Avaa päävalikko

Maija-Liisa Majanlahti

suomalainen näyttelijä

Maija-Liisa Majanlahti (o.s. Sivonen, 6. kesäkuuta 1939 Ilomantsi[1]26. tammikuuta 2017 Tampere[2][3]) oli suomalainen näyttelijä.

Maija-Liisa Majanlahti
Henkilötiedot
Syntynyt 6. kesäkuuta 1939
Ilomantsi, Suomi
Kuollut 26. tammikuuta 2017 (77 vuotta)
Tampere, Suomi
Ammatti näyttelijä
Puoliso Mikko Majanlahti
Lapset Antti Majanlahti
Sanna Majanlahti
Näyttelijä
Taiteilijanimet o.s. Sivonen
Merkittävät roolit Ruusa
(Kovaa maata)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Svensk Filmdatabas

UraMuokkaa

Maija-Liisa Majanlahti kävi keskikoulun ja opiskeli Teatterikoulussa 1957–1961 ja sitten Yhteiskunnallisen Korkeakoulun Draamastudiossa.[1]

Majanlahti näytteli niin teatterissa, elokuvissa kuin televisiossakin. Hänet muistetaan muun muassa Tapio Suomisen televisiosarjoista Kovaa maata (1994–1997) ja elokuvasta Kivenpyörittäjän kylä (1995) sekä lukuisista teatterinäytelmistä.

Televisiosarjassa Arvokkaasti (2000) Majanlahti näytteli aviovaimoa vastanäyttelijänään miehensä Mikko Majanlahti. Majanlahti näytteli myös televisiosarjassa Uusi päivä Siiri-vanhusta ja lastenohjelmassa Sirkuspelle Hermanni voimanaista jaksossa Voimanainen kosii Hermannia 20. marraskuuta 1981.

YksityiselämäMuokkaa

Majanlahti oli naimisissa näyttelijä ja teatteriohjaaja Mikko Majanlahden kanssa. Heillä on kaksi lasta, jotka ovat myös näyttelijöitä, sittemmin kuollut Antti Majanlahti (1966–2017) ja Sanna Majanlahti (s. 1962).

Majanlahti kuoli vakavaan sairauteen 26. tammikuuta 2017.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1985 Rosso pankkivirkailija (la cassiera di banca)
1995 Kivenpyörittäjän kylä Alma
2004 Joensuun Elli Natalia, Paulan äiti
Televisioelokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1980 Kätkäläinen Iitamaria Aholainen
1984 Seikkailu Olavinlinnassa Antin äiti
1987 Niskavuoren nuori emäntä Juse

[4]

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
1980 Tankki täyteen asiakas
1981 Sirkuspelle Hermanni Voimanainen
1989 Häräntappoase Lahja Takkinen
1994–1997 Kovaa maata Ruusa Viitala
2000 Arvokkaasti Vieno Leijonhufvud
Hovimäki turkulainen
2005 Yövuoro Aine Heino
2006–2010 Lehmän vuosi Martta
2010–2011 Uusi päivä Siiri

[4][5]

LähteetMuokkaa

  1. a b Veistäjä, Verneri (toim.): Teatterin maailma 1965, Suomen teatterilaitos ja teatteriväki. Helsinki: Tammi, 1965.
  2. a b Näyttelijä Maija-Liisa Majanlahti on kuollut Kaleva. 26.1.2017. Oulu: Kaleva Oy. Viitattu 26.1.2017.
  3. Kuolinilmoitus. Aamulehti, 11.2.2017, s. B11. Tampere: Alma Media Kustannus Oy.
  4. a b Maija-Liisa Majanlahti Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 15.4.2017.
  5. Maija-Liisa Majanlahti IMDb. Amazon. Viitattu 15.4.2017. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa