Vilma Melasniemi

suomalainen näyttelijä

 

Vilma Melasniemi
Henkilötiedot
Koko nimi Vilma Anna Uljana Melasniemi
Syntynyt30. maaliskuuta 1973 (ikä 48)
Helsinki
Ammatti näyttelijä
Puoliso Juho Milonoff (vih. )
Lapset Aamu Milonoff
Vanhemmat Eero Melasniemi
Kristiina Halkola
Sukulaiset Joel Melasniemi (veli)
Näyttelijä
Aktiivisena 1982–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Vilma Anna Uljana Melasniemi (s. 30. maaliskuuta 1973 Helsinki) on suomalainen näyttelijä.

UraMuokkaa

Melas­niemi näyttelee KOM-teatterissa.[1] Hän on näytellyt myös Ylioppilasteatterissa.[2] Melas­niemi lauloi Ultra Bra -yhtyeessä.[3]

YksityiselämäMuokkaa

Melas­niemen vanhemmat ovat Eero Melasniemi ja Kristiina Halkola. Muusikko Joel Melasniemi on hänen veljensä. Melasniemi on naimisissa näyttelijä Juho Milonoffin kanssa.[4] Hänellä on kaksi lasta.[3] Tytär Aamu Milonoff on näyttelijä.[5]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1982 Kesä kartsalla lasten­koti­lapsi
1983 250 grammaa Venla Sjö­man
Veli Laura
1985 Naimakauppoja
1994 Let's Play Zeus kirja­kaupan myyjä
1998 Going to Kansas City Arja
1999 Lapinpoika Paula
2000 Levottomat Piia
2002 Eteen­päin Wilma
2006 Ranta Patrickin vaimo
2008 Il prossimo tuo – Sinun kanssasi
2013 Miten meistä tuli ystäviä Kaisa
Luciferin viimeinen elämä
2017 Rakkaus ja laki: Vanhempain­rakkaus naapuri

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
1995 Mahdottoman tavallinen Jorma Laine
Kotikatu Teija
1997 Vuoroin vieraissa Seija
1998 Ihmeidentekijät Janna Mäntynen
1999 Herrat nauraa Rosa
Elämä on näytelmä
2004 Käenpesä Henna
2007 Poikkeus­tila Emma-Liisa Saario
Runoja & Roskia Siiri
2009 Kotikatu Anu Kotilainen
2012 Helsingin herra Johanna Rautio
Elämää suurempaa Mari Mäki
2014–2016 Mustat lesket Irina Palo­joki
2017 Presidentti Maija Paananen
2019 Syke Minna Lahtinen
2020 Pohjolan laki Nina Ropponen

LähteetMuokkaa

  1. Ensemble Helsinki: KOM-teatteri. Arkistoitu 23.9.2015. Viitattu 23.9.2015.
  2. Kokko, Tuomas: Pinteessä Yli­oppilas­lehti. 21.9.2007. Helsinki: Yli­oppilas­lehden Kustannus Oy. Viitattu 23.9.2015.
  3. a b Larros, Heini: Aina jonkun tytär City. 7.3.2008. Helsinki: City Digital Oy. Viitattu 23.9.2015.
  4. Ketkä kaikki suomalais­näyttelijät ovat keskenään sukua? Katso uskomaton lista! Ilta-Sanomat. 20.4.2013. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 23.9.2015.
  5. Salo, Sanna: Juho Milonoffin ja Vilma Melas­niemen tytär Aamu Milonoff tähdittää uutuus­elo­kuvaa: ”Vanhempani eivät toivoneet minusta näyttelijää” Ilta­lehti. 12.6.2020. Helsinki: Alma Media Suomi Oy. Viitattu 12.4.2021.

Aiheesta muuallaMuokkaa