan taajamaa
  12. Sijaitsee Imatran keskustaajamassa
  13. a b Osa Forssan keskustaajamaa
  14. Osa Maarianhaminan keskustaajamaa
  15. Sijaitsee Jämsän keskustaajamassa
  16. a b c d e f Osa Turun keskustaajamaa
  17. a b c d e Osa Tampereen keskustaajamaa
  18. Osa Kemin keskustaajamaa
  19. Osa Oulun keskustaajamaa
  20. Sijaitsee Kokemäen keskustaajamassa
  21. Sijaitsee Risön taajamassa
  22. Osa Vaasan keskustaajamaa
  23. Sijaitsee Paimion keskustaajamassa
  24. Sijaitsee Ödkarbyn taajamassa
  25. Sijaitsee Vuokatin taajamassa
  26. Osa Kaustisen kirkonkylää

Aiheesta muualla muokkaa