Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia-luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 31. joulukuuta 2020[1]. Kuntien mediaanissa ovat Tammela (6 021) ja Juva (5 932). Lähimpänä keskiarvoa (17 859) on Pieksämäki (17 376).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Kuopio.
9. Lahti.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Kotka.
20. Salo
21. Porvoo.
22. Kokkola.
24. Lohja.
28. Rauma.
29. Tuusula.
30. Kerava.
  1. Helsinki (657 674)
  2. Espoo (292 913)
  3. Tampere (241 391)
  4. Vantaa (237 231)
  5. Oulu (207 424)
  6. Turku (194 488)
  7. Jyväskylä (143 485)
  8. Kuopio (120 246)
  9. Lahti (120 039)
  10. Pori (83 693)
  11. Kouvola (81 216)
  12. Joensuu (76 985)
  13. Lappeenranta (72 679)
  14. Hämeenlinna (67 913)
  15. Vaasa (67 569)
  16. Seinäjoki (64 154)
  17. Rovaniemi (63 556)
  18. Mikkeli (52 604)
  19. Kotka (51 695)
  20. Salo (51 577)
  21. Porvoo (50 641)
  22. Kokkola (47 774)
  23. Hyvinkää (46 574)
  24. Lohja (45 890)
  25. Järvenpää (44 466)
  26. Nurmijärvi (43 669)
  27. Kirkkonummi (40 102)
  28. Rauma (39 041)
  29. Tuusula (38 788)
  30. Kerava (37 121)
  31. Kajaani (36 574)
  32. Kaarina (34 664)
  33. Nokia (34 493)
  34. Ylöjärvi (33 350)
  35. Savonlinna (32 670)
  36. Kangasala (32 229)
  37. Vihti (29 146)
  38. Riihimäki (28 740)
  39. Raasepori (27 530)
  40. Imatra (26 076)
  41. Raisio (24 427)
  42. Raahe (24 359)
  43. Sastamala (24 053)
  44. Lempäälä (23 822)
  45. Hollola (23 262)
  46. Sipoo (21 693)
  47. Tornio (21 471)
  48. Siilinjärvi (21 250)
  49. Iisalmi (21 127)
  50. Valkeakoski (20 800)
  51. Mäntsälä (20 782)
  52. Kurikka (20 463)
  53. Kemi (20 437)
  54. Varkaus (20 279)
  55. Lieto (20 150)
  56. Hamina (19 890)
  57. Jämsä (19 889)
  58. Pirkkala (19 794)
  59. Mustasaari (19 454)
  60. Naantali (19 427)
  61. Pietarsaari (19 063)
  62. Laukaa (18 836)
  63. Kempele (18 791)
  64. Äänekoski (18 576)
  65. Heinola (18 508)
  66. Pieksämäki (17 376)
  67. Forssa (16 800)
  68. Akaa (16 393)
  69. Janakkala (16 246)
  70. Orimattila (15 881)
  71. Loimaa (15 773)
  72. Kauhava (15 514)
  73. Uusikaupunki (15 377)
  74. Ylivieska (15 307)
  75. Kuusamo (15 209)
  76. Parainen (15 110)
  77. Kontiolahti (14 856)
  78. Loviisa (14 748)
  79. Lapua (14 221)
  80. Kauhajoki (13 009)
  81. Ulvila (12 737)
  82. Kalajoki (12 416)
  83. Ilmajoki (12 298)
  84. Liperi (11 997)
  85. Maarianhamina (11 702)
  86. Eura (11 489)
  87. Alavus (11 336)
  88. Pedersören kunta (11 177)
  89. Kankaanpää (11 166)
  90. Paimio (10 929)
  91. Lieksa (10 725)
  92. Nivala (10 500)
  93. Hämeenkyrö (10 344)
  94. Sotkamo (10 307)
  95. Muurame (10 259)
  96. Liminka (10 241)
  97. Kauniainen (10 177)
  98. Huittinen (9 935)
  99. Kitee (9 935)
  100. Ii (9 850)
  101. Mänttä-Vilppula (9 686)
  102. Närpiö (9 561)
  103. Masku (9 544)
  104. Nurmes (9 500)
  105. Keuruu (9 489)
  106. Eurajoki (9 454)
  107. Alajärvi (9 425)
  108. Hattula (9 398)
  109. Leppävirta (9 387)
  110. Lapinlahti (9 358)
  111. Saarijärvi (9 214)
  112. Orivesi (9 017)
  113. Muhos (8 906)
  114. Karkkila (8 696)
  115. Somero (8 639)
  116. Laitila (8 472)
  117. Sodankylä (8 265)
  118. Pöytyä (8 227)
  119. Hausjärvi (8 176)
  120. Asikkala (8 063)
  121. Hanko (8 047)
  122. Kuhmo (8 044)
  123. Laihia (7 999)
  124. Keminmaa (7 987)
  125. Loppi (7 855)
  126. Kiuruvesi (7 854)
  127. Pudasjärvi (7 782)
  128. Mynämäki (7 646)
  129. Suomussalmi (7 595)
  130. Uusikaarlepyy (7 478)
  131. Kemijärvi (7 196)
  132. Oulainen (7 152)
  133. Kokemäki (7 016)
  134. Suonenjoki (6 938)
  135. Haapajärvi (6 899)
  136. Harjavalta (6 871)
  137. Ikaalinen (6 864)
  138. Inari (6 861)
  139. Haapavesi (6 670)
  140. Säkylä (6 649)
  141. Iitti (6 625)
  142. Kemiönsaari (6 608)
  143. Tyrnävä (6 605)
  144. Outokumpu (6 555)
  145. Virrat (6 516)
  146. Kittilä (6 438)
  147. Kruunupyy (6 413)
  148. Pälkäne (6 404)
  149. Kristiinankaupunki (6 401)
  150. Vöyri (6 389)
  151. Parkano (6 358)
  152. Rusko (6 350)
  153. Siuntio (6 150)
  154. Viitasaari (6 100)
  155. Tammela (6 021)
  156. Juva (5 932)
  157. Mäntyharju (5 681)
  158. Luoto (5 536)
  159. Ähtäri (5 523)
  160. Maalahti (5 453)
  161. Kannus (5 428)
  162. Jomala (5 383)
  163. Inkoo (5 329)
  164. Kangasniemi (5 311)
  165. Nakkila (5 255)
  166. Siikalatva (5 206)
  167. Pyhtää (5 130)
  168. Pornainen (5 068)
  169. Jokioinen (5 058)
  170. Siikajoki (5 035)
  171. Pyhäjärvi (5 033)
  172. Teuva (4 994)
  173. Ruokolahti (4 929)
  174. Askola (4 876)
  175. Sievi (4 830)
  176. Hankasalmi (4 780)
  177. Ilomantsi (4 748)
  178. Nousiainen (4 694)
  179. Joroinen (4 689)
  180. Parikkala (4 654)
  181. Urjala (4 649)
  182. Taipalsaari (4 630)
  183. Luumäki (4 543)
  184. Juuka (4 530)
  185. Isokyrö (4 473)
  186. Vesilahti (4 369)
  187. Kärkölä (4 325)
  188. Pielavesi (4 323)
  189. Tohmajärvi (4 312)
  190. Joutsa (4 295)
  191. Kaustinen (4 229)
  192. Ruovesi (4 214)
  193. Polvijärvi (4 203)
  194. Aura (3 961)
  195. Pihtipudas (3 934)
  196. Kolari (3 931)
  197. Taivalkoski (3 912)
  198. Ylitornio (3 890)
  199. Karstula (3 864)
  200. Sonkajärvi (3 844)
  201. Petäjävesi (3 770)
  202. Ranua (3 712)
  203. Uurainen (3 643)
