Luettelo Suomen kunnista

Wikipedia-luettelo Suomen kunnista

Tämä artikkeli on luettelo Suomen nykyisistä kunnista. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo Suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo Suomen kuntamuutoksista. Vuoden 2020 alusta kuntia on 310, joista 107 käyttää kaupunki-nimitystä.[1].

Suomen kunnat vuonna 2020.
Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016.

Vuonna 2003 Suomessa oli 456 kuntaa ja 415 vuonna 2008.lähde?

Kaupunki-nimitystä[2] käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys-sarakkeessa[3]. Luettelon viidennessä sarakkessa on ilmoitettu kunnan viralliset kielet. Luettelon kuudennessa sarakkeessa on mainittu se paikkakunta (yleensä taajama), jossa kunnan hallinnollinen keskus sijaitsee. Nämä ovat tavallisesti taajamia, mutta eräissä tapauksissa kuntakeskukset ovat kasvaneet yhteen toisen taajaman kanssa. Usean Ahvenanmaan kunnan (mukaan lukien Luhangan Manner-Suomessa) kuntakeskus ei muodosta taajamaa liian pienen väestöpohjan vuoksi. Luettelon seitsemännessä ja kahdeksannessa sarakkeessa on ilmoitettu mihin maakuntaan ja seutukuntaan kunta kuuluu. Väkilukutietojen ajankohta on 30. kesäkuuta 2020. Kuntien kokonaispinta-alat ja maapinta-alat puolestaan ovat ajankohdalta 6. marraskuuta 2020. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Väestötiheydet on laskettu väkilukujen ja maapinta-alojen perusteella.

Kuntien väkiluvun osalta mediaanissa on Luoto (5 519). Kuntien pinta-alan osalta mediaanissa on Toholampi (616,89 km²). Suomen pinta-alaltaan suurin Inarin kunta vastaa pinta-alaltaan lähinnä 17 363 neliökilometrin laajuista Swazimaata. Suomen pienin kunta, Espoon keskellä oleva Kauniainen puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio Monaco. Kuntien mediaanissa väestötiheyden osalta on Suonenjoki (9,84 as./km²).

Vaakuna Kunta-
nro[4]
Kunnan nimi Nimitys Kielet Kuntakeskus Maakunta Seutukunta Väkiluku[5] Kok.pinta-ala
(km²)[6]
Maapinta-ala
(km²)[6]
Väestötiheys
(as./km²)
Akaa.vaakuna.svg 020 Akaa kaupunki suomi Toijalan keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 16 481 314,38 293,26 56,2
Alajärvi.vaakuna.svg 005 Alajärvi kaupunki suomi Alajärven keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 9 506 1 056,75 1 008,83 9,4
Alavieska.vaakuna.svg 009 Alavieska kunta suomi Alavieskan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 2 522 253,02 251,47 10
Töysä.vaakuna.svg 010 Alavus kaupunki suomi Alavuden keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 11 416 1 151,46 1 087,18 10,5
Asikkala.vaakuna.svg 016 Asikkala kunta suomi Vääksy Päijät-Häme Lahden seutukunta 8 046 755,55 563,30 14,3
Askola.vaakuna.svg 018 Askola kunta suomi Askolan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta 4 937 218,03 212,44 23,2
Aura.vaakuna.svg 019 Aura kunta suomi Auran asemanseutu Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 3 931 95,58 95,01 41,4
Brändö.vaakuna.svg 035 Brändö kunta ruotsi Åva Ahvenanmaa Ålands skärgård 442 108,45 108,17 4,1
Eckerö.vaakuna.svg 043 Eckerö kunta ruotsi Överby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 966 109,18 107,72 9
Enonkoski.vaakuna.svg 046 Enonkoski kunta suomi Enonkosken kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 1 382 419,20 305,58 4,5
Enontekiö.vaakuna.svg 047 Enontekiö kunta suomi, pohjoissaame Hetta Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 1 849 8 391,31 7 952,59 0,2
Espoo.vaakuna.svg 049 Espoo kaupunki suomi, ruotsi Espoon keskus[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 291 086 330,23 312,32 932
Eura.vaakuna.svg 050 Eura kunta suomi Euran keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta 11 608 630,20 578,80 20,1
Luvia.vaakuna.svg 051 Eurajoki kunta suomi Eurajoen kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta 9 399 520,90 514,78 18,3
Evijärvi.svg 052 Evijärvi kunta suomi Evijärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 424 390,71 354,15 6,8
Finström.vaakuna.svg 060 Finström kunta ruotsi Godby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 599 130,19 123,32 21,1
Forssan vaakuna.svg 061 Forssa kaupunki suomi Forssan keskustaajama Kanta-Häme Forssan seutukunta 16 864 253,38 248,76 67,8
Föglö.vaakuna.svg 062 Föglö kunta ruotsi Degerby Ahvenanmaa Ålands skärgård 526 135,01 134,76 3,9
Geta.vaakuna.svg 065 Geta kunta ruotsi Vestergeta Ahvenanmaa Ålands landsbygd 509 87,47 84,55 6
Haapajärvi.vaakuna.svg 069 Haapajärvi kaupunki suomi Haapajärven keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 6 992 789,12 766,19 9,1
Haapavesi.vaakuna.svg 071 Haapavesi kaupunki suomi Haapaveden keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 6 753 1 086,15 1 049,82 6,4
Hailuoto.vaakuna.svg 072 Hailuoto kunta suomi Hailuodon kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 959 207,35 205,66 4,7
Halsua.vaakuna.svg 074 Halsua kunta suomi Halsuan kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 1 115 428,34 413,02 2,7
Hamina.vaakuna.svg 075 Hamina kaupunki suomi Haminan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 20 048 633,81 609,80 32,9
Hammarland.vaakuna.svg 076 Hammarland kunta ruotsi Kattby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 574 140,30 138,56 11,4
Hankasalmi.vaakuna.svg 077 Hankasalmi kunta suomi Hankasalmen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 4 818 687,75 571,69 8,4
Hanko.vaakuna.svg 078 Hanko kaupunki suomi, ruotsi Hangon keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta 8 182 118,95 117,42 69,7
Harjavalta.vaakuna.svg 079 Harjavalta kaupunki suomi Harjavallan keskustaajama[8] Satakunta Porin seutukunta 6 948 127,74 123,46 56,3
Hartola.vaakuna.svg 081 Hartola kunta suomi Hartolan kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 680 675,38 542,71 4,9
Hattula.vaakuna.svg 082 Hattula kunta suomi Parola Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 9 419 427,39 357,79 26,3
Hausjärvi.vaakuna.svg 086 Hausjärvi kunta suomi Oitti Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 8 226 398,77 389,36 21,1
Heinola.vaakuna.svg 111 Heinola kaupunki suomi Heinolan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta 18 552 839,28 675,99 27,4
Heinävesi.vaakuna.svg 090 Heinävesi kunta suomi Heinäveden kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 241 1 319,58 1 029,96 3,1
Helsinki.vaakuna.svg 091 Helsinki kaupunki suomi, ruotsi Helsingin keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 655 395 215,16 214,25 3 059
Hirvensalmi.vaakuna.svg 097 Hirvensalmi kunta suomi Hirvensalmen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 128 746,59 465,28 4,6
Hollola.vaakuna.svg 098 Hollola kunta suomi Salpakangas[9] Päijät-Häme Lahden seutukunta 23 400 727,46 651,15 35,9
Honkajoki.vaakuna.svg 099 Honkajoki kunta suomi Honkajoen kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 598 333,13 331,37 4,8
Huittisten.vaakuna.svg 102 Huittinen kaupunki suomi Lauttakylä Satakunta Porin seutukunta 10 029 539,59 532,64 18,8
Humppilan vaakuna.svg 103 Humppila kunta suomi Humppilan asemanseutu Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 185 148,61 147,96 14,8
Hyrynsalmi.vaakuna.svg 105 Hyrynsalmi kunta suomi Hyrynsalmen kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 238 1 521,37 1 421,19 1,6
Hyvinkaa.vaakuna.svg 106 Hyvinkää kaupunki suomi Hyvinkään keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 46 612 336,77 322,68 144,5
Hämeenkyrö.vaakuna.svg 108 Hämeenkyrö kunta suomi Pappila[10] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 10 415 505,10 463,91 22,5
Hämeenlinna.vaakuna.svg 109 Hämeenlinna kaupunki suomi Hämeenlinnan keskustaajama Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 67 713 2 031,54 1 785,22 37,9
Kuivaniemi.vaakuna.svg 139 Ii kunta suomi Iin Hamina Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 9 848 1 666,43 1 614,10 6,1
Iisalmi.vaakuna.svg 140 Iisalmi kaupunki suomi Iisalmen keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 21 350 872,20 763,02 28
Iitti.vaakuna.svg 142 Iitti kunta suomi Kausala Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 6 710 687,09 589,79 11,4
Ikaalinen.vaakuna.svg 143 Ikaalinen kaupunki suomi Ikaalisten keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 894 843,40 750,41 9,2
Ilmajoki.vaakuna.svg 145 Ilmajoki kunta suomi Ilmajoen kirkonkylä[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 12 334 579,70 576,81 21,4
Ilomantsi.vaakuna.svg 146 Ilomantsi kunta suomi Ilomantsin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 804 3 172,68 2 763,39 1,7
Imatra.vaakuna.svg 153 Imatra kaupunki suomi Mansikkala[12] Etelä-Karjala Imatran seutukunta 26 361 191,28 155,01 170,1
Inari.vaakuna.svg 148 Inari kunta suomi, pohjoissaame,
inarinsaame, koltansaame
Ivalo Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 6 866 17 333,62 15 056,29 0,5
Inkoo.vaakuna.svg 149 Inkoo kunta ruotsi, suomi Inkoon kirkonkylä Uusimaa Raaseporin seutukunta 5 380 358,00 349,89 15,4
Isojoki.vaakuna.svg 151 Isojoki kunta suomi Isojoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 939 647,43 642,38 3
Isokyrö.vaakuna.svg 152 Isokyrö kunta suomi Isonkyrön kirkonkylä Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 4 486 356,91 354,13 12,7
Janakkala.vaakuna.svg 165 Janakkala kunta suomi Turenki Kanta-Häme Hämeenlinnan seutukunta 16 354 586,07 547,42 29,9
Joensuu.vaakuna.svg 167 Joensuu kaupunki suomi Joensuun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 76 453 2 750,96 2 381,68 32,1
Jokioinen.vaakuna.svg 169 Jokioinen kunta suomi Jokioisten keskustaajama[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta 5 087 181,94 180,42 28,2
Jomala.vaakuna.svg 170 Jomala kunta ruotsi Prästgården[14] Ahvenanmaa Ålands landsbygd 5 294 144,39 142,67 37,1
Joroinen.vaakuna.svg 171 Joroinen kunta suomi Joroisten kirkonkylä Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 4 738 711,76 575,13 8,2
Joutsa.vaakuna.svg 172 Joutsa kunta suomi Joutsan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta 4 353 1 066,42 867,02 5
Juuka.vaakuna.svg 176 Juuka kunta suomi Juuan kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 574 1 846,57 1 501,70 3
Juupajoki.vaakuna.svg 177 Juupajoki kunta suomi Korkeakoski Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 1 827 274,95 258,50 7,1
Juva.vaakuna.svg 178 Juva kunta suomi Juvan kirkonkylä Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 6 030 1 345,69 1 163,18 5,2
Jyväskylä.vaakuna.svg 179 Jyväskylä kaupunki suomi Jyväskylän keskustaajama Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 142 282 1 466,35 1 170,97 121,5
Jämijärvi.vaakuna.svg 181 Jämijärvi kunta suomi Jämijärven kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 727 224,33 214,36 8,1
Jämsänkoski.vaakuna.svg 182 Jämsä kaupunki suomi Seppola[15] Keski-Suomi Jämsän seutukunta 20 120 1 823,91 1 571,37 12,8
Jarvenpaa.vaakuna.svg 186 Järvenpää kaupunki suomi Järvenpään keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 44 019 39,93 37,54 1 172,6
Piikkiö.vaakuna.svg 202 Kaarina kaupunki suomi Kaarinan keskusta[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 34 294 151,70 150,65 227,6
Kaavi.vaakuna.svg 204 Kaavi kunta suomi Kaavin kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 836 789,60 674,07 4,2
Kajaani.vaakuna.svg 205 Kajaani kaupunki suomi Kajaanin keskustaajama Kainuu Kajaanin seutukunta 36 597 2 263,98 1 834,78 19,9
Himanka.vaakuna.svg 208 Kalajoki kaupunki suomi Kalajoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 12 413 931,03 924,05 13,4
Kangasala.vaakuna.svg 211 Kangasala kaupunki suomi Kangasalan kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 32 091 870,86 658,07 48,8
Kangasniemi.vaakuna.svg 213 Kangasniemi kunta suomi Kangasniemen kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 335 1 326,75 1 068,84 5
Kankaanpää.vaakuna.svg 214 Kankaanpää kaupunki suomi Kankaanpään keskustaajama Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 11 234 704,74 689,63 16,3
Kannonkoski.vaakuna.svg 216 Kannonkoski kunta suomi Kannonkosken kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 324 549,88 445,01 3
Kannus.vaakuna.svg 217 Kannus kaupunki suomi Kannuksen keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 5 433 470,65 468,33 11,6
Karijoki.vaakuna.svg 218 Karijoki kunta suomi Karijoen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 1 229 186,54 185,76 6,6
Karkkila.vaakuna.svg 224 Karkkila kaupunki suomi Karkkilan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 8 718 255,32 242,36 36
Karstula.vaakuna.svg 226 Karstula kunta suomi Karstulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 3 921 963,20 887,07 4,4
Karvia.vaakuna.svg 230 Karvia kunta suomi Karvian kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 2 331 519,90 502,18 4,6
Kaskinen.vaakuna.svg 231 Kaskinen kaupunki suomi, ruotsi Kaskisten keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 1 275 10,78 10,63 119,9
Kauhajoki.vaakuna.svg 232 Kauhajoki kaupunki suomi Kauhajoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 13 172 1 315,55 1 298,99 10,1
Kauhava.vaakuna.2009.svg 233 Kauhava kaupunki suomi Kauhavan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 15 701 1 328,38 1 313,79 12
Kauniainen.vaakuna.svg 235 Kauniainen kaupunki suomi, ruotsi Kauniainen[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 9 867 6,00 5,89 1 675,2
Kaustinen.vaakuna.svg 236 Kaustinen kunta suomi Kaustisen kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 4 262 361,12 353,92 12
Keitele.vaakuna.svg 239 Keitele kunta suomi Keiteleen kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 2 171 578,30 482,91 4,5
Kemi.vaakuna.svg 240 Kemi kaupunki suomi Kemin keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta 20 586 102,75 95,37 215,9
Kemijärvi.vaakuna.svg 320 Kemijärvi kaupunki suomi Kemijärven keskustaajama Lappi Itä-Lapin seutukunta 7 302 3 930,91 3 504,13 2,1
Keminmaa.vaakuna.svg 241 Keminmaa kunta suomi Laurila[18] Lappi Kemi–Tornion seutukunta 8 062 647,23 626,35 12,9
Dragsfjärd.vaakuna.svg 322 Kemiönsaari kunta ruotsi, suomi Kemiön kirkonkylä Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 6 658 697,75 686,84 9,7
Kempele.vaakuna.svg 244 Kempele kunta suomi Asemanseutu[19] Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 18 636 110,31 110,11 169,2
Kerava.vaakuna.svg 245 Kerava kaupunki suomi Keravan keskustaajama[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 37 051 30,79 30,63 1 209,6
Keuruu.vaakuna.svg 249 Keuruu kaupunki suomi Keuruun keskustaajama Keski-Suomi Keuruun seutukunta 9 520 1 430,57 1 257,97 7,6
Kihniö.vaakuna.svg 250 Kihniö kunta suomi Kihniön kirkonkylä Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 1 854 390,50 357,11 5,2
Kinnula coat of arms.svg 256 Kinnula kunta suomi Kinnulan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 623 495,73 460,20 3,5
Kirkkonummi.vaakuna.svg 257 Kirkkonummi kunta suomi, ruotsi Kirkkonummen keskusta Uusimaa Helsingin seutukunta 39 983 393,58 366,23 109,2
Kitee.vaakuna.svg 260 Kitee kaupunki suomi Kiteen keskustaajama Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 10 057 1 724,38 1 253,67 8
Kittilä.vaakuna.svg 261 Kittilä kunta suomi Kittilän kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 6 392 8 263,00 8 094,83 0,8
Kiuruvesi.vaakuna.svg 263 Kiuruvesi kaupunki suomi Kiuruveden keskustaajama Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 7 940 1 422,90 1 328,14 6
Kivijärvi.vaakuna.svg 265 Kivijärvi kunta suomi Kivijärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 100 599,88 483,96 2,3
Kokemäki.vaakuna.svg 271 Kokemäki kaupunki suomi Tulkkila[20] Satakunta Porin seutukunta 7 104 531,26 480,48 14,8
Kokkola.vaakuna.svg 272 Kokkola kaupunki suomi, ruotsi Kokkolan keskustaajama Keski-Pohjanmaa Kokkolan seutukunta 47 792 1 487,43 1 445,44 33,1
Kolari.vaakuna.svg 273 Kolari kunta suomi Kolarin kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 3 867 2 617,87 2 559,34 1,5
Konnevesi.vaakuna.svg 275 Konnevesi kunta suomi Konneveden kirkonkylä Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 2 623 680,85 512,94 5,1
Kontiolahti.vaakuna.svg 276 Kontiolahti kunta suomi Kontiolahden kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 14 812 1 029,83 799,20 18,5
Korsnäs.vaakuna.svg 280 Korsnäs kunta ruotsi, suomi Korsnäsin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 2 077 239,79 236,00 8,8
Koski.Tl.vaakuna.svg 284 Koski Tl kunta suomi Kosken Tl kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 301 192,41 191,49 12
Kotka.vaakuna.svg 285 Kotka kaupunki suomi Kotkan keskustaajama Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 51 889 277,77 271,95 190,8
Kouvola.vaakuna.2009.svg 286 Kouvola kaupunki suomi Kouvolan keskustaajama Kymenlaakso Kouvolan seutukunta 81 808 2 883,29 2 557,67 32
Kristiinankaupunki.vaakuna.svg 287 Kristiinankaupunki kaupunki ruotsi, suomi Kristiinankaupungin keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 6 485 697,54 683,04 9,5
Kruunupyy.vaakuna.svg 288 Kruunupyy kunta ruotsi, suomi Kruunupyyn kirkonkylä Pohjanmaa Jakobstadsregionen 6 442 751,71 712,86 9
Kuhmo.vaakuna.svg 290 Kuhmo kaupunki suomi Kuhmon keskustaajama Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 8 148 5 456,84 4 806,53 1,7
Kuhmoinen.vaakuna.svg 291 Kuhmoinen kunta suomi Kuhmoisten kirkonkylä Keski-Suomi Jämsän seutukunta 2 195 936,68 660,92 3,3
Kumlinge.vaakuna.svg 295 Kumlinge kunta ruotsi Kumlinge Ahvenanmaa Ålands skärgård 311 99,43 99,05 3,1
Kuopio.vaakuna.svg 297 Kuopio kaupunki suomi Kuopion keskustaajama Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 119 076 4 326,35 3 241,01 36,7
Kuortane.vaakuna.svg 300 Kuortane kunta suomi Kuortaneen kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 3 546 484,89 462,17 7,7
Kurikka.vaakuna.2009.svg 301 Kurikka kaupunki suomi Kurikan keskustaajama[11] Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 20 550 1 743,95 1 724,67 11,9
Kustavi vaakuna.svg 304 Kustavi kunta suomi Kustavin kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 942 167,69 165,82 5,7
Kuusamo.vaakuna.svg 305 Kuusamo kaupunki suomi Kuusamon keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 15 134 5 808,96 4 978,52 3
Kyyjärvi.vaakuna.svg 312 Kyyjärvi kunta suomi Kyyjärven kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 1 314 469,61 448,20 2,9
Kärkölä.vaakuna.svg 316 Kärkölä kunta suomi Järvelä Päijät-Häme Lahden seutukunta 4 360 259,31 256,51 17
Kärsämäki.vaakuna.svg 317 Kärsämäki kunta suomi Kärsämäen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 578 700,93 695,97 3,7
Kökar.vaakuna.svg 318 Kökar kunta ruotsi Karlby Ahvenanmaa Ålands skärgård 221 64,00 63,57 3,5
Lahti.vaakuna.svg 398 Lahti kaupunki suomi Lahden keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta 119 884 517,64 459,50 260,9
Laihia.vaakuna.svg 399 Laihia kunta suomi Laihian kirkonkylä Pohjanmaa Kyrönmaan seutukunta 8 025 508,44 505,16 15,9
Laitila vaakuna.svg 400 Laitila kaupunki suomi Laitilan keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 8 545 545,32 531,85 16,1
Lapinjärvi.vaakuna.svg 407 Lapinjärvi kunta suomi, ruotsi Lapinjärven kirkonkylä Uusimaa Loviisan seutukunta 2 623 339,31 329,88 8
Lapinlahti.vaakuna.svg 402 Lapinlahti kunta suomi Lapinlahden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 9 420 1 245,16 1 096,60 8,6
Lappajärvi.vaakuna.svg 403 Lappajärvi kunta suomi Lappajärven kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 967 523,73 420,81 7,1
Lappeenranta.vaakuna.svg 405 Lappeenranta kaupunki suomi Lappeenrannan keskustaajama Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 72 266 1 723,56 1 433,78 50,4
Lapua.vaakuna.svg 408 Lapua kaupunki suomi Lapuan keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 14 331 750,78 737,15 19,4
Laukaa.vaakuna.svg 410 Laukaa kunta suomi Laukaan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 18 884 825,59 648,49 29,1
Lemi.vaakuna.svg 416 Lemi kunta suomi Lemin kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 2 974 262,48 217,90 13,6
Lemland.vaakuna.svg 417 Lemland kunta ruotsi Söderby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 2 090 114,09 113,21 18,5
Lempäälä.vaakuna.svg 418 Lempäälä kunta suomi Lempäälän kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 23 697 307,06 269,58 87,9
Leppävirta.vaakuna.svg 420 Leppävirta kunta suomi Leppävirran kirkonkylä Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 9 451 1 519,64 1 135,99 8,3
Lestijärvi.vaakuna.svg 421 Lestijärvi kunta suomi Lestijärven kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 717 559,06 480,30 1,5
Lieksa.vaakuna.svg 422 Lieksa kaupunki suomi Lieksan keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 10 845 4 067,71 3 417,89 3,2
Lieto vaakuna.svg 423 Lieto kunta suomi Liedon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 20 062 302,56 300,52 66,8
Liminka.vaakuna.svg 425 Liminka kunta suomi Limingan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 10 258 642,68 637,31 16,1
Liperi.vaakuna.svg 426 Liperi kunta suomi Liperin kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 12 070 1 161,23 726,87 16,6
Lohja.vaakuna.svg 444 Lohja kaupunki suomi, ruotsi Lohjan keskustaajama Uusimaa Helsingin seutukunta 45 982 1 109,73 939,17 49
Loimaa.vaakuna.svg 430 Loimaa kaupunki suomi Loimaan keskustaajama Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 15 834 851,93 848,13 18,7
Loppi vaakuna.svg 433 Loppi kunta suomi Lopen kirkonkylä Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 7 861 655,97 597,63 13,2
Loviisa.vaakuna.svg 434 Loviisa kaupunki suomi, ruotsi Loviisan keskustaajama Uusimaa Loviisan seutukunta 14 754 845,58 819,74 18
Luhanka.vaakuna.svg 435 Luhanka kunta suomi Luhangan kirkonkylä Keski-Suomi Joutsan seutukunta 690 313,25 214,50 3,2
Lumijoki.vaakuna.svg 436 Lumijoki kunta suomi Lumijoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 2 036 214,41 214,16 9,5
Lumparland.vaakuna.svg 438 Lumparland kunta ruotsi Klemetsby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 363 36,39 36,35 10
Luoto.vaakuna.svg 440 Luoto kunta ruotsi, suomi Holm[21] Pohjanmaa Jakobstadsregionen 5 519 176,55 142,45 38,7
Luumäki.vaakuna.svg 441 Luumäki kunta suomi Taavetti Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 562 859,84 750,06 6,1
Maalahti.vaakuna.svg 475 Maalahti kunta ruotsi, suomi Maalahden kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 5 488 525,82 521,75 10,5
Maarianhamina.vaakuna.svg 478 Maarianhamina kaupunki ruotsi Maarianhaminan keskustaajama Ahvenanmaa Mariehamns stad 11 746 11,80 11,80 995,4
Marttila.vaakuna.svg 480 Marttila kunta suomi Marttilan kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 2 027 195,99 195,31 10,4
Askainen.vaakuna.svg 481 Masku kunta suomi Maskun kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 9 542 175,92 174,75 54,6
Merijarvi.vaakuna.svg 483 Merijärvi kunta suomi Merijärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 1 083 231,63 229,97 4,7
Merikarvia.vaakuna.svg 484 Merikarvia kunta suomi Merikarvian kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta 3 066 450,74 446,14 6,9
Miehikkala.vaakuna.svg 489 Miehikkälä kunta suomi Miehikkälän kirkonkylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 1 846 440,37 422,47 4,4
Mikkeli.vaakuna.svg 491 Mikkeli kaupunki suomi Mikkelin keskustaajama Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 53 028 3 229,57 2 548,35 20,8
Muhos.vaakuna.svg 494 Muhos kunta suomi Muhoksen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 8 942 797,27 783,75 11,4
Multia vaakuna.svg 495 Multia kunta suomi Multian kirkonkylä Keski-Suomi Keuruun seutukunta 1 577 765,63 733,24 2,2
Muonio.vaakuna.svg 498 Muonio kunta suomi Muonion kirkonkylä Lappi Tunturi-Lapin seutukunta 2 296 2 039,97 1 905,96 1,2
Mustasaari vaakuna.svg 499 Mustasaari kunta ruotsi, suomi Sepänkylä[22] Pohjanmaa Vaasan seutukunta 19 446 866,55 849,13 22,9
Muurame.vaakuna.svg 500 Muurame kunta suomi Muuramen kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 10 199 194,05 144,05 70,8
Mynämäki.vaakuna.svg 503 Mynämäki kunta suomi Mynämäen kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta 7 643 522,32 519,80 14,7
Myrskylä.vaakuna.svg 504 Myrskylä kunta suomi, ruotsi Myrskylän kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta 1 870 206,35 200,37 9,3
Mäntsälä.vaakuna.svg 505 Mäntsälä kunta suomi Mäntsälän kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta 20 739 596,11 580,81 35,7
Vilppula.vaakuna.svg 508 Mänttä-Vilppula kaupunki suomi Mäntän keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 9 813 657,08 534,85 18,3
Mäntyharju.vaakuna.svg 507 Mäntyharju kunta suomi Mäntyharjun asemanseutu Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 5 765 1 210,98 980,90 5,9
Naantali.vaakuna.svg 529 Naantali kaupunki suomi Naantalin keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 19 373 316,39 312,46 62
Nakkila.vaakuna.svg 531 Nakkila kunta suomi Nakkilan kirkonkylä[8] Satakunta Porin seutukunta 5 303 184,88 182,90 29
Nivala.vaakuna.svg 535 Nivala kaupunki suomi Nivalan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 10 622 536,87 527,84 20,1
Nokia.vaakuna.svg 536 Nokia kaupunki suomi Nokian keskustaajama[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 34 294 347,83 288,30 119
Nousiainen.vaakuna.svg 538 Nousiainen kunta suomi Nummi Varsinais-Suomi Turun seutukunta 4 710 199,56 198,99 23,7
Nurmes.vaakuna.svg 541 Nurmes kaupunki suomi Nurmeksen keskustaajama Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan seutukunta 9 640 2 692,85 2 401,36 4
Nurmijarvi.vaakuna.svg 543 Nurmijärvi kunta suomi Nurmijärven kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta 43 313 367,26 361,87 119,7
Närpiö.vaakuna.svg 545 Närpiö kaupunki ruotsi, suomi Närpiön keskustaajama Pohjanmaa Suupohjan rannikkoseutu 9 540 985,46 977,71 9,8
Orimattila.vaakuna.svg 560 Orimattila kaupunki suomi Orimattilan keskustaajama Päijät-Häme Lahden seutukunta 15 992 814,01 785,17 20,4
Oripää.vaakuna.svg 561 Oripää kunta suomi Oripään kirkonkylä Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 1 345 117,72 117,64 11,4
Orivesi.vaakuna.svg 562 Orivesi kaupunki suomi Oriveden keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta 9 101 960,08 799,65 11,4
Oulainen.vaakuna.svg 563 Oulainen kaupunki suomi Oulaisten keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 7 283 597,54 587,82 12,4
Oulu.vaakuna.svg 564 Oulu kaupunki suomi Oulun keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 205 750 3 052,04 2 971,96 69,2
Outokumpu.vaakuna.svg 309 Outokumpu kaupunki suomi Outokummun keskustaajama Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 6 607 584,06 445,83 14,8
Padasjoki.vaakuna.svg 576 Padasjoki kunta suomi Padasjoen kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta 2 884 729,85 523,11 5,5
Paimio vaakuna.svg 577 Paimio kaupunki suomi Vista[23] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 10 902 240,03 238,41 45,7
Paltamo.vaakuna.svg 578 Paltamo kunta suomi Paltamon kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta 3 268 1 139,11 918,26 3,6
Nauvo.vaakuna.svg 445 Parainen kaupunki ruotsi, suomi Paraisten keskustaajama Varsinais-Suomi Turunmaan seutukunta 15 094 893,22 883,12 17,1
Parikkala.vaakuna.svg 580 Parikkala kunta suomi Parikkalan kirkonkylä Etelä-Karjala Imatran seutukunta 4 707 760,71 592,01 8
Parkano.vaakuna.svg 581 Parkano kaupunki suomi Parkanon keskustaajama Pirkanmaa Luoteis-Pirkanmaan seutukunta 6 388 909,67 852,93 7,5
Pedersöre.vaakuna.svg 599 Pedersören kunta kunta ruotsi, suomi Pännäinen Pohjanmaa Jakobstadsregionen 11 141 826,05 794,25 14
Pelkosenniemi.vaakuna.svg 583 Pelkosenniemi kunta suomi Pelkosenniemen kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta 947 1 881,54 1 836,14 0,5
Pellon vaakuna.svg 854 Pello kunta suomi Pellon kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta 3 330 1 864,66 1 738,64 1,9
Perho.vaakuna.svg 584 Perho kunta suomi Perhon kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 2 730 775,19 747,87 3,7
Pertunmaa.vaakuna.svg 588 Pertunmaa kunta suomi Pertunmaan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 1 691 454,20 374,46 4,5
Petäjävesi.vaakuna.svg 592 Petäjävesi kunta suomi Petäjäveden kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 820 495,41 456,40 8,4
Pieksämäki.vaakuna.svg 593 Pieksämäki kaupunki suomi Pieksämäen keskustaajama Etelä-Savo Pieksämäen seutukunta 17 605 1 836,23 1 568,71 11,2
Pielavesi.vaakuna.svg 595 Pielavesi kunta suomi Pielaveden kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 4 377 1 406,51 1 153,22 3,8
Pietarsaari.vaakuna.svg 598 Pietarsaari kaupunki ruotsi, suomi Pietarsaaren keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen 19 198 91,88 88,44 217,1
Pihtipudas.vaakuna.svg 601 Pihtipudas kunta suomi Pihtiputaan kirkonkylä Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 4 007 1 247,49 1 074,91 3,7
Pirkkala.vaakuna.svg 604 Pirkkala kunta suomi Naistenmatka[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 19 764 103,97 81,42 242,7
Polvijärvi.vaakuna.svg 607 Polvijärvi kunta suomi Polvijärven kirkonkylä Pohjois-Karjala Joensuun seutukunta 4 247 958,32 804,16 5,3
Pomarkku.vaakuna.svg 608 Pomarkku kunta suomi Pomarkun kirkonkylä Satakunta Porin seutukunta 2 064 332,05 301,18 6,9
Porin vaakuna.svg 609 Pori kaupunki suomi Porin keskustaajama Satakunta Porin seutukunta 83 790 1 217,87 1 156,01 72,5
Pornainen.vaakuna.svg 611 Pornainen kunta suomi Pornaisten kirkonkylä Uusimaa Helsingin seutukunta 5 051 150,09 146,52 34,5
Porvoo.vaakuna.svg 638 Porvoo kaupunki suomi, ruotsi Porvoon keskustaajama Uusimaa Porvoon seutukunta 50 590 664,62 654,54 77,3
Posio.vaakuna.svg 614 Posio kunta suomi Ahola Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 167 3 544,90 3 039,79 1
Pudasjarvi.vaakuna.svg 615 Pudasjärvi kaupunki suomi Kurenalus Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 7 829 5 867,27 5 638,28 1,4
Pukkila.vaakuna.svg 616 Pukkila kunta suomi Pukkilan kirkonkylä Uusimaa Porvoon seutukunta 1 843 145,94 145,07 12,7
Punkalaidun.vaakuna.svg 619 Punkalaidun kunta suomi Punkalaitumen kirkonkylä Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 2 854 364,02 361,08 7,9
Puolanka.vaakuna.svg 620 Puolanka kunta suomi Puolangan kirkonkylä Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 2 529 2 598,69 2 461,28 1
Puumala.vaakuna.svg 623 Puumala kunta suomi Puumalan kirkonkylä Etelä-Savo Mikkelin seutukunta 2 126 1 237,75 794,18 2,7
Pyhtää.vaakuna.svg 624 Pyhtää kunta suomi, ruotsi Siltakylä Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 5 182 336,40 324,63 16
Pyhäjoki.vaakuna.svg 625 Pyhäjoki kunta suomi Pyhäjoen kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 3 082 549,14 543,11 5,7
Pyhäjärvi.vaakuna.svg 626 Pyhäjärvi kaupunki suomi Pyhäsalmi Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 5 090 1 459,46 1 310,80 3,9
Pyhäntä.vaakuna.svg 630 Pyhäntä kunta suomi Pyhännän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 1 582 847,48 810,67 2
Pyhäranta vaakuna.svg 631 Pyhäranta kunta suomi Rohdainen Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 1 998 148,40 143,53 13,9
Pälkäne.vaakuna.svg 635 Pälkäne kunta suomi Onkkaala Pirkanmaa Tampereen seutukunta 6 446 738,14 560,72 11,5
Pöytyän vaakuna.svg 636 Pöytyä kunta suomi Kyrö ja Riihikoski Varsinais-Suomi Loimaan seutukunta 8 276 773,69 750,08 11
Raahe.vaakuna.svg 678 Raahe kaupunki suomi Raahen keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 24 577 1 028,25 1 015,43 24,2
Raasepori.vaakuna.svg 710 Raasepori kaupunki ruotsi, suomi Tammisaaren keskustaajama Uusimaa Raaseporin seutukunta 27 597 1 215,45 1 148,30 24
Raisio.vaakuna.svg 680 Raisio kaupunki suomi Raision keskustaajama[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 24 263 49,36 48,76 497,6
Rantasalmi.vaakuna.svg 681 Rantasalmi kunta suomi Rantasalmen kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 3 406 925,19 559,19 6,1
Ranua.vaakuna.svg 683 Ranua kunta suomi Ranuan kirkonkylä Lappi Rovaniemen seutukunta 3 743 3 694,79 3 453,61 1,1
Rauma.vaakuna.svg 684 Rauma kaupunki suomi Rauman keskustaajama Satakunta Rauman seutukunta 39 015 509,73 496,02 78,7
Rautalampi.vaakuna.svg 686 Rautalampi kunta suomi Rautalammin kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 3 119 761,99 538,96 5,8
Rautavaara.vaakuna.svg 687 Rautavaara kunta suomi Rautavaaran kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 1 584 1 235,25 1 150,66 1,4
Rautjärvi.vaakuna.svg 689 Rautjärvi kunta suomi Simpele Etelä-Karjala Imatran seutukunta 3 186 401,90 351,51 9,1
Reisjärvi.vaakuna.svg 691 Reisjärvi kunta suomi Reisjärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Nivala–Haapajärven seutukunta 2 720 503,34 474,60 5,7
Riihimäki.vaakuna.svg 694 Riihimäki kaupunki suomi Riihimäen keskustaajama Kanta-Häme Riihimäen seutukunta 28 819 125,55 121,00 238,2
Ristijarvi.vaakuna.svg 697 Ristijärvi kunta suomi Ristijärven kirkonkylä Kainuu Kajaanin seutukunta 1 251 897,94 835,77 1,5
Rovaniemi.vaakuna.svg 698 Rovaniemi kaupunki suomi Rovaniemen keskustaajama Lappi Rovaniemen seutukunta 63 010 8 016,75 7 581,51 8,3
Ruokolahti.vaakuna.svg 700 Ruokolahti kunta suomi Rasila Etelä-Karjala Imatran seutukunta 5 000 1 219,85 942,27 5,3
Ruovesi.vaakuna.svg 702 Ruovesi kunta suomi Ruoveden kirkonkylä Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 4 265 950,16 776,98 5,5
Vahto.vaakuna.svg 704 Rusko kunta suomi Ruskon kirkonkylä[16] Varsinais-Suomi Turun seutukunta 6 324 127,90 127,15 49,7
Rääkkylä.vaakuna.svg 707 Rääkkylä kunta suomi Rääkkylän kirkonkylä Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 2 100 699,68 427,61 4,9
Saarijärvi.vaakuna.svg 729 Saarijärvi kaupunki suomi Saarijärven keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 9 268 1 422,72 1 251,70 7,4
