Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia-luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 30. kesäkuuta 2020[1]. Kuntien mediaanissa ovat Tammela (6 035) ja Juva (6 030). Lähimpänä keskiarvoa (17 828) on Pieksämäki (17 605).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Lahti.
9. Kuopio.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Kotka.
20. Salo
21. Porvoo.
22. Kokkola.
24. Lohja.
28. Rauma.
29. Tuusula.
30. Kerava.
  1. Helsinki (655 395)
  2. Espoo (291 086)
  3. Tampere (238 671)
  4. Vantaa (235 768)
  5. Oulu (205 750)
  6. Turku (192 794)
  7. Jyväskylä (142 282)
  8. Lahti (119 884)
  9. Kuopio (119 076)
  10. Pori (83 790)
  11. Kouvola (81 808)
  12. Joensuu (76 453)
  13. Lappeenranta (72 266)
  14. Hämeenlinna (67 713)
  15. Vaasa (67 012)
  16. Seinäjoki (63 913)
  17. Rovaniemi (63 010)
  18. Mikkeli (53 028)
  19. Kotka (51 889)
  20. Salo (51 778)
  21. Porvoo (50 590)
  22. Kokkola (47 792)
  23. Hyvinkää (46 612)
  24. Lohja (45 982)
  25. Järvenpää (44 019)
  26. Nurmijärvi (43 313)
  27. Kirkkonummi (39 983)
  28. Rauma (39 015)
  29. Tuusula (38 769)
  30. Kerava (37 051)
  31. Kajaani (36 597)
  32. Kaarina (34 294)
  33. Nokia (34 294)
  34. Ylöjärvi (33 236)
  35. Savonlinna (32 913)
  36. Kangasala (32 091)
  37. Vihti (29 235)
  38. Riihimäki (28 819)
  39. Raasepori (27 597)
  40. Imatra (26 361)
  41. Raahe (24 577)
  42. Raisio (24 263)
  43. Sastamala (24 139)
  44. Lempäälä (23 697)
  45. Hollola (23 400)
  46. Tornio (21 614)
  47. Sipoo (21 488)
  48. Siilinjärvi (21 428)
  49. Iisalmi (21 350)
  50. Valkeakoski (20 892)
  51. Mäntsälä (20 739)
  52. Kemi (20 586)
  53. Kurikka (20 550)
  54. Varkaus (20 392)
  55. Jämsä (20 120)
  56. Lieto (20 062)
  57. Hamina (20 048)
  58. Pirkkala (19 764)
  59. Mustasaari (19 446)
  60. Naantali (19 373)
  61. Pietarsaari (19 198)
  62. Laukaa (18 884)
  63. Äänekoski (18 679)
  64. Kempele (18 636)
  65. Heinola (18 552)
  66. Pieksämäki (17 605)
  67. Forssa (16 864)
  68. Akaa (16 481)
  69. Janakkala (16 354)
  70. Orimattila (15 992)
  71. Loimaa (15 834)
  72. Kauhava (15 701)
  73. Uusikaupunki (15 470)
  74. Ylivieska (15 312)
  75. Kuusamo (15 134)
  76. Parainen (15 094)
  77. Kontiolahti (14 812)
  78. Loviisa (14 754)
  79. Lapua (14 331)
  80. Kauhajoki (13 172)
  81. Ulvila (12 855)
  82. Kalajoki (12 413)
  83. Ilmajoki (12 334)
  84. Liperi (12 070)
  85. Maarianhamina (11 746)
  86. Eura (11 608)
  87. Alavus (11 416)
  88. Kankaanpää (11 234)
  89. Pedersören kunta (11 141)
  90. Paimio (10 902)
  91. Lieksa (10 845)
  92. Nivala (10 622)
  93. Hämeenkyrö (10 415)
  94. Sotkamo (10 326)
  95. Liminka (10 258)
  96. Muurame (10 199)
  97. Kitee (10 057)
  98. Huittinen (10 029)
  99. Kauniainen (9 867)
  100. Ii (9 848)
  101. Mänttä-Vilppula (9 813)
  102. Masku (9 542)
  103. Närpiö (9 540)
  104. Keuruu (9 520)
  105. Alajärvi (9 506)
  106. Nurmes (9 504)
  107. Leppävirta (9 451)
  108. Lapinlahti (9 420)
  109. Hattula (9 419)
  110. Eurajoki (9 399)
  111. Saarijärvi (9 268)
  112. Orivesi (9 101)
  113. Muhos (8 942)
  114. Karkkila (8 718)
  115. Somero (8 688)
  116. Laitila (8 545)
  117. Sodankylä (8 310)
  118. Pöytyä (8 276)
  119. Hausjärvi (8 226)
  120. Hanko (8 182)
  121. Kuhmo (8 148)
  122. Keminmaa (8 062)
  123. Asikkala (8 046)
  124. Laihia (8 025)
  125. Kiuruvesi (7 940)
  126. Loppi (7 861)
  127. Pudasjärvi (7 829)
  128. Suomussalmi (7 649)
  129. Mynämäki (7 643)
  130. Uusikaarlepyy (7 496)
  131. Kemijärvi (7 302)
  132. Oulainen (7 283)
  133. Kokemäki (7 104)
  134. Suonenjoki (7 018)
  135. Haapajärvi (6 992)
  136. Harjavalta (6 948)
  137. Ikaalinen (6 894)
  138. Inari (6 866)
  139. Haapavesi (6 753)
  140. Iitti (6 710)
  141. Säkylä (6 705)
  142. Kemiönsaari (6 658)
  143. Outokumpu (6 607)
  144. Tyrnävä (6 599)
  145. Virrat (6 536)
  146. Kristiinankaupunki (6 485)
  147. Pälkäne (6 446)
  148. Kruunupyy (6 442)
  149. Vöyri (6 434)
  150. Kittilä (6 392)
  151. Parkano (6 388)
  152. Rusko (6 324)
  153. Siuntio (6 171)
  154. Viitasaari (6 136)
  155. Tammela (6 035)
  156. Juva (6 030)
  157. Mäntyharju (5 765)
  158. Ähtäri (5 576)
  159. Luoto (5 519)
  160. Maalahti (5 488)
  161. Kannus (5 433)
  162. Inkoo (5 380)
  163. Kangasniemi (5 335)
  164. Nakkila (5 303)
  165. Jomala (5 294)
  166. Siikalatva (5 222)
  167. Pyhtää (5 182)
  168. Siikajoki (5 095)
  169. Pyhäjärvi (5 090)
  170. Jokioinen (5 087)
  171. Pornainen (5 051)
  172. Teuva (5 043)
  173. Ruokolahti (5 000)
  174. Askola (4 937)
  175. Sievi (4 889)
  176. Hankasalmi (4 818)
  177. Ilomantsi (4 804)
  178. Joroinen (4 738)
  179. Nousiainen (4 710)
  180. Parikkala (4 707)
  181. Taipalsaari (4 680)
  182. Urjala (4 675)
  183. Juuka (4 574)
  184. Luumäki (4 562)
  185. Isokyrö (4 486)
  186. Pielavesi (4 377)
  187. Vesilahti (4 370)
  188. Kärkölä (4 360)
  189. Tohmajärvi (4 360)
  190. Joutsa (4 353)
  191. Ruovesi (4 265)
  192. Kaustinen (4 262)
  193. Polvijärvi (4 247)
  194. Pihtipudas (4 007)
  195. Taivalkoski (3 945)
  196. Aura (3 931)
  197. Karstula (3 921)
  198. Ylitornio (3 905)
  199. Sonkajärvi (3 872)
  200. Kolari (3 867)
  201. Petäjävesi (3 820)
  202. Ranua (3 743)
  203. Uurainen (3 677)
  204. Sysmä (3 648)
  205. Kuortane (3 546)
  206. Vieremä (3 536)
  207. Rantasalmi (3 406)
  208. Salla (3 403)
  209. Savitaipale (3 368)
  210. Pello (3 330)
  211. Paltamo (3 268)
  212. Heinävesi (3 241)
  213. Rautjärvi (3 186)
  214. Posio (3 167)
  215. Rautalampi (3 119)
  216. Veteli (3 113)
  217. Virolahti (3 096)
  218. Pyhäjoki (3 082)
  219. Merikarvia (3 066)
  220. Toholampi (3 035)
  221. Tervola (3 003)
  222. Simo (2 979)
  223. Lemi (2 974)
  224. Lappajärvi (2 967)
  225. Sauvo (2 935)
  226. Padasjoki (2 884)
  227. Punkalaidun (2 854)
  228. Kaavi (2 836)
  229. Vimpeli (2 812)
  230. Vaala (2 785)
  231. Perho (2 730)
  232. Reisjärvi (2 720)
  233. Hartola (2 680)
  234. Utajärvi (2 643)
  235. Konnevesi (2 623)
  236. Lapinjärvi (2 623)
  237. Finström (2 599)
  238. Kärsämäki (2 578)
  239. Puolanka (2 529)
  240. Alavieska (2 522)
  241. Sulkava (2 474)
  242. Tuusniemi (2 469)
  243. Evijärvi (2 424)
  244. Toivakka (2 401)
  245. Karvia (2 331)
  246. Ypäjä (2 325)
  247. Vehmaa (2 316)
  248. Koski Tl (2 301)
  249. Muonio (2 296)
  250. Hyrynsalmi (2 238)
  251. Kuhmoinen (2 195)
  252. Humppila (2 185)
  253. Keitele (2 171)
  254. Hirvensalmi (2 128)
  255. Puumala (2 126)
  256. Rääkkylä (2 100)
  257. Lemland (2 090)
  258. Korsnäs (2 077)
  259. Pomarkku (2 064)
  260. Soini (2 045)
  261. Lumijoki (2 036)
  262. Marttila (2 027)
  263. Pyhäranta (1 998)
  264. Vesanto (1 994)
  265. Isojoki (1 939)
  266. Myrskylä (1 870)
  267. Kihniö (1 854)
  268. Enontekiö (1 849)
  269. Miehikkälä (1 846)
  270. Pukkila (1 843)
  271. Saltvik (1 842)
  272. Juupajoki (1 827)
  273. Jämijärvi (1 727)
  274. Pertunmaa (1 691)
  275. Taivassalo (1 660)
  276. Kinnula (1 623)
  277. Honkajoki (1 598)
  278. Rautavaara (1 584)
  279. Pyhäntä (1 582)
  280. Multia (1 577)
  281. Hammarland (1 574)
  282. Tervo (1 518)
  283. Siikainen (1 431)
  284. Enonkoski (1 382)
  285. Oripää (1 345)
  286. Kannonkoski (1 324)
  287. Kyyjärvi (1 314)
  288. Kaskinen (1 275)
  289. Ristijärvi (1 251)
  290. Karijoki (1 229)
  291. Utsjoki (1 206)
  292. Halsua (1 115)
  293. Kivijärvi (1 100)
  294. Merijärvi (1 083)
  295. Savukoski (1 008)
  296. Sund (1 008)
  297. Eckerö (966)
  298. Hailuoto (959)
  299. Pelkosenniemi (947)
  300. Kustavi (942)
  301. Lestijärvi (717)
  302. Luhanka (690)
  303. Föglö (526)
  304. Geta (509)
  305. Vårdö (450)
  306. Brändö (442)
  307. Lumparland (363)
  308. Kumlinge (311)
  309. Kökar (221)
  310. Sottunga (87)

LähteetMuokkaa

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2020M01*-2020M06* 30.6.2020. Tilastokeskus. Viitattu 20.8.2020.