Petteri Sallinen

suomalainen osteopaatti ja entinen näyttelijä

Petteri Sallinen (s. 7. maaliskuuta 1962 Tamperelähde?) on suomalainen osteopaatti[1]. Entiseltä ammatiltaan Sallinen on näyttelijä ja teatteriohjaaja.

Petteri Sallinen
Henkilötiedot
Syntynyt7. maaliskuuta 1962 (ikä 59)
Tampere
Puoliso Riikka Sallinen
Näyttelijä
Aktiivisena 1985–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Sallinen opiskeli ortopediseksi osteopaatiksi OOKK:ssa[2] ja Laurea-ammattikorkeakoulussa [3] 2010-luvun taitteessa.

Teatteriurallaan Sallinen ohjasi muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa, Suomen kansallisteatterissa, Tampereen teatterissa, Porin teatterissa ja Vaasan kaupunginteatterissa. Vuosina 2007–2008 Sallinen toimi Kokkolan kaupunginteatterin toisena johtajana. Salliselle myönnettiin teatteriurallaan muun muassa Olavi Veistäjä -palkinto.

Petteri Sallinen on naimisissa jääkiekkoilija Riikka Sallisen kanssa ja he asuvat Ruotsissa.[4] Aiemmin Petteri Sallinen oli naimisissa näyttelijä Anu Hälvän kanssa.[5]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1985 Tappavat sekunnit
1986 Enkelipeli 2. koiraveli
Kill City Antti Laitinen
1989 Anni tahtoo äidin Eetun isä
1993 Romanovin kivet Sami Wagner
2004 Levottomat 3 projektipäällikkö

TelevisiosarjatMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1988 Isku suoneen Karri
1989 Seitsemän veljestä Toukolalainen
1996 Lähempänä taivasta Tarmo Lahtinen
Nortia Ari Palo / Ari Salo
1996–1998 Ihmeidentekijät Timo Telivuo
2000 Susi rajalla Tomi Salo
Mustan kissan kuja Tomi Salo

DubbauksetMuokkaa

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit ovat omassa luettelossaan.

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.