Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Wikipedia-luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan

Tämä on luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan 30. kesäkuuta 2021[1]. Kuntien mediaanissa on Tammela (5 995). Lähimpänä keskiarvoa (17 935) on Pieksämäki (17 401).

2. Espoo.
4. Vantaa.
5. Oulu.
6. Turku.
8. Kuopio.
9. Lahti.
10. Pori.
11. Kouvola.
12. Joensuu.
15. Vaasa.
18. Mikkeli.
19. Salo
20. Kotka.
21. Porvoo.
22. Kokkola.
24. Lohja.
28. Tuusula.
29. Rauma.
30. Kerava.
  1. Helsinki (656 611)
  2. Espoo (294 836)
  3. Tampere (241 984)
  4. Vantaa (238 627)
  5. Oulu (207 762)
  6. Turku (193 924)
  7. Jyväskylä (143 065)
  8. Kuopio (120 341)
  9. Lahti (120 227)
  10. Pori (83 705)
  11. Kouvola (81 055)
  12. Joensuu (76 569)
  13. Lappeenranta (72 221)
  14. Hämeenlinna (67 959)
  15. Vaasa (67 016)
  16. Seinäjoki (64 423)
  17. Rovaniemi (63 523)
  18. Mikkeli (52 385)
  19. Salo (51 593)
  20. Kotka (51 555)
  21. Porvoo (50 931)
  22. Kokkola (48 008)
  23. Hyvinkää (46 805)
  24. Lohja (46 044)
  25. Järvenpää (44 999)
  26. Nurmijärvi (44 075)
  27. Kirkkonummi (40 336)
  28. Tuusula (39 301)
  29. Rauma (39 025)
  30. Kerava (37 262)
  31. Kajaani (36 482)
  32. Kaarina (35 156)
  33. Nokia (34 601)
  34. Ylöjärvi (33 439)
  35. Savonlinna (32 599)
  36. Kangasala (32 400)
  37. Vihti (29 380)
  38. Riihimäki (28 716)
  39. Raasepori (27 694)
  40. Imatra (25 912)
  41. Raisio (24 702)
  42. Raahe (24 346)
  43. Sastamala (24 106)
  44. Lempäälä (23 967)
  45. Hollola (23 248)
  46. Sipoo (22 134)
  47. Tornio (21 468)
  48. Siilinjärvi (21 293)
  49. Iisalmi (21 040)
  50. Mäntsälä (20 876)
  51. Valkeakoski (20 697)
  52. Kurikka (20 400)
  53. Kemi (20 246)
  54. Varkaus (20 218)
  55. Lieto (20 212)
  56. Pirkkala (19 947)
  57. Jämsä (19 891)
  58. Hamina (19 858)
  59. Mustasaari (19 524)
  60. Naantali (19 475)
  61. Pietarsaari (19 163)
  62. Kempele (19 020)
  63. Laukaa (18 861)
  64. Äänekoski (18 495)
  65. Heinola (18 489)
  66. Pieksämäki (17 401)
  67. Forssa (16 727)
  68. Akaa (16 493)
  69. Janakkala (16 386)
  70. Orimattila (15 900)
  71. Loimaa (15 751)
  72. Uusikaupunki (15 532)
  73. Kauhava (15 501)
  74. Ylivieska (15 342)
  75. Kuusamo (15 154)
  76. Parainen (15 144)
  77. Kontiolahti (14 946)
  78. Loviisa (14 744)
  79. Lapua (14 205)
  80. Kauhajoki (12 963)
  81. Kankaanpää (12 789)
  82. Ulvila (12 756)
  83. Kalajoki (12 467)
  84. Ilmajoki (12 371)
  85. Liperi (12 012)
  86. Maarianhamina (11 766)
  87. Eura (11 480)
  88. Alavus (11 279)
  89. Pedersören kunta (11 208)
  90. Paimio (10 959)
  91. Lieksa (10 622)
  92. Nivala (10 456)
  93. Hämeenkyrö (10 407)
  94. Muurame (10 381)
  95. Sotkamo (10 336)
  96. Liminka (10 253)
  97. Kauniainen (10 214)
  98. Kitee (9 939)
  99. Ii (9 917)
  100. Huittinen (9 912)
  101. Mänttä-Vilppula (9 662)
  102. Närpiö (9 615)
  103. Masku (9 564)
  104. Nurmes (9 494)
  105. Keuruu (9 491)
  106. Eurajoki (9 409)
  107. Hattula (9 403)
  108. Alajärvi (9 391)
  109. Leppävirta (9 339)
  110. Lapinlahti (9 306)
  111. Saarijärvi (9 170)
  112. Orivesi (8 949)
  113. Muhos (8 928)
  114. Karkkila (8 734)
  115. Somero (8 635)
  116. Laitila (8 513)
  117. Pöytyä (8 243)
  118. Sodankylä (8 243)
  119. Hausjärvi (8 187)
  120. Hanko (8 095)
  121. Asikkala (8 065)
  122. Kuhmo (8 029)
  123. Keminmaa (7 999)
  124. Laihia (7 969)
  125. Kiuruvesi (7 845)
  126. Loppi (7 837)
  127. Pudasjärvi (7 765)
  128. Mynämäki (7 631)
  129. Suomussalmi (7 573)
  130. Uusikaarlepyy (7 553)
  131. Oulainen (7 165)
  132. Kemijärvi (7 161)
  133. Kokemäki (7 006)
  134. Suonenjoki (6 943)
  135. Inari (6 937)
  136. Haapajärvi (6 885)
  137. Ikaalinen (6 872)
  138. Harjavalta (6 852)
  139. Haapavesi (6 663)
  140. Kemiönsaari (6 645)
  141. Tyrnävä (6 634)
  142. Säkylä (6 633)
  143. Iitti (6 596)
  144. Virrat (6 482)
  145. Outokumpu (6 473)
  146. Kruunupyy (6 436)
  147. Kittilä (6 423)
  148. Pälkäne (6 423)
  149. Vöyri (6 399)
  150. Kristiinankaupunki (6 395)
  151. Rusko (6 356)
  152. Parkano (6 342)
  153. Siuntio (6 169)
  154. Viitasaari (6 095)
  155. Tammela (5 995)
  156. Juva (5 932)
  157. Mäntyharju (5 656)
  158. Luoto (5 587)
  159. Ähtäri (5 525)
  160. Maalahti (5 474)
  161. Jomala (5 473)
  162. Kannus (5 423)
  163. Inkoo (5 387)
  164. Kangasniemi (5 294)
  165. Nakkila (5 229)
  166. Siikalatva (5 187)
  167. Pyhtää (5 146)
  168. Pornainen (5 101)
  169. Jokioinen (5 043)
  170. Siikajoki (5 037)
  171. Pyhäjärvi (5 034)
  172. Teuva (4 973)
  173. Ruokolahti (4 949)
  174. Askola (4 870)
  175. Sievi (4 834)
  176. Hankasalmi (4 766)
  177. Ilomantsi (4 734)
  178. Joroinen (4 729)
  179. Nousiainen (4 711)
  180. Taipalsaari (4 644)
  181. Parikkala (4 632)
  182. Urjala (4 624)
  183. Luumäki (4 523)
  184. Juuka (4 490)
  185. Isokyrö (4 475)
  186. Vesilahti (4 398)
  187. Kärkölä (4 330)
  188. Pielavesi (4 317)
  189. Joutsa (4 302)
  190. Tohmajärvi (4 291)
  191. Kaustinen (4 201)
  192. Polvijärvi (4 194)
  193. Ruovesi (4 180)
  194. Aura (3 993)
  195. Taivalkoski (3 930)
  196. Kolari (3 925)
  197. Pihtipudas (3 924)
  198. Ylitornio (3 855)
  199. Sonkajärvi (3 827)
  200. Karstula (3 812)
  201. Petäjävesi (3 739)
  202. Ranua (3 698)
  203. Uurainen (3 640)
  204. Sysmä (3 609)
  205. Kuortane (3 530)
  206. Vieremä (3 524)
  207. Salla (3 429)
  208. Rantasalmi (3 373)
  209. Pello (3 308)
  210. Savitaipale (3 308)
  211. Paltamo (3 208)
  212. Heinävesi (3 193)
  213. Rautjärvi (3 137)
  214. Posio (3 117)
  215. Rautalampi (3 091)
  216. Virolahti (3 073)
  217. Merikarvia (3 067)
  218. Pyhäjoki (3 054)
  219. Veteli (3 035)
  220. Sauvo (2 971)
  221. Toholampi (2 971)
  222. Simo (2 959)
  223. Lemi (2 956)
  224. Lappajärvi (2 911)
  225. Tervola (2 903)
  226. Padasjoki (2 841)
  227. Kaavi (2 794)
  228. Vimpeli (2 783)
  229. Punkalaidun (2 774)
  230. Perho (2 709)
  231. Vaala (2 707)
  232. Reisjärvi (2 692)
  233. Hartola (2 657)
  234. Utajärvi (2 619)
  235. Finström (2 613)
  236. Lapinjärvi (2 612)
  237. Konnevesi (2 565)
  238. Kärsämäki (2 531)
  239. Alavieska (2 507)
  240. Puolanka (2 467)
  241. Sulkava (2 463)
  242. Tuusniemi (2 439)
  243. Evijärvi (2 400)
  244. Toivakka (2 392)
  245. Karvia (2 311)
  246. Muonio (2 311)
  247. Ypäjä (2 310)
  248. Vehmaa (2 294)
  249. Koski Tl (2 289)
  250. Hyrynsalmi (2 182)
  251. Humppila (2 177)
  252. Kuhmoinen (2 164)
  253. Hirvensalmi (2 152)
  254. Puumala (2 144)
  255. Lemland (2 142)
  256. Keitele (2 139)
  257. Korsnäs (2 057)
  258. Rääkkylä (2 051)
  259. Pomarkku (2 032)
  260. Lumijoki (2 020)
  261. Marttila (2 007)
  262. Soini (2 003)
  263. Pyhäranta (1 983)
  264. Vesanto (1 966)
  265. Isojoki (1 915)
  266. Miehikkälä (1 858)
  267. Myrskylä (1 852)
  268. Pukkila (1 845)
  269. Saltvik (1 826)
  270. Enontekiö (1 818)
  271. Kihniö (1 814)
  272. Juupajoki (1 798)
  273. Jämijärvi (1 690)
  274. Taivassalo (1 670)
  275. Pertunmaa (1 663)
  276. Hammarland (1 598)
  277. Pyhäntä (1 594)
  278. Kinnula (1 593)
  279. Rautavaara (1 534)
  280. Multia (1 526)
  281. Tervo (1 494)
  282. Siikainen (1 381)
  283. Enonkoski (1 373)
  284. Kannonkoski (1 331)
  285. Oripää (1 327)
  286. Kaskinen (1 282)
  287. Kyyjärvi (1 282)
  288. Ristijärvi (1 234)
  289. Utsjoki (1 215)
  290. Karijoki (1 200)
  291. Halsua (1 102)
  292. Kivijärvi (1 092)
  293. Merijärvi (1 084)
  294. Savukoski (1 016)
  295. Sund (1 012)
  296. Kustavi (961)
  297. Eckerö (949)
  298. Hailuoto (949)
  299. Pelkosenniemi (924)
  300. Lestijärvi (713)
  301. Luhanka (699)
  302. Föglö (526)
  303. Geta (517)
  304. Vårdö (467)
  305. Brändö (450)
  306. Lumparland (377)
  307. Kumlinge (314)
  308. Kökar (224)
  309. Sottunga (101)

LähteetMuokkaa

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2021M01*-2021M06* 30.6.2021. Tilastokeskus. Viitattu 4.8.2021.