Avaa päävalikko

Kari Piironen

suomalainen laulaja

Kari Piironen (s. 31. lokakuuta 1947 Mellilä) on suomalainen iskelmälaulaja, joka kruunattiin tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla 1988. Yli 50 vuotta keikkaillut Piironen on levyttänyt 14 albumia ja lähes 200 kappaletta.[1]

Kari Piironen
Kari Piironen.JPG
Henkilötiedot
Syntynyt 31. lokakuuta 1947 (ikä 72)
Mellilä
Ammatti laulaja
Muusikko
Soittimet laulu

Nuorena Ruotsiin muuttanut Piironen osallistui ensimmäisen kerran Seinäjoen Tangomarkkinoille vuonna 1987. Seuraavana vuonna hän osallistui kilpailuun toisen kerran ja voitti.

Piironen valmistui vuonna 2006 musiikkipedagogiksi. Hän on toiminut Lappeenrannan musiikkiopistossa laulun lehtorina. Piironen on asunut vuodesta 1996 saakka Viitasaarella yhdessä vaimonsa kanssa.[2] Myös Piirosen sisko Vuokko oli iskelmälaulaja.

Piirosella todettiin vuoden 2017 alussa keuhkosyöpä ja hän joutui peruuttamaan kaikki keväälle Suomeen ja Ruotsiin suunnitellut 50-vuotisjuhlakonserttinsa.[3]

DiskografiaMuokkaa

  • Aamuinen maa (1989)
  • Kuin lintu luottaa tuuleen (1991)
  • Kuumat kirjeet (1993)
  • Oo lähelläin (1995)
  • Kuninkaan vuosikymmen (1998)
  • Parhainta aikaa (2001)
  • Yhteinen tie (2001)
  • Nyt tai ei koskaan (2004)
  • Juhlalevy: 10 uutta & 10 toivotuinta (2008)
  • Toivo Kärjen sävelin (2011)
  • Vaarallista onnea (2013)

LähteetMuokkaa

  • Latva, Tony; Tuunainen, Petri: Iskelmän tähtitaivas: 500 suomalaista viihdetaiteilijaa. Helsinki: WSOY, 2004. ISBN 951-0-27817-3.

ViitteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.