Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista R–S

Tässä luettelossa on esitetty suomalaisten näyttelijöiden tekemiä äänirooleja.

R muokkaa

Raili Raitala muokkaa

Raili Raitala on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
2008 Takapihan poppoo Ruusa
Cheetah Girls Gita
2009 My Little Pony - Movie Tooraloora
Barbie ja merenneidon tarina Fallon
High School Musical – Argentina Valeria
2010 Barbie ja keijujen salaisuus Raquelle
Tinga Tinga tarinat Tickbird
Leijulaakso Dii Lai
INK - Ihmenappuloiden kerho Trixie
Ryhmymaan kristalli Gwendolyn
Go, Diego, Go Klick - kamera ja muita hahmoja
Liisa Ihmemaassa Valkoinen Kuningatar
2011 Barbie: Life in the Dreamhouse Nikki
Pokémon: Black and White tunnusmusiikin esittäjä
Rio Linda
Pentujengi aarrejahdissa Ubasti
Pokémon ”Tää on se hetki” -laulun laulaja, sivuäänet
Lumomaa Myrkky
2012 Vuokon ja Janin pieni valtakunta Jani
1001 yön tarinoita Tunnusmusiikin esittäjä
Monster High Cleo de Nile, Twyla Boogeyman, Robecca Steam (jakso ”Uudenvuodenkammo”, ”Aavetanssi” ja ”Angry Ghouls”), Iris Clops, sivuäänet
Helinä-keiju ja siipien salaisuus Talvililja
iCARLY Tunnusmusiikin esittäjä, useita hahmoja
Kaunotar ja monsteri Lucille
Beverly Hillsin hienostohauva 1-3 Rachel
BeyWheelz Nicole Spears
2013 Pikku-Bill Kiku
Karvinen Minerva
Winx Club Tecna, Darcy, Lemmy, Serena
Bubble Guppies Deema
Auttajat Raji, Hämppis, Gekko, Hiirikuningas
Jenni Helen, Hetty, Stephanie
Legends of Chima Crooler, Rinona
Fish Hooks - Koukussa Merituula
Tarzan Jane Porter
Frozen – huurteinen seikkailu Peikkonainen
Mansikkamarja Kinkeri
Joutsenprinsessa – A Royal Family Time Odette
2014 Rio 2 Linda
Madagascarin pingviinit Eva
My Little Pony: Rainbow Rocks Adagio Dazzle
2014–2015 Lego Ninjago P.I.X.A.L., Selma, Camile, Bansha, sivuäänet
2015 Gumballin mieletön maailma Carrie Krueger
2015–2016 Glitter Force April
2015– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Countess Coloratura/Rara, Autumn Blaze, sivuäänet
2016 Ratchet & Clank Elaris
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Naare, Hera Syndulla, sivuäänet
2017 Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö Plumette
Glitter Force Doki Doki Regina
My Little Pony: Elokuva Tempest Shadow
2018 Suuri karkinpudotuspäivä Katariina Proppu
2018– Lego Friends: Tyttöjen tärkeä tehtävä Mia
2019 Aladdin naiskuoro
Toy Story 4 Gabby Gabby
Spirit – Vapauden kutsu: Spirit joulumielellä Sally Jessup
’’Alexa & Katie’’ lori
2019–2020 She-Ra: Mahdin prinsessat Loitsutar (5. kausi), Sarvipäinen konna
2020 High School Musical: The Musical: The Series neiti Jenn
2020 Pekka Töpöhäntä (vuoden 2020 elokuva) sivuäänet
2021 Star Wars: Visions Rosvopäällikkö, Kylänvanhin (”Kaksintaistelu”), K-344 (”Tatooinen rapsodia”), Am (”Kaksoset”), Saku (”Kylämorsian”), Ocho (”Lop ja Ocho”), Misa (”Akakiri”)
2024 Pokémon: Taivaanranta – Sarja Roy

Tommi Raitolehto muokkaa

Tommi Raitolehto on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1996 Space Jam Bill Murray
2001 Atlantis – kadonnut kaupunki Vinny Santorini
2003 Atlantis – Milon paluu

Juhani Rajalin muokkaa

Juhani Rajalin on suomalainen teatterinäyttelijä ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
2000 Mambo Virtanen kertoja
2004 Jeesus ja Josefine Jesper (jaksot 8 ja 10), kertoja, gladiaattoriopettaja, Jeesuksen psykiatri, sivuäänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Sirius Musta
2007–2008 Animalia Livingstone
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Lordi Sopespian
2008– Karvinen sivuäänet
2008 (2007) Doctor Strange: The Sorcerer Supreme Mordo
2009 Dinojuna sivuäänet
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Kenraali Alister Azimuth
2009– Iron Man: Armored Adventures Obadiah Stane
2010 Liisa Ihmemaassa sivuäänet
Megamind
Itse ilkimys Fred
Alfa ja Omega Patu
2010–2011 Pokémon DP: Galactic Battles Looker (jaksot 136, 150-152), tornijohtaja Palmer, sivuäänet
2010–2013 The Avengers: Earth's Mightiest Heroes Loki, Ihmemies, Klaw, Thaddeus Ross, Blizzard, Harmaa Kalma, Vision, Herra Fantastinen
2010–2014 Hero Factory Professori Nathaniel Zib, Meltdown, sivuäänet
2011–2012 Pokémon: Black and White Pierce, Giovanni (jakso 22)
2011– Lego Ninjago (animaatiosarja) Cyrus Borg (uusi sarja), Tohtori Saunders (Pyhäinpäivä), Kuningas Vangelis, prinssi Kalmaar, Hailmar, kansleri Gulch, Korgran, Fungus, sivuäänet
2011 Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Nestor
Rango Lännen henki, sivuäänet
Skylanders: Spyro’s Adventure Blobbers, Arbo, sivuäänet
Ratchet & Clank: All 4 One Komentaja Spog
Alvin ja pikkuoravat 3 Kapteeni Correlli, kertoja
Thor: Tales of Asgard Loki
Pokémon: Zoroark – Illuusioiden mestari Grings Kodai
2012 Skylanders: Giants Zap, Blobbers, sivuäänet
2012–2016 Transformers: Rescue Bots Woodrow Burns (3. kausi), Salvage, tohtori Morocco, Huxley Prescott (3. kauden jakso 6), kapteeni Shaw (3. kausi), sivuäänet
2012–2017 Ultimate Spider-Man Curtis Connors/Lisko, Tony Stark/Rautamies, Tohtori Outo, Arnim Zola, Ansamies (1. kausi), Loki, Groot
2012– Transformers: Prime Breakdown, Dreadwing, Silas (kaudet 1-2), Vogel, Hardshell, sivuäänet
2013 Salainen valtakunta Mandrake
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Bulkhead, Darksteel
Lego Star Wars – Imperiumin hyökkäys Han Solo, C-3PO
Ankronikka Pelle Peloton (Uptempon suomenkieliset dubbaukset, uudemmat jaksot)
Lego Marvel -supersankarit: Maksimiteho Thor, Mandariini, J. Jonah Jameson
2013–2014 Lego Star Wars: Yodan aikakirjat C-3PO
2013–2019 Avengers Assemble Tony Stark/Rautamies, Loki
2014 Boksitrollit Sir Broderick
Skylanders: Trap Team Bushwhack, Eye Five, Shield Shredder
Pokémon BW: Seikkailut Unovassa Looker
Kauan eläköön kuningas Julien Maurice (1. kauden jakso 10), sivuäänet
2015 Cinderella - Tuhkimon tarina Ellan isä
Suuri pähkinäryöstö sivuäänet
Annie
Lego Star Wars: Droid Tales C-3PO
2016 Pete ja lohikäärme Elliott sivuäänet
Lemmikkien salainen elämä Pappa
Lego Star Wars: Vastarinta nousee C-3PO
Robinson Crusoe Tom-kissa
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Neil deBuck Weasel, Shangri Llama
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Bossk, sivuäänet
2016– Merten syvyyksissä Danny Boy, sivuäänet
2017 The Boss Baby Boss Baby
Teletapit Tiivi-Taavi
Tarzan & Jane Clayton
2017– Legend Quest (animaatiosarja) Frian Godofredo, Horrososo, mies #1
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh Pöllö
2018– Lohikäärmeprinssi Lordi Viren
2018 Spyro Reignited Trilogy Hunter, lohikäärmeet, ilmapalloilijat, sähköpeikot, luurakentajat
2019 Lego elokuva 2 Tötterö
Aladdin Hakim
Vili Vilperi elokuva Herra Vilperi
Toy Story 4 Carl Reineroceros
2021–2022 Spider-Man Tony Stark / Rautamies, Curt Connors / Lisko
2021 What If...? Stephen Strange / Tohtori Strange Supreme, Arnim Zola, Tony Stark / Rautamies, Loki, Stephen Strange / Tohtori Outo, Tony Stark
2021– He-Man Kuningas Randor
2021 Ryhmä Hau -elokuva Ruupe, sivuäänet
2022 The Cuphead Show Ribby, Quadratus
Punainen Jin Lee
Vimmaiset Tassut Ichiro
2023 Star Wars: The Bad Batch luutnantti Nolan, herra Eenta, Lanse Crowder
2023– Ninjago: Lohikäärmeiden nousu Suetonius, Keisari Levo, Energian lähdelohikäärme (2. kausi), sivuäänet

Matti Ranin muokkaa

Matti Helge Ranin oli suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
? (1976) Asterix valloittaa Rooman Obelix, kertoja (myös ohjaus)
1975 Pilvikallion vauhtikisat Taavi (myös ohjaus)
1980, 1985 Joulukalenteri Histamiini
1981 Topi ja Tessu Aatu Remunen (myös ohjaus)
1982 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Viisas (myös ohjaus)
1983 Mikki Hiiren jouluaatto Roope Ankka (myös ohjaus)
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri sivuääni (myös ohjaus)
1988 Oliver ja kumppanit Einstein, Winston (myös ohjaus)
1988–1993 Kreivi Duckula Igor, kertoja (myös ohjaus)
1989 Pieni merenneito Louis (myös ensimmäisen dubbauksen ohjaus)
1989 Poliisiopisto (animaatiosarja) Thaddeus Harris, Larvell Jones, Thomas "House" Conklin, Eugene Tackleberry
1991 Kaunotar ja hirviö Maurice (myös ohjaus)
1992 (1950) Tuhkimo kuningas
1994 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Viisas
1995 (1940) Pinocchio Gepetto
1997 (1977) Pelastuspartio Bernard ja Bianca Rufus
1997–1999 Nooan saari Nooa
1998 Ötökän elämää Manny
Mulan Kiinan keisari
Kirikou ja paha noita isoisä
2000 Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Louis 
2005 Mulan 2 Kiinan keisari
2007 Röllin sydän Rupeltaja
2011 Eetu ja Konna Sammakkokuningas, merirosvo

Matti Olavi Ranin muokkaa

Matti Helge Olavi Ranin on suomalainen näyttelijä Helsingin Kaupunginteatterissa.

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
? (1976) Asterix valloittaa Rooman sivuäänet
1981 Topi ja Tessu Topi (aikuisena)
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri Kulkuri
1988 Oliver ja kumppanit Filuri
1988–1993 Kreivi Duckula (sarja) Kreivi Duckula, Täti
1989 Pieni merenneito prinssi Erik (vuoden 1989 versio ja musiikkisatu)
Poliisiopisto (animaatiosarja) Carey Mahoney, Zed, Mauser
1991 Kaunotar ja hirviö Hirviö
1992–1994 Pieni merenneito (sarja) prinssi Erik
1995 (1961) 101 dalmatialaista Pongo
1997 (1941) Dumbo Timotei
1997 Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu Hirviö
1998 Kaunotar ja hirviö – Bellen lumottu maailma
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Kulkuri
2002 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Pongo
2010 (1997) Prinsessa Mononoke Jiko Bou
2011 Eetu ja Konna Agentti
2012 (2001) Henkien kätkemä Ban, Ya

Velimatti Ranta muokkaa

Velimatti Ranta on suomalainen tanssija, koreografi, näyttelijä ja dubbaaja.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
? Kolme muskettikoiraa Dogtanian (PVP:n dubbaus)
Kolme muskettikoiraa – Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta
Marsupilami sivuäänet
1994–2004 Tabaluga Tabaluga
1995 Sandokan sivuäänet (PVP:n dubbaus)
1996 Notre Damen kellonsoittaja Quasimodo
1997–2006(?) Sinisen talon nalle Tohtori-possu
1997–2001 Disneyn Välitunti sivuäänet
1998 Ville Vallaton (Vuoden 1998 dubbaus)
Egyptin prinssi Mooses, Jumala
1999–2001 Pokémon: Indigo League James (jaksot 2–17, 19–34, 36, 37, 39–51, 54–57)
2000 Pokémon – Mewtwon vastaisku James
Pokémon 2: Yhden voimalla
2001–2002 Pokémon: The Johto Journeys James (jaksot 117-136)
2002 Notre Damen kellonsoittaja II Quasimodo
Pokémon: Mewtwon paluu James
2003–2007 Code Lyoko sivuäänet
2003-2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Torbin Zixx, Teinititaani II
2004 Pokémon 4Ever James
Liikkuva linna Hauru
2004–2008 Yu-Gi-Oh! GX Abidos III, Slade Princeton (jaksot 35-49), Maximillion J. Pegasus, Ojama Yellow (jaksot 30-49)
2006 Pokémon: Advanced Challenge James
Pokémon: Mirage-Pokémonien herra
2006–2009 Eläköön Pinata Fergy Fudgehog
2007–2008 Pokémon: Advanced Battle James
2007 Pokémon: Darkrai nousee
2008 Pokémon: Battle Frontier
Olipa kerran planeetta Maa useita rooleja
Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Pattertwig
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 animaatiosarja) Torbin Zixx, Teinititaani II
Helinä-keiju sivuäänet
WALL-E
2010 Pokémon DP: Battle Dimension James (jaksot 71-72)

Jarkko Rantanen muokkaa

Jarkko Rantanen oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1979 Kasper kiltti kummitus Hurja-Harri (Vuoden 1995 dubbaus)
1989 Tikun ja Takun pelastuspartio Nulkki, Professori Nulli, Konstaapeli Spinelli, Herra Tyyris
1989–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Tiikeri
1990 Bernard ja Bianca Australiassa Vilpuri
1991 Rokkikukko Yön Herttua
1992 Aladdin Jafar
1994 Jafarin paluu Jafar
1995 Pikku pingviini Drake
1996 Kaikenkarvainen Charlie 2 Red
1997 (1977) Pelastuspartio Bernard ja Bianca Orville
Nalle Puh Tiikeri
1997 Nalle Puh ystävää etsimässä
1998 (1964) Maija Poppanen Albert-setä
1999 Nalle Puh – yhtä juhlaa Tiikeri
2000 Tiikerin oma elokuva
Nalle Puhin sydämellisiä tarinoita
Aladdin: Nasiran kosto Jafar
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma Rehtori Prickly
Mikki Hiiren taikajoulu – Lumisia tarinoita Jafar
Mikin Ketkuteatteri
2002 Nalle Puhin joulu Tiikeri

Leena Rapola muokkaa

Leena Rapola on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2007–2008 Muumien maailma Tuu-tikki, Vilijonkka, Emma, Tiikeri (naispuolinen), Kreivitär sivuäänet
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus Vilijonkka, Emma

Jukka Rasila muokkaa

Jukka ”Jugi” Rasila on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1983–1986 Tarkastaja Gadget useita rooleja
1990-luku Ankronikka (1987–1988) Aku Ankka
1991 Tintin seikkailut J. W. Müller (MK ja PM), Bobby Smiles, tohtori Krospell, eversti Alvarez, sivuäänet
1993 Super Mario Bros. sivuäänet
1993–1996 Tiny Toons (uusi dubbaus) Topi Sorsa, Helperi Possu
1994 Beethoven (animaatiosarja) Ärri, Caesar, sivuäänet
1995 Balto Muk, Luk, Kaltag
1996 Karvakorvat (tv-sarja) Useita rooleja
1996–1999 Richard Scarryn touhukas maailma Banaani-gorilla, Hessun isä, Harri Hyeena
1997 (1973) Mowgli Chil-kotka, useita sivuäänet
1997 Muumit ja Taikurin hattu Piisamirotta, Mörkö
1997–1998 Nokkapokka Aku Ankka, Koura, sivuäänet
Pikku Piskit sivuäänet
1998 Ötökän elämää Slim
Pieni merenneito (1989) Kiero ja Liero
Petteri Punakuono Naali, Putte
Hiidenpata (1985) Purri
Batman ja Pakkasherra sivuäänet
1998–2005 Tehotytöt Se, Pasi Lunkki, Arturo, puhuva koira, Ameebaveli, linja-autonkulettaja, Lenny Baxter, sivuäänet
1999 Kahjokkaat Sänkileuka-Sid, Tšingis, Pikku Kamu
Toy Story 2 Wheezy
Stuart Little - pieni suuri hiiri Red
Tarzan sivuäänet
1999–2012 Puuha-Pete Pusku, Putte, farmari Pikkelssi
1999–2000 Akun tehdas Aku Ankka, kertoja
Digimon Motimon/Tentomon/Kabuterimon/AtlurKabuterimon, Gennai, Wizardmon, MetalSeadramon, Mugendramon, Etemon/MetalEtemon, Hiroaki Ishida, Susumu Yagami, Nanimon, DeathMelamon, Pulpmon, sivuäänet
2000–2001 Digimon Zero Two Upamon/Armadillomon/Ankylomon/Digmon/Submarimon, Pegasusmon, Tentomon/Kabuterimon, Andromon, RedVegiemon, Deputymon, Ninjamon, Hiroaki Ishida, sivuäänet
2000 Apua! Olen kala Hai
102 dalmatialaista Ewan
Aku Ankka: Universumin sankari Aku Ankka
Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa XR
Hessu Hopo – rampin rämäpää reportteri Ken
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki Myyrä
Monsterit Oy Niitti
Shrek Aasi
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda useita rooleja
Karhuset
2002 Lilo & Stitch Stitch
Viidakkokirja 2 Lykky
Balto – pako yli suuren veden Muk, Luk
Mikki Hiiren taikajoulu – Lumisia tarinoita (2001) Aku Ankka
2002–2004 UBOS Loitsukirja Syylä, sivuäänet
2002–2006 Roni Neutroni Sipe
Planeetta Sipe
2003 Karhuveljeni Koda Taukki
Mikin ketkuteatteri Aku Ankka
Nemoa etsimässä Ankkuri
Stitch! Avaruuskoe 626 Stitch
101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa sivuroolit
Atlantis – Milon paluu Myyrä
2003–2006 Lilo & Stitch Stitch/626
2004 Karvinen (elokuva) Misu
Shrek 2 Aasi
Balto – muutoksen tuulet Muk, Luk
Mikki, Aku, Hessu – kolme muskettisoturia Aku Ankka
Mikki Hiiri – Joulu Ankkalinnassa
2004–2006 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Otto
2005 Valiant Rollo, Cufflingk
Lilo & Stitch 2 Stitch
2006 Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Ruttu
Leroy ja Stitch Stitch, Leroy
Tallipihan bilehileet lehmäjengiläinen, Eki
Arthur ja minimoit Darkos
Karhuveljeni Koda 2 Taukki
Karvakamut Jone
Monsteritalo Poliisi
Trollz Snarf
2006–2016 Mikki Hiiren kerhotalo Aku Ankka
2007 Shrek kolmas Aasi
The Simpsons Movie Tom Hanks, Spider-Pig, Aasi, Teeny, Talonmies Willie
Riemukas Robinsonin perhe Tilda-serkku
Mehiläisen elokuva Hirvihuikka
2008 WALL-E WALL-E / M-O, Autopilotti
Space Chimps senaattori
2009 Möröt vastaan muukalaiset Puuttuva Rengas
2010 Marmaduke Marmaduke
Shrek ja ikuinen onni Aasi
2011 Autot 2 Mel Dorado
Artturi Joulu – Joulupukin poika sivuääni
Happy Feet 2 Raul
Möröt vastaan muukalaiset: Mutanttikurpitsat ulkoavaruudesta Puuttuva Rengas
2012 Niko 2 – lentäjäveljekset Eetu
Räyhä-Ralf Väkevä-Bill
Pirates! sivuäänet
Hotel Transylvania Kreivi Dracula
2013 Turbo Piiskuri
Sammyn suuri seikkailu 2 Sammy
2013–2016 Turbo FAST Piiskuri, sivuäänet
2013–2019 Mikki Hiiri Aku Ankka
2014 Herra Peabody & Sherman Herra Peabody
2015 Hotel Transylvania 2 Dracula
2015– Star Wars Rebels Yoda, Inkvisiittori Viides veli (jakso ”Pimeyden kätkössä”), Gobi Glie
2015–2016 Leijonakaarti Rafiki, Goi Goi, Makuu, Ushari
Kahjokkaat Sänkileuka-Sid, Tsingis, Pikkukamu
2016– Kikattava kakkiainen Herra Hirvi
2017–2019 Mikki ja ralliryhmä Aku Ankka
2017–2021 DuckTales
2018 Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla Dracula
Paddington 2 Fenix Buchanan
2019 Dumbo V. A. Vandevere
Räyhä-Ralf valloittaa internetin Väkevä-Bill, sivuäänet
2020 Paavo Pesusieni vapaalla jalalla EI Diablo
Star Wars: The Clone Wars: The Final Season Yoda
Lego Star Wars Holiday Special Yoda
2020–2021 Mikki Hiiren ihmeellinen maailma Aku Ankka
2021 Monsterit työn touhussa Naulapää


Antti Reini muokkaa

Antti Reini on suomalainen näyttelijä, muusikko ja kirjailija.

Vuosi Elokuva Rooli
1999–2000 Ralle Ryökäle Isä (osa jaksoista), sivuäänet
2006 Autot Ramone
2007 Tallipihan bilehileet Pate
2008 Beverly Hillsin hienostohauva Delgado
2011 Autot 2 Ramone
2013 Lentsikat Ripslinger[1]
2014 Lego elokuva Pahiskyttä
2015 Suuri pähkinäryöstö Kärtsy
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Pronk Oryx-Antlerson, Finnick
2017 Autot 3 Ramone
2018 Suuri pähkinäryöstö 2 Kärtsy
2022 Autot: Tien päällä Ramone

Janne Reinikainen muokkaa

Janne Olavi Reinikainen on suomalainen freelancer-näyttelijä ja ohjaaja.

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1993-1998 Animaaniset sivuäänet
1998 Antz – Muurahaizet Z-muurahainen
2002 Monsterit Oy Niitti, Pulla
2004 Katti Katti
2005 Madagascar Melman
2007 Mehiläisen elokuva Barry B. Benson
2008 Madagascar 2 Melman
2012 Madagascar 3

Ulla Renko muokkaa

Ulla Renko on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin opettaja, laulupedagogi ja diplomilaulaja.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1986–1988 Ville Vallaton sivuäänet
1990–1991 Matka maapallon ympäri Grandis Granva, Jeanin täti
1993 Aladdin (1992) Jasmine
1994 Jafarin paluu
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas
1997 (1977) Pelastuspartio Bernard ja Bianca
1997–2001 Disneyn Välitunti sivuäänet
1998 Mulan Fa Li, Mulanin äiti
2004 Lehmäjengi Annie
Lazy Town Neiti Telle Töpinä (jaksot 1–30)
Ihmeperhe Honey
2005 (1942) Bambi sivuäänet
2005 Robots
2005–2006 Anna ja lohikäärme sivuäänet
2006 Utelias Vili Leväperä
Lotta ystäväni suomenkielinen ääniohjaus
Karvakamut
Karvinen 2 sivuäänet
Ice Age 2 - Jäätikkö sulaa suomenkielinen ääniohjaus
2007 Lumoa ja taikaa – Usko unelmiisi Jasmine
2008 Bratz Kidz Fairy Talez
2014 Sofia ensimmäinen (jakso Tangun tahtiin, 2013) Jasmine
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Bonnie Hopps, Judyn äiti
2018 Ihmeperhe 2 Honey
2019 (2018) Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Jasmine

Rauha Rentola muokkaa

Rauha Rentola oli suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1981 Topi ja Tessu Hilma-täti
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri Saara-täti
1989 Pieni merenneito Lotta
1991 Kaunotar ja hirviö Liina
1992 (1950) Tuhkimo Haltijatarkummi
1995 Pocahontas Kaarnamuori
1995 (1959) Prinsessa Ruusunen Flora
1995 (1961) 101 dalmatialaista Hanna
1997 Kaunotar ja hirviö – Bellen lumottu maailma Rouva Kaappi
1998 Pocahontas II – matka uuteen maailmaan Kaarnamuori
1998 (1964) Maija Poppanen Rouva Kampela
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Saara-täti

Esko Riihelä muokkaa

Esko Riihelä oli liikenneohjelmistaan tunnettu radiotoimittaja ja ääninäyttelijänä.

Vuosi Sarja Rooli
1957 Myyrä Kertoja (Kuinka Myyrä sai housut)
1995 Joo! Näin toimii Kertoja

Markku Riikonen muokkaa

Markku Riikonen oli suomalainen näyttelijä ja ohjaaja.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1987-1990 Ankronikka Musta Pekka
1991 Liisa Ihmemaassa Toto
Asterix ja suuri taistelu Kenturio, Caravellix
1992 Peter Pan Intiaanipäällikkö
Aladdin sivuäänet
1992–1993 Hopon poppoo Pekka
1993 Kotia kohti – uskomaton seikkailu Quentin
1993–1998 Animaaniset
1994 Olipa kerran keksijät useita rooleja
Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) metsästäjä
1994–1995 Aladdin
1995 Pinocchio Stromboli
Texas Jack villissä lännessä Comstone Jones
Balto (elokuva) Nikki, lääkäri
Kvaakku seikkailee Joppe
Hopon poppoo Musta Pekka
Batman – Mustan kostajan paluu Buzz Bronski
1995–1996 Fievel
1996 Joulupukki ja noitarumpu Feetu Faktori
Kaikenkarvainen Charlie 2 Carface
Space Jam herra Swackhammer, sivuäänet
1997 Anastasia Vladimir
1997–1998 Nokkapokka Gwumpki
1998 Mulan Ensimmäinen Fa-suvun esi-isä
Batman ja Pakkasherra sivuäänet
Pieni merenneito (1989) merimiehet Erikin laivassa
1999 Apinan tarina
Toy Story 2 keisari Zurg
Prinssi ja kerjäläispoika (1990) kapteeni Pekka
1999–2000 Akun tehdas Musta Pekka
2000 Tie El Doradoon Hernán Cortés
Titan A.E. Firrikash, orjakaupan vartija
Hessu Hopo – rampin rämäpää Pekka

Carla Rindell muokkaa

Carla Rindell on suomalainen äänialan ammattilainen.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
2003–2006 Lilo & Stitch Tietokoneääni
2005 Riemukupla: Tankki täynnä sivuäänet
Tarzan 2
2006 Topi ja Tessu 2
Muurahaisten kauhu Mummi
Karvakamut Ruusa
Karhuveljeni Koda 2 sivuäänet
Night at the Museum – yö museossa
2006–2009 Eläköön Pinata
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Damara Dodderidge, Elizabeth Burke, Professori Punurmio, Hauska naiskivihirviö
2009 Up – kohti korkeuksia konstaapeli Eeva
2011 Artturi Joulu – joulupukin poika Margaret
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus rouva Peippo
2011–2012 Pokémon: Black and White sivuäänet
2012 Pound Puppies
2014 Muumit Rivieralla
Bamse ja rosvokaupunki Isoäiti
2015 Vikke Viikinki Ylva, sivuäänet
Marnie – tyttö ikkunassa Hisako
Inside Out – mielen sopukoissa unohtaja Paula, suositun tytön tunteet
2017 Muumilaakson tarinoita (vuoden 2017 dubbaus) kertoja, Vilijonkka, Mymmeli, Noita, Mimmi-täti, Emma, Hemulitäti, sivuäänet
Coco (vuoden 2017 elokuva) Cecilia, Luurankomummi
2017–2021 DuckTales Kultu Kimallus
2018 Ihmeperhe 2 sivuäänet
Risto Reipas ja Nalle Puh Katherine Dane
Pokémon-elokuva: Voimalla jokaisen Harriet
2019 Toy Story 4 sivuäänet
Frozen II Jelena
2019-2020 Kahveli kysyy Ripa Kutina
2020 Vakoojat valepuvuissa Ilona Jenkins
Dalmatialaiskatu 101 Cruella De Vil
2021 Monsterit työn touhussa Raisa, Raija
2022 Ihmeellinen maailma Ro
2023 Elemental Tuliisa
2024 Kung Fu Panda 4 Kameleontti

Tommi Rinne muokkaa

Tommi Rinne oli suomalainen näyttelijä, ohjaaja ja teatterinjohtaja.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1993 Dinot New Yorkissa Hyrri
1994 Olipa kerran keksijät useita rooleja
1995 Pocahontas Kekata

Matti Ristinen muokkaa

Matti Ristinen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Beverly Hillsin hienostohauva Papi
2011 Autot 2 Grem
2011 Kohti Marsia Milon isä
2017 Autot 3 Sterling
2020 Lego Star Wars Holiday Special Han Solo
2021 Lego Star Wars Terrifying Tales Owen Lars
Pokemon: Matkat - Sarja professori Cerice
2022 Pokémon: Mestarimatkat – Sarja

Eero Ritala muokkaa

Eero Ritala on suomalainen Jussi-palkittu näyttelijä ja harrastajamuusikko.

Vuosi Elokuva Rooli
2011 Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit Hannu Huuhkaja
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Asterix

Beata Rodas muokkaa

Beata Rodas on suomalainen tubettaja.

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
2021 tai 2022 Rumble: Monsterit kehässä Winnie Coyle[2]

Mirella Roininen muokkaa

Mirella Roininen on suomenruotsalainen laulaja ja lauluntekijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh Madeline Reipas
2019 Leijonakuningas nuori Nala
2021 Roni on rikki sivuäänet
2022 Punainen Stacy Frick
Joulun tähtitarinoita Talvihalla
Vimmaiset tassut Emiko
2023 (2008) Iltasatuja nuori Wendy
2023 Toive Bazeema

Christopher Romberg muokkaa

Christopher Romberg on suomenruotsalainen laulaja, näyttelijä ja rumpali.

Vuosi Elokuva Rooli
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Risto Reipas
1994 Leijonakuningas nuori Simba
Pilipalipilotit

Simo Routarinne muokkaa

Simo Routarinne on suomalainen näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja

Vuosi Elokuva Rooli
1998 (1985) Hiidenpata Rääppä
2008 Kärpäsenä kuuhun Poopchev
2011 Autot 2 sivuääniä

Carl-Kristian Rundman muokkaa

Carl-Kristian Rundman on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / televisiosarja / videopeli Rooli
? (1967) Asterix – pieni suuri mies Galliasta Obelix
? (1983–1984) Lucky Luke Lucky Luke, Joe Dalton, Rantanplan ja sivuroolit
? (1985) Asterix – gallialaisten sankari Obelix
1993 (1963) Miekka kivessä Sir Kay
1996 Notre Damen kellonsoittaja Phoebus
101 dalmatialaista Roger Dearly
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Ruber
1999 Etsivä Gadget Tohtori Claw/Sanford Scolex
2000 Space Pigs Clown
2002 Notre Damen kellonsoittaja II Phoebus
2002 (1982) E.T. Keys
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda Robert Canler, sivuäänet
2003 Tarzan & Jane
Looney Tunes: Taas kehissä Damian Drake
Atlantis – Milon paluu Ashton Carnaby
2006 The Batman Batman / Bruce Wayne
2008 Resistance 2 majuri Richard Blake
2009 Möröt vastaan muukalaiset tohtori Torakka
2011 Hop E.B.:n isä
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus luutnantti Delcourt
Möröt vastaan muukalaiset: Mutanttikurpitsat ulkoavaruudesta tohtori Torakka
2013 Croodit Ugi
Itse ilkimys 2 Silas
Lego Batman: The Movie Batman / Bruce Wayne
2013–2015 Hulk ja M.Ä.I.S.K.:n agentit Möykky
2014 Lego Elokuva Batman / Bruce Wayne
Lentsikat 2: Pelastajat Pena Vartija[3]
Muumit Rivieralla Markiisi Mongaga[4]
2015 Batman Unlimited: Animal Instincts Batman / Bruce Wayne
Batman Unlimited: Monster Mayhem
2015–2016 Star Wars Rebels Cikatro Vizago, Ryder Azadi, Quarrie, Saw Gerrera, sivuäänet
2016–2018 Peikkojahti: Tarinoita Arkadiasta Blinky, Strickler
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Gavin
Lego Justice League – Gotham Breakout Batman / Bruce Wayne
Justice League Action
2017 Lego Batman Elokuva
Voltron – Universumin soturi Raht (sivuääni jaksossa "Matka")
Itse ilkimys 3 Silas
2018 Lego DC Super Heroes: The Flash Batman / Bruce Wayne
2018– Lohikäärmeprinssi Aaravos
2019– Muumilaakso Muumipappa (ruotsinkielinen dubbaus)[5]
2019 Lego elokuva 2 Batman
2020 Muumipeikko ja pyrstötähti Muumipappa (suomeksi ja ruotsiksi) (vuoden 2020 uusi dubbaus)
2021 What If...? Thanos, Taneleer Tivan / Keräilijä, Georges Batroc, Obadiah Stane, Hogun, Surtur
2021–2023 Star Wars: The Bad Batch Saw Gerrera, ES-01, Hurst Romodi
2022–2023 Kung Fu Panda: Lohikäärmeritari Mestari Laiskiainen
2023 Lego DreamZzz Painajaiskuningas
Elemental Kärtsä
Vonkka Isä Julius

Matti Ruohola muokkaa

Matti Santeri Ruohola oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1979 Seitsemän veljestä Rovasti, Viertolan isäntä, Aapon tarinan kertoja
1981 Noitarumpu kertoja
1985 Liisan seikkailut ihmemaassa sivuääniä (jaksot 21-36)
1986 Maija Mehiläinen Ville, heinäsirkka Flip, sivuääniä[6]
Kettujuttuja kertoja
1991–1998 Muumilaakson tarinoita Muumipappa, Haisuli, Posteljooni (1. kausi), Muurahaisleijona, sivuäänet
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Muumipappa
1996 Suuri Muumijuhla
2005–2006 Muumien malliin Muumipappa, Haisuli

Pasi Ruohonen muokkaa

Pasi Antero Ruohonen on suomalainen laulaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1981 Kolme muskettikoiraa Athos, sivuäänet (Dubberman Oy), Kuningas Ludvig, Widimer, kertoja (Oy PVP Voice Ab)
1989 Muskettikoirien paluu Kuningas Ludvig, Kuninkaan kaksoisveli, Widimer, kertoja (Oy PVP Voice Ab)
1992 Sandokan sivuäänet (Oy PVP Voice Ab)
1994 Asterix Amerikassa Aladobix, sivuäänet
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Mac Gargan / Skorpioni, Dr. Curt Connors / Lisko
1997–2001 Disneyn Välitunti Herra E, Tohtori Leikkuri, Herra Kelso, Herra White, sivuäänet
1998 Futistarinoita sivuäänet
1999 Teräsmies Perry White, kertoja, sivuäänet
Timon ja Pumba Pumba (kausi 3.)
1999–2009, 2023– Paavo Pesusieni Patrik Tähtönen (kaudet 1-7 ja 13-)
1999–2015 Pokémon kertoja (kaudet 1–17), Ghetsis, professori Oak, professori Rowan, Gary Oak, tehtaanpäällikkö Noland, Butch, Meyer (17. kausi), sivuäänet
2000, 2001, 2003, 2004, 2008–2015 Pokémon-elokuvat 1–4 ja 10–17 kertoja, Mewtwo (Mewtwon paluu), Öinen Rautanaama, Zekrom, Kyurem
2001–2004 Cubix Professori Nemo, Maximix, Cerebrix
2001 Harry Potter ja viisasten kivi Hagrid, Argus Voro, Voldemort
Joutsenlaulu isäjoutsen
Tehtävä – Pelastakaa kesäloma muissa rooleissa
Kuin kissat ja koirat Sam
2002 Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus
Harry Potter ja salaisuuksien kammio Hagrid, Argus Voro, basiliski
Unelmatyö Rosemond Valleyssä Max
Barbie: Tähkäpää Hugo
2003 3 viisasta miestä
Koiran elämää Dwayne, sivuäänet
2003–2006 Lilo & Stitch Luki, sivuäänet
2004 Lehmäjengi Barry
Cubix professori Nemo, Maximix, Cerebrix
Scooby-Doo 2: Monsterit vapaalla Scooby-Doo
Paavo Pesusieni – elokuva Patrik Tähtönen, Teppo (Dennis), tunnuslaulu
2005–2007 Jake Long – amerikkalainen lohikäärme Huntsman[7]
2005 Wallace & Gromit: Kanin kirous sivuäänet
Powerpuff Girls – elokuva Professori Utonium
2006–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Raphael (kaudet 3-7), Augie-setä, ylipäällikkö Zanramon (2. kauden jaksot 3-5), Silppuri (4. kauden jakso 22), Daimyo (4. kaudella), Hunni (kaudet 3-4, 7), Savanti Romero (4. kaudella), Metalli Mystikko, Nahkapää (kaudet 3, 4 ja 7), Joku (4. kaudella), Hamato Yoshi (2. kaudella), Yukio Mashimi, Faraji Ngala (4. kaudella), Kon-Shisho (4. kaudella), Pimeä-Raph, sivuäänet
2006 Helena ja keijukuningatar[8]
Asterix ja viikingit Olaf
Batman Pakkasherra[9]
Tallipihan bilehileet isäntä, poliisikonstaapeli
Scooby-Doo Scooby-Doo
2007 Prätkähiiret Kattinaattori (jaksot 13-28)
TMNT Raphael, Eversti Santino, kenraali Gato, sivuäänet
The Simpsons Movie Fat Tony, Schwarzenegger[10]
Harry Potter ja Feeniksin kilta Hagrid, Argus Voro, Boris Böllämystynyt, Sekopäinen mieskivihirviö, Yksinäinen mieskivihirviö
Riemukas Robinsonin perhe Spurtti / Pate[11]
Mehiläisen elokuva[12]
Heavenly Sword Shen
2007–2008 Animalia kertoja, Stanely, Anselmi-setä, Horble
2008 Karvinen herää todellisuuteen[13]
Lauri kilpa-auto kertoja[14]
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Erällys (Hunter), Terrador
Kung Fu Panda Rikollisjoukon pomo, muissa rooleissa
Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five Leppäkerttu 2, Krokotiili, Gorilla, Härkä, muissa rooleissa
2008–2009 Superpahisten liiga oikeusmies Gene (1. kausi), Steve, Kersantti (1. kausi), Tuho Kuski (1. kausi), Komentaja Kaaos, Tuhoava Tuhoaja, Pahis Stevens (1. kausi), Yö Kyöpeli (1. kausi), Rock Gothlington (1. kausi), Humungo (1. kausi) sivuäänet
2008–2015 Daltonit Melvin Peabody, Hullu Susi, sivuäänet
2009 Möröt vastaan muukalaiset kenraali Mac Provoson
2009–2015 Madagascarin pingviinit Dale, Elmer, sivuäänet
2010 Timon ja Pumba Pumba (3. tuotantokaudella)
Toy Story 3 Sätky
Alfa ja Omega Vihtori
Kaislikossa suhisee Mäyrä, Päälikko Näätä, tunnuslaulaja/loppulaulaja
Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto Diggs
2010–2011 Hero Factory Dunkan Bulk (Alokkaiden nousu), sivuäänet
2011 Jogi-karhu Jogi-karhu
Kaksin karkuteillä – hiuksia nostattava seikkailu Vlad
Pentujengi ja aavekoira Aavekoira
Skylanders: Spyro’s Adventure sivuäänet
Avatar Hakoda, Maan valtias Kuei, Xin Fu, sivuäänet
Möröt vastaan muukalaiset: Mutanttikurpitsat ulkoavaruudesta Kenraali Mac Provoson
2011–2015 Monster High herra Mätä (kaudet 3 ja 4), herra Hakku (kaudet 3 ja 4), Manny Taur (kaudet 3–5), Johnny Spirit, sivuäänet
2011–2017, 2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Discord (2. kausi, 4. kauden avausjakso, 6. kauden jakso 17 ja 9. kauden jaksot 23–26), Big Macintosh, kuningas Sombra, Lordi Tirek (9. kauden jaksot 24–25), Cranky Doodle/Jörö Jölli (2. kausi), Iron Will, Gummy (5. kausi), Grogar (9. kauden jaksot 8–24), sivuäänet
2012 Skylanders: Giants Tree rex, sivuäänet
Zambezia – lintukodon siipiveikot Budzo
2012–2017 Ultimate Spider-Man Kraven Saalistaja, Sarvikuono, Kuuritari, Ansamies (4. kausi), Urakoitsija, Blade, Möykky, Punainen Hulk, Wolverine, Johtaja, Musta Salama, sivuäänet
2013–2014 Legends of Chima krokotiilikuningas Crominus, leijona Lavertus/Varjotuuli
Lucky Luke – Uudet seikkailut (2001) Vankilanjohtaja, sivuäänet
2013 Sly Cooper: Thieves in Time Grizz
Turbo Gas
Lentsikat Bravo[1]
Frozen – huurteinen seikkailu Kuningas Agnar
Skylanders: Swap Force Scorp, Paroni Sharpfin
Knack (2013) Knack
2013–2015 Hulk ja M.Ä.I.S.K.:n agentit Puna Hulk
2015 Star Wars Rebels Garazeb ”Zeb” Orrelios (1. kauden jaksot 1–10)
Paavo Pesusieni kuivalla maalla Patrik Tähtönen
Kätyrit Dumo-Sumo, sivuäänet
Skylanders: SuperChargers Astroblast, Paroni Sharpfin
2016 Skylanders: Imaginators Starcast, Paroni Sharpfin
Vaiana Päällikkö Tui (laulu)
Ratchet & Clank Felton Razz
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Darth Vader
2017 Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Mikko Repolainen
Lego Scooby-Doo! Suuri merirosvomysteeri Scooby-Doo
2017–2018 Peikkojahti: Tarinoita Arkadiasta Merlin, Dictatious
2018 Ihmeperhe 2 Murskari
Suuri maailma! Suuret seikkailut! Jori
Voltron – Universumin soturi Kolivan (8. kausi)
Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia Hiipijä / Aaron-setä, Ben Parker
2018–2019 Lohikäärmeprinssi Kuningas Harrow
2018–2020 Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien nousu Jalka-luutnantti, Hueso, Carl Sando, Ghostbear, sivuäänet
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Jessix
Leijonakuningas Pumba
Angry Birds -elokuva 2 sivuäänet
Playmobil elokuva Ook
Frozen II Kuningas Agnar
Invader Zim: Enter the Florpus sivuäänet
2019–2020 She-Ra: Mahdin prinsessat Koplan Priimus, sivuäänet
2019-2021 Carmen Sandiego Shadowsan
2020 Lohikäärmeet: Pelastuspartio Evä (sivurooli jaksossa "Sukeltajat")
2020 (2019) Pokémon-elokuva: Mewtwo iskee takaisin – Kehitys kertoja, Corey, sivuäänet
2020 Paavo Pesusieni: Vapaalla jalalla Patrik Tähtönen
Scoob! Scooby-Doo
2020–2021 LEGO Ninjago Sensei Wu (uuden sarjan kaudet 2-3), Ritchie (uuden sarjan jaksot 41-46), Sushimi, Murt, Päällikkö Mammatus, sivuäänet
2020 Star Wars: The Clone Wars: The Final Season jakso-opetukset, Wrecker
Pekka Töpöhäntä (vuoden 2020 elokuva) sivuäänet
2021 Spider-Man Max Modell
Star Wars: The Bad Batch otsikot (”Jälkipyykki”)
Ratchet & Clank: Rift Apart Phantom
Peikkojahti: Titaanien nousu Bellroc
Toive muissa rooleissa
Ryhmä Hau Elokuva muissa rooleissa
What If...? T’Chaka, Cagliostro / O’Bengh, Drax, Hank Pym / Keltatakki, sivuäänet
Star Wars: Visions Rosvo #2 (”Kaksintaistelu”), Izuma (”Kylämorsian”), Juro (”Yhdeksäs jedi”), professori Mitaka (”T0-B1”), Yasaburo (”Lop ja Ocho”)
Maya ja kolme taistelijaa Kuningas Teca
2023 Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa kertoja

Jope Ruonansuu muokkaa

Jorma Olavi ”Jope” Ruonansuu oli suomalainen koomikko, imitaattori, muusikko ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / televisiosarja / videopeli Rooli
1994 Jafarin paluu Henki
1994–1996 Aladdin
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas
2000 Aladdin: Nasiran kosto

Tarmo Ruubel muokkaa

Tarmo Ruubel on suomalainen näyttelijä ja televisiojuontaja

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1998 Pocahontas II – matka uuteen maailmaan sivuäänet
2002 Kissojen valtakunta Paroni Humbert von Gikkingen
2008 Bolt Bolt
2011 Laputa – linna taivaalla (1986) Eversti Muska
2012 Pom poko (1994) Tamasaburo

Esa Ruuttunen muokkaa

Esa Ruuttunen on suomalainen oopperalaulaja.

Vuosi Elokuva Rooli
1991 Kaunotar ja hirviö Gaston

S muokkaa

Pekka Saaristo muokkaa

Pekka Saaristo on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja.

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
2009 Karhuherra Paddington sivuäänet
2013 Ankronikka Kulta-Into Pii
Rautateiden kuningas Herra Ruottinen

Roope Salminen muokkaa

Roope Aleksi Salminen on suomalainen näyttelijä, laulaja ja juontaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2014 Big Hero 6 Tadashi Hamada
2016 Lemmikkien salainen elämä Lumipallo
Haikarat Alphasusi
2017 Smurffit: Kadonnut kylä Muissa rooleissa
2019 Lemmikkien salainen elämä 2 Lumipallo

Pekka Salo muokkaa

Pekka Salo on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja.

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1979-2006 Karvakuonot Eno-Elmeri, Pekka
1996–1997 Galilei ja kadonneet lelut Velho
1997 Galilei ja kadonneet lelut
2000 Galilei 2: Seikkailujen saari

Erkki Saarela muokkaa

Erkki Saarela on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja.

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1985–1986 Tontut Mölli, useita rooleja
Antti Aamunen
1992–1995 Kaukametsän pakolaiset Konna, herra Siili, herra Fasaani, herra Peltomyyrä, ym.
1993 (1987) Kimarat Oka-kaktus
1994–1995 Hiisku
1993 (1988) Zendan vanki Prinssi Rudolf, Rudolf Rassendyll, Elgrin
1993–1997 Vili Vilperi Lärvi, Herra Kani, sivuäänet
1994–1996 Oskarin orkesteri Lucius
1996 Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä Vänskän isäntä (jakso ”Petteri Kaniini ja Penna Pupu”), Herra Kettu (jakso ”Rosina Ankkanen ja Tommi-kissa”), Samuli Viiksinen (jakso ”Tommi-kissa ja Samuli Viiksinen”)

Niko Saarela muokkaa

Niko Pietari Saarela on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2006 Virran viemää Spike
Supermiehen poika pojan ääni
2007 The Simpsons Movie Tikku, Barney Gumble, Hassu-klovni, Otto Mann, rajavartija, isä
2010 Liisa Ihmemaassa sivuäänet
2012 Sammyn suuri seikkailu 2 Toots
2013 Räyhä-Ralf Räyhä-Ralf
2019 Räyhä-Ralf valloittaa internetin Räyhä-Ralf
2020 Star Wars: The Clone Wars: The Final Season kertoja (jaksoon "Keeradakien siivillä" asti), ARC-sotilas Echo (jakso "Keeradakien siivillä" asti), Sotilas Kix

Sanna Saarijärvi muokkaa

Sanna Miira Saarijärvi on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Nimi Rooli
2006 Ice Age 2 Ellie
Aivan villit Pirkko
2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika Ellie
2012 Sammyn suuri seikkailu 2 Rita
Ice Age 4: Mannerten mullistus Ellie
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla
2020 Eteenpäin Mantikori Manta
2023 Pieni merenneito Ursula

Jaakko Saariluoma muokkaa

Eino Jaakko ”Jaska” Saariluoma on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2006 Tallipihan bilehileet Onni
2007–2011 Tallipihan bilehileet Onni
2009 Karhuherra Paddington Henry Brown, sivuäänet
Planeetta 51 Chuck Baker
2010 Helinä-keiju ja suuri keijupelastus Tri Griffiths
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Viekas ja kotka
2014 Bamse ja rosvokaupunki Kasimir Kettu
2021 Sing 2 Jimmy Crystal[15]

Eero Saarinen muokkaa

Eero Saarinen on pitkän uran tehnyt suomalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1981 Matka maailman ympäri (sarja) Phileas Fogg, Ralph, Johnson, ylikomisario Rowan
Kolme muskettikoiraa Aramis
1989 Muskettikoirien paluu Kertoja, Kuningas Ludvig
1993 Willy Fog 2 (sarja) Phileas Fogg, lehtitoimittaja Ralph
1992 Turtles – mutanttikilpikonnat (sarja) Donatello, Michelangelo, Silppuri, Bepop, Vernon Fenwick
1994 Kolme muskettikoiraa (sarja) kertoja, Kuningas Ludvig
1992–1995 Kaukametsän pakolaiset (sarja) Viheltäjä, herra Jänis ym.
Batman Kirk Langstrom, Roland Daggett
1996 Kaikenkarvainen Charlie 2 Charlie
1997 Herkules Philoctetes (”Phil”)
Flubber - maailman mahtavin mönjä Philip Brainard
1998 Ötökän elämää Thorny
The Adventures of Super Mario Bros. 3 (sarja) Mario, Cheatsy Koopa, Bully Koopa, Hip Koopa
Taikamiekka - Seikkailujen Camelot Nummi
Egyptin prinssi Egyptiläinen sotilas
Batman ja Pakkasherra sivuäänet
Mulan sivuäänet
2000 Hessu Hopo – rampin rämäpää selostaja Chuck
Keisarin uudet kuviot Pacha
Titan A.E. Preed, Chowquin
Toy Story 2 Mainari Paukku-Pete
102 dalmatialaista Jean Pierre Le Pelt
2001 Shrek Lordi Farquaard
2001–2003 Maailman sadut (sarja) useita rooleja
2002 Kissojen valtakunta Muta
Ice Age Soto
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Acmen johtaja
Bionicle: Valon Naamio kertoja, Turaga Vakama
2004 Lehmäjengi sivuäänet
Santapeikko
Bionicle 2: Metru Nuin Taru kertoja, Turaga Vakama
2005 Riemukupla: Tankki täynnä sivuäänet
2005-2010 Nalle Puhin uudet seikkailut Myyrä (2000-luvun dubbaus)
2006 Aivan villit Veeti
Karvinen 2 Prinssi XII
Yli aidan Lou
Utelias Vili Joni
Topi ja Tessu 2 Herra Päättölä, Vellu
Night at the Museum - yö museossa Theodore Roosevelt
2007 Tallipihan bilehileet Paroni
2008 Space Chimps Houston
Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Juormukas (ääni)
2009 Up – kohti korkeuksia työnjohtaja Tomi
Night at the Museum 2 Theodore Roosevelt
Prinsessa ja sammakko "Isukki" La Bouf
2010 Kaksin karkuteillä Vartiokaartin johtaja
2011 Autot 2 sivuäänet
2013 Tuuli nousee Hattori
2015 Night at the Museum - Haudan salaisuus Theodore Roosevelt
Cinderella - Tuhkimon tarina Suurherttua
2017 Menneisyyden metsästäjät Kertoja
Autot 3 Smokey
2019 Dumbo Max Medici
2023 Ruby – Teini-ikäinen merihirviö Gordon
Toive Sabino

Jaana Saarinen muokkaa

Jaana Esikko Saarinen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1967 Viidakkokirja (alkuperäinen dubbaus) Mowgli
1969 (1942) Bambi Bambi, Kalle Kaniini (”Rumpali”)
1973 Robin Hood Pupu-poika
2012 Pirates! Kuningatar Viktoria
2022 Kätyrit: Grun tarina Mestari Chow
Vimmaiset tassut Yuki

Esa Saario muokkaa

Esa Matti Saario on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / televisiosarja / videopeli Rooli
? (1976) Asterix valloittaa Rooman Julius Caesar, Akvavitix, sivuäänet
1982 Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) Taikapeili
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri Tupsu
1985–1991 Kummikarhut (sarja) kuningas Jiitu
1988 Oliver ja kumppanit Jysky
Dino-Riders (sarja)
1988–1993 Kreivi Duckula Terence, kertoja, sivuäänet
1990 Prinssi ja kerjäläispoika kuningas, kertoja, sivuäänet
1990, 1998 Pieni merenneito (1989) kuningas Triton
1990–1991 Pilipalipilotit (sarja) Shere Khan
1991 Kaunotar ja hirviö kertoja
1991–1992 Varjoankka (sarja) Taurus Bulba, H. Huuhka
1992 Aladdin sivuäänet
Batman (sarja) komisario Gordon,tohtori Bartholomew,Carl Rossum
1992-1994 Pieni merenneito Triton, Paha Manta, sivuäänet
1993 Miekka kivessä (1963) sir Ector, Kertoja
Viidakkokirja (1967) Shere Khan
Batman - Mustan kostajan paluu Carl Beaumont (Mustan kostajan ääni), James Gordon
Dinot New Yorkissa Woog
1994 Leijonakuningas Mufasa
Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) kertoja
Aristokatit (1970) Napoleon, Luigi, Cyril, Igor
1995 Babe – urhea possu kertoja
Prinsessa Ruusunen (1959) kertoja, kuningas Hubertus
101 dalmatialaista (1961) Danny, Ara, herra Simpkins, mekaanikko, rekkakuski
1995-1999 Timon ja Pumba Quint (kauden 1. muutamassa jaksossa ja kausi 3.), sivuäänet
1996 Joulupukki ja noitarumpu Joulupukki
1996–1998 Viidakkoviikarit (sarja) aikuinen Shere Khan
1997 Herkules Zeus, sivuäänet
Flubber – maailman mahtavin mönjä Chester
Muumit ja Taikurin hattu Taikuri
Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu Kirves
1998 Kaunotar ja hirviö – Bellen lumottu maailma kertoja
Babe suurkaupungissa kertoja
Hiidenpata (1985) kertoja, Dallben, Hornansarven kätyri
Batman ja Pakkasherra James Gordon
Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri Perry White, James Gordon, Ceasar Carlini, sivuroolit
Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Mufasa
Pocahontas II – matka uuteen maailmaan sivuäänet
2000 Dinosaurus Yar
Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus kuningas Triton
102 dalmatialaista tuomari / tohtori Pavlov
Aladdin: Nasiran kosto Ihmeiden onkalo
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki kuningas Kashekim Nedakh
Monsterit Oy Rumilus
Monsterit Oy: Säikkysaari
Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Tupsu
2002 Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan kertoja, sivuäänet
Aarreplaneetta Billy Bones
Kissojen valtakunta kertoja
2003 Viidakkokirja 2 Shere Kan
2004 Lehmäjengi sheriffi Sam Brown
2007 Röllin sydän kertoja, Kylävanhin, Löylyhenki

Anneli Saaristo muokkaa

Anneli Saaristo on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1991 Kaunotar ja hirviö Rouva Pannu
1994 Leijonakuningas Sarafina
1997 Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu Rouva Pannu
1998 Kaunotar ja hirviö – Bellen lumottu maailma

Joonas Saartamo muokkaa

Joonas Alarik Saartamo on suomalainen näyttelijä ja muusikko.U

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2000 Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa Booster
2006 Ruma ankanpoikanen ja MINÄ! Einari
Huisi hai Tony
2012 Viisi legendaa Pitch Pikimusta
Taikojen talo Kiki[16]
2013 Salainen valtakunta Bufo[17]
2015 Big Hero 6 Fred
2016 Angry Birds -elokuva Pommi
2017 Smurffit: Kadonnut kylä Pattismurffi
2018 Pikkujalka Gwangi
2019 Aladdin Henki
Playmobil elokuva Bloodbones
2020 Soul – Sielun syövereissä Joe Gardner
2021 Space Jam: Uusi legenda LeBron James
2022 Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus Susi / Kuolema
DC Superlemmikkien liiga Ace
2024 Karvinen Viki

Arja Saijonmaa muokkaa

Arja Enni Helena Saijonmaa on suomalainen laulaja, näyttelijä ja kirjailija, joka on luonut uraa myös ulkomailla.

Vuosi Sarja Rooli
2019 Muumilaakso Teatterirotta Emma (suomeksi ja ruotsiksi)

Elsa Saisio muokkaa

Elsa Saisio on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2002-2003 Pikku Jääkarhun seikkailut Lasse
2003–2007 Vekarat Sasu Sorkka (lapsi)
2007 (1989) Kikin lähettipalvelu Ursula
2007–2008 Muumien maailma Niiskuneiti, Miska, Sosuli, sivuäänet
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus Niiskuneiti, Miska
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti Niiskuneiti
2018 The Grinch Donna
2019 Jeti lääkäri Zara

Petteri Sallinen muokkaa

Petteri Sallinen on suomalainen ortopedinen osteopaatti. Entiseltä ammatiltaan Sallinen on näyttelijä ja teatteriohjaaja.

Vuosi Elokuva Rooli
1995 (1961) 101 dalmatialaista Roger
1997–1998 101 dalmatialaista (tv-sarja)
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa

Krisse Salminen muokkaa

Heidi Kristiina ”Krisse” Salminen on suomalainen stand up -koomikko ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2005 Robots Piper
2006 Keisarin salaisuus Useita äänirooleja
2007 Shrek kolmas Lumikki
2010 Toy Story 3 Barbie

Kristo Salminen muokkaa

Kristo Salminen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2003 Sinbad – Seitsemän meren sankari Proteus
2009 G-Force – miniagentit Ben[18]
2022 Lightyear Buzz Lightyear
Star Wars: Tales of the Jedi Qui-Gon Jinn

Elina Salo muokkaa

Aino Elina Salo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1979 Minulla on tiikeri äänet
1984 Tove ja meri Tove
1986 Romu-Nisse ja hänen ystävänsä (televisiosarja) Tuuren äiti, Magrit
1988 Stiller, Garbo ja minä Nadja-koira
1989 Pieni enkeli kertoja
1991 Rautamimmi Rautamimmin ääni
Kukon ja kanan sauna kaikki äänet
1991–1998 Muumilaakson tarinoita Pikku Myy, Vanhempi Mymmeli nuorena
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Pikku Myy
Kuinkas sitten kävikään? (lyhytelokuva) kertoja, Pikku Myy (kaikki äänet)
1994 Meidän Vaakerpyy ääni
1996 Suuri Muumijuhla (suomeksi ja ruotsiksi) Pikku Myy
1997 Muumit ja Taikurin hattu
1999 Muumit meren aalloilla
2000 Poloiset (Marietta) (neitsytelokuva) kertoja
2004 Tove ja Tooti Euroopassa Tove
Vuosi Äänisatu Rooli
1979 Kolme Iloista Rosvoa kertoja
1989 Hyppeli-hiiri Myökki-Pyökki-Metsässä

Jari Salo muokkaa

Jari-Pekka ”J-P” Salo on suomalainen spiikkeri, ääninäyttelijä, laulaja, muusikko ja kääntäjä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
Sinisen talon nalle (kaksi viimeistä kautta) Nalle
2003 Hamtaro
2004–2011, 2014, 2018, 2020– Pokémon
2004– Winx Club Prinssi Sky, Palladium, Klaus
2004 Transformers: Energon
Sly 2: Konnakopla Sly Cooper, Arpeggio, sivuäänet
Yu-Gi-Oh! GX tunnuslaulun esittäjä, Ojama Green
Paavo Pesusieni – elokuva Paavo Pesusieni (laulu), Neptunus
2005–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat
2005 Transformers: Cybertron Backstop, Jetfire
Koala Veljekset Sami
Sly 3: Konnien kunnia Sly Cooper, sivuäänet
2005–2010 Buzz! Greg
2006 Kattolaiset Late, sivuäänet
2006–2007 Hillitön hotelli J.R., sivuäänet
2007 Ratchet & Clank: Tools of Destruction Zoni(t), Cronk, papukaija
Heavenly Sword sivuäänet
Motorstorm
Transformers: Animated
2008 Tallipihan Bilehileet sivuäänet
Pokémon: Darkrai nousee Brock [19]
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Cyril, sivuäänet
Ratchet & Clank: Quest for Booty Zoni(t), Cronk
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time
Pokémon: Giratina ja taivassoturi Brock
2010 Lou
Pokémon: Arceus ja elämän jalokivi Brock
Winx – Salaisuuksien linna Prinssi Sky [20]
The Shoot
EyePet
2011 The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes kapteeni Amerikka, J.A.R.V.I.S.
Pokémon: Zoroark – Illuusioiden mestari Brock
Ratchet & Clank: All 4 One Cronk
PlayStation Move Heroes Sly Cooper, Jak
Little Big Planet 2 Kertoja
2012 Little Big Planet Karting
Ratchet & Clank: QForce Stuart Zurgo
2012–2013, 2015 Transformers: Prime Ratchet, sivuäänet
2012–2017 Ultimate Spider-Man Kapteeni Amerikka, Haukansilmä, Teloittaja, sivuäänet
2013 Ratchet & Clank: Nexus Cronk, Stone Stonefield
Sly Cooper: Thieves in Time Sly Cooper, sivuäänet
2014 Little Big Planet 3 Kertoja
Skylanders: Trap Team High Five
2015 Star Wars Rebels Kanan Jarrus
2016 Ratchet & Clank (elokuva) tri. Nefarious, Brax
Ratchet & Clank (vuoden 2016 videopeli)
2017 Transformers: Robots in Disguise Ratchet
2018 Spyro Reignited Trilogy Professori, lohikäärmeet, ryhmänjohtajat, munkit, luurakentajat, tuulentekijät, löllykät, lumivuohet, Tiki-patsaat, pingviinit, egyptiläiskoirat
2020 Bakugan: Battle Planet Pyrus "Drago" Dragonoid (jaksot 12–50), Toshi, Tiko
Kaunotar ja Kulkuri Kulkuri
Pekka Töpöhäntä (vuoden 2020 elokuva) sivuäänet
2021 Raya ja viimeinen lohikäärme Sydän-päällikkö Benja
Star Wars: The Bad Batch Vara-amiraali Rampart (jakso 3), Caleb Dume, sivuäänet
Ratchet & Clank: Rift Apart Tohtori Nefarious, sivuäänet
What If...? hoikka Steve Rogers / Hydra Stomper, Steve Rogers / Kapteeni Amerikka, presidentti Steve Rogers, sivuäänet
2021– He-Man
2022 Pinocchio Rehti Repo
Samuraijänis: Usagin aikakirjat Tetsujin
2023 Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem Genghis Frog
My Little Pony: Jätä jälkesi maailmaan Spike
Scooby-Doo! ja Krypto! Lex Luthor
2024 Lego DreamZzz Painajaiskuningas (Kausi 2)

Maria Salo muokkaa

Maria Salo on suomalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1959 (1995) Prinsessa Ruusunen kuningatar Leah
1978 Olipa kerran ihminen useita rooleja
1986 Olipa kerran elämä useita rooleja
1988 Metrohiiret useita rooleja
1989–1990 Alfred J. Kwak Hannu Harakka (1. tuotantokausi), Valkea kuningatar, Korpin äiti
1993–1995 Jonttu-Fantti ja hänen ystävänsä kertoja, useita rooleja
1998–1999 Maalaishiiri ja kaupunkihiiri useita rooleja

Marja Salo muokkaa

Marja Salo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1996 Hopon poppoo Roxanne
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Enkeli

Adeliina Sankari muokkaa

Adeliina Sankari on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
2001 Monsterit Oy Boo
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Dalmatialaispentu
2007 Surf’s Up – tyrskyn ratsastajat sivuäänet
Touhukkaat Outi
Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Emmi, otsikot (2. kausi), tunnuslaulu
2008 Horton sivuäänet
Porco Rosso (1992) Fio
2009 Up – kohti korkeuksia nuori Ellie
2010 Liisa Ihmemaassa sivuäänet
Prinsessa Mononoke (1997) Kaya
2011 Laputa – linna taivaalla (1986) Sheeta
2012 Maameren tarinat (2006) Therru
Henkien kätkemä (2001) Chihiro

Heikki Sankari muokkaa

Heikki Sankari on suomalainen näyttelijä, ohjaaja ja teatterituottaja.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1995 Pikku pingviini Hubie
Pocahontas Ben
Sylvesteri ja Tipi: Dekkarit
Balto Kiilu
1995-1997 The Mask komisario Mitch Kellaway, tohtori Arthur Neuman
1997 Olipa kerran löytöretket
Anastasia Grigori Rasputin
Space Jam Sylvesteri, Henry Haisuli
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Sir. Lionel
Egyptin prinssi Ramses
Hiidenpata Hornansarvi
1999 Bartok Suurenmoinen Kallo
Rautajätti Kent Mansley
2000 The Grinch kertoja
Titan A.E. kapteeni Joseph Korso
Herpertti Simoharri, Giovanni, Rösti, sivuäänet
Hessu Hopo – rampin rämäpää Tankki
Paavo Puska Paavo Puska
Velhokoira Merlin kertoja
Aladdin: Nasiran kosto fakiiri
Kananlento herra Piippu
Apua! Olen kala Ben
2001 Pokémon 3: Unownien loitsu Entei/Spencer Hale
2002 Lilo & Stitch Kumu
Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Eero
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Salama
Peter Pan Kapteeni Koukku
Karhuveljeni Koda vuohi
2003-2006 Lilo & Stitch Kumu, Pleakleyn veli, Hörö/322, Kiksi/601
Pupu Pitkäkorva
2004-2014 LazyTown Robi Rähmä
2004 Lehmäjengi Bob
Ihmeperhe Raivaaja
Shrek 2 Saapasjalkakissa
Jeesuksen jäljillä Jeesus
Santapeikko
Myrskylinnut The Hood, Parker
2005 Robots herra Gunk
Lilo & Stitch 2 Kumu
Wallace & Gromit: Kanin kirous Victor Quartermaine
Madagascar Kowalski
Pikku Kananen sivuäänet
Tarzan 2 Kago
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween kertoja
Riemukupla: Tankki täynnä sivuäänet
Narnian tarinat: Velho ja leijona herra Kettu
2006 Autot Make
Asterix ja viikingit
Night at the Museum – yö museossa sivuäänet
2007 Shrek kolmas Saapasjalkakissa
Riemukas Robinsonin perhe Herra Harrington, toimittaja
Kyytipoika
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Winters, kertoja, sivuäänet
The Simpsons Movie Pääkallo
2008 Madagascar 2 Kowalski
2008- Madagascarin pingviinit
2008 Resistance 2 eversti/luutnantti Nathan Hale
2009 Night at the Museum 2 sivuäänet
2010 Shrek ja ikuinen onni Saapasjalkakissa
2011 Nalle Puhin elokuva – uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä kertoja
Autot 2 Make
Saapasjalkakissa Saapasjalkakissa
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Barnard
Skylanders: Spyro’s Adventure Dino-Rang
2012 Madagascar 3 Kowalski
Helinä-keiju ja siipien salaisuus lordi Milori
Urhea Gordon
Räyhä-Ralf paholainen
2013 Hokkus Pokkus Mikko Mallikas isä
2014 Madagascarin pingviinit Kowalski
2016 Pete ja lohikäärme Elliott Meacham
2017 Autot 3 Make
Vaiana Päällikkö Tui (dialogi)
Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö Maurice
2018 Ihmeperhe 2 Raivaaja
Kulipari – Unikulkija Päällikkö Bindi, Aven, sivuäänet
Risto Reipas ja Nalle Puh kertoja
2019 Aladdin sulttaani
Dumbo Hans Brugelbecker
2021 Space Jam: Uusi legenda Sylvesteri
What If...? Seuraaja, En Dwi Gast / Suurmestari
Arcane Vander
2022 Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus Saapasjalkakissa
Tikun ja Takun pelastuspartio etsivä Putty
2023 The Super Mario Bros. Movie Pingviinikuningas

Heikki Sankari esiintyy myös videopeleissä Alkupolku Eskari, jossa hän toimii herra Pomppusen äänenä, sekä Matikkaraketti Juniori.

Susa Saukko muokkaa

Susa-Maria Saukko on suomalainen näyttelijä, laulaja ja pianisti.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
Moby Dick
2001–2003 Maailman sadut useita rooleja
2006 Vili Vilperi Nanni
Bouli
2006 Horseland – heppajengi Angora
2006–2009 Vaihdokit Äiti, Agentti K
2006 Prätkähiiret Tuittu, Anni
2007 Heavenly Sword Kai
Veeti Paloauto Jenni
TMNT Karai
2007–2008 Animalia Anelma, Kaiku
Dinosaur King tohtori Reese Drake, sivuäänet
2007 Rottatouille Colette
2007–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Karai (kaudet 3-4, 6), Renet (3. kaudella), Jhanna, Viral, sivuäänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Lihava Leidi, Rohkelikon oppilaat, Puuskupuhin oppilaat, Korpinkynnen oppilaat, Luihuisen oppilaat
2007–2008 Winx Darcy (3. tuotantokausi)
Roni Neutroni Elsi
Kahden kerroksen karhut
2008 Kolmistaan Nenna
Space Chimps Luna
Olipa kerran planeetta Maa sivuäänet
Niko – Lentäjän poika laumaporo
Helinä-keiju Vidia
2009 Alvin ja pikkuoravat 2 Elina
Dinojuna Tiinu, sivuäänet
2009– Pokémon Jessie (11. kaudesta lähtien), Aldith, Cynthia (15. kausi), Burgundy, Sophocles, sivuäänet
Rakkain terveisin Felix Sanna
2010 Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto Catherine
Toy Story 3 Triksi
Helinä-keiju ja suuri keijupelastus Vidia
2010– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Fluttershy
2011– Monster High Abbey Bominable (3. kaudesta alkaen), Catrine DeMew, Scarah Screams (jakso "Mielitietty"), Robecca Steam (jakso "Kauheus katsojan silmissä"), Lagoona Blue (jakso "Frankien virtamehu")
2012–2013, 2015 Transformers: Prime Arcee
Pirates! yllättävän kurvikas piraatti
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Mummi
Helinä-keiju ja siipien salaisuus Vidia
2013 Skylanders: Swap Force Tessa
Smurffit 2 Veksi
Pentujengi supersankareina prinsessa Jorala
2013–2014 Legends of Chima Crunket, G’Loona, Spinlyn, Maula, Flinx, sivuäänet
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju Vidia
Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus
Skylanders: Trap Team Tessa, Eye Scream, Bad Juju
2014–2017 Kauan eläköön kuningas Julien Clover
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Dulcia
Skylanders: SuperChargers Tessa
Transformers: Robots in Disguise Windblade
Gumballin mieletön maailma Penny Fitzgerald
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Mummi
Skylanders: Imaginators Bad Juju, Tessa
Robinson Crusoe
2016– Freaktown Lenny
2016–2018 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2012) Karai (kaudet 2 ja 4), Irma Langinstein, Mona Lisa, sivuäänet
2017 Jetron matkaan Sanni
Kauan eläköön kuningas Julien – maanpaossa! Clover
Glitter Force Doki Doki
Pokémon-elokuva: Valitsen sinut! Jessie, Delia Ketchum
2017-2021 DuckTales Milla Magia
2018 Spyro Reignited Trilogy Elora, hylkeet, kolibrit, keijut
Kulipari – Unikulkija Daly, Wilka, sivuäänet
Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia Vanessa Fisk, sivuäänet
2019 Leijonakuningas Shenzi
Näin koulutat lohikäärmeesi 3 Griselda
Transformers: Cyberverse Windblade, Slipstream, Shadow Striker (osa 1. kauden jakson 9 repliikeistä ja 1. kauden jakso 16)
Toy Story 4 Triksi
2019–2020 She-Ra: Mahdin prinsessat Entrapta (3. kauden jakso 1, 4. kauden jaksot 12–13 ja 5. kausi)
2020 (2019) Pokémon-elokuva: Mewtwo iskee takaisin – Kehitys Jessie, sivuäänet
2020 Bakugan: Battle Planet Philomena Dusk, Kravitz, Max, E, Pyravian, sivuäänet
My Little Pony: Pony Life Fluttershy, Buttershy, Alt-pony, sivuäänet
Kolmen caballeron legenda (2018) Xandra
2021 Star Wars: The Bad Batch Shaeeah Lawquane, Jek Lawquane, sivuäänet
My Little Pony: Uusi sukupolvi Kuningatar Haven, Fluttershy

Roman Schatz muokkaa

Roman Schatz on saksalaissyntyinen suomalainen kirjailija, toimittaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2007 Rottatouille[21] Horst

Seela Sella muokkaa

Seela Maini Marjatta Sella on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1987–1990 Ankronikka Milla Magia
1992 (1950) Tuhkimo Äitipuoli
1993 (1963) Miekka kivessä Matami Mimmi, keittiönainen
1994 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Noita
1994 (1970) Aristokatit Madame, Amelia (hanhi)
1995–2002 Sylvesteri ja Tipi: Dekkarit
1997 Anastasia Leskikeisarinna Maria
1998 Ötökän elämää Muurahaiskuningatar
Mulan Isoäiti Fa
Joutsenprinsessa ja lumottu valtakunta
2000 Keisarin uudet kuviot Yzma
2001 Shrek
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Äitipuoli
2003 Karhuveljeni Koda Tanana
2005 (2004) Disneyn kauhukavalkaadi Noita
2005 Mulan 2 Isoäiti Fa
Tarzan 2 Mama Gunda
Keisarin uudet kuviot 2: Kronkin uudet kuviot Yzma
2006–2008 Keisarin uusi koulu Yzma
2007 Tuhkimo III – Taikansa kutakin Äitipuoli
2020 Soul – Sielun syövereissä Gerel
2021 Mikki Hiiren ihmeellinen maailma Noita

Sari Siikander muokkaa

Sari Maarit Siikander on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Atlantis – Kadonnut kaupunki Helga Katrina Sinclair
2006 Tallipihan bilehileet Rouva Kuohu
2010 Marmaduke Maisa
2013 Räyhä-Ralf Mary

Pentti Siimes muokkaa

Pentti Kalevi Siimes oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1990 Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät Henki
1994–1996 Oskarin orkesteri Oskari
2003 Sammakoiden ennustus Elmeri

Sami Siitojoki muokkaa

Sami Siitojoki on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Peli Rooli
2006 Muumit ja Salaperäiset huudot Hemuli, Niisku, Haisuli, kummitus, merihirviö
2007 Muumit ja Suuri syysjuhla Muumipappa, Hemuli, Niisku, Haisuli, Taikuri

Maria Sid muokkaa

Maria Charlotta Sid-Achrén on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2007–2008 Muumien maailma Muumimamma (ruotsinkielinen dubbaus)
2014 Muumit Rivieralla Muumimamma (suomen- ja ruotsinkielinen dubbaus)
2017 Muumien taikatalvi Muumimamma, Salome (suomen- ja ruotsinkielinen dubbaus)
2019– Muumilaakso Muumimamma (ruotsinkielinen dubbaus)
2020 Muumipeikko ja pyrstötähti Muumimamma (vuoden 2020 uusi ruotsinkielinen dubbaus)

Heikki Silvennoinen muokkaa

Heikki Johannes Silvennoinen, lempinimeltään Kangasalan Clapton, on suomalainen kitaristi, laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2006 Autot Martti
Karvakamut Mäntylä
2011 Autot 2 Martti
Autot 2 (videopeli) Martti, Tokio-Martti, Ivan Martti, Martti Mahtava, Martin lederhosen, Kabuki Martti
2017 Autot 3 Martti

Satu Silvo muokkaa

Satu Irmeli Silvo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1997 Pelastuspartio Bernard ja Bianca Madame Meduusa
2012 Urhea kuningatar Elinor
2017 Smurffit: Kadonnut kylä SmurffiPaju
2019– Muumilaakso Muumimamma
2019 Leijonakuningas Sarabi

Johan Simberg muokkaa

Johan Peter Erik Simberg on suomenruotsalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1991–1994 Muumilaakson tarinoita (ruotsinkielinen dubbaus) Muumipappa
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen dubbaus)
2005–2006 Muumien malliin (ruotsinkielinen dubbaus)

Katja Sirkiä muokkaa

Katja Sirkiä on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
Fairly Odd Parents Timmy Turner
Animalia Naksu, Helmi
Ariol Ariol
Martta puhuu Martta, sivuäänet
Martine Martinen äiti, sivuäänet
Asterix ja Kleopatra Kleopatra
1997-1998 101 dalmatialaista Anita
2003-2007 Code Lyoko Tamiya Diop (kaudet 3–4), Suzanne Hertz (kaudet 3–4)
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Jasmine (jaksot 3–15), Fonda Fontaine (jakso 15)
2006 Tallipihan bilehileet Kissa
Pokémon: Advanced Challenge Winona, Shelly (jakso 83), sivuäänet
2006–2007 Hillitön hotelli Kalmatar, opettaja Harjanne, Riitta Pilkku, sivuäänet
2008 Anton Siilinen ratkaisee Anton Siilinen
Olipa kerran planeetta Maa sivuäänet
Crash: Mind over Mutant Brat-tytöt
2008–2009 Digimon Tamers kertoja, Aishwarya ”Curly” Rai, Lopmon/Antylamon, Nami Asaji, Pajiramon, sivuäänet
2009 (1979) Pörri Orava Pörri, sivuäänet
2009 Dinosaur King Ursula, Rod
Janin ja Vuokon pieni valtakunta Orvokki
Sydämen kuiskaus (1995) Shiho Tsukishima
Jak & Daxter: Kadonnut maailma näpsäkkä piraatti
2010 Nanny McPhee ja suuri pamaus Evangeline
Prinsessa Mononoke (1997) Toki
Megamind sivuäänet
2011 Elias ja Aarrejahti Jinssi
Pokémon DP: Galactic Battles Kenny
Pokémon DP: Sinnoh League Victors Kenny (jakso 174), Marley
Tuulen laakson Nausicaä (1984) Kushana
Autot 2 sivuäänet
2011–2012 Pokémon: Black and White professori Juniper, Matori (jaksot 1 ja 2), sivuäänet
2012 Maameren tarinat (2006) Tenar
Pound Puppies kenraali Dolly
Henkien kätkemä (2001) Lin
2012–2013 Beyblade: Metal Masters Kenta Yumiya, Hikaru Hasama, Tithi, sivuäänet
2012-2016 Jake ja Mikä-Mikä-Maan merirosvot sivuäänet
2012–2020 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Rainbow Dash, sivuäänet
2013 Lasse Kreikassa Sabina
Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot professori Juniper (jaksot 62–64), sivuäänet
Itse ilkimys 2 Jillian
My Little Pony: Equestria Girls Rainbow Dash
Beyblade: Metal Fury Kenta Yumiya, Hikaru Hasama, Tithi
Frozen – huurteinen seikkailu Elsa, Lumikuningatar
Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää Mewtwo
Ryhmä Hau sivuäänet
Tuuli nousee Jiron äiti, rouva Kurokawa
2013–2016 Ever After High Raven Queen (muissa jaksoissa Susa Saukko)
2013–2019 Avengers Assemble Musta Leski
2014 Pokémon BW: Seikkailut Unovassa professori Juniper, konstaapeli Jenny (jaksot 117, 129, 133 ja 138), Clair, sivuäänet
2014–2015 Pokémon-sarja: XY konstaapeli Jenny, Aria, sivuäänet
Ultimate Spider-Man Musta Leski, Hulktar, Morgan le Fay
2015 Kunnon dinosaurus Myräkkä
Frozen – kuumetta Kuningatar Elsa
Star Wars Rebels Ahsoka Tano, Numa, sivuäänet
Cinderella – Tuhkimon tarina prinsessa Chelina
2015–2016 Pokémon-sarja: XY – Kalos-seikkailu konstaapeli Jenny, Aria, sivuäänet
2015–2017 Transformers: Robots in Disguise Strongarm
2016–2017 Pokémon-sarja: XYZ konstaapeli Jenny (jakso 111), Grace, Delia Ketchum, sivuäänet
2016 Kulipari – sammakkoarmeija Kuningatar Jarrah, Skinkki, Päällikkö Olba
Doria etsimässä Liisku
Pokémon-elokuva: Volcanion ja mekaaninen ihme Raleigh
Kubo ja samuraiseikkailu Minae
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Luutnantti Valeria
2017 Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Karhumuori
My Little Pony: Elokuva Rainbow Dash
Olafin jouluinen seikkailu Kuningatar Elsa
Jetron matkaan Otto
Tohtori Sykerö Isoäiti Duutsi, Avaruuskissat
DuckTales (2017) Konnamuori, Neiti Näpsä, sivuäänet
Lego Batman Elokuva pormestari McCaskill
Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö Bellen äiti
2017–2018 Pokémon-sarja: Sun & Moon Olivia, konstaapeli Jenny, Delia Ketchum, Matori, Anela (jaksot 4 ja 7), sivuäänet
2017– Uula ja Kuu Uula
2018 Coco Naisjuontaja
Angela´s Christmas Äiti
Playmobil elokuva Valera
Kulipari – Unikulkija Skinkki
2019 Aladdin
naiskuoro
Maijuli Tomi, opettaja, sivuäänet
Corn & Peg Elmeri (Ferris), sivuäänet
Abby Hatcher Anni Taimen (Abby Hatcher)
Frozen II Kuningatar Elsa
Barbapapa Barbapinko
Angry Birds -elokuva 2 sivuäänet
Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Elsa
2019– Dronix Neiti Qadesh
2020 My Little Pony: Pony Life Rainbow Dash
2021 Ratchet & Clank: Rift Apart Mortit, sivuäänet
What If...? Peggy Carter / Kapteeni Carter, Sif, Christine Everhart
Maya ja kolme taistelijaa Kuningatar Teca
My Little Pony: Uusi sukupolvi Phyllis, Rainbow Dash
2022 My Little Pony: Jätä jälkesi maailmaan Kuningatar Haven
Lumottu 2 Nancy Tremaine
Sonic Prime Rouge
Lumottu (2007) Nancy Tremaine
2023 Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa Smirgeline

Jenni Sivonen muokkaa

Jenni Sivonen on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
? Kaapo (animaatiosarja) Kaapo
? Disneyn Välitunti muissa rooleissa
? Tabaluga (televisiosarja) Happy (jänis), sivuäänet
? Cubix Raska (ihmismuoto (jaksot 11-12)), sivuäänet
? Lazy Town Trixie
? Stitch! Angel, Kijimunaa, Tigerlily, Penny, Jessica, sivuäänet
1995–1996 Bambukarhut Dah-Lin, sivuäänet
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Kayley (puhe)
1999–2010 Paavo Pesusieni Sanna (kaudet 1-7)
1999–2001 Pokémon: Indigo League Delia Ketchum (jaksot 64–66, 68, 70, 71, 73, 75, 77–79), konstaapeli Jenny (jaksot 12, 16, 27, 30, 34, 36, 46, 47, 49, 54, 57, 62, 74–78),
hoitaja Joy (jaksot 11, 14, 20, 47, 50, 51, 56 ja 58), Violet (jakso 61), sivuäänet
2000 (1998) Pokémon – Mewtwon vastaisku Konstaapeli Jenny
2000 Lapitch ja taikasaappaat Yanna, sivuäänet
2000–2001 Kanapartio Ketunkaatajat Ulla, Evita, sivuäänet
2001 Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma Becky
2001–2007 Spies-tytöt Sam
2002 (2000) Pokémon: Mewtwon paluu Domino
2002–2004 He-Man Teela, kuningatar Marlena
2003–2004 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat April O'Neil (kauden 1 jaksot 12-26), Angel (kausi 1), sivuäänet
2003–2005 Transformers: Armada Alexis
2004–2006 W.I.T.C.H. Will
2004–2005 Beyblade V-Force Dizzi, Mariam, Salima
2004–2006 Beyblade Max Tate (PVP:n dubbaus), Dizzi, Mariah, Judy Tate (Tuotantotalo Wernen dubbaus)
2005–2012 Puuha-Pete Vinha
2008 Helinä-keiju sivuäänet
2009– Palomies Sami Mandi
2010–2015 Daltonit Neiti Betty, Daltonin muori, kaikki nais-sivuäänet
2010–2011 Beyblade: Metal Masters Yu Tendo, Chi-Yun Li, Enzo Garcia, sivuäänet
2011 (2010) Savannijengi Giselle
2011 (2010) Elias ja aarrejahti Rouva Pahantuulinen Halo
2011 Rio sivuäänet
2011–2012 Beyblade: Metal Fury Yu Tendo, Chi-Yun Li, Enzo Garcia, sivuäänet
2013–2014
(2001–2002)
Lucky Luke – Uudet seikkailut Daltonin muori ja Calamity Jane
2014 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho sivuäänet
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla Sanna
2015 (2014) Night at the Museum – Haudan salaisuus Tilly
2015–2016 Glitter Force Brooha, sivuäänet
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Kordi Freemaker
2016–2018 Peikkojahti: Tarinoita Arkadiasta Morgana
2017 Glitter Force Doki Doki Marmo, sivuäänet
2017–? Skylanders Academy Golden Queen (kaudet 2 ja 3), Cynder, Ninjini
2017 Lego Ninjago Elokuva Kenraali Olivia
2017 Arthur ja minimoit Betamech, Halkihammas
2018 Mestarietsivä Sherlock Gnomes Nanette
2018– Lohikäärmeprinssi Sarai, kuningatar Khessa, sivuäänet
2019 Lego elokuva 2 Ihmenainen
2020 Paavo Pesusieni: Vapaalla jalalla Sanna
2021– He-Man
2022 Samuraijänis: Usagin aikakirjat Karasu-Tengu
2023 Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem Leatherhead

Vivi-Ann Sjögren muokkaa

Vivi-Ann Sjögren on suomenruotsalainen kirjailija ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1991–1994 Muumilaakson tarinoita (ruotsinkielinen dubbaus) kertoja, Mymmeli, Nana
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen dubbaus) Mymmeli
1996 Joulupukki ja noitarumpu (ruotsinkielinen dubbaus) Joulumuori
Den brinnande båten (ruotsinkielinen dubbaus) kaksi tätiä

Leo Sjöman muokkaa

Leo Sjöman on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2012 Rakkaudella, Rauli Badding
2017 Mä halusin olla suffragetti Tommi
2018 Itkisitkö onnesta? Tarina Gösta Sundqvistista Kaide Järvinen

Rabbe Smedlund muokkaa

Rabbe Gustav Smedlund on suomenruotsalainen näyttelijä, joka on näytellyt paljon Helsingin Kaupunginteatterissa ja Svenska Teaternissa.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1981 Pekka Töpöhäntä Pilli, Pulla, Rikkovaaran Riku, Kalle Kyykäärme
1987 Mimosan syntymäyö kertoja, kissat ja noidat
1989–1991 Alfred J. Kwak Iiro, Apteekkari-Valto, Arkkipiispa, Tuomari Ruupertti, Prinssi Rohkea, Iiriksen pikkuveli Tom, Pormestari Pippi, Salamin prinssi, Tohtori livingstone, Napsu, sivuäänet
1991 Rautamimmi sivuäänet
1991–1998 Muumilaakson tarinoita Muumipeikko, Muumipappa nuorena
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Muumipeikko
1993 Seitsemän pientä hiirtä Petteri Hiiri, isä Hiiri, Näätä-setä
1996 Suuri Muumijuhla Muumipeikko, Nipsu
Joulupukki ja noitarumpu (ruotsinkielinen dubbaus) Vekara
1997 Muumit ja Taikurin hattu Muumipeikko
2000 Muumit ja Taikatalvi
2001 Muumit ja Taikalamppu
2004–2006 Postimies Pate useita sivurooleja muun muassa Amar, Ville, Kalle ja Joulupukki (jaksossa Postimies Paten joulu)
2005–2006 Muumien malliin Muumipeikko

Axl Smith muokkaa

Caro Axel ”Axl” Smith on entinen juontaja ja hip hop -muusikko.

Vuosi Elokuva Rooli
2013 Frozen – huurteinen seikkailu Kristoff
2015 Frozen – kuumetta

Sinikka Sokka muokkaa

Leena Sinikka Sokka on suomalainen näyttelijä[22] ja laulaja.

Vuosi Elokuva Rooli
1997 Anastasia (vuoden 1997 elokuva) Sophie
1964 (1998) Maija Poppanen (elokuva) Rouva Vilma Pankki
2007 Riemukas Robinsonin perhe Lyyli Kuikelo
2010 Gnomeo ja Julia Rouva Sinikello
2011 Kung Fu Panda 2 Ennustaja
2016 Pikku Korppi ja suuri kilpa-ajo sivuäänet[23]
2018 Maija Poppasen paluu Ilmapallonmyyjä

Miitta Sorvali muokkaa

Mariitta ”Miitta” Sisko Sorvali on suomalainen näyttelijä, joka on esiintynyt erityisesti teatteri- ja televisiorooleissa.

Vuosi Elokuva Rooli
1987 Kaunotar ja Kulkuri Riitta
1999-2000 Akun tehdas Heluna Aamu
2001-2004 Mikin klubi
Mikin Ketkuteatteri
Mikki Hiiren kerhotalo
2006-
Mikki, Aku ja Hessu – kolme muskettisoturia
2007 Mehiläisen elokuva Janet Benson
2011 Rio Eva
2014 Rio 2
2017 Autot 3 Maikki Mäki

Sara Soulié muokkaa

Sara Soulié on suomalainen näyttelijätär ja tanssijatar.

Vuosi Elokuva Rooli
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Ronski

Henni-Liisa Stam muokkaa

Henni-Liisa Stam on suomalainen ääninäyttelijä ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1997 Peppi Pitkätossu Peppi Pitkätossu
1997–1999 Peppi Pitkätossu (televisiosarja)
2000 Peppi Etelämerellä
2001 Tässä on Peppi Pitkätossu (tietokonepeli)
2003– Winx (tv-sarja) Roxy, Flora
2005–2006 Anna ja lohikäärme sivuäänet
2006 Horseland – heppajengi Sarah Whitney
2005–2007 Jake Long – amerikkalainen lohikäärme (televisiosarja) Rose
2007 iCarly Sam Puckett
2007 Winx – salaisuuksien linna Flora
2007–2008 Bakugan Battle Brawlers (tv-sarja)[24] Julie Makimoto, Ventus Ingram, sivuäänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Hannah Abbott
2007–2017 Finias ja Ferb (tv-sarja) Candace Flynn
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Arista
Chuggington (tv-sarja)[25]
2009–? Pokémon Bonnie, Viola, sivuäänet
2010 Savannijengi
2010– Dibitassut Emmi
2010– Monster High Frankie Stein, Spectra Vongergeist
2010–2012 Victorious Cat Valentine
2011–2019 Lego Ninjago (televisiosarja) Nya
2011 Bakugan Julie Makimato, Ventus Ingram, Chan Lee, Nene, sivuäänet
2011 Maaginen kristalli Didi
2012 Zambezia – lintukodon siipiveikot
2012–2016 Mia ja minä Yuko
2012–2016, 2018–2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Twilight Sparkle (kaudet 1-6, 8-9)
2012-2017 (?) Lego Friends Emma
2012– Tiketi Tok Talvikki
2013 My Little Pony: Equestria Girls Twilight Sparkle
2014 My Little Pony: Equestria Girls – Rainbow Rocks Twilight Sparkle
2015 My Little Pony: Equestria Girls – Ystävyyskisat Twilight Sparkle
2016 My Little Pony: Equestria Girls – Ikimetsän legenda Twilight Sparkle
2017 My Little Pony: Elokuva Twilight Sparkle
Lego Ninjago Elokuva Nya
2021 My Little Pony: Uusi sukupolvi Twilight Sparkle
2023– Ninjago: Lohikäärmeiden nousu Nya, Jordana, Spitz

Christoffer Strandberg muokkaa

Christoffer John Gustav Strandberg on suomenruotsalainen näyttelijä, imitaattori, koomikko ja juontaja.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2014 Muumit Rivieralla Clark Tresco (suomeksi ja ruotsiksi)
2019 Angry Birds -elokuva 2 Kalle
2019– Muumilaakso Muumipeikko (ruotsiksi)
? Muumipeikko ja pyrstötähti

Sari Ann Stolt muokkaa

Sari Ann Stolt on suomalainen näyttelijä, laulaja ja spiikkeri.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1978 Ruohometsän kansa Viikka
1992 Sandokan sivuäänet (PVP:n dubbaus)
1996–2004 Tabaluga Nessaja, kertoja
1997–2001 Disneyn Välitunti Neiti Grotke, sivuäänet
1999 Twipsy sivuäänet
? Kolme muskettikoiraa Julia, Milady, Dogtanianin poika (PVP:n dubbaus)
Kolme muskettikoiraa – Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta
1999–2001 Pokémon: Indigo League Ash Ketchum, Cassidy
2000 (1998) Pokémon – Mewtwon vastaisku Ash Ketchum
2000 (1999) Pokémon 2: Yhden voimalla
2001 (2000) Pokémon 3: Unownien loitsu
2001–2002 Pokémon: The Johto Journeys
2002 (2000) Pokémon: Mewtwon paluu
2002 Barbie: Tähkäpää Gothel
2003 Bionicle: Valon Naamio Gali
2004 (2001) Pokémon 4Ever Ash Ketchum
2004 Ihmeperhe Mirage
Hain tarina Lola
2005 Nalle Puh ja Möhköfantti Möhköfantin äiti
2007 Riemukas Robinsonin perhe Fanni
2008 Samu Cédric Niklas, Samun äiti, sivuäänet
2011 Pokémon DP: Sinnoh League Victors Bertha
Kaksin karkuteillä Gothel
2012–2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Scootaloo, Spike (2. kaudesta alkaen), Prinsessa Luna (kausi 2), Kuningatar Chrysalis, sivuäänet
2012– Puu Fu Tom Tom
2012–2016 Mia ja minä Panthea
2013 Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot sivuäänet
Frozen – huurteinen seikkailu Bulda
2014 Rio 2 Gabi
Pokémon-sarja: XY Mabel (sivuääni jaksossa 34)
Skylanders: Trap Team Mags
2015 Gumballin mieletön maailma Nicole Watterson, Hectorin äiti
Skylanders: SuperChargers Mags
2016 Sonic Boom Tails
Kulipari – sammakkoarmeija Acala, Tähtiinkatsoja, Sateenkaarikäärme
Skylanders: Imaginators Mags
2017 My Little Pony: Elokuva Spike
Lego Scooby-Doo! Suuri merirosvomysteeri Daphne Blake
2017–2018 Skylanders Academy Kaossandra (kaudet 2–3), Hex (kaudet 2–3)
2018 Coco Mamá Imelda
Kulipari – Unikulkija Falga, Tähtiinkatsoja
2019 Corgi – Kuningattaren koiranpentu
Lego Jurassic World: Isla Nublarin legenda Dianne
Frozen II Bulda
2020 Star Wars: The Clone Wars: The Final Season Bo-Katan Kryze (jaksosta ”Jälleen yhdessä” alkaen), Nala Su
Kaunotar ja Kulkuri Tupsu, sivuäänet
Pekka Töpöhäntä (vuoden 2020 elokuva) sivuäänet
Scoob! Daphne
2021 Monsterit työn touhussa Neiti Nipo, Taiston äiti
Ainbo - Amazonin sademetsän rohkein tyttö Chuni
Lego Star Wars Terrifying Tales NI-L8
2021– Star Wars: The Bad Batch Fennec Shand, Nala Su, Suu Lawquane, Ciddarin ”Cid” Scaleback
2021 Star Wars: Visions Masago (”Akakiri”), sivuäänet
2022 Samuraijänis: Usagin aikakirjat Lady Fuwa
Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus Äitikarhu
2023 Ninjago: Lohikäärmeiden nousu Keisarinna Beatrix (kausi 1 jaksot 1–10)

Katja Ståhl muokkaa

Katja Annikki Ståhl on suomalainen toimittaja ja tv-esiintyjä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1987 Urhea pikku leivänpaahdin Chris McGroarty, sivuroolit
1988–1994 Karvinen ja Kumppanit sivuroolit
1991-1997 Roope-karhu
1993–1996 Prätkähiiret Santtu, Valkohome, Tintti, Kivikasvo, Minni
1994 Kasper kiltti kummitus sivuroolit
1997 Tosi viilee haamujengi Kylie Griffin, sivuroolit
1999 Fievel ja Manhattanin hirviö sivuroolit
2002 Pokémon Heroes: Latios & Latias
2003 Katti
2007 The Simpsons Movie Agnes Skinner, hullu kissanainen, Cookie, sivuroolit
2009 Utelias Vili 2: Seuraa tuota apinaa sivuroolit
2010– Paavo Pesusieni
2018 Maija Mehiläinen ja hunajakisat
2021– Korallileiri: Paavon lapsuusvuodet

Kirsi Ståhlberg muokkaa

Kirsi Hannele Ståhlberg on suomalainen laulaja, näyttelijä ja rekrytointikonsultti.

Vuosi Elokuva / Peli Rooli
2016 Pikku prinssi (elokuva) Äiti
Soppalinnan salaseura Katri[26]
Ratchet & Clank videopeli Elaris

Lilli Sukula-Lindblom muokkaa

Lilli Sukula-Lindblom on suomalainen näyttelijä ja klovni.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1991–1994 Muumilaakson tarinoita Pikku Myy (ruots. ääni)
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti
1996 Joulupukki ja noitarumpu Tara, Bertta Bitti (ruots. ääni)
2005–2006 Muumien malliin Pikku Myy (ruots. ääni)

Aarno Sulkanen muokkaa

Aarno Olavi Sulkanen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2006 Autot Doc Hudson
Utelias Vili Mulperi
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Kuningas Triton
2009 Pentujengi ja joulupentu Stan Cruge
Utelias Vili 2 - Seuraa tuota apinaa Mulperi

Petteri Summanen muokkaa

Jukka Petteri Summanen on suomalainen näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1993–1998 Animaaniset Yakko
1994 Asterix Amerikassa Asterix
1994–1997 Richard Scarryn touhukas maailma Herra Possula, Pilli-koira
1994 Joutsenprinsessa Lunni / Romly
1995 Toy Story – leluelämää Röh
1995–1996 Bambukarhut Slo-Lee, sivuäänet
1996–1997 Nokkapokka Horton Letrek, sivuäänet
1996 Karvakorvat
Arttu herra Rottala
1997 Joutsenprinsessa ja taikavuoren salaisuus Lunni
Muumit ja Taikurin hattu Muumipappa
Mowgli (1973) Mowgli, sivuäänet
Space Jam Tipi
1998 Ipanat Osku, isoisä Boris
Petteri Punakuono Taneli
Pocahontas II – matka uuteen maailmaan sivuäänet
Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Nuka
Joutsenprinsessa ja lumottu valtakunta Lunni
Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Piilunokka
Tontut (sarja) Danny, sivuäänet
Ötökän elämää Francis
Uppo-Nallen runoreissu Uppo-Nalle
Batman ja Pakkasherra Sivuroolit
1999 Kahjokkaat Einstone, Pompeii-Pete
Toy Story 2 Röh
Tarzan sivuäänet
2000 Tie El Doradoon Tulio
Nalle Puhin uudet seikkailut (2000-luvun dubbaus) Tiikeri
Muumit ja Taikatalvi Muumipappa
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Ranskis, Otis
Shrek sivuäänet
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda Hugo, Henry, Mungo, sivuäänet
2002 Herkulliset naapurit Kani
Lilo & Stitch sivuäänet
Tarzan & Jane
2003–2006 Lilo & Stitch Tohtori Hamsteri, Pleakleyn äiti
2003 Karhuveljeni Koda Tsoukki
Nasun suuri elokuva Tiikeri
Nemoa etsimässä Tärsky
Stitch! Avaruuskoe 626 Tohtori Hamsteri
2004 Ihmeperhe Hyytäjä
Juoksuhaudantie Crunch-muromainoksen ääni
2005 Madagascar Alex
Nalle Puh ja Möhköfantti Tiikeri
Riemukupla: Tankki täynnä Rey Peyton Sr.
Robots Herb Copperbottom
Siberian Express
2006 Utelias Vili Ted/keltahattuinen mies
Karhuveljeni Koda 2 Tsoukki
Leroy & Stitch Tohtori Hamsteri
2007 Pasila Tuupolan kunnanjohtaja (jaksossa Kiinalainen työvoima), tarkka-ampuja ”Piru 2”, "Jaska Jokunen" (jaksossa Toteemieläin)
Surf’s Up – tyrskyn ratsastajat Chicken Joe
2008 Madagascar 2 Alex
2009 Planeetta 51 kenraali Grawl
2010 Toy Story 3 Röh
Megamind Metromies
2011 Autot 2 Francesco Bernoulli
2012 Madagascar 3 Alex
2016 Doria etsimässä Tärsky
2018 Ihmeperhe 2 Hyytäjä
2019 Toy Story 4 Röh

Hannes Suominen muokkaa

Hannes Suominen on suomalainen elokuva- ja teatterinäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2006–2009 Eläköön Pinata Prewitt Profitamole, Cecil Cocoadile, sivuäänet
2010–2015 Daltonit Pete, Ming Li Fu
2019 Angry Birds -elokuva 2 Keijo
Kolme muskettikoiraa Widimer

Joonas Suominen muokkaa

Joonas Suominen (s. 25. huhtikuuta 1977[27]) on suomalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko ja ääninäyttelijä. Hän aloitti teatteriuransa vuonna 1985 (ammattilaisena vuodesta 2000) ja hän on tehnyt monia äänirooleja TV-sarjoihin ja peleihin.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
2000 Smurffit (animaatiosarja) Tohelosmurffi
2000 Karhuherra Paddington sivuäänet
2001–? Fairly Odd Parents Denzel Q. Crocker, Dinkelberg, sivuäänet
2003–2006 Code Lyoko Nicolas Poliakoff (kaudet 1-2), sivuäänet
2003 Hamtaro Howdy
2004–2006 Beyblade (anime) A. J. Topper, Andrei, Eddy Wheeler
2004 Transformers: Energon Prowl, Strongarm
Pokémon: Master Quest sivuäänet
2004–2005 Pokémon: Advanced
2004 Kauhulan koulu
Sly 2: Konnakopla Bentley, sivuäänet
Paavo Pesusieni – elokuva sivuäänet
2005 Transformers: Cybertron Clocker, Undermine, Sideways, Soundwave, Smokescreen/Crosswise (jaksot 35-51), Brimstone (Jaksot 43-51)
Sly 3: Konnien kunnia Bentley
2005–2006 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2003) Hunni (2. kauden jaksot 8-9), sivuäänet
2005–2006 Duel Masters (anime) Kintaro Namba, Jamira, Prinssi Irving "Kauhea"
2006 Pokémon: Advanced Challenge Raoul Contesta (jaksot 78 ja 91), herra Sukizo (jakso 51), sivuäänet
Prätkähiiret (2006) Tohtori Katinkoski, Rystynen, Nyrkki, Nuikki
2006–2007 Hillitön hotelli Pekka, Rami Piste, Paavo, sivuäänet
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Para, Elemental Hero Sparkman, Jagger Princeton (jaksot 35-49), Kaibaman, sivuäänet
2007–2008 Pokémon: Advanced Battle Tracey Sketchit, sivuäänet
2007 Ratchet & Clank: Tools of Destruction Kuuluttaja, piraatteja
2007–2009 Transformers: Animated Prowl, Porter C. Powell, Romuloinen, sivuäänet
2008 Ratchet & Clank: Quest for Booty Baarimikko
Next Avengers: Heroes of Tomorrow Thor
Resistance 2 kersantti Benjamin Walker
Crash: Mind over Mutant Znut, Läps-Y:t
2009–2012 Huntik Santiago, Puvut, nuori Simon Judeau (1. kauden jakso 24)
2009 Hulk vs. Deadpool, Hogun
2011 PlayStation Move Heroes Bentley
2014 Skylanders: Trap Team Pain-Yatta
2016 Skylanders: Imaginators
2018 Spyro Reignited Trilogy lohikäärmeet, kilpikonnat, sähköpeikot, merihevoset, jäärakentajat, pääshamaani Tuk, vesivelho Snoozle, droidit, robottifarmarit, esiintyjät

Martti Suosalo muokkaa

Martti Juhani Suosalo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1994 Kippurahännän kertomuksia
1995–1997 Batman Arvuuttaja, poliisi
1996–1997 Nokkapokka Taavi Ankka, sivurooleja
1997–1999 Nooan saari Rex (1. tuotantokausi)
2001 Velhokoira Merlin
2004 Karvinen Karvinen
2019 Control Ahti
2023 Alan Wake II Ahti

Heli Sutela muokkaa

Heli Salla Tuulia Sutela on suomalainen näyttelijä ja koomikko, joka tekee myös stand up-komediaa.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2005 Anniina Ballerina (sarja)
2005–2007 Vekarat (sarja) Sanna
2008 Bolt Missu

Meiju Suvas muokkaa

Meiju Annele Suvas-Berger on suomalainen artisti.

Vuosi Elokuva Rooli
1995 Babe – urhea possu kissa[28]

Aila Svedberg muokkaa

Aila Kyllikki Svedberg on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja / Peli Rooli
1979 Barbapapa (sarja)[29] Kertoja, Barbamama, Barbalala, Barbapupu, Barbatipu, Barbapörrö, Riitta, kaikki naisroolit
1984 Jaki, vuoriston karhu (sarja)[30] Nuka, Zenda, Olga, Gilian, Hirmu, Olgan äiti, Helen, Pedro (jakso 3), Paco, kaikki naisroolit
1991–1998 Muumilaakson tarinoita Niiskuneiti, Mymmeli, Nana, Vilijonkan pisin lapsi, Puistotäti, Muumimamma nuorena, sivuäänet
1996 Suuri Muumijuhla Niiskuneiti
1997 Muumit ja Taikurin hattu Niiskuneiti, Mymmeli
1997 (1973) Mowgli Bagheera, susiäiti, norsunpoikanen, sivuäänet
2001 Muumit ja Taikalamppu Niiskuneiti
2005–2006 Muumien malliin

Lars Svedberg muokkaa

Lars Runar Svedberg on suomalainen näyttelijä, teatterinjohtaja ja teatteriohjaaja. Hänet tunnetaan myös kertojana ja äänikirjojen lukijana.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1979 Barbapapa (sarja)[31] Kertoja, Barbapapa, Barbapaavo, Barbapoju, Barbapinko, Jaakko, kaikki miesroolit
1982 Alfons Jokinen Kertoja
1984 Jaki, vuoriston karhu (sarja)[32] Ernest Thompson Seton kertoja, Jaki, Dimas-setä, Herra Forrester, Cox, Bonami, Pedro, Poppamies, kaikki miesroolit
1997 Herkules Kertoja
2007 Rottatouille Anton Ego
2011 Gnomeo & Juliet William Shakespeare
2012 Pasila luontodokumentin lukijanääni

Pertti Sveholm muokkaa

Pertti Edvin Sveholm on suomalainen näyttelijä sekä teatteri- ja oopperaohjaaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Dinosaurus Bruton
2002 Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan sivuääniä
2005 Muumien malliin Nuuskamuikkunen (jaksot 2 ja 3)
2010 Itse ilkimys herra Perkins
2013 Monsterit-yliopisto professori Kantti
2016 Doria etsimässä Hank

Venla Saartamo muokkaa

Venla Saartamo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Roolit Lähteet
1994-1997 Vili Vilperi (vuoden 1993 animaatiosarja) Anni, sivuäänet

Veikko Sinisalo muokkaa

Veikko Sinisalo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarjojen Roolit Lähteet
1978-2006 Karvakuonot

Niilo Syväoja muokkaa

Niilo Syväoja on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
? Pokémon Derek
? Hupsisen perhe Tero
2004 Battle B-Daman sivuäänet
Kauhulan koulu Elliott
2005 Zathura – avaruusseikkailu Walter
2005–2006 Anna ja lohikäärme Tilli
2005–2007 Lelumaan Niksu Niksu
2005 Jali ja suklaatehdas Jali
Narnian tarinat: Velho ja leijona Edmund
2006 Monsteritalo D.J.Walters
Happy Feet Mumble
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Vincent Grabbe
Silta salaiseen maahan Jess
Harry Potter ja Feeniksin kilta Jengiläiset, Rohkelikon oppilaat, Korpinkynnen oppilaat
Riemukas Robinsonin perhe Vilppu
Kim Possible Jim ja Tim Possible (kausi 4), sivuäänet
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Edmund
2011 Happy Feet 2 Mumble

Lähteet muokkaa

  1. a b Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Arkistoitu 20.10.2013. Viitattu 14.10.2013.
  2. Rodas, Beata: NYT SAAN VIHDOINKIN PALJASTAA TEILLE SUUREN SALAISUUDEN! YouTube (youtube.com). ”Sain ääninäytellä elokuvassa Rumble päähenkilöä Winnietä!”
  3. Lentsikat 2: Pelastajat 3D (dub) Finnkino. Arkistoitu 31.7.2014. Viitattu 1.8.2014.
  4. Maria Sid antaa Muumimammalle äänensä uudessa elokuvassa Savon Sanomat. 31.7.2014. Arkistoitu 4.11.2014. Viitattu 4.11.2014.
  5. Här är skådespelarna som ger röst åt den nya animationsserien Mumindalen moomin.com.
  6. Arvostelussa Maija Mehiläinen smackthejack.net. SmackTheJack. Viitattu 19.12.2011. [vanhentunut linkki]
  7. Jake Long – amerikkalainen lohikäärme jakson lopputekstit, Ajankohta: 8.2.2008, Julkaisija: Disney Channel, Viitattu 18.2.2008
  8. Scanbox entertainment scanbox.dk. Viitattu 24.9.2007. [vanhentunut linkki]
  9. The Batman – Osa 1: Voimat käyttöön DVD, Viitattu: 14.2.2008
  10. The Simpsons dubataan suomeksi plaza.fi. Arkistoitu 15.10.2007. Viitattu 24.9.2007.
  11. jusmir.com jusmir.com. Arkistoitu 14.7.2014. Viitattu 24.9.2007.
  12. Finnkino.fi finnkino.fi. Arkistoitu 22.12.2007. Viitattu 22.12.2007.
  13. FS-Film Oy fs-film.fi. Viitattu 2.6.2008. [vanhentunut linkki]
  14. FS-Film Oy fs-film.fi. lokakuu 2008. Viitattu 10.10.2008. [vanhentunut linkki]
  15. Sing 2 | NytLeffaan.fi nytleffaan.fi. Viitattu 14.6.2022.
  16. Taikojen talo -hahmot Finnkino. Arkistoitu 8.9.2014. Viitattu 8.9.2014.
  17. Epic (2013) Elonet.
  18. G-Force – miniagentit bvifinland.fi. Buena Vista International Finland. Arkistoitu 17.6.2016. Viitattu 25.12.2011.
  19. Pokemon - Darkrai Nousee telvis.fi. Viitattu 13.3.2011.
  20. Winx - Salaisuuksien Linna skenet.fi. Viitattu 13.3.2011. [vanhentunut linkki]
  21. Finnkino - Ratatouille (dub) Finnkino. Viitattu 2.3.2023.
  22. https://elonet.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=author2_id_role_str_mv%3A%22kavi.elonet_henkilo_170479%23%23%23act%22&type=AllFields
  23. https://areena.yle.fi/1-4246805
  24. Bakugan Battle Brawels Voice Chasers. Arkistoitu 26.3.2012. Viitattu 20.12.2011.
  25. Chuggington Voice Chasers. Arkistoitu 4.1.2010. Viitattu 20.12.2011.
  26. Solar Films - Soppalinnan salaseura solarfilms.com. 25.3.2016. Viitattu 14.11.2019.
  27. Joonas Suominen suomisenjoonas.fi. Viitattu 29.8.2019.
  28. Elonet: Babe (tekijätiedot) elonet.fi.
  29. Barbapapa Eläköön kuvat!. 20.4.2010. Viitattu 22.2.2012.
  30. Karhuklassikko Jaki ja Nuka Eläköön kuvat!. 23.11.2009. Viitattu 22.2.2012.
  31. Eläköön kuvat! Barbapapa elakoonkuvat.blogspot.com.
  32. Eläköön kuvat! Jaki, vuoriston karhu elakoonkuvat.blogspot.com.