Luettelo Osuuspankeista 1997

Tämä luettelo kattaa osuuspankit, jotka 1.7.1997 perustivat Osuuspankkiryhmän (nyk. OP-ryhmä).

Aiemmin yhtenä pankkiryhmänä toimineet Osuuspankit jakautuivat vuonna 1997 kahteen leiriin. Valtaosa pankeista, 253 pankkia ja ryhmän keskuspankki OKO, liittyi 1.7.1997 perustetuun Osuuspankkiryhmään. Vähemmistöön jääneet 44 ”kapinapankkia” jättäytyivät ryhmän ulkopuolelle ja perustivat Paikallisosuuspankki-nimisen ryhmän. Luettelo POP Pankeista sisältää ulkopuolelle jääneet 44 pankkia.

Luettelon pankit olivat osuuspankkimuotoisia ryhmän jäsenpankkeja. Poikkeuksen muodostivat Okopankki ja OKO, jotka molemmat olivat osakeyhtiömuotoisia ja ryhmän tytäryhtiöitä eivätkä jäsenpankkeja. Okopankki oli Helsingin seudulla toimiva vähittäispankki ja OKO ryhmän keskuspankki.

Osuuspankkiryhmän jäsenosuuspankit 1.7.1997. Taseen koko 31.12.1997 (milj. mk).
Osuuspankki Kotipaikka Tase 1997 Huomautus
Alajärven Osuuspankki Alajärvi 584
Alastaron Osuuspankki Alastaro 198
Alavieskan Osuuspankki Alavieska 128
Alavuden Seudun Osuuspankki Alavus 500
Andelsbanken för Åland Maarianhamina 518
Andelsbanken Raseborg Karjaa 687
Artjärven Osuuspankki Artjärvi 186
Asikkalan Osuuspankki Asikkala 241
Askaisten Osuuspankki Askainen 91
Askolan Osuuspankki Askola 139
Auran Osuuspankki Aura 217
Elimäen Osuuspankki Elimäki 491
Enon Osuuspankki Eno 284
Etelä-Karjalan Osuuspankki Lappeenranta 2 580
Etelä-Pohjanmaan Osuuspankki Seinäjoki 2 062
Etelä-Savon Osuuspankki Mikkeli 1 444
Eurajoen Osuuspankki Eurajoki 135
Euran Osuuspankki Eura 300
Forssan Seudun Osuuspankki Forssa 994
Haapajärven Osuuspankki Haapajärvi 192
Haapamäen Seudun Osuuspankki Keuruu 165
Haapaveden Osuuspankki Haapavesi 285
Hailuodon Osuuspankki Hailuoto 85
Halsuan Osuuspankki Halsua 95
Haminan Seudun Osuuspankki Hamina 510
Harjavallan Osuuspankki Harjavalta 333
Hartolan Osuuspankki Hartola 176
Hauhon Osuuspankki Hauho 134
Haukivuoren Osuuspankki Haukivuori 94
Heinäveden Osuuspankki Heinävesi 197
Himangan Osuuspankki Himanka 214
Hinnerjoen Osuuspankki Eura 81
Hirvensalmen Osuuspankki Hirvensalmi 132
Honkilahden Osuuspankki Eura 111
Huhtamon Osuuspankki Huittinen 56
Huittisten Osuuspankki Huittinen 346
Humppilan Osuuspankki Humppila 220
Hämeenkosken Osuuspankki Koski Hl. 115
Hämeenlinnan Seudun Osuuspankki Hämeenlinna 1 369
Iisalmen Osuuspankki Iisalmi 663
Iitin Osuuspankki Iitti 315
Ikaalisten Osuuspankki Ikaalinen 250
Ilomantsin Osuuspankki Ilomantsi 271
Itä-Uudenmaan Osuuspankki Porvoo 537
Janakkalan Osuuspankki Janakkala 750
Joensuun Osuuspankki Joensuu 803
Jokioisten Osuuspankki Jokioinen 186
Juuan Osuuspankki Juuka 291
Juvan Osuuspankki Juva 352
Jämsän Seudun Osuuspankki Jämsä 531
Kainuun Osuuspankki Kajaani 1 104
Kalajoen Osuuspankki Kalajoki 403
Kalkkisten Osuuspankki Asikkala 59
Kangasalan Osuuspankki Kangasala 356
Kangasniemen Osuuspankki Kangasniemi 333
Kankaanpään Osuuspankki Kankaanpää 279
Kannuksen Osuuspankki Kannus 205
Karjalan Osuuspankki Mynämäki 86
Karkun Osuuspankki Vammala 62
Karunan Osuuspankki Sauvo 53
Karvian Osuuspankki Karvia 145
Kaustisen Osuuspankki Kaustinen 249
Keikyän Osuuspankki Äetsä 89
Kemin Seudun Osuuspankki Kemi 747
Kerimäen Osuuspankki Kerimäki 160
Keski-Suomen Osuuspankki Jyväskylä 4 550
Keski-Uudenmaan Osuuspankki Järvenpää 2 411
Kestilän Osuuspankki Kestilä 88
Kesälahden Osuuspankki Kesälahti 155
Kihniön Osuuspankki Kihniö 86
Kiihtelysvaaran Osuuspankki Kiihtelysvaara 135
Kiikalan Osuuspankki Kiikala 74
Kiikalan Rekijoen Osuuspankki Kiikala 102
Kiikoisten Osuuspankki Kiikoinen 75
Kiskon Osuuspankki Kisko 144
Kiteen Seudun Osuuspankki Kitee 770
Kiukaisten Osuuspankki Kiukainen 113
Koillis-Savon Osuuspankki Kaavi 489
Koitin-Pertunmaan Osuuspankki Hartola 147
Kokemäen Osuuspankki Kokemäki 401
Kokkolan Osuuspankki Kokkola 1 248
Kontiolahden Osuuspankki Kontiolahti 210
Korpilahden Osuuspankki Korpilahti 191
Korsnäs Andelsbank Korsnäs 182
Kotkan Seudun Osuuspankki Kotka 870
Kouvolan Seudun Osuuspankki Kouvola 1 354
Kronoby Andelsbank Kruunupyy 294
Kuhmalahden Osuuspankki Kuhmalahti 93
Kuhmoisten Osuuspankki Kuhmoinen 117
Kuhmon Osuuspankki Kuhmo 432
Kuopion Osuuspankki Kuopio 1 800
Kuortaneen Osuuspankki Kuortane 197
Kurun Osuuspankki Kuru 95
Kuusamon Osuuspankki Kuusamo 479
Kuusjoen Osuuspankki Kuusjoki 98
Kuusjoen Ylikulman Osuuspankki Kuusjoki 57
Kymijoen Osuuspankki Anjalankoski 453
Kärkölän Osuuspankki Kärkölä 164
Kärsämäen Osuuspankki Kärsämäki 131
Käylän Osuuspankki Kuusamo 60
Köyliön Osuuspankki Köyliö 254
Laitilan Osuuspankki Laitila 400
Lapin Osuuspankki Lappi 211
Lappo Andelsbank Brändö 36
Lemin Osuuspankki Lemi 149
Leppävirran Osuuspankki Leppävirta 364
Lieksan Osuuspankki Lieksa 526
Limingan Osuuspankki Liminka 158
Liperin Osuuspankki Liperi 438
Lohtajan Osuuspankki Lohtaja 178
Loimaan Osuuspankki Loimaan kunta 391
Loimaan Seudun Osuuspankki Loimaa 374
Lokalahden Osuuspankki Uusikaupunki 98
Lopen Osuuspankki Loppi 263
Luhangan Osuuspankki Luhanka 83
Luopioisten Osuuspankki Luopioinen 91
Luumäen Osuuspankki Luumäki 188
Luvian Osuuspankki Luvia 153
Länsi-Uudenmaan Osuuspankki Lohja 1 613
Maaningan Osuuspankki Maaninka 207
Marttilan Osuuspankki Marttila 231
Maskun Osuuspankki Masku 232
Mellilän Seudun Osuuspankki Mellilä 142
Merimaskun Osuuspankki Merimasku 75
Metsämaan Osuuspankki Loimaan kunta 96
Miehikkälän Osuuspankki Miehikkälä 133
Mietoisten Osuuspankki Mietoinen 70
Miettilän Osuuspankki Rautjärvi 27
Mouhijärven Osuuspankki Mouhijärvi 176
Mynämäen Osuuspankki Mynämäki 338
Myrskylän Osuuspankki Myrskylä 62
Mäntsälän Osuuspankki Mäntsälä 411
Mäntän Seudun Osuuspankki Mänttä 445
Nagu Andelsbank Nauvo 74
Nakkilan Osuuspankki Nakkila 274
Niinijoen Osuuspankki Loimaan kunta 110
Nilsiän Osuuspankki Nilsiä 376
Nivalan Osuuspankki Nivala 361
Nousiaisten Osuuspankki Nousiainen 364
Nurmeksen Osuuspankki Nurmes 391
Orimattilan Osuuspankki Orimattila 434
Oripään Osuuspankki Oripää 138
Oriveden Seudun Osuuspankki Orivesi 336
Osuuspankki Realum Helsinki 2 321 Roskapankki.
Oulaisten Osuuspankki Oulainen 365
Oulun Osuuspankki Oulu 3 590
Outokummun Osuuspankki Outokumpu 253
Paattisten Osuuspankki Turku 211
Paavolan Osuuspankki Ruukki 233
Padasjoen Osuuspankki Padasjoki 80
Paimion Osuuspankki Paimio 581
Paltamon Osuuspankki Paltamo 151
Parikkalan Osuuspankki Parikkala 177
Parkanon Osuuspankki Parkano 201
Pedersörenejdens Andelsbank Pietarsaari 661
Perhon Osuuspankki Perho 158
Perniön Osuuspankki Perniö 249
Perttelin Osuuspankki Pertteli 153
Peräseinäjoen Osuuspankki Peräseinäjoki 281
Pieksämäen Seudun Osuuspankki Pieksämäki 729
Pielaveden Osuuspankki Pielavesi 230
Pihtiputaan Osuuspankki Pihtipudas 146
Pohjolan Osuuspankki Rovaniemi 1 942
Polvijärven Osuuspankki Polvijärvi 265
Porin Seudun Osuuspankki Pori 2 604
Porvoon Osuuspankki Porvoo 918
Posion Osuuspankki Posio 276
Pudasjärven Osuuspankki Pudasjärvi 369
Pukkilan Osuuspankki Pukkila 146
Pulkkilan Osuuspankki Pulkkila 78
Punkalaitumen Osuuspankki Punkalaidun 288
Puolangan Osuuspankki Puolanka 173
Purmo Andelsbank Pedersöre 93
Pyhäjärven Osuuspankki Pyhäjärvi 248
Pyhännän Osuuspankki Pyhäntä 89
Päijät-Hämeen Osuuspankki Lahti 2 338
Pälkäneen Osuuspankki Pälkäne 138
Pöytyän Osuuspankki Pöytyä 254
Raahen Seudun Osuuspankki Raahe 616
Rantasalmen Osuuspankki Rantasalmi 304
Rantsilan Osuuspankki Rantsila 106
Rauman Seudun Osuuspankki Rauma 1 523
Rautalammin Osuuspankki Rautalampi 185
Riihimäen Seudun Osuuspankki Riihimäki 771
Riistaveden Osuuspankki Kuopio 109
Ruhtinansalmen Osuuspankki Suomussalmi 38
Ruoveden Osuuspankki Ruovesi 257
Rymättylän Osuuspankki Rymättylä 188
Rääkkylän Osuuspankki Rääkkylä 180
Saaren Osuuspankki Saari 87
Sallan Osuuspankki Salla 202
Salon Seudun Osuuspankki Salo 1 493
Sauvon Osuuspankki Sauvo 154
Savitaipaleen Osuuspankki Savitaipale 250
Savonlinnan Osuuspankki Savonlinna 1 086
Sideby Andelsbank Kristiinankaupunki 45
Siikajoen Osuuspankki Siikajoki 96
Simpeleen Osuuspankki Rautjärvi 121
Somerniemen Osuuspankki Somero 63
Someron Osuuspankki Somero 375
Sonkajärven Osuuspankki Sonkajärvi 239
Sotkamon Osuuspankki Sotkamo 325
Strömfors Andelsbank Ruotsinpyhtää 25
Sulkavan Osuuspankki Sulkava 137
Suodenniemen Osuuspankki Suodenniemi 59
Suomussalmen Osuuspankki Suomussalmi 248
Suonenjoen Osuuspankki Suonenjoki 279
Sysmän Osuuspankki Sysmä 268
Säkylän Osuuspankki Säkylä 194
Taivalkosken Osuuspankki Taivalkoski 125
Taivassalon Osuuspankki Taivassalo 141
Tampereen Seudun Osuuspankki Tampere 4 629
Tarvasjoen Osuuspankki Tarvasjoki 168
Tervolan Osuuspankki Tervola 153
Tervon Osuuspankki Tervo 110
Toholammin Osuuspankki Toholampi 265
Toijalan Osuuspankki Toijala 369
Tornion Osuuspankki Tornio 807
Turun Seudun Osuuspankki Turku 5 700
Tuupovaaran Osuuspankki Tuupovaara 150
Tyrnävän Osuuspankki Tyrnävä 134
Ullavan Osuuspankki Ullava 80
Urjalan Osuuspankki Urjala 352
Utajärven Osuuspankki Utajärvi 240
Uudenkaupungin Seudun Osuuspankki Uusikaupunki 458
Uukuniemen Osuuspankki Uukuniemi 42
Vaasan Osuuspankki Vaasa 1 642
Valkeakosken Osuuspankki Valkeakoski 383
Valtimon Osuuspankki Valtimo 153
Vammalan Seudun Osuuspankki Vammala 613
Vampulan Osuuspankki Vampula 219
Varkauden Osuuspankki Varkaus 528
Varpaisjärven Osuuspankki Varpaisjärvi 202
Vehmersalmen Osuuspankki Vehmersalmi 137
Vesannon Osuuspankki Vesanto 156
Vetelin Osuuspankki Veteli 75
Vetelin Ylipään Osuuspankki Veteli 79
Viekin Osuuspankki Lieksa 54
Vihannin Osuuspankki Vihanti 226
Vimpelin Osuuspankki Vimpeli 150
Virolahden Osuuspankki Virolahti 176
Virtain Osuuspankki Virrat 359
Ylitornion Osuuspankki Ylitornio 208
Ylivieskan Osuuspankki Ylivieska 317
Yläneen Osuuspankki Yläne 236
Ypäjän Osuuspankki Ypäjä 245
Ähtärin Osuuspankki Ähtäri 141
Östra Korsholms Andelsbank Mustasaari 18
Övermark Andelsbank Närpiö 72
Kylmäkosken Osuuspankki Kylmäkoski Fuusioitunut Toijalan Osuuspankkiin 1997.
Merijärven Osuuspankki Merijärvi Fuusioitunut Oulaisten Osuuspankkiin 1997.
Revonlahden Osuuspankki Ruukki Fuusioitunut Paavolan Osuuspankkiin 1997.
Okopankki Oy Helsinki Osakeyhtiömuotoinen pankki, Osuuspankkiryhmän tytäryritys, ei jäsenpankki.
Osuuspankkien Keskuspankki Oy (OKO) Helsinki 53 095[1] Osuuspankkiryhmän tytäryritys ja keskusrahalaitos, ei jäsenpankki. Pörssilistattu.

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa