Major Label

suomalainen yhtye

Major Label on helsinkiläinen rock-yhtye, joka soittaa metallivaikutteista alternative rockia. Kitaristi-laulaja Arto Tuunela vastaa suurelta osin Major Labelin kappaleiden kirjoittamisesta, äänittämisestä, miksauksesta ja tuottamisesta.

Major Label
Tiedot
Toiminnassa 2000
Tyylilaji alternative rock
alternative metal
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Arto Tuunelalaulu, kitara
Tero Saraperä, basso
Ilari Kivelä, rummut

Entiset jäsenet

Daisy, kitara
Jermu, kitara
Juha, rummut

Levy-yhtiö

Elements Music, 2007–

Aiheesta muualla
www.majorlabelband.net

Musiikki

muokkaa

Lauluosuudet vaihtelevat puhtaista epäpuhtaisiin, ja soundiltaan musiikki on täyteläistä ja suurellista. Yhtye merkitsee tärkeimmiksi vaikuttajikseen muun muassa David Lynchin, Led Zeppelinin, Rolling Stonesin ja The Beatlesinlähde?. Vertauksia se on saanut etenkin Deftonesiin.[1]

Major Labelin esikoissingle My Time sai soittoaikaa YleX-radiokanavalla, ja YleX Iltapäivän juontajat Olli Junes ja Tuomas Rajala kutsuivat albumia "vuoden odotetuimmaksi kotimaiseksi albumiksi". Yhtye ja debyyttialbumi oli valittu muun muassa Rumban, Soundin ja Noise.fin[2] vuoden 2007 vuosiäänestyksissä top 20 -joukkoon ja oli ehdolla Femmagaalassa sarjassa "Ääni ja femma".[3]

Yhtye nauhoitti kesällä 2008 toisen albuminsa When Im With You You Are Safe, joka julkaistiin alkuvuodesta 2009.[4] Levyn ensimmäinen single "When I Am With You You Are Safe" julkaistiin jouluaattona 2008 yhtyeen Myspace-sivuilla.[5]

Jäsenet

muokkaa
  • Arto Tuunela (laulu, kitara)
  • Tero Saraperä (basso)
  • Ilari Kivelä (rummut)
  • Juha (rummut, 2000–2005)
  • Daisy (kitara, 2000–2004)

Diskografia

muokkaa
  • Promo 2002 (demo) (2002)
  • Looking For Somene / Sweet Volunteer (demo) (2003)
  • Down The Sunny Road EP (2003)
  • Hold Breath Between Lines EP (2004)
  • Weightlifter EP (2005)
  • My Time (single) (2007)
  • ...And The Machines Will Never Wake Us (2007)
  • Scissors (single) (2008)
  • When I Am With You You Are Safe (2009)

Lähteet

muokkaa

Aiheesta muualla

muokkaa

Major Label - MySpace

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.