Avaa päävalikko

Penniless (aiemmin Penniless People of Bulgaria) on nakkilalainen rockyhtye.

Penniless
Penniless live at Klubi, Tre 02 - Jan 2009.jpg
Tiedot
Toiminnassa 1988
Tyylilaji rock
Kotipaikka Nakkila, Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Lasse Alisaarirummut
Pekka Alisaarilaulu, kitara
Kimmo Kurittubasso
Mikko Pere, kitara (1991–)
Ossi Alisaari, laulu, kitara (1997–)

Entiset jäsenet

Timo Pääkkö, laulu, kitara (1988–1991)

Levy-yhtiö

Soit Se Silti, 2018−
A West Side Fabrication
Penni Records
Poko Rekords

Aiheesta muualla
penniless.biz
MusicBrainz

Sisällysluettelo

HistoriaMuokkaa

Penniless People of Bulgaria perustettiin 1980-luvun loppupuolella Nakkilassa. Yhtye julkaisi silloisessa kokoonpanossaan mini-LP:n, LP:n ja kaksi singleä Poko Rekordsille. Kun yhtye ei menestynyt, laulaja Timo Pääkkö erosi yhtyeestä. Samassa yhteydessä myös levy-yhtiö sanoi sopimuksen irti. Uudeksi laulajaksi ryhtyi yhtyeen kitaristi Pekka Alisaari ja toiseksi kitaristiksi yhtyeeseen liittyi Mikko Pere. Tässä kokoonpanossa Penniless People of Bulgaria julkaisi omalla Penni Records -levymerkillään levyt Cake (1993), Mould (1994) ja Velocity (1996). Keväällä 1996 yhtye oli Euroopan-kiertueella amerikkalaisen Mucky Pupin kanssa.

Vuonna 1997 yhtye sävelsi uutta albumiaan ja mukaan liittyi kolmas Alisaaren veljes Ossi. Nimi Penniless People of Bulgaria lyhennettiin pelkäksi Pennilessiksi.

Seuraava albumi Joe (1998) sai hyvät arvostelutlähde?, mutta ei käynyt juurikaan kaupaksi. Seuraavana vuonna julkaistiin single Beautiful vs. Cage.

Syyskuussa 1999 Penniless teki kahden viikon Saksan-kiertueen. Kiertueella yhtye sävelsi uutta musiikkia seuraavalle albumilleen, joka ilmestyi vuonna 2001. Anola-albumilta julkaistiin single Adam’s Apple Pie, se oli Radiomafian soittolistalla 13 viikkoa. Levyltä julkaistiin myös toinen single, Imbecile.

Seuraavina vuosina Penniless keikkaili jonkin verran ja sävelsi uutta materiaalia seuraavalle albumilleen All Good Things Come to Those Who Wait (2004). Levyn tuotti Jarkko Martikainen. Levyltä julkaistiin single Story of a Punk (2004).

Penniless aktivoitui jälleen vuonna 2006, jolloin he aloittivat seuraavan levynsä nauhoitukset. The Attraction ilmestyi helmikuussa 2007. Vuonna 2010 yhtye julkaisi albumin A Cab to the City, jolta julkaistiin single Brothers ja radioeditoituna singlenä Panic.

KokoonpanotMuokkaa

1988–1991Muokkaa

1991–1997Muokkaa

  • Lasse Alisaari (rummut)
  • Pekka Alisaari (laulu, kitara)
  • Kimmo Kurittu (basso)
  • Mikko Pere (kitara)

1997–Muokkaa

  • Lasse Alisaari (rummut)
  • Pekka Alisaari (laulu, kitara)
  • Ossi Alisaari (laulu, kitara)
  • Kimmo Kurittu (basso)
  • Mikko Pere (kitara)

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Sunshine Show (1990, Poko Rekords)
  • Cake (1993, Penni Records)
  • Mould (1994, Penni Records)
  • Velocity (1996, Penni Records)
  • Joe (1998, A West Side Fabrication)
  • Anola (2001, A West Side Fabrication)
  • All Good Things Come To Those Who Wait (2004, A West Side Fabrication)
  • The Attraction (2007, A West Side Fabrication)
  • A Cab To The City (2010, A West Side Fabrication)
  • Rows Of Houses (2013, A West Side Fabrication)
  • X (2018, Soit Se Silti)

Singlet ja EPMuokkaa

  • Penniless People of Bulgaria (mini-lp, 1989, Poko Rekords)
  • My Life Is Goin’ Down (7", 1990, Poko Rekords)
  • Winterland (7", 1991, Poko Rekords)
  • Motorhead (single, 1996, A West Side Fabrication)
  • Velocity (single, 1996, Intercord)
  • Velocity/Weightless (7"+cds, 1996, Altered Records)
  • Tram (promo-single, 1998)
  • Avalanche (single, 1998, A West Side Fabrication)
  • Cyberhand (cd-ep, 1998, A West Side Fabrication)
  • Beautiful vs. Cage (single, 1999, A West Side Fabrication)
  • Adam’s Apple Pie (single, 2001, A West Side Fabrication)
  • Save (promo-single, 2001, A West Side Fabrication)
  • Imbecile (single, 2001, A West Side Fabrication)
  • Amen (promo-single, 2004, A West Side Fabrication)
  • Story of A Punk (single, 2004, A West Side Fabrication)
  • Messenger (mp3, 2007, A West Side Fabrication)
  • City Birds/Sadderday (mp3, 2007, A West Side Fabrication)
  • Brothers (mp3, 2010, A West Side Fabrication)
  • Panic (Radio edit) (mp3, 2011, A West Side Fabrication)
  • My Imaginary Friends (mp3, 5.3.2013, A West Side Fabrication)
  • The Great Marquis (digisingle, 2.3.2018, Soit Se Silti)
  • Anthem for the Suckers (digisingle, 21.9.2018, Soit Se Silti)
  • Far Away Country (digisingle, 9.11.2018, Soit Se Silti)

Aiheesta muuallaMuokkaa