Avaa päävalikko

Minna Koskela

suomalainen freelancernäyttelijä

Minna Koskela (s. 3. kesäkuuta 1967 Janakkala) on suomalainen freelancernäyttelijä. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 1992.

Minna Koskela
Henkilötiedot
Syntynyt 3. kesäkuuta 1967 (ikä 51)
Janakkala, Suomi
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1992–
Merkittävät roolit
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Svensk Filmdatabas

Sisällysluettelo

UraMuokkaa

Koskela tunnetaan televisiosarjasta Kumman kaa, jossa hän näyttelee terveydenhoitaja Ellu Jokista. Koskela on käsikirjoittanut sarjan Heli Sutelan kanssa. Sutela ja Koskela olivat samalla vuosikurssilla Teatterikorkeakoulussa. He tekevät yhdessä myös sketsiesityksiä. Koskela on esiintynyt kotimaisissa televisiosarjoissa ja elokuvissa, kuten Iltalypsy, Tahdon asia, Team Ahma ja Raid, sekä 8 päivää ensi-iltaan, Nousukausi ja Klassikko.

Televisiorooliensa lisäksi Koskela on näytellyt teatterien lavoilla, muun muassa Koko-teatterissa.[1] 15. maaliskuuta 2010 alkoi Kummanki kaa ja mukana myös Vesa -lavakiertue, jossa oli mukana Koskelan lisäksi Kumman kaa -sarjasta tutut näyttelijät Heli Sutela ja Ilkka Merivaara. Koskela on käsikirjoittanut sen yhdessä Heli Sutelan kanssa.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1990 Kiljusen herrasväen uudet seikkailut lennonvalvojan ääni
1992 Tuhlaajapoika Susku
1993 Viiniä, rakas äiti (meidän on vielä rokattava) tumma nainen
1999 Pikkusisar Liisa
2001 Klassikko kioskin myyjä
2003 Nousukausi Leena Kuusisto
2007 Aavan meren tällä puolen Taina
2008 8 päivää ensi-iltaan karaoke-emäntä
2010 Supermään täti
2014 Mielensäpahoittaja naapuri
2015 Viikossa aikuiseksi Mervi
2016 Luokkakokous 2 – Polttarit Speed dating -emäntä
2017 Armoton maa juoppo nainen
Televisielokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1998 Saari
Poliisin poika pankkineiti
Pala valkoista marmoria Marketta
1999 Tanssi perhoseni tanssi Annikki

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
1994 Milkshake Linda
1995 Kotikatu Linda
Rillumarei ja reipastamenoa monia rooleja
1996 Akkaa päälle rouva Tukia
1996–2001 Iltalypsy kulttuuritoimittaja Diana Juva
1999 Team Ahma koditon nainen (jakso 30)
1999–2003 Kaverille ei jätetä Sipe / Emma, sisäkkö
2000 Raid sairaanhoitaja Wathen
Ratikka-Raimo verovirkailija
2001 Ou nou! nainen kirjastossa
2002 Tummien vesien tulkit Riitta Virtanen
2003 Rikospoliisi Maria Kallio Marja Hirvi
2003–2005 Kumman kaa Ellu Jokinen
2004 Headhunters avioliittoneuvoja
2005 Tahdon asia nainen laivalla
2007–2011 Taivaan tulet Leena Junni
2008 Harvoin tarjolla Oleander
Ylikävely pankkineuvoja
2016 Ex-onnelliset Viivin opettaja
2019 M/S Romantic seurueen nainen

ÄäninäyttelijänäMuokkaa

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit löytyvät omasta luettelostaan.

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.