Avaa päävalikko

Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia-luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 31. joulukuuta 2018[1]. Kuntien mediaanissa on Tammela (6 071). Lähimpänä keskiarvoa (17 733) on Kempele (17 921).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Lahti.
9. Kuopio.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
14. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Kotka.
20. Salo
21. Porvoo.
22. Kokkola.
24. Lohja.
27. Rauma.
29. Tuusula.
30. Kajaani.
  1. Helsinki (650 033)
  2. Espoo (283 944)
  3. Tampere (235 487)
  4. Vantaa (228 166)
  5. Oulu (203 623)
  6. Turku (191 664)
  7. Jyväskylä (141 414)
  8. Lahti (120 002)
  9. Kuopio (118 727)
  10. Pori (84 391)
  11. Kouvola (83 231)
  12. Joensuu (76 577)
  13. Lappeenranta (72 705)
  14. Vaasa (67 596)
  15. Hämeenlinna (67 558)
  16. Seinäjoki (63 296)
  17. Rovaniemi (62 963)
  18. Mikkeli (53 843)
  19. Kotka (52 930)
  20. Salo (52 332)
  21. Porvoo (50 290)
  22. Kokkola (47 660)
  23. Hyvinkää (46 518)
  24. Lohja (46 324)
  25. Järvenpää (43 421)
  26. Nurmijärvi (42 677)
  27. Rauma (39 377)
  28. Kirkkonummi (39 275)
  29. Tuusula (38 644)
  30. Kajaani (36 978)
  31. Kerava (36 279)
  32. Savonlinna (33 607)
  33. Nokia (33 527)
  34. Kaarina (33 474)
  35. Ylöjärvi (32 980)
  36. Kangasala (31 679)
  37. Vihti (29 228)
  38. Riihimäki (28 750)
  39. Raasepori (27 626)
  40. Imatra (26 935)
  41. Raahe (24 822)
  42. Sastamala (24 635)
  43. Raisio (24 198)
  44. Hollola (23 591)
  45. Lempäälä (23 204)
  46. Tornio (21 872)
  47. Siilinjärvi (21 675)
  48. Iisalmi (21 469)
  49. Valkeakoski (21 143)
  50. Kemi (21 024)
  51. Kurikka (20 959)
  52. Varkaus (20 840)
  53. Mäntsälä (20 704)
  54. Sipoo (20 643)
  55. Jämsä (20 608)
  56. Hamina (20 297)
  57. Lieto (19 831)
  58. Mustasaari (19 440)
  59. Pirkkala (19 363)
  60. Pietarsaari (19 278)
  61. Naantali (19 238)
  62. Laukaa (18 929)
  63. Heinola (18 898)
  64. Äänekoski (18 845)
  65. Pieksämäki (17 935)
  66. Kempele (17 921)
  67. Forssa (17 042)
  68. Akaa (16 615)
  69. Janakkala (16 455)
  70. Orimattila (16 094)
  71. Loimaa (16 037)
  72. Kauhava (16 033)
  73. Uusikaupunki (15 713)
  74. Ylivieska (15 216)
  75. Parainen (15 209)
  76. Kuusamo (15 205)
  77. Loviisa (14 894)
  78. Kontiolahti (14 841)
  79. Lapua (14 434)
  80. Kauhajoki (13 374)
  81. Ulvila (13 027)
  82. Kalajoki (12 383)
  83. Ilmajoki (12 184)
  84. Liperi (12 149)
  85. Maarianhamina (11 775)
  86. Eura (11 747)
  87. Alavus (11 544)
  88. Kankaanpää (11 472)
  89. Lieksa (11 097)
  90. Pedersören kunta (11 011)
  91. Paimio (10 835)
  92. Nivala (10 732)
  93. Hämeenkyrö (10 511)
  94. Sotkamo (10 403)
  95. Kitee (10 359)
  96. Muurame (10 169)
  97. Liminka (10 154)
  98. Huittinen (10 093)
  99. Mänttä-Vilppula (9 983)
  100. Ii (9 851)
  101. Keuruu (9 766)
  102. Alajärvi (9 705)
  103. Leppävirta (9 660)
  104. Lapinlahti (9 620)
  105. Kauniainen (9 601)
  106. Masku (9 550)
  107. Hattula (9 474)
  108. Närpiö (9 473)
  109. Eurajoki (9 452)
  110. Saarijärvi (9 422)
  111. Orivesi (9 224)
  112. Muhos (8 977)
  113. Somero (8 834)
  114. Karkkila (8 794)
  115. Laitila (8 646)
  116. Sodankylä (8 442)
  117. Hausjärvi (8 416)
  118. Hanko (8 400)
  119. Pöytyä (8 335)
  120. Kuhmo (8 333)
  121. Keminmaa (8 149)
  122. Kiuruvesi (8 149)
  123. Asikkala (8 148)
  124. Laihia (8 058)
  125. Pudasjärvi (7 993)
  126. Loppi (7 873)
  127. Suomussalmi (7 862)
  128. Mynämäki (7 765)
  129. Nurmes (7 644)
  130. Uusikaarlepyy (7 458)
  131. Oulainen (7 430)
  132. Kemijärvi (7 375)
  133. Kokemäki (7 226)
  134. Haapajärvi (7 149)
  135. Suonenjoki (7 149)
  136. Harjavalta (7 027)
  137. Ikaalinen (7 005)
  138. Inari (6 911)
  139. Haapavesi (6 855)
  140. Säkylä (6 819)
  141. Outokumpu (6 812)
  142. Iitti (6 766)
  143. Tyrnävä (6 754)
  144. Virrat (6 741)
  145. Kemiönsaari (6 721)
  146. Vöyri (6 611)
  147. Kristiinankaupunki (6 594)
  148. Kruunupyy (6 507)
  149. Pälkäne (6 499)
  150. Parkano (6 473)
  151. Kittilä (6 423)
  152. Viitasaari (6 255)
  153. Rusko (6 248)
  154. Juva (6 227)
  155. Siuntio (6 133)
  156. Tammela (6 071)
  157. Mäntyharju (5 924)
  158. Ähtäri (5 709)
  159. Kannus (5 503)
  160. Maalahti (5 475)
  161. Kangasniemi (5 449)
  162. Nakkila (5 437)
  163. Inkoo (5 408)
  164. Luoto (5 347)
  165. Siikalatva (5 301)
  166. Pyhäjärvi (5 247)
  167. Siikajoki (5 246)
  168. Jokioinen (5 197)
  169. Pyhtää (5 194)
  170. Teuva (5 156)
  171. Ruokolahti (5 096)
  172. Pornainen (5 073)
  173. Jomala (5 033)
  174. Sievi (4 984)
  175. Ilomantsi (4 970)
  176. Askola (4 960)
  177. Hankasalmi (4 936)
  178. Parikkala (4 844)
  179. Joroinen (4 820)
  180. Urjala (4 793)
  181. Nousiainen (4 740)
  182. Taipalsaari (4 715)
  183. Juuka (4 705)
  184. Luumäki (4 660)
  185. Isokyrö (4 599)
  186. Pielavesi (4 497)
  187. Tohmajärvi (4 480)
  188. Joutsa (4 470)
  189. Kärkölä (4 456)
  190. Vesilahti (4 396)
  191. Ruovesi (4 395)
  192. Polvijärvi (4 309)
  193. Kaustinen (4 273)
  194. Pihtipudas (4 055)
  195. Karstula (4 031)
  196. Taivalkoski (4 022)
  197. Ylitornio (4 017)
  198. Aura (3 986)
  199. Sonkajärvi (3 969)
  200. Petäjävesi (3 900)
  201. Ranua (3 895)
  202. Kolari (3 824)
  203. Uurainen (3 779)
  204. Sysmä (3 750)
  205. Vieremä (3 677)
  206. Kuortane (3 573)
  207. Rantasalmi (3 512)
  208. Salla (3 493)
  209. Pello (3 439)
  210. Savitaipale (3 430)
  211. Paltamo (3 335)
  212. Rautjärvi (3 335)
  213. Heinävesi (3 330)
  214. Posio (3 236)
  215. Rautalampi (3 195)
  216. Veteli (3 172)
  217. Virolahti (3 150)
  218. Pyhäjoki (3 146)
  219. Merikarvia (3 114)
  220. Toholampi (3 110)
  221. Lappajärvi (3 078)
  222. Tervola (3 063)
  223. Simo (3 044)
  224. Lemi (3 040)
  225. Sauvo (2 999)
  226. Kaavi (2 992)
  227. Padasjoki (2 962)
  228. Vimpeli (2 904)
  229. Punkalaidun (2 900)
  230. Vaala (2 871)
  231. Perho (2 824)
  232. Hartola (2 780)
  233. Reisjärvi (2 742)
  234. Konnevesi (2 702)
  235. Utajärvi (2 700)
  236. Lapinjärvi (2 665)
  237. Kärsämäki (2 612)
  238. Puolanka (2 599)
  239. Finström (2 594)
  240. Alavieska (2 576)
  241. Tuusniemi (2 555)
  242. Sulkava (2 528)
  243. Evijärvi (2 473)
  244. Toivakka (2 403)
  245. Karvia (2 385)
  246. Ypäjä (2 359)
  247. Koski Tl (2 341)
  248. Muonio (2 302)
  249. Hyrynsalmi (2 286)
  250. Vehmaa (2 285)
  251. Keitele (2 242)
  252. Humppila (2 241)
  253. Kuhmoinen (2 241)
  254. Puumala (2 197)
  255. Rääkkylä (2 179)
  256. Hirvensalmi (2 151)
  257. Pomarkku (2 150)
  258. Valtimo (2 143)
  259. Korsnäs (2 121)
  260. Soini (2 085)
  261. Vesanto (2 061)
  262. Lumijoki (2 054)
  263. Lemland (2 033)
  264. Pyhäranta (2 028)
  265. Marttila (2 020)
  266. Isojoki (1 974)
  267. Miehikkälä (1 943)
  268. Myrskylä (1 919)
  269. Kihniö (1 910)
  270. Pukkila (1 900)
  271. Juupajoki (1 881)
  272. Enontekiö (1 856)
  273. Saltvik (1 854)
  274. Jämijärvi (1 807)
  275. Pertunmaa (1 714)
  276. Honkajoki (1 664)
  277. Taivassalo (1 663)
  278. Rautavaara (1 652)
  279. Kinnula (1 615)
  280. Multia (1 587)
  281. Hammarland (1 582)
  282. Tervo (1 567)
  283. Pyhäntä (1 557)
  284. Siikainen (1 459)
  285. Enonkoski (1 403)
  286. Oripää (1 365)
  287. Kannonkoski (1 352)
  288. Kyyjärvi (1 345)
  289. Ristijärvi (1 289)
  290. Karijoki (1 274)
  291. Kaskinen (1 263)
  292. Utsjoki (1 232)
  293. Halsua (1 165)
  294. Kivijärvi (1 101)
  295. Merijärvi (1 100)
  296. Sund (1 030)
  297. Savukoski (1 016)
  298. Hailuoto (974)
  299. Eckerö (959)
  300. Pelkosenniemi (954)
  301. Kustavi (926)
  302. Lestijärvi (737)
  303. Luhanka (709)
  304. Föglö (533)
  305. Geta (507)
  306. Brändö (447)
  307. Vårdö (446)
  308. Lumparland (382)
  309. Kumlinge (314)
  310. Kökar (235)
  311. Sottunga (91)

LähteetMuokkaa

  1. Ennakkoväkiluku sukupuolen mukaan alueittain 2018 31.12.2018. Tilastokeskus. Viitattu 3.2.2019.