Avaa päävalikko

Motelli Skronkle

suomalainen indierock-yhtye

Motelli Skronkle on suomalainen yhtye, joka on toiminut 1980-luvun puolesta välistä lähtien. Yhtyeen ensimmäisen kokoonpanon muusikot olivat Hannu Raatikainen, teatterinäyttelijänäkin tunnettu Esko Varonen sekä elokuvanäyttelijänäkin tunnettu Markku Peltola. Myöhemmin yhtyeeseen liittyi myös Veli-Petteri Rajanti vuonna 1987 ja Jakke Kivelä vuonna 1990. Yhtye levytti 1990-luvulla kolme pitkäsoittoa Seal on Velvet -levymerkille. Yhtye herätti huomiota alun perin tavanomaista teatraalisemmalla esiintymisellään. Yhtye sai vaikutteita performanssitaiteesta sekä Australian alkuperäiskansojen eli aboriginaalien kulttuurista.

Motelli Skronkle
Tiedot
Toiminnassa 1983–
Tyylilaji indierock
Kotipaikka Suomi
Laulukieli suomi
Jäsenet

Hannu Raatikainenlaulu, kitara, kielisoittimet, trumpetti, tuuba, kosketinsoittimet
Veli-Petteri Rajanti, laulu, kitara, basso

Entiset jäsenet

Markku Peltola, laulu, basso, kitara (1983–2007)
Esko Varonen, laulu, rummut, baritonitorvi (1983–2019)
Jakke Kivelä, marimba, lyömäsoittimet (1991–1994)

Levy-yhtiö

Seal on Velvet
Ektro Records

Motelli Skronkle esiintyi Provinssirockissa 2006 ja Karmarockissa 2003.

DiskografiaMuokkaa

  • Motelli Skronkle (1990)
  • Susien laki (1992)
  • Koi (1994)
  • Collection (kokoelma, 2000)
  • Juna (2016)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.