Luettelo suomalaisten muusikoiden taiteilijanimistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo suomalaisten muusikoiden taiteilijanimistä.

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 

AMuokkaa

BMuokkaa

CMuokkaa

DMuokkaa

EMuokkaa

FMuokkaa

GMuokkaa

HMuokkaa

IMuokkaa

JMuokkaa

KMuokkaa

LMuokkaa

MMuokkaa

NMuokkaa

OMuokkaa

PMuokkaa

QMuokkaa

RMuokkaa

SMuokkaa

TMuokkaa

UMuokkaa

VMuokkaa

WMuokkaa

YMuokkaa

ZMuokkaa

ÖMuokkaa


Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  • Metsämäki, Heikki ja Miettinen, Juha: Badding rauli Somerjoen elämä ja laulut. Gummerus, 1996. ISBN 951-97431-0-3.
  • Einari Kukkonen: Hiljaa soivat balalaikat. Kustannuskolmio, 1986.
  • Tuula Salmi: Laulun arvoinen Lavi. Tammi, 1984. ISBN 951-30-6121-3.
  • Ikävalko, Reijo: Täyttä elämää Junnu: Kotkan poikii ilman siipii. Gummerus, 1998. ISBN 951-20-5165-6.
  • Aho, Arja - Taskinen, Anne: Rockin korkeat korot. WSOY, 2004. ISBN 951-0-28404-1.
  • Lindfors, Jukka - Gronow, Pekka - Nyman Jake: Suomi soi 2. Tammi, 2004. ISBN 951-31-2506-8.
  • Lindfors, Jukka - Gronow, Pekka - Nyman Jake: Suomi soi 3. Tammi, 2005. ISBN 951-31-2507-6.
  • Warsell, Sakari: Georg Malmstén. Suomen iskelmäkuningas. WSOY, 2002. ISBN 951-0-27300-7.

ViitteetMuokkaa

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga gb gc gd ge gf gg gh gi gj gk gl gm gn go gp gq gr gs gt gu gv gw gx gy gz ha hb hc hd he hf hg hh hi hj hk hl hm hn ho hp hq hr hs ht hu hv hw hx hy hz ia ib ic id ie if ig ih ii ij ik il im in io ip iq ir is it iu iv iw ix iy iz ja jb jc jd je jf jg jh ji jj jk jl jm jn jo jp jq jr js jt ju jv jw jx jy jz ka kb kc kd ke kf kg kh ki kj kk kl km kn ko kp kq kr ks kt ku kv kw kx ky kz la lb lc ld le lf lg lh li lj lk ll lm ln lo lp lq lr ls lt lu lv lw lx ly lz ma mb mc md me mf mg mh mi mj mk ml mm mn mo mp mq mr ms mt mu mv mw mx my mz na nb nc nd ne nf ng nh ni nj nk nl nm nn no np nq nr ns nt nu nv nw nx ny nz oa ob oc od oe of og oh oi oj ok ol om on oo op oq or os ot ou ov ow ox oy oz pa pb pc pd pe pf pg ph pi pj pk pl pm pn po pp pq pr ps pt pu pv pw px py pz qa qb qc qd qe qf qg qh qi qj qk ql qm qn qo qp qq qr qs qt qu qv qw qx qy qz ra rb rc rd re rf rg rh ri rj rk rl rm rn ro rp rq rr rs rt ru rv rw rx ry rz sa sb sc sd se sf sg sh si sj sk sl sm sn so sp sq sr ss st su sv sw sx sy sz ta tb tc td te tf tg th ti tj tk tl tm tn to tp tq tr ts tt tu tv tw tx ty tz ua ub uc ud ue uf ug uh ui uj uk ul um un uo up uq ur us ut uu uv uw ux uy uz va vb vc vd ve vf vg vh vi vj vk vl vm vn vo vp vq vr vs vt vu vv vw vx vy vz wa wb wc wd we wf wg wh wi wj wk wl wm wn wo wp wq wr ws wt wu wv ww wx wy wz xa xb xc xd xe xf xg xh xi xj xk xl xm xn xo xp xq xr xs xt xu xv xw xx xy xz ya yb yc yd ye yf yg yh yi yj yk yl ym yn yo yp yq yr ys yt yu yv yw yx yy yz za zb zc zd ze zf zg zh zi zj zk zl zm zn zo zp zq zr zs zt zu zv zw zx zy zz aaa aab aac aad aae aaf aag aah aai aaj aak aal aam aan aao aap aaq aar aas aat aau aav aaw aax aay aaz aba abb abc abd abe abf abg abh abi abj abk abl abm abo abp abq abr abs abt abu abv abw abx aby abz aca acb acc acd ace acf acg ach aci acj ack acl acm acn aco acp acq acr acs act acu acv acw acx acy acz ada adb adc add ade adf adg adh adi adj adk adl adm adn ado adp adq adr ads adt adu adv adw adx ady adz aea aeb aec aed aee aef aeg aeh aei aej aek ael aem aen aeo aep aeq aer aes aet aeu aev aew aex aey aez afa afb afc afd afe aff afg afh afi afj afk afl afm afn afo afp afq afr afs aft afu afv afw afx afy afz aga agb agc agd age agf agg agh agi agj agk agl agm agn ago agp agq agr ags agt agu agv Suomen äänitearkiston tietokanta aanitearkisto.fi.
  2. Silmien välliin fono.fi. Fono.fi. Viitattu 3.3.2011.
  3. a b Popp, Outi: Poppologia. WSOY, 2002. ISBN 951-0-26479-2.
  4. a b c Haapanen, Urpo: Suomalaisten äänilevyjen taiteilijahakemisto 1901-1982. Suomen Äänitearkisto, 1990. ISBN 951-9222-21-9.
  5. Bruun Seppo - Lindfors Jukka - Luoto Santtu - Salo Markku: Jee jee jee - suomalaisen rockin historia. WSOY, 1998. ISBN 951-0-22503-7.
  6. Alimo Neatsandstyles.com
  7. a b Lordin jäsenet 24.5.2006. Iltalehti. Viitattu 15.9.2007.
  8. a b c Latva Tony - Tuunainen Petri: Iskelmän tähtitaivas. WSOY, 2004. ISBN 951-0-27817-3.
  9. Aino-Kuutamo Uusitorppa: Kerran vielä, pojat. Seura, 2008, nro 18, s. 70. Yhtyneet Kuvalehdet Oy.
  10. Järvelä, Jukka: Homma kävi. Erään pikkukaupungin pophistoria. Karisto, 1997. ISBN 951-23-3705-3.
  11. Anna Puustjärvestä Anna Puu 30.1.2009. Iltalehti.
  12. Rare, 1992, nro 3, s. 24.
  13. Hirvi, Harri: Olavi Virta -diskografia. Atena Kustannus Oy, 2000. ISBN 951-796-208-8.
  14. Halvorsen, Tero: Kauko Käyhkö Musiikkiluettelo 1937-1996. Suomen Äänitearkisto, 1996. ISBN 951-9222-24-3.
  15. a b c d Viikate pisti videot pakettiin Keskisuomalainen. Viitattu 12. elokuuta 2008.
  16. a b Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti;viitettä Rantala ei löytynyt
  17. a b VIOLA-kanta eli Suomen kansallisdiskografia viola.linneanet.fi.
  18. Jari-Pekka Laitio-Ramone: Cheek taitaa riimittelyn Pohjalainen. Viitattu 9.2.2008.
  19. Christel Sundberg, Artistit, hmc.fi
  20. Kulissien takana NRJN-klubi-isäntä Toni Dostinov, Metropoli.net
  21. Tuomari Nurmio julkaisee englanninkielisen albumin. Helsingin Sanomat, 5.4.2008, s. C1. Sanoma.
  22. Vilperin perikunta
  23. http://www.rahina.com/artists.php?artist=elastinen&what=bio
  24. Popp, Outi: Poppologia. WSOY, 2002. ISBN 951-0-26479-2.
  25. http://www.myspace.com/lostemissary
  26. Ollila, Marko: Nightwish, s. 35–39 ja 364. Helsinki: Like, 2006. ISBN 952-471-692-5.
  27. http://www.lordi.fi/
  28. http://meteli.net/ezkimo
  29. Ahlroth Jussi: Mie oon Lordi. Johnny Kniga, 2006. ISBN 951-0-32584-8.
  30. Latva Tony - Tuunainen Petri: Iskelmän tähtitaivas. WSOY, 2004. ISBN 951-0-27817-3.
  31. http://meteli.net/isoh
  32. Lovex harppoo yhä isommille lavoille (Tallenne sivusta Internet Archivessa) Hämeenkyrön Sanomat. Viitattu 2. joulukuuta 2011.
  33. Jippu, Meteli.net
  34. Tuomari Nurmio julkaisee englanninkielisen albumin. Helsingin Sanomat, 2008, nro la 5.4., s. C1. SanomaWSOY.
  35. a b c d e f Last.fm: Jumal X10 Lavis last.fm.
  36. Perttu Häkkinen: Tampereen noita. Helsingin Sanomien Nyt-liite, 2008, nro 27, s. 6. SanomaWSOY.
  37. Metsämäki Heikki - Pelkki Petteri: Satumaa. Unto Mononen: elämä ja laulut. Gummerus, 1997. ISBN 951-20-5153-2.
  38. Aino-Kuutamo Uusitorppa: Enää en muserru mistään. Seura, 2007, nro 7, s. 26-29. Yhtyneet Kuvalehdet Oy.
  39. http://meteli.net/kimmorinta-pollari
  40. Lauri Tähkä erosi vaimostaan Ilta-Sanomat. 19.1.2007. Viitattu 6.2.2021.
  41. Mutila, Tiina: Litku Klemetti ja Sanna Klemetti ovat hyvin erilaisia persoonia – kuuntele Radio Keskisuomalaisen haastattelu. Keskisuomalainen, 2.2.2021. Mediatalo Keskisuomalainen. https://www.ksml.fi/paikalliset/3500302 [{{{www}}} Artikkelin verkkoversio] Viitattu 6.2.2021.
  42. a b Suomen kansallisfilmografia. 1-12 koko sarja. Edita Publishing Oy, 2005. ISBN 951-37-3832-9.
  43. Jouni Hirn: Martti Servon ja Maija Sydänmaanlakan Café Meijerinliiteri vie aikamatkalle menneeseen Maaseudun Tulevaisuus. 29.6.2019. Viestimedia Oy. Viitattu 6.2.2020.
  44. Matthau Mikojan - Matthau Mikojan (levyarvostelu) Rumba. 28.3.2008. Pop Media. Viitattu 6.2.2020.
  45. http://www.rikisorsa.com/
  46. a b Ari Sjöblom Discography at Discogs Discogs. Viitattu 15.03.2018.
  47. Vilperin perikunta / Vilperi heirs Suomen Rock'n'Roll arkisto. 2.5.2018. Viitattu 10.9.2018.
  48. Miska Rantanen: Kuka v*ttu oli Petri Nygård?. Kuukausiliite, 2008, nro maaliskuu, s. 102. Helsingin Sanomat.
  49. Mällinen, Jarno: Barksilainen perinne elää Kaleva. 18.4.2008.
  50. a b Sås och Kopp Rate Your Music. Viitattu 10.9.2018.
  51. http://www.myspace.com/raappanaman
  52. a b Lehtonen, Esko: Suomalaisen rockin tietosanakirja, osat 1-2. Fanzine, 1983. ISBN 951-9287-08-6.
  53. Irwin Goodman - Säveltäjä nimimerkkien takana Veikkotiitto.fi
  54. Marko Niemi: Juha "Watt" Vainio - diskografia. Pop-kirja, 2004. ISBN 952-99007-9-1.
  55. Sammy Black Lovex fanisivut. Arkistoitu 11.9.2018. Viitattu 10.9.2018.
  56. Maria "Nuppu" Stenros: Signmark. Otava, 2008. ISBN 9789511229308.
  57. Torsti tietää. Helsingin Sanomat, 2008, nro su 30.3., s. D8. SanomaWSOY.
  58. Laurila, Elina: Kuvagalleria: Lepää rauhassa, Sir Christus – Tällaisena Negative-fanit kitaristin muistavat Aamulehti. 8.12.2017. Viitattu 10.9.2018.
  59. Hakutulos säveltäjälle Laine Pekka Antero Suomen äänitearkiston tietokanta vuosilta 1901 - 1999. Viitattu 10.9.2018.
  60. a b Tervo, Toni: Poliisimurhista riimitellyt Steen1 kyllästyi – "Vaikka tekisit 100 räppilevyä, tämä paska ei muutu ikinä" Helsingin uutiset. 7.3.2016. Viitattu 10.9.2018.
  61. Aunila, Seija: Kapasiteettiyksikön Uniikki ja Tasis Yle - Elävä arkisto. 21.11.2011. Viitattu 27.02.2018.
  62. Kalervo Kärki: Sydämeni sävel: Toivo Kärki ja hänen musiikkinsa, s. 181. Helsinki: Mediapinta, 2015. ISBN 978-952-235-888-6.
  63. Maiju Majamaa: Tienasi enemmän kuin Elastinen – räppäri Uniikilla hurjat tulot! Ilta-sanomat. 2.11.2015. Viitattu 27.02.2018.
  64. Vivian Sin´amor Lovex fanisivut. Arkistoitu 11.9.2018. Viitattu 10.9.2018.
  65. Sormunen, Tiina: Huussista en luovu 12.1.2010. Savon Sanomat.
  66. Zühlke zuhlke.fi. Viitattu 5.12.2016.

Aiheesta muuallaMuokkaa