Luettelo Suomen rautatieliikennepaikoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Suomen rautateillä, sekä valtion että yksityisten omistamilla, sijaitsevista liikennepaikoista.

Lyh. Nimi Kunta Rataosa Avattu Lakkautettu Huomautuksia
Apa Aapajoki Tornio Tornio-Kolari 25.1.1915 1.6.1968
Aapajärvi Tornio Tornio-Kolari 1.9.1954 1.12.1967
Aappola Siilinjärvi Kuopio–Iisalmi 22.5.1932 23.5.1971
Aatami Nokia Lielahti-Kokemäki 1.5.1931 1.1.1962
Aatola Mikkeli Kouvola-Pieksämäki 15.5.1931 23.5.1971
Avs Aavasaksa Ylitornio Tornio–Kolari 1.12.1931 12.12.2011
Ahj Ahjo Kerava Kerava-Sköldvik 15.5.1931 31.5.1981
Ako Ahkio Kelloselkä-Karhu 1941 1944 Nykyisin Venäjän alueella
Ane Ahmaneva Raahe Seinäjoki-Oulu 1948 1.12.1962
Ams Ahmas Utajärvi Oulu–Kontiomäki 16.10.1929 2.6.1985
Ahmavaara Kemijärvi Laurila-Kemijärvi 6.9.1948 31.5.1970
Aho Siikajoki Tuomioja-Raahe 15.5.1930 28.5.1972 Vuosina 1934–1943 Palokangas
Ahola Orivesi Orivesi-Seinäjoki 15.5.1931 1.1.1954
Ahl Aholahti Savonlinna Huutokoski–Savonlinna 1916 9.1.2005
Aky Ahonkylä Liperi Siilinjärvi-Viinijärvi 1.12.1927 1.5.1970
Ahp Ahonperä Virrat Parkano-Haapamäki 15.5.1939 31.5.1981
Aho Ahonpää Raahe Seinäjoki-Oulu 1.9.1949 28.5.1972
Ahovaara Lieksa Joensuu-Nurmes 1.5.1950 30.5.1976
Aha Ahtiala Lahti Lahti-Heinola 1.1.1932 15.3.1976
Ahvenlampi Lappeenranta Kouvola-Joensuu 15.6.1937 1.12.1955
Ahv Ahvenus (uusi) Kokemäki Lielahti-Kokemäki 1984 ei
Ahv Ahvenus (vanha) Kokemäki Lielahti-Kokemäki 1.9.1932 3.6.1984
Ain Ainola Järvenpää Helsinki–Riihimäki 1.9.1949 ei 1. heinäkuuta 2015 asti Kyrölä (Krö)
Arl Airaksela Kuopio Pieksämäki-Kontiomäki 9.10.1889 ei
Ala Airola Kärkölä Riihimäki-Kouvola 1.6.1950 28.5.1978
Aisalampi Joensuu Joensuu-Ilomantsi 1.10.1960 31.5.1970
Atm Aitomäki Kouvola Kouvola-Joensuu 1902 1.6.1975
Atn Aitoneva Kihniö Parkano-Haapamäki 24.7.1944 1.6.2003
Atl Aittaluoto Pori Pori–Parkano 16.12.1933 15.5.2012
Ajv Aittojärvi Kiuruvesi Iisalmi–Ylivieska 1.1.1925 27.5.1990
Aittokallio Jyväskylä Jyväskylä-Pieksämäki 10.3.1937 1.6.1946
Ajo Ajos Kemi Kemi–Ajos 1931 ei
Aka Akkaharju Elisenvaara Viipuri-Matkaselkä 1.12.1909 19.9.1944 Nykyisin Venäjän alueella
Akkala Ilmajoki Seinäjoki-Kaskinen 15.12.1930 1.1.1954
Ala-Kunnari Kauhava Seinäjoki-Oulu 15.5.1939 1.6.1948
Ala Alalampi Matkaselkä-Naistenjärvi 1.3.1922 1944
Anu Alanurmo Lapua Seinäjoki-Oulu 15.1.1932 23.5.1982
Apt Alapitkä Lapinlahti Kouvola–Iisalmi 1902 ei
Alv Alavus Alavus Haapamäki–Seinäjoki 29.9.1883 ei
Alh Alholma Pietarsaari Pietarsaari–Alholma 1.11.1887 ei
Avi Alvajärvi Pihtipudas Jyväskylä–Haapajärvi 26.5.1968 29.4.2013
Amu Amuri Tampere Tampere–Pori,
Tampere–Seinäjoki
15.5.1931 9.1.2005 Henkilöliikenne lakkautettu 29.5.1983, liikennepaikka lakkautettu 3.6.1984 ja avattu uudelleen 28.5.1995.
Aro Arola Kuhmo Kontiomäki–Vartius raja 1976 ei
Arp Arolampi Riihimäki Helsinki–Riihimäki 1.9.1951 ei
Au Aura Aura Turku–Toijala 13.1.1876 28.9.1999
Bb Bomba Nurmes Joensuu–Kontiomäki 27.5.1979 9.1.2005
Dra Dragsvik Raasepori Karjaa–Hanko 1933 ei
Dmv Dynamiittivaihde Hanko Karjaa–Hanko 1937 ei
Eli Elijärvi Keminmaa Lautiosaari–Elijärvi ei
Epz Eläinpuisto-Zoo Ähtäri Haapamäki–Seinäjoki 31.5.1981 ei
Eno Eno Joensuu Joensuu–Kontiomäki ei vuoteen 1973 saakka Kaltimo
Eji Enonjärvi Kannonkoski Jyväskylä–Haapajärvi 1.1.1959 3.6.2007
Epä Epilä Tampere Lielahti–Kokemäki 4.11.1895 1.1.1983
Erv Ervelä Salo Helsinki–Turku 16.10.1909 ei Henkilöliikenne lopetettu 1.1.1982
Ela Eskola Kannus Seinäjoki–Oulu ei
Epo Espoo Espoo Helsinki–Turku ei
Esso Esso Uusikaupunki Turku–Hangonsaari 12.12.2011
Ej Eurajoki Eurajoki Kokemäki–Rauma 15.4.1897 1997
Frs Forssa Forssa Humppila–Forssa 1898 1974
Hpj Haapajärvi Haapajärvi Iisalmi–Ylivieska,
Jyväskylä–Haapajärvi
1925 ei
Hps Haapakoski Pieksämäki Kouvola–Iisalmi ei
Hky Haapakylä Valtimo Nurmes–Kontiomäki 1984 Vuoteen 1969 asti Valtimo
Hmk Haapamäen kyllästämö Keuruu Haapamäki–Seinäjoki ei
Hpk Haapamäki Keuruu Tampere–Haapamäki,
Haapamäki–Seinäjoki,
Haapamäki–Jyväskylä
1883 ei
Hpa Haaparanta Haaparanta Tornio–Haaparanta ei
Haa Haarajoki Järvenpää Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Hja Hajala Salo Helsinki–Turku 1.11.1899 1.6.1987
Has Hakasuo Paltamo Oulu–Kontiomäki 1929 1985
Hlt Hakosilta Hollola Kerava–Lahti
Riihimäki-Lahti
2004 ei Seisake lakkautettiin 1992
Hsi Haksi Porvoo Olli–Porvoo 15.5.1931 ei Porvoon museorautatie
Hlk Halikko Salo Helsinki–Turku 1.11.1899 1.6.1987
Hma Hamina Hamina Juurikorpi–Hamina 1984 ei
Hsl Hammaslahti Joensuu Kouvola–Joensuu 1894 ei
Hna Hanala Vantaa Helsinki–Riihimäki 1.12.1980
Hgs Hangonsaari Uusikaupunki Uusikaupunki–Hangonsaari ei Vuoteen 2003 asti Rikkihappo
Hnh Hanhikoski Kemijärvi Laurila–Kemijärvi ei
Hks Hankasalmi Hankasalmi Jyväskylä–Pieksämäki 1918 ei
Hnk Hanko Hanko Karjaa–Hanko 1873 ei Vuosina 1897–1926 Hankoniemi
Hnkt Hanko tavara Hanko Karjaa–Hanko ei
Hkp Hanko-Pohjoinen Hanko Karjaa–Hanko 1920 ei
Hva Harjavalta Harjavalta Tampere–Pori 1952 ei
Hj Harju Kouvola Kouvola–Iisalmi 1887 ei
Hrv Harviala Janakkala Riihimäki–Tampere ei
Hd Haukipudas Oulu Oulu–Tornio 1903 ei
Hau Haukivuori Mikkeli Kouvola–Iisalmi 1889 ei Henkilöliikenne lakkautettiin 11.8.2014
Hjr Hausjärvi Hausjärvi Riihimäki–Lahti ei
Hvs Haviseva Kangasala Tampere–Haapamäki ei
Hek Heikkilä Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Ha Heinola Heinola Lahti–Heinola 1932 ei Henkilöliikenne lopetettu 1968
Hno Heinoo Sastamala Tampere–Pori 4.11.1895 3.6.1984
Häv Heinävaara Joensuu Joensuu–Ilomantsi 1967 ei
Hnv Heinävesi Heinävesi Pieksämäki–Joensuu ei
Hle Helle Hyvinkää Hyvinkää–Karkkila 1911 1954
Hki Helsinki Helsinki Helsinki–Riihimäki 17.3.1862 ei
Län Helsinki Länsisatama Helsinki Helsinki–Länsisatama
Hnn Henna Orimattila Kerava-Lahti 10.12.2017 ei
Hr Herrala Hollola Riihimäki–Lahti 1869 ei
Hkh Hiekkaharju Vantaa Helsinki–Riihimäki 1931 ei
Hn Hietanen Mikkeli Kouvola–Iisalmi 1.10.1889 2001
Hk Hikiä Hausjärvi Riihimäki–Lahti 1869 ei
Hls Hillosensalmi Kouvola Kouvola–Iisalmi ei Henkilöliikenne lakkautettu 2.6.2002
Hh Hinthaara Porvoo Olli–Porvoo 23.11.1857 ei 1.6.1925 asti Hindhår
Porvoon museorautatie
Hirsilä Orivesi Tampere–Haapamäki 1904 1990
Hvn Hirvineva Liminka Seinäjoki–Oulu 1886 ei
Hpu Horppu Kouvola Kouvola–Iisalmi 1.6.1933 1.6.2003
Hui Huikko Tuusula Helsinki–Riihimäki 1949 1990
Hp Humppila Humppila Turku–Toijala 1876 ei Vuoteen 1897 asti Koivisto
Hpm Humppila-Museorautatie Humppila Humppila–Jokioinen 1994 ei
Hpl Huopalahti Helsinki Helsinki–Turku,
Huopalahti–Vantaankoski
1.9.1903 ei 1.6.1925 asti Hoplaks
Hvt Huovintie Loimaa Turku–Toijala 2000
Hko Huutokoski Joroinen Pieksämäki–Joensuu,
Huutokoski–Parikkala
1914 ei
Hyr Hyrkäs Muhos Oulu–Kontiomäki 1.12.1928 22.5.1977
Hys Hyrynsalmi Hyrynsalmi Kontiomäki–Ämmänsaari 1939 ei
Hy Hyvinkää Hyvinkää Helsinki–Riihimäki
Hyvinkää–Hanko
17.3.1862 ei
Hl Hämeenlinna Hämeenlinna Riihimäki–Tampere 17.3.1862 ei
Hm Härmä Kauhava Seinäjoki–Oulu ei
Hgf Högfors Karkkila Hyvinkää–Karkkila 1911 1967 1933 alkaen Karkkila
Höl Höljäkkä Nurmes Joensuu–Kontiomäki ei
Ii Ii Ii Oulu–Tornio 1903 ei
Itk Iisalmen teollisuuskylä Iisalmi Iisalmi–Ylivieska ei
Itr Iisalmen teollisuusraiteet Iisalmi Kouvola–Iisalmi ei
Ilm Iisalmi Iisalmi Kouvola–Iisalmi,
Iisalmi–Kontiomäki,
Iisalmi–Ylivieska
1902 ei
Isv Iisvesi Suonenjoki Suonenjoki–Iisvesi 1889 ei
Ita Iittala Hämeenlinna Riihimäki–Tampere ei
Ilj Ilmajoki Ilmajoki Seinäjoki–Kaskinen ei
Ila Ilmala Helsinki Helsinki–Turku 1967 ei
Ilr Ilmalan ratapiha Helsinki Helsinki–Turku ei
Ilo Ilomantsi Ilomantsi Joensuu–Ilomantsi 1967 ei
Imr Imatra Imatra Kouvola–Joensuu 1977 ei
Imt Imatra tavara Imatra Kouvola–Joensuu,
Imatra–Imatrankoski-raja
ei
Imk Imatrankoski Imatra Imatra–Imatrankoski-raja 1892 ei
Imkr Imatrankoski-raja Imatra Imatra–Imatrankoski-raja ei
In Inha Ähtäri Haapamäki–Seinäjoki 1889 ei
Ikr Inkeroinen Kouvola Kouvola–Kotkan satama 1890 ei Vuoteen 1897 asti Inkerois
Iko Inkoo Inkoo Helsinki–Turku ei Henkilöliikenne lopetettiin 27.3.2016
Isg Isokangas Parkano Niinisalo–Kihniö ei
Ikä Isokylä Kemijärvi Laurila–Kelloselkä ei
Iky Isokyrö Isokyrö Seinäjoki–Vaasa ei Vuoteen 1968 asti Orismala
Jlk Jaalanka Vaala Oulu–Kontiomäki 1.12.1930 2.6.1985 Avattiin tavaraliikenteelle 1986-88
Jl Jaatila Rovaniemi Laurila–Kelloselkä 16.10.1909 27.5.1979
Jal Jalasjärvi Kurikka Tampere–Seinäjoki ei
Jpa Jepua Uusikaarlepyy Seinäjoki–Oulu ei
Jns Joensuu Joensuu Kouvola–Joensuu,
Pieksämäki–Joensuu,
Joensuu–Ilomantsi,
Joensuu–Kontiomäki
1894 ei
Jk Jokela Tuusula Helsinki–Riihimäki ei
Jkk Jokikylä Ristijärvi Kontiomäki–Ämmänsaari 2007
Jok Jokioinen Jokioinen Humppila–Jokioinen 1978 ei
Jrm Jormua Kajaani Iisalmi–Kontiomäki 1.1.1923 1.7.1986
Jor Joroinen Joroinen Huutokoski–Parikkala ei
Jrs Jorvas Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Jts Joutseno Lappeenranta Kouvola–Joensuu ei
Jsj Joutsijärvi Kemijärvi Laurila–Kelloselkä ei
Jki Juankoski Kuopio Siilinjärvi–Viinijärvi ei
Jkj Jukajärvi Joensuu Joensuu–Ilomantsi ei
Jut Jutila Kärkölä Riihimäki–Lahti 1.7.1997 ei Ent. Jutilan seisake avattiin 16.8.1950 ja lakkautettiin 27.5.1990
Jj Juupajoki Juupajoki Tampere–Haapamäki ei
Jri Juurikorpi Kotka Kouvola–Kotka,
Juurikorpi–Hamina
ei
Jyr Jyränkö Heinola Lahti–Heinola 1.1.1932 ei 1.5.1945 asti Ränninmäki
Henkilöliikenne lopetettu 26.5.1968
Jy Jyväskylä Jyväskylä Orivesi–Jyväskylä,
Haapamäki–Jyväskylä,
Jyväskylä–Pieksämäki,
Jyväskylä–Haapajärvi
ei
Jäs Jämsä Jämsä Orivesi–Jyväskylä ei
Jsk Jämsänkoski Jämsä Orivesi–Jyväskylä ei
Jr Järvelä Kärkölä Riihimäki–Lahti 1.11.1869 ei
Jp Järvenpää Järvenpää Helsinki–Riihimäki 17.3.1862 ei
Kpa Kaipiainen Kouvola Kouvola–Joensuu ei
Kla Kaipola Jämsä Jämsä–Kaipola ei
Kko Kairokoski Parkano Niinisalo–Kihniö 1.1.1935 7.5.2020 vuoteen 1970 saakka Parkano
Kjr Kaitjärvi Luumäki Kouvola–Joensuu ei
Kaj Kajaani Kajaani Iisalmi–Kontiomäki,
Kajaani–Lamminniemi
ei
Ktn Kaleton Keuruu Haapamäki–Jyväskylä ei
Kau Kalkku Tampere Tampere–Pori ei
Kao Kalliovarasto Kajaani Iisalmi–Kontiomäki ei
Kll Kallislahti Savonlinna Huutokoski–Parikkala ei
Ksa Kalvitsa Mikkeli Kouvola–Iisalmi ei
Kgs Kangas Ylivieska Seinäjoki–Oulu ei
Kkr Kankari Vaala Oulu–Kontiomäki 1.12.1930 2.6.1985
Kan Kannelmäki Helsinki Huopalahti–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Ksi Kannonkoski Kannonkoski Jyväskylä–Haapajärvi 1.11.1959 ei
Kns Kannus Kannus Seinäjoki–Oulu ei
Krr Karhejärvi Ylöjärvi Tampere–Seinäjoki ei
Khg Karhukangas Ylivieska Seinäjoki–Oulu ei
Kr Karjaa Raasepori Helsinki–Turku,
Hyvinkää–Karjaa,
Karjaa–Hanko
ei
Kark Karkkila Karkkila Hyvinkää–Karkkila 1911 1967 1933 asti Högfors
Kru Karkku Sastamala Tampere–Pori 4.11.1895 ei
Kar Karviainen Aura Turku–Toijala ei
Ksk Kaskinen Kaskinen Seinäjoki–Kaskinen ei
Kth Kattilaharju Kouvola Kouvola–Joensuu 10.8.2008 ei
Kji Kauhajoki Kauhajoki Seinäjoki–Kaskinen ei
Kha Kauhava Kauhava Seinäjoki–Oulu ei
Klh Kauklahti Espoo Helsinki–Turku ei
Klr Kaulinranta Ylitornio Tornio–Kolari ei
Kni Kauniainen Kauniainen Helsinki–Turku 26.8.1908 ei
Kpl Kauppilanmäki Sonkajärvi Iisalmi–Kontiomäki ei
Ka Kausala Iitti Lahti–Kouvola ei
Ktu Kauttua Eura Kiukainen–Säkylä
Ktp Keitelepohja Viitasaari Jyväskylä–Haapajärvi 15.2.1960 ei
Kek Kekomäki Hausjärvi Riihimäki–Lahti ei
Kej Keljo Jyväskylä Orivesi–Jyväskylä ei
Klk Kelkkamäki Laukaa Jyväskylä–Pieksämäki ei
Keo Kello Oulu Oulu–Tornio 1903 1980-luku
Kls Kelloselkä Salla Laurila–Kelloselkä 8.12.1941 9.12.2012
Kem Kemi Kemi Oulu–Tornio,
Kemi–Ajos
1903 ei
Kjä Kemijärvi Kemijärvi Laurila–Kelloselkä ei
Ker Kemira Siilinjärvi Siilinjärvi–Viinijärvi ei
Kml Kempele Kempele Seinäjoki–Oulu 1886 ei
Kea Kera Espoo Helsinki–Turku ei
Ke Kerava Kerava Helsinki–Riihimäki,
Kerava–Lahti,
Kerava–Porvoo
ei
Kiä Kerimäki Savonlinna Huutokoski–Parikkala ei
Krl Kermala Humppila Humppila–Jokioinen 1994 ei
Keskilohja Lohja Hyvinkää-Karjaa 1983
Kti Kesälahti Kitee Kouvola–Joensuu ei
Keu Keuruu Keuruu Haapamäki–Jyväskylä ei
Kiö Kihniö Kihniö Kihniö–Niinisalo ei
Kia Kiiala Porvoo Olli–Porvoo 1874 ei Porvoon museorautatie
Kiv Kiljava Nurmijärvi Hyvinkää–Karjaa 1874 25.9.1983
Kil Kilo Espoo Helsinki–Turku ei
Kua Kilpua Oulainen Seinäjoki–Oulu ei
Knh Kinahmi Kuopio Siilinjärvi–Viinijärvi ei
Kii Kinni Mäntyharju Kouvola–Iisalmi 1.2.1947 ei
Kij Kirjola Parikkala Kouvola–Joensuu ei
Kir Kirjokivi Kouvola Kouvola–Iisalmi 24.10.1889 1.6.2003
Kkn Kirkkonummi Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Krt Kirkkotie Jokioinen Humppila–Jokioinen 1978 ei
Krn Kirkniemi Lohja Hyvinkää–Karjaa ei
Kkt Kiskotie Oulu Oulu–Kontiomäki 1966 1980-luku
Kit Kitee Kitee Kouvola–Joensuu ei
Kn Kiukainen Eura Kokemäki–Rauma,
Kiukainen–Säkylä
15.4.1897 ei
Krv Kiuruvesi Kiuruvesi Iisalmi–Ylivieska ei
Kvj Kivesjärvi Paltamo Oulu–Kontiomäki 1930 ei
Kvk Kivimäki Kajaani Iisalmi–Kontiomäki 1972
Koh Kohtavaara Nurmes Joensuu–Kontiomäki ei
Kvu Koivu Tervola Laurila–Kelloselkä ei
Kvh Koivuhovi Kauniainen Helsinki–Turku ei Vuoteen 1931 asti Koivumäki
Kvy Koivukylä Vantaa Helsinki–Riihimäki 1.12.1980 ei
Kki Kokemäki Kokemäki Tampere–Pori,
Kokemäki–Rauma
1895 ei
Kok Kokkola Kokkola Seinäjoki–Oulu,
Kokkola–Ykspihlaja
ei
Kli Kolari Kolari Tornio–Kolari 1966 ei
Klo Kolho Mänttä-Vilppula Tampere–Haapamäki ei
Kpi Kolppi Pedersören kunta Seinäjoki–Oulu ei
Kmm Kommila Varkaus Varkaus–Kommila ei
Kom Komu Pyhäjärvi Iisalmi–Ylivieska ei
Khi Kontiolahti Kontiolahti Joensuu–Kontiomäki ei
Kon Kontiomäki Paltamo Iisalmi–Kontiomäki,
Joensuu–Kontiomäki,
Oulu–Kontiomäki,
Kontiomäki–Ämmänsari,
Kontiomäki–Vartius
1923 ei
Kop Koppnäs Hanko Karjaa–Hanko ei
Kra Koria Kouvola Lahti–Kouvola ei Vuoteen 1897 asti Kymi
Kas Korkeakoski Juupajoki Tampere–Haapamäki ei
Kor Korpi Nurmijärvi Hyvinkää–Karjaa on
Krs Korso Vantaa Helsinki–Riihimäki ei
Ksu Korvensuo Mäntsälä Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Kou Korvua Taivalkoski Pesiökylä–Taivalkoski 2005
Kos Koskenkorva Ilmajoki Seinäjoki–Kaskinen ei
Koto Kotalato Salo Helsnki–Turku 1.11.1899 22.5.1966 10.3.1937 asti Ylikylä
Ktv Kotavaara Kemijärvi Laurila–Kelloselkä ei
Kta Kotka Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Mss Kotka Mussalo Kotka Kotka Hovinsaari–Kotka Mussalo ei
Kt Kotka tavara Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Kts Kotkan satama Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Koa Koura Seinäjoki Haapamäki–Seinäjoki 15.7.1886 1996 Henkilöliikenne lopetettu 27.5.1990
Kv Kouvola Kouvola Lahti–Kouvola,
Kouvola–Kotka,
Kouvola–Iisalmi,
Kouvola–Joensuu,
Kouvola–Kuusankoski
ei
Kvla Kouvola lajittelu Kouvola Lahti–Kouvola ei
Oik Kouvola Oikoraide Kouvola Kouvola–Kotka ei
Kvt Kouvola tavara Kouvola Lahti–Kouvola ei
Koi Kovjoki Uusikaarlepyy Seinäjoki–Oulu ei
Kpy Kruunupyy Kruunupyy Seinäjoki–Oulu ei
Kui Kuivaniemi Ii Oulu–Tornio 1903 2003
Kis Kuivasjärvi Parkano Tampere–Seinäjoki ei
Kka Kukkola Tornio Tornio-Kolari 25.1.1915 1967
Klu Kuluntalahti Kajaani Iisalmi–Kontiomäki 1.1.1923 29.9.1997
Knm Kuninkaanmäki Vantaa Savio–Vuosaari 30.11.2008 ei
Kuo Kuopio Kuopio Kouvola–Iisalmi ei
Kuot Kuopio tavara Kuopio Kouvola–Iisalmi ei
Kut Kupittaa Turku Helsinki–Turku ei
Krm Kurkimäki Kuopio Kouvola–Iisalmi ei
Kuu Kursu Salla Laurila–Kelloselkä 8.12.1941 9.12.2012
Kur Kurtti Taivalkoski Pesiökylä–Taivalkoski 2005
Ktm Kutemainen Viitasaari Jyväskylä-Haapajärvi 1.10.1960 3.6.2007
Ku Kuurila Hämeenlinna Riihimäki–Tampere ei
Kuk Kuusankoski Kouvola Kouvola–Kuusankoski ei
Kvr Kuusivaara Kemijärvi Laurila–Kelloselkä 1934 ei
Kyl Kylmäkoski Akaa Turku–Toijala 1986
Kyn Kylänlahti Lieksa Joensuu–Kontiomäki ei
Ky Kymi Kotka Kouvola–Kotka,
Kymi–Sunila
1890 ei
Kln Kyminlinna Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Kyrö Pöytyä Turku–Toijala ei
Kyt Kytömaa Kerava Helsinki-Riihimäki,
Kerava-Porvoo
Kerava-Lahti
1954 ei Henkilöliikenne lakkasi 1994
Klv Kälviä Kokkola Seinäjoki–Oulu ei
Käp Käpylä Helsinki Helsinki–Riihimäki 1910 ei
Kök Köykkäri Kauhava Seinäjoki–Oulu ei
Lja Laaja Suomussalmi Kontiomäki–Ämmänsaari 1952 2007
Lh Lahti Lahti Riihimäki–Lahti,
Kerava–Lahti,
Lahti–Kouvola,
Lahti–Heinola,
Lahti–Loviisa,
Lahti–Salpausselkä
1869 ei
Lai Laihia Laihia Seinäjoki–Vaasa ei
Lak Lakiala Ylöjärvi Tampere-Seinäjoki ei
Lam Lamminniemi Kajaani Kajaani–Lamminniemi 3.6.2007 ei
Lna Lapinlahti Lapinlahti Kouvola–Iisalmi 1902 ei
Lr Lappeenranta Lappeenranta Kouvola–Joensuu,
Lappeenranta–Mustolan satama
ei
Laa Lappila Kärkölä Riihimäki–Lahti 1869 ei
Lpo Lappohja Hanko Karjaa–Hanko 1873 ei
Lpa Lapua Lapua Seinäjoki–Oulu ei
Lla Laurila Keminmaa Oulu–Tornio,
Laurila–Kelloselkä
ei
Lrs Lauritsala Lappeenranta Kouvola–Joensuu ei
Li Lautiosaari Kemi Oulu–Tornio,
Lautiosaari–Elijärvi
ei Henkilöliikenne lakkasi 1974
Lei Leino Suomussalmi Pesiökylä–Taivalkoski 1959 2005
Lkl Lelkola Hirvensalmi Kouvola–Iisalmi 16.6.1908 ei
Lpä Lempäälä Lempäälä Riihimäki–Tampere ei
Lpv Leppävaara Espoo Helsinki–Turku 1904 ei
Lut Leukaluut Nokia Tampere–Pori 1961 1989
Lis Lieksa Lieksa Joensuu–Kontiomäki ei
Llh Lielahti Tampere Tampere–Pori,
Tampere–Seinäjoki,
Riihimäki–Tampere
1928 ei
Lvt Lievestuore Laukaa Jyväskylä–Pieksämäki 1918 ei
Lka Liminka Liminka Seinäjoki–Oulu 1886 ei
Lmp Liminpuro Vaala Oulu–Kontiomäki 1.12.1930 16.11986
Lip Lippo Suomussalmi Pesiökylä–Taivalkoski 1959 2005
Lo Lohja Lohja Hyvinkää–Karjaa 1873 ei Henkilöliikenne lakkasi 1983
Lm Loimaa Loimaa Turku–Toijala ei
Loh Louhela Vantaa Huopalahti–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Lvs Loviisan satama Loviisa Lahti–Loviisan satama 1960 ei Vuoteen 1980 saakka Valko
Lma Luoma Kirkkonummi Helsinki–Turku ei Entinen nimi Nokka
Lus Lusto Savonlinna Huutokoski–Parikkala 1995 ei
Läh Lähdemäki Orimattila Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Mdk Madekoski Oulu Oulu–Kontiomäki 1.11.1927 3.6.1973
Mkn Maksniemi Simo Oulu–Tornio 1903 1980-luku
Ml Malmi Helsinki Helsinki–Riihimäki 1865 ei
Mlo Malminkartano Helsinki Huopalahti–Vantaankoski 28.5.1978 ei
Mnk Mankki Espoo Helsinki–Turku 1.1.1946 ei
Mrl Martinlaakso Vantaa Huopalahti–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Mar Martinniemi Oulu Haukipudas–Martinniemi 1938 1986
Mas Masala Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Mss Massilanmäki Savonlinna Huutokoski–Parikkala 1933(?) 29.5.1988
Maa Matkala Paltamo Kontiomäki–Ämmänsaari,
Matkala–Vartius
1975 1995 lyhenne käytössä 1984–1995
Mal Matkala Paltamo Kontiomäki–Ämmänsaari,
Matkala–Vartius
1975 1995 lyhenne käytössä 31.5.1981–3.6.1984
Mk Matku Forssa Turku–Toijala 1999 Vuoteen 1897 asti Forssa
Mau Maukkula Ilomantsi Joensuu–Ilomantsi 1967 1975
Mll Melalahti Paltamo Oulu–Kontiomäki 1930 1980-luku
Mel Meltola Raasepori Hyvinkää–Karjaa ei
Msk Messukylä Tampere Tampere–Haapamäki 14.11.1904 16.1.2001 Henkilöliikenne lopetettu 29.5.1988
Mtl Meteli Paltamo Oulu–Kontiomäki 1930 1980-luku
Msl Mieslahti Paltamo Oulu–Kontiomäki 16.10.1926 2.6.1985
Mi Mikkeli Mikkeli Kouvola–Iisalmi ei
Miö Minkiö Jokioinen Humppila–Jokioinen 1898 ei
Mis Misi Rovaniemi Laurila–Kelloselkä ei
Mla Mommila Hausjärvi Riihimäki–Lahti ei
Mon Monni Riihimäki Helsinki–Riihimäki 1912 12.8.1996 Vuoteen 1925 asti Erkylä
Mhu Mouhu Mäntyharju Kouvola–Iisalmi 1895 1.6.2003
Mh Muhos Muhos Oulu–Kontiomäki 1.11.1927 ei
Mum Multamäki Kouvola Kouvola–Iisalmi 4.11.1910 9.10.2001
Mso Mustio Raasepori Hyvinkää–Karjaa ei
Mul Muurola Rovaniemi Laurila–Kelloselkä ei
Mys Myllykangas (uusi) Ii Oulu–Tornio 2002 ei
Mkg Myllykangas (vanha) Ii Oulu–Tornio 1903 1980-luku
Mki Myllykoski Kouvola Kouvola–Kotkan satama ei
My Myllymäki Ähtäri Haapamäki–Seinäjoki ei
Myl Myllyoja Heinola Lahti–Heinola 1.1.1932 ei 1.5.1945 asti Jyränkö
1.1.1949 asti Myllykylä
Henkilöliikenne lopetettu 26.5.1968
Myt Mynttilä Mäntyharju Kouvola–Iisalmi,
Mynttilä–Ristiina
ei
Myr Myyrmäki Vantaa Huopalaht–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Mäk Mäkkylä Espoo Helsinki–Turku ei
Mlä Mäntsälä Mäntsälä Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Mr Mäntyharju Mäntyharju Kouvola–Iisalmi 1.10.1889 ei
Mn Mäntyluoto Pori Pori–Mäntyluoto ei
Nnl Naantali Naantali Raisio–Naantalin satama ei
Nls Naantalin satama Naantali Raisio–Naantalin satama ei
Nsl Nastola Lahti Lahti-Kouvola 2005 ei
Nrl Niirala Tohmajärvi Säkäniemi–Niirala-raja 1955 ei
Nsk Niska Utajärvi Oulu–Kontiomäki 16.10.1929 23.5.1971
Nvl Nivala Nivala Iisalmi–Ylivieska ei
Nvv Nivavaara Rovaniemi Laurila–Kelloselkä kyllä
Noa Nokia Nokia Tampere–Pori 1895 ei
Npo Noppo Hyvinkää Hyvinkää–Karjaa 1913 1981
Nua Nuojua Vaala Oulu–Kontiomäki 16.10.1929 9.1.2005
Nup Nuppulinna Tuusula Helsinki–Riihimäki 1886 11.12.2016 Henkilöliikenne lopetettiin 27.3.2016
Nrm Nurmes Nurmes Joensuu–Kontiomäki ei
Oi Oitti Hausjärvi Riihimäki–Lahti 1869 ei
Ova Olhava Ii Oulu–Tornio 1903 2003
Olli Olli Porvoo Kerava–Porvoo,
Olli–Sköldvik
ei
Onk Onkamo Tohmajärvi Kouvola–Joensuu kyllä
Ov Orivesi Orivesi Tampere–Haapamäki,
Orivesi–Jyväskylä
ei
Ot Otava Mikkeli Kouvola–Iisalmi 1.10.1887 ei Henkilöliikenne lopetettu 2.6.2002
Ou Oulainen Oulainen Seinäjoki–Oulu ei
Ol Oulu Oulu Seinäjoki–Oulu,
Oulu–Tornio
1886 ei
Nok Oulu Nokela Oulu Seinäjoki–Oulu ei
Olt Oulu tavara Oulu Oulu–Kontiomäki ei
Tua Oulu Tuira Oulu Oulu–Tornio,
Tuira–Toppila
1903 ei
Olk Oulunkylä Helsinki Helsinki–Riihimäki 1886 ei
Pti Paimenportti Kotka Kouvola–Kotkan satama ei
Po Paimio Paimio Helsinki–Turku 1.11.1899 ei Henkilöliikenne lopetettu 29.5.1988
Plp Palopuro Hyvinkää Helsinki–Riihimäki 1905 1. elokuuta 1996
Poy Palta Oy Paltamo Oulu–Kontiomäki ei
Pto Paltamo Paltamo Oulu–Kontiomäki 1930 ei Kiehimä
Pn Panelia Eura Kokemäki–Rauma 15.4.1897 1997
Par Parikkala Parikkala Kouvola–Joensuu,
Huutokoski–Parikkala
ei
Pko Parkano Parkano Tampere–Seinäjoki,
Niinisalo–Kihniö
1971 ei
Prl Parola Hattula Riihimäki–Tampere ei
Psl Pasila Helsinki Helsinki–Riihimäki,
Helsinki–Turku
1888 ei
Pslt Pasila tavara Helsinki Helsinki–Riihimäki,
Helsinki–Turku
ei
Pau Pasilan autojuna-asema Helsinki Helsinki–Riihimäki 4.6.2012 ei
Pat Pateniemi Oulu Oulu–Tornio 1990-luku vuoteen 1955 saakka Laholainen
Ptg Patokangas Kemijärvi Laurila-Kelloselkä ei Kyseisellä rataosuudella ainoa käytössä oleva liikennepaikka Kemijärveltä eteenpäin
Pel Pello Pello Tornio–Kolari ei
Plt Pelto Espoo Helsinki–Turku satama 28.5.1995
Perniö Salo Helsinki–Turku 1.2.1899 1.7.1992
Psk Pesiökylä Suomussalmi Kontiomäki–Ämmänsaari,
Pesiökylä–Taivalkoski
ei
Pvi Petäjävesi Petäjävesi Haapamäki–Jyväskylä ei
Pm Pieksämäki Pieksämäki Kouvola–Iisalmi,
Jyväskylä–Pieksämäki,
Pieksämäki–Joensuu
ei
Pmt Pieksämäki tavara Pieksämäki Kouvola–Iisalmi,
Pieksämäki–Joensuu
ei
Pts Pietarsaari Pietarsaari Pännäinen–Pietarsaari ei
Ph Pihlajavesi Keuruu Haapamäki–Seinäjoki ei
Pik Piikkiö Kaarina Helsinki–Turku 1.11.1899 ei Henkilöliikenne lopetettu 26.5.1979
Pkl Pikkarala Oulu Oulu–Kontiomäki 1.11.1927 3.6.1984
Ptk Pitkämäki Nurmes Joensuu–Kontiomäki 15.10.2018 ei
Pjm Pitäjänmäki Helsinki Helsinki–Turku 1904 ei
Pku Pohjankuru Raasepori Helsinki–Turku satama ei
Poh Pohjois-Haaga Helsinki Huopalahti–Vantaankoski 1.6.1975 ei
Plu Pohjois-Louko Seinäjoki Tampere–Seinäjoki ei
Pri Pori Pori Tampere–Pori,
Pori–Mäntyluoto,
Pori–Tahkoluoto,
Pori–Ruosniemi
ei
Prv Porvoo Porvoo Olli–Porvoo 16.7.1874 ei Porvoon museorautatie
Pvk Porvoon keskusta Porvoo Olli–Porvoo 28.5.1961 3.6.2007
Pla Puistola Helsinki Helsinki–Riihimäki 1910 ei Vuosina 1911–1925 Fastböle
Pmk Pukinmäki Helsinki Helsinki–Riihimäki 1888 ei
Pun Punkaharju Savonlinna Huutokoski–Parikkala ei
Pur Purola Järvenpää Helsinki–Riihimäki Henkilöliikenne lakkautettiin 27.3.2016
Phä Pyhäsalmi Pyhäjärvi Iisalmi–Ylivieska ei
Pnä Pännäinen Pedersören kunta Seinäjoki–Oulu,
Pännäinen–Pietarsaari
ei Vuodesta 2020 lähtien kaupallinen nimi on Pietarsaari-Pedersöre
Rae Raemäki Jokioinen Humppila–Jokioinen 1978 ei
Rai Raisio Raisio Turku–Hangonsaari,
Raisio–Naantalin satama
ei
Ral Rahola Tampere Tampere–Pori 15.07.1937 3.06.1984 Henkilöliikenne lakkautettu 29. toukokuuta 1983.
Rat Rautaruukki Raahe Tuomioja–Rautaruukki ei
Ree Retretti Savonlinna Huutokoski–Parikkala ei ent. Tuunaansalmi
Rhe Raahe Raahe Tuomioja–Rautaruukki ei
Ri Riihimäki Riihimäki Helsinki–Riihimäki,
Riihimäki–Tampere,
Riihimäki–Lahti
17.3.1862 ei
Rik Rikkihappo Uusikaupunki Uusikaupunki–Hangonsaari ei nykyisin Hangonsaari
Rit Riihimäki tavara Riihimäki Helsinki–Riihimäki,
Riihimäki–Tampere,
Riihimäki–Lahti
1862 ei
Rjv Ristijärvi Ristijärvi Kontiomäki–Ämmänsaari ei
Rki Ruukki Siikajoki Seinäjoki–Oulu ei
Rkl Rekola Vantaa Helsinki–Riihimäki ei
Rla Rauhala Hyvinkää Hyvinkää–Karkkila 1908 1967
Rll Relletti Siikajoki Tuomioja–Rautaruukki kyllä
Rm Rajamäki Nurmijärvi Hyvinkää–Karjaa ei
Rma Rauma Rauma Kokemäki–Rauma ei
Rmk Rasimäki Kajaani Iisalmi–Kontiomäki kyllä
Rnn Runni Iisalmi Iisalmi–Ylivieska ei
Roi Rovaniemi Rovaniemi Laurila–Kelloselkä ei
Rsu Ruokosuo Siilinjärvi Siilinjärvi-Viinijärvi 14.12.2014 ei Aikaisemmin nimellä Kemira
Rva Rova Muhos Oulu–Kontiomäki 1927 1980-luku
Ry Ryttylä Hausjärvi Riihimäki–Tampere ei
Räm Räntämäki Turku Turku–Toijala 1987
Röykkä Nurmijärvi Hyvinkää–Karjaa ei
Saa Saakoski Jyväskylä Orivesi–Jyväskylä ei
Sr Saari Parikkala Kouvola–Joensuu ei
Sll Salla Salla Laurila–Kelloselkä 8.12.1941 9.12.2012 Vuoteen 1956 asti Märkäjärvi (Mkj)
Slm Salminen Jokioinen Humppila–Jokioinen 1994 ei
Sln Salminen Suonenjoki Kouvola–Iisalmi ei
Smv Salmivaara Salla Laurila–Kelloselkä 8.12.1941 9.12.2012
Slo Salo Salo Helsinki–Turku 1.2.1899 ei
Sta Santala Hanko Karjaa–Hanko ei
Stl Santalahti Tampere Tampere–Pori,
Tampere–Seinäjoki,
Riihimäki–Tampere
4.11.1895 1.1.1979 Henkilöliikenne lopetettu 31. toukokuuta 1975.
Stä Santamäki Vaala Oulu–Kontiomäki 2005
Spa Sapra Karstula Jyväskylä-Haapajärvi 1.1.1959 1.12.1981
Sau Saunakallio Järvenpää Helsinki–Riihimäki ei
Sav Savio Kerava Helsinki–Riihimäki ei
Sl Savonlinna Savonlinna Huutokoski–Parikkala ei Uusi Savonlinnan asema avattiin 15.6.2012 lakkautetun Savonlinna kauppatori -liikennepaikan viereen.
Slk Savonlinna-Kauppatori Savonlinna Huutokoski–Parikkala 2011
Sk Seinäjoki Seinäjoki Tampere–Seinäjoki,
Haapamäki–Seinäjoki,
Seinäjoki–Kaskinen,
Seinäjoki–Vaasa,
Seinäjoki–Oulu
ei
Skt Seinäjoki tavara Seinäjoki Tampere–Seinäjoki,
Haapamäki–Seinäjoki
ei
Sel Selki Vihti Hyvinkää–Karjaa 1899 21.10.1995 Henkilöliikenne lopetettu 25.9.1983
Sij Siilinjärvi Siilinjärvi Kouvola–Iisalmi,
Siilinjärvi–Viinijärvi
ei
Sim Simo Simo Oulu–Tornio 1903 ei
Spl Simpele Rautjärvi Kouvola–Joensuu ei
Sip Sipilä Mäntsälä Kerava–Lahti 3.9.2006 ei
Sti Siuntio Siuntio Helsinki–Turku ei
Siu Siuro Nokia Tampere–Pori 4.11.1895 ei Henkilöliikenne lopetettu 28.5.1989
Sgy Skogby Raasepori Karjaa–Hanko ei
Sld Sköldvik Porvoo Olli–Sköldvik ei
Soa Soinlahti Iisalmi Iisalmi–Kontiomäki ei
Sv Soravaihde Humppila Humppila–Jokioinen ei
Sko Sotkamo Sotkamo Vuokatti–Sotkamo kyllä
Skv Sukeva Sonkajärvi Iisalmi–Kontiomäki ei
Suo Suolahti Äänekoski Jyväskylä–Haapamäki ei
Snj Suonenjoki Suonenjoki Kouvola–Iisalmi,
Suonenjoki–Iisvesi
ei
Snm Suoniemi Nokia Tampere–Pori 4.11.1895 28.5.1989
Säkäniemi Tohmajärvi Säkäniemi–Niirala-raja 1965 ei
Skm Sänkimäki Kuopio Siilinjärvi-Viinjärvi ei Puutavaran kuormausta
Ta Taavetti Luumäki Kouvola–Joensuu 2006
Tlk Taivalkoski Taivalkoski Pesiökylä–Taivalkoski 1961 2005
Tlv Talvivaara Sotkamo Murtomäki–Talvivaara 2009
Tms Tammisaari Raasepori Karjaa–Hanko ei
Tpe Tampere Tampere Riihimäki–Tampere,
Tampere–Seinäjoki,
Tampere–Pori,
Tampere–Haapamäki
1876 ei
Tpet Tampere tavara Tampere Riihimäki–Tampere,
Tampere–Seinäjoki,
Tampere–Pori,
Tampere–Haapamäki
ei
Vka Tampere Viinikka Tampere Riihimäki–Tampere,
Tampere–Haapamäki
ei
Tna Tapanila Helsinki Helsinki–Riihimäki 1908 ei
Tap Tapavainola Lappeenranta Kouvola–Joensuu ei
Tsl Tavastila Kotka Kouvola–Kotka ei
Tk Tervajoki Isokyrö Seinäjoki–Vaasa ei
Trv Tervola Tervola Laurila–Kelloselkä ei
Tuv Teuva Teuva Seinäjoki–Kaskinen 1913 ei
Tkl Tikkurila Vantaa Helsinki–Riihimäki 17.3.1862 ei
Tl Toijala Akaa Riihimäki–Tampere,
Turku–Toijala,
Toijala–Valkeakoski
1876 ei
Tol Tolsa Kirkkonummi Helsinki–Turku ei
Tp Toppila Oulu Tuira–Toppila 1886 2005
Tor Tornio Tornio Oulu–Tornio,
Tornio–Kolari,
Tornio–Röyttä,
Tornio–Haaparanta
1903 ei
Tri Tornio-Itäinen Tornio Oulu–Tornio 2.10.2008 ei
Top Tornio-Pohjoinen Tornio Tornio–Kolari 2004
Trl Tuomarila Espoo Helsinki–Turku ei
Tja Tuomioja Siikajoki Seinäjoki–Oulu,
Tuomioja–Rautaruukki
ei Vuoteen 1953 asti Lappi
Tu Turenki Janakkala Riihimäki–Tampere 17.3.1862 ei
Tku Turku Turku Helsinki–Turku,
Turku–Toijala,
Turku–Turku satama,
Turku–Hangonsaari
1876 ei
Tus Turun satama Turku Turku–Turku satama ei
Tuu Tuuri Alavus Haapamäki–Seinäjoki ei
Töysä Alavus Haapamäki–Seinäjoki 30.6.2008
Uim Uimaharju Joensuu Joensuu–Kontiomäki ei
Ur Urjalan asema Urjala Turku-Toijala 22.6.1876 1.6.1997
Utj Utajärvi Utajärvi Oulu–Kontiomäki 1.12.1928 ei
Ukp Uusikaupunki Uusikaupunki Turku–Hangonsaari ei
Ukä Uusikylä Lahti Lahti–Kouvola ei
Vaa Vaala Vaala Oulu–Kontiomäki 16.10.1929 ei
Vs Vaasa Vaasa Seinäjoki–Vaasa,
Vaasa–Vaskiluoto
ei
Vna
Vnat
Vnar
Vainikkala
Vainikkala tavara
Vainikkala-raja
Lappeenranta Luumäki–Vainikkala-raja ei
Vmo Valimo Helsinki Helsinki–Turku 1949 ei Vuoteen 1976 asti Strömberg
Vlm Valtimo Valtimo Joensuu–Kontiomäki ei Vuoteen 1969 asti Hiekkalahti
Vma Vammala Sastamala Tampere–Pori 4.11.1895 ei 1.6.1955 asti Tyrvää
Vks Vantaankoski Vantaa Huopalahti–Vantaankoski 2.9.1991 ei
Vrn Varanen Kannonkoski Jyväskylä-Haapajärvi 1.1.1960 3.6.2007
Var Varkaus Varkaus Pieksämäki–Joensuu,
Varkaus–Kommila
ei
Vpn Varpanen Mäntyharju Kouvola–Iisalmi 9.10.1889 18.10.2001
Vus Vartius Kuhmo Kontiomäki–Vartius,
Vartius–Kivijärvi
1974 ei
Vur Vartius-raja Kuhmo Vartius–Kivijärvi 1974 ei
Vsk Vaskiluoto Vaasa Vaasa–Vaskiluoto ei
Vnt Viantie Simo Oulu–Tornio 1903 1980-luku
Vrl Viertola Hyvinkää Hyvinkää–Karjaa 1929 4.5.1956
Vti Vihanti Raahe Seinäjoki–Oulu 1886 ei
Vih Vihtari Heinävesi Pieksämäki–Joensuu ei
Via Viiala Akaa Riihimäki–Tampere ei
Vnj Viinijärvi Liperi Pieksämäki–Joensuu,
Siilinjärvi–Viinijärvi
ei
Vik Vika Rovaniemi Laurila–Kelloselkä 30.6.2008
Vlp Vilppula Mänttä-Vilppula Tampere–Haapamäki 1883(?) ei Vuoteen 1897 Filppula
Vpl Virpelä Paltamo Oulu–Kontiomäki 1985
Voi Voikoski Kouvola Kouvola–Iisalmi 1.10.1889 1.6.2003
Vhj Vuohijärvi Kouvola Kouvola–Iisalmi 9.10.1889 ei
Vjo Vuojoki Eurajoki Kokemäki–Rauma 15.4.1897 1999
Vkt Vuokatti Sotkamo Joensuu–Kontiomäki,
Vuokatti–Lahnaslampi
ei
Vsl Vuonislahti Lieksa Joensuu–Kontiomäki ei
Vrl Vuorela Humppila Humppila–Jokioinen 1994 ei
Vv Vuorten-Vuori Haapajärvi Jyväskylä–Haapajärvi 1971 ei
Vsa Vuosaari Helsinki Savio–Vuosaari 28.11.2008 ei
Vääkiö Suomussalmi Pesiökylä–Taivalkoski 1957 2005
Wad Wasalandia Vaasa Vaasa–Vaskiluoto 1988 2005
Yst Ylistaro Seinäjoki Seinäjoki–Vaasa ei
Ytr Ylitornio Ylitornio Tornio–Kolari ei
Yv Ylivieska Ylivieska Seinäjoki–Oulu,
Iisalmi–Ylivieska
ei
Ylö Ylöjärvi Ylöjärvi Tampere-Seinäjoki ei
Ypy Ypykkävaara Kuhmo Kontiomäki–Vartius 1976 ei
Äs Äetsä Sastamala Tampere–Pori 1.10.1902 ei Henkilöliikenne lopetettu 1.6.2003
Äht Ähtäri Ähtäri Haapamäki–Seinäjoki ei
Äm Ämmänsaari Suomussalmi Kontiomäki–Ämmänsaari 1955 ei
Äki Äänekoski Äänekoski Jyväskylä–Haapajärvi 1942 ei

LähteetMuokkaa