Parov Stelar

Marcus Füreder (s. 27. marraskuuta 1974 Linz, Itävalta), tunnetaan paremmin taiteilijanimeltään Parov Stelar, on itävaltalainen muusikko, tuottaja ja DJ. Hänen musiikillinen tyylinsä perustuu yhdistelmään jazzia, housea, elektroa sekä breakbeatia. Hänet tunnetaan myös yhtenä electro swingin edelläkävijöistä.[1]

Parov Stelar
Stelar vuonna 2015
Stelar vuonna 2015
Henkilötiedot
Koko nimi Marcus Füreder
Syntynyt27. marraskuuta 1974 (ikä 46)
Linz, Itävalta
Ammatti tuottaja, DJ
Muusikko
Taiteilijanimi Parov Stelar
Aktiivisena 1998–
Tyylilajit electro swing, downtempo
Levy-yhtiöt Etage Noir
Aiheesta muualla
Kotisivut

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Shadow Kingdom (2001)
  • Rough Cuts (2004)
  • Seven and Storm (2005)
  • Shine (2007)
  • Daylight (2008)
  • That Swing – Best Of (2009)
  • Coco (2009)
  • The Paris Swing Box (2010)
  • Le Piaf (2010)
  • The Princess (2012)
  • The Invisible Girl (Parov Stelar Trio) (2013)
  • The Art of Sampling (2013)
  • The Demon Diaries (2015)
  • Live @ Pukkelpop (2016)

SingletMuokkaa

  • ”The Phantom” (2010)
  • ”Jimmy’s Gang” (2012)
  • ”Nobody’s Fool” (feat. Cleo Panther) (2012)
  • ”Keep on Dancing” (feat. Marvin Gaye) (2013)
  • ”All Night” (2014)
  • ”Clap Your Hands” (2014)
  • ”The Sun” (feat. Graham Candy) (2014)
  • ”Hooked on You” (feat. Timothy Auld) (2015)

LähteetMuokkaa

  1. Weinberger, Bibiane: The Pioneer of Electro-Swing: Parov Stelar Austrian Music Export. 2.2.2012. Viitattu 24.2.2017. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa