Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista A–I

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tässä luettelossa on esitetty suomalaisten näyttelijöiden tekemiä äänirooleja.

Muut luettelot

AMuokkaa

Katja AakkulaMuokkaa

Katja Aakkula on suomalainen laulaja ja laulunopettaja.[1]

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
2003–2006 Lilo & Stitch (televisiosarja) Seireeni/624
1987 Palomies Sami Tertta
2003–2007 Code Lyoko sivu­äänet
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Dusty Tails
2007–2008 Dinosaur King Max Taylor
2008 Next Avengers: Heroes of Tomorrow Torunn
2009
(1975–1982)
Maija Mehiläinen (piirrossarja) sivu­äänet (vuoden 2009 uusi dubbaus)
2011 Alvin ja pikkuoravat 3 Zoe, Tessa, poika vesi­liuku­mäessä
2012–2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa prinsessa Celestia (jaksot 2–16 ja 27–52), Daring-Do, prinsessa Cadence, Starlight Glimmer, sivu­äänet
2012 Urhea sivu­äänet
2013 Frozen – huurteinen seikkailu Gerda, sivu­äänet
Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka Lohi­käärme­kylän vanhin, Virizion
Turbo (elokuva) sivu­äänet
2013 Monster High - 13 toivetta Whisp
2013–2014 Lucky Luke – Uudet seikkailut sivu­äänet
2014 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Smirgeline
2015 Kadonneen arkin metsästäjät sivuäänet
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki rouva Otterton, kouluttaja, raksa­hiiri
Ratchet & Clank sivu­äänet
Skylanders: Imaginators Golden Queen
Doria etsimässä sivu­äänet
2016-2018 Voltron – Universumin soturi Haggar, Zethrid (kaudet 3–7), Ryner (kaudet 2–5), Colleen Holt, amiraali Sanda, sivu­äänet
Peikkojahti: Tarinoita Arkadiasta Barbara Lake, Sukka-Ella, Nomura
2017 Teletapit Laa-Laa
The Boss Baby Iso­pomo­beibi
Muumilaakson tarinoita Muumimamma, Viuhti (vuoden 2017 dubbaus)
Itse ilkimys 3 Lucy
Pokémon-elokuva: Valitsen sinut! tunnus­kappale
Olafin jouluinen seikkailu sivu­äänet
My Little Pony: Elokuva prinsessa Celestia
Coco (vuoden 2017 elokuva) Rosita-täti, Chelo-täti
2018 Spyro Reignited Trilogy Sheila, hulatyttö Stella, kuningatar Finny, faunit, virtahevot, sääimpit, hylkeet, pandat, keijut
Risto Reipas ja Nalle Puh Kengu
Maija Poppasen paluu sivu­äänet
2018–2020 She-Ra: Mahdin prinsessat Angella, Seireena, Perfuma, sivu­äänet
2018– Lohikäärmeprinssi Opeli, Janai, sivu­äänet
2019 Lego elokuva 2 Kleopatra
Asterix ja taikajuoman salaisuus Smirgeline
Aladdin nais­kuoro
Leijonakuningas Sarafina, helmikana
Toy Story 4 Bonnien äiti, Bitey White
Perhe Addams Mumma
2019– Transformers: Cyberverse Nova Storm, Acid Storm, Shadow Striker
2019– Lohikäärmeet: Pelastuspartio Marina
2020 Kaunotar ja Kulkuri Riitta
2021 Spider-Man May Parker
Space Jam: Uusi legenda Mummi
Peikkojahti: Titaanien nousu Barbara Lake, Nomura, Bellroc
Spidey ja hänen mahtavat ystävänsä May Parker, sivu­äänet
Monsterit työn touhussa Saksi
What If...? Hope van Dyne, Shuri, Maria Hill, Topaz

Saara AaltoMuokkaa

Saara Aalto on suomalainen laulaja-lauluntekijä.[2]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
2008 Desperon taru prinsessa Papu [3]
1991 Ketun joulumetkut
2010 Liisa Ihme­maassa Liisa [3]
2011 Bubble Guppies Molly [3]
Kukkulan tyttö, sataman poika Umi [4]
2011–2012 Pokémon: Black and White Iris [5]
2012 (2011) Pokémon-elokuva Valkoinen: Victini ja Zekrom / Pokémon-elokuva Musta: Victini ja Reshiram Iris [5]
2012 Urhea laulut [5]
Viisi legendaa Hammaskeiju [5]
Winx-klubi Musa
2013 Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot Iris [5]
Rölli ja kultainen avain laulu [6]
Frozen – huurteinen seikkailu Anna [7]
2013 (2012) Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka Iris [5]
2014 Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot [5]
2014 (2013) Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää [5]
2015 Frozen – kuumetta Anna
2015– Hei, Taavi Noora [8]
2017 Olafin jouluinen seikkailu Anna
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin
Frozen II
2020 Muumi­laakso meri­hevonen
Olipa kerran lumiukko Anna (arkisto­materiaali)

Risto AaltonenMuokkaa

Risto Aaltonen on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja.[9]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1984 Sherlock Koira kapteeni Raythunder (Seikkailu meren pohjalla)
1986–1990 Pesukarhut Rallu Pesukarhu, sivu­äänet
1987–1990 Ankronikka Kulta-Into Pii
1989 Muskettikoirien paluu Athos, Widimer, sivuäänet
1993 Matka maailman keskipisteeseen Hans
Matka kapteeni Nemon kanssa Hans, sivu­äänet
1993–1995 Jonttu-Fantti ja hänen ystävänsä Jonttu-Fantti, sivu­äänet
1996– Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä Penna Pupun isä, Hepsu-koira, aikuinen Petteri Kaniini, Vänskän isäntä jakso ”Pikku salaattivarkaista ja Hanna Hiirestä”
1988–1989 Tarinatuokio hapsu­tukkainen kertoja
1988–1992 Kimarat Ana-ananas, sivuäänet
1989 Karhu­herra Paddington Paddington
Asterix ja suuri taistelu ennustaja Propelix
1993 Dinot New Yorkissa Rex
1994–1996 Oskarin orkesteri kertoja
2002 Aarreplaneetta
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Salama -ohjelman tuottaja
2004 Ihmeperhe Riki Dicker
2011 Smurffit Suursmurffi
2013 Smurffit 2
2018 Ihmeperhe 2 Riki Dicker

Pirkko AarnioMuokkaa

Pirkko Aarnio on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
Candy Candy
Galaxy Express 999
1980-luku Japanilaisia kansansatuja kertoja
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri sivu­äänet
1989–1991 Alfred J. Kwak Alfredin äiti, Iiriksen ja Tomin äiti, Noita, Olli (jakso 39)

Sami AarvaMuokkaa

Sami Aarva on näyttelijä ja ammattimuusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1993 Aladdin Aladdin
1994–1995 Aladdin-televisiosarja
1994 Jafarin paluu
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas
Joulupukki ja noitarumpu lentäjä
2000 Aladdin: Nasiran kosto Aladdin
2001 Mikin ketkuteatteri
Mikki Hiiren taikajoulu
2001–2004 Mikin klubi

Ossi AhlapuroMuokkaa

Ossi Ahlapuro on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
1971 Aristokatit Thomas O'Malley, Napoleon, Luigi, Syril
1973 Robin Hood prinssi Juhana, Törppö, kuningas Rikhard, Otto
1984 Sherlock Koira Todd / Lestrade
1991 Olipa kerran Amerikka sivu­äänet
1992–1999 Lelumaan Niksu Isokorva
1993 Kertomuksia kaatopaikalta Kannu
1993–1998 Animaaniset Isokorva, Polkupyörä
1994 Olipa kerran keksijät sivu­äänet
1994–1996 Kotitallilla Polle
1994–2004 Tabaluga Shouhu (pöllö), Tyrion
1995–1997 Pikku karhun tarinoita sivu­äänet
1995 Vili Vilperi herra Varaani (jaksossa Vili hypnotisoi)
1996 Notre Damen kellonsoittaja Frollo
1997 Mowgli (1973) Akila
Olipa kerran löytöretket sivu­äänet
1997–1999 Nooan saari Otto, sivu­äänet
1997–2001 Disneyn Välitunti kertoja, rehtori Prickly, Gusin isä, sivu­äänet
1997–2001 Karhuherra Paddington sivu­äänet
1998–2000 Franklin herra Murmeli
1999 Remakat ritarit kuningas Otto, Sir Morris, lohikäärme, sivu­äänet
1999–2000 Sano Nyt sivuääniä
2000 Dinosaurus Kron
Apua! Olen kala Joe
2001 Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus joulupukki
2002 Aarreplaneetta John Silver
Lumihauvat Salama-Jack
Barbie: Tähkäpää kuningas Wilhelm / Hopea­seppä
2002–2003 Anniina Ballerina sivu­äänet
2003 Peter Pan
Karhuveljeni Koda vanha Denahi
2003–2004 Tomi Traktori kertoja
2004 Lehmäjengi Abner
Action Man: Robot Atak Red Wolf
2004–2005 Transformers: Energon Rodimus [jaksot 15-26]
2005 Kirikou ja viidakon eläimet
Harry Potter ja liekehtivä pikari Albus Dumbledore
2006–2007 Yu-Gi-Oh! GX Elemental Hero Avian, rehtori Foster, sivu­äänet
Hillitön hotelli Kalmio, sivu­äänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Albus Dumbledore
2008 Kärpäsenä kuuhun Buzz Aldrin
Kung Fu Panda mestari Oogway
Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five Oogway
2010 Toy Story 3 Virnu
Elias ja aarrejahti Majakka
2010–2012 Martin tarinatalli Sheriffi
2010 (1986) Laputa – linna taivaalla kenraali Mouro
2010 (1994) Pom poko Kincho Daimyojin VI
2011 Rango pormestari
Kung Fu Panda 2 mestari Oogway
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Aris Cratle
2012 (2006) Maameren tarinat Varpushaukka/Ged
2014 Lego Elokuva Vitruvius
Lentsikat 2: Pelastajat Onnikka
Big Hero 6 Robert Callaghan
2016 Kung Fu Panda 3 mestari Oogway
2018 Coco Berto-setä

Rauno AhonenMuokkaa

Rauno Ahonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Videopeli Rooli Lähteet
Looney Tunes Elmeri, Viiksi-Vallu, Tasmanian tuholainen, Pörhelö, Kelju K. Kojootti
1995 Tontut: Taavi-tontun huikeat seikkailut Mörö (Yleisradion dubbaus)
1997 Tontut: Tonttujen ikimuistoiset matkat Peikko Kreikassa
Tontut: Seikkailut lumessa
1993–1998,
2007
Animaaniset Brain
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Otto Octavius / Tohtori Mustekala
1994–1995 Aladdin
1996 Kaislikossa suhisee [10]
1997 Rakenna autoja Masa Mainion kanssa Masa Mainio
1997–1998,
2001–2002,
2006
Nokkapokka sivu­äänet
1997–1998 101 Dalmatialaista
1998 Rakenna veneitä Masa Mainion kanssa Masa Mainio
1998–1999 (1985–1986) Tontut Mörö, kertoja (jaksot 27-52)
Disneyn Tarzanin legenda sivu­äänet
1999–2002 Tweenies Max
2000 Stuart Little – pieni suuri hiiri [11]
Rakenna lentokoneita Masa Mainion kanssa Masa Mainio
Lelumaan Niksu
2000 Akun tehdas Mustakaapu
2000-2012 Puuha-Pete Panu ja Loisko, sivu­äänet
2001 Digimon Adventure Kentarumon, Apocalymon
Digimon Zero Two FC Tamachin valmentaja, Nuorempi Roachmon, Miyakon isä, Digitamamon, ShogunGekomon, Aquilamon, Stingmon
2001–2002 UBOS Loitsukirja Ylivelho Zarlag
2002 Rakenna taloja Masa Mainion kanssa Masa Mainio
Caprinon Ihmeelliset Seikkailut
2002–2007 Kim Possible tohtori Traagi [a]
2005 Harry Potter ja liekehtivä pikari Alastor Vauhkomieli
Wallace & Gromit: Kanin kirous sivu­äänet
2005–2008 Sketsiä! Jake, Pupsi
2006 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Skeleton
Hydronautit
Autot Kessu [12]
Ultimate Avengers Herr Kleiser, sivu­äänet
Ultimate Avengers 2 Herr Kleiser, tohtori Oiler, Odin, sivu­äänet
2007 Tallipihan bilehileet Ike [13]
2006–2009 Vaihdokit Dick Urho
2007–2015 Finias ja Ferb majuri Sähkeinen
Tintin seikkailut Rasta­popoulos
2007 Crash of the Titans Crunch Bandicoot, sivu­äänet
2008 Avatar Hakoda (3. kauden 1. jakso), sivu­äänet
Paavo Pesusieni Johtaja Rapu
Crash: Mind Over Mutant Crunch Bandicoot
Next Avengers: Heroes of Tomorrow Rautamies / Tony Stark
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Ahokas (Meadow), Ärhämä (Malefor)
2009–2015 Daltonit Joe Dalton
Pokémon Don George
Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka Terrakion
2009 Dinojuna Lauri, sivu­äänet
2010 Alfa ja Omega Muusi
2010–2012 Hero Factory Jimi Stringer, Scorpio
2011–2021 Lego Ninjago Sensei Wu (9. kausi), Dareth (uuden sarjan 1. kausi), Samukai, Wyplash, Pythor (Tarinoita spinjitzu-luostarista), Skales (uusi sarja), Unagami, Scott, vankilanjohtaja Noble (kaudet 2 ja 6 sekä uusi sarja), Poliisipäällikkö (kaudet 6-8, 10 ja uusi sarja), Khanjikhan, Killow (8. kauden jaksot 6-10, 9. kausi, uusi sarja ja Tarinoita spinjitzu-luostarista), Iron Baron (9. kauden jaksot 1–5), Heavy Metal, Chew Toy, Skullbreaker, Mohawk (8. kauden jaksot 6–10), Aspheera (uuden sarjan jaksot 1-8), Char (uuden sarjan jaksot 9-10 ja 12), Fred Finely, Vex (uuden sarjan jaksot 18 ja 23), Grimfax (uuden sarjan jaksot 23-30), Krag, Mekaanikko (uusi sarja), Postimies (uuden sarjan 2. kausi), kuningas Trimaar, Clutch Powers (uuden sarjan 3. kausi), sivu­äänet
2011 Smurffit Ärjysmurffi
Autot 2 Kessu
Skylanders: Spyro’s Adventure Rizzo, sivu­äänet
Thor: Tales of Asgard Volstagg, Geirmarr
2012 Skylanders: Giants Octavius, sivu­äänet
Pirates! muissa rooleissa
2012–2017 Ultimate Spider-Man J. Jonah Jameson, Hulk, Keräilijä, sivu­äänet
2013 Smurffit 2 Ärjysmurffi
2013–2014 Lucky Luke – Uudet seikkailut (2001) Joe Dalton
Lego Star Wars: Yodan aikakirjat Yoda
2013–2015 Hulk ja M.Ä.I.S.K.:n agentit Hulk, J. Jonah Jameson, sivu­äänet
2013–2016 Turbo FAST Rami Guaani
2013–2019 Avengers Assemble Hulk
2014 Skylanders: Trap Team Rizzo, Fling Kong, kapteeni Dreadbeard
2014–2018 Star Wars Rebels Amiraali Kassius Konstantine (1. kausi), AP-5, Azmorigan, Wolffe, Komentaja Jun Sato (2. kauden jaksosta 3 alkaen), sivuäänet
2015 Transformers: Prime Ultra Magnus
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Skylynx
Vikke Viikinki Sven, sivu­äänet
Paavo Pesusieni kuivalla maalla Johtaja Rapu
Skylanders: SuperChargers Clyde, James Prong
Halinallet Mutrunalle, Rohkeusteemanalle, Kovinsydännalle, Kuolemanalle, Sotkunalle, Lojaalisydän Koira, Temppusydän Krokotiili ja Jopasydän Haikara
Transformers: Rescue Bots Quint Quarry (3. kausi), Bunty (3. kausi), Schulte
Kammokatu Pormestari Otto Irve
Gamba – Sankarihiiren seikkailut Yoisho
Disney Infinity 3.0 Unkar Plutt
2016 Skylanders: Imaginators Dr. Krankcase
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Quarrie, Yeppau, Durpin
2017 Autot 3 Kessu
Skylanders Academy Eruptor (2. kausi)
Lego Batman Elokuva
My Little Pony: Elokuva Myrskykuningas
Lego Ninjago Elokuva Mies kioskilla
Tarzan & Jane
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Ocularix
2019– Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien nousu sivu­äänet
2019 Invader Zim: Enter the Florpus sivu­äänet
2020– Bakugan: Battle Planet Haos Gorthion, Goreene
2020 Paavo Pesusieni: Vapaalla jalalla Einari Rapu
2020 Star Wars: The Clone Wars: The Final Season Mace Windu
2020 Sackboy: Suuri seikkailu Vex
2021 Space Jam: Uusi legenda Elmeri, Viiksi-Vallu, Retu Kivinen, Jogi-karhu
2021 Spidey ja hänen mahtavat ystävänsä Bruce Banner / Hulk
2021 What If...? Bruce Banner / Hulk, sivu­äänet

Eero AhreMuokkaa

Eero Ahre on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja / Peli Rooli
1991–1998 Muumilaakson tarinoita Nipsu, Hosuli, urostiikeri, eläintarhan mies, Reippailija-hemuli, Vanginvartija, Aave, Lampun henki, Taiteilija Umbra, Kummitus, monia muita sivu­ääniä
1997 Muumit ja Taikurin hattu Nipsu
2001 Muumit ja Taikalamppu

Eija AhvoMuokkaa

Eija Ahvo on suomalainen näyttelijä, laulaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1991 Olipa kerran Amerikka (sarja) useita, tunnusmusiikin esittäjä
1992–1995 Kaukametsän pakolaiset (sarja) useita
1993–1995 Vili Vilperi useita (esim. Marsa, Koiranpentu ja Nanni), tunnusmusiikin esittäjä
1993-1995 Hugo Skylla-noita
1994 Olipa kerran keksijät useita, tunnusmusiikin esittäjä
1996 Olipa kerran löytöretket
Joulupukki ja noitarumpu Tara
Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä kertoja (jaksot 1–6), Siru Kirjavainen, Pirkko Possu, sivu­äänet
1997 Herkules Muusa-Calliope
2000 Dinosaurus Plio
2000 Aku Ankka: Universumin sankari Milla Magia
2001 Saiturin joulu
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Marina Del Ray
Mimmi Lehmä ja Varis (sarja) Mimmi Lehmä
2010 Kätkijät Hemmeli
2014 Prinsessa Kaguyan taru muori

Marianna Alanen eli KanaMuokkaa

Kana on suomalainen rap- ja poplaulaja ja juontaja.

Vuosi Sarja Rooli
2003–2007 Code Lyoko Aelita Schaeffer
2004 Kauhulan koulu

Outi AlanenMuokkaa

Outi Alanen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1984 Sherlock Koira sivu­äänet
1989 Kolme muskettikoiraa Julia, Julian tytär, Milady, Prinsessa Dalma
1991-2004 Ipanat Annukka
1992 (1950) Tuhkimo Anastasia Tremaine
1993 Seitsemän pientä hiirtä Sami Hiiri, Emmi Hiiri, Lissu Hiiri
1994 Kippurahännän kertomuksia Delphine
1995–1997 Pikku karhun tarinoita Emilia, kana
1996 Matka kapteeni Nemon kanssa sivu­äänet
1998–2004 Teletapit Pai
1998 Lelumaan Niksu Niksu
Ipanat -elokuva Annukka
1999 Nalle Puh – yhtä juhlaa Kessi
2000 Kananlento Mäkki
Korallifisut Koralli
Pokémon 2: Yhden voimalla Melody
2001 Muumit ja Taikatalvi Pikku Myy
Muumit ja Taikalamppu Pikku Myy
Nalle Puhin sydämellisiä tarinoita Kessi
Nalle Puh – yhtä juhlaa
Saiturin joulu
Eki eläinlääkäri Jutta Taavila
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Anastasia
2002 Pokémon: The Johto Journeys Misty (jaksot 117–124)
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Tipi
2004 Himpulat Pom
2005–2006 Muumien malliin Pikku Myy
2007–2008 Muumien maailma Pikku Myy, Hemulin täti, sivu­äänet
2007 Tuhkimo III – Taikansa kutakin Anastasia
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus Pikku Myy
Space Chimps Kilowatt
2009 Pirpanat Nuppu
2011 Artturi Joulu – Joulupukin poika Bryony Shelfley
2012 Pound Puppies Strudel
2021 Space Jam: Uusi legenda Tipi

Arttu Ala-JokimäkiMuokkaa

Arttu Ala-Jokimäki on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
2000 Smurffit (animaatiosarja) Välkky (1. tuotantokausi)
2004 Tomi Traktori Reetu (2. kausi)
2004 Transformers: Energon Kicker Jones
2005 Transformers: Cybertron Coby Hansen (jaksot 40-52), Red Alert (jaksot 40-51)
2005–2006 Duel Masters (anime) Jake
2006–2008 Bratz (televisiosarja) Cameron
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Syrus Trusdale
2007–2008 Bakugan Battle Brawlers Daniel "Dan" Kuso
2007–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Donatello (kaudet 3-7), Pimeä-Don
2007–2009 Transformers: Animated Bumblebee
2007 TMNT Donatello
2007 Ratchet & Clank: Tools of Destruction Ratchet
2008 Ratchet & Clank: Quest for Booty
2009–2012 Huntik Lok Lambert
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Ratchet
2013 Ratchet & Clank: Nexus
2015 Joulupukkia pelastamassa Perttu
2016 Ratchet & Clank Ratchet
2016 Ratchet & Clank (PS4)
2018 Voltron – Universumin soturi Keith (jaksossa Kirkas-päivä)
2021 Ratchet & Clank: Rift Apart Ratchet

Mika Ala-PanulaMuokkaa

Mika Ala-Panula on suomalainen imitaattori ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2001–2008 Itse valtiaat useita
2001 Itse valtiaat pilotti
2001 Kuin kissat ja koirat Herra Tinkles
Barbie Pähkinänsärkijä-baletissa Hiirikuningas
2002–2007 Kim Possible Slim Possible, Shakaali, sivu­äänet
2003–2006 Lilo & Stitch (televisiosarja) Reuben/625, sivu­äänet
2003 Bionicle: Valon Naamio Toa Tahu
2004 Hain tarina Hullu-Joe
Pokémon 4Ever Meowth
2005 Robots Madame Gasket
Pokémon Heroes Meowth
2005 Kim Possible: Päättäjäispainajainen sivu­äänet
2006 Asterix ja viikingit Pilaf
Autot Jay Limo
Huisi Hai
Keisarin salaisuus useita
Leroy & Stitch Reuben/625
2007 The Simpsons Movie Joe Quimby, Sideshow Mel
2007 Harri ja Dinot Turkka
2008– Madagascarin pingviinit (televisiosarja) Kippari
2008 Horton muissa rooleissa
2008 Paavo Pesusieni Aatu Ahven (kausi 6 jakso Ravunsakset)
2009 Niko – Lentäjän poika Oinas, susi ja poro
2010 Jogi-karhu metsänvartija Smith
2012 Madagascar 3 kippari
Niko 2 – Lentäjäveljekset Oinas ja kotka
2017 Tohtori Sykerö Rotta (vuoden 2017 dubbaus)

Seera AlexanderMuokkaa

Seera Alexander on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2009 Prinsessa ja sammakko Charlotte (nuori)
2010 Toy Story 3 sivu­äänet
Kaksin karkuteillä Tähkäpää (nuori)
Elian ja aarrejahti Minisukeltaja 043
2011 Happy Feet 2 Erik
2012 Urhea Merida (lapsi)
2012– My Little Pony: Ystävyyden taikaa sivu­äänet
Sofia ensimmäinen Anne
2013 Prinsessa Kaguyan taru nuori Kaguya
Frozen – huurteinen seikkailu Elsa (8-vuotias)
2014 Marnie – tyttö ikkunassa Sayaka
2015 Annie Tessie Dutchess
Inside Out – mielen sopukoissa Riley
2016 Kunnon dinosaurus Lippe (nuorena)
2016– Leijonakaarti Jasiri
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki sivu­äänet
Soppalinnan salaseura Mari
Angry Birds -elokuva sivu­äänet
Iso kiltti jätti Sohvi
Doria etsimässä sivu­äänet
Avalorin Elena Elena
Pete ja lohikäärme Elliott sivu­äänet
2017 Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö
Olafin jouluinen seikkailu Elsa (nuori)

Arman AlizadMuokkaa

Arman Alizad on iranilaissyntyinen suomalainen vaatturi, toimittaja, tuottaja ja juontaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2017 Lego Ninjago Elokuva Kenraali Omar

Pia AnderssonMuokkaa

Pia Andersson on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2015-2016 Glitter Force Lily

Pekka AutiovuoriMuokkaa

Pekka Autiovuori on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
? (1976) Asterix valloittaa Rooman Asterix
1975 Pilvikallion vauhtikisat televisioreportteri
1981 Pekka Töpöhäntä Monni
Topi ja Tessu Nakkeli
1982 Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) Lystikäs
1983 Mikki Hiiren jouluaatto Mikki Hiiri
1983 Looney Tunes Repe Sorsa, Sylvesteri, Elmeri, sivu­äänet
Pieni merenneito meri­hevonen
Pieni merenneito
1984 Kaunotar ja Kulkuri (1955) sivuääniä
1985 Pekka Töpöhäntä Amerikassa Monni
1987–1990 Ankronikka Roope Ankka
1988 Nalle Puhin uudet seikkailut Tane Tärppä
1988–1993 Kreivi Duckula sivu­äänet
1989 Muskettikoirien paluu d’Artagnan
1989–1991 Alfred J. Kwak Korppi, Tarkastaja Sherlock, Iiriksen ja Tomin isä, Hannu Harakka (2. tuotantokausi), Professori Tsjang
1989 Pieni merenneito meri­hevonen
1990 Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät Roope Ankka
1991 Olipa kerran Amerikka useita
1992 Pieni merenneito meri­hevonen
1994 Olipa kerran keksijät useita
Kippurahännän kertomuksia Delphinen ja Marineten isä
1995 Toy Story – leluelämää herra Peruna­pää
Pete Pilotti & Pontiac: Seikkailu Lapponiassa kertoja / Pontiac / Velho Jeppe / Arska Ahma
1996 Pete Pilotti & Pontiac - Vaaleanpunaiset tiikerit Pontiac / Musta Majava
1997 (1973) Mowgli Tabaqui
1997 Olipa kerran löytöretket useita
1997–2001 Karhuherra Paddington herra Curry
1998 Mulan Chi-Fu
1999 Toy Story 2 herra Perunapää
2000 Hessu Hopo – rampin rämäpää sivu­äänet
2002 Kissojen valtakunta Natori
2005 Mulan 2 Chi-Fu
2006 Aivan villit Late
Virran viemää Le Koip
2008 Kung Fu Panda herra Ping
2010 Liisa Ihmemaassa Rusakko
Toy Story 3 herra Perunapää
Sammyn suuri seikkailu Fluffy
2011 Gnomeo & Julia herra Capulet
Kung Fu Panda 2 herra Ping
2012 Pirates! sivu­äänet
2013 Ankronikka Roope Ankka
2014 Prinsessa Kaguyan taru Inbe no Akita
2016 Kung Fu Panda 3 herra Ping (Pon kasvatti-isä)
Star Wars Rebels Palpatine
2017– DuckTales Roope Ankka
2017 Itse ilkimys 3 Fritz
2018 Coco Kirjurimies
Risto Reipas ja Nalle Puh Kani
2019 Star Wars Kids - Galaxy of Adventures (nettisarja) Palpatine
Toy Story 4 herra Perunapää
2021 Star Wars: The Bad Batch Palpatine

BMuokkaa

Tidjân BaMuokkaa

Tidjân Ba on suomalais-senegalilainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2004 Hain tarina Bernie
2011 Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus šeikki Omar ben Salaad

Kirill ”Kirka” BabitzinMuokkaa

Kirka on suomalainen laulaja.

Vuosi Elokuva Rooli
1991 Rokkikukko Trubaduuri

Antony BentleyMuokkaa

Antony Bentley on suomalainen muusikko ja mediatyöntekijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1992 (1953) Peter Pan Jukka
1993 Miekka kivessä (1963) Arttu
Viidakkokirja (1967) Mowgli
1994 Riku kirjamaassa Richard Tyler
1995 Hopon poppoo Max Hopo

Tiina BergströmMuokkaa

Tiina Bergström on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut (sarja) Kengu
1990–1991 Pilipalipilotit (sarja) Rebekka Kankimäki
1997 (1977) Nalle Puh (vuoden 1977 elokuva) Kengu
1999–2000 Digimon Adventure (sarja) Sora Takenouchi, Plotmon/Tailmon/Angewomon, Koromon, sivu­äänet
2000 Tiikerin oma elokuva Kengu
2000–2001 Digimon Zero Two (sarja) Tailmon/Angewomon/Nefertimon, Sora Takenouchi, Jun Motomiya, Archnemon, sivu­äänet
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda (sarja) Eleanor, sivu­äänet
2002 Tarzan & Jane Eleanor
Nalle Puhin joulu Kengu
2003 Nasun suuri elokuva
2004 Nalle Puh: Kevät ja Ruu
2005 Nalle Puh ja Möhköfantti
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh (sarja)
2007–2009 Dinosaur King (sarja) Helga
2009 (1979) Pörri Orava (sarja) (uusi dubbaus) Nuppu, Pörrin ”äiti”, sivu­äänet
2011 Nalle Puhin elokuva Kengu
2014 Paddington

Michel BudskoMuokkaa

Michel Budsko on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1991–1994 Muumilaakson tarinoita Nuuskamuikkunen, Juksu (ruotsinkielinen dubbaus)
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Nuuskamuikkunen (ruotsinkielinen dubbaus)
2005–2006 Muumien malliin (ruotsinkielinen dubbaus)

Hannu-Pekka BjörkmanMuokkaa

Hannu-Pekka Björkman on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Niko – lentäjän poika Julius
2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika Buck
2010 Näin koulutat lohikäärmeesi Raivo Röyhtäys
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Raivo Röyhtäys
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Buck
2019 Näin koulutat lohikäärmeesi 3 Raivo Röyhtäys

Riitta BjörnMuokkaa

Riitta Björn on suomalainen näyttelijätär.

Vuosi Elokuva Rooli
1986 Basil Hiiri – Mestarietsivä Liuhu-lepakko
1987 Fievel matkalla Amerikkaan Tikki-torakka

Karolina BlomMuokkaa

Karolina Blom on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
2002–2003 Duel Masters (anime) Mai Kirifuda (1. kausi), Tsuyoshi Saroyama, sivu­äänet
2003–2006 Pokémon Jessie (kaudet 5-6, 7. kauden jaksot 57–92), hoitaja Joy (kausi 6, muut jaksot paitsi jakso 2), Roxanne, Tracey Sketchit, sivu­äänet
2004 Beyblade (anime) Kenny, Judy Tate
2004–2006 Transformers: Energon Alexis Thi Dang
Sherlock Jakki Kurki (Kuka maalasi Strutsin?), rouva Panda, Kirahvi, Kengurun poika
2011 Franklin ja ystävät Franklin
2013 Ankronikka Milla Magia
2014 Petteri Kaniini
2014 Space Dogs 2
2017 Muumilaakson tarinoita (vuoden 2017 uusi dubbaus) Pikku Myy, Nana (jaksossa 38), sivu­äänet
2019 Lohikäärmeet: Pelastuspartio Roihu (sivu­ääni jaksossa "Hillitöntä hupia")
2020 Lohikäärmeet: Pelastuspartio: Sointusiiven salaisuudet Roihu

Markus BlomMuokkaa

Markus Blom on suomalainen laulaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
2002–2003 Duel Masters Shobu Kirifuda
2003–2019? Winx-klubi Brandon
2004 Action Man: Robot Atak Flynt
2004–2006 Transformers: Energon Ironhide, Rad White
Pokémon Drew, herra Sukizo Timmy Grimm, sivu­äänet
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Jaden Yuki
2007–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Leonardo (kaudet 3-7), Hamato Yoshi (4. kaudella), Pimeä-Leo, sivu­äänet
2007 TMNT Leonardo
The Invincible Iron Man James "Rohdey" Rhodes
2008–? Eläköön Pinata Paulie Pretztail
2009–? Dinojuna sivu­äänet
2009–2010 Beyblade: Metal Masters Ryo Hagane, Zeo Abyss, Dashan Wang, Aleksei, Demure, Julian Konzern
2010 Monster High Jackson Jekyll / Holt Hyde (2. kausi)
2011 Ratchet & Clank: All 4 One Ratchet
Rango sivu­äänet
PlayStation Move Heroes Ratchet
Kung Fu Panda: Mestareiden salaisuudet nuori Salamasarvikuono
Sherlock Jakki Virtahepo, Leijona, Töyhtöpingviini, Dromedaari, Krokotiili, Papukaija, Pyhä Lehmä
2011–2012 Beyblade: Metal Fury Ryo Hagane, Zeo Abyss, Chris, Dashan Wang, Aleksei, Demure, Julian Konzern
2012 Ratchet & Clank: QForce Ratchet
BeyWheelz Ryan Gladstone
2013–2014 Glitter Force Doki Doki Mercenare-kuningas, Nicholas, sivu­äänet
2013 Ankronikka Maukka Munankuori, Bubba
Sly Cooper: Thieves in Time Rioichi Cooper
Skylanders: Swap Force Hoot Loop, paroni von Shellshock, sivu­äänet
2014 Skylanders: Trap Team Verl
2015 Skylanders: SuperChargers Fiesta, paroni von Shellshock, Moneybone, Blubberbeard
Kadonneen arkin metsästäjät Jähmy
2016–2018 Voltron – Universumin soturi komentaja Sendak (kaudet 1 ja 6 ja 7. kauden jaksot 8–9), Throk, Hepta (7. kauden jakso 8), Gyrgan (3. kausi), sivu­äänet
2017 Autot 3 Cal Weathers
The Boss Baby Eugene
2017–2021 DuckTales Heimo Huima, Koljatti, sivu­äänet
2019 Frozen II Luutnantti Matias
2020– LEGO Ninjago Jay (uuden sarjan kaudet 2-3), Häkkilintu (uuden sarjan 2. kausi), sivu­äänet

Irina BjörklundMuokkaa

Irina Björklund on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Peli Rooli Lähteet
1999 Rautajätti[14] Annie Hughes
2004 Hain tarina Angie
2006 SOCOM U.S. Navy SEALs: Fireteam Bravo 2 (peli)
2008 Endwar (peli)
2014 Muumit Rivieralla Audrey Glamour

Markus BäckmanMuokkaa

Markus Bäckman on suomalainen muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
? (1968) Asterix ja Kleopatra Obelix
1999-2000 Akun tehdas kertoja
1990–1991 Matka maapallon ympäri Kapteeni Nemo, Hanson, Gargoyle, Jeanin setä, sivu­äänet
1991 Rokkikukko Muissa rooleissa
1993 Kärsi ja kuoli Helsingissä Näyttelijä
1994 Aladdin ja varkaiden kuningas Rosvo
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Alistair Smythe, Rhino, Silvio Manfredi / Silvermane, Paroni Mordo, Tri. Herbert Landon, sivu­äänet
1996–1997 Nokkapokka Kent Powers
1996 Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina Sika, Rutus
1997 Peppi Pitkätossu
Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu Forte
1998 (1964) Maija Poppanen Naakka / Seniori
1987- Palomies Sami kertoja
1998 Egyptin prinssi Jetro
Mulan Kenraali Li
Petteri Punakuono Joulupukki
Pocahontas II - matka uuteen maailmaan John Rolfe
1999 Bartok Suurenmoinen Sotshi
Kuningas ja Anna Siamin kuningas
Simsala Grimm kertoja, useita
2000 The Grinch huumestari
Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa Keisari Zurg
Nalle Puhin uudet seikkailut (2000-luvun dubbaus) Ihaa
Aku Ankka: Universumin sankari Merlock
1999–2000 Digimon Adventure kertoja, Vandemon/VenomVamdemon, Piamon, Orgamon, Whalemon, Sukamon, Treemon, WickedMonzaemon, Masami Izumi, sivu­äänet
2000–2001 Digimon Zero Two kertoja, Holsmon/Shurimon, Chikara Hida, Kenin isä, Devimon, Kimeramon, Yukio Oikawa, sivu­äänet
2001–2002 Digimon Tamers Leomon, Janyu "Tao" Wong, IceDevimon, Babel, Japanin kabinettipäällikkö, Zhuqiaomon, Ebonwumon (toinen päistä), Baihumon, Mihiramon, Sandiramon, Vajramon, Indramon, Caturamon, Hirofumi Shioda, Ryon isä, sivu­äänet
2002 Spirit - villi ja vapaa Murphy
2002 Lilo & Stitch Kapteeni Gantu
2002 Stitch! Avaruuskoe 626
2003–2005 Lilo & Stitch
2003 Nemoa etsimässä Kupla
101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa
2004 Lehmäjengi Alameda Slim
Ihmeperhe Bomb Voyage, rehtori
Bionicle 2: Metru Nuin Taru Toa/Turaga Lhikan
Myrskylinnut kertoja, Mullion
2005 Nalle Puh ja Möhköfantti Ihaa
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween Ihaa
Bionicle 3: Varjojen Verkko Sidorak
Valiant Underlingk
Jali ja suklaatehdas Umppa-Lumppa-kertoja, Vilpuri Vonkka
2006 Autot Puna
Bambi 2 metsän ruhtinas
Asterix ja viikingit Obelix
Scooby-Doo: Merirosvoja, ohoi! kapteeni Skunkbeard/Biff Wellington
2007 Leroy & Stitch Gantu
Dinosaur King Zander (jaksot 27-49)
2007–2008 Animalia Hermanni, Louhkis, Santeri, Herry
2009 Pentujengi ja joulupentu Joulupukki
Hulk vs. Loki, Odin
2010 (1994) Pom poko Seizaemon
2010 Alfa ja Omega
2010– Hero Factory kertoja, Preston Stormer
2011 Pikku kummitus Lapanen ja setä Riukuliini setä Riukuliini
Savannijengi Sokrates
Kung Fu Panda 2 mestari Härkä
Kung Fu Panda: Mestareiden salaisuudet nuori Härkä
Thor: Tales of Asgard Algrim
Nalle Puhin elokuva Ihaa
Sherlock Jakki mestari Totuuden Torvi, tohtori Nokka, Gorilla, Boa, Hylje, Kameleontti, Marabu
2011–2018 Lego Ninjago Lordi/Sensei Garmadon (pilottijaksot ja kaudet 1–5), Skalidor (1. kausi), postimies (1. kauden jaksot 2 ja 7), tohtori Julien (1. kausi), Lou (kaudet 1–2), otsikot (pilottijaksot), Arcturus, Eyezor, Ninjagon keisari, Killow (8. kauden jaksot 1-5), Mohawk (8. kauden jaksot 1–5), sivu­äänet
2012 Pirates! Piraattikunkku
Transformers: Prime Unicron
Skylanders: Giants Terrafin, sivu­äänet
2013–2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Discord (kausi 3-9), Big Macintosh, sivu­äänet
2008–2012 Stitch! Gantu, konstaapeli Suzuki, herra Matsuda, sivu­äänet
2011–2014,
2015–
Pokémon kertoja (18. kaudesta alkaen), Pokédex, Alder, Porter, Don George (16. kausi), Meyer, professori Oak (20. kausi), sivu­äänet
2012 Viisi legendaa Pohjola (Joulupukki )
2012–2016 Transformers: Rescue Bots Charlie Burns
2013 The Adventures of Super Mario Bros. 3 Kuningas Koopa
Sly Cooper: Thieves in Time El Jefe, sivuääniä
Skylanders: Swap Force Terrafin, Grilla Drilla, sivu­äänet
Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka Cobalion
Lego Marvel -supersankarit: Maksimiteho Hulk, Wolverine, Stan
2013–2014 Legends of Chima Rogon, sivu­äänet
2013–2016 Turbo FAST Gigundus, Vaalea Varjo (jaksot 4a ja 4b), sivu­äänet
2013–2018 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Mestari Tikku, sivu­äänet
2014 Rio 2 Iso pomo
Skylanders: Trap Team Wallop, Buzz, Brock, Gulper, Broccoli Guy
Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää Punainen Genesect
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Caravellix
2015 Vikke Viikinki Halvar
Paavo Pesusieni kuivalla maalla Plankton
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Ultra Magnus, Unicron
Hei, Taavi kertoja
Skylanders: SuperChargers Shark Shooter Terrafin, Buzz, Fender, Synkkyys
Star Wars Rebels Darth Vader, komentaja Jun Sato (2. kauden jaksot 1–2), sivu­äänet
Joulupukkia pelastamassa Pukki
Vihdoin kotona Kapteeni Smek
2015– Merten syvyyksissä Nereus, Kenji (Netflixin dubbaus), kapteeni Nuijapää, sivu­äänet
2016 (2015) Pokémon-elokuva: Hoopa ja legendojen kamppailu kertoja
2016 Haikarat Jehu
Ratchet & Clank PS4 Dallas Wannamaker, sivu­äänet
Skylanders: Imaginators Tri-Tip, Buzz
Doria etsimässä Kupla
Kulipari – sammakkoarmeija Jir, Killara, Ponto, sivu­äänet
2016–2017 Lego Nexo Knights kuningas Halbert, kenraali Magmar
2016–2018 Voltron – Universumin soturi keisari Zarkon, Prorok, Sendak (5. kausi), komentaja Iverson (1. kausi ja 7. kauden jaksot 7–9), Branko (2. kausi), luutnantti Ozar (4. kausi), sivu­äänet
2016-2018 Peikkojahti: Tarinoita Arkadiasta
2017 Muumilaakson tarinoita Mörkö, Taikuri, Posteljooni, Eläintarhan johtaja, Kalastaja, Lampun henki, Voimamies, Perinnönjakaaja, Demoni, Kullanetsijä, Taiteilija Umbra, Itsevaltias, Poliisiylitarkastaja, Hömelö, sivuhahmoja (vuoden 2017 dubbaus)
Autot 3 Puna
Pokémon-elokuva: Valitsen sinut! kertoja, Professori Oak, Bonji
My Little Pony: Elokuva Big Mac, Boyle
2018 (2016) Pokémon-elokuva: Volcanion ja mekaaninen ihme kertoja, Nikola
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh Ihaa
Kulipari – Unikulkija Jir, Killara, Ponto
Spyro Reignited Trilogy lohikäärmeet, munkit, kilpikonnat, löllykät, Pilvitemppeleiden velhot, esiintyjät, Tiki-patsaat, jääkarhut, Kahjo-Ed, egyptiläiskoirat
Suuri maailma! Suuret seikkailut! Beau
2019 (2018) Pokémon-elokuva: Voimalla jokaisen kertoja
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Obelix, Caravellix
Star Wars Kids - Galaxy of Adventures (nettisarja) Darth Vader, sivu­äänet
Aladdin mieskuoro
Vili Vilperi -elokuva Vombo
Leijonakuningas Mufasa
Toy Story 4 Melephant Brooks
Lohikäärmeprinssi Sol Regem
Barbapapa Barbapapa (vuoden 2019 dubbaus)
2020 Paavo Pesusieni: Vapaalla jalalla Plankton
My Little Pony: Pony Life Discord
Lego Star Wars Holiday Special Darth Vader
2021 Peikkojahti: Titaanien nousu Blinky
What If...? Korath, Timothy ”Dum Dum” Dugan, Corvus Glaive, Thaddeus Ross, Volstagg, sivu­äänet
2021– He-Man Cringer/Taistelutiikeri

CMuokkaa

Elli CastrénMuokkaa

Elli Castrén on suomalainen näyttelijätär.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri sivu­äänet
1987–1990 Ankronikka Tupu, Hupu ja Lupu
1988–1989 Poliisiopisto (animaatiosarja) Larverne Hooks
1988–1993 Kreivi Duckula sivu­äänet
1990 Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät Tupu, Hupu ja Lupu

Abdeslam ChellafMuokkaa

Langry on marokkolainen sirkustaiteilija.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1994 Leijonakuningas Rafiki
1995–1999 Timon ja Pumba
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata

Ilona ChevakovaMuokkaa

Ilona Chevakova on suomalais-venäläinen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2016–2017 Winxien maailma

DMuokkaa

Wanda DubielMuokkaa

Wanda Dubiel on suomalainen näyttelijätär.[15]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2018 Ihmeperhe 2 suur­lähettiläs
Petteri Kaniini johtaja
Radalla voice-over

EMuokkaa

Samuli EdelmannMuokkaa

Samuli Edelmann on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1991–1992 Muumilaakson tarinoita (sarja) Niisku (jaksot 1-50), yksi kuumien lähteiden etsijöistä (jakso 46)
2001 Shrek Shrek
2004 Shrek 2
2005 Riemukupla: Tankki täynnä Trip Murphy
2007 Shrek kolmas Shrek
2010 Shrek ja ikuinen onni

Riko EklundhMuokkaa

Riko Eklundh on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
1991–1994 Muumilaakson tarinoita (televisiosarja, ruotsinkielinen versio) Nipsu
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen versio)
2000 Nalle Puhin uudet seikkailut (sarja, 2000-luvun dubbaus) Nasu
Tiikerin oma elokuva
2003 Nasun suuri elokuva
2004 Nalle Puh: Kevät ja Ruu
2005 Nalle Puh ja Möhköfantti
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh (televisiosarja)
2011 Nalle Puhin elokuva
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh

ElastinenMuokkaa

Elastinen on suomalainen hip hop -artisti ja musiikkituottaja.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2004 Hain tarina Ernie
2006 Arthur ja minimoit Max
2009 Arthur ja Maltazard
2011 Rio Nico
2013 Smurffit 2 Pontus
2014 Rio 2 Nico

Eeva ElorantaMuokkaa

Eeva Eloranta on suomalainen näyttelijä ja käsikirjoittaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
Fragglit Moki
1987–1990 Ankronikka Kultu Kimallus
1989–1990 Tikun ja Takun pelastuspartio Äitisuula
1991 Asterix ja suuri taistelu Senilixin vaimo, muut naisäänet
1992 (1950) Tuhkimo kertoja
1995 Pikku pingviini
Lumikki ja seitsemän kääpiötä
2004 Shrek 2 kuningatar Lillian
2007 Shrek kolmas
2010 Shrek ja ikuinen onni

Kristiina ElsteläMuokkaa

Kristiina Elstelä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1996 Notre Damen kellonsoittaja Laverne
2002 Notre Damen kellonsoittaja II
2005 Jali ja suklaatehdas Isoäiti Elviira
2006 Autot Mini
2009 Arthur ja Maltazard Daisy
2011 Autot 2 Mini

FMuokkaa

Diandra FloresMuokkaa

Diandra on suomalainen laulaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Steffie
2017 Smurffit: Kadonnut kylä Smurffiina
2017 Muumien taikatalvi Pikku Myy

Peter FranzénMuokkaa

Peter Franzén on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 Pocahontas Kocoum
1999 Tarzan aikuinen Tarzan
Villit Marjaset
2004 Hain tarina Oscar

GMuokkaa

Jon-Jon GeitelMuokkaa

Jon-Jon Geitel on suomalainen näyttelijä, ääninäyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
1997–2001 Disneyn Välitunti TJ
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma TJ
2001–2002 Sagwa Jet-Jet
2001 Harry Potter ja viisasten kivi Draco Malfoy, Lee Jordan
2002 Harry Potter ja salaisuuksien kammio
2003 Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus Petteri Punakuono
Bambi Rumpali aikuisena
Kikoriki Sipe
Code Lyoko Odd Della Robbia, tunnusmusiikki [16]
Bratz Dylan [16]
W.I.T.C.H. Caleb
Winx-klubi Helia
Iron Man - Armored Adventures Tony Stark
2004 Ihmeperhe Tony
2005 Santapeikko
Robots [17]
Harry Potter ja liekehtivä pikari Ron Weasley
2005–2007 Kim Possible Josh Mankey, Fukushima, Ned, Kimmo, Felix
2005–2008 Jake Long – amerikkalainen lohikäärme Jake Long
2006 Autot Boosti
Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Ruma ankanpoikanen
Aivan villit Juki
Kasperin kauhukoulu [18]
Prätkähiiret Vinski (jaksot 1-12)
Lazy Town Stigu
2007 Battle B-Daman Li
Alvin ja pikkuoravat Alvin
High School Musical 2 Troy Bolton (suomenkielinen ääni)
Harry Potter ja Feeniksin kilta Ron Weasley, Draco Malfoy, Gregory Goyle, Lee Jordan
2007–2008 Hannah Montana Jake
Zackin ja Codyn viiden tähden elämää sivu­äänet
2008 Helinä-keiju Terence
Ricky Sprocket Ricky Sprocket
2008–2009 Edgar ja Ellen
2009 Alvin ja pikkuoravat 2 Alvin
Helinä-keiju ja kadonnut aarre Terence
2010–2014 Hero Factory Mark Surge
2011 Savannijengi Toto
Barbie: Täydellinen Joulu Brian
Maaginen kristalli Smoo
Kukkulan tyttö, sataman poika Mizunuma
Hop Vili
Alvin ja pikkuoravat 3 Alvin
Smurffit Tohelo
Red Caps
2012 Viisi legendaa Pakkasukko
2012–2018 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Leonardo
2013 Croodit Kundi
Smurffit 2 Tohelo
Tarzan Tarzan
The Adventures of Super Mario Bros. 3 Luigi, Suurisuu Koopa Jr.
2016 Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Alvin
Haikarat Betasusi
Sing Johnny
Pokémon-sarja: XYZ Steven Stone (jaksot 39-42)
2017 Muumilaakson tarinoita Niisku, Fredrikson, Anton, Launo, Kenraali Antonius, Billy The Kid, Vertti, sivu­äänet (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
Lego Ninjago Cyrus Borg (7. kausi)
2018 Ihmeperhe 2 Toni Rytivuo
Kulipari – Unikulkija Gee, sivu­äänet
2019 Aladdin Aladdin
Playmobil elokuva Del
Invader Zim: Enter the Florpus Zim
2020 Lego Star Wars Holiday Special Poe Dameron
Scoob! Dynomutt
Ulos Manuel
2020 Apina­kuninkaan uudet seikkailut apina­kuningas
2021 Star Wars: Visions Ronin, Rosvo #3 (”Kaksintaistelu”), Senshuu (”Akakiri”)

Juhan af GrannMuokkaa

Juhan af Grann on suomalainen ohjaaja ja tuottaja.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2009 Arthur ja Maltazard Di Vinci

Kris GummerusMuokkaa

Kris Gummerus on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2014 Muumit Rivieralla Muumipeikko (suomeksi ja ruotsiksi)
2020 Muumi­laakso Herra Virkkunen (ruotsiksi)

HMuokkaa

Tommi HaapaniemiMuokkaa

Tommi Haapaniemi on suomalainen tanssitaiteilija ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
? (1968) Asterix ja Kleopatra Numerobis, sivu­äänet
2000–luku Smurffit (animaatiosarja) sivu­äänet
2000-2005 Ankan Tahtiin Aldo
2001–2002 Lucky Luke – Uudet seikkailut Jolly Jumper, sivu­äänet
2003–2007 Code Lyoko Jim Moralés, sivu­äänet
2005 Hain tarina Lenny
Harry Potter ja liekehtivä pikari Cedric Diggory
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers sivu­äänet
2005–2007 Jake Long – amerikkalainen lohikäärme sivu­äänet
2006–2009 Eläköön Pinata Franklin Fizzlybear, sivu­äänet
2007–2008 Pokémon: Advanced Battle Morrison, herra Sukizo, professori Birch, Lance, Giovanni, Butch, sivu­äänet
2007–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Miyamoto Usagi (kaudet 3-7), Jammerhead, Kolmoisuhka (keltainen pää), Silppuri (kauden 4. jakso 8), Hopeavahti (kausi 6), Joku (kaudet 3 ja 6), herra Tiukka, Ylivertainen Ninja (3. kaudella), Gyoji (kausi 3), Kolmen Neuvoston Utromit (kausi 3), Tuulimystikko, sivu­äänet
2007–2008 Dinosaur King sivu­äänet
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Tikka
2009–2012 Superpahisten liiga Voltar, Bolkar, Punakka
2010 Alfa ja Omega Silli
2011–2015 Monster High Hoodude Voodoo (3. kaudesta alkaen), Bram Devein, herra Ilma (jakso ”Neronleimaus”)
2011 Happy Feet 2 Rinaldo
Savannijengi sivu­äänet
2011– Lego Ninjago (animaatiosarja) Pythor, Overlord, Acidicus (4. kausi), Gene, herra Kalpea/Invizable, Kapau/Kapau'rai, sivu­äänet
2012–2016 Transformers: Rescue Bots Blades, tohtori Morocco (kaudet 1-2)
2012 Skylanders: Giants Hugo
2012–2013 Glitter Force Pop, sivu­äänet
Possu ja kärpänen Herra Tylynen, Jarkko, sivu­äänet
2012 BeyWheelz Glen
2013–2014 Glitter Force Doki Doki sivu­äänet
2013 Vikke Viikinki Gorm, Pox, sivu­äänet
Sly Cooper: Thieves in Time Cyrille Le Paradox
2013–2014 Legends of Chima Gorzan, Skinnet, Reegull, Lundor, sivu­äänet
2015 Skylanders: SuperChargers Hugo
2016 Skylanders: Imaginators Hugo
Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Leipurimestari Jänöliini
2016–2018 Skylanders Academy Hugo (2. kausi), Pepper Jack (2. kausi), Wind-Up (2. kausi)

Ville HaapasaloMuokkaa

Ville Haapasalo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2010 (1988) Naapurini Totoro Tatsuo Kusakabe
2010 Itse ilkimys Gru
2013 Itse ilkimys 2 Gru
2015 Kätyrit nuori Gru
2017 Itse ilkimys 3 Gru, Dru
2019– Muumilaakso Muumipappa

Minna HaapkyläMuokkaa

Minna Haapkylä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2000 Dinosaurus Neera
2006 (1988) Naapurini Totoro Yasuo Kusakabe

Lari HalmeMuokkaa

Lari Halme on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2009 G-Force – miniagentit Darwin
2010 Poutapilviä ja lihapullakuuroja Flint Lockwood
2013 Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2
2014 Bamse ja rosvokaupunki susi
2017 Coco Papá
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Spämmi
Leijonakuningas Zazu

Kristiina HalttuMuokkaa

Kristiina Halttu on suomalainen näyttelijä.[19]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1998 Ötökän elämää Rosie
2002 Katto-Kassinen äiti
Aarreplaneetta Sarah Hawkins
2003 Nemoa etsimässä Koralli
2004 Salamaseepralähde? Klaara Äärimaa
Shrek 2 hyvä haltijatar
2006 Bambi 2 Mena
2008 Beverly Hillsin hienostohauva suomenkielinen ääni
2019– Muumilaakso Rouva Vilijonkka
2020 Muumipeikko ja pyrstötähti Muumimamma (vuoden 2020 uusi dubbaus)

Elli HalooMuokkaa

Elli Haloo on suomalainen laulaja ja basisti.

Vuosi Elokuva Rooli
2009 Planeetta 51 Neera

Petri HanttuMuokkaa

Petri Hanttu on suomalainen näyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1997 Space Jam Putte Possu, Monstar Void
1998 Ipanat Topi, Frank
2000 Titan A.E. Tau 14:n kokki, sivu­äänet
2002 Monsterit Oy Funkkis
Aarreplaneetta Onus
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Putte Possu, sivu­äänet
2004 Lehmäjengi Vilit
Bionicle 2: Metru Nuin Taru Toa Nuju, Nidhiki
Scooby-Doo ja saaren zombiet Shaggy Rogers
2005 Robots Fender
Narnian tarinat: Velho ja leijona Ginarrbrik
Bionicle 3: Varjojen Verkko Toa Nuju, Rahaga Bomonga
Valiant Armeijan vastaanottovirkailija
2006 Night at the Museum – yö museossa Larry Daley
Pikku Kananen sivu­äänet
Asterix ja viikingit Caravellix
Yli aidan Hammy
Aivan villit Hamir, pulu
Karvinen 2 Preston
Karvakamut Serge
2007 Tallipihan bilehileet Fredi
The Invincible Iron Man sivu­äänet
2008 Alvin ja pikkuoravat Ian
Beverly Hillsin hienostohauva Vasquez
Pokémon: Darkrai nousee Paroni Alberto
2009 Night at the Museum 2 Larry Daley
Raiteiden sankari Jaska
2010 Toy Story 3 sivu­äänet
Megamind Muissa rooleissa
2011 Rio Kuningas Mauro
Jogi-karhu kertoja
Alvin ja pikkuoravat 3 Ian, mies kasinolla #2
Rango Muissa rooleissa
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus sivu­äänet
Artturi Joulu - Joulupukin poika sivu­äänet
Nalle Puhin elokuva Tikru
Autot 2 sivu­äänet
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Kutka
Hotel Transylvania Quasimodo
2013 Rautateiden kuningas Jaska, Topi, Diesel ja Niilo
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Bumblebee
Lego Marvel -supersankarit: Maksimiteho Nick Fury, Rautanyrkki, Haukka
2014 Madagascarin pingviinit Dokumenttielokuvan tekijä
Tarina urheudesta Jaska, Allu, Niilo ja Herra Ruottinen
2015 Night at the Museum - Haudan salaisuus Larry Daley
Big Hero 6 Heathcliff
Hotel Transylvania 2 Quasimodo
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Petiminus, sivu­äänet
Kätyrit VNC:n edustaja
Gamba - Sankarihiiren seikkailut Noroi
2016 Kung Fu Panda 3 Sum
Pete ja lohikäärme Elliott Woodrow
Ratchet & Clank Muissa rooleissa
Trolls Darius, herra Hattara
2017 Beauty and the Beast - Kaunotar ja hirviö Muissa rooleissa
Lego Batman Elokuva Linnunpelätin
Autot 3 Hamilton
2018 Hotel Transylvania 3: monsterit matkalla Quasimodo
Ihmeperhe 2 Hapokas, Miespoliisi 2
Risto Reipas ja Nalle Puh Tiikeri
Suuri maailma! Suuret seikkailut! Jaska, Topi, Diesel, Yong Bao, sivu­äänet
2019 Lego elokuva 2 Gandalf, Bruce Willis, Patukka
Asterix ja taikajuoman salaisuus Akvavitix, Senilix
2020 Kaunotar ja Kulkuri Puntus, sivu­äänet
2021 Space Jam: Uusi legenda Putte Possu
Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
Looney Tunes Putte Possu
2009– Tuomas Veturi Jaska, Topi, Leemu, Kaarlo, Sälli, Tälli, Allu, Diesel, Airi, Villo, Harald, Niilo, Osmo, Seppo Hattunen
1993–1998 Animaaniset Wakko
1995–1999 Timon ja Pumba sivu­äänet (3. kausi)
1999–2001 Simsala Grimm Jojo, sivu­äänet
1999–2010 Paavo Pesusieni Potti, Merirokkopoika, sivu­äänet (kaudet 1-7)
2001–2002 Digimon Tamers Cyberdramon/Justimon, Guardromon, Gorou "Shibumi" Mizuno, Azulongmon, Ebunwumon (toinen päistä), sivu­äänet
2002–2004 UBOS Loitsukirja Gus, sivu­äänet
2004 Battle B-Daman Bull Borgnine (kolmas persoona), Weng Yong Fa, Marda B, Sly, sivu­äänet
2004–2006 W.I.T.C.H. (televisiosarja) Cedric, Blank
Brandy ja Herra Whiskers Gaspar, sivu­äänet
2005–2006 Paljon melua Maggiesta sivu­äänet
2005–2007 Jake Long - amerikkalainen lohikäärme Jaken isä, sivu­äänet
2005–2008 Sketsiä! Ninja-yleismies, Katu-räppäri, Horaatio
2006–2007 Pokémon: Battle Frontier Pokédex (suurin osa jaksoista), Harley, Herra Sukizo, Gary Oak, sivu­äänet
2006–2009 Vaihdokit sivu­äänet
2006–? Mainio Manu Ville, risti­pää­ruuvari
2007–2008 Viidakon Ykä (animaatiosarja) Nikke, sivu­äänet
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Tikru
2007–2011 Tallipihan bilehileet (animaatiosarja) Fredi, isäntä, sivu­äänet
2007–2015 Finias ja Ferb Lawrence, useita
2007–? Animalia Iku
Kim Possible Rufus, Duff Killigan, sivu­äänet
2008–2009 Transformers: Animated Ratchet, Isaac Sumdac, Wasp, Longarm/Shockwave, sivu­äänet
Pokémon DP: Battle Dimension herra Sukizo, Reggie, Saturn (jaksot 96-97), Gary Oak, Aaron, Pokédex (jakso 71), sivu­äänet
2008– Karvinen (ranskalainen animaatiosarja) sivu­äänet
Eläköön Pinata Professori Pester, Pierre Parrybo
Olipa kerran planeetta Maa sivu­äänet
2009 Dinojuna Konduktööri
2009–2010 Pokémon DP: Galactic Battles herra Sukizo (jaksot 123 ja 146), Gary Oak, Reggie, sivu­äänet
Pokémon DP: Sinnoh League Victors herra Sukizo (jakso 161), Reggie, sivu­äänet
2009–2012 Huntik Cherit, Metz, sivu­äänet
2010–2014 Hero Factory Rotor, Thunder
2010– Adventure Time Jake
2011– Gumballin mieletön maailma Richard Watterson, sivu­äänet
2012 Apinatasavalta Perttu Pähkinä, Pentti Nimby, Banaanikärpänen, sivu­äänet
2012–2016 Transformers: Rescue Bots High Tide, Huxley Prescott (3. kauden jaksot 13-25), herra Harrison (3. kausi), Milo (3. kausi), sivu­äänet
2012–2015 Transformers: Prime William Fowler, sivu­äänet
2012–2017 Ultimate Spider-Man Phil Coulson, Attuma
2013– Pac-Manin aavemaiset seikkailut Lordi Petturius
Ever After High rehtori Milton Grimm, kirjastonhoitaja Giles Grimm
2015 Pokémon-sarja: XY – Kalos-seikkailu Ramos, sivu­äänet
2015–2017 Transformers: Robots in Disguise Denny Clay (1. kauden jaksosta 15 alkaen), Slipstream (1. kauden jaksosta 17 alkaen), Clampdown (1. kausi), Jazz, Butch (1. kauden jakso 17), Bisk (2. kausi), Kickback, Axiom, sivu­äänet
2015–2018 Star Wars Rebels Komendantti Cumberlayne Aresko, Vanha Jho (1. kauden jakso 11), sivu­äänet
Lohikäärmeet: Äärirajoille Karski, Raivo
2016–2017 Lego Nexo Knights Merlok
2016– Justice League Action Kyborgi, haukkamies
2017–2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Lordi Tirek (8. kausi ja 9. kauden jaksot 1–8), Neighsay, Starswirl parrakas (9. kauden jakso 2), sivu­äänet
2017 Merten syvyyksissä Kenji (2. kausi), Peto Pietilä (2. kausi), sivu­äänet
2017–2021 DuckTales Kulta-Into Pii, Ankenström, Taavi Ankka, Jim Starling / Varjoankka, sivu­äänet
2018 Voltron – Universumin soturi Tavo, sivu­äänet
2018– Lohikäärmeprinssi Barius, Luutnantti Pan, Saleer
2019 Lego Jurassic World: Isla Nublarin legenda Vic Hoskins
2019 She-Ra: Mahdin prinsessat
2019– Lohikäärmeet: Pelastuspartio Duggard
2021 What If...? kenraali Roeder, Phil Coulson, Wong, Ulysses Klaue, Korg, sivu­äänet
2021– He-Man
Pelit
Vuosi Peli Rooli
2007 Crash of the Titans Tri N. Gin, Rotnikot, Koo-alat, Tuomioapinat, Voodoo-kanit
Harry Potter ja Feeniksin kilta Remus Lupin
2008 The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Kipuna (Sparx)
Crash: Mind over Mutant Tri N. Gin, Rotnikot, Tuomioapinat, sivu­äänet
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Sigmund
2012 Skylanders: Giants Kaos, Gill Grunt, sivu­äänet
2013 Skylanders: Swap Force Gill Grunt, sivu­äänet
2014 Skylanders: Trap Team Kaos, Gill Grunt
2015 Skylanders: SuperChargers Kaos, Deep Dive Gill Grunt
2016 Skylanders: Imaginators Kaos, Gill Grunt
2018 Spyro Reignited Trilogy Bartholomew, lohikäärmeet, ilmapalloilijat, jalokivenleikkaajat, Mestarikokki, sähköpeikot, merihevoset, jäärakentajat, tuulentekijät, Alkemisti, Pilvitemppeleiden velhot, robottifarmarit, esiintyjät, leijonat, purppurat kyläläiset, tulikärpäset
2020 Sackboy: Suuri seikkailu Zom Zom

Samuel HarjanneMuokkaa

Samuel Harjanne on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
Tenavatselvennä Sami
Arttu Alan ”Aivo” Kaskonen, Venni, Santtu
E.T. 20th Anniversary Edition Greg
1997–2001 Disneyn Välitunti Vince
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma Vince
Beyblade Ray (PVP:n dubbaus), Lee, Tala, Enrique, Steve, DJ Jatsimies, (Tuotantotalo Wernen dubbaus)
2001– Lazy Town Pixeli
2002 Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Peter Pan
Spy Kids 2 Gary Giggles
2002–2004 He-Man prinssi Adam, Orko
2002–2003 Digimon Zero Two Ken Ichijouji
2002–2008 Kim Possible Ron Stoppable
2003 Bionicle: Valon naamio Takua/Takanuva
2003–2006 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Leonardo, sivu­äänet
2003–2005 Transformers: Armada Rad
2003–2015 Pokémon XY-sarjan tunnuslaulu, Luke (15. kausi), satunnaisia rooleja
2004 Battle B-Daman Enjyu, Vinnie V, Joshua, Cain McDonnell (jaksot 19-25)
Cubix kertoja, Connor
Paavo Pesusieni – elokuva Plankton
2004–2006 W.I.T.C.H. Martin, sivu­äänet
2004–2008 Yu-Gi-Oh! GX Atticus Rhodes/Sysiverho, Dark Scorpion, Cliff the Trap Remover, sivu­äänet
2005 Narnian tarinat: Velho ja leijona Peter Pevensie
Harry Potter ja liekehtivä pikari Harry Potter
2005 (1942) Bambi aikuinen Bambi
2005–2006 Paljon melua Maggiesta Aldrin
2005–2008 Sketsiä! Katu-räppäri, Maikki
2006 Autot Räkä-Rod
Asterix ja viikingit Poppix
Arthur ja minimoit Betameche
2006–2007 Transformers: Cybertron Coby Hansen (jaksot 1-39), Red Alert (jaksot 1-39)
2006–2010 Hannah Montana Jackson Stewart
2007 The Simpsons Movie Nelson Muntz, Martin Prince
Vaihdokit Donny Rotwailer
Crash of the Titans Tiny Tiger
Rottatouille Linguini
Harry Potter ja Feeniksin kilta Harry Potter, Vincent Grabbe
High School Musical 2 Ryan Evans
Alvin ja pikkuoravat Tero
Surf’s up - tyrskyn ratsastajat Mikey Abromowitz
2008 The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Kulo (Spyro)
Avatar Sokka, Pitkula, nuori Roku, sivu­äänet
Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Peter Pevensie
Camp Rock Jason
Tak ja Juju-voima Tak
2008–2011 Finias ja Ferb Jeremy, Carl, sivu­äänet
2009 Palomies Sami Norman
Alvin ja pikkuoravat 2 Tero
School for Vampires Oscar
Arthur ja Maltazard Betameche
Digimon Tamers Ryo Akiyama, Grani
Casper Ra
Dinojuna Kamu
2009–2012 Kasperin kauhukoulu Ra
2010 Camp Rock 2 Jason
Poutapilviä ja lihapullakuuroja
Furry Vengeance Tyler
Hero Factory Mark Surge (jaksot 3−4)
2010–2011 Pikku prinssi Pikku prinssi
2011 Gnomeo & Juliet
Rio Kipo
2011–2017 Lego Ninjago Jay (pilottijaksot, kaudet 1–3, 6–7 ja Pyhäinpäivä), sivu­äänet
2011 Arthur ja kaksi maailmaa Betameche
Happy Feet 2 Bill
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Tintti
Alvin ja pikkuoravat 3 Tero
2012 Pirates! Albinopiraatti
2012– Stitch! Stitch, Reuben/625, Kenny
2012 Lorax Ted
2014 Rio 2 Tulio
Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää Eric
2015 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Time Turner (5. kausi), Shining Armor (5. kausi), Steven Magnet (5. kausi), sivu­äänet
2016 Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Tero
2020 Ulos Greg

Heikki HarmaMuokkaa

Hector on suomalainen muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1994 Pelastuspartio Bernard ja Bianca Hector
2019– Muumilaakso Piisamirotta

Henna HaverinenMuokkaa

Henna Haverinen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
Mansikka-Marja Nektariina
1990–1991 Pilipalipilotit Molli
1990–1991 Matka maapallon ympäri Marie en Carlsberg
1995 Hopon poppoo Pikkutyttö, Tyttö huvipuistossa
1995 Balto Roosa
1996 Arttu D.W.
1996 (1989) Kaikenkarvainen Charlie Anne-Marie
1996 Toy Story – leluelämää Hanna
1996 Joulupukki ja noitarumpu Noora
1996 Nokkapokka sivuhahmot
1996–1999 Richard Scarryn touhukas maailma Salli
1997–1999 Peppi Pitkätossu Annika
1997 Peppi Pitkätossu Annika
1997 (1977) Pelastuspartio Bernard ja Bianca Penny
1998 Egyptin prinssi Nuori Miriam, Jethron tytär
1998 Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Kiara (nuori)
1998 Anastasia Nuori Anastasia
1998 (1964) Maija Poppanen Anna Pankki
1999–2000 Digimon Adventure Mimi Tachikawa, Tokomon/Patamon
2000 Digimon-elokuva Kari Kamiya, Patamon, Mimi Tachikawa
2000 Peppi Etelämerellä Annika
2002–2003 Digimon Zero Two Patamon, Mimi Tachikawa, sivu­äänet
2009 Digimon Tamers Guilmon/Growlmon/WarGrowlmon/Gallantmon, Megumi Onodera, sivu­äänet
2002 Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Jaana
2004–2006 W.I.T.C.H. Taranee
2006 Trollz Amethyst van der Troll
2007–2008 Dinosaur King Laura
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Parvati Patil
2008–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 animaatiosarja) Starlee, Ananda (kaudet 3, 6 ja 7)
2010 Bakugan Alice Gehabich, Mira Clay, Komba O’Charlie, sivu­äänet

Sami HedbergMuokkaa

Sami Hedberg on suomalainen näyttelijä ja stand up -koomikko.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2009 Bolt Raivo-hamsteri
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Pönö-merinorsu
2013 Räyhä-Ralf Wynnchel
2014 Pasila 2.5 – The Spin-Off Samu Mädberg

Ari-Matti HedmanMuokkaa

Ari-Matti Hedman on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1983–1985 Tarkastaja Gadget sivu­äänet
1984 Sherlock Koira tunnus­musiikin esittäjä
1984–1988 Katti-Matti sivu­äänet
1985–1986, 1987 Tontut Lörö (Golden Voicen dubbauksessa Pat)
1988–1989 Denver, viimeinen dinosaurus sivu­äänet
1992-1995 Batman sivu­äänet
1993 David Copperfield David Copperfield
1995 Pocahontas Wiggins
Matka maailman ympäri 80 päivässä sivu­äänet
1996 Matka maapallon keskipisteeseen
Matka kapteeni Nemon kanssa Oliver, sivu­äänet
1997–2000 Herpertti Herpertti, sivu­äänet
1997–2001 Teletapit Hipsu
2000 Pokémon 2: Yhden voimalla Lawrence III
2000–2002 Timo menee esikouluun sivu­äänet
2000–2003 Nipa Normaali Nipa Normaali
2002 Kissojen valtakunta Natoru
2005 Pikku Traktori Aatu, Reino
Elias, pieni pelastuslaiva Elias, Jätti, sivu­äänet
2007 Riemukas Robinsonin perhe Kornelius
Elias ja Kuninkaan Laiva Elias, sivu­äänet

Heljä HeikkinenMuokkaa

Heljä Heikkinen on suomalainen näyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1981 Kolme muskettikoiraa Juliette
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot nuori Kayley
1998 Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys nuori Vitani
1998 Ötökän elämää Dot
1999 Arttu Sue Ellen Armstrong
2000 Titan A.E. tyttö Uudessa Bangkokissa
2001–2002 Digimon Hikari, Gomamon, Piyomon
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut
2004–2005 Sagwa Sagwa
2004–2006 W.I.T.C.H Hay Lin
2005 Salamaseepra Jenni Vuori
2006 Trollz Safiiri Trollzawa
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Puuskupuhin oppilaat, Korpinkynnen oppilaat, Luihuisen oppilaat
2008 Pokémon: Darkrai nousee Alice
2009–2012,
2014–2017
Pokémon Lyra, Jupiter, Angie, Miette, sivu­äänet
2010 Pokémon: Zoroark – Illuusioiden mestari Zorua
Oktonautit Viivi
2012 Urhea Merida
Ice Age 4: Mannerten mullistus Kirsikka
Paranorman Aggie
Madagascar 3 Sirkushevonen
Räyhä-Ralf Kynttiläpää
2012–2015 Monster High Gory Fangtell, Sirena Von Boo, Venus McFlytrap (jakso "Pelästyttäkää planeetta"), Clawdeen Wolf (jaksot "Niin kuin kaikki muut", "Hengessä mukana" ja "Uusia makuelämyksiä")
2013 Epic- Salainen valtakunta Mary Katherine
Legenda suojelijoista Gylfie
Ryhmä Hau Samppa
Raa-Raa leikkisä leijona Toili, Semmi
Ritari Mikke Viivi
Anna ja lohikäärme Anna
Bratz Sasha
Vikke Viikinki Vikke
Kapteeni Flamingo Kapteeni Flamingo
2013–2014 Lego Star Wars: Yodan aikakirjat Leia Organa
2013–2016 Angry Birds Toons Blues, Terrence, Stella
Peter Panin uudet seikkailut Mikko
Milin miljoona kysymystä Mili, sivuääniä
Ystävämme Laura Jaakko
Saku & Vaakku Saku
2014 My Little Pony: Rainbow Rocks Sonata Dusk
Lentsikat 2: Pelastajat Käpynen
2015 Gamba – Sankarihiiren seikkailut Chuta
Lego Elves Naida Riverheart
Lego Star Wars: Droid Tales Leia Organa
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Fru Fru Shew & Gazelle
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Kirsikka
Lemmikkien salainen elämä Katie
Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Jenni
Skylanders: Imaginators Chopscotch
2016– Tehotytöt Pipa
2017 Lego Batman Elokuva Harley Quinn
Muumilaakson tarinoita Niiskuneiti, Muumimamma nuorena (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
Lego Ninjago Nya (Wun salateet)
Glitter Force Doki Doki
Lego Elves: Elvendalen salaisuudet Naida, Sophie
2017–2018 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Twilight Sparkle (7. kausi, 8. kauden jaksot 11-13), sivu­äänet
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh Evelyn Reipas
Ihmeperhe 2
Suuri maailma! Suuret seikkailut! Nia
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Merida
Angry Birds -elokuva 2 Silver
She-Ra: Mahdin prinsessat
Toy Story 4
Spirit – Vapauden kutsu: Spirit joulumielellä Nana
Frozen II Hunajavarpu
Barbapapa
2020– Bakugan: Battle Planet Mac, Bobby, DEE
2020 Muumipeikko ja pyrstötähti Niiskuneiti (vuoden 2020 uusi dubbaus)
2021 Dogin elämää

Jarmo HeikkinenMuokkaa

Jarmo Heikkinen on suomalainen näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja selostaja.

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli
1975–1976 Maija Mehiläinen (sarja) useita (jaksot 43-104)
1978 Olipa kerran ihminen (sarja) useita
1981 Matka maailman ympäri (sarja) Konstaapeli Bully, kenraali Korn, Wesson, Kapteeni Speedy, sivu­äänet
1985–1986 Tontut kertoja, sivu­äänet
1986 Olipa kerran elämä (sarja) useita
1993 Willy Fog 2 (sarja) professori Fredikson
Akita
1994 Lelumaan Niksu Konstaapeli, Slari, Gobbo, Niksun Auto
1997 Isosisko ja pikkuveli (sarja) kertoja
2011 Smurffit Kertojasmurffi
2013 Smurffit 2

Mirjami HeikkinenMuokkaa

Mirjami Heikkinen on suomalainen näyttelijä.[20]

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
2007- Winx Club Icy, Mitzi, Diaspro
Disney Princess kertoja
Goosebumps Margaret
Kosmisen perhe kertoja
1997–1998 101 dalmatialaista sivu­äänet
1998–2005 Tehotytöt Papu
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut
2001–2004 Digimon Adventure Palmon/Togemon/Lilimon, Mimin äiti, Otamamon, Delamon [b]
2002–2006 Digimon Zero Two Kyo Inoue, Mimin äiti, Palmon, Otamamon [b]
2002–2004 UBOS Loitsukirja Lucreziá, sivu­äänet
2002 Powerpuff Girls