Tippa (muusikko)

Turusta kotoisin oleva rap-artisti
(Ohjattu sivulta Tippa-T)

TIPPA (aikaisemmin Tippa-T, oikealta nimeltään Topi Huovinen[1], s. 1992[2]) on Turusta kotoisin oleva rap-artisti.[3] Hän saavutti suosiota julkaistessaan musiikkivideoita YouTubessa syksyn 2013 ja kevään 2014 välillä. Kesäkuussa 2014 Tippa-T solmi levytyssopimuksen PME Recordsin kanssa, ja hänen ensimmäinen levy-yhtiöjulkaisunsa Nuari Kukko -EP julkaistiin 8. elokuuta 2014.[4][5] EP nousi parhaimmillaan Suomen virallisen albumilistan 15. sijalle.[6] Tippa-T:n ensimmäinen studioalbumi White julkaistiin 26. kesäkuuta 2015.[7] Levyllä vierailevat muun muassa Sairas †, Kube, VilleGalle, Adi L Hasla, Eevil Stöö, MG ja Hätis. Huovisen musiikkityyli on vuosien varrella muuttunut entistä puhuttelevammaksi.

Tippa
Tippa Ilosaarirockissa 2016
Tippa Ilosaarirockissa 2016
Henkilötiedot
Syntynyt 1992 (ikä 27–28)
Muusikko
Taiteilijanimi Tippa
Tippa-T
Nuari Kukko
Kikkomane
Tippa Da Stoneman
Laulukielet suomi
Aktiivisena 2013–
Tyylilajit rap, trap, grunge, pop
Levy-yhtiöt

PME Records (2014-)

Warner Music Finland (2014-)

DiskografiaMuokkaa

Pääartikkeli: Tipan diskografia
  • Dänkit Tai Henki (2011)
  • Nuari Kukko (2014)
  • White (2015)
  • TRAPPIST EP (2017)
  • Matias (2019)
  • Viaton EP (2020)
  • Nää Äänet (202?)

LähteetMuokkaa

  1. Riikonen, Jose: 22-vuotias Topi lopetti amiksen neljästi, mutta sitten hänestä tuli Tippa-T, jolle seksikin on työsuhde-etu Nyt.fi. 19.8.2015. Viitattu 19.8.2015.
  2. Haastattelu: Aitopäät aitoilee ja nettitrollit trollaa, mutta Tippa-T:n voittokulku ei edes hidastu Rumba. Viitattu 5.9.2014.
  3. Tippa-T Blockfest. Viitattu 27.6.2014.
  4. Tippa-T solmi levytyssopimuksen PME Recordsin kanssa Warner Music. 25.6.2014. Viitattu 27.6.2014.
  5. Tippa-T:n Nuari kukko EP julkaistaan perjantaina 8.8. Warner Music. 5.8.2014. Viitattu 1.9.2014.
  6. Tippa-T: Nuari Kukko Musiikkituottajat. Viitattu 1.9.2014.
  7. Uusi räppitähti Tippa-T: "Jätin koulut kesken" Iltalehti. 30.9.2014. Viitattu 1.10.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Tippa (muusikko).