Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia-luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 31. tammikuuta 2020[1]. Kuntien mediaanissa ovat Juva (6 086) ja Tammela (6 016). Lähimpänä keskiarvoa (17 828) on Pieksämäki (17 661).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Lahti.
9. Kuopio.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Kotka.
20. Salo
21. Porvoo.
22. Kokkola.
24. Lohja.
28. Rauma.
29. Tuusula.
30. Kerava.
  1. Helsinki (655 281)
  2. Espoo (290 200)
  3. Tampere (238 420)
  4. Vantaa (233 383)
  5. Oulu (205 629)
  6. Turku (193 176)
  7. Jyväskylä (142 477)
  8. Lahti (119 917)
  9. Kuopio (119 379)
  10. Pori (83 905)
  11. Kouvola (82 104)
  12. Joensuu (76 840)
  13. Lappeenranta (72 667)
  14. Hämeenlinna (67 658)
  15. Vaasa (67 623)
  16. Seinäjoki (63 834)
  17. Rovaniemi (63 128)
  18. Mikkeli (53 197)
  19. Kotka (52 096)
  20. Salo (51 790)
  21. Porvoo (50 361)
  22. Kokkola (47 724)
  23. Hyvinkää (46 507)
  24. Lohja (45 975)
  25. Järvenpää (43 739)
  26. Nurmijärvi (43 036)
  27. Kirkkonummi (39 613)
  28. Rauma (39 190)
  29. Tuusula (38 628)
  30. Kerava (36 789)
  31. Kajaani (36 700)
  32. Kaarina (33 979)
  33. Nokia (33 966)
  34. Ylöjärvi (33 216)
  35. Savonlinna (32 976)
  36. Kangasala (31 897)
  37. Vihti (29 160)
  38. Riihimäki (28 815)
  39. Raasepori (27 537)
  40. Imatra (26 509)
  41. Raahe (24 679)
  42. Sastamala (24 251)
  43. Raisio (24 096)
  44. Lempäälä (23 511)
  45. Hollola (23 428)
  46. Tornio (21 640)
  47. Siilinjärvi (21 446)
  48. Iisalmi (21 374)
  49. Sipoo (21 257)
  50. Valkeakoski (20 937)
  51. Kemi (20 742)
  52. Mäntsälä (20 716)
  53. Kurikka (20 656)
  54. Varkaus (20 562)
  55. Jämsä (20 157)
  56. Hamina (20 134)
  57. Lieto (20 012)
  58. Pirkkala (19 673)
  59. Mustasaari (19 437)
  60. Naantali (19 301)
  61. Pietarsaari (19 212)
  62. Laukaa (18 886)
  63. Äänekoski (18 759)
  64. Heinola (18 661)
  65. Kempele (18 342)
  66. Pieksämäki (17 661)
  67. Forssa (16 906)
  68. Akaa (16 476)
  69. Janakkala (16 395)
  70. Orimattila (16 005)
  71. Loimaa (15 843)
  72. Kauhava (15 716)
  73. Uusikaupunki (15 506)
  74. Ylivieska (15 258)
  75. Kuusamo (15 135)
  76. Parainen (15 105)
  77. Kontiolahti (14 819)
  78. Loviisa (14 786)
  79. Lapua (14 280)
  80. Kauhajoki (13 187)
  81. Ulvila (12 864)
  82. Kalajoki (12 358)
  83. Ilmajoki (12 278)
  84. Liperi (12 100)
  85. Maarianhamina (11 696)
  86. Eura (11 616)
  87. Alavus (11 452)
  88. Kankaanpää (11 272)
  89. Pedersören kunta (11 094)
  90. Lieksa (10 869)
  91. Paimio (10 848)
  92. Nivala (10 643)
  93. Hämeenkyrö (10 401)
