Avaa päävalikko

Sara Soulié

suomalainen näyttelijätär ja tanssijatar

Sara Soulié on suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija. Hän valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2014 Teatterikorkeakoulusta.[1] Tätä ennen hän opiskeli nykytanssia Itävallassa Salzburg Experimental Academy of Dancessa ja Ranskassa Conservatoire de Région de Montpellier’ssa.[1][2]

Sara Soulié
Henkilötiedot
Syntynyt 1989lähde?
Århus, Tanska
Ammatti näyttelijä, tanssija
Näyttelijä
Aktiivisena 2009–
Palkinnot
Ehdokkuudet

Best Actress, Dublin International Short Film and Music Festival 2013
2012 Djurens dag

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Sara Soulié on sekä Suomen että Tanskan kansalainen.

Sisällysluettelo

FilmografiaMuokkaa

Elokuva
Vuosi Elokuva Rooli
2011 Missä kuljimme kerran
2015 Toiset tytöt Jenny
2018 The Guardian Angel – Suojelusenkeli
Lyhytelokuva
2009 Emmy
2010 Världens bästa historia
2012 Djurens dag
2014 Might

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
2012 The Other Wife
2014 Nymfit
2016 Kohtuuttomuuksia
2018 Jättekiva

ÄäninäyttelijänäMuokkaa

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit löytyvät omasta luettelostaan.

Teatteri ja tanssiMuokkaa

Vuosi Esitys Teatteri Ohjaaja Lähde
2003 Pessi ja Illuusia Vaasan kaupunginteatteri Lasse Hjelm
2010 Kaukasialainen liitupiiri Teatterikorkeakoulu Lauri Maijala
Scener ur ett äktenskap Marcus Groth
Komendantti ja ovela juonittelija Ehrensvärd-seura Frank Skog
2011 Worship! Teater Nya Rampen Jakob Öhrman
2012–2013 Remont Svenska Teatern Joakim Groth
2013 Spaceparticles #10 Liisa Pentti + CO Liisa Pentti [3]
2014 Finnphonia Emigrantica European Theatre Collective David Kozma [4]
Transfinlandia Teatterikorkeakoulu Piia Peltola [5]
2015 Måsen (Anton Tšehov) Teater Mars & Ozonteatern Åsa Salvesen
Three Sisters Chekhov Machine Company Cris af Enehielm
2016 Något annat. En pjäs om begär Yle Radioteatern Essi Räisänen
The Sinking of the Titanic Liisa Pentti + CO Liisa Pentti
2017 Love and Disaster Chekhov Machine Company Cris af Enehielm

PalkinnotMuokkaa

  • 2012 Best Actress Award, Kosovo (Djurens dag)lähde?
  • 2012 Best New Actress, (Djurens dag)lähde?

LähteetMuokkaa

  1. a b Sara Soulié (arkistolinkki) Actors in Scandinavia. Viitattu 19.7.2019. (englanniksi)
  2. Sara Soulién näyttelijäprofiili Agence Artistiquen sivuilla (ranskaksi). Agence Artistique. Viitattu 9.3.2015.
  3. Säkö, Maria: Liisa Pentin tanssiryhmän tutkimusmatka huipentui huumaavasti (arkistolinkki) Helsingin Sanomat. 20.10.2013. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 29.10.2013.
  4. Meri, Lauri: Finnphonia Emigrantica -esitys on komea kokonaisuus (arkistolinkki) Helsingin Sanomat. 7.2.2014. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 11.2.2014.
  5. Kulttuurivihkot 2/2014: Kuka ymmärtäisi transihmistä? Kulttuurivihkot. Viitattu 23.5.2014.