Avaa päävalikko

Anna Laulumaa (s. 20. lokakuuta 1990 Oulu) on suomalainen näyttelijä sekä laulaja-lauluntekijä.[1]

Anna Laulumaa
Annakuva.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 20. lokakuuta 1990 (ikä 29)
Oulu
Ammatti laulaja-lauluntekijä, sanoittaja, säveltäjä, sovittaja, näyttelijä
Muusikko
Taiteilijanimi Anna Laulumaa
Laulukielet suomi
Aktiivisena 2007 -
Tyylilajit pop
Levy-yhtiöt 325 Media

Laulumaa tuli tunnetuksi Helsingin kaupunginteatterin tuottamasta, Peacock-teatterissa vuonna 2008 esitetystä High School Musicalista, jossa hän esitti Sharpay Evansin roolia. Vuonna 2009 hän oli mukana saman musikaalin jatko-osassa, jota esitettiin Savoy-teatterissa.[2][3] Hän on myös näytellyt Hanna Taivalaa Yle TV1 -kanavan draamasarjassa Kotikatu. Hänen hahmonsa oli mukana sarjassa tammikuusta 2009 lähtien.[1][4] Laulumaalla on sivurooli Millana vuonna 2010 ensi-iltansa saanessa musikaalielokuvassa Jos rakastat.[5]

Oululaissyntyinen Laulumaa on asunut Helsingissä 12-vuotiaasta. Hän kävi Helsingissä musiikkipainotteista Sibelius-lukiota.[1] Vuonna 2007 hänellä oli pääosarooli Sibelius-lukion Häräntappoase-rockmusikaalissa.[2] Laulumaa on harrastanut laulamisen ja näyttelemisen ohella muun muassa balettia ja kilpatanssia.[1]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Nimi Tyyli Rooli
2009–2012 Kotikatu televisiosarja Hanna Taivala
2010 Jos rakastat elokuva Milla
2011 Vares – Huhtikuun tytöt elokuva Aino
2019 Modernit miehet televisiosarja Roosa
2019 Jarin ja Karin kesäloma televisiosarja Hilla

LähteetMuokkaa

  1. a b c d Koho, Satu: Elämä vei Herukasta Kotikadulle. Forum24, 25.3.2010, s. 10.
  2. a b Pettersson, Maria: Anna Laulumaa. City, 2009, nro 12. Artikkelin verkkoversio Viitattu 17.4.2010.
  3. Hantula, Sarka: High School Musical 2 Skenet. 4.6.2009. Viitattu 17.4.2010.
  4. Uusi ystävä (Osa 462, 15.01.2009) yle.fi/kotikatu. Viitattu 17.4.2010.
  5. Anna Laulumaa Elonetissä Viitattu 17.4.2010.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.