  94. Sotkamo (10 334)
  95. Liminka (10 209)
  96. Kitee (10 129)
  97. Muurame (10 129)
  98. Huittinen (10 051)
  99. Mänttä-Vilppula (9 850)
  100. Ii (9 834)
  101. Kauniainen (9 800)
  102. Keuruu (9 584)
  103. Alajärvi (9 550)
  104. Masku (9 532)
  105. Nurmes (9 522)
  106. Närpiö (9 479)
  107. Lapinlahti (9 468)
  108. Leppävirta (9 450)
  109. Hattula (9 408)
  110. Eurajoki (9 386)
  111. Saarijärvi (9 300)
  112. Orivesi (9 159)
  113. Muhos (8 922)
  114. Karkkila (8 723)
  115. Somero (8 715)
  116. Laitila (8 571)
  117. Sodankylä (8 300)
  118. Pöytyä (8 273)
  119. Hausjärvi (8 247)
  120. Hanko (8 203)
  121. Kuhmo (8 187)
  122. Asikkala (8 067)
  123. Keminmaa (8 067)
  124. Laihia (8 016)
  125. Kiuruvesi (7 987)
  126. Pudasjärvi (7 860)
  127. Loppi (7 833)
  128. Suomussalmi (7 709)
  129. Mynämäki (7 653)
  130. Uusikaarlepyy (7 473)
  131. Kemijärvi (7 283)
  132. Oulainen (7 268)
  133. Kokemäki (7 108)
  134. Suonenjoki (7 060)
  135. Haapajärvi (6 999)
  136. Harjavalta (6 929)
  137. Inari (6 922)
  138. Ikaalinen (6 921)
  139. Haapavesi (6 760)
  140. Säkylä (6 709)
  141. Iitti (6 689)
  142. Outokumpu (6 679)
  143. Tyrnävä (6 639)
  144. Kemiönsaari (6 619)
  145. Virrat (6 536)
  146. Kristiinankaupunki (6 504)
  147. Kittilä (6 474)
  148. Vöyri (6 455)
  149. Kruunupyy (6 424)
  150. Pälkäne (6 421)
  151. Parkano (6 400)
  152. Rusko (6 334)
  153. Viitasaari (6 168)
  154. Siuntio (6 128)
  155. Juva (6 086)
  156. Tammela (6 016)
  157. Mäntyharju (5 786)
  158. Ähtäri (5 608)
  159. Maalahti (5 471)
  160. Kannus (5 459)
  161. Luoto (5 424)
  162. Inkoo (5 385)
  163. Kangasniemi (5 349)
  164. Nakkila (5 321)
  165. Jomala (5 235)
  166. Siikalatva (5 235)
  167. Pyhtää (5 162)
  168. Siikajoki (5 140)
  169. Jokioinen (5 139)
  170. Pyhäjärvi (5 107)
  171. Teuva (5 069)
  172. Pornainen (5 037)
  173. Ruokolahti (4 997)
  174. Askola (4 942)
  175. Sievi (4 897)
  176. Hankasalmi (4 858)
  177. Ilomantsi (4 856)
  178. Joroinen (4 771)
  179. Parikkala (4 728)
  180. Nousiainen (4 712)
  181. Urjala (4 686)
  182. Taipalsaari (4 665)
  183. Luumäki (4 618)
  184. Juuka (4 594)
  185. Isokyrö (4 510)
  186. Pielavesi (4 383)
  187. Joutsa (4 374)
  188. Kärkölä (4 365)
  189. Tohmajärvi (4 364)
  190. Vesilahti (4 354)
  191. Ruovesi (4 274)
  192. Kaustinen (4 249)
  193. Polvijärvi (4 248)
  194. Pihtipudas (4 032)
  195. Taivalkoski (3 968)
  196. Aura (3 941)
  197. Karstula (3 940)
  198. Ylitornio (3 915)
  199. Sonkajärvi (3 895)
  200. Kolari (3 844)
  201. Petäjävesi (3 828)
  202. Ranua (3 762)
  203. Uurainen (3 677)
  204. Sysmä (3 645)
  205. Vieremä (3 572)
  206. Kuortane (3 548)
  207. Rantasalmi (3 425)
  208. Salla (3 398)
  209. Savitaipale (3 375)
  210. Pello (3 362)
  211. Paltamo (3 268)
  212. Heinävesi (3 251)
  213. Rautjärvi (3 215)
  214. Posio (3 174)
  215. Veteli (3 125)
  216. Rautalampi (3 115)
  217. Virolahti (3 114)
  218. Pyhäjoki (3 086)
  219. Merikarvia (3 062)
  220. Toholampi (3 031)
  221. Tervola (3 007)
  222. Lappajärvi (2 986)
  223. Simo (2 981)
  224. Lemi (2 970)
  225. Sauvo (2 961)
  226. Kaavi (2 895)
  227. Padasjoki (2 891)
  228. Punkalaidun (2 826)
  229. Vimpeli (2 812)
  230. Vaala (2 791)
  231. Perho (2 757)
  232. Reisjärvi (2 707)
  233. Hartola (2 693)
  234. Utajärvi (2 658)
  235. Konnevesi (2 622)
  236. Lapinjärvi (2 612)
  237. Finström (2 592)
  238. Kärsämäki (2 572)
  239. Puolanka (2 524)
  240. Alavieska (2 514)
  241. Sulkava (2 489)
  242. Tuusniemi (2 469)
  243. Evijärvi (2 430)
  244. Toivakka (2 379)
  245. Ypäjä (2 343)
  246. Karvia (2 342)
  247. Muonio (2 321)
  248. Koski Tl (2 307)
  249. Vehmaa (2 296)
  250. Hyrynsalmi (2 263)
  251. Keitele (2 203)
  252. Kuhmoinen (2 201)
  253. Humppila (2 179)
  254. Puumala (2 131)
  255. Hirvensalmi (2 128)
  256. Rääkkylä (2 122)
  257. Pomarkku (2 084)
  258. Korsnäs (2 080)
  259. Soini (2 048)
  260. Lemland (2 047)
  261. Lumijoki (2 020)
  262. Pyhäranta (2 015)
  263. Marttila (2 012)
  264. Vesanto (2 011)
  265. Isojoki (1 947)
  266. Myrskylä (1 873)
  267. Kihniö (1 869)
  268. Miehikkälä (1 858)
  269. Pukkila (1 856)
  270. Saltvik (1 846)
  271. Juupajoki (1 841)
  272. Enontekiö (1 836)
  273. Jämijärvi (1 734)
  274. Pertunmaa (1 685)
  275. Taivassalo (1 644)
  276. Honkajoki (1 620)
  277. Kinnula (1 620)
  278. Rautavaara (1 606)
  279. Hammarland (1 587)
  280. Pyhäntä (1 572)
  281. Multia (1 563)
  282. Tervo (1 523)
  283. Siikainen (1 431)
  284. Enonkoski (1 361)
  285. Kannonkoski (1 336)
  286. Oripää (1 328)
  287. Kyyjärvi (1 312)
  288. Ristijärvi (1 267)
  289. Kaskinen (1 250)
  290. Karijoki (1 236)
  291. Utsjoki (1 211)
  292. Halsua (1 116)
  293. Merijärvi (1 091)
  294. Kivijärvi (1 089)
  295. Sund (1 020)
  296. Savukoski (1 007)
  297. Hailuoto (952)
  298. Eckerö (946)
  299. Kustavi (943)
  300. Pelkosenniemi (940)
  301. Lestijärvi (719)
  302. Luhanka (690)
  303. Föglö (530)
  304. Geta (502)
  305. Vårdö (444)
  306. Brändö (443)
  307. Lumparland (364)
  308. Kumlinge (315)
  309. Kökar (231)
  310. Sottunga (87)

LähteetMuokkaa

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2020M01*- 31.1.2020. Tilastokeskus. Viitattu 1.3.2020.