Avaa päävalikko
Suomen muinaislinnat.

Tämä artikkeli on luettelo Suomen muinaislinnoista. Suomen muinaislinnoja käytettiin paikallisesti puolustustarkoituksiin pronssikaudella, rautakaudella tai keskiajalla. Muinaislinna on linnoitus, joka eroaa linnasta muun muassa siitä, että linnan rakennuttajina olivat valtio tai laajempi yhteisö. Linna tai linnoitus on myös myöhäisempi ilmiö.

Muinaislinnat on seuraavassa esitetty Suomen nykyisten maakuntien mukaan jaoteltuna. Suluissa on mainittu myös entinen kunta.

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Sisällysluettelo

AhvenanmaaMuokkaa

Etelä-KarjalaMuokkaa

Etelä-SavoMuokkaa

Kanta-HämeMuokkaa

Keski-SuomiMuokkaa

KymenlaaksoMuokkaa

PirkanmaaMuokkaa

Pohjois-KarjalaMuokkaa

Pohjois-Karjalassa on seuraavat muinaislinnat:

Nimi Arvioitu aikakausi Kunta Koordinaatit
Havukkakallio Ilomantsi 62.64442°N, 30.93365°E
Linnalampi Ilomantsi 62.72496°N, 31.01097°E

Päijät-HämeMuokkaa

SatakuntaMuokkaa

UusimaaMuokkaa

Varsinais-SuomiMuokkaa

Varsinais-Suomessa on seuraavat muinaislinnat:

Nimi Arvioitu aikakausi Kunta Koordinaatit
Borgholmin linnasaari Keskiaika Parainen (Iniö) 60.44316°N, 21.39377°E
Bårnholm Parainen (Nauvo) 60.20564°N, 22.01106°E
Hakastaron linna Salo 60.36611°N, 23.14074°E
Hautvuori Pronssikausi Laitila 60°51′42″N, 21°46′38″E
Huttalan linnavuori Rautakausi Kaarina (Piikkiö) 60°25′22″N, 22°33′6″E
Häävälän linnamäki Salo (Halikko) 60.44367°N, 23.01309°E
Högholmenin linnasaari Rautakausi, keskiaika Kemiönsaari (Hiittinen) 59.89174°N, 22.53106°E
Kajamonvuori Rautakausi, keskiaika Masku 60.55119°N, 22.16755°E
Kaskalan Linnanmäki Lieto 60.53374°N, 22.46683°E
Kaupinlinna Salo (Kuusjoki) 60.56118°N, 23.12595°E
Kirkkelinna Rautakausi Laitila 60.8657°N, 21.76005°E
Knuuttilan linnasmäki Rautakausi Raisio 60.47307°N, 22.18656°E
Koljolan linnavuori Rautakausi Nousiainen 60.62198°N, 22.10582°E
Kulhon linnavuori Turku (Kakskerta) 60.3862°N, 22.27555°E
Kuuvanvuori Masku (Lemu) 60.59623°N, 21.99038°E
Kärmeorvonmäki Lieto 60.52926°N, 22.55437°E
Lallisen linnavuori Rautakausi, keskiaika Vehmaa 60.629°N, 21.67716°E
Lankvuori Laitila 60.92104°N, 21.59254°E
Lautkankareen linnamäki Pronssi- ja rautakausi Sauvo 60.35138°N, 22.6591°E
Liedon vanhalinna Pronssi- ja rautakausi Lieto 60°29′11″N, 22°22′38″E
Luonnonmaan linnavuori Naantali (Naantalin mlk) 60.45523°N, 22.01029°E
Mynämäen linnavuori Rautakausi Mynämäki 60.65407334°N, 21.93734863°E
Nakolinna Paimio 60.47191°N, 22.65747°E
Nousiaisten linnamäki Nousiainen 60.61493737°N, 22.06608229°E
Nousiaisten linnavuori Nousiainen 60.62656423°N, 22.07448254°E
Pailinnan linnamäki Salo (Halikko) 60.39881°N, 22.99474°E
Prusin linnasmäki Turku 60.48061°N, 22.30198°E
Pussilan linnavuori Kaarina (Piikkiö) 60.46587°N, 22.54212°E
Pöylän linnanmäki Rautakausi, keskiaika Salo (Angelniemi) 60.37165°N, 22.85508°E
Pöytiön linnamäki Rautakausi Salo (Pertteli) 60.39417°N, 23.33767°E
Rekottilan linnavuori Paimio 60.42774°N, 22.74605°E
Repolan Linnavuori Rautakausi Nousiainen 60.62655°N, 22.07438°E
Ruokolahden linnavuori Rautakausi Salo (Halikko) 60.36308°N, 23.03695°E
Rikalan Linnamäki Salo (Halikko) 60°23′19″N, 23°03′14″E
Muurmäki Paimio 60.46523°N, 22.7954°E
Seppälän Linnavuori Laitila 60.91233°N, 21.57544°E
Tontereenmäki Pöytyä 60.78156°N, 22.62904°E
Vaimaron linnavuoret Laitila 60.983°N, 21.72475°E
Veitakkalan linnavuori Pronssi- ja rautakausi Salo (Uskela) 60.42984°N, 23.16733°E
Viikan linnavuori Lieto 60.49595°N, 22.47128°E
Vinkkilän linnavuori Vehmaa 60.67457°N, 21.72885°E
Yltjärven linnavuori Salo (Muurla) 60.38424°N, 23.24807°E

HuomautuksiaMuokkaa

  1. Linnavuori sijaitsee Sippolan (vuodesta 1975 Anjalankosken) ja Valkealan entisellä rajalla.
  2. Linnavuori sijaitsee Karjaan kauppalan ja Karjaan maalaiskunnan entisellä rajalla.

Katso myösMuokkaa