Avaa päävalikko

Luettelo 1980-luvun suomalaisista elokuvista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo Suomessa tuotetuista elokuvista julkaisuvuoden mukaan. Aakkosellisesta luettelosta elokuvista katso Luokka:Suomalaiset elokuvat

Elokuva Suomessa
Finland film clapperboard.svg
Suomalaiset elokuvat vuosikymmenittäin
1900- ja 1910-luku
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku
Muut luettelot
Kadonneet elokuvat
Kalleimmat elokuvat
Katsotuimmat elokuvat
Sotaelokuvat
Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1980
Tulipää Pirjo Honkasalo, Pekka Lehto Asko Sarkola, Rea Mauranen
Tulitikkuja lainaamassa Leonid Gaidai, Risto Orko Kauko Helovirta, Ritva Valkama komedia
Tup-akka-lakko Spede Pasanen Spede Pasanen, Vesa-Matti Loiri, Simo Salminen
Milka – elokuva tabuista Rauni Mollberg Irma Huntus, Leena Suomu, Matti Turunen
Korpinpolska Markku Lehmuskallio Pertti Kalinainen
1981
Pölhölä Taavi Kassila, Pertti Reponen, Heikki Kinnunen Heikki Kinnunen, Aake Kalliala, Helge Herala komedia
Uuno Turhapuron aviokriisi Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri komedia
Pedon merkki Jaakko Pakkasvirta Esko Salminen, Irina Milan , Tom Wentzel, Hannu Lauri draama
1982
Uuno Turhapuro menettää muistinsa Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri komedia
Arvottomat Mika Kaurismäki Matti Pellonpää, Pirkko Hämäläinen
Ulvova mylläri Jaakko Pakkasvirta Vesa-Matti Loiri draama
Aidankaatajat eli heidän jälkeensä vedenpaisumus Olli Soinio Erkki Pajala komedia
1983
Akaton mies Edvin Laine Martti Järvinen, Elisabeth Haavisto, Ahti Kuoppala komedia
Agentti 000 ja kuoleman kurvit Visa Mäkinen Ilmari Saarelainen, Tenho Saurén komedia
Jon Jaakko Pyhälä Kari Väänänen, Vesa-Matti Loiri
Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri komedia
Rikos ja rangaistus Aki Kaurismäki Markku Toikka
1984
Aikalainen Timo Linnasalo Kati Outinen
Vapaa duunari Ville-Kalle Visa Mäkinen Allan Tuppurainen
Klaani – tarina Sammakoitten suvusta Mika Kaurismäki Markku Halme
Uuno Turhapuro armeijan leivissä Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri sotilasfarssi
Niskavuori Matti Kassila Rauni Luoma, Esko Salminen, Maija-Liisa Marton, Satu Silvo
Kun Hunttalan Matti Suomen osti Markku Onttonen Pekka Laiho
Lentävät luupäät Spede Pasanen Spede Pasanen, Simo Salminen
1985
Calamari Union Aki Kaurismäki Aki Kaurismäki, Raija Talvio
Hei kliffaa hei Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Simo Salminen, Kari Franck
Tuntematon sotilas Rauni Mollberg Risto Tuorila, Pirkka-Pekka Petelius, Paavo Liski, Mika Mäkelä
Jumala on kauneus Hannu Heikinheimo
Uuno Epsanjassa Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri komedia kuvattu Espanjassa
Pekka & Pätkä ja tuplajättipotti Visa Mäkinen Mauri Kuosmanen, Jaakko Kallio
1986
Flight North Ingemo Engström Katharina Thalbach saksalais-suomalainen yhteistyö
Pekka Puupää poliisina Visa Mäkinen Esko Roine, Jaakko Kallio
Varjoja paratiisissa Aki Kaurismäki Matti Pellonpää, Kati Outinen
Riisuminen Lauri Törhönen Erkki Saarela, Eeva Eloranta
Huomenna Juha Rosma Jukka Puotila, Katja Kiuru
Akallinen mies Edvin Laine Martti Järvinen, Elisabeth Haavisto
Elämän vonkamies Mikko Niskanen Martti Kainulainen, Pirjo Leppänen
Jäätävä polte Renny Harlin Mike Norris, Steve Durham, David Coburn toiminta
Uuno Turhapuro muuttaa maalle Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri komedia
V. Y. Vihdoinkin yhdessä Kari Kyrönseppä Pirkka-Pekka Petelius, Sarianna Salminen
Liian iso keikka Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Pentti Siimes, Ritva Valkama
Pikkupojat Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Simo Salminen, Spede Pasanen, Hannele Lauri komedia
Hirtettyjen kettujen metsä Jouko Suikkari Aarno Sulkanen, Markku Toikka komedia
Kuningas lähtee Ranskaan Anssi Mänttäri Harri Nikkonen, Kati Outinen, Kylli Köngäs, Lasse Pöysti draama
