Avaa päävalikko
Anna Järvinen esiintymässä Malmössä.

Anna Järvinen (s. 16. huhtikuuta 1970 Helsinki) on ruotsinsuomalainen muusikko. Helsingissä syntynyt Järvinen muutti kuusivuotiaana Täbyyn Tukholman pohjoispuolelle äidin uuden avioliiton myötä.[1] Vuosina 1998–2004 hän lauloi, sävelsi ja soitti huuliharppua ruotsalaisessa Granada-nimisessä yhtyeessä, joka julkaisi kolme albumia ja yhden EP:n.

Järvisen ensimmäinen täysipituinen sooloalbumi Jag fick feeling julkaistiin vuonna 2007. Hän on myös esittänyt Onnenpäivänen-nimisen kappaleen Ipanapa 2 -lastenmusiikkilevyllä. Järvinen on tehnyt vuonna 2011 Olavi Uusivirran kanssa kappaleen nimeltä ”Nuori ja kaunis” elokuvaan Elokuu.

Järvinen valittiin vuonna 2016 Vuoden ruotsinsuomalaiseksi.[2]

DiskografiaMuokkaa

  • Jag fick feeling (2007)
  • Man var bland molnen (2009)
  • Anna själv tredje (2011)
  • Buren (2015)[3]
  • Annan. En anna. (2016)[4]

LähteetMuokkaa

  1. http://www.annajarvinen.com
  2. Anna Järvinen on Vuoden Ruotsinsuomalainen 2016 Sisuradio. 18.11.2016. Viitattu 1.12.2016.
  3. Högmander, Visa: Anna Järvinen julkaisee neljännen albuminsa kahdessa osassa Soundi. 12.11.2014. Viitattu 22.6.2015.
  4. Inkeri, Virpi: Anna Järvinen haastaa itsensä: uusi levy ja TV-ohjelma suomeksi Sisuradio. 29.9.2016. Viitattu 2.11.2016.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.