Avaa päävalikko
Teuvo Oinas

Teuvo Oinas (s. 8. marraskuuta 1954 Ylitornio) on suomalainen laulaja. Hän on järjestyksessä toinen suomalainen tangokuningas. Teuvo Oinas muutti 15-vuotiaana Ruotsiin ja 16-vuotiaana hän voitti ruotsinsuomalaisten laulukilpailun. Oinas osallistui Seinäjoen Tangomarkkinoille vuonna 1986 ja voitti. Tämän jälkeen alkoi levytysura Finnlevy-yhtiössä.

Teuvo Oinas on kotoisin Raanujärveltä.[1]

Teuvo Oinas oli viimeisiä 1980-luvun lopulla pinnalle nousseita nuoria laulajia, jotka levyttivät Toivo Kärjen aiemmin levyttämättömiä sävellyksiä vielä tämän eläessä. Muun muassa Oinaan ensimmäisen albumin nimikappale, tango Haave rakkaudesta oli Kärjen sävellys ja samalla kappaleen ensilevytys.[2] Oinaan toisella albumilla Särkyneen toiveen katu oleva tango Rakkauteni viimeinen jäi viimeiseksi julkaistuksi Kärjen ja Juha Vainion yhteiseksi kappaleeksi.[3]

Sisällysluettelo

DiskografiaMuokkaa

  • Haave rakkaudesta (1987)
  • Särkyneen toiveen katu (1988)
  • Tähtihetki (1990)
  • Kaunein tango (1991)
  • Teuvo Oinas (1991)
  • Elokuu (1992)
  • Tuhansin tuntein (1995)
  • Tanssikengät (1998)
  • Onnensirpaleet (2004)
  • Tie unelmiin (2006)
  • Tähtiä täynnä (2013)
  • Suomalainen Tango – Kuninkaana 30 vuotta (2016)

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. http://www.tornionlaakso.net/fi/uutiset/teuvo-oinas-on-pitkan-tien-kulkija Tornionlaakso.net
  2. Kalervo Kärki: Sydämeni sävel: Toivo Kärki ja hänen musiikkinsa, s. 824. Helsinki: Mediapinta, 2015. ISBN 978-952-235-888-2.
  3. Kärki 2015, s. 839.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.