Avaa päävalikko

Tämä on luettelo Ilosaarirock-festivaalien esiintyjistä.

Sisällysluettelo

2001Muokkaa

Ilosaarirock 2001 järjestettiin 13.–15. heinäkuuta 2001. Festivaalialueella soittivat seuraavat esiintyjät:

Peer Günt, Paleface, Wasted, Apulanta, Kotiteollisuus, Oscar H.O.T. Quartet, Ultra Bra, Jimi Tenor, Nine (Ruotsi), Maija Vilkkumaa, Daniel Lioneye and the Rollers, OP:L Bastards, In Flames (Ruotsi), Napalm Death (Iso-Britannia), Manboy, CMX, The Rasmus, Pool, Flaming Sideburns, YUP, Don Johnson Big Band, M. A. Numminen & Pedro Hietanen, Amorphis, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Feven (Ruotsi), The Hives (Ruotsi), Tulenkantajat, Ismo Alanko Säätiö

2002Muokkaa

Ilosaarirock 2002 järjestettiin 12.–14. heinäkuuta 2002. Festivaalialueella soitti seuraavat esiintyjät:

Muse (Iso-Britannia), The Crash, Maj Karman Kauniit Kuvat, Laulurastas, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Zen Café, Turun Romantiikka, Apulanta, 22 Pistepirkko, Endstand, Machine Head (Yhdysvallat), Looptroop (Ruotsi), Deadushki (Venäjä), HIM, Dropkick Murphys (Yhdysvallat), Absoluuttinen Nollapiste, Suede (Iso-Britannia), Tiktak, Don Johnson Big Band, Insomnium, Kotiteollisuus, Suburban Tribe, Manifesto Jukebox, Neljä Ruusua, Sentenced, Maryland, Dj Krush (Japani), Kumikameli, Nightwish

2003Muokkaa

Ilosaarirock 2003 järjestettiin 11.–13. heinäkuuta 2003. Festivaalialueella soitti seuraavat esiintyjät:

Bombshell Rocks (Ruotsi), Guano Apes (Saksa), The Haunted (Ruotsi), The Herbaliser (Iso-Britannia), Moonspell (Portugali), Raised Fist (Ruotsi), Sonic Youth (Yhdysvallat), Tequilajazzz (Venäjä), 51koodia, CMX, Cool Runnings, Don Huonot, Don Johnson Big Band, Hole in the Head, Ismo Alanko Säätiö, Kapteeni Ä-ni, Kauko Röyhkä, Komposti Sound System, Lemonator, Liekki, Martti Servo ja Napander, Moonsorrow, Nuspirit Helsinki, Sonata Arctica, Tampere Oak Leaf Soundsystem, Thee Ultra Bimboos, Tulenkantajat, Underground Rock Orchestra, Velcra, Wasted, YUP, Zen Café

2004Muokkaa

Ilosaarirock 2004 järjestettiin 16.–18. heinäkuuta 2004. Festivaalialueella soitti seuraavat esiintyjät:

Auf der Maur (Yhdysvallat), Blood For Blood (Yhdysvallat), Cradle of Filth (Iso-Britannia), Danko Jones (Kanada), Gluecifer (Norja), Markscheider Kunst (Venäjä), Nasum (Ruotsi), Promoe (Ruotsi), Santtu Karhu & Talvisovat (Venäjä), The Soundtrack Of Our Lives (Ruotsi), 51koodia, Apulanta, Don Johnson Big Band, Egotrippi, Giant Robot, Happoradio, I Walk the Line, Jamstream, Jazzgangsters, Jukka Poika ja Jenkkarekka, Kaucas, Kemmuru, Kotiteollisuus, Maija Vilkkumaa, Mannhai, Mariska, Mokoma, Puppa J & Tasottavat, Quintessence, Redrama, Rinneradio, Scandinavian Music Group, Sentenced, Soul Captain Band, Tarot, The 69 Eyes, The Crash, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Tohtori Orff & Herra Dalcroze, Viikate, YUP

2005Muokkaa

Ilosaarirock 2005 järjestettiin 15.–17. heinäkuuta 2005. Festivaalialueella soitti seuraavat esiintyjät:

Agnostic Front (Yhdysvallat), Anthrax (Yhdysvallat), Backyard Babies (Ruotsi), Blak Twang (Iso-Britannia), DKT / MC5 (Yhdysvallat), Dark Tranquillity (Ruotsi), Monster Magnet (Yhdysvallat), Myllärit (Venäjä), Phoenix (Ranska), The Skatalites (Jamaika), Tarakany (Venäjä), Amon Tobin (Brasilia), 22 Pistepirkko, Aavikko, Apocalyptica, Asa, Blaster Master, CMX, Children of Bodom, Cleaning Women, Disco Ensemble, Fat Beat Sound System, Giant Robot, Hero Dishonest, Husky Rescue, Indica, Ismo Alanko Säätiö, Jonna Tervomaa, Kimmo Pohjonen, Kotiteollisuus, Kumikameli, Kuusumun Profeetta, Maryland, Mokoma, Natural Vibrations, PMMP, Q-Continuum, Raato, Roots Cultivation, Ruudolf, Scalping Screen, Sister Flo, Sonata Arctica, Soul Captain Band, Tohtori Orff & Herra Dalcroze, Ultramariini, Virkavalta, Voltas, Zen Café

2006Muokkaa

Ilosaarirock 2006 järjestettiin 14.–16. heinäkuuta 2006. Festivaalialueella soittivat seuraavat esiintyjät:

Blackalicious (Yhdysvallat), Buju Banton (Jamaika), Capleton (Jamaika), Carpark North (Tanska), The Damned (Iso-Britannia), The Darkness (Iso-Britannia), Entombed (Ruotsi), Katatonia (Ruotsi), Kid Koala (Kanada), Mudhoney (Yhdysvallat), Paprika Korps (Puola), Raised Fist (Ruotsi), Scar Symmetry (Ruotsi), Silverbullit (Ruotsi), Subs (Kiina), Saul Williams (Yhdysvallat), 51koodia, Absoluuttinen Nollapiste, Alamaailman Vasarat, Anal Thunder, Apulanta, Barefoot Brothers, Cleaning Women, DJPP, Eläkeläiset, Fi-Reggae All Stars, Hannibal & Soppa, Happoradio, Kara, Kumikameli, Leijonamieli & Putkimiehet, Maija Vilkkumaa, Mokoma, M. A. Numminen, Negative, Neljä Ruusua, Nicole, Nicole Willis & The Soul Investigators, Poets of the Fall, Q-Continuum, Rotten Sound, Skanes, Stam1na, Stella, Swallow the Sun, The Five Corners Quintet, Tuomari Nurmio, Viikate, Ville Härkönen & Velvet, Voltas, Your Friend George

2007Muokkaa

Ilosaarirock 2007 järjestettiin 13.–15. heinäkuuta 2007. Festivaalialueella soitti seuraavat esiintyjät:

Anthony B (Jamaika), The Business (Iso-Britannia), Calexico (Yhdysvallat), The Cinematic Orchestra (Iso-Britannia), CunninLynguists (Yhdysvallat), Opeth (Ruotsi), Porcupine Tree (Iso-Britannia), RJD2 (Yhdysvallat), Sick of It All (Yhdysvallat), The Slackers (Yhdysvallat), Soilwork (Ruotsi), Terror (Yhdysvallat), Stonegard (Norja), Us3 (Iso-Britannia), Vavamuffin (Puola), Abduktio, Aiyekooto and His Afrobeat International, Dalindèo, Disco Ensemble, Dunces, Emma Salokoski Ensemble, Fat Beat Sound System, Happoradio, HIM, Hidria Spacefolk, Husky Rescue, Insomnium, Journeymen, Kakka-hätä 77, Kemmuru, Klaus Thunder & Ukkosmaine, Lännen-Jukka, Magenta Skycode, Maj Karma, Maria Gasolina, Nieminen & Litmanen, PMMP, Profeetta & Uusi Maailmanuskonto, Risto, Rubik, Sara, Scorngrain, Sonata Arctica, Suhinators, The Odorants, Tiktak, Tundramatiks, Valse Triste, Vihreä maa, Viikate, Ville Leinonen & Chrisse Forever Band

2008Muokkaa

Ilosaarirock 2008 järjestettiin 11.–13. heinäkuuta 2008. Festivaalialueella soitti seuraavat esiintyjät:

Joe Bataan (Yhdysvallat), Comeback Kid (Kanada), Common (Yhdysvallat), Converge (Yhdysvallat), Cult of Luna (Ruotsi), Fanfare Ciocârlia (Romania), Heaven Shall Burn (Saksa), The Heptones (Jamaika), Kashmir (Tanska), Mad Caddies (Yhdysvallat), Mad Sin (Saksa), Mike Patton – Mondo Cane (Yhdysvallat/Italia), Mogwai (Iso-Britannia), Oceansize (Iso-Britannia), Ozric Tentacles (Iso-Britannia), Venetian Snares (Kanada), Asa & Jätkäjätkät, Astro Can Caravan, Cause For Effect, Decended, Diablo, Discard, Eläkeläiset, Giant Räbät, Herra Ylppö & Ihmiset, Vuokko Hovatta, Ismo Alanko Teholla, Kumikameli, Lapko, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Medeia, Momo Cat, Morley, Nightwish, Pelle Miljoona Unabomber, Pepe Deluxé, Tuomo Prättälä, Pyhimys, Raappana & Sound Explosion Band, Rhythm Funk Masters, Kauko Röyhkä & Riku Mattila, Samettivallankumous, Scandinavian Music Group, Smokesuit, Stella, Tohtori Orff & Herra Dalcroze, Turisas, The Valkyrians, Von Hertzen Brothers, Ypö-Viis, Stam1na, Mokoma, Kotiteollisuus

2009Muokkaa

Ilosaarirock 2009 järjestettiin 17.–19. heinäkuuta 2009. Festivaalialueella soitti seuraavat esiintyjät:

Bad Brains (Yhdysvallat), Beenie Man (Jamaika), The Dillinger Escape Plan (Yhdysvallat), Dizzee Rascal (Iso-Britannia), Dungen (Ruotsi), Everything Is Made in China (Venäjä), Femi Kuti & The Positive Force (Nigeria), The Haunted (Ruotsi), Isis (Yhdysvallat), Killing Joke (Iso-Britannia), Röyksopp (Norja), Tragedy (Yhdysvallat), Walls of Jericho (Yhdysvallat), Anna Puu, Apocalyptica, Asa & Jätkätjätkät, Black Motor, The Capital Beat, Children of Bodom, Damn Seagulls, Delta Force 2, Disco Ensemble, Don Johnson Big Band, Egotrippi, Eleanoora Rosenholm, Eläin, Hannibal & Joku Roti Mafia, Huoratron, Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo, Kotiteollisuus, Maj Karma, Maria Gasolina, Maria Lund, Major Label, Melankolics, Murmansk, Nopsajalka & Sound Explosion Band, PMMP, Puppa J & Punky Reggae Band, Reino & The Rhinos, Risto, Rubik, Ruudolf, Snow White’s Poison Bite, Stam1na, Stratovarius, Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi, Tohtori Orff & Herra Dalcroze ja Tuomo.

2010Muokkaa

Ilosaarirock 2010 järjestettiin 16.–18. heinäkuuta 2010. Festivaalialueen esiintyjiä olivat:

Bad Religion (Yhdysvallat), Biffy Clyro (Skotlanti), Boban I Marko Markovic Orkestar (Serbia), DevilDriver (Yhdysvallat), DJ Shadow (Yhdysvallat), Faith No More (Yhdysvallat), Imogen Heap (Iso-Britannia), Katatonia (Ruotsi), Queen Ifrica (Jamaika), Rise And Fall (Belgia), UNKLE (Iso-Britannia), Ziggi (Hollanti), Amorphis, Circle, Eppu Normaali, Ghost Brigade, Insomnium, Ismo Alanko & Teho-osasto, I Walk the Line, I Was a Teenage Satan Worshipper, Joensuu 1685, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Kemmuru, Kuukumina, Lapko, Manna, Melrose, The Micragirls, Mokoma, Radiopuhelimet, Ricky-Tick Big Band, Rytmihäiriö, Stepa, Tarot, The Valkyrians, Jenni Vartiainen, Viikate ja Ville Leinonen & Majakan soittokunta

2011Muokkaa

Ilosaarirock 2011 järjestettiin 15.–17. heinäkuuta 2011. Festivaalialueen esiintyjiä olivat:

Aphex Twin (Iso-Britannia), Blackfield (Iso-Britannia/Israel), Buzzcocks (Iso-Britannia), Cody ChesnuTT (Yhdysvallat), The Exploited (Iso-Britannia), Gentleman (Saksa), Iced Earth (Yhdysvallat), Kate Nash (Iso-Britannia), Kvelertak (Norja), Madness (Iso-Britannia), Melt-Banana (Japani), Ojos De Brujo (Espanja), Red Sparowes (Yhdysvallat), Ablazer, Apulanta, The Blanko, Carnalation, The Dirge Organ, Dusha Pitera, Finntroll, Happoradio, Holik, Hooded Menace, L.A.O.S., The Latebirds, Liljan Loisto, Medeia, Michael Monroe, Minä ja Ville Ahonen, Neljä Ruusua, The Northern Governors, Laura Närhi, Paleface, Pertti Kurikan Nimipäivät, Raappana, Rubik, Samuli Putro, Satellite Stories, Sielun Veljet, Stam1na, Stella, Sweatmaster, Uusi Fantasia, Villa Nah, Von Hertzen Brothers ja Yona.

2012Muokkaa

Ilosaarirock 2012 järjestettiin 13.–15. heinäkuuta 2012. Festivaalialueen esiintyjiä olivat:

65daysofstatic (Iso-Britannia), Against Me! (Yhdysvallat), Antony and the Johnsons (Yhdysvallat) & Joensuun kaupunginorkesteri, Black Star (Yhdysvallat), D-A-D (Tanska), Goran Bregović & His Wedding and Funeral Orchestra (Bosnia ja Hertsegovina), The Hives (Ruotsi), Iiris (Viro), Mayhem (Norja), Modeselektor (Saksa), Nasum (Ruotsi), Pulled Apart by Horses (Iso-Britannia), Richie Spice (Jamaika), Rival Sons (Yhdysvallat), Tanya Stephens (Jamaika), The xx (Iso-Britannia), Amorphis, Apocalyptica, Children of Bodom, Chisu, Elokuu, Enochian Crescent, Eva & Manu, French Films, GG Caravan, Hebosagil, Herra Ylppö & Ihmiset, Insomnium, The Irrationals, Jare & VilleGalle, Kairon; IRSE!, Kuningassoundi Rentoshow, Lapko, LAS, Liimanarina, Nerve End, Oranssi Pazuzu, Paleface, Pariisin Kevät, PMMP, Reckless Love, Regina, Relentless, Riistetyt, Stig, Swallow the Sun, The Three Smiths Show: Gracias, Noah Kin, Ekow ja Tundramatiks.

2013Muokkaa

Ilosaarirock 2013 järjestettiin 12.–14. heinäkuuta 2013. Festivaalialueen esiintyjiä olivat:

Adept (Ruotsi), Between the Buried and Me (Yhdysvallat), Hot Chip (Iso-Britannia), Imagine Dragons (Yhdysvallat), Lissie (Yhdysvallat), Mustasch (Ruotsi), Pelican (Yhdysvallat), Sigur Rós (Islanti), Squarepusher (Iso-Britannia), Tarrus Riley (Jamaika/Yhdysvallat), Witchcraft (Ruotsi), Disco Ensemble, Distress of Ruin, Domovoyd, Eevil Stöö, DJ Kridlokk & Koksukoo, Eläin, Eläkeläiset, Eternal Tears of Sorrow, Finntroll, Haamu, Haloo Helsinki!, Hexvessel, Jaakko Laitinen & Väärä raha, Jukka Poika, Jätkäjätkät, Karri Koira & Ruudolf, Laineen Kasperi, Antero Lindgren, Loost Koos, Lost Society, Michael Monroe, Minä ja Ville Ahonen, Mokoma, Nicole Willis & the Soul Investigators, Nightwish, PMMP, Pearly Gates, Pertti Kurikan Nimipäivät, Samuli Putro, Pää Kii, Raappana, Ruger Hauer, Rytmihäiriö, Satellite Stories, The Scenes, Stella, Aino Venna, Von Hertzen Brothers ja Wintersun.

2014Muokkaa

Happoradio Ilosaarirockissa 2014.

Ilosaarirock 2014 järjestettiin 11.–13. heinäkuuta 2014. Festivaalialueen esiintyjiä olivat:

Alice in Chains (Yhdysvallat), A$AP Ferg (Yhdysvallat), Ellie Goulding (Iso-Britannia), Haim (Yhdysvallat), Mustasch (Ruotsi), Portishead (Iso-Britannia), Trentemøller (Tanska), Black Lizard, Damn Seagulls, Gracias & The Globe Band, Haloo Helsinki!, Happoradio, Herra Ylppö & Ihmiset, Insomnium, J. Karjalainen, Jenni Vartiainen, KC/MD Mafia, Olavi Uusivirta, Ranger, Sanni, Stam1na, Tuomo, Turmion Kätilöt, Viikate ja Wolfheart.

2015Muokkaa

Ilosaarirockin Tähtiteltta 2015.

Ilosaarirock 2015 järjestettiin 17.–19. heinäkuuta 2015. Festivaalialueen esiintyjiä olivat:

Angus ja Julia Stone (Australia), Bastille (Iso-Britannia), Beardyman (Iso-Britannia), Beres Hammond (Jamaika), Big K.R.I.T. (Yhdysvallat), Charli XCX (Iso-Britannia), Damian Marley (Jamaika), Ghost (Ruotsi), Placebo (Iso-Britannia), SÓLSTAFIR (Islanti), Sunn O))) (Yhdysvallat), Tom Odell (Iso-Britannia), Aivovuoto / DJ Kridlokk / Tuuttimörkö, Amorphis, Apina, Apocalyptica, Apulanta, Atomirotta, CMX, Elastinen, Eva & Manu, Ghost Brigade, Grave Pleasures, Haloo Helsinki!, Laineen Kasperi ja Palava kaupunki, Jukka Nousiainen, Kasmir, Mäkki / Kube / Adi L Hasla, Mirel Wagner, Mokoma, Paperi T, Pekko Käppi & K:H:H:L, Pimeys, Pariisin Kevät, Roope Salminen & Koirat, Santa Cruz, SMC Lähiörotat, TEKSTI-TV 666, Von Hertzen Brothers, HC Andersen

2016Muokkaa

Ilosaarirock 2016 järjestettiin 15.–17. heinäkuuta 2016. Festivaalialueen esiintyjiä olivat:

Bury Tomorrow (Iso-Britannia), Passenger (Iso-Britannia), Frank Carter & The Rattlesnakes (Iso-Britannia), FX Farmer from Funkanomics (Saksa), Haken (Iso-Britannia), Paradise Lost (Iso-Britannia), Propagandhi (Kanada), Kraak & Smaak (DJ Set) (Hollanti), Skepta (Iso-Britannia), TesseracT (Iso-Britannia), The 1975 (Iso-Britannia), Volbeat (Tanska), Wolf Alice (Iso-Britannia), Amorphis, Anna Puu, Antti Tuisku, Aurora, Ceejay, Cheek, Death Hawks, DJ Goodblood & Denchem Crew, DJ Leimasin, DJ Preal, Eevil Stöö, Fiktio DJs Curry & Hitboogie, Gasellit, Hazy Daze, Ihana Leijona, J. Karjalainen, Jeremy Folderol, JVG, Juice Normaali, Kotiteollisuus, K-X-P, Lasten Hautausmaa, Lopunajan Mies, Maj Karma, Moonsorrow, Motions, Musta Risti, Nikke Ankara, Olavi Uusivirta, Paperi T, Reggae Time DJs Miami Mika & Kerone, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Ruger Hauer feat. Regina, Saimaa, Sanni, Scandinavian Music Group, Shiraz Lane, Stam1na, Timo Lassy Band, Tippa-T, Tryer, Tähtiportti, Vesala, View, Yona

2017Muokkaa

Ilosaarirock 2017 järjestettiin 14.–16. heinäkuuta 2017. Festivaalialueen esiintyjiä olivat:

Imagine Dragons (Yhdysvallat), Leprous (Norja), Mew (Tanska), Millencolin (Ruotsi), (Tanska), Parov Stelar (Itävalta), Pixies (Yhdysvallat), Rag'n'Bone Man (Iso-Britannia), Royal Blood (Iso-Britannia), Nothing But Thieves (Iso-Britannia), The Hellacopters (Ruotsi), Zeke (Yhdysvallat), Battle Beast, Disco Ensemble, Ellinoora, Evelina, Gettomasa, Haloo Helsinki!, Helsinki-Cotonou Ensemble, Huoratron, Insomnium & Joensuun kaupunginorkesteri, Jarkko Martikainen & Luotetut miehet, Jenni Vartiainen, JVG, Lihamyrsky feat. Karri Koira, MC Taakibörsta, Oranssi Pazuzu, Pariisin Kevät, Poets of the Fall, S-Tool, Sonata Arctica, Teflon Brothers, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Turmion Kätilöt, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Töölön Ketterä, Ultra Bra, Vesala, Wasted

2018Muokkaa

Ilosaarirock 2018 järjestettiin 13.-15. heinäkuuta 2018. Festivaalialueen esiintyjiä olivat:

Behemoth (Puola), Gogol Bordello (Yhdysvallat), Dizzee Rascal (Iso-Britannia), Hurula (Ruotsi), Jack White (Yhdysvallat), Lewis Capaldi (Iso-Britannia), Milky Chance (Saksa), Night Lovell (Kanada), Satyricon (Norja), Zara Larsson (Ruotsi), Zeal & Ardor (Yhdysvallat/Sveitsi), Zedd (Saksa), Amorphis, Apulanta, Atomirotta, Beast In Black, Blind Channel, Cheek, Circle, Cledos, CMX & Joensuun kaupunginorkesteri, Disco Ensemble, Evelina, Flat Earth, Gasellit, Hard Action, Huora, IBE, Ida Paul & Kalle Lindroth, Ismo Alanko, Jenni Vartiainen, Juha Tapio, Kube & Eevil Stöö, Kuumaa, K-X-P, Lasten hautausmaa, Litku Klemetti, M, Mara Balls, Mokoma, Mopo, Nelli Matula, Nightwish, Olavi Uusivirta, Paperi T, PastoriPike, Pyhimys, Reino Nordin, Ruudolf, Ruusut, Saimaa, Sanni, Shiraz Lane, Sini Yasemin, Stam1na, Töölön Ketterä, Ursus Factory, Vesta, Vilma Alina, Von Hertzen Brothers, Värttinä feat. Paleface

Tulevat festivaalitMuokkaa

Ilosaarirock 2019 järjestetään 12.-14. heinäkuuta 2019. Festivaalialueen esiintyjiä ovat:

Architects (Iso-Britannia), Cheat Codes (Yhdysvallat), DJ Snake (Ranska), Vesta , Mono (Japani), Pale Waves (Iso-Britannia), Perturbator (Ranska), Rae Sremmurd (Yhdysvallat), Shame (Iso-Britannia), Alma, Anna Puu, Ellips, Gasellit, Henrik!, J. Karjalainen, JVG, Jukka Nousiainen, Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB, Kynnet, Lxandra, Olavi Uusivirta, Pariisin Kevät, Pauliina Kokkonen, Pää Kii, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Sanni, Samuli Putro, Stam1na, Sunrise Avenue, Swallow the Sun, Vesala, Viikate, Ville Valo & Agents

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa