Luettelo Pokémoneista (sukupolvi IV)

Wikimedia-luetteloartikkeli

Pokémon-tuoteperheen neljäs sukupolvi sisältää 107 kuvitteellista eliölajia. Ne esiteltiin pelisarjan vuonna 2006 ilmestyneissä osissa Pokémon Diamond ja Pearl.

LuetteloMuokkaa

Nimi Tyyppi Edellinen muoto Seuraava muoto Kuvaus Pokédex
Englanniksi Japaniksi
Katakana Rōmaji
387 Turtwig ナエトル Naetoru Ruoho Grotle (#388) [1]
388 Grotle ハヤシガメ Hayashigame Ruoho Turtwig (#387) Torterra (#389) [2]
389 Torterra ドダイトス Dotaitosu Ruoho Maa Grotle (#388) [3]
390 Chimchar ヒコザル Hikozaru Tuli Monferno (#391) [4]
391 Monferno モウカザル Mōkazaru Tuli Tappelu Chimchar (#390) Infernape (#392) [5]
392 Infernape ゴウカザル Gōkazaru Tuli Tappelu Monferno (#391) [6]
393 Piplup ポッチャマ Pocchama Vesi Prinplup (#394) [7]
394 Prinplup ポッタイシ Pottaishi Vesi Piplup (#393) Empoleon (#395) [8]
395 Empoleon エンペルト Enperuto Vesi Teräs Prinplup (#394) [9]
396 Starly ムックル Mukkuru Normaali Lento Staravia (#397) [10]
397 Staravia ムクバード Mukubādo Normaali Lento Starly (#396) Staraptor (#398) [11]
398 Staraptor ムクホーク Mukuhōku Normaali Lento Staravia (#397) [12]
399 Bidoof ビッパ Bippa Normaali Bibarel (#400) [13]
400 Bibarel ビーダル Bīdaru Normaali Vesi Bidoof (#399) [14]
401 Kricketot コロボーシ Korobōshi Hyönteinen Kricketune (#402) [15]
402 Kricketune コロトック Korotokku Hyönteinen Kricketot (#401) [16]
403 Shinx コリンク Korinku Sähkö Luxio (#404) [17]
404 Luxio コリンク Rukushio Sähkö Shinx (#403) Luxray (#405) [18]
405 Luxray レントラー Rentorā Sähkö Luxio (#404) [19]
406 Budew スボミー Subomī Ruoho Myrkky Roselia (#315) [20]
407 Roserade ロズレイド Rozureido Ruoho Myrkky Roselia (#315) [21]
408 Cranidos ズガイドス Zugaidosu Kivi Rampardos (#409) [22]
409 Rampardos ラムパルド Ramuparudo Kivi Cranidos (#408) [23]
410 Shieldon タテトプス Tatetopusu Kivi Teräs Bastiodon (#411) [24]
411 Bastiodon トリテプス Toridepusu Kivi Teräs Shieldon (#410) [25]
412 Burmy ミノムッチ Minomucchi Hyönteinen Ruoho Wormadam (#413)
Mothim (#414)
Burmy suojautuu kylmältä ja tuulelta pukeutumalla lehdistä tehtyyn viittaan. Jos viitta hajoaa taistelussa, Burmy valmistaa uuden viitan kasveista (metsässä), hiekasta (aavikolla tai rannalla) tai roskista (kaupungissa). [26]
Maa
Teräs
413 Wormadam ミノマダム Minomadamu Hyönteinen Ruoho Burmy (#412) Naaras-Burmy kehittyy aina Wormadamiksi, jolloin aiemmasta viitasta tulee pysyvä. [27]
Maa
Teräs
414 Mothim ガ-メイル Gāmeiru Hyönteinen Lento Burmy (#412) Uros-Burmy kehittyy aina Mothimiksi. Viitan materiaalilla ei ole vaikutusta lopputulokseen. [28]
415 Combee ミツハニー Mitsuhanī Hyönteinen Lento Vespiquen (#416) Vain naaras-Combee voi kehittyä. [29]
416 Vespiquen ビークイン Bīkuin Hyönteinen Lento Combee (#415) Aina naaras. [30]
417 Pachirisu パチリス Pachirisu Sähkö Oravamainen sähköinen olento. Koska Pachirisun ulkonäkö ja kyvyt muistuttavat Pikachua, moni piti sitä tuoreeltaan osoituksena siitä, ettei Pokémon-suunnittelijoilla ollut tuoreita ideoita. Vuonna 2014 Se Jun Park voitti Pachirisulla Pokémon-maailmanmestaruuden. Tätä pidettiin yllättävänä, sillä kisassa oli mukana useita huomattavasti suositumpia ja kilpailullisessa pelaamisessa asemansa vakiinnuttaneita Pokémoneja.[1] [31]
418 Buizel ブイゼル Buizeru Vesi Floatzel (#419) [32]
419 Floatzel フローゼル Furōzeru Vesi Buizel (#418) [33]
420 Cherubi チェリンボ Cherinbo Ruoho Cherrim (#421) [34]
421 Cherrim チェリム Cherimu Ruoho Cherubi (#420) [35]
422 Shellos カラナクシ Karanakushi Vesi Gastrodon (#423) [36]
423 Gastrodon トリトドン Toritodon Vesi Maa Shellos (#422) [37]
424 Ambipom エテボース Etebōsu Normaali Aipom (#190) [38]
425 Drifloon フワンテ Fuwante Aave Lento Drifblim (#426) [39]
426 Drifblim フワライド Fuwaraido Aave Lento Drifloon (#425) [40]
427 Buneary ミミロル Mimiroru Normaali Lopunny (#428) [41]
428 Lopunny ミミロップ Mimiroppu Normaali Buneary (#427) Mega Evolution [42]
429 Mismagius ムウマージ Mūmāji Aave Misdreavus (#200) [43]
430 Honchkrow ドンカラス Donkarasu Pimeys Lento Murkrow (#198) [44]
431 Glameow ニャルマー Nyarumā Normaali Purugly (#432) [45]
432 Purugly ブニャット Bunyatto Normaali Glameow (#431) [46]
433 Chingling リーシャン Rīshan Meedio Chimecho (#358) [47]
434 Stunky スカンプー Sukanpū Myrkky Pimeys Skuntank (#435) [48]
435 Skuntank スカタンク Sukatanku Myrkky Pimeys Stunky (#434) [49]
436 Bronzor ドーミラー Dōmirā Teräs Meedio Bronzong (#437) [50]
437 Bronzong ドータクン Dōtakun Teräs Meedio Bronzor (#436) [51]
438 Bonsly ウソハチ Usohachi Kivi Sudowoodo (#185) [52]
439 Mime Jr. マネネ Manene Meedio Keiju Mr. Mime (#122) [53]
440 Happiny ピンプク Pinpuku Kivi Chansey (#113) [54]
441 Chatot ペラップ Perappu Normaali Lento [55]
442 Spiritomb ミカルゲ Mikaruge Aave Pimeys [56]
443 Gible フカマル Fukamaru Lohikäärme Maa Gabite (#444) [57]
444 Gabite ガバイト Gabaito Lohikäärme Maa Gible (#443) Garchomp (#445) [58]
445 Garchomp ガブリアス Gaburiasu Lohikäärme Maa Gabite (#444) Mega Evolution [59]
446 Munchlax ゴンベ Gonbe Normaali Snorlax (#143) [60]
447 Riolu リオル Rioru Tappelu Lucario (#448) [61]
448 Lucario ルカリオ Rukario Tappelu Teräs Riolu (#447) Mega Evolution [62]
449 Hippopotas ヒポポタス Hipopotasu Maa Hippowdon (#450) [63]
450 Hippowdon カバルドン Kabarudon Maa Hippopotas (#449) [64]
451 Skorupi スコルピ Sukorupi Myrkky Hyönteinen Drapion (#452) [65]
452 Drapion ドラピオン Dorapion Myrkky Pimeys Skorupi (#451) [66]
453 Croagunk グレッグル Guregguru Myrkky Tappelu Toxicroak (#454) [67]
454 Toxicroak ドクロッグ Dokuroggu Myrkky Tappelu Croagunk (#453) [68]
455 Carnivine マスキッパ Masukippa Ruoho [69]
456 Finneon ケイコウオ Keikōo Vesi Lumineon (#457) [70]
457 Lumineon ネオラント Neoranto Vesi Finneon (#456) [71]
458 Mantyke タマンタ Tamanta Vesi Lento Mantine (#226) [72]
459 Snover ユキカブリ Yukikaburi Ruoho Jää Abomasnow (#460) [73]
460 Abomasnow ユキノオー Yukinoō Ruoho Jää Snover (#459) Mega Evolution [74]
461 Weavile マニューラ Manyūra Pimeys Jää Sneasel (#215) [75]
462 Magnezone ジバコイル Jibakoiru Sähkö Teräs Magneton (#082) [76]
463 Lickilicky ベロベルト Beroberuto Normaali Lickitung (#108) [77]
464 Rhyperior ドサイドン Dosaidon Maa Kivi Rhydon (#112) [78]
465 Tangrowth モジャンボ Mojanbo Ruoho Tangela (#114) [79]
466 Electivire エレキブル Erekiburu Sähkö Electabuzz (#125) [80]
467 Magmortar ブーバーン Būbān Tuli Magmar (#126) [81]
468 Togekiss トゲキッス Togekissu Keiju Lento Togetic (#176) [82]
469 Yanmega メガヤンマ Megayanma Hyönteinen Lento Yanma (#193) [83]
470 Leafeon リーフィア Rīfia Ruoho Eevee (#133) [84]
471 Glaceon グレイシア Gureishia Jää Eevee (#133) [85]
472 Gliscor グライオン Guraion Maa Lento Gligar (#207) [86]
473 Mamoswine マンムー Manmū Jää Maa Piloswine (#221) [87]
474 Porygon-Z ポリゴンZ PorigonZ Normaali Porygon2 (#233) [88]
475 Gallade エルレイド Erureido Meedio Tappelu Kirlia (#281) Mega Evolution [89]
476 Probopass ダイノーズ Dainōzu Kivi Teräs Nosepass (#299) [90]
477 Dusknoir ヨノワール Yonowāru Aave Dusclops (#356) [91]
478 Froslass ユキメノコ Yukimenoko Jää Aave Snorunt (#361) [92]
479 Rotom ロトム Rotomu Sähkö Aave Rotom pystyy muuttumaan erilaisten kodinkoneiden avulla. Uuni muuttaa sen tyypin tuleksi, pyykkikone vedeksi, jääkaappi jääksi, tuuletin lentäväksi ja ruohonleikkuri ruohoksi. [93]
Tuli
Vesi
Jää
Lento
Ruoho
480 Uxie ユクシー Yukushī Meedio [94]
481 Mesprit エムリット Emuritto Meedio [95]
482 Azelf アグノム Agunomu Meedio [96]
483 Dialga ディアルガ Diaruga Teräs Lohikäärme [97]
484 Palkia パルキア Parukia Vesi Lohikäärme [98]
485 Heatran ヒードラン Hīdoran Tuli Teräs [99]
486 Regigigas レジギガス Rejigigasu Normaali [100]
487 Giratina ギラティナ Giratina Aave Lohikäärme [101]
488 Cresselia クレセリア Kureseria Meedio [102]
489 Phione フィオネ Fione Vesi [103]
490 Manaphy マナフィ Manafi Vesi [104]
491 Darkrai ダークライ Dākurai Pimeys [105]
492 Shaymin シェイミ Sheimi Ruoho Shaymin on tavanomaisessa olomuodossaan siiliä muistuttava maaeläin, mutta kykenee tietyissä olosuhteissa muuttumaan siivekästä peuraa muistuttavaksi olennoksi. [106]
Ruoho Lento
493 Arceus アルセウス Aruseusu Normaali [107]

LähteetMuokkaa

  • Pokédex Pokemon.com. Viitattu 18.7.2021. (englanniksi)

ViitteetMuokkaa

  1. Hernandez, Patricia: Nobody Expected This Pokémon To Win The Championship Last Weekend. Kotaku, 18.8.2014. Viitattu 18.8.2021. (englanniksi)