Avaa päävalikko

Petteri Sallinen

suomalainen näyttelijä ja teatteriohjaaja

Petteri Sallinen (s. 7. maaliskuuta 1962 Tamperelähde?) on suomalainen ortopedinen osteopaatti. Entiseltä ammatiltaan Sallinen on näyttelijä ja teatteriohjaaja.

Petteri Sallinen
Henkilötiedot
Syntynyt 7. maaliskuuta 1962 (ikä 57)
Tampere
Puoliso Riikka Sallinen
Näyttelijä
Aktiivisena 1985–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Sallinen valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 1988. Hän on ohjannut muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa, Suomen kansallisteatterissa, Tampereen teatterissa, Porin teatterissa ja Vaasan kaupunginteatterissa. Vuosina 2007–2008 Sallinen toimi Kokkolan kaupunginteatterin toisena johtajana. Salliselle myönnettiin teatteriurallaan muun muassa Olavi Veistäjä -palkinto.

Petteri Sallinen on naimisissa jääkiekkoilija Riikka Sallisen kanssa ja he asuvat Ruotsissa, jossa vaimo jääkiekkoilee ammatikseen.[1] Aiemmin Petteri Sallinen oli naimisissa näyttelijä Anu Hälvän kanssa.[2]

2010-luvun alusta lähtien Petteri Sallinen on toiminut ortopedisena osteopaattina.[3]

Sisällysluettelo

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1985 Tappavat sekunnit
1986 Enkelipeli 2. koiraveli
Kill City Antti Laitinen
1989 Anni tahtoo äidin Eetun isä
1993 Romanovin kivet Sami Wagner
2004 Levottomat 3 projektipäällikkö

TelevisiosarjatMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1988 Isku suoneen Karri
1989 Seitsemän veljestä Toukolalainen
1996 Lähempänä taivasta Tarmo Lahtinen
Nortia Ari Palo / Ari Salo
1996–1998 Ihmeidentekijät Timo Telivuo
2000 Susi rajalla Tomi Salo
Mustan kissan kuja Tomi Salo

DubbauksetMuokkaa

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit löytyvät omasta luettelostaan.

LähteetMuokkaa

  1. Avioero! Anu Hälvän ja Petteri Sallisen 22 vuoden pituinen liitto päättyi – ex-mies nai olympiatason jääkiekkoilijan www.iltalehti.fi. Viitattu 31.1.2019.
  2. Elina Jäntti: Porttikielto Iltalehti. 1.11.2007. Viitattu 9.1.2019.
  3. Petteri Sallinen - Extensio - Osteopaatti www.extensio.fi. Viitattu 9.1.2019.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.