  204. Sysmä (3 626)
  205. Kuortane (3 535)
  206. Vieremä (3 520)
  207. Salla (3 408)
  208. Rantasalmi (3 363)
  209. Savitaipale (3 326)
  210. Pello (3 303)
  211. Paltamo (3 236)
  212. Heinävesi (3 195)
  213. Rautjärvi (3 148)
  214. Posio (3 115)
  215. Virolahti (3 090)
  216. Veteli (3 067)
  217. Merikarvia (3 063)
  218. Pyhäjoki (3 053)
  219. Rautalampi (3 053)
  220. Toholampi (2 967)
  221. Lemi (2 962)
  222. Sauvo (2 953)
  223. Simo (2 950)
  224. Lappajärvi (2 925)
  225. Tervola (2 924)
  226. Padasjoki (2 859)
  227. Kaavi (2 808)
  228. Punkalaidun (2 785)
  229. Vimpeli (2 784)
  230. Vaala (2 738)
  231. Perho (2 708)
  232. Reisjärvi (2 707)
  233. Hartola (2 660)
  234. Lapinjärvi (2 622)
  235. Utajärvi (2 620)
  236. Finström (2 597)
  237. Konnevesi (2 590)
  238. Kärsämäki (2 540)
  239. Alavieska (2 518)
  240. Puolanka (2 489)
  241. Sulkava (2 481)
  242. Tuusniemi (2 434)
  243. Evijärvi (2 408)
  244. Toivakka (2 400)
  245. Karvia (2 319)
  246. Ypäjä (2 319)
  247. Muonio (2 299)
  248. Vehmaa (2 292)
  249. Koski Tl (2 289)
  250. Hyrynsalmi (2 199)
  251. Humppila (2 177)
  252. Kuhmoinen (2 166)
  253. Keitele (2 156)
  254. Hirvensalmi (2 155)
  255. Puumala (2 132)
  256. Lemland (2 113)
  257. Korsnäs (2 067)
  258. Rääkkylä (2 066)
  259. Pomarkku (2 063)
  260. Lumijoki (2 036)
  261. Soini (2 004)
  262. Marttila (2 000)
  263. Pyhäranta (1 990)
  264. Vesanto (1 973)
  265. Isojoki (1 925)
  266. Myrskylä (1 871)
  267. Miehikkälä (1 865)
  268. Pukkila (1 829)
  269. Kihniö (1 821)
  270. Saltvik (1 807)
  271. Enontekiö (1 803)
  272. Juupajoki (1 795)
  273. Jämijärvi (1 708)
  274. Taivassalo (1 658)
  275. Pertunmaa (1 654)
  276. Kinnula (1 599)
  277. Hammarland (1 598)
  278. Honkajoki (1 598)
  279. Pyhäntä (1 594)
  280. Multia (1 564)
  281. Rautavaara (1 561)
  282. Tervo (1 506)
  283. Siikainen (1 383)
  284. Enonkoski (1 367)
  285. Oripää (1 334)
  286. Kannonkoski (1 322)
  287. Kyyjärvi (1 289)
  288. Kaskinen (1 278)
  289. Ristijärvi (1 236)
  290. Utsjoki (1 220)
  291. Karijoki (1 207)
  292. Kivijärvi (1 108)
  293. Halsua (1 101)
  294. Merijärvi (1 078)
  295. Sund (1 011)
  296. Savukoski (1 009)
  297. Eckerö (959)
  298. Kustavi (959)
  299. Hailuoto (949)
  300. Pelkosenniemi (930)
  301. Lestijärvi (722)
  302. Luhanka (699)
  303. Föglö (524)
  304. Geta (509)
  305. Vårdö (460)
  306. Brändö (449)
  307. Lumparland (372)
  308. Kumlinge (307)
  309. Kökar (225)
  310. Sottunga (101)

LähteetMuokkaa

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2020M01*-2020M12* 31.12.2020. Tilastokeskus. Viitattu 11.2.2021.