Lumikuningatar Päivi Hartzell Outi Vainionkulma, Satu Silvo, Sebastian Kaatrasalo seikkailu, fantasia
Lumikit - Eli kohtauksia naisen elämästä Hannu Kahakorpi Aino-Maija Tikkanen, Aino Seppo, Anja Pohjola draama, komedia
Morena Anssi Mänttäri Anssi Mänttäri, Caroline Krüger, Claes Andersson draama
Näkemiin, hyvästi Anssi Mänttäri Aino Seppo, Juuso Hirvikangas, Lasse Pöysti komedia, draama
Rocky VI Aki Kaurismäki Matti Pellonpää, Sakari Kuosmanen, Silu Seppälä lyhytelokuva 8 min
Skorpionin tanssi Lasse Keso Aapo Vilhunen, Auvo Vihro 49 min
Ursula Jaakko Pyhälä Chris Af Enehjelm, Eija Vilpas, Esko Hukkanen draama
1987
Hamlet liikemaailmassa Aki Kaurismäki Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen draama
Tropic of Ice – Jään kääntöpiiri Lauri Törhönen jännityselokuva
Fakta homma Jukka Virtanen Eija Vilpas, Riitta Havukainen, Lasse Karkjärvi komedia
Hamlet liikemaailmassa Aki Kaurismäki Pirkka-Pekka Petelius draama
Uuno Turhapuro – kaksoisagentti Spede Pasanen Vesa-Matti Loiri komedia
Älä itke Iines Janne Kuusi Eija Vilpas komedia
Arvet Lasse Lindberg, Pekka Parikka Antti Litja, Eeva Eloranta, Kalevi Kahra, Topi Reinikka draama
Lain ulkopuolella Ville Mäkelä Antti Litja, Jouko Klemettilä, Kari Heiskanen, Leena Uotila trilleri
Pieni rikostarina Jussi Niilekselä Leena Suomu, Riitta Räty, Seppo Kulmala, Sylvi Salonen, Ulla-Maija Siikavire draama
Saaren Heta Raili Rusto Esko Vettenranta, Heini Miettinen, Lahja Wilén draama
Siriuksen vieraat Matti Ijäs Esko Hukkanen, Esko Salminen, Hannu Kivioja, Kari Väänänen, Varpu Reilin draama
Tilinteko Veikko Aaltonen Esko Nikkari, Juhani Niemelä, Kaija Pakarinen, Seppo Mäki draama, rikos
1988
Pohjanmaa Pekka Parikka Esko Salminen, Taneli Mäkelä
Tupla-Uuno Hannu Seikkula Vesa-Matti Loiri komedia
Ariel Aki Kaurismäki Turo Pajala, Susanna Haavisto, Matti Pellonpää road movie
Katsastus Matti Ijäs Vesa Vierikko, Sulevi Peltola tv-elokuva
Onks Viljoo näkynyt Hannu Seikkula Heikki Kinnunen, Pirkka-Pekka Petelius, Aake Kalliala komedia
Kuutamosonaatti Olli Soinio Tiina Björkman kauhu
Ei jälkeäkään Pauli Virtanen Aapo Vilhunen, Alli Häjänen, Antti Pääkkönen, Eila Pehkonen komedia, draama
Ihmiselon ihanuus ja kurjuus Matti Kassila Antti Litja, Jasper Pääkkönen, Lasse Pöysti draama
Inuksuk Markku Lehmuskallio Eva Janikova, Liisi Tandefelt, Per Olof Grape, Rasmus Thygesen draama suomalais-kanadalainen
Lenin-setä asuu Venäjällä Kanerva Cederström Aila Viholainen, Hannu Rönkkönen, Juhani Ruotsalo dokumenttielokuva
Makkarakala keittoa sanoi Tympee Huttunen Kaarlo Kortelainen Aake Kalliala, Kaarlo Kortelainen, Leo Lastumäki komedia
Onnea matkaan Janne Kuusi Aino Seppo, Eeva-Maija Haukinen, Eija Vilpas, Eira Sariola draama
Petos Taavi Kassila Carl-Kristian Rundman, Eeva Litmanen, Harri Hyttinen rikos
Yötyö Mika Kaurismäki Esko Salminen, Kaija Pakarinen, Martti Syrjä draama
1989
Talvisota Pekka Parikka sota
Häräntappoase Jussi Niilekselä Santeri Kinnunen, Antti Majanlahti, Risto Salmi, Outi Alanen, Maija-Liisa Majanlahti draama 142 min [1]
Paperitähti Mika Kaurismäki Tiina Björkman, Pirkko Hämäläinen, Soli Labbart draama
Anni tahtoo äidin Anssi Mänttäri Susanna Haavisto, Kari Heiskanen, Outi Mäenpää komedia, musikaali
Kotia päin Ilkka Järvi-Laturi Ilkka Koivula, Jonna Järnefelt, Leena Suomu draama, trilleri
1943 Elokuu Veikko Aaltonen Eeva-Maija Haukinen, Juuso Hirvikangas, Kaija Pakarinen, Matti Onnismaa sota, draama
Kolme yötä Matti Iljäs Esko Pesonen, Kristiina Elstelä, Martti Suosalo draama
Likaiset kädet Aki Kaurismäki Hannu Lauri, Kaija Pakarinen, Kati Outinen, Matti Pellonpää, Sulevi Peltola draama
Musta enkeli Tapio Suominen Antti Vierikko, Antti Viirkorpi, Juho Milonoff, Kristo Salminen, Pauli Poranen draama 23 min
Raatimies Silvesterin sairaus Olli Soinio Erkki Pajala, Harri Hyttinen, Helena Notkonen, Jukka Sipilä komedia
Valkoinen nainen Janne Kuusi Eija Vilpas, Ilkka Heiskanen, Jarmo Mäkinen draama

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa