Avaa päävalikko

Kaija Pohjola (o.s. Keinänen, s. 26. syyskuuta 1951 Kuopio) on suomalainen laulaja.

Kaija Pohjola
Kaija Pohjola vuonna 2015.
Kaija Pohjola vuonna 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt 26. syyskuuta 1951 Kuopio (ikä 67)
Muusikko
Laulukielet suomi
Aktiivisena 1965–
Tyylilajit tango, iskelmä
Aiheesta muualla
Kotisivut

Hän osallistui vuonna 1969 Intro-lehden Tähtijahti-kilpailuun ja pääsi sitä kautta levyttämään kappaleen Dong Hoin tyttö, joka päätyi kokoelmalle Tähtijahti 69. Vuonna 1991 Pohjola voitti Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangokuningattaren tittelin. Hänen ensimmäinen albuminsa Kultaa kuutamo loi myi kultaa vuonna 1992.

2000-luvulla Pohjola esiintyi muun muassa Nalle Lehtosen Tulinen Trumpetti -yhtyeen solistina.[1]

Sisällysluettelo

YksityiselämäMuokkaa

Pohjola oli naimisissa Seppo Pohjolan kanssa yli kolmekymmentä vuotta tämän kuolemaan, vuonna 2007 saakka. Kaija Pohjola on ollut vuodesta 2014 lähtien kihloissa Matti Vartialan kanssa. Pohjolalla on kaksi aikuista lasta.[2]

DiskografiaMuokkaa

  • Tangokuningas ja kuningatar (1991)
  • Kultaa kuutamo loi (1992)
  • Nyt tanssimaan (1994)
  • Tatuoitu ruusu (1995)
  • Parhaat (1998)
  • Lasiset lauseet (2000)
  • Tangokuningatar (2003)
  • Elämän tie – Kaija & Jaska (2011)
  • Tosirakkautta (2013)

LähteetMuokkaa

  • Latva, Tony; Tuunainen, Petri: Iskelmän tähtitaivas: 500 suomalaista viihdetaiteilijaa. Helsinki: WSOY, 2004. ISBN 951-0-27817-3.

ViitteetMuokkaa

  1. Ville Halonen: Trumpetisti Jarmo "Nalle" Lehtonen on kuollut Iltalehti. 29.12.2013. Viitattu 29.12.2013.
  2. Miehensä menettänyt Kaija Pohjola tukee Saija Varjusta: "Suru vaatii aikaa" 20.2.2016. Iltalehti. Viitattu 22.2.2016.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.