Salla.vaakuna.svg 732 Salla kunta suomi Sallan kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta 3 403 5 872,68 5 729,92 0,6
Halikko vaakuna.svg 734 Salo kaupunki suomi Salon keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta 51 778 2 061,70 1 986,59 26,1
Saltvik.vaakuna.svg 736 Saltvik kunta ruotsi Nääs[24] Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 842 159,62 152,24 12,1
Karkku.vaakuna.svg 790 Sastamala kaupunki suomi Vammalan keskustaajama Pirkanmaa Lounais-Pirkanmaan seutukunta 24 139 1 531,75 1 429,04 16,9
Sauvo.vaakuna.svg 738 Sauvo kunta suomi Sauvon kirkonkylä Varsinais-Suomi Turun seutukunta 2 935 253,87 252,60 11,6
Savitaipale.vaakuna.svg 739 Savitaipale kunta suomi Savitaipaleen kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 3 368 690,56 539,12 6,2
Savonlinna.vaakuna.svg 740 Savonlinna kaupunki suomi Savonlinnan keskustaajama Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 32 913 3 597,69 2 238,09 14,7
Savukoski.vaakuna.svg 742 Savukoski kunta suomi Savukosken kirkonkylä Lappi Itä-Lapin seutukunta 1 008 6 496,51 6 439,58 0,16
Seinäjoki.vaakuna.svg 743 Seinäjoki kaupunki suomi Seinäjoen keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Seinäjoen seutukunta 63 913 1 469,21 1 431,75 44,6
Sievi.vaakuna.svg 746 Sievi kunta suomi Sievin kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 4 889 800,40 786,98 6,2
Siikainen.vaakuna.svg 747 Siikainen kunta suomi Siikaisten kirkonkylä Satakunta Pohjois-Satakunnan seutukunta 1 431 491,31 463,29 3,1
Siikajoki.vaakuna.2007.svg 748 Siikajoki kunta suomi Ruukki Pohjois-Pohjanmaa Raahen seutukunta 5 095 1 062,79 1 054,05 4,8
Siikalatva.vaakuna.svg 791 Siikalatva kunta suomi Pulkkilan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Haapaveden-Siikalatvan seutukunta 5 222 2 229,18 2 172,94 2,4
Siilinjärvi.vaakuna.svg 749 Siilinjärvi kunta suomi Siilinjärven kirkonkylä Pohjois-Savo Kuopion seutukunta 21 428 507,81 400,96 53,4
Simo.vaakuna.svg 751 Simo kunta suomi Simon asemanseutu Lappi Kemi–Tornion seutukunta 2 979 1 467,32 1 447,34 2,1
Sipoo.vaakuna.svg 753 Sipoo kunta suomi, ruotsi Nikkilä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 21 488 342,71 339,70 63,3
Siuntio.vaakuna.svg 755 Siuntio kunta suomi, ruotsi Siuntion asemanseutu Uusimaa Helsingin seutukunta 6 171 249,95 241,11 25,6
Sodankyla.vaakuna.svg 758 Sodankylä kunta suomi, pohjoissaame Sodankylän kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 8 310 12 415,41 11 691,70 0,7
Soini.vaakuna.svg 759 Soini kunta suomi Soinin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 2 045 574,22 551,95 3,7
Somero.vaakuna.svg 761 Somero kaupunki suomi Someron keskustaajama Varsinais-Suomi Salon seutukunta 8 688 697,68 667,83 13
Sonkajärvi.vaakuna.svg 762 Sonkajärvi kunta suomi Sonkajärven kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 872 1 576,79 1 465,91 2,6
Sotkamo.vaakuna.svg 765 Sotkamo kunta suomi Sotkamon kirkonkylä[25] Kainuu Kajaanin seutukunta 10 326 2 951,86 2 648,75 3,9
Sottunga.vaakuna.svg 766 Sottunga kunta ruotsi Sottunga Ahvenanmaa Ålands skärgård 87 28,05 28,03 3,1
Sulkava.vaakuna.svg 768 Sulkava kunta suomi Sulkavan kirkonkylä Etelä-Savo Savonlinnan seutukunta 2 474 769,20 584,53 4,2
Sund.vaakuna.svg 771 Sund kunta ruotsi Björby Ahvenanmaa Ålands landsbygd 1 008 112,49 108,20 9,3
Suomussalmi.vaakuna.svg 777 Suomussalmi kunta suomi Ämmänsaari Kainuu Kehys-Kainuun seutukunta 7 649 5 857,59 5 270,56 1,5
Suonenjoki coat of arms.svg 778 Suonenjoki kaupunki suomi Suonenjoen keskustaajama Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 7 018 862,34 713,55 9,8
Sysmä.vaakuna.svg 781 Sysmä kunta suomi Sysmän kirkonkylä Päijät-Häme Lahden seutukunta 3 648 936,18 666,30 5,5
Köyliö.vaakuna.svg 783 Säkylä kunta suomi Säkylän kirkonkylä Satakunta Rauman seutukunta 6 705 527,71 406,75 16,5
Taipalsaari.vaakuna.svg 831 Taipalsaari kunta suomi Taipalsaaren kirkonkylä Etelä-Karjala Lappeenrannan seutukunta 4 680 761,95 344,70 13,6
Taivalkoski.vaakuna.svg 832 Taivalkoski kunta suomi Taivalkosken kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Koillismaan seutukunta 3 945 2 650,61 2 437,79 1,6
Taivassalo vaakuna.svg 833 Taivassalo kunta suomi Taivassalon kirkonkylä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 1 660 141,96 140,28 11,8
Tammela.vaakuna.svg 834 Tammela kunta suomi Tammelan kirkonkylä[13] Kanta-Häme Forssan seutukunta 6 035 715,15 640,53 9,4
Tampere.vaakuna.svg 837 Tampere kaupunki suomi Tampereen keskustaajama Pirkanmaa Tampereen seutukunta 238 671 689,59 524,95 454,7
Tervo.vaakuna.svg 844 Tervo kunta suomi Tervon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 1 518 494,30 347,75 4,4
Tervola.vaakuna.svg 845 Tervola kunta suomi Tervolan kirkonkylä Lappi Kemi–Tornion seutukunta 3 003 1 592,02 1 559,73 1,9
Teuva.vaakuna.svg 846 Teuva kunta suomi Teuvan kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Suupohjan seutukunta 5 043 555,95 554,57 9,1
Tohmajärvi.vaakuna.svg 848 Tohmajärvi kunta suomi Kemie Pohjois-Karjala Keski-Karjalan seutukunta 4 360 895,36 837,76 5,2
Toholampi.vaakuna.svg 849 Toholampi kunta suomi Toholammin kirkonkylä Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 035 616,89 608,82 5
Toivakka.vaakuna.svg 850 Toivakka kunta suomi Toivakan kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 2 401 413,94 361,45 6,6
Tornio.vaakuna.svg 851 Tornio kaupunki suomi Tornion keskustaajama Lappi Kemi–Tornion seutukunta 21 614 1 229,24 1 188,78 18,2
Turku.vaakuna.svg 853 Turku kaupunki suomi, ruotsi Turun keskustaajama Varsinais-Suomi Turun seutukunta 192 794 249,13 245,66 784,8
Tuusniemi.vaakuna.svg 857 Tuusniemi kunta suomi Tuusniemen kirkonkylä Pohjois-Savo Koillis-Savon seutukunta 2 469 699,42 543,17 4,5
Tuusula.vaakuna.svg 858 Tuusula kunta suomi Hyrylä[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 38 769 225,46 219,50 176,6
Tyrnävä.vaakuna.svg 859 Tyrnävä kunta suomi Tyrnävän kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulun seutukunta 6 599 494,86 491,82 13,4
Ulvila.vaakuna.svg 886 Ulvila kaupunki suomi Vanhakylä[8] Satakunta Porin seutukunta 12 855 422,51 400,65 32,1
Urjala.vaakuna.svg 887 Urjala kunta suomi Urjalan kirkonkylä Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 4 675 505,38 475,40 9,8
Utajärvi.vaakuna.svg 889 Utajärvi kunta suomi Utajärven kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 643 1 736,72 1 671,15 1,6
Utsjoki.vaakuna.svg 890 Utsjoki kunta suomi, pohjoissaame Utsjoen kirkonkylä Lappi Pohjois-Lapin seutukunta 1 206 5 372,00 5 145,98 0,2
Uurainen.vaakuna.svg 892 Uurainen kunta suomi Uuraisten kirkonkylä Keski-Suomi Jyväskylän seutukunta 3 677 372,26 347,98 10,6
Uusikaarlepyy.vaakuna.svg 893 Uusikaarlepyy kaupunki ruotsi, suomi Uudenkaarlepyyn keskustaajama Pohjanmaa Jakobstadsregionen 7 496 737,15 732,64 10,2
Uusikaupunki.vaakuna.svg 895 Uusikaupunki kaupunki suomi Uudenkaupungin keskustaajama Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 15 470 550,27 502,86 30,8
Vaala.vaakuna.svg 785 Vaala kunta suomi Vaalan kirkonkylä Pohjois-Pohjanmaa Oulunkaaren seutukunta 2 785 1 764,03 1 302,59 2,1
Vaasa.vaakuna.svg 905 Vaasa kaupunki suomi, ruotsi Vaasan keskustaajama Pohjanmaa Vaasan seutukunta 67 012 369,54 364,67 183,8
Valkeakoski.vaakuna.svg 908 Valkeakoski kaupunki suomi Valkeakosken keskustaajama Pirkanmaa Etelä-Pirkanmaan seutukunta 20 892 372,03 272,04 76,8
Vantaa.vaakuna.svg 092 Vantaa kaupunki suomi, ruotsi Tikkurila[7] Uusimaa Helsingin seutukunta 235 768 240,35 238,37 989,1
Varkaus.vaakuna.svg 915 Varkaus kaupunki suomi Varkauden keskustaajama Pohjois-Savo Varkauden seutukunta 20 392 524,47 385,63 52,9
Vehmaa.vaakuna.svg 918 Vehmaa kunta suomi Vinkkilä Varsinais-Suomi Vakka-Suomen seutukunta 2 316 192,08 188,91 12,3
Vesanto.vaakuna.svg 921 Vesanto kunta suomi Vesannon kirkonkylä Pohjois-Savo Sisä-Savon seutukunta 1 994 569,80 422,62 4,7
Vesilahti.vaakuna.svg 922 Vesilahti kunta suomi Vesilahden kirkonkylä Pirkanmaa Tampereen seutukunta 4 370 353,94 301,04 14,5
Veteli.vaakuna.svg 924 Veteli kunta suomi Kainu[26] Keski-Pohjanmaa Kaustisen seutukunta 3 113 520,91 502,13 6,2
Vieremä.vaakuna.svg 925 Vieremä kunta suomi Vieremän kirkonkylä Pohjois-Savo Ylä-Savon seutukunta 3 536 973,35 925,21 3,8
Vihti.vaakuna.svg 927 Vihti kunta suomi Nummela Uusimaa Helsingin seutukunta 29 235 567,06 522,02 56
Viitasaari.vaakuna.svg 931 Viitasaari kaupunki suomi Viitasaaren keskustaajama Keski-Suomi Saarijärven–Viitasaaren seutukunta 6 136 1 589,12 1 248,55 4,9
Vimpeli.vaakuna.svg 934 Vimpeli kunta suomi Vimpelin kirkonkylä Etelä-Pohjanmaa Järviseudun seutukunta 2 812 328,79 287,32 9,8
Virolahti.vaakuna.svg 935 Virolahti kunta suomi Virojoki Kymenlaakso Kotka–Haminan seutukunta 3 096 376,25 371,99 8,3
Virrat.vaakuna.svg 936 Virrat kaupunki suomi Virtain keskustaajama Pirkanmaa Ylä-Pirkanmaan seutukunta 6 536 1 299,08 1 162,67 5,6
Vårdö.vaakuna.svg 941 Vårdö kunta ruotsi Vårdö Ahvenanmaa Ålands skärgård 450 102,10 101,71 4,4
Vöyri-Maksamaa.vaakuna.svg 946 Vöyri kunta ruotsi, suomi Vöyrin kirkonkylä Pohjanmaa Vaasan seutukunta 6 434 791,39 782,20 8,2
Ylitornio.vaakuna.svg 976 Ylitornio kunta suomi Ylitornion kirkonkylä Lappi Torniolaakson seutukunta 3 905 2 212,47 2 028,04 1,9
Ylivieska.vaakuna.svg 977 Ylivieska kaupunki suomi Ylivieskan keskustaajama Pohjois-Pohjanmaa Ylivieskan seutukunta 15 312 573,42 568,92 26,9
Ylöjärvi.vaakuna.svg 980 Ylöjärvi kaupunki suomi Ylöjärven kirkonkylä[17] Pirkanmaa Tampereen seutukunta 33 236 1 324,14 1 115,73 29,8
Ypäjä.vaakuna.svg 981 Ypäjä kunta suomi Ypäjän kirkonkylä Kanta-Häme Forssan seutukunta 2 325 183,25 182,76 12,7
Ähtäri.vaakuna.svg 989 Ähtäri kaupunki suomi Ähtärin keskustaajama Etelä-Pohjanmaa Kuusiokuntien seutukunta 5 576 910,88 805,83 6,9
Äänekoski.vaakuna.svg 992 Äänekoski kaupunki suomi Äänekosken keskustaajama Keski-Suomi Äänekosken seutukunta 18 679 1 138,38 884,57 21,1

LähteetMuokkaa

  1. Kaupunkien ja kuntien lukumäärät Kuntaliitto.fi. 2.1.2019. Kuntaliitto-konserni. Viitattu 31.1.2019.
  2. Kuntalaki 365/1995 Finlex. Edita Publishing. Viitattu 30.3.2015.
  3. Alueluokat ja kuntanumerot 2013 (XLS) Kunnat.net. Helsinki: Suomen Kuntaliitto. Viitattu 6.11.2013.
  4. Kunnat 2016 (Sivu sisältää kuntanumerot ja kuntien nimet) Tilastokeskus. Viitattu 21.12.2016.
  5. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2020M01*-2020M06* 30.6.2020. Tilastokeskus. Viitattu 20.8.2020.
  6. a b Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2020 1.1.2020. Maanmittauslaitos. Viitattu 13.4.2020.
  7. a b c d e f g Osa Helsingin keskustaajamaa
  8. a b c Osa Porin keskustaajamaa
  9. Osa Lahden keskustaajamaa
  10. Sijaitsee Kyröskosken taajamassa
  11. a b Osa Ilmajoki-Kurikan taajamaa
  12. Sijaitsee Imatran keskustaajamassa
  13. a b Osa Forssan keskustaajamaa
  14. Osa Maarianhaminan keskustaajamaa
  15. Sijaitsee Jämsän keskustaajamassa
  16. a b c d e f Osa Turun keskustaajamaa
  17. a b c d e Osa Tampereen keskustaajamaa
  18. Osa Kemin keskustaajamaa
  19. Osa Oulun keskustaajamaa
  20. Sijaitsee Kokemäen keskustaajamassa
  21. Sijaitsee Risön taajamassa
  22. Osa Vaasan keskustaajamaa
  23. Sijaitsee Paimion keskustaajamassa
  24. Sijaitsee Ödkarbyn taajamassa
  25. Sijaitsee Vuokatin taajamassa
  26. Osa Kaustisen kirkonkylää

Aiheesta muuallaMuokkaa