Avaa päävalikko

Maarit Peltomaa

suomalainen näyttelijä

Maarit Anneli Peltomaa (s. 10. syyskuuta 1964 Tampere) on suomalainen näyttelijä. Hän valmistui ylioppilaaksi Kalevan lukiosta vuonna 1984. Teatterikorkeakoulussa hän opiskeli vuosina 1985–1989[1] josta valmistui teatteritaiteen maisteriksi.

Maarit Peltomaa
Henkilötiedot
Koko nimi Maarit Anneli Peltomaa
Syntynyt 10. syyskuuta 1964 (ikä 54)
Tampere
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1988
Merkittävät roolit Lemmikki
(Ihmiselon ihanuus ja kurjuus)
Esteri Keppilä
(Matkalaukkukostaja)
Tuula Vekkilä
(Siivoton juttu)
Marjaana
(Poliisin poika)
Irene
(Vares – Uhkapelimerkki)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Peltomaa on uransa aikana näytellyt teattereissa, televisiossa, elokuvissa, tv-mainoksissa, sekä radiossa. Häntä on nähty eritoten Lauri Törhösen ja Tapio Piiraisen elokuvissa.

Näyttelijätöidensä lisäksi hän on toiminut ohjaajana, näyttelijätyön lehtorina, käsikirjoittajana, tuottajana, juontajana sekä kouluttajana.

Sisällysluettelo

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva / TV-elokuva / Lyhytelokuva Rooli
1988 Ihmiselon ihanuus ja kurjuus Lemmikki
1989 Insiders lesbo
1989 Kuhmon huumaa Anne Perälä
1994 Meno paluu
1997 Siivoton juttu Tuula Vekkilä
1998 Poliisin poika Marjaana
1999 Kulkuri ja joutsen nainen Olavi Virran pöydässä
2000 Sano Oili vaan rouva Sarastus
2008 Suuri performanssi Tiina Sjögren
2012 Punainen nauha nainen tansseissa / hammashoitaja
Vares – Uhkapelimerkki Irene
2017 Rakkaus ja laki: Lähimmäisenrakkaus kiinteistönvälittäjä

Televisio - ja nettisarjatMuokkaa

Vuosi Televisiosarja Rooli
1989 Seitsemän veljestä
1991 Matkalaukkukostaja Esteri Keppilä
1998–1999 Klubi Anna Karilo
2002 Kotikatu viestintäjohtaja Heidi Repo
2004 Nollatoleranssi Anneli Linna-Virta
2005 Kylmäverisesti sinun Lady Victoria
2017 Pihlajakadun tuhmat tädit äiti Gunilla

TeatterikiinnityksetMuokkaa

Hämeenlinnan kaupunginteatteri vierailija, 2010 Lahden kaupunginteatteri, vierailija 2013 Kajaanin kaupungin teatteri 2017

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.