Avaa päävalikko

Iris-Lilja Lassila (oik. Iris Lilja Elisa Varilo; 28. helmikuuta 1938 Lapua25. huhtikuuta 2011 Helsinki[1]) oli suomalainen näyttelijä. Hän esiintyi muun muassa useissa televisionäytelmissä sekä elokuvissa.

Iris-Lilja Lassila
Iris-Lilja Lassila ja Åke Lindman rooliasuissa vuonna 1963 (Kenraaliluutnantti T. J. A. Heikkilän seikkailuja).
Iris-Lilja Lassila ja Åke Lindman rooliasuissa vuonna 1963 (Kenraaliluutnantti T. J. A. Heikkilän seikkailuja).
Henkilötiedot
Koko nimi Iris Lilja Elisa Varilo
Syntynyt 28. helmikuuta 1938
Lapua, Suomi
Kuollut 25. huhtikuuta 2011 (73 vuotta)
Helsinki, Suomi
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Svensk Filmdatabas

Lassila pääsi ylioppilaaksi vuonna 1956, näytteli Ylioppilasteatterissa ja kävi Suomen Teatterikoulun 1959–1961. Hänet kiinnitettiin Televisioteatteriin 1963.[2]

Lassila lauloi 1960-luvun lopulla lauluyhtye Stideissä, jonka muut jäsenet olivat näyttelijät Liisamaija Laaksonen ja Tarja-Tuulikki Tarsala.[2] Heidän suurin hittinsä oli ”Pienenä tyttönä” vuodelta 1969.

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli[3]
Lumiakka äiti
1957 Niskavuori taistelee nainen säätyvaltiopäivien tanssiaisissa
1959 Punainen viiva kokousvieras
Kovaa peliä Pohjolassa tanssija Ankkurissa
1964 Veljen varjo Helvi
1970 Kesäkapina talonemäntä
1976 Manillaköysi Sylvia
1988 Anna Liisa Husso
1995 Lipton Cockton in the Shadows of Sodoma Lipton Cocktonin äiti
Kivenpyörittäjän kylä Inka
1996 Joulubileet yläkerran yksinäinen nainen

LähteetMuokkaa

  1. Iris-Lilja Lassila on kuollut. Yle Uutiset. 25.4.2011. Yleisradio Oy. Viitattu 25.4.2011.
  2. a b Huovinen, Pentti ym.: Kuka on kuka TV:ssä. Helsinki: Otava, 1970.
  3. Iris-Lilja Lassila Elonetissä
    Manillaköysi Elonetissä
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.