Avaa päävalikko

Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista J–L

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo suomalaisten ääninäyttelijöiden rooleista näyttelijöittäin ryhmiteltynä.

Hakemisto

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö

JMuokkaa

Antti JaakolaMuokkaa

Antti Henrik Johannes Jaakola on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
? My Little Pony: Ystävyyden taikaa sivuäänet
? Kim Possible sivuäänet
? Disneyn Välitunti sivuäänet
1994–? Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Adrian Toomes / Korppikotka, Cletus Kasady / Carnage
2001 Pokémon: Indigo League James (jaksot 64, 65 sekä erikoisjaksot Joulun Jynx ja Jäinen uhka)
2001–? Fairly Odd Parents Cosmo, Foop
2001 (2000) Pokémon 3: Unownien loitsu Schuyler
2001–2002 Pokémon: The Johto Journeys James (jaksot 137–142), Falkner, sivuäänet
2002 (2000) Pokémon: Mewtwon paluu Cullen Calix
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Shaggy Rogers, sivuäänet
2004 (2001) Pokémon 4Ever herra White, metsästäjä
2006–2008 Batman (vuoden 2004 animaatiosarja) Bane, Pingviini
2006 Karvakamut Laine
2007–? Finias ja Ferb Tohtori Tollontyö (osa jaksoista)
2007 Riemukas Robinsonin perhe Frankie Sammakko
2008 Pokémon: Diamond and Pearl Paul, herra Sukizo, Yuzo, sivuäänet
2009 (2008) Pokémon: Giratina ja taivassoturi Newton Graceland
2009–2010 Pokémon DP: Battle Dimension Yuzo, sivuäänet
2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika sivuäänet
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Tohtori Nefarious, Pollyx, Sigmund (välillä)
2010 (2009) Pokémon: Arceus ja elämän jalokivi Damos, Kato
2010–2011 Pokémon DP: Galactic Battles herra Sukizo (jakso 114), Yuzo (jakso 111), Looker (jakso 130), sivuäänet
2011 PlayStation Move Heroes Lunk
2011 (2010) Savannijengi sivuäänet
2011 Rio sivuäänet
2013 Urhea Raakku
2013 Ratchet & Clank: Nexus Ase-Grummel, Haarniska-Grummel, Pollyx, sivuäänet
2013 Frozen – huurteinen seikkailu sivuäänet
2014 Pokémon BW: Seikkailut Unovassa Barret, Giovanni (jakso 123), sivuäänet
2015 K3 (animaatiosarja)
2016 Ratchet & Clank sivuäänet
2016 Ratchet & Clank (PS4) sivuäänet
2016 Lego Ninjago (animaatiosarja) Dareth (6. kausi), Flintlocke, Ronin (6. kausi), Ed Walker (6. kausi)
2018– Paavo Pesusieni Lauri Hummeri (kausi 7–), Silmälappu-Roope (kausi 8)

Ali JahangiriMuokkaa

Ali Jahangiri on iranilaissyntyinen suomalainen stand up -koomikko ja juontaja.

Vuosi Sarja Rooli
2019 Muumilaakso Pikku Kummitus[1]

Titta JokinenMuokkaa

Titta Jokinen on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1966–1969 Superboy sivuäänet
1969–1970 Batman
Superman
1981 Pekka Töpöhäntä Maija Maitoparta
1983 Mumindalen Niiskuneiti
1985 Pekka Töpöhäntä Amerikassa Maija Maitoparta
1987 Tontut sivuäänet
1989 Nikke Knatterton naisäänet
1989–1991 Alfred J. Kwak Iiris, Olli, Noora, Nipsu, Rouva Mehiläinen, Professori von Pallaksen vaimo
1993 Dinot New Yorkissa
1994 Aristokatit (1970) Abigail, Frou Frou
1993–1995 Vili Vilperi Elli, sivuäänet
1994–1995 Aladdin Thundra
1995–1996 Bambukarhut Ai-Ai, sivuäänet
1997 Dumbo (1941) Huhufantti
Mowgli (1973)
Herkules Kohtalotar
1997–2001 Disneyn Välitunti sivuäänet
1998 Hiidenpata (1985) Orven
Mulan
2006 Naapurini Totoro (1988) Isoäiti
Autot Floora
Asterix ja viikingit Vikea
2008 Kärpäsenä kuuhun
2010 Elias ja aarrejahti Napakuningatar
Pom poko Oroku
Kätkijät Haru
Toy Story 3 Turski
Laputa – linna taivaalla (1986) kapteeni Dola
2011 Autot 2 Floora
2017 Autot 3

Jussi JurkkaMuokkaa

Jussi Jurkka on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1975 Pilvikallion vauhtikisat kertoja
1981 Topi ja Tessu Nökö

Raija JääskäMuokkaa

Raija Jääskä on suomalainen laulaja ja musiikkiteatterin esiintyjä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1994 Leijonakuningas Shenzi
1995–1999 Timon ja Pumba Shenzi, sivuäänet
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata Shenzi

Jonna JärnefeltMuokkaa

Jonna Järnefelt on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1999 Tarzan Jane Porter
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda (sarja)
2002 Tarzan & Jane
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Valkea velho
2011 Autot 2 Holli Shiftwell

KMuokkaa

Hanna KailaMuokkaa

Hanna Kaila on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
2002 Monsterit Oy Sirkka
2003 Nemoa etsimässä Meri ja Tuuli
Looney Tunes: Taas kehissä Äiti
2004 Lehmäjengi Grace
2005 Robots Täti Fanny
2006 Pikku Kananen Sini Sorsa
Topi ja Tessu 2
2007–2015 Finias ja Ferb Linda
2009 Poutapilviä ja lihapullakuuroja Fran Lockwood, Regina Devereaux
2009–? Dinojuna
2011 Pokémon DP: Galactic Battles Zoey (jaksot 126–128), J (jakso 129)
2012 Pound Puppies Cookie
2017 Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä
My Little Pony: Elokuva Kuningatar Novo
2016 Angry Birds -elokuva sivuäänet
2019 Aladdin naiskuoro

Katariina KaitueMuokkaa

Katariina Kaitue on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
2005 Pingviinien matka
Varjoankka Mimosa Aivohanhi, Morgana
Toy Story Bo-Beep
Toy Story 2
2012 Helinä-keiju ja siipien salaisuus Keiju-Maija
Niko 2 – Lentäjäveljekset Valkoinen susi
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju Keiju-Maija

Ismo KallioMuokkaa

Ismo Kallio on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Kung Fu Panda mestari Shifu
2009 Up – kohti korkeuksia Charles Muntz
2011 Kung Fu Panda 2 mestari Shifu
2016 Kung Fu Panda 3

Veeti KallioMuokkaa

Veeti Kallio on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1981–1989 Smurffit (sarja) Velho
1993 (1967) Viidakkokirja korppikotka
1997 Dumbo (1941) keikari
Herkules Nessos-kentauri
2004–2005 Transformers: Energon Shockblast
2004–2005 Yu-Gi-Oh! GX (sarja) Chazz Princeton (jaksot 1-26), Jinzo
2005–2006 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2003) Silppuri (2. kaudella), Nahkapää (2. kaudella), Traximus (2. kaudella), Hunni (2. kauden jaksot 14-20), sivuäänet
2006 Virran viemää Sid
2006 Pokémon: Advanced Challenge Giovanni, Magikarp-myyjä, sivuäänet
2006–2007 Prätkähiiret Moto (7–12), Kattinaattori (jaksot 1–7), Pörröhäntä
2009 Prinsessa ja sammakko tohtori Facilier
2011 Rango sivuäänet
2011–? Red Caps (sarja) Basil (jaksot 1-26)lähde?
2011 Maaginen kristalli Basil
2013 Lentsikat Lyijyperä [2]
2014 Lentsikat 2: Pelastajat
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Poliisipäällikkö Bogo
Haikarat Jasper
2017 Vaiana Maui
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Pyritix

Toivo KallioMuokkaa

Toivo Aaron Kallio on suomalainen äänisuunnittelija.

Vuosi Elokuva Rooli
2013 Tuuli nousee Jirō Horikoshi

Peter KanervaMuokkaa

Kaj Peter Oscar Kanerva on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2009–2012 Beyblade Metal Saga Kyoya Tategami, Hyoma, King, Yuki Mizusawa (Metal Fury jaksot 14–39), Chao Xin, Damian Hart
2015 (2014) Big Hero 6 Wasabi
2016 (2015) Pokémon-elokuva: Hoopa ja legendojen kamppailu Baraz
2016–2017 Lego Ninjago (animaatiosarja) Ray, Komentaja Blunck (jaksot 70-74), Skales (7. kausi), Morro (7. kausi)
2017 Lego Batman Elokuva Teräsmies
2017 Smurffit: Kadonnut kylä sivuäänet
2018 Ihmeperhe 2 sivuäänet
2019 Lego elokuva 2 Vihreä Lyhty
2019 Muumilaakso Herra Vilijonkka (suomeksi ja ruotsiksi)
2019 Toy Story 4 Bonnien isä
2019 Aladdin Jago

Aarre KarénMuokkaa

Aarre Einari Karén on suomalainen näyttelijä, joka on esiintynyt teatterissa, elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
? (1968) Asterix ja Kleopatra Akvavitix
1986–1992 Pesukarhut Benkku Pesukarhu, sivuäänet
1987–1990 Ankronikka Sulo Sählä, Keksi-Keijo, sivuäänet
1988–1990 Tikun ja Takun pelastuspartio Rotta Koponen (40. Pidä huolta omasta juustostasi) ja (60. Suuri höyrylaivaseikkailu)
1988–2005 Nalle Puhin uudet seikkailut Kani
1989–1992 Kimarat Oka-kaktus, Laban-naatti, sivuäänet
1989 Pieni Merenneito Kristian
1990 Bernard ja Bianca Australiassa tohtori
1991 Asterix ja suuri taistelu (1989) Akvavitix
Liisa Ihmemaassa (1951) Ville Lisko, Jänö
Kaunotar ja hirviö kirjakauppias
1993 Batman – Mustan kostajan paluu Jokeri
Miekka kivessä (1963) Pelinore
1994 (1970) Aristokatit Georges Hautecourt
1996 Joulupukki ja noitarumpu Vekara
1997 Nalle Puh (1977) Kani
Nalle Puh ystävää etsimässä
1997–1999 Batman Jokeri, Variksenpelätin kätyri ja muita sivurooleja
1998 Hiidenpata (1985) Doli
Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri Jokeri
1999 Nalle Puh – yhtä juhlaa Kani
Tarzan professori Porter
1999–2000 Akun tehdas Taavi Ankka
2000 Keisarin uudet kuviot Rudy
Tiikerin oma elokuva Kani
2001–2002 Puhin kirja
Disneyn Tarzanin legenda professori Porter
2002 Nalle Puhin joulu Kani
2003 Nasun suuri elokuva
Tarzan & Jane professori Porter
Atlantis – Milon paluu Sam McKeane
2004 Nalle Puh – kevät ja Ruu Kani
Lehmäjengi Lucky Jack
The Batman Jokeri
Jeesus ja Josefine useita rooleja
2005 Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot Rudy
Nalle Puh ja Möhköfantti Kani
Riemukupla: Tankki täynnä Jimmy D
Valiant Felix
Wallace & Gromit: Kanin kirous kirkkoherra
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween Kani
2006 Pentujengi seikkailee seriffi Nuusku
2006–2016 Mikki Hiiren kerhotalo Taavi Ankka
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Kani
2007 Röllin sydän lakeija
The Simpsons Movie Abraham Simpson
Tuhkimo 3: Taikansa kultakin kuningas
2008 Niko – Lentäjän poika isoisä
2009 Arthur ja Maltazard Archibald
Pentujengi ja joulupentu seriffi Nuusku
2010 Sammyn suuri seikkailu kilpikonnavaari
2010 (1994) Pom poko Tsurugame Oshoukichi
2011 Arthur ja kaksi maailmaa Archibald
Eetu ja Konna sivuäänet
Herra Popper ja pingviinit
Nalle Puhin elokuva – uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä Kani
Pentujengi ja aavekoira seriffi Nuusku
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Topias
Pentujengi aarrejahdissa seriffi Nuusku
2013 Pentujengi supersankareina
2015 Night at the Museum – Haudan salaisuus Cecil Fredericks
2017 Taikakaruselli Herra Pioni

Petra KarjalainenMuokkaa

Petra Karjalainen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 Balto Siperianhusky Jenna
1996 Nokkapokka Iines Ankka
1997 Anastasia Anastasia
1998 Antz – Muurahaizet Prinsessa Bala
Egyptin prinssi Sippora
Petteri Punakuono
1999 Akun tehdas Iines Ankka
2000 102 dalmatialaista Chloe Simon
2001 Mikin klubi Iines Ankka
2003 Sinbad – seitsemän meren sankari Lähettiläs Marina
2006 Lotta ystäväni Lotta
Tallipihan bilehileet Iiris
Mikki Hiiren kerhotalo Iines Ankka
2011 Saapasjalkakissa Kitty Pehmotassu
2016 Kubo ja samuraiseikkailu Apina

Santtu KarvonenMuokkaa

Santtu Karvonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
2011 Maaginen kristalli Poro
2011–2019 Lego Ninjago Sensei Wu, otsikot, No Eyed Pete
2012 Urhea Nuori MacGuffin
2013 Turbo Luisu
Sly Cooper: Thieves in Time Sir Galleth Cooper
2016 Kunnon dinosaurus Pertsi
Angry Birds -elokuva sivuäänet
2016– Kikattava kakkiainen Kikattava kakkiainen
2017 Lego Ninjago Elokuva Mestari Wu, Herra Liu

Risto KaskilahtiMuokkaa

Risto Kaskilahti on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja Rooli
2010 Seksin ABC Henry Zukovski

Annituuli KasurinenMuokkaa

Annituuli Kasurinen on suomalainen ääninäyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2000 Apua! Olen kala Stella
Vaahteramäen Eemeli Iida
Dinosaurus Suri
2001 Kaunotar ja Kulkuri 2 Junior
Tuhkimo 2 pikkupoika
101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Pipsa
2002 Tehotytöt-elokuva Pipa
Kissojen valtakunta Haru
Lilo ja Stitch Lilo Pelekai
2003 Stitch! Avaruuskoe 626 Lilo Pelekai
Peter Pan Leena
Nemoa etsimässä Klaara
2004 Ihmeperhe Ilona
Mansikka-Marja Mansikka-Marja
2005 Narnian tarinat: Velho ja leijona Susan
2006 PollyWorld Lexi/Tori
Yli aidan Heather
Happy Feet Gloria
2007 Lotta ystäväni Veera
High School Musical 2 Gabriella
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Susan
Bratz Movie Yasmin
Pieni merenneito 3: Arielin tarina Yksi Arielin siskoista
High School Musical 3 Gabriella
2011 Happy Feet 2 Gloria
2012 Paranorman Courtney
2014 My Little Pony Equestria Girls Applejack
Lego Elokuva Puoli-kisu
2015 Kätyrit Tina Nelson
2017 My Little Pony: Elokuva Applejack
2018 Ihmeperhe 2 Ilona Vaara
2019 Lego elokuva 2 Puoli-kisu
TV-sarjat
Vuosi Sarja Rooli
Bratz Yasmin
2005-2007 Code Lyoko Tamiya
W.I.T.C.H. Irma
2001 ja 2008 Tehotytöt Pipa
Spies-tytöt Alex (kaudet 3-5)
Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Nova
2005–2009 Kim Possible Bonnie Rockwaller
Lelumaan Niksu Tessi-nalle
2006 Trollz Topaz Trollhopper
2006 Lazy Town - Stephanie
2006 101 dalmatialaista Kaipi
2007 Tohtori Koira Kerttu
Mainio Manu Susanna
Mimun maailma Mimu
My Little Pony: Ystävyyden taikaa Applejack, Rumble, Spitfire (kaudet 2-3)
2007 Hannah Montana Lily Truscott
2008 Avatar Azula, Mai, Suki
2008 Hannan auttava puhelin Ellen
2008-2009 Hirveä Henri Maija, Tuula
2008 Jojon sirkus Nellinorsu
2008 Danny Phantom Sanna
2008 Hello Kitty Hello Kitty
2009 Iron Man Pepper
2010– Pokémon Candice, Mars, Anthea, sivuäänet
Martine Martine, sivuäänet
Victorious Jade West
2012– Stitch! Yuna Kamihara
2013-16 Turbo FAST sivurooleja
2015–2016 Glitter Force Emily
2017 Glitter Force Doki Doki Kippie, sivurooleja

Rainer KaunistoMuokkaa

Rainer Kaunisto on suomalainen näyttelijä ja nukketeatteritaiteilija.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1994- Villen Taikasaappaat kertoja
1997 Olipa kerran löytöretket Mestari
1997 Mowgli (1973) sivuäänet
1998-2000 Franklin Nallen isä
1998-1999 Tontut Taavi
1998-2000 Sherlock Koira Tohtori Watson, sivuäänet
2000 Tontut: Taavi-tontun huikeat seikkailut Taavi
2000 Monsterit Oy Jori Säikky
2001-2003 Nooran Naapurissa Risto Krokotiili ja muita rooleja
2003 Viidakkokirja 2 Kenraali Hathi
2004 Himpulat Reko

Paavo KerosuoMuokkaa

Paavo Kerosuo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli Lähteet
1994 Leijonakuningas aikuinen Simba
1995–1999 Timon ja Pumba (tv-sarja) Simba
1997 Anastasia Dimitri
1998 Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Simba
2000 Titan A.E. Cale Tucker
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda (tv-sarja) aikuinen Tarzan
2002 Kissojen valtakunta Prinssi Lune
Tarzan & Jane Tarzan
2003 Karhuveljeni Koda Kenai
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata aikuinen Simba
Jeesus ja Josefine (tv-sarja) Joosef, gladiaattorit
2005–2006 Paljon melua Maggiesta (tv-sarja)
2006 Karhuveljeni Koda 2 Kenai
Tallipihan bilehileet Hipi
2007 Shrek kolmas Prinssi Uljas (laulut)
Lumottu lelukauppa Henry Weston
2007–2011 Tallipihan bilehileet (tv-sarja) Pip, sivuäänet
2008 Space Chimps Ham
2009 Kaluoka´hina – lumottu riutta Jakke
2010 Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto
Seikkailija Saku (tv-sarja) Jori Jänö
2011 Shrek ja ikuinen onni Pipari
2012 Pirates! Piraattikapteeni
2013 Lentsikat Echo [3]
2013– Clay Kids Flippy
2014 Muumit Rivieralla Samu, virkamies ja koira
2015 Leijonakaarti Simba
2016 Lemmikkien salainen elämä Max
2017 Legend Quest Peter
2018 Ihmeperhe 2 Voitto Taival
Risto Reipas ja Nalle Puh aikuinen Risto Reipas
2019– Muumilaakso Nuuskamuikkunen (ruotsinkielinen dubbaus) [4]

Kari KetonenMuokkaa

Kari Ketonen on suomalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja psykoterapeutti.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
1987 Tontut: Taavi-tontun huikeat seikkailut sivuääniä
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers (sarja)
2006 Utelias Vili Juniori
2008 Kung Fu Panda Kurki
2010 Liisa Ihmemaassa Hullu Hatuntekijä
2011 Kung Fu Panda 2 Kurki
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Spede
Hotel Transylvania Wayne
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Bläkäri
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla lokki
Inside Out – mielen sopukoissa Pelko
Hotel Transylvania 2 Wayne
2016 Kung Fu Panda 3 Kurki
Angry Birds -elokuva Roni
2018 Hotel Transylvania 3: monsterit matkalla Wayne

Joonathan KettunenMuokkaa

Joonathan Kettunen on suomalainen muusikko ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
? Monster High Harri Polte (kaudet 1 ja 2), Gillington ”Kidus” Webber (kaudet 1 ja 2), Hoodude Voodoo (2. kausi)
? Koukussa
? Viidakkokirja (sarja)
? Babar
? Kung Fu Panda (sarja)
? Victorious Sinjin Van Cleef
? Avengers
? Dibitassut
? Casper Kummitus
? Red Caps
20??– Tuomas Veturi sivuäänet
2009–2012 Erikoisagentti Oso
2009–(?) Dinojuna Gunnar
2009 Tinga Tinga tarinat
2010 Kapteeni Kari
2010–2013 Jungle Junction
2011–2017 Jussin matkat
2011 Noksu
2011–2014 Planet Sheen
2012 Skylanders: Giants Pop Fizz
2013 Skylanders: Swap Force Pop Fizz
2013 Sly Cooper: Thieves in Time Sheriffi Toothpick, sivuäänet
2013–2016 Turbo FAST Cajun Cliche, Anttu Laatikko, Ässä Gekko, Luisu (jaksossa Bensaa suonissa), sivuäänet
2013 Ankronikka Koljatti
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Eret
2014 Space Dogs 2
2014–2018 Kauan eläköön kuningas Julien – maanpaossa! Ted, sivuäänet
2014 Skylanders: Trap Team Pop Fizz
2015 Vihdoin kotona Oho
2015 Skylanders: SuperChargers Big Bubble Pop Fizz, Lordi Stratosfear, Kapteeni Cluck, Pandergast
2015–2018 Sonic Boom (televisiosarja) Sonic, Cubot, sivurooleja
2015–(?) Merten syvyyksissä Smiling Finn, Professori Fiction, sivuäänet
2016 Skylanders: Imaginators Pop Fizz
2016 Zak Storm Clovis
2017– Lego Ninjago (animaatiosarja) Kai (kaudet 7-10 ja Wun teepuoti), Griffin Turner (9. kausi), Luke Cunningham (9. kausi), lapsi-Garmadon (9. kausi)
2017–2018 Voltron – Universumin soturi prinssi Lotor, Lance (8. kauden jaksot 6 ja 8), nuori Zarkon (3. kausi), Sendak (8. kausi), komentaja Branko (5. kausi), Ryan Kinkade (7. kauden jaksot 10–13 ja 8. kausi), Hepta (jaksossa "Tulikoe"), Matt Holt (8. kausi), sivuäänet
2017 Lego Elves: Elvendalen salaisuudet
2017 Lego Ninjago Elokuva Kai
2017 Ferdinand
2017–2019 DuckTales Hupu
2018 Spyro Reignited Trilogy Spyro, jalokivenleikkaajat, lipunkantaja Bob, tonttuvelhot, apulaisseriffi Roy
2018 Ihmeperhe 2
2018 Lohikäärmeprinssi Runaan
2018– She-Ra: Mahdin prinsessat Nuoli, sivuäänet
2018 Suuri karkinpudotuspäivä Putte
2019 Näin koulutat lohikäärmeesi 3 Eret
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Pionix
2019– Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles Raphael
2019 Vili Vilperi elokuva Jakke
2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Sandbar (9. kausi), sivuäänet
2019 Leijonakuningas Simba

Kaija KiiskiMuokkaa

Kaija Kiiski on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1983–1995 Matka maailman ympäri 80 päivässä Prinsessa Romy, kaikki naisroolit
1984–1991 Pikkumuppetit
1987 Taavi-tontun maailma Liisa
1986–1987 Ihmemaa Oz -piirrossarja
1988–1989 Turre
1989 Kolme muskettikoiraa
Muskettikoirien paluu
1990–1992 Alfred J. Kwak Pormestari K. Rokodiilin vaimo, Matkaopas, Jallan Prinsessa, Kuningatar Kleo Kattimon, Kapteeni Tunkin vaimo, Henkan äiti
Himpulat
1992–1999 Lelumaan Niksu Tessi-nalle, Nallekarhu, Maitomies, Herra Jumbo, Herra Kipinä, Herra Huojuva, Mrs Straw
1994–2005 Vili Vilperi neiti Harakka, Vilin äiti, sivurooleja
Majava-vaarin tarinoita
Kultaiset sadut
1995 Matka maailman keskipisteeseen prinsessa Romy
1996 Matka kapteeni Nemon kanssa Akitan vaimo
1997 Tontut: Tonttujen ikimuistoiset matkat Linda
Muori Pippuri
1997–1999 Nooan saari Salome, Chang
Kippurahännän kertomuksia
1998–1999 Tontut Liisa
2001–2010 Postimies Pate naisääniä
2018 Suuri karkinpudotuspäivä Kertoja, nainen

Santeri KinnunenMuokkaa

Santeri Kinnunen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 Pocahontas John Smith
Toy Story – leluelämää Buzz Lightyear
1998 Pocahontas II – matka uuteen maailmaan John Smith
Mulan kapteeni Li Shang
1999 Toy Story 2 Buzz Lightyear
2000 Viiru ja Pesonen – Postia kuninkaalle
Keisarin uudet kuviot Kronk
Kananlento Roki
Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa Buzz Lightyear
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut
2002 Ice Age Diego
2003 Nemoa etsimässä Nestori
2005 Valiant everstiluutnantti Gutsy
Mulan 2 Li Shang
Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot Kronk
Pikku Kananen leffa-Kananen
Robots Ratchet
2006 Yli aidan RJ
Ice Age 2 – Jäätikkö sulaa Diego
Arthur ja minimoit Maltazard
"Night at the Museum - yö museossa" Octavius
2007– Keisarin uusi koulu (sarja) Kronk
2008 Space Chimps Titan
2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika Diego
Arthur ja Maltazard Maltazard
"Night at the Museum 2" Octavius
2010 Toy Story 3 Buzz Lightyear
Arthur ja kaksi maailmaa keisari Maltazard
2011 Autot 2 sivuääniä
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Dupond
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Diego
2013 Tuuli nousee Kurokawa
2014 Lego Elokuva Valtias Bisnes
"Night at the Museum - Haudan salaisuus" Octavius
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Diego
Kubo ja samuraiseikkailu Kuoriainen
2017 Autot 3 Seriffi
2019 Toy Story 4 Buzz Lightyear

Aarni KivinenMuokkaa

Aarni Kivinen on suomalainen näyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli Lähteet
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Eddie Brock / Venom, Punakallo
2000 Lapitch ja taikasaappaat Elmeri
2002 Pokémon: The Johto Journeys professori Oak (jakso 117), Woodruff (sivuääni jaksossa 119)
2003 Barbie: Joutsenlampi Barbien isä
2004 Bionicle 2: Metru Nuin Taru Krekka
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers (sarja) sivuäänet
2006 Autot Linkku
2011 Autot 2 sivuääniä
Nalle Puhin elokuva Pahko

Mikko KivinenMuokkaa

Mikko Kivinen on suomalainen näyttelijä, ohjaaja, juontaja, käsikirjoittaja ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1989 Asterix ja suuri taistelu Obelix
Pieni Merenneito Joonas
1992-1995 Batman Pormestari Hill
1995 Toy Story – leluelämää Rex
1997 Herkules Piina
1997–2001 Karhuherra Paddington Karhuherra Paddington
1999 Toy Story 2 Rex
2001 Monsterit Oy Jeti
2003 Nemoa etsimässä Herra Rausku
2006 Tallipihan bilehileet Sika/possu
Karvakamut Boog
Sikin sokin saduissa
2008 WALL-E Kapteeni
Space Chimps Sirkustirehtööri
2009 Karvakamut 2 Boog
2010 Toy Story 3 Rex
2011 Karvakamut 3 Boog
Autot 2 Acer
2012 Lorax
Niko 2 – Lentäjäveljekset Julius
2013 Monsterit-yliopisto Jeti
2016 Doria etsimässä Herra Rausku
2019 Toy Story 4 Rex

Jouko KlemettiläMuokkaa

Jouko Klemettilä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1997–2001 Karhuherra Paddington (sarja) Samuel Gruber
1997–2000 Herpertti (sarja) Herttua
1999 Reima Punanenä – suuri porokisa
2006 Autot Peterbilt [5]
Aivan villit Colin [6]
2011 Toy Story 3 sivuääniä [7]
2012 Urhea Lordi Dingwall

Mikael KokkoMuokkaa

Mikael Kokko on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja Rooli Lähteet
1999–2001 Pokémon: Indigo League Bill, sivuäänet

Kiti KokkonenMuokkaa

Kiti Kokkonen on suomalainen näyttelijä ja kirjailija.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1989 Kuunalle Ampiainen
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) sivuäänet
1998 (1989) Pieni merenneito Aquata (vuoden 1998 dubbaus)
1999 Animaaniset Dot
Kahjokkaat Khannie
Liisa Tumpelo Liisa Tumpelo
Pokémon 2: Yhden voimalla Misty
1999–2002,
2006–2009,
2018–2019
Pokémon Misty (koko 1. kausi, osa 3. kaudesta, kaudet 7–8 sekä kausi 20), Jessie (kaudet 8–10), Flannery, Lusamine, sivuäänet
2000 Pokémon – Mewtwon vastaisku Misty
Pokémon 3: Unownien loitsu
2001 Pokémon 4Ever
2001-2003 Mikin klubi Minni Hiiri
2001 Korallifisut Filly
Noddy: Lelumaan Niksu Noora-nukke
2002 Pokémon: Mewtwon paluu Misty
Notre Damen kellonsoittaja II Madeleine, taikurin apulainen
2007 The Simpsons Movie Lisa Simpson
Crash of the Titans Brat-tytöt
2007 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 animaatiosarja) Renet (4. kaudella), Angel (4. kaudella), Tang Shen, Robyn O Neil, Joi Reynard (4. kausi), sivuäänet
2008 Pokémon: Darkrai nousee Jessie
Apinan tarina
Emma Emma
Disneyn Välitunti Gretchen
Tehtävä - Pelastakaa kesäloma
Duel Masters Rekuta Kadoko, Sayuki Manaka
Tehotytöt Poppana
Tweenies Fizz
Scooby Doo Velma
Koalaveljet Ned, Lola
Hamtaro Hamtaro
My Little Pony: Ystävyyden taikaa Spike (1. kausi)
Brandy ja Herra Whiskers Lola Boa
Mikki Hiiren kerhotalo Minni Hiiri
Crash: Mind over Mutant Brat-tytöt
2011 Rio Jewel
Maaginen kristalli Jiffy
2011– Red Caps
Winx Club Prinsessa Diaspro
Yu-Gi-Oh! GX Yasmin, Dark Scorpion - Meanae the Thorn, Dark Magician Girl, Fonda Fontaine (jakso 31), sivuäänet
2014 Rio 2 Jewel
2016– Tehotytöt Poppana
2019– Muumilaakso Pikku Myy

Pertti KoivulaMuokkaa

Pertti Koivula on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Nuuskamuikkunen ja tähtitieteilijä
Porco Rosso Porco
1994 Kippurahännän kertomuksia (sarja) sivuroolit
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas Cassim, Aladdinin isä
1998 Mulan Shan Yu
2001 Henkien kätkemä Chihiron isä/Työnjohtaja 
2002 Kissojen valtakunta kissakuningas
Lilo & Stitch Cobra Bubbles
2003 Viidakkokirja 2 Ranjanin isä
Nemoa etsimässä Pallo
Stitch! Avaruuskoe 626 Cobra Bubbles
Karhuveljeni Koda Johtaja-Karhu lohijoella
2003–2006 Lilo & Stitch (sarja) Cobra Bubbles / Myyntimies/020 / Clyde/350
2004 Lehmäjengi Junior
2005 Madagascar Maurice
Salamaseepra Sir Tarmo
Pikku Kananen sivuääniä
2006 Sikin sokin saduissa susi 1
Virran viemää Whitey
Asterix ja viikingit Seismograf (Viikinkipäällikkö)
Happy Feet Routalempi
Leroy & Stitch Cobra Bubbles
2007 Riemukas Robinsonin perhe Johtaja
2008 Mimmi Lehmä ja Varis Varis
Madagascar 2 Maurice
Ponyo rantakalliolla Kôichi
Kärpäsenä kuuhun isoisä McFly
2011 Happy Feet 2 Routalempi
Kukkulan tyttö, sataman poika Tokumaru
2012 Madagascar 3 Maurice
Niko 2 – Lentäjäveljekset Pomo
2013 Lentsikat Puksu[8]
2014 Lentsikat 2: Pelastajat
2015 Cinderella – Tuhkimon tarina Kapteeni
2016 Doria etsimässä Möhkäkala, Pallo

Paula KoivuniemiMuokkaa

Paula Koivuniemi on suomalainen iskelmälaulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
Halinallet Valpassydän Pesukarhu
Vaaraa 7 Pientä Vauvaa Eläintä Marke Jääkarhu-Mummi
Xyylofin Uudet Seikkailut Riitta, Tchoupin Äiti, Sairaanhoitaja
Totuuden Ystävyys Mirjami

Tero KoponenMuokkaa

Tero Koponen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2001–2002 Lucky Luke – Uudet seikkailut Jack Dalton
2007–2015 Finias ja Ferb MODOK (4. tuotantokauden kaksi Marvel-erikoisjaksoa)
2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Michelangelo (tuotantokaudet 3 ja 7), Fugitoidi (3. kaudella), tohtori Chaplin, Suuri Maagi (3. kaudella), Sid Jones (kausi 7), Godman Falcon, sivuäänet
2010 Savannijengi Charles
Daltonit (1. kausi) Jack Dalton, useita sivurooleja
Bakugan Pyrus "Drago" Dragonoid, Subterra Gorem, Helios, sivuäänet
Pokémon: Arceus ja elämän jalokivi Arceus
2011–2012 Pasila traileriääni (jaksoissa 40. Traileridarra ja 45. Koala vs. valkohai)
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Silas
BeyWheelz Jake
2012–2013, 2015 Transformers: Prime Starscream, M.E.C.H.:n kirurgi, Nemesis, Alpha Trion (3. kausi), Bombshock, sivuäänet
2013 Frozen – huurteinen seikkailu Olaf
2013–2018 Legends of Chima Sir Fangar, Crawley, Grumlo, Scrug, Firox, sivuäänet
Lego Ninjago Dareth, kenraali Cryptor, Clouse, Morro, Chope/Chop'rai, Karlof (9. kausi), Bolobo, posteljooni (3. kausi), vankilanjohtaja Noble (4. kausi), Krux, Iron Baron (9. kauden jaksot 6-10), Komentaja Blunck, Lou (7. kausi), Rufus McCallister (9. kausi), Poliisipäällikkö (9. kausi), Ensimmäinen Spinjitzu-mestari (9. kausi), Chopper Maroon (9. kausi), sivuäänet
Lego Nexo Knights Jestro
2014 Lego Elokuva Teräsparta, Vihreä Lyhty
Lentsikat 2: Pelastajat Niki Silmukka-Lopez
2014–2016 Pasila 2.5 – The Spin-Off Kyösti Pöysti, Juhani Kontiovaara, useita sivurooleja
2015 Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Starscream, Predaking
Vikke Viikinki Ulme, sivuäänet
2015– Daltonit (2. kausi) Jack Dalton
2015 Hei, Taavi
2015–2016 Glitter Force Ulric, Rascal, keisari Nogo
2016 Pokémon Löllö (Zygarde), Xerosic, professori Oak (19. kausi), sivuäänet, 19. kauden tunnuslaulu
Haikarat Pulu
2016– Tehotytöt Mojo Jojo, sivuäänet
2017 (1979) Tohtori Sykerö Huojuva Risto-vaja (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
2017 Lego Batman Elokuva Kaksinaama, sivuäänet
Lego Scooby-Doo! Suuri merirosvomysteeri Shaggy Rogers
2017–2019 DuckTales Kiho, Maukka Munankuori, Hannu Hanhi, Sivurooleja
2018 Coco Komisario
2019 Angry Birds -elokuva 2 Kari

Marja KorhonenMuokkaa

Marja Korhonen oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1963 Miekka kivessä Arkhimedes (vuoden 1965 dubbaus)

Tommi KorpelaMuokkaa

Tommi Korpela on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1994 Beethoven (animaatiosarja) Beethoven
2006 Autot Klainari
Lotta ystäväni Putti
2008 Madagascar 2 Makunga
WALL-E John
Horton Wlad
Niko – Lentäjän poika porolauman johtaja
2010 Liisa Ihmemaassa Suomenkieliset sivuäänet
2011 Autot 2 Klainari
Smurffit Ahmattismurffi, sivuääniä
Rio Marcel
Kaksin karkuteillä – hiuksia nostattava seikkailu Kelmilän veljekset
2013 Smurffit 2 Ahmattismurffi
2016 Kunnon dinosaurus Arlon isä
Angry Birds -elokuva Mahti Kotka
2017 Riku Haikara Isä-Haikara
Autot 3 Klainari
2019 Räyhä-Ralf valloittaa internetin Butcher Boy
Angry Birds -elokuva 2 Mahti Kotka

Aksa KorttilaMuokkaa

Aksa Korttila on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja / Elokuva Rooli
2004–2008 Pokémon May (kaudet 6–8, 8. kaudella jaksoon 45 asti)
Winx-klubi Flora (kaudet 1–3, 3. kaudella jaksoon 22 asti)
2007 Pokémon: Mirage-Pokémonien herra May

Lähde: [9]

Minna KoskelaMuokkaa

Minna Koskela on suomalainen freelancernäyttelijä.

Vuosi Elokuva, televisiosarja Rooli Lähteet
1995 Babe – urhea possu Mää
1997–2001 Karhuherra Paddington (sarja) sivuääniä
2001 Eki eläinlääkäri (sarja) Juuli Taavila, Saara [10]

Jarmo KoskiMuokkaa

Jarmo Koski on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
? Kung Fu Panda: Taianomaiset tarut mestari Shifu
1970 Aristokatit Roquefort, Wang, Waldo-setä
1972 Panda, Panda! Isä-Panda, sivuäänet
1977 Nalle Puh Nalle Puh
1978 Nikke Knatterton (piirrossarja) kertoja[11]
1981 Kolme muskettikoiraa Pip, Kuninkaan kaksoisveli, sivuäänet
Pekka Töpöhäntä Metsäkulman Murre, Risto
1984 Sherlock Koira Professori Moriarty (jaksoissa Rouva Hudson katoaa, Kadonneet kultakolikot, Hummerimysteeri, Taideopiskelijoiden tapaus, Lyömätön lentokone ja Missä on Big Benin kello), sivuäänet
1985 Matka maailman ympäri 80 päivässä Passepartout
Tontut Jörö
1987 Taavi-tontun maailma Jörö, kirjailija
1988 Metrohiiret sivuäänet
1988–2005 Nalle Puhin uudet seikkailut Nalle Puh
1988–1989 Turre Turre, sivuäänet
1989–1991 Alfred J. Kwak Alfred J. Kwak ja useita muita rooleja[12]
1990 Teletapit Tiivi-Taavi
1991 Olipa kerran Amerikka sivuäänet
1992 Batman Hitsarimies, sivuäänet
1993 Matka maailman keskipisteeseen Passepartout
Vili Vilperi Pormestari Pelikaani, sivuäänet
Matka kapteeni Nemon kanssa Passepartout, Sullivan
1993–1994 Majava-vaarin tarinoita sivuäänet
1994 Oskarin orkesteri Thaddius Vent
Kippurahännän kertomuksia sivuäänet
Olipa kerran keksijät
Riku kirjamaassa Seikkailu
1995 Eläinten maailma Jaakko-jääkarhu
Matka maailman keskipisteeseen Sullivan
Toy Story – leluelämää Slinky[13]
1996 Donkey Kong Country Kenraali Klump
Matka kapteeni Nemon kanssa sivuäänet
1997 Nalle Puh ystävää etsimässä Nalle Puh
Olipa kerran löytöretket sivuäänet
1997–1998 Kultaiset sadut
1997 Peppi Pitkätossu (elokuva) kapteeni Pitkätossu, Jymy-Juntunen
Peppi Pitkätossu (sarja) kapteeni Pitkätossu, Jymy-Juntunen
1998 Batman ja Pakkasherra tri Gregory Belson
1999 Tarzan sivuäänet
Toy Story 2 Slinky
Peppi Etelämerellä kapteeni Pitkätossu, Jymy-Juntunen
Nalle Puh – yhtä juhlaa Nalle Puh
2000 Tiikerin oma elokuva
2001 Nalle Puhin sydämellisiä tarinoita
Atlantis – Kadonnut kaupunki Cookie
2001–2002 Nooran Naapurissa sivuäänet
2002–2003 Mikko Mekaanikko
2002 Lumihauvat George
Nalle Puhin joulu Nalle Puh
2003 Atlantis – Milon paluu Cookie
Kapteeni Sapelihammas Kapteeni Sapelihammas
2003–2006 Lilo & Stitch Jumba, Fu-koira
2004 Nasun suuri elokuva Nalle Puh
Shrek 2 kuningas Harold
Nalle Puh: Kevät ja Ruu Nalle Puh
2005 Lilo & Stitch 2 Jumba
Nalle Puh ja Möhköfantti Nalle Puh
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween
Jake Long – amerikkalainen lohikäärme Fu-koira
Mulan II sivuäänet
2006 Leroy & Stitch Jumba
Karvinen 2 Lord Dargis
2007 Shrek 3 kuningas Harold
Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Nalle Puh
Mehiläisen elokuva Layton T. Montgomery
Tuhkimo III – Taikansa kutakin Suurherttua
2007–2008 Muumien maailma Hemulit, Niisku, Fredrikson, Piisamirotta, Taikuri, Drontti Edvard, Mörkö, Puistovahti, Itsevaltias, Professori, Tiikeri (miespuolinen), sivuäänet
2008 Olipa kerran planeetta Maa sivuäänet
Horton
Muumi ja vaarallinen juhannus Puistovahti
The Garfield Show Karvinen
The Simpsons Movie Moe Szyslak, Kimalaismies
2009 Karhuherra Paddington Karhuherra Paddington
2010 Toy Story 3 Slinky
Muumi ja punainen pyrstötähti Piisamirotta, Hemulit, Niisku, Professori
Itse ilkimys Tohtori Nefario
Shrek ja ikuinen onni kuningas Harold
Fantasia kertoja
2011 Happy Feet 2 Fransesco
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Kapteeni Haddock
Rango muissa rooleissa
Nalle Puhin elokuva Nalle Puh
Kung Fu Panda 2 mestari Salamasarvikuono
2012 Taksi Juontaja
2013 Smurffit 2 Victor Doyle
Taikojen talo Jack
Itse ilkimys 2 Tohtori Nefario
Skylanders: Swap Force Spy Rise, Wheellock
2013–2016 Turbo FAST Chet (jaksossa Suuri jekkusota), Mutaparta
2013 Räyhä-Ralf Clyde, sivuäänet
2014 Skylanders: Trap Team Spy Rise, Wheellock
2015 Madagascarin pingviinit Salainen
Skylanders: SuperChargers Spy Rise, Lob-Star, Wheellock, Pomfrey, Slobber Trap, sivuäänet
2016 Kung Fu Panda 3 Li Shan (Pon biologinen isä)
Ratchet & Clank (2016) Puheenjohtaja Alonzo Drek, ZED
Ratchet & Clank (elokuva)
2017 Muumilaakson tarinoita (uusi dubbaus) Muumilaakson poliisi, Reippailija-Hemuli, Muurahaisleijona, sivuäänet
Pokémon Hala
2018 Coco Don Hidalgo, Gustavo
Luolamies Boris
Risto Reipas ja Nalle Puh Nalle Puh
Hotel Transylvania 3: Monsterit Matkalla Abraham Van Helsing
Viiru ja Pesonen: Viiru muuttaa Kosonen
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Atmosfäärix
Toy Story 4 Slinky

Krista KosonenMuokkaa

Krista Kosonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2006 Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Essi
2010 Seksin ABC Maria Di Bona
2012 Lorax Tedin äiti
Ice Age 4: Mannerten mullistus Shira
2013 Itse ilkimys 2 Shannon
Lentsikat Ishani
2014 Prinsessa Kaguyan taru Prinsessa Kaguya
2016 Pikku prinssi Ruusu
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Shira
2017 Autot 3 Hunaja-Tea
2018 Ihmeperhe 2 Eveliina Taival

Lähde[14]

Krista Kosonen äänikirjan lukijana

Vuosi Teos Kirjailija ISBN
2015 Yöperhonen Katja Kettu 9789510413838
2013 Wunderbar! Riikka Pulkkinen DIG-2569683-0

Jyrki KovaleffMuokkaa

Jyrki Ensio Kovaleff oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1991 Kaunotar ja hirviö Töppö
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Nipsu
1995 (1961) 101 dalmatialaista Jesper
1997–1998 101 dalmatialaista (sarja)
2002 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa
2003–2005 Transformers: Armada (sarja) Cyclonus, Red Alert, Grindor
2004 Jeesus ja Josefine (sarja) Thorsen, itämaan tietäjä, gladiaattorit, vartijat
2004 Tarzan 2 Zugor
Jali ja suklaatehdas isoisä Eetu
Riemukupla: Tankki täynnä sivuääniä
2005-2009 Lelumaan Niksu sivuääniä
2005 (1942) Bambi Pöllö-vaari
2006 Bambi 2 Pöllövaari
Aivan villit Tane
2007 Röllin sydän Riitasointu

Esko KoveroMuokkaa

Esko Kovero on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2000 102 dalmatialaista tarkastaja Armstrong

Elina KnihtiläMuokkaa

Elina Knihtilä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1999 Tarzan Terk
2000 Rytmihäiriöitä
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda Terk
2002 Tarzan & Jane
2004 Santapeikko
2005 Tarzan 2 Nuori Terk
2007 Lumottu lelukauppa sivuäänet [15]
2008 WALL-E Mary
Niko – Lentäjän poika Oona
2010 Sammyn suuri seikkailu Vera
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Oona
2013 Räyhä-Ralf Kersantti Tamora Jean Calhoun
2019 Muumilaakso Tuu-tikki

Sami KuronenMuokkaa

Sami Kuronen on suomalainen radio- ja tv-juontaja.

Vuosi Elokuva /Sarja Rooli
2002–2003 Duel Masters prinssi Wilbur "Suuri"
2005 Transformers: Cybertron Optimus Prime, Overhaul, Ernesto (jaksot 36-51)
2007–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Silppuri (kaudet 3 ja 7), Inuwashi Gunjin johtaja, Sh'Okanabo, Baxter Stockman (6. kaudella), Kolmoisuhka (punainen pää), komentaja Mozar (3. kaudella), Hopeavahti (3 ja 7 kaudella), Daimyo (3. kaudella), kenraali Blanque (3. kaudella), Drako (3. kaudella), herra Mortu (3. kaudella), sivuäänet
2007–2009 Transformers: Animated Optimus Prime
2013 Monsterit-yliopisto Oppilaskunnan varapuheenjohtaja
2019 Angry Birds -elokuva 2 Henkka

Maria KuusiluomaMuokkaa

Maria Kuusiluoma on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri Eleanor Little
2002 Stuart Little 2
2006 Sikin sokin saduissa Frieda
Tallipihan bilehileet Pipsa
Karvakamut Giselle
Stuart Little 3 Eleanor Little
2010 Liisa Ihmemaassa Punainen kuningatar

Matleena KuusniemiMuokkaa

Matleena Kuusniemi on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2006 Virran viemää Rita
2008 Kung Fu Panda Tiikeritär
2011 Kung Fu Panda 2
2014 Taikojen talo Maggie [16]
2016 Kung Fu Panda 3 Tiikeritär

Iina KuustonenMuokkaa

Iina Kuustonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
2008 Kung Fu Panda mestari Kyy
2010 Näin koulutat lohikäärmeesi Astrid
2011 Kung Fu Panda 2 mestari Kyy
Artturi Joulu – joulupukin poika sivuääni
Happy Feet 2 Carmen
2012 Helinä-Keiju ja siipien salaisuus Hile
2013 Räyhä-Ralf Nelli Karamelli
Croodit Eep
Vili & Bill Caroline
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Astrid
Lego Elokuva Tyylilyyli/Lucy
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Judy Hopps (aikuisena)
Kung Fu Panda 3 mestari Kyy
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Nelli Karamelli
Lego elokuva 2 Lucy
Näin koulutat lohikäärmeesi 3 Astrid

Lähde[17]

Minka KuustonenMuokkaa

Minka Kuustonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
2012-2013 Pound Puppies sivuäänet
2015 Inside Out – mielen sopukoissa Ilo

Lähde[18]

Petrus KähkönenMuokkaa

Petrus Kähkönen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
2007–2008 Dinosaur King Rex Owen
2007–2010 Lauri kilpa-auto Vili
2007–2015 Finias ja Ferb Mauno Sähkeinen, sivuäänet
2007 The Simpsons Movie Jimbo, Pukin Pikku Apuri
Alvin ja pikkuoravat Simo
2008 Pokémon: Battle Frontier Drew, sivuäänet
2008–2009 Pokémon: Diamond and Pearl Kenny, Gary Oak, Conway, sivuäänet
2009 Alvin ja pikkuoravat 2 Simo
2009– Iron Man: Armored Adventures Happy Hogan
2009 Dinojuna
2009–2010 Pokémon DP: Battle Dimension Kenny, Barry, Conway, Cyrus, Kellyn, sivuäänet
2010–2011 Pokémon DP: Galactic Battles Barry, Cyrus, Roark, sivuäänet
2010 Sammyn suuri seikkailu Sammy
Pokémon: Zoroark – Illuusioiden mestari Karl
Poutapilviä ja lihapullakuuroja Rufus
Bakugan Lync Volan, Gus Grav, prinssi Hydron, sivuäänet
2010–2014 Fish Hooks Mauno (Milo)
2010–2011 Beyblade: Metal Masters Gingka Hagane
2010–2011 Babar ja Badun seikkailut Pom
2011 Alvin ja pikkuoravat 3 Simo
Skylanders: Spyro’s Adventure Snuckles
Pokémon DP: Sinnoh League Victors Barry, Flint, Ben, sivuäänet
Autot 2 sivuäänet
2011–2012 Pokémon: Black and White Cilan
2011–2012 Beyblade: Metal Fury Gingka Hagane
2011– Monster High Harri Polte (kaudesta 3 alkaen), Gillington ”Kidus” Webber (3. kauden jakso ”Tunteita ja tyrskyjä” sekä kaudet 4–5)
2012 Hotel Transylvania Jonathan
Zambezia – lintukodon siipiveikot
ParaNorman Mitch
Ice Age 4: Mannerten mullistus Ethan
Urhea Wee Dingwall
Happy Feet 2 Will
Alfa ja Omega
Sammyn suuri seikkailu 2 Jamaikalainen kalastaja, Useita hahmoja
2012–2015 Transformers: Prime Jack Darby
2012– Barbie in a Dream House Ryan
2012–2017 Ultimate Spider-Man Peter Parker / Hämähäkkimies
2012– Lohikäärmeet: Äärirajoille Suomusintti
2013– Pac-Manin aavemaiset seikkailut Blinkki
2013–2014 Legends of Chima Vardy, Stealthor, Wonald (3. kausi)
2013–2016 Turbo FAST Turbo
2013 Turbo Turbo
Croodit Thunk
Salainen valtakunta Dagda
Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot Cilan, Cameron
Itse ilkimys 2 Antonio
Pirates! sivuäänet
Legenda suojelijoista Soren
Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Prinssi Kaspian
Camp Rock Shane Gray
Camp Rock 2: The Final Jam
Sly Cooper: Thieves in Time Tennessee Kid Cooper
Liisa Ihmemaassa sivuäänet
Barbie ja kolme muskettisoturia Prinssi
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Ripa
Pokémon BW: Seikkailut Unovassa Cilan, Cameron, sivuäänet
Rio 2 Roberto
2014–2017 Pikku Kunkku Pikku Kunkku
2014–2017 Kauan eläköön kuningas Julien Mort, Timo (1. kausi)
2015 Gumballin mieletön maailma
Hotel Transylvania 2 Jonathan
Kätyrit
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Dodekaedrius
Lego Elves Farran Leafshade
2015– Lego Ninjago Kai (4. kauden jaksot 5–10), Jay (Wun salateet ja kaudet 8–9), Shade (9. kausi), teini-ikäinen Wu
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Duke Weezelton
Lemmikkien salainen elämä Norman
Kung Fu Panda 3 mestari Krokotiili, Hanhi
Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Simo
Robinson Crusoe
Skylanders: Imaginators Flare Wolf
2016– Aika härdelli! Luru Mäki
2016– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Thorax, Sunburst, sivuäänet
2017– Merten syvyyksissä
2017– Ryhmymaan kristalli Sir Roderick
2017– Tarzan & Jane Tarzan
2017 Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Hyppelihiiri
Shadowhunters: Mortal Instruments Jace
Lego Ninjago Elokuva Jay
Kauan eläköön kuningas Julien – maanpaossa! Mort, Salvia
Vaiana katonkorjaaja
My Little Pony: Elokuva poikaponi
Ferdinand
2018 Ihmeperhe 2 Ruutukaappari/Lähetti
The Grinch kertoja
Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia Peter B. Parker / Hämähäkkimies
2018–2019 DuckTales Markku Keikka

Anssi KänsäläMuokkaa

Anssi Känsälä on suomalainen laulaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1982 Kolme muskettikoiraa Kardinaali Richelieu, Kreivi Rochefort
1992 Sandokan (piirrossarja)
1995 Willy Fog 2
1995 Matka maailman ympäri (piirrossarja)
1995 Mozartin Pumppu Blackie
1995 Muskettikoirien paluu Kardinaali Richelieu
1996–2004 Tabaluga (televisiosarja) tunnuslaulu
1999–2001 Pokémon: Indigo League James (jaksot 52, 53, 58–63, 66–79), tunnuslaulu, Pokérap
2000 Lapitch ja taikasaappaat
2000 (1998) Pokémon – Mewtwon vastaisku Fergus, Giovanni, tunnuslaulu
2000 (1999) Pokémon 2: Yhden voimalla tunnuslaulu
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma
2001 (2000) Pokémon 3: Unownien loitsu James
2001 Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus
2002–2003 Pokémon: Johto League Champions tunnuslaulu
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers tunnuslaulu

LMuokkaa

Mari LaariMuokkaa

Mari Laari (ent. Miettinen ja Riikonen) on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1997–2001 Disneyn Välitunti sivuäänet
1998 Futistarinoita
1999–2001 Pokémon: Indigo League Jessie
2000 (1998) Pokémon – Mewtwon vastaisku
2000 (1999) Pokémon 2: Yhden voimalla
2000–2003 Nipa Normaali
2001–2004 Cubix Chip, Hela Nemo
2001–2007 Spies-tytöt Clover (kaudet 1-5)
2001 (2000) Pokémon 3: Unownien loitsu Jessie
2001–2002 Pokémon: The Johto Journeys
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma
2002 (2000) Pokémon: Mewtwon paluu Jessie
2002–2003 Pokémon: Johto League Champions
2003 Looney Tunes: Taas kehissä sivuäänet
2004 (2001) Pokémon 4Ever Jessie
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers Sheryl ja Meryl
2006 Pokémon: Advanced Challenge Jessie (jaksot 41–56)
2006 Asterix ja viikingit
2007–2008 Animalia Saara, Toivomus, Elli, Tukaani
2016 Lego Scooby-Doo - Haunted Hollywood Velma Dinkley

Pekka LaihoMuokkaa

Pekka Laiho on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1994 Leijonakuningas Pumba
1995–1998 Timon ja Pumba
1998 Leijonakuningas 2
2001 Mikki Hiiren taikajoulu
2004 Hain tarina Don Lino
Leijonakuningas 3 Pumba
2005 Salamaseepra Tuisku
Pikku Kananen Kukko Kieku
2006 Aivan villit Kazar
Yli aidan Vincent
Arthur ja minimoit
Asterix ja viikingit Kertoja
Topi ja Tessu 2 Aatu Remunen
2008 Pentujengi Alaskassa Jean George

Aku LaitinenMuokkaa

Aku Laitinen on näyttelijä, ääninäyttelijä ja juontaja.

Vuosi Elokuva Rooli
1992 Lelumaan Niksu Noora, Karhumuori, Karhuvaari, Joulupukki
1996 Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä nuori Penna Pupu, Tommi Kirjavainen, Jeremias Rimppakinttu, Vinkeri (Räätälin kissa), Aleksanteri Possu
2000 Pokémon 2: Yhden voimalla Lugia
Maalaishiiri ja kaupunkihiiri Aleksanteri
2005 Kaikki Veturit Töihin! Kertoja
2006 Huisi Hai isä Kari
2007 The Simpsons Movie Montgomery Burns, Kertoja, Professori Frink, Lou, Dolph
The Invincible Iron Man Howard Stark
2008 Suuri Löytöretki Kertoja
2009 G-Force – miniagentit
Raiteiden Sankari Kertoja, Herra Päätarkastaja
"Poutapilviä ja lihapullakuuroja" Pormestari Shelbourne
2010 Jogi-karhu pormestari Brown
Pelastustehtävä Usvasaari Kertoja, Herra Päätarkastaja
Kaksin karkuteillä Sivuäänet
2011 Artturi Joulu – joulupukin poika Steve
Autot 2 Rodi Ruuti Riski
Dieselien Päivä Kertoja, Herra Päätarkastaja
2012 Urhea
Räyhä-Ralf Zangief
Sammyn suuri seikkailu 2 Manuel
Pokémon-elokuva Valkoinen: Victini ja Zekrom / Pokémon-elokuva Musta: Victini ja Reshiram Reshiram
Sinivuoren Salaisuus Kertoja, Herra Päätarkastaja
2013 Lentsikat El Chupacabra
Monsterit-yliopisto Frank McCay
Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 pormestari Shelbourne
Pentujengi supersankareina komentaja Drex, Härkä
Lego Batman: The Movie Jokeri
Rautateiden Kuningas Kertoja, Herra Päätarkastaja
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju Tyyrpuuri
Prinsessa Kaguyan taru prinssi Ishitsukuri
Tarina Urheudesta Kertoja, Herra Päätarkastaja
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla Purilaisparta
Batman Unlimited: Monster Mayhem Jokeri ja Linnunpelätin
Kunnon dinosaurus Japa
2016 Pokémon-elokuva: Diancie ja tuhon kotelo Riot
Lego Justice League - Gotham Breakout Jokeri
2017 Autot 3 Kunkku
Lego Batman Elokuva Lordi Voldemort, Suohirviö, sivuäänet
Lego Ninjago Elokuva Sivuäänet
2018 Lego DC Super Heroes: The Flash Jokeri
Ihmeperhe 2 Säkäri
2019 Lego elokuva 2 Teräsparta
Leijonakuningas Scar
Ääniroolit piirrossarjoissa
Vuosi Sarja Rooli
1984– Tuomas Veturi Kertoja, Herra Päätarkastaja
2001–2002 Nooran Naapurissa
2001–2002 Sagwa Fu-Fu
2002–2003 Mikko Mekaanikko
2001 Beyblade Ray Kong, Sanguinex, Johnny McGregor, Eddy Wheeler, Brad Best, Voltaire, Taro Tate, (Tuotantotalo Wernen dubbaus)
2008-2017 Pokémon professori Oak (10. kausi), Giovanni, Scott (9. kausi), Paul (11. kaudesta eteenpäin), Saturn, Nando, Roark (10. kausi), J:n kätyri, Lysandre, Grant (19. kausi), Ramos (19. kausi), Samson Oak, Tupp, sivuääniä
2007-2010 Lauri kilpa-auto Ripa
2015- Transformers: Robots in Disguise Grimlock, Fracture, Scorponok, Shadelock, Razorpaw, sivuäänet
2004 Beyblade V-Force Ray Kong, Joseph, Wyatt, tohtori Zagart
2013-2014 Legends of Chima Worriz (2. kauden jakso 1)
2012-2015 Superpahisten liiga Red kamu, Iso ahmio, Green kamu, Mamma Menace
1998-2000 Sherlock Koira sivuäänet
2012-2016 Transformers: Rescue Bots Chase
2010 Bakugan Spectra Phantom/Keith Clay, professori Clay, Aquos Elico, Haos Nemus, sivuäänet
2010-2014 Hero Factory Corroder
2011- Lego Ninjago Dareth (Pyhäinpäivä ja 7. kausi), Cyrus Borg, mestari Chen, Fangtom, Nuckal (4. kausi), tohtori Julien (kaudet 2 ja 3), kapteeni Soto, Rufus McCallister, Mystake (2. kausi), Zugu, Sielun Jousiampuja, Mestari Yang (Pyhäinpäivä), Ed Walker (Pyhäinpäivä), Komentaja Raggmunk, Hutchins, Herra E, Luke Cunningham, Chopper Maroon, sivuäänet
2009- Dinosaur King Tri. Spike Taylor (Maxin isä)
2016 Lego Nexo Knights Herb Herbertson
2012-2017 Ultimate Spider-Man Norman Osborn / Vihreä Menninkäinen
2013-2016 Turbo FAST Chet (joissain jaksoissa), sivurooleja
2017- Legend Quest Alebrije, Quetzalcóatl
Justice League Action Jokeri, Atrocitus, Deadshot, Shazam (velho) ja Cain
2016- Skylanders Academy Jet-Vac (2. kausi), mestari Eon (2. kausi)
2016- Merten syvyyksissä Ville Meri
2016-2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Plumestriker, sivuäänet
2019- Transformers: Cyberverse Grimlock
Videopelit
Vuosi Videopeli Rooli
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Lawrence, sivuäänet
2011 Ratchet & Clank: All 4 One Tri. Nefarious, Lawrence
Skylanders: Spyro’s Adventure Kenraali Robot, sivuäänet
2012 Skylanders: Giants Glumshanks, sivuäänet
2013 Skylanders: Swap Force
2014 Skylanders: Trap Team Glumshanks, Smoke Scream, Nightshade, Lob Goblin
2015 Skylanders: SuperChargers Glumshanks
2016 Skylanders: Imaginators Glumshanks, Ro-Bow, sivuäänet

Jussi LampiMuokkaa

Jussi Lampi on suomalainen näyttelijä ja muusikko.

Vuosi Sarja / Elokuva Rooli
1981 Kolme muskettikoiraa Athos
1992-1995 Batman Bane
1994 Asterix Amerikassa Kertoja
2000 Pokémon – Mewtwon vastaisku Mewtwo
Titan A.E. professori Sam Tucker
2001 Monsterit Oy Tarmo ”Tare” Karvanen
2003 Nemoa etsimässä Pomo
2003- Vekarat Sasu Sorkka (vanha), Don Toro
2005 Salamaseepra Putsi
2006 Autot Tare Karvanen -auto
Aivan villit Välkky
Tallipihan bilehileet Masi
2008 Niko – Lentäjän poika Räyskä
Beverly Hillsin hienostohauva El Diablo
2013 Monsterit – yliopisto Tarmo ”Tare” Karvanen
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Pulaski[19]
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Bucky Oryx-Antlerson, Jerry Jumbeaux Jr.
Doria etsimässä Säkä, kalifornianmerileijona
2019 Räyhä-Ralf valloittaa internetin Tupla-Dan

Antti LangMuokkaa

Antti Lang on suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2009 Poutapilviä ja lihapullakuuroja Joe Towne, sääuutiskanavan tuottaja
2011 Rio Blu
2012 Pirates! Charles Darwin
2013 Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 Joe Towne, sääuutiskanavan tuottaja
2013–2014 Legends of Chima Laval
2014 Rio 2 Blu
2015–2016 Lego Ninjago Jay (kaudet 4–5), Pikku Nelson, Clancee, kapteeni Soto (6. kausi)
2016 Angry Birds Elokuva Sakke
Pokémon Trip, Sawyer
2017–2019 Lego Batman Elokuva Dick Grayson / Robin
Ankronikka Lupu
Ferdinand
2019 Aladdin Jafar
Angry Birds -elokuva 2 Sakke

Elise LangenojaMuokkaa

Elise Langenoja on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
1986–1988 Ville Vallaton
1988 Purtilot Ten Cents, Warrior, Zorran, Izzy Gomez, Rannikkovartija, Mighty Mo, Blair, Pearl, Lillie Majakkalaiva ja Sally Vesitaso
1992 Sandokan Lady Marianna
1995 Mozartin Pumppu Mozart, sivurooleja
1996 Peukaloinen
1997–2001 Disneyn Välitunti
1997–2007 Sinisen talon nalle
1998 Futistarinoita
1999–2011 Pokémon Max (kaudet 6–8), Hoitaja Joy (kaudet 5–13), Konstaapeli Jenny (kaudet 5–8 ja 10–13), sivurooleja
2000–2006 Hamtaro Pashmina, Cappy, Lauran isoäiti, sivurooleja
2001– Fairly Odd Parents Timmy Turnerin äiti, Vicky
2001 Joutsenlaulu
2001 Korallifisut
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma
2003 He-Man Evil-Lyn
2003 Koiran elämää Neiti Peaches, sivuäänet
2003– Winx Tune, Concorda, Ninfea, Darcy (3. kausi), sivurooleja
2003–2004 Tomi Traktori Viivi
2004 Beyblade Tyson, Dizzi
2004 Kauhulan koulu
2004–2006 Transformers: Energon Miranda, Sally[20]
2003, 2005–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat April (1. kauden jaksot 2-5 sekä kaudet 2-4, 6-7), Karai (2. kaudella), Chikara-Shisho (6. kaudella), sivuäänet
2004 Sly 2: Konnakopla Carmelita, Kreivitär
2005 Sly 3: Konnien kunnia Carmelita, Penelope, sivuäänet
2005–2007 Code Lyoko Amelia "Milly" Solovieff (kaudet 1-2), sivuäänet
2006–2007 Prätkähiiret Katri ja Santtu
2006–2007 Yu-Gi-Oh! GX rouva Dorothy, Blair Finnigan, Elemental Hero Burstinatrix [21]
2006–2007 Transformers: Cybertron Bud, Lorin äiti
2007– Animalia Oikku, Kerttuli-täti, Sapi
2007 TMNT April, kenraali Serpiente
2007 Heavenly Sword Ruoskahäntä
2007–2008 Transformers: Animated Elita 1/Blackarachnia, Teletraan 1, sivuäänet
2008 Pikku mestarit Markon äiti [22]
2008 Pokemon Mystery Dungeon: Noutajaryhmä uunista ulos Charmander, Bellsprout, Skarmory
2009–2011 Tallipihan bilehileet Pipsa, sivuäänet
2011 Monster High Abbey Bominable (2. kausi), rehtori Vertala (2. kauden jaksot 23–33), Hurja-Murphy (2. kauden jaksot 34–36)
2013 Ankronikka (UpTempon jälkiäänitys) – Konnamuori
Sly Cooper: Thieves in Time Carmelita, Penelope, kuuluttaja
Skylanders: Swap Force Kaoksen äiti
2014 Skylanders: Trap Team Golden Queen
Space Dogs 2
Tarina urheudesta Maria
2018 Spyro Reignited Trilogy Sorceress
2018– She-Ra: Mahdin prinsessat Varjotar, sivuäänet

Merja LarivaaraMuokkaa

Merja Larivaara on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1999 Tarzan Kala
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda
2003 Sammakoiden ennustus Louise
Nemoa etsimässä Liisku
2005 Tarzan 2 Kala
Nalle Puh ja Möhköfantti laulut
2009 Prinsessa ja sammakko Eudora

Pete LattuMuokkaa

Pete Lattu on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki Milo Tatch
2003 Atlantis – Milon paluu
2005 Valiant Valiant

Hannele LauriMuokkaa

Hannele Lauri on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 (1959) Prinsessa Ruusunen Pahatar
1995 (1961) 101 dalmatialaista Cruella de Vil
1997–1998 101 dalmatialaista (sarja)
2000–2002 Hilarius-hiiren seikkailut (sarja) Noita Nokkonen
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Cruella de Vil
2004 Shrek 2 kuuluttaja häissä
2006 Stuart Little 3 Peto (Puuma)
Monsteritalo Rouva Nebbercrackers
Autot Lizzie
2007 The Simpsons Movie Inuiittinainen, Vanha rouva
2011 Autot 2 Lizzie
2017 Autot 3

Julia Lawn/NurmiMuokkaa

Julia Lawn/Nurmi on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2018 Best.Worst.Weekend.Ever. Chloe, Eva, Vortessa
2018 Lassemaijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus sivuäänet
2018–2019 Mauno (TV-sarja) sivuäänet
2018–2019 Petteri Kaniini Nykerönenä, Tupu
2019 Lohikäärmeet: Pelastuspartio

Elena LeeveMuokkaa

Elena Leeve on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2009 Ponyo rantakalliolla Risa
2011 Rango Papuita

Teemu LehtiläMuokkaa

Teemu Aleksi Lehtilä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Digimon-elokuva Ben

Kai LehtinenMuokkaa

Kai Lehtinen on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Rami
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Stu Hopps (Judyn isä)
2019 Toy Story 4 Leinikki

Saara LehtonenMuokkaa

Saara Lehtonen on suomalainen näyttelijä, laulaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
? Code Lyoko Evolution Yumi Ishiyama
? Horseland – heppajengi Molly Washington
? Ryhmä Hau Halti
? Jetron matkaan Selleri Voima
? Killi ja Kiki Kiki, kertoja
? Monster High Toralei Stripe, Howleen Wolf, Jinafire Long, Skelita Calaveras, Clawdeen Wolf (osa 3. kauden jaksoista), Draculaura (jaksot "Niin kuin kaikki muut" ja "Uusia makuelämyksiä")
? Saku & Vaakku Milla
? Sammyn suuri seikkailu Shelly
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers Brandy
2005 Valiant Victoria
2005 Bambi (vuoden 2005 dubbaus) Faline (aikuinen)
2005 Mulan 2 Prinsessa Su
2006 Vaihdokit Riley
2009 Dinojuna Säde
2011 Alvin ja pikkuoravat 3 Piritta, Nainen diskossa, Nainen kasinolla
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Raju
2012– My Little Pony - Ystävyyden taikaa Pinkie Pie, sivuäänet
2012 Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka hoitaja Joy, Malin
2013 Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää hoitaja Joy
2013 Tuuli nousee Kayo Horikoshi
2013– Pokémon Bonnie (19. kauden jaksot 138–140), Lillie, hoitaja Joy, Mimo, sivuäänet
2013–2014 Legends of Chima Eris, Wonald (1. kausi)
2013 My Little Pony Equestria Girls Pinkie Pie
2014 My Little Pony Equestria Girls: Rainbow Rocks Pinkie Pie
2015 Cinderella - Tuhkimon tarina Druzella
2015–2016 Glitter Force Candy
2016 (2015) My Little Pony Equestria Girls: Friendship Games Pinkie Pie
2016 My Little Pony Equestria Girls: Ikimetsän legenda Pinkie Pie
2017– Spirit - Vapauden kutsu Maricela
2017 Lego Scooby-Doo! Suuri merirosvomysteeri Velma Dinkley
2018 Voltron – Universumin soturi Veronica (7. kauden jaksot 10–13 ja 8. kausi), Ina Leifsdottir (7. kauden jaksot 10–13 ja 8. kausi), Krolia (8. kausi), nuori Lotor, sivuäänet
2018 Spyro Reignited Trilogy Zoe, keijut, Greta, faunit, hylkeet, pandat
2018– She-Ra: Mahdin prinsessat Kimalle, Scorpia
2019 Räyhä-Ralf valloittaa internetin Lumikki
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Rouva Senilix

Pekka LehtosaariMuokkaa

Pekka Lehtosaari on etenkin ääniohjauksistaan tunnettu elokuvantekijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1987–1990 Ankronikka Bugle, sivuäänet
1989–1990 Tikun ja Takun pelastuspartio Pönttö, Rällä Mepps, Lampun henki
1990–1991 Pilipalipilotit Baloo
1991 Tintin seikkailut Kapteeni Haddock, Roberto Rastapopoulos (FS ja SL), Allan (FS ja KR), J. W. Müller (MS), eversti Sponsz (TuT), sivuäänet
1993 (1963) Miekka kivessä Ritari turnajaisissa
1993 (1967) Viidakkokirja Baloo, norsut, apinat
1994 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Unelias
1994 (1970) Aristokatit Thomas O’Malley
1995 (1940) Pinocchio Huvitusten saaren selostaja
1992 (1950) Tuhkimo Huli
1995 (1961) 101 dalmatialaista sivuäänet
1995 Hopon poppoo Vahtimies
Toy Story – leluelämää Mr. Spell, Herra Hai, kersantti ja tv-mainoksen selostaja
1995–1997 Batman Batman
1995 Batman – Mustan kostajan paluu Batman
Pocahontas sivuäänet
1997 Herkules Kyklooppi
1998 Batman ja Pakkasherra Batman
Ötökän elämää Dim
1999 Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri Batman
2000–2003 Transformers: Armada Optimus Prime, Nemesis Prime
2002 Viidakkokirja 2 Baloo (vain puhe)
2004–2005 Transformers: Energon Optimus Prime
2006 (1988) Naapurini Totoro Totoro
2006 The Batman sivuäänet
2010–2013 Transformers: Prime Optimus Prime
2013–2017 Transformers: Rescue Bots Optimus Prime, Tri Greene
2010 (1997) Prinsessa Mononoke Gonza
2011 Autot 2 Tony
Artturi Joulu – Joulupukin poika Joulupukki
2015 (2013) Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Optimus Prime
2015–2017 Transformers: Robots in Disguise Optimus Prime
2017 Lego Batman Elokuva Sauron
Justice League Action Kanjar Ro, Jonas Glim
2018 Coco Juan Ortodoncia
2019– Transformers: Cyberverse Optimus Prime

Hanna LeinoMuokkaa

Mikko LeppilampiMuokkaa

Mikko Leppilampi on suomalainen näyttelijä, juontaja, laulaja ja alamäkiluistelija

Vuosi Elokuva Rooli
2005 Narnian tarinat: Velho ja leijona Tumnus
Madagascar Marty
2008 Madagascar 2
2009 Madagascarin joulu
2011 Gnomeo & Julia Gnomeo
2012 Madagascar 3 Marty
2015 Cinderella – Tuhkimon tarina Prinssi
2018 Gnomeo & Julia: Sherlock Gnomes Gnomeo

Tuukka LeppänenMuokkaa

Tuukka Leppänen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2010-2012 Barbie-elokuvat Ken
2011 Katti kaiken tietää Hattupäinen Katti
Savannijengi Toby
2011–2013 Monster High Gillington ”Kidus” Webber (3. kausi), Romulus, herra Ilma (jakso ”Lavakammotuksia”)
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Sintti
Kukkulan tyttö, sataman poika Shun
Viisi legendaa Pääsiäispupu
Pokémon-elokuva Valkoinen: Victini ja Zekrom / Pokémon-elokuva Musta: Victini ja Reshiram Damon
2013 Salainen valtakunta Ronin
The Adventures of Super Mario Bros. 3 Kooky von Koopa, Bully Koopa, Hip Koopa ja Hop Koopa
Tarzan Tohtori James Porter
Frozen – huurteinen seikkailu Prinssi Hans
2013–2014 Legends of Chima Scorm, Sparratus, Fluminox, Muttrot, Plovar (1. kauden jaksot 11-20 sekä kaudet 2–3), Varjotuuli (1. kausi)
2014 Tuuli nousee Honjō
2015 Daltonit William Dalton (2. kausi)
Gumballin mieletön maailma Herra Small, Patrick Fitzgerald, Bobert, Sussie, sivuhahmot
2016 Star Wars Rebels Rex / CT-7567
Sanni Sateenkaari Pormestari Ling Ling, Sannin isä
2017 My Little Pony: Elokuva Capper
Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö Hirviö
2018– Lego Ninjago Zane (9. kauden jaksot 6–10), Dareth (9. kauden jaksot 6–10 ja 10. kausi), Ronin (9. kausi), vankilanjohtaja Noble (10. kausi), Vinny, Rufus McCallister (10. kausi), Ensimmäinen Spinjitzu-mestari (10. kausi), sivuäänet

Jaajo LinnonmaaMuokkaa

Jari Arto Olavi ”Jaajo” Linnonmaa on suomalainen juontaja, näyttelijä ja yrittäjä.

Vuosi Elokuva Rooli
2016 Angry Birds -elokuva
2017 Itse ilkimys 3 TV-juontaja

Margit LindemanMuokkaa

Margit Elisabeth Lindeman on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1991–1994 Muumilaakson tarinoita (ruotsinkielinen versio) Muumimamma
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti (elokuva) (ruotsinkielinen versio)
1996 Suuri Muumijuhla (ruotsinkielinen versio)
2005–2006 Muumien malliin (ruotsinkielinen versio)

Petri LiskiMuokkaa

Petri Liski on suomalainen näyttelijä, juontaja ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1983 Lucky Luke – Daltonin veljekset pakomatkalla Averell Dalton
Mikki Hiiren jouluaatto Hessu Hopo
1987–1990 Ankronikka Kepuli
1987 Potkupallo Hessu Hessu Hopo
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Bruno
1990 Bernard ja Bianca Australiassa Jake
1990–1991 Pilipalipilotit Don Karnage
1992–1993 Hopon poppoo Hessu Hopo
1995 Pinocchio (1940) Rehti Repo
Hopon poppoo Hessu Hopo
1999 Mikki Hiiri - olipa kerran joulu
1999–2000 Akun tehdas
2000 Hessu Hopo - rampin rämäpää
2001 Mikin ketkuteatteri
2001–2003 Mikin klubi
2001 Mikki Hiiren taikajoulu
2002 Ice Age - Jäätikön sankarit Lenni
2004 Mikki, Aku, Hessu - kolme muskettisoturia Hessu Hopo
Pennitön ja suruton (1947)
Paavo Pesusieni - elokuva Pete-Pähkinä
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers sivuäänet
2004 Mikki Hiiri - Joulu Ankkalinnassa Hessu Hopo
2005 Valiant Bugsy
Joulu on taas Hessu Hopo
2005-2007 Elias Pieni Pelastuslaiva Trooli ja Uljas Kiito
2006 Happy Feet Memphis
2006–2016 Mikki Hiiren kerhotalo Hessu Hopo
2007 Riemukas Robinsonin perhe Tarmo-setä
Surf’s up – tyrskyn ratsastajat Sal
2011 Pentujengi ja aavekoira Warwick
2013 Tuuli nousee Giovanni Caproni
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh sivuäänet

Antti LitjaMuokkaa

Antti Litja on suomalainen Jussi-palkittu näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2009 Up – kohti korkeuksia Carl Fredrickson
2010 Liisa Ihmemaassa sivuäänet
2012 Apinatasavalta Seppo
2013 Lentsikat Kippari[23]
2014 Lentsikat 2: Pelastajat
Taikojen talo Lawrencelähde?

Myy LohiMuokkaa

Myy Lohi on suomalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2014 Tuuli nousee Nahoko Satomi
2015 Big Hero 6 Honey Lemon
2016 Tervetuloa Monster High'hin Moanica d'Kay
Star Darlings Sage
Beat Bugs Buzz
Project MC2 Ember Evergreen, Tessa Wallis
Kong: Apinoiden kuningas Amy Quon
Pup Star Tiny
2017 Me Lalaloopsyt Dot Starlight
Monster High: Sähköistetty Moanica d'Kay
Equestria Girls: Tales of Canterlot High Juniper Montage
Smurffit: Kadonnut kylä Smurflilja
Barbie videopelien sankari Maia
Justice League Action Harley Quinn, Tähtityttö, Zatanna (lapsena)
Clarence Malessica, Amy, Rita, Bella, Lizzy
Pup Star: Kaksin aina kaunihimpi Tiny
Pokémon-elokuva: Valitsen sinut! Pikachu
2018 Pup Star: Maailmankiertue Tiny
H2O - lisää vain vesi (2006) Cleo Sertori
DuckTales (vuoden 2017 sarja) Leena
My Little Pony: Equestria Girls Wallflower Blush
Unikitty! Puolipentu, Pörriäinen
2018–2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Silverstream, Yona, Smolder, Ocellus, Cozy Glow, Limestone Pie (kaudet 8-9), Muffins (kaudet 8-9), Clear Sky, First Folio, Pistachio (Lahjoista parhain), sivuäänet (kaudet 7-9)
2019 (2018) Pokémon-elokuva: Voimalla jokaisen Kelly (Lili)
2019 Tanssityttö Mia Lupe Achaval
Purosalon poppoo Alexis, Mackenzie, Tabitha, Pinkka, Kuningatar, Kit, Jane, Emily
Abby Hatcher Onni
Butterbean's Café Jasperi

Oiva LohtanderMuokkaa

Oiva Orvo Arvid Lohtander on suomalainen näyttelijä, ohjaaja ja dramaturgi.

Vuosi Elokuva Rooli
2017 Muumien taikatalvi Muumipappa

Vesa-Matti LoiriMuokkaa

Vesa-Matti ”Vesku” Loiri on suomalainen näyttelijä, koomikko, laulaja ja muusikko.

Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1992 Aladdin Aladdin Henki
1996 (1989) Kaikenkarvainen Charlie All Dogs Go to Heaven Charlie
1996 Pinokkion seikkailut The Adventures of Pinocchio Gepetto

Miro LopperiMuokkaa

Miro Lopperi on suomalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2013–2018 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Michelangelo
2014 Tuuli nousee sivuäänet
Lentsikat 2: Pelastajat Vyöry
Transformers: Rescue Bots Huxley Prescott (2. kausi ja 3. kauden jaksot 1-2), herra Alper (2. kausi ja 3. kauden jakso 2), herra Sharma (2. kausi)
2015 Gamba – Sankarihiiren seikkailut Mampuku
2017 Smurffit: Kadonnut kylä Tohelosmurffi
Lego Batman Elokuva sivuäänet
Lego Elves: Elvendalen salaisuudet Farran Leafshade

Tiia LousteMuokkaa

Tiia Louste on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1974 Karvat Maria Virkolan jälkiäänitysääni
1998 Antz - Muurahaizet Kuningatar
2002 Lilo ja Stitch Neuvoston puheenjohtaja
2003 Stitch! Avaruuskoe 626
2003–2006 Lilo ja Stitch
2004 Lehmäjengi Pearl Gesner
2006 Topi ja Tessu 2 Ruusa-Muori
2007 Leroy & Stitch Neuvoston puheenjohtaja

Maria LundMuokkaa

Maria Lund on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähde
2013 Lentsikat Rochelle [24][vanhentunut linkki]
2016 Kubo ja samuraiseikkailu Karasu ja Washi [25]

Sixten LundbergMuokkaa

Sixten Lundberg on suomenruotsalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
? (1967) Asterix – pieni suuri mies Galliasta
1983–1984 Lucky Luke (tv-sarja) sivuäänet
1985 Asterix – gallialaisten sankari
1991–1994 Muumilaakson tarinoita (tv-sarja, ruotsinkielinen dubbaus) Muumipeikko
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen dubbaus)
2005–2006 Muumien malliin (ruotsinkielinen dubbaus)

Tiina LymiMuokkaa

Tiina Lymi on suomalainen näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1996 Notre Damen kellonsoittaja Esmeralda
1997–1999 Nooan saari (tv-sarja) sivuääniä
2002 Notre Damen kellonsoittaja II Esmeralda
2014–2016 Pasila 2.5 – The Spin-Off Darja, sivurooleja

Bruno LähteenmäkiMuokkaa

Ari ”Bruno” Lähteenmäki on suomalainen muusikko ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
2003 Duel Masters Master, Toru, Prinssi Eugene "Ilkeä"
2004 Sly 2: Konnakopla Murray
2004–2006 Transformers: Energon Alpha Q 1, Tidal Wave/Mirage, Downshift
2004–2008 Pokémon Harrison, Tabitha (7. kausi), Robert, sivuäänet
2005 Sly 3: Konnien kunnia Murray, Musta Paroni, Kenraali Tsao, sivuäänet
2005–2008 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Michelangelo (kaudet 4, 6), ylipäällikkö Zanramon (2. kauden jakso 26), Tuli Mystikko, Kluh (2. kaudella), Zippy Lad, Näätä (2. kausi), Herra Arboost, Pimeä-Mikey, sivuäänet
2006–2007 Transformers: Cybertron Landmine, Dirt Boss
Prätkähiiret Moto (jaksot 1-6), otsikot, A-Pommi, Rasvanahka
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Bastion[26], Ojama Black, Gravekeeper's Chief
2007 TMNT Michelangelo, Kenraali Aquila[27]
Heavenly Sword Torakka (Roach)
Pokemon Mystery Dungeon: Noutajaryhmä uunista ulos Ekans, Lombre, Snubbull
Pokémon: Mirage-Pokémonien herra tohtori Yung/Mirage-mestari
Ratchet & Clank: Tools of Destruction keisari Tachyon, kapteeni Slag
The Invincible Iron Man Tony Stark/Rautamies, Mandariini
2008 Ratchet & Clank: Quest for Booty kapteeni Slag
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Volteer, sivuäänet
Pororo Poby[28]
Crash: Mind over Mutant Dr. Neo Cortex
2008–2009 Transformers: Animated Bulkhead, Lugnut, Meltdown, Scrapper, Omega Supreme, sivuäänet
2009 Huntik Professori, Puvut, sivuäänet
Hulk Vs. Volverine/Hulk Vs. Thor Sapelihammas
Karhuherra Paddington Samuel Grubel
Dinojuna sivuäänet
Jak & Daxter: Kadonnut maailma Daxter
2010 ModNation Racers Selostaja
2011 Skylanders: Spyro's Adventure Flynn, Stump Smash, sivuäänet
PlayStation Move Heroes Daxter, Murray
2012 Skylanders: Giants Flynn, Stump Smash, Dino-Rang, Dreadbeard, sivuäänet
2013 Ankronikka Heimo Huima
Skylanders: Swap Force Flynn, Stump Smash, Dino-Rang, Fryno, Magna Charge, Rattle Shake, Cluck, sivuäänet
Sly Cooper: Thieves in Time Murray, sivuäänet
2014 Skylanders: Trap Team Flynn, Stump Smash, Dino-Rang, Fryno, Chef Pepper Jack, Cuckoo Clocker, Krankenstein, sivuäänet
2015 Turbo FAST Hardcase (2. kausi), sivuäänet
Skylanders: SuperChargers Flynn, Dive-Clops, Thrillipede, Spitfire
2016 Skylanders: Imaginators Flynn, King Pen, Ambush, Chain Reaction, Dr. Neo Cortex
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Jabba the Hutt
2017– Spirit - Vapauden kutsu Jim
2018 Spyro Reignited Trilogy Gnasty Gnorc, lohikäärmeet, jalokivenleikkaajat, sähköpeikot, kuningas Flippy, luurakentajat, faunit, Agentti Zero, tulikärpäset
Voltron – Universumin soturi Komentaja Iverson (8. kauden jaksot 3 ja 9), James Griffin (8. kauden jakso 3), Curtis (8. kauden jaksot 7 ja 11), Lahn (8. kausi), Alfor (8. kausi), Gyrgan (8. kausi), Macidus (8. kausi), sivuäänet
2018– She-Ra: Mahdin prinsessat Lordi Hordak, Micah, sivuäänet
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Abradakabrix

Christian LönegrenMuokkaa

Jan-Christian Fredrik Lönegren on suomalainen muusikko, jota on myös kuultu piirretyissä ääninäyttelijänä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1986 Pekka Töpöhäntä Amerikassa Pekka Svansson
1992–1994 Supernalle Supernalle, Pilkkumies
1994–1996 Prätkähiiret Moto, Professori Nuikki, Teuvo Tahko, sivuäänet
1997–1998 Montana Jones Lordi Zero, Slam, Alfred [29]
1998–1999 Tosi viilee haamujengi Garrett Miller, Eduardo Rivera, Slimer
2000 Joosef – unten kuningas Benjamin
2006 Pokémon Heroes: Latios & Latias Brock [30]
2007 Prätkähiiret Moto (jaksot 13-28)
Pokémon – Jirachi, Toiveentäyttäjä Brock [31]
Pokémon – salaperäinen Deoxys Brock [32]
2010 Marmaduke Carlos

LähteetMuokkaa

  1. Voices of Moominvalley Gutsy Animations. Viitattu 11.8.2019.
  2. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  3. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  4. Här är skådespelarna som ger röst åt den nya animationsserien Mumindalen moomin.com.
  5. Buena Vista International Finland: Autot bvifinland.fi.
  6. Buena Vista International Finland: Aivan villit bvifinland.fi.
  7. Buena Vista International Finland: Toy Story 3 bvifinland.fi.
  8. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  9. http://www.helsinginfreet.com/uploads/3/1/3/0/31301777/cvaksa2016.pdf
  10. Eki Eläinlääkäri 2 dvdnet.fi. DVDnet. Viitattu 10.1.2012.
  11. Nikke Knattertonia luettiin suoraan nauhalle ess.fi. 31.7.2008. Viitattu 14.4.2011.
  12. Alfred J. Kwak, 1. kausi Iltalehti. 8.4.2009. Viitattu 14.4.2011.
  13. Toy Story 3 26.8.2010. MTV3. Viitattu 14.4.2011.
  14. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista J–L Elonetissä
  15. Lumottu lelukauppa nordiskfilm.fi.
  16. Taikojen talo -hahmot Finnkino. Viitattu 8.9.2014.
  17. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista J–L Elonetissä
  18. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista J–L Elonetissä
  19. Lentsikat 2: Pelastajat Finnkino. Viitattu 4.9.2014.
  20. ntfa.net ntfa.net. Viitattu 6.10.2007.
  21. fs-film.fi fs-film.fi. Viitattu 6.10.2007.
  22. Pikku mestarit -jakson lopputekstit, viitattu 21.2.2008
  23. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  24. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  25. Maria Lund Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 28.12.2017.
  26. Yu-Gi-Oh! GX 1: Seuraava pelien kuningas Julkaisu = FS-Film Oy fs-film.fi. Viitattu 22.1.2009.
  27. [http://www.dvdplaza.fi/leffakanta/nayta.php?sid=7786 DVDPlaza Julkaisu = DVDPlaza] dvdplaza.fi. Viitattu 22.1.2009.
  28. Pororo – Päivä Pororon kylässä Nordisk Film. Viitattu 22.1.2009.
  29. Voice Chasers voicechasers.com. Viitattu 19. huhtikuuta 2008. (englanniksi)
  30. fs-film.fi fs-film.fi. Viitattu 19. huhtikuuta 2008. (suomeksi)
  31. dvdplaza.fi dvdplaza.fi. Viitattu 19. huhtikuuta 2008. (suomeksi)
  32. fs-film.fi fs-film.fi. Viitattu 19. huhtikuuta 2008. (suomeksi)