Lilga Kovanko

Lilga Losinskij-Kovanko[1] (s. 12. joulukuuta 1943 Helsinki) on suomalainen näyttelijä. Kovanko oli pitkään yksi Lilla Teaternin keskeisistä vakionäyttelijöistä, johon hän oli kiinnitettynä 1969–1974 ja vuodesta 1979[1]. Vuosina 1974–1979 hän oli välillä kiinnitettynä Svenska Teaterniin ja on kuulunut myöhemmin Helsingin Kaupunginteatterin laajaan näyttelijäkaartiin.

Lilga Kovanko
Henkilötiedot
Koko nimi Lilga Losinskij-Kovanko
Syntynyt12. joulukuuta 1943 (ikä 77)
Helsinki
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1966–
Merkittävät roolit Vodkaa, komisario Palmu
Bensaa suonissa
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

UraMuokkaa

Vuonna 1986 Kovanko perusti yhdessä Marina Motaleffin kanssa pienen Teater Atena -ryhmän, joka tuotti joitakin lapsille suunnattuja näytelmiä.

Kovanko on näytellyt myös televisiossa ja monissa elokuvissa, muun muassa teoksissa Vodkaa, komisario Palmu ja Bensaa suonissa.[2]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1966 Aloittelija keisarillisessa Aleksanterin yliopistossa opiskelija­tyttö
1969 Vodkaa, komisario Palmu venäläinen agentti
1970 Bensaa suonissa hammas­lääkäri Marja Roos, o.s. Klein
1973 Rakennetaan sauna Pipo
1976 Långt borta och nära Mania
1977 Aika hyvä ihmiseksi ulko­maalainen tanssijatar
Maa jota ei ole Hagar Olsson
1980 Aurinkotuuli
Marraskuun kuvia Kristiina Hällström
1982 Aidankaatajat ylihoitaja
1984 Dirty Story neiti Ahlgren, Gabrielin sihteeri
1985 Mysterier
1986 Valkoinen kääpiö Helena, Bertin vaimo
1991 Helene S.
1994 Virkistysalue
1999 Pikkusisar ylihoitaja
2001 Leijat Helsingin yllä Henrikin sihteeri
2004 Soffan
2005 Eläville ja kuolleille psykiatri
Den stora resan Sylvia
2007 Sooloilua hoitaja 3
2008 Tyttö ja naakkapuu
2011 Hella W
Missä kuljimme kerran Olga

[2]

LähteetMuokkaa

  • Kovanko, Lilga hakuteoksessa Uppslagsverket Finland (2012). (ruotsiksi)

ViitteetMuokkaa

  1. a b Numminen, Maija et al.: Facta 2001, Täydennysosa 1990, s. 328. Helsinki: WSOY, 1990. ISBN 951-0-10242-3.
  2. a b Lilga Kovanko Elonetissä. Viitattu 20.5.2018