Avaa päävalikko

Gert Kaasik,[1] taiteilijanimeltään Mäkki, on Vantaan Hakunilassa kasvanut virolaissyntyinen suomalainen rap-artisti ja DJ.[2]

Mäkki
Mäkki esiintymässä Helsingin The Circus -klubilla 2015.
Mäkki esiintymässä Helsingin The Circus -klubilla 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt Tallinna
Ammatti rap-artisti, DJ, tuottaja
Muusikko
Taiteilijanimi Mäkki
Aito Mäkki
Kukasmuu
B-Mäkki
Kari Aitomäki
Haksin Koira
G-Prinssi
Suomenlahden Casanova
Parittajan Poika
Usko Haippi
The Real Mccoy
Herra Kansainvälinen
A$AP Vergi
Champion Lover
Laulukielet suomi
Aktiivisena 2000–
Tyylilajit rap, pop
Yhtyeet Nahka$alkkuMafia, Himmeet Kuviot, Yksi totuus
Levy-yhtiöt Monsp Records
Sony Music
Universal Music Finland
Suomen Musiikki
Katutaso Äänite
Aiheesta muualla
Kotisivut

Mäkki julkaisi kesällä 2013 musiikkivideon ja oman versionsa Sini Sabotagen kappaleesta ”Levikset repee”.[3] Mäkki julkaisi saman vuoden syksyllä Mustan Barbaarin kappaleesta ”Salil eka salil vika” oman versionsa nimeltä ”Laival eka laival vika”.[1] Myöhemmin syksyllä Mäkki julkaisi kappaleen ”Pahat pimut”, joka puolestaan mukailee newyorkilaisräppäri ASAP Rockyn kappaletta ”Fuckin’ Problems”.[4] Kappaleella vierailee rap-artisti Kube.[5]

Mäkin ensimmäinen pitkä studioalbumi Ihan pomona julkaistiin Monsp Recordsin kautta 20. helmikuuta 2015. Albumi sijoittui ilmestyessään Suomen virallisen listan sijalle 11 ja pysyi listalla yhteensä 16 viikkoa, [6] Albumi on ylittänyt kultamyynti rajan. Albumin suosikkikappaleiksi muodostuivat platinasingle ”Kalenteris tyhjää” sekä kultasingle rajan ylittäneet ”Yössä” ja ”Joka viikonloppu”. Levyllä vierailevat Kube, Adi L Hasla, Ruma, Tippa-T, Sini Sabotage, Kuningas Pähkinä, Setä Tamu ja Super Janne. Albumin jokaisesta sävellyksestä on julkaistu musiikkivideo, paitsi ”Hyvää yötä” -kappaleesta [7][8]

Alkuvuodesta 2016 Mäkki allekirjoitti levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa. Levy-yhtiövaihdoksen myötä julkaistiin single ”Pakastin”, joka nousi Suomen virallisen listan sijalle 7 ja pysyi listalla 8 viikon ajan. Mäkin toinen sooloalbumi "Muistikuvien vanki" julkaistiin lokakuussa 2018 ja se ylitti 40 miljoonan striimin rajapyykin jo ennen julkaisuaan. Albumin suurimpiin hitteihin lukeutuvat mm. platinamyyntirajan rikkoneet hitit kuten "Pakastin", "Muistikuvien Vanki", "Mixet Tahdo" sekä "Satamiljoonaa Kertaa". Suomen kuunnelluimpiin rap-artisteihin lukeutuva Mäkki on singleillä, albumeilla ja vierailuilla saavuttanut yhteensä kiitettävät 28 kulta, 12 platina, sekä 2 tuplaplatinalevyä.

Mäkki vaikuttaa sooloprojektinsa lisäksi myös mm. Yksi totuus -kokoonpanossa ja pyörittää omaa Katutaso Äänite levy-yhtiötään.

Mäkki perusti 2014 Kuben kanssa räppiduon Himmeet Kuviot.[9]

Mäkki perusti 2017 Dj Takapotkun kanssa duon Yksi Totuus[10]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Herra Kansainvälinen (2006)
  • Sirkus (Kube & B-Mäkki, 2007)
  • Himmeet Kuviot - Manit Pois (Single, 2014)
  • Ihan Pomona (2015)
  • Himmeet Kuviot - Hyppää Mun Kyytiin (Single, 2015)
  • Muistikuvien Vanki (2018)

SingletMuokkaa

  • Pahat Pimut feat. Kube (2013)
  • Laival Eka Laival Vika (2013)
  • Murheist Viis (2013)
  • Grilli Kuumana feat. Ruma (2014)
  • Pakastin (2016)
  • Apuva / Yhtä (2016)
  • Muistikuvien Vanki feat. Keko Salata (2016)
  • Takas feat. Kube (2016)
  • Vampyyri (2016)
  • Mixet Tahdo feat. Pyhimys (2017)
  • Zoomaa (2017)
  • Satamiljoonaa Kertaa feat. Reino Nordin (2017)
  • Juoppokuski feat. Arttu Wiskari (2017)
  • Lama-Ajan Lapsi (2017)
  • Menee Hyvin feat. Kielijuhani & Slim Mill (2017)
  • Vierasta Miestä (2018)
  • Glitsu (2018)
  • Loppuunmyyty (2018)
  • Sun Kyydissä (2018)
  • Oikein (2018)
  • Nuudelikeitto feat. Arttu Wiskari (2019)
  • Satasen Laina feat. Sini Sabotage (2019)
  • Tuu Lähemmäs (2019)

MusiikkivideotMuokkaa

  • Vimosen päälle (Kube mukana Kesken, Mäkki & Särre, 2012)
  • Kenkäboxi (Kube, mukana Mäkki, 2013)
  • Pahat pimut (mukana Kube, 2013)
  • Ei tanssi ei laula (Kube mukana Mäkki, 2014)
  • Dippaa (2014)
  • Standby (Chebaleba mukana DJ Ibusal & Mäkki, 2014)
  • Homma menee alas (Kube mukana Mäkki, 2014)
  • Hyi (Adi L Hasla mukana Mäkki, 2014)
  • Kalenteris tyhjää (mukana Ruma, 2014)
  • Hyi (Remix) (Adi L Hasla mukana Aito Mäkki, VilleGalle, Tippa-T, Kube, Ruma & Nick-E Maggz, 2014)
  • Palaa gilla (Adi L Hasla mukana Kevin Tandu & Aito Mäkki, 2014)
  • Grilli kuumana (mukana Ruma, 2014)
  • Manit pois (Himmeet Kuviot, 2014)
  • Duuni (Kube mukana Adi L Hasla & Aito Mäkki, 2014)
  • Sarasvuo (2014)
  • Katellaan (Ruma mukana Mäkki, 2014)
  • Joka viikonloppu (2015)
  • Flipperi (Adi L Hasla mukana Mäkki & TOMM¥ €A$H, 2015)
  • #HASLA (Adi L Hasla & mukana Ruma, Mäkki & Kube, 2015)
  • Yössä (mukana Adi L Hasla & Sini Sabotage, 2015)
  • Kuka sä oot (mukana Kube, 2015)
  • Ei enää ikinä duunii (mukana Kube, 2015)
  • Hyppää Mun Kyytiin (Himmeet Kuviot, 2015)
  • Tönap (Kube mukana VilleGalle , Adi L Hasla, Ruma, Mäkki & Tippa-T, 2015)
  • Lamput sammuu (Epelit mukana Mäkki, 2016)
  • Hyvää Yötä (2016)
  • Ryminällä markkinoille (Jeijjo & Nupi mukana Mäkki, 2016)
  • Muistikuvien Vanki (mukana Keko Salata, 2016)
  • Takas (mukana Kube & Julma H 2016)
  • Pullopantti (Slim Mill mukana LännenLiinein, Kielijuhani, Alis, MVD J€¥$0N, A$APVergi, VaahteramäenNege, 2016)
  • Mixet Tahdo (mukana Pyhimys, 2017)
  • Paha Äiä ( mukana Nuorihylly, Mahku, LännenLiinein, MVD J€¥$0N, Kielijuhani, A$APVergi, 2017)
  • Menee Aamuun (Tuomas Kauhanen mukana Nikke Ankara, Aste, Mäkki, 2017)
  • Kebab (Slim Mill mukana Fatboy L, A$APVergi, 2017)
  • Menee Hyvin (mukana Kielijuhani, Slim Mill, 2017)
  • Tesla (Slim Mill mukana MVD J€¥$0N, A$APVergi, Juhani 2018)
  • Satamiljoonaa Kertaa (mukana Reino Nordin, 2018)
  • Vierasta Miestä (2018)
  • Glitsu (2018)
  • Oikein (2018)
  • Satasen Laina (mukana Sini Sabotage, 2019)

VierailijanaMuokkaa

Artisti Kappale Albumilta Muut vierailijat Vuosi
Kube "Ketkä on ne" Cubenrapinat Jani 2003
Kube "Chigu biisi" Cubenrapinat Isäntä, Miami Mike, Mikko, Ponju, Rokkaava Hevonen & Rääväsuu 2003
Kube "Enemmä ku kellää" Kuberkeikka Miami Mike 2004
Saurus "Udiolle rullaa" Elossa Mies Nimeltä Hevonen & Kube 2011
Speakeasy "Yritän selvii" Tuottajalevy Mies Nimeltä Hevonen & Kube 2012
Kube "Vimosen päälle" Kubenrapinat mixtape Kesken & Särre 2012
Kube "Kenkäboxi" Lentokonetila 2013
Kube "Ei tanssi ei laula" Lentokonetila 2013
KatuHaukka "Ota kuppii vaan" 2013
Adi L Hasla "Hyi" 2014
Chebaleba "Standby" Ottaa tyypit DJ Ibusal 2014
Kube "Homma menee alas" Flow 2014
Kube "Duuni" Purppura Adi L Hasla 2014
Ruma "Katellaan" 2014
Adi L Hasla & Heinis "#HASLA" #HASLA Kube & Ruma 2015
Adi L Hasla "Palaa gilla" Habiturientti Kevin Tandu 2015
Adi L Hasla "Hyi (Remix)" Habiturientti VilleGalle, Tippa-T, Kube, Ruma & Nick-E Maggz 2015
Adi L Hasla "Flipperi" Habiturientti TOMM¥ €A$H 2015
Kube "Tönap" Purppura VilleGalle, Adi L Hasla, Ruma & Tippa-T 2015
Epelit "Lamput sammuu" 2016
Jeijjo & Nupi "Ryminällä markkinoille" 2016
HesaÄijä "Terassilta lentoon" 2016
Hotelli Vantaa "Vikat Hitaat" 2016
Slim Mill "Pullopantti" LännenLiinein, Kielijuhani, Alis, MVD J€¥$0N, VaahteramäenNege 2016
Adi L Hasla "Pelkkii Voittoi" Kube 2016
Unski "Öissä" 2017
Tuomas Kauhanen "Menee Aamuun" Nikke Ankara, Aste 2017
Nuorihylly "Paha Äiä" Mahku, LännenLiinein, MVD J€¥$0N, Kielijuhani 2017
HesaÄijä "Sauna Lämpee" 2017
Slim Mill "Kebab" Fatboy L 2017
Dj Oku Luukkainen "Haddaway" Kuningas Pähkinä, Movetron 2017
Slim Mill "Tesla" MVD J€¥$0N, Juhani 2018

LähteetMuokkaa

  1. a b Musta Barbaarin Salil eka salil vika koki muodonmuutoksen - katso video! NRJ. 5.11.2013. Viitattu 15.1.2014.
  2. Räppäri Aito Mäkki Tallinnan-laivalla: Näin bailataan! Seiska. 27.12.2013. Viitattu 14.1.2015.
  3. Levikset repee -hitistä versio miehille - mukana kohujulkkis Findance. 17.6.2013. Viitattu 15.1.2014.
  4. YleX:n toimitus: Blockfestin skaba ratkesi: Mäkki täyttää viimeisen slotin yle.fi/ylex. 16.8.2016. Viitattu 23.12.2017.
  5. iTunes: Mäkki – Pahat pimut (feat. Kube)
  6. Mäkki: Ihan Pomona Suomen virallinen lista. Musiikkituottajat ry. Viitattu 3.8.2015.
  7. Mäkki Ramin Välitys. Viitattu 15.1.2014.
  8. Mäkki antaa lähteä lapasista uudella videollaan NRJ. 16.5.2014. nrj. Viitattu 20.5.2014.
  9. Rautio, Samppa: YleX:n ensinäyttö: Himmeet Kuviot lopetti duunarihommat ja aloitti nautiskelun YleX. 2014. Viitattu 19.4.2016.
  10. Römpötti, Janne: Mäkin ja DJ Takapotkun muodostama Yksi Totuus on "Vantaan Profeetat" – kuuntele tuore single, jossa feattaa Tommi Läntinen! FUM.fi. 23.5.2017. Viitattu 20.5.2018.