Avaa päävalikko

Luettelo Suomen kunnista vuonna 2008

Wikimedia-luetteloartikkeli

Taulukko sisältää Suomen kuntien tietoja vuodelta 2008 lajiteltavassa taulukossa. Lisätyt tiedot ovat väkiluku, pinta-ala ja väestöntiheys. Vuonna 2008 Suomessa oli 415 kuntaa, nykyisin 311. Kaupungit on lihavoitu.

Kunta Väkiluku Pinta- ala (km²) Väestöntiheys (as/km²)
Akaan vaakuna Akaa &&&&&&&&&&014110.&&&&0014 110 114,67 138,4
Alahärmän vaakuna Alahärmä &&&&&&&&&&&04718.&&&&004 718 353,65 13,6
Alajärven vaakuna Alajärvi &&&&&&&&&&&08795.&&&&008 795 767,96 12
Alastaron vaakuna Alastaro &&&&&&&&&&&02931.&&&&002 931 258,12 11,6
Alavieskan vaakuna Alavieska &&&&&&&&&&&02803.&&&&002 803 252,97 11,2
Alavuden vaakuna (1952–2012) Alavus &&&&&&&&&&&09544.&&&&009 544 842,73 12,1
Anjalankosken vaakuna Anjalankoski &&&&&&&&&&016599.&&&&0016 599 752,92 23,1
Artjärven vaakuna Artjärvi &&&&&&&&&&&01496.&&&&001 496 197,33 8,6
Asikkalan vaakuna Asikkala &&&&&&&&&&&08661.&&&&008 661 755,65 15,3
Askaisten vaakuna Askainen &&&&&&&&&&&&0957.&&&&00957 62,98 15
Askolan vaakuna Askola &&&&&&&&&&&04723.&&&&004 723 218,07 21,8
Auran vaakuna Aura &&&&&&&&&&&03836.&&&&003 836 95,59 39,5
Brändön vaakuna Brändö &&&&&&&&&&&&0510.&&&&00510 108,47 4,8
Dragsfjärdin vaakuna Dragsfjärd &&&&&&&&&&&03324.&&&&003 324 280,05 12,3
Eckerön vaakuna Eckerö &&&&&&&&&&&&0926.&&&&00926 109,21 8,6
Elimäen vaakuna Elimäki &&&&&&&&&&&08253.&&&&008 253 391,74 21,5
Enon vaakuna Eno &&&&&&&&&&&06636.&&&&006 636 1088,31 7,2
Enonkosken vaakuna Enonkoski &&&&&&&&&&&01673.&&&&001 673 450,56 5,3
Enontekiön vaakuna Enontekiö &&&&&&&&&&&01957.&&&&001 957 8391,53 0,3
Espoon vaakuna Espoo &&&&&&&&&0238345.&&&&00238 345 330,04 759,5
Euran vaakuna Eura &&&&&&&&&&&09341.&&&&009 341 479,88 21,9
Eurajoen vaakuna (1950–2016) Eurajoki &&&&&&&&&&&05852.&&&&005 852 349,29 16,9
Evijärven vaakuna Evijärvi &&&&&&&&&&&02821.&&&&002 821 390,73 8,1
Finströmin vaakuna Finström &&&&&&&&&&&02459.&&&&002 459 130,19 20
Forssan vaakuna Forssa &&&&&&&&&&017869.&&&&0017 869 253,41 72,2
Föglön vaakuna Föglö &&&&&&&&&&&&0580.&&&&00580 136,15 4,3
Getan vaakuna Geta &&&&&&&&&&&&0444.&&&&00444 87,22 5,3
Haapajärven vaakuna Haapajärvi &&&&&&&&&&&07842.&&&&007 842 789,16 10,3
Haapaveden vaakuna Haapavesi &&&&&&&&&&&07518.&&&&007 518 1086,27 7,2
Hailuodon vaakuna Hailuoto &&&&&&&&&&&&0991.&&&&00991 201,82 5,1
Halikon vaakuna Halikko &&&&&&&&&&&09774.&&&&009 774 358,7 26,9
Halsuan vaakuna Halsua &&&&&&&&&&&01377.&&&&001 377 428,36 3,4
Vammalan vaakuna Hamina &&&&&&&&&&021733.&&&&0021 733 632,55 35,8
Hammarlandin vaakuna Hammarland &&&&&&&&&&&01406.&&&&001 406 140,23 10,3
Hankasalmen vaakuna Hankasalmi &&&&&&&&&&&05510.&&&&005 510 687,76 9,7
Hangon vaakuna Hanko &&&&&&&&&&&09699.&&&&009 699 118,62 82,8
Harjavallan vaakuna Harjavalta &&&&&&&&&&&07632.&&&&007 632 127,75 62,4
Hartolan vaakuna Hartola &&&&&&&&&&&03560.&&&&003 560 675,43 6,6
Hattulan vaakuna Hattula &&&&&&&&&&&09444.&&&&009 444 454,9 24,7
Hauhon vaakuna Hauho &&&&&&&&&&&03967.&&&&003 967 443,38 11,2
Haukiputaan vaakuna Haukipudas &&&&&&&&&&018122.&&&&0018 122 450,17 40,5
Hausjärven vaakuna Hausjärvi &&&&&&&&&&&08576.&&&&008 576 361,8 24
Heinolan vaakuna Heinola &&&&&&&&&&020617.&&&&0020 617 839,35 30,5
Heinäveden vaakuna Heinävesi &&&&&&&&&&&04147.&&&&004 147 1319,12 4,1
Helsingin vaakuna Helsinki &&&&&&&&&0569113.&&&&00569 113 187,11 3070,6
Himangan vaakuna Himanka &&&&&&&&&&&03070.&&&&003 070 256,47 11,9
Hirvensalmen vaakuna Hirvensalmi &&&&&&&&&&&02504.&&&&002 504 746,59 5,5
Hollolan vaakuna Hollola &&&&&&&&&&021518.&&&&0021 518 531,92 46
Honkajoen vaakuna Honkajoki &&&&&&&&&&&01938.&&&&001 938 333,05 6
Houtskarin vaakuna Houtskari &&&&&&&&&&&&0631.&&&&00631 120,64 5,5
Huittisten vaakuna Huittinen &&&&&&&&&&&09034.&&&&009 034 395,86 23,2
Humppilan vaakuna Humppila &&&&&&&&&&&02565.&&&&002 565 148,6 17,5
Hyrynsalmen vaakuna Hyrynsalmi &&&&&&&&&&&02968.&&&&002 968 1521,51 2,1
Hyvinkään vaakuna Hyvinkää &&&&&&&&&&044673.&&&&0044 673 336,79 132,4
Hämeenkosken vaakuna Hämeenkoski &&&&&&&&&&&02137.&&&&002 137 195,64 11,4
Hämeenkyrön vaakuna Hämeenkyrö &&&&&&&&&&010284.&&&&0010 284 505,13 22,1
Hämeenlinnan vaakuna Hämeenlinna &&&&&&&&&&048492.&&&&0048 492 184,72 288,7
Iin vaakuna Ii &&&&&&&&&&&09097.&&&&009 097 1600,76 5,8
Iisalmen vaakuna Iisalmi &&&&&&&&&&022315.&&&&0022 315 872,11 29,3
Iitin vaakuna Iitti &&&&&&&&&&&07190.&&&&007 190 685,09 12,3
Ikaalisten vaakuna Ikaalinen &&&&&&&&&&&07473.&&&&007 473 843,5 10
Ilmajoen vaakuna Ilmajoki &&&&&&&&&&011646.&&&&0011 646 579,76 20
Ilomantsin vaakuna Ilomantsi &&&&&&&&&&&06207.&&&&006 207 3172,91 2,3
Imatran vaakuna Imatra &&&&&&&&&&029155.&&&&0029 155 191,25 188,3
Inarin vaakuna Inari &&&&&&&&&&&06947.&&&&006 947 17333,89 0,5
Iniön vaakuna Iniö &&&&&&&&&&&&0258.&&&&00258 65,2 3,9
Inkoon vaakuna Inkoo &&&&&&&&&&&05452.&&&&005 452 358,07 15,4
Isojoen vaakuna Isojoki &&&&&&&&&&&02510.&&&&002 510 647,46 4
Isonkyrön vaakuna Isokyrö &&&&&&&&&&&05014.&&&&005 014 357,03 14,2
Jaalan vaakuna Jaala &&&&&&&&&&&01853.&&&&001 853 563,54 4,3
Jalasjärven vaakuna Jalasjärvi &&&&&&&&&&&08478.&&&&008 478 830,47 10,4
Janakkalan vaakuna Janakkala &&&&&&&&&&016414.&&&&0016 414 586,09 29,4
Joensuun vaakuna Joensuu &&&&&&&&&&057727.&&&&0057 727 1311,95 49,4
Jokioisten vaakuna Jokioinen &&&&&&&&&&&05768.&&&&005 768 181,95 31,7
Jomalan vaakuna Jomala &&&&&&&&&&&03791.&&&&003 791 143,4 25,7
Joroisten vaakuna Joroinen &&&&&&&&&&&05484.&&&&005 484 711,76 9,7
Joutsan vaakuna Joutsa &&&&&&&&&&&05163.&&&&005 163 1066,42 4,9
Joutsenon vaakuna Joutseno &&&&&&&&&&010749.&&&&0010 749 498,35 34,8
Juankosken vaakuna Juankoski &&&&&&&&&&&05454.&&&&005 454 586,34 11,8
Jurvan vaakuna Jurva &&&&&&&&&&&04362.&&&&004 362 448,37 10
Juuan vaakuna Juuka &&&&&&&&&&&05826.&&&&005 826 1846,73 4
Juupajoen vaakuna Juupajoki &&&&&&&&&&&02210.&&&&002 210 274,95 8,5
Juvan vaakuna Juva &&&&&&&&&&&07199.&&&&007 199 1345,82 6,3
Jyväskylän vaakuna Jyväskylä &&&&&&&&&&085515.&&&&0085 515 137,47 807,9
Jyväskylän maalaiskunnan vaakuna Jyväskylän maalaiskunta &&&&&&&&&&036131.&&&&0036 131 534,37 78,6
Jämijärven vaakuna Jämijärvi &&&&&&&&&&&02149.&&&&002 149 224,36 10,1
Jämsän vaakuna (1953–2008) Jämsä &&&&&&&&&&015996.&&&&0015 996 1375,57 13,8
Jämsänkosken vaakuna Jämsänkoski &&&&&&&&&&&07362.&&&&007 362 448,55 18,6
Järvenpään vaakuna Järvenpää &&&&&&&&&&038007.&&&&0038 007 39,94 1013,2
Kaarinan vaakuna (1955–2008) Kaarina &&&&&&&&&&022551.&&&&0022 551 60,54 375,3
Kaavin vaakuna Kaavi &&&&&&&&&&&03477.&&&&003 477 789,66 5,3
Kajaanin vaakuna Kajaani &&&&&&&&&&038122.&&&&0038 122 2264,1 20,7
Kalajoen vaakuna (1953–2009) Kalajoki &&&&&&&&&&&09421.&&&&009 421 672,27 13,9
Kalvolan vaakuna Kalvola &&&&&&&&&&&03529.&&&&003 529 338,2 11,6
Kangasalan vaakuna Kangasala &&&&&&&&&&027803.&&&&0027 803 651,35 55,6
Kangasniemen vaakuna Kangasniemi &&&&&&&&&&&06132.&&&&006 132 1326,75 5,8
Kankaanpään vaakuna Kankaanpää &&&&&&&&&&012407.&&&&0012 407 705,03 18,2
Kannonkosken vaakuna Kannonkoski &&&&&&&&&&&01611.&&&&001 611 549,72 3,7
Kannuksen vaakuna Kannus &&&&&&&&&&&05837.&&&&005 837 470,65 12,6
Karijoen vaakuna Karijoki &&&&&&&&&&&01574.&&&&001 574 186,55 8,7
Karjaan vaakuna Karjaa &&&&&&&&&&&09077.&&&&009 077 214,76 45,5
Karjalohjan vaakuna Karjalohja &&&&&&&&&&&01457.&&&&001 457 163,41 12,1
Karkkilan vaakuna Karkkila &&&&&&&&&&&08998.&&&&008 998 255,32 36,8
Karstulan vaakuna Karstula &&&&&&&&&&&04684.&&&&004 684 963,49 5,3
Karttulan vaakuna Karttula &&&&&&&&&&&03503.&&&&003 503 588,75 7,5
Karvian vaakuna Karvia &&&&&&&&&&&02773.&&&&002 773 519,89 5,5
Kaskisten vaakuna Kaskinen &&&&&&&&&&&01478.&&&&001 478 10,65 146,4
Kauhajoen vaakuna Kauhajoki &&&&&&&&&&014422.&&&&0014 422 1315,71 11,1
Kauhavan vaakuna (1952–2008) Kauhava &&&&&&&&&&&07972.&&&&007 972 489,11 16,4
Kauniaisten vaakuna Kauniainen &&&&&&&&&&&08478.&&&&008 478 6,01 1430,7
Kaustisten vaakuna Kaustinen &&&&&&&&&&&04297.&&&&004 297 361,12 12,2
Keiteleen vaakuna Keitele &&&&&&&&&&&02626.&&&&002 626 578,41 5,6
Kemin vaakuna Kemi &&&&&&&&&&022673.&&&&0022 673 101,78 241,6
Kemijärven vaakuna Kemijärvi &&&&&&&&&&&08871.&&&&008 871 3931,34 2,6
Keminmaa vaakuna Keminmaa &&&&&&&&&&&08703.&&&&008 703 646,25 14,1
Kemiön vaakuna Kemiö &&&&&&&&&&&03248.&&&&003 248 320,96 10,3
Kempeleen vaakuna Kempele &&&&&&&&&&015224.&&&&0015 224 110,33 137,3
Keravan vaakuna Kerava &&&&&&&&&&033213.&&&&0033 213 30,79 1066,6
Kerimäen vaakuna Kerimäki &&&&&&&&&&&05777.&&&&005 777 876,49 10,5
Kestilän vaakuna Kestilä &&&&&&&&&&&01600.&&&&001 600 606,53 2,7
Kesälahden vaakuna Kesälahti &&&&&&&&&&&02582.&&&&002 582 583,08 6,8
Keuruun vaakuna Keuruu &&&&&&&&&&010917.&&&&0010 917 1430,63 8,7
Kihniön vaakuna Kihniö &&&&&&&&&&&02284.&&&&002 284 390,5 6,5
Kiikalan vaakuna Kiikala &&&&&&&&&&&01808.&&&&001 808 245,3 7,7
Kiikoisten vaakuna Kiikoinen &&&&&&&&&&&01301.&&&&001 301 144,34 9,5
Kiimingin vaakuna Kiiminki &&&&&&&&&&012495.&&&&0012 495 339,06 37,8
Kinnulan vaakuna Kinnula &&&&&&&&&&&01861.&&&&001 861 495,75 4,1
Kirkkonummen vaakuna Kirkkonummi &&&&&&&&&&035221.&&&&0035 221 393,41 95,7
Kiskon vaakuna Kisko &&&&&&&&&&&01854.&&&&001 854 284,42 7,3
Kiteen vaakuna Kitee &&&&&&&&&&&09610.&&&&009 610 1141,33 11,2
Kittilän vaakuna Kittilä &&&&&&&&&&&05967.&&&&005 967 8263,14 0,7
Kiukaisten vaakuna Kiukainen &&&&&&&&&&&03331.&&&&003 331 150,38 22,4
Kiuruveden vaakuna Kiuruvesi &&&&&&&&&&&09517.&&&&009 517 1422,91 7,3
Kivijärven vaakuna Kivijärvi &&&&&&&&&&&01402.&&&&001 402 599,91 3
Kokemäen vaakuna Kokemäki &&&&&&&&&&&08202.&&&&008 202 531,34 17,2
Kokkolan vaakuna Kokkola &&&&&&&&&&036970.&&&&0036 970 328,42 112,4
Kolarin vaakuna Kolari &&&&&&&&&&&03796.&&&&003 796 2617,61 1,5
Konneveden vaakuna Konnevesi &&&&&&&&&&&03023.&&&&003 023 680,95 6
Kontiolahden vaakuna Kontiolahti &&&&&&&&&&013322.&&&&0013 322 1029,84 16,2
Korpilahden vaakuna Korpilahti &&&&&&&&&&&05038.&&&&005 038 794,62 8,2
Korppoon vaakuna Korppoo &&&&&&&&&&&&0860.&&&&00860 178,94 4,9
Korsnäsin vaakuna Korsnäs &&&&&&&&&&&02241.&&&&002 241 239,59 9,4
Kortesjärven vaakuna Kortesjärvi &&&&&&&&&&&02311.&&&&002 311 333,51 7,3
Koski Tl:n vaakuna Koski Tl &&&&&&&&&&&02482.&&&&002 482 192,43 13,1
Kotkan vaakuna Kotka &&&&&&&&&&054710.&&&&0054 710 276,52 201,8
Kouvolan vaakuna (1952–2008) Kouvola &&&&&&&&&&030678.&&&&0030 678 44,88 701
Kristiinankaupungin vaakuna Kristiinankaupunki &&&&&&&&&&&07381.&&&&007 381 697,16 11
Kruunupyyn vaakuna Kruunupyy &&&&&&&&&&&06701.&&&&006 701 751,02 9,4
Kuhmalahden vaakuna Kuhmalahti &&&&&&&&&&&01073.&&&&001 073 220,68 6,6
Kuhmon vaakuna Kuhmo &&&&&&&&&&&09943.&&&&009 943 5456,9 2,1
Kuhmoisten vaakuna Kuhmoinen &&&&&&&&&&&02693.&&&&002 693 936,79 4,1
Kumlingen vaakuna Kumlinge &&&&&&&&&&&&0365.&&&&00365 99,77 3,6
Kuopion vaakuna Kuopio &&&&&&&&&&091401.&&&&0091 401 1728,52 80,9
Kuortaneen vaakuna Kuortane &&&&&&&&&&&04057.&&&&004 057 484,89 9
Kurikan vaakuna (1951–2008) Kurikka &&&&&&&&&&010546.&&&&0010 546 465,16 22,8
Kurun vaakuna Kuru &&&&&&&&&&&02768.&&&&002 768 821,08 3,9
Kustavin vaakuna Kustavi &&&&&&&&&&&&0906.&&&&00906 168,33 5,5
Kuusamon vaakuna Kuusamo &&&&&&&&&&016904.&&&&0016 904 5808,93 3,4
Kuusankosken vaakuna Kuusankoski &&&&&&&&&&019840.&&&&0019 840 128,53 175,5
Kuusjoen vaakuna Kuusjoki &&&&&&&&&&&01737.&&&&001 737 122,73 14,4
Kylmäkosken vaakuna Kylmäkoski &&&&&&&&&&&02636.&&&&002 636 199,73 13,7
Kyyjärven vaakuna Kyyjärvi &&&&&&&&&&&01571.&&&&001 571 469,63 3,6
Kälviän vaakuna Kälviä &&&&&&&&&&&04562.&&&&004 562 685,24 6,7
Kärkölän vaakuna Kärkölä &&&&&&&&&&&04919.&&&&004 919 259,34 19,3
Kärsämäen vaakuna Kärsämäki &&&&&&&&&&&02989.&&&&002 989 700,57 4,3
Kökarin vaakuna Kökar &&&&&&&&&&&&0286.&&&&00286 64,16 4,7
Köyliön vaakuna Köyliö &&&&&&&&&&&02887.&&&&002 887 259,3 11,8
Lahden vaakuna Lahti &&&&&&&&&&099387.&&&&0099 387 154,6 733,5
Laihian vaakuna Laihia &&&&&&&&&&&07675.&&&&007 675 508,42 15,2
Laitilan vaakuna Laitila &&&&&&&&&&&08496.&&&&008 496 545,35 16
Lammin vaakuna Lammi &&&&&&&&&&&05507.&&&&005 507 611,23 10,4
Lapinjärven vaakuna Lapinjärvi &&&&&&&&&&&02928.&&&&002 928 339,36 8,9
Lapinlahden vaakuna Lapinlahti &&&&&&&&&&&07514.&&&&007 514 711,97 12,3
Lappajärven vaakuna Lappajärvi &&&&&&&&&&&03565.&&&&003 565 523,73 8,6
Lappeenrannan vaakuna Lappeenranta &&&&&&&&&&059397.&&&&0059 397 848,62 77,7
Lapin kunnanvaakuna Lappi &&&&&&&&&&&03266.&&&&003 266 212,78 15,9
Lapuan vaakuna Lapua &&&&&&&&&&014197.&&&&0014 197 750,81 19,1
Laukaan vaakuna Laukaa &&&&&&&&&&017614.&&&&0017 614 825,67 26,8
Lavian vaakuna Lavia &&&&&&&&&&&02113.&&&&002 113 357,78 6,7
Lehtimäen vaakuna Lehtimäki &&&&&&&&&&&01894.&&&&001 894 288,8 7
Lemin vaakuna Lemi &&&&&&&&&&&03053.&&&&003 053 262,5 14
Lemlandin vaakuna Lemland &&&&&&&&&&&01777.&&&&001 777 113,84 15,3
Lempäälän vaakuna Lempäälä &&&&&&&&&&019335.&&&&0019 335 306,92 69,4
Lemun vaakuna Lemu &&&&&&&&&&&01767.&&&&001 767 47,84 34,8
Leppävirran vaakuna Leppävirta &&&&&&&&&&010872.&&&&0010 872 1519,75 9,6
Lestijärven vaakuna Lestijärvi &&&&&&&&&&&&0902.&&&&00902 559,1 2
Lieksan vaakuna Lieksa &&&&&&&&&&013137.&&&&0013 137 4067,75 4
Liedon vaakuna Lieto &&&&&&&&&&015600.&&&&0015 600 200,2 77,6
Liljendalin vaakuna Liljendal &&&&&&&&&&&01453.&&&&001 453 119,64 12,7
Limingan vaakuna Liminka &&&&&&&&&&&08419.&&&&008 419 640,62 12,5
Liperin vaakuna Liperi &&&&&&&&&&011952.&&&&0011 952 1161,25 16,3
Lohjan vaakuna Lohja &&&&&&&&&&037399.&&&&0037 399 356,14 134
Lohtajan vaakuna Lohtaja &&&&&&&&&&&02818.&&&&002 818 290,75 9,8
Loimaan vaakuna Loimaa &&&&&&&&&&013054.&&&&0013 054 483,37 27,2
Lopen vaakuna Loppi &&&&&&&&&&&08133.&&&&008 133 655,99 13,4
Loviisan vaakuna Loviisa &&&&&&&&&&&07395.&&&&007 395 44,52 166,3
Luhangan vaakuna Luhanka &&&&&&&&&&&&0852.&&&&00852 313,29 3,9
Lumijoen vaakuna Lumijoki &&&&&&&&&&&01895.&&&&001 895 211,38 9
Lumparlandin vaakuna Lumparland &&&&&&&&&&&&0389.&&&&00389 36,29 10,7
Luodon vaakuna Luoto &&&&&&&&&&&04578.&&&&004 578 176,43 31,4
Luumäen vaakuna Luumäki &&&&&&&&&&&05201.&&&&005 201 859,84 7
Luvian vaakuna Luvia &&&&&&&&&&&03316.&&&&003 316 171,54 19,7
Maalahden vaakuna Maalahti &&&&&&&&&&&05514.&&&&005 514 525,3 10,6
Maaningan vaakuna Maaninka &&&&&&&&&&&03873.&&&&003 873 575,17 8,3
Maarianhaminan vaakuna Maarianhamina &&&&&&&&&&010912.&&&&0010 912 11,79 945,9
Marttilan vaakuna Marttila &&&&&&&&&&&02032.&&&&002 032 196 10,6
Maskun vaakuna (1964–2008) Masku &&&&&&&&&&&06375.&&&&006 375 93,53 66,6
Mellilän vaakuna Mellilä &&&&&&&&&&&01189.&&&&001 189 110,51 10,9
Merijärven vaakuna Merijärvi &&&&&&&&&&&01238.&&&&001 238 232,24 5,5
Merikarvian vaakuna Merikarvia &&&&&&&&&&&03451.&&&&003 451 450,59 7,8
Merimaskun vaakuna Merimasku &&&&&&&&&&&01619.&&&&001 619 52,16 31,1
Miehikkälän vaakuna Miehikkälä &&&&&&&&&&&02374.&&&&002 374 440,37 5,7
Mikkelin vaakuna Mikkeli &&&&&&&&&&048688.&&&&0048 688 2124,62 28,7
Mouhijärven vaakuna Mouhijärvi &&&&&&&&&&&03065.&&&&003 065 269,73 11,9
Muhoksen vaakuna Muhos &&&&&&&&&&&08658.&&&&008 658 797,42 10,8
Multian vaakuna Multia &&&&&&&&&&&01969.&&&&001 969 765,61 2,7
Muonion vaakuna Muonio &&&&&&&&&&&02364.&&&&002 364 2037,91 1,3
Mustasaaren vaakuna Mustasaari &&&&&&&&&&017951.&&&&0017 951 865,31 20,8
Muuramen vaakuna Muurame &&&&&&&&&&&08999.&&&&008 999 194,08 61,6
Muurlan vaakuna Muurla &&&&&&&&&&&01552.&&&&001 552 83,05 19,2
Mynämäen vaakuna Mynämäki &&&&&&&&&&&08033.&&&&008 033 522,41 15,4
Myrskylän vaakuna Myrskylä &&&&&&&&&&&02021.&&&&002 021 206,36 10,2
Mäntsälän vaakuna Mäntsälä &&&&&&&&&&019010.&&&&0019 010 596,18 32,1
Mäntän vaakuna Mänttä &&&&&&&&&&&06403.&&&&006 403 85,86 101
Mäntyharjun vaakuna Mäntyharju &&&&&&&&&&&06632.&&&&006 632 1211,01 6,8
Naantalin vaakuna Naantali &&&&&&&&&&014112.&&&&0014 112 52,31 277,1
Nakkilan vaakuna Nakkila &&&&&&&&&&&05766.&&&&005 766 184,9 31,5
Nastolan vaakuna Nastola &&&&&&&&&&015004.&&&&0015 004 362,89 45,9
Nauvon vaakuna Nauvo &&&&&&&&&&&01463.&&&&001 463 250,53 5,9
Nilsiän vaakuna Nilsiä &&&&&&&&&&&06528.&&&&006 528 847,77 9,2
Nivalan vaakuna Nivala &&&&&&&&&&010978.&&&&0010 978 538,31 20,7
Nokian vaakuna Nokia &&&&&&&&&&030518.&&&&0030 518 347,76 104,9
Noormarkun vaakuna Noormarkku &&&&&&&&&&&06167.&&&&006 167 332,06 19,3
Nousiaisten vaakuna Nousiainen &&&&&&&&&&&04763.&&&&004 763 199,45 23,3
Nummi-Pusulan vaakuna Nummi-Pusula &&&&&&&&&&&06039.&&&&006 039 505,14 12,7
Nurmeksen vaakuna Nurmes &&&&&&&&&&&08807.&&&&008 807 1854,64 5,6
Nurmijärven vaakuna Nurmijärvi &&&&&&&&&&038661.&&&&0038 661 367,26 106,1
Nurmon vaakuna Nurmo &&&&&&&&&&012528.&&&&0012 528 361,88 35,4
Närpiön vaakuna Närpiö &&&&&&&&&&&09453.&&&&009 453 985,12 9,7
Oravaisten vaakuna Oravainen &&&&&&&&&&&02208.&&&&002 208 208,53 10,6
Orimattilan vaakuna Orimattila &&&&&&&&&&014735.&&&&0014 735 616,97 24,1
Oripään vaakuna Oripää &&&&&&&&&&&01362.&&&&001 362 117,71 11,3
Oriveden vaakuna Orivesi &&&&&&&&&&&09559.&&&&009 559 960,07 11,9
Oulaisten vaakuna Oulainen &&&&&&&&&&&07991.&&&&007 991 596,99 13,8
Oulun vaakuna Oulu &&&&&&&&&0131658.&&&&00131 658 380,39 354
Oulunsalon vaakuna Oulunsalo &&&&&&&&&&&09444.&&&&009 444 83,54 114,4
Outokummun vaakuna Outokumpu &&&&&&&&&&&07671.&&&&007 671 584,12 17,4
Padasjoen vaakuna Padasjoki &&&&&&&&&&&03533.&&&&003 533 731,27 6,9
Paimion vaakuna Paimio &&&&&&&&&&010008.&&&&0010 008 240,04 41,9
Paltamon vaakuna Paltamo &&&&&&&&&&&04063.&&&&004 063 1139,1 4,5
Paraisten vaakuna (1961–2008) Parainen &&&&&&&&&&012166.&&&&0012 166 274,27 44,5
Parikkalan vaakuna Parikkala &&&&&&&&&&&06068.&&&&006 068 760,72 10,4
Parkanon vaakuna Parkano &&&&&&&&&&&07142.&&&&007 142 909,76 8,5
Pedersören kunnan vaakuna Pedersören kunta &&&&&&&&&&010669.&&&&0010 669 826,11 13,4
Pelkosenniemen vaakuna Pelkosenniemi &&&&&&&&&&&01063.&&&&001 063 1882,16 0,6
Pellon vaakuna Pello &&&&&&&&&&&04203.&&&&004 203 1863,69 2,5
Perhon vaakuna Perho &&&&&&&&&&&03019.&&&&003 019 775,18 4
Pernajan vaakuna Pernaja &&&&&&&&&&&03996.&&&&003 996 426,86 9,5
Perniön vaakuna Perniö &&&&&&&&&&&05940.&&&&005 940 408,13 15,1
Perttelin vaakuna Pertteli &&&&&&&&&&&03994.&&&&003 994 156,12 25,5
Pertunmaan vaakuna Pertunmaa &&&&&&&&&&&02017.&&&&002 017 454,19 5,5
Petäjäveden vaakuna Petäjävesi &&&&&&&&&&&03860.&&&&003 860 495,49 8,2
Pieksämäen vaakuna Pieksämäki &&&&&&&&&&020481.&&&&0020 481 1836,4 13,2
Pielaveden vaakuna Pielavesi &&&&&&&&&&&05290.&&&&005 290 1406,59 4,7
Pietarsaaren vaakuna Pietarsaari &&&&&&&&&&019572.&&&&0019 572 91,62 223
Pihtiputaan vaakuna Pihtipudas &&&&&&&&&&&04774.&&&&004 774 1247,62 4,5
Piikkiön vaakuna Piikkiö &&&&&&&&&&&07409.&&&&007 409 90,79 79,9
Piippolan vaakuna Piippola &&&&&&&&&&&01256.&&&&001 256 464,98 2,9
Pirkkalan vaakuna Pirkkala &&&&&&&&&&015778.&&&&0015 778 104,1 191,7
Pohjan vaakuna Pohja &&&&&&&&&&&04919.&&&&004 919 247,75 21,7
Polvijärven vaakuna Polvijärvi &&&&&&&&&&&04919.&&&&004 919 958,38 6,1
Pomarkun vaakuna Pomarkku &&&&&&&&&&&02532.&&&&002 532 332,06 8,4
Porin vaakuna Pori &&&&&&&&&&076278.&&&&0076 278 527,09 150,8
Pornaisten vaakuna Pornainen &&&&&&&&&&&04930.&&&&004 930 150,11 33,1
Porvoon vaakuna Porvoo &&&&&&&&&&047888.&&&&0047 888 665,26 72,4
Posion vaakuna Posio &&&&&&&&&&&04079.&&&&004 079 3545,16 1,4
Pudasjärven vaakuna Pudasjärvi &&&&&&&&&&&09133.&&&&009 133 5867,33 1,6
Pukkilan vaakuna Pukkila &&&&&&&&&&&02016.&&&&002 016 145,96 13,9
Pulkkilan vaakuna Pulkkila &&&&&&&&&&&01604.&&&&001 604 411,23 4,2
Punkaharjun vaakuna Punkaharju &&&&&&&&&&&03980.&&&&003 980 748,15 8,5
Punkalaitumen vaakuna Punkalaidun &&&&&&&&&&&03404.&&&&003 404 364,06 9,5
Puolangan vaakuna Puolanka &&&&&&&&&&&03222.&&&&003 222 2598,84 1,4
Puumalan vaakuna Puumala &&&&&&&&&&&02727.&&&&002 727 1237,83 3,5
Pyhtään vaakuna Pyhtää &&&&&&&&&&&05128.&&&&005 128 298,63 17,8
Pyhäjoen vaakuna Pyhäjoki &&&&&&&&&&&03408.&&&&003 408 547,7 6,3
Pyhäjärven vaakuna Pyhäjärvi &&&&&&&&&&&06113.&&&&006 113 1459,95 4,8
Pyhännän vaakuna Pyhäntä &&&&&&&&&&&01759.&&&&001 759 847,43 2,2
Pyhärannan vaakuna Pyhäranta &&&&&&&&&&&02220.&&&&002 220 148,23 15,5
Pyhäselän vaakuna Pyhäselkä &&&&&&&&&&&07803.&&&&007 803 350,93 28,3
Pylkönmäen vaakuna Pylkönmäki &&&&&&&&&&&&0954.&&&&00954 392,4 2,7
Pälkäneen vaakuna Pälkäne &&&&&&&&&&&06976.&&&&006 976 738,53 12,3
Pöytyän vaakuna Pöytyä &&&&&&&&&&&06295.&&&&006 295 409,23 15,3
Raahen vaakuna Raahe &&&&&&&&&&022457.&&&&0022 457 535,88 42,4
Raision vaakuna Raisio &&&&&&&&&&024079.&&&&0024 079 49,3 492,2
Rantasalmen vaakuna Rantasalmi &&&&&&&&&&&04244.&&&&004 244 925,65 7,7
Rantsilan vaakuna Rantsila &&&&&&&&&&&02045.&&&&002 045 746,64 2,8
Ranuan vaakuna Ranua &&&&&&&&&&&04514.&&&&004 514 3696,81 1,3
Rauman vaakuna Rauma &&&&&&&&&&036740.&&&&0036 740 296,64 148,6
Rautalammin vaakuna Rautalampi &&&&&&&&&&&03580.&&&&003 580 761,98 6,7
Rautavaaran vaakuna Rautavaara &&&&&&&&&&&01985.&&&&001 985 1235,11 1,8
Rautjärven vaakuna Rautjärvi &&&&&&&&&&&04178.&&&&004 178 401,92 12
Reisjärven vaakuna Reisjärvi &&&&&&&&&&&03036.&&&&003 036 503,34 6,5
Rengon vaakuna Renko &&&&&&&&&&&02382.&&&&002 382 290,85 8,5
Riihimäen vaakuna Riihimäki &&&&&&&&&&028066.&&&&0028 066 125,56 229,8
Ristiinan vaakuna Ristiina &&&&&&&&&&&04986.&&&&004 986 742,02 9
Ristijärven vaakuna Ristijärvi &&&&&&&&&&&01565.&&&&001 565 898,01 1,9
Rovaniemen vaakuna Rovaniemi &&&&&&&&&&058906.&&&&0058 906 8017,2 7,7
Ruokolahden vaakuna Ruokolahti &&&&&&&&&&&05719.&&&&005 719 1187,89 6,4
Ruotsinpyhtään vaakuna Ruotsinpyhtää &&&&&&&&&&&02918.&&&&002 918 291,92 10,6
Ruoveden vaakuna Ruovesi &&&&&&&&&&&05193.&&&&005 193 950,16 6,8
Ruskon vaakuna (1964–2008) Rusko &&&&&&&&&&&03828.&&&&003 828 50,54 76,1
Rymättylän vaakuna Rymättylä &&&&&&&&&&&02140.&&&&002 140 151,09 13,9
Rääkkylän vaakuna Rääkkylä &&&&&&&&&&&02722.&&&&002 722 699,69 6,5
Saarijärven vaakuna Saarijärvi &&&&&&&&&&&09869.&&&&009 869 1030,48 11,2
Sallan vaakuna Salla &&&&&&&&&&&04366.&&&&004 366 5872,48 0,8
Salon vaakuna (1949–2008) Salo &&&&&&&&&&025808.&&&&0025 808 144,01 178,5
Saltvikin vaakuna Saltvik &&&&&&&&&&&01730.&&&&001 730 159,82 11,2
Sammatin vaakuna Sammatti &&&&&&&&&&&01334.&&&&001 334 85,06 18,6
Sauvon vaakuna Sauvo &&&&&&&&&&&02948.&&&&002 948 253,58 11,5
Savitaipaleen vaakuna Savitaipale &&&&&&&&&&&04070.&&&&004 070 690,57 7,7
Savonlinnan vaakuna Savonlinna &&&&&&&&&&026804.&&&&0026 804 1373,86 33,3
Savonrannan vaakuna Savonranta &&&&&&&&&&&01199.&&&&001 199 568,18 3,1
Savukosken vaakuna Savukoski &&&&&&&&&&&01243.&&&&001 243 6496,64 0,2
Seinäjoen vaakuna Seinäjoki &&&&&&&&&&037397.&&&&0037 397 622,48 61
Sievin vaakuna Sievi &&&&&&&&&&&05275.&&&&005 275 799,41 6,6
Siikaisten vaakuna Siikainen &&&&&&&&&&&01737.&&&&001 737 491,37 3,9
Siikajoen vaakuna Siikajoki &&&&&&&&&&&05837.&&&&005 837 1055,41 5,6
Siilinjärven vaakuna Siilinjärvi &&&&&&&&&&020746.&&&&0020 746 507,86 51,4
Simon vaakuna Simo &&&&&&&&&&&03592.&&&&003 592 1468,48 2,5
Sipoon vaakuna Sipoo &&&&&&&&&&019485.&&&&0019 485 367,14 52,4
Siuntio vaakuna Siuntio &&&&&&&&&&&05798.&&&&005 798 249,98 23,1
Sodankylän vaakuna Sodankylä &&&&&&&&&&&08980.&&&&008 980 12415,21 0,8
Soinin vaakuna Soini &&&&&&&&&&&02526.&&&&002 526 574,26 4,7
Someron vaakuna Somero &&&&&&&&&&&09482.&&&&009 482 697,69 14,3
Sonkajärven vaakuna Sonkajärvi &&&&&&&&&&&04809.&&&&004 809 1576,84 3,3
Sotkamon vaakuna Sotkamo &&&&&&&&&&010728.&&&&0010 728 2952,51 4,1
Sottungan vaakuna Sottunga &&&&&&&&&&&&0117.&&&&00117 28,07 4,3
Sulkavan vaakuna Sulkava &&&&&&&&&&&03085.&&&&003 085 769,33 5,4
Sundin vaakuna Sund &&&&&&&&&&&01042.&&&&001 042 112,63 9,6
Suomenniemen vaakuna Suomenniemi &&&&&&&&&&&&0818.&&&&00818 362,96 2,9
Suomusjärven vaakuna Suomusjärvi &&&&&&&&&&&01299.&&&&001 299 176,48 8,2
Suomussalmen vaakuna Suomussalmi &&&&&&&&&&&09604.&&&&009 604 5857,79 1,9
Suonenjoen vaakuna Suonenjoki &&&&&&&&&&&07680.&&&&007 680 862,35 10,8
Sysmän vaakuna Sysmä &&&&&&&&&&&04573.&&&&004 573 936,29 6,9
Säkylän vaakuna (1953–2015) Säkylä &&&&&&&&&&&04779.&&&&004 779 268,48 30,4
Särkisalon vaakuna Särkisalo &&&&&&&&&&&&0732.&&&&00732 82,79 9,1
Taipalsaaren vaakuna Taipalsaari &&&&&&&&&&&04949.&&&&004 949 762,02 14,4
Taivalkosken vaakuna Taivalkoski &&&&&&&&&&&04624.&&&&004 624 2651,12 1,9
Taivassalon vaakuna Taivassalo &&&&&&&&&&&01733.&&&&001 733 142,08 12,4
Tammelan vaakuna Tammela &&&&&&&&&&&06640.&&&&006 640 715,13 10,3
Tammisaaren vaakuna Tammisaari &&&&&&&&&&014807.&&&&0014 807 742,55 20,2
Tampereen vaakuna Tampere &&&&&&&&&0208004.&&&&00208 004 687,98 394,5
Tarvasjoen vaakuna Tarvasjoki &&&&&&&&&&&01942.&&&&001 942 102,42 19,1
Tervon vaakuna Tervo &&&&&&&&&&&01786.&&&&001 786 494,07 5,1
Tervolan vaakuna Tervola &&&&&&&&&&&03557.&&&&003 557 1594,49 2,3
Teuvan vaakuna Teuva &&&&&&&&&&&06171.&&&&006 171 556,04 11,1
Tohmajärven vaakuna Tohmajärvi &&&&&&&&&&&05230.&&&&005 230 895,34 6,4
Toholammin vaakuna Toholampi &&&&&&&&&&&03591.&&&&003 591 616,87 6
Toivakan vaakuna Toivakka &&&&&&&&&&&02351.&&&&002 351 413,97 6,5
Tornion vaakuna Tornio &&&&&&&&&&022381.&&&&0022 381 1229,09 18,8
Turun vaakuna Turku &&&&&&&&&0175399.&&&&00175 399 249,1 720,5
Tuuloksen vaakuna Tuulos &&&&&&&&&&&01618.&&&&001 618 171,3 10,1
Tuusniemen vaakuna Tuusniemi &&&&&&&&&&&02926.&&&&002 926 699,56 5,5
Tuusulan vaakuna Tuusula &&&&&&&&&&036009.&&&&0036 009 225,49 163,3
Tyrnävän vaakuna Tyrnävä &&&&&&&&&&&06083.&&&&006 083 494,94 12
Töysän vaakuna Töysä &&&&&&&&&&&03255.&&&&003 255 309,67 10,9
Ullavan vaakuna Ullava &&&&&&&&&&&01011.&&&&001 011 176,78 6,2
Ulvilan vaakuna Ulvila &&&&&&&&&&013712.&&&&0013 712 422,56 34,4
Urjalan vaakuna Urjala &&&&&&&&&&&05473.&&&&005 473 505,37 11,6
Utajärven vaakuna Utajärvi &&&&&&&&&&&03111.&&&&003 111 1736,7 1,9
Utsjoen vaakuna Utsjoki &&&&&&&&&&&01334.&&&&001 334 5371,81 0,3
Uuraisten vaakuna Uurainen &&&&&&&&&&&03268.&&&&003 268 372,28 9,1
Uudenkaarlepyyn vaakuna Uusikaarlepyy &&&&&&&&&&&07399.&&&&007 399 737,14 10,1
Uudenkaupungin vaakuna Uusikaupunki &&&&&&&&&&015916.&&&&0015 916 551,73 31,9
Vaalan vaakuna Vaala &&&&&&&&&&&03557.&&&&003 557 1763,89 2,8
Vaasan vaakuna Vaasa &&&&&&&&&&058088.&&&&0058 088 191,64 315,6
Vahdon vaakuna Vahto &&&&&&&&&&&01890.&&&&001 890 77,37 24,5
Valkeakosken vaakuna Valkeakoski &&&&&&&&&&020381.&&&&0020 381 372,24 74,9
Valkealan vaakuna Valkeala &&&&&&&&&&011568.&&&&0011 568 1003,72 13,4
Valtimon vaakuna Valtimo &&&&&&&&&&&02536.&&&&002 536 838,16 3,2
Vammalan vaakuna Vammala &&&&&&&&&&016701.&&&&0016 701 876,02 20,7
Vampulan vaakuna Vampula &&&&&&&&&&&01678.&&&&001 678 143,8 11,8
Vantaan vaakuna Vantaa &&&&&&&&&0192834.&&&&00192 834 242,62 796,8
Varkauden vaakuna Varkaus &&&&&&&&&&023393.&&&&0023 393 524,56 61,2
Varpaisjärven vaakuna Varpaisjärvi &&&&&&&&&&&03018.&&&&003 018 533,2 6,3
Vehmaan vaakuna Vehmaa &&&&&&&&&&&02453.&&&&002 453 192,19 13,1
Velkuan vaakuna Velkua &&&&&&&&&&&&0258.&&&&00258 31,99 7,8
Vesannon vaakuna Vesanto &&&&&&&&&&&02474.&&&&002 474 569,82 6
Vesilahden vaakuna Vesilahti &&&&&&&&&&&04097.&&&&004 097 353,94 13,1
Vetelin vaakuna Veteli &&&&&&&&&&&03514.&&&&003 514 520,9 7
Vieremän vaakuna Vieremä &&&&&&&&&&&04055.&&&&004 055 973,39 4,4
Vihannin vaakuna Vihanti &&&&&&&&&&&03247.&&&&003 247 491,89 6,7
Vihdin vaakuna Vihti &&&&&&&&&&027113.&&&&0027 113 567,09 50,6
Viitasaaren vaakuna Viitasaari &&&&&&&&&&&07397.&&&&007 397 1589,24 6
Vilppulan vaakuna Vilppula &&&&&&&&&&&05361.&&&&005 361 571,25 11,5
Vimpelin vaakuna Vimpeli &&&&&&&&&&&03322.&&&&003 322 328,79 11,8
Virolahden vaakuna Virolahti &&&&&&&&&&&03613.&&&&003 613 376,23 9,7
Virtain vaakuna Virrat &&&&&&&&&&&07688.&&&&007 688 1299,08 6,7
Vårdön vaakuna Vårdö &&&&&&&&&&&&0446.&&&&00446 101,9 4,3
Vähänkyrön vaakuna Vähäkyrö &&&&&&&&&&&04705.&&&&004 705 177,68 26,5
Västanfjärdin vaakuna Västanfjärd &&&&&&&&&&&&0799.&&&&00799 97,1 8,3
Vöyri-Maksamaan vaakuna Vöyri-Maksamaa &&&&&&&&&&&04483.&&&&004 483 582,24 7,8
Yli-Iin vaakuna Yli-Ii &&&&&&&&&&&02222.&&&&002 222 793,31 2,9
Ylihärmän vaakuna Ylihärmä &&&&&&&&&&&02952.&&&&002 952 152,17 19,7
Ylikiimingin vaakuna Ylikiiminki &&&&&&&&&&&03467.&&&&003 467 1063,89 3,3
Ylistaron vaakuna Ylistaro &&&&&&&&&&&05529.&&&&005 529 484,99 11,5
Ylitornion vaakuna Ylitornio &&&&&&&&&&&04931.&&&&004 931 2212,64 2,5
Ylivieskan vaakuna Ylivieska &&&&&&&&&&013655.&&&&0013 655 573,18 23,9
Ylämaan vaakuna Ylämaa &&&&&&&&&&&01440.&&&&001 440 408,94 3,9
Yläneen vaakuna Yläne &&&&&&&&&&&02116.&&&&002 116 364,6 6,2
Ylöjärven vaakuna Ylöjärvi &&&&&&&&&&026414.&&&&0026 414 503,02 64,5
Ypäjän vaakuna Ypäjä &&&&&&&&&&&02634.&&&&002 634 183,26 14,5
Äetsän vaakuna Äetsä &&&&&&&&&&&04836.&&&&004 836 241,95 20,9
Ähtärin vaakuna Ähtäri &&&&&&&&&&&06761.&&&&006 761 909,96 8,5
Äänekosken vaakuna Äänekoski &&&&&&&&&&020384.&&&&0020 384 1138,52 23
Yhteensä &&&&&&&&05276955.&&&&005 276 955
Keskiarvo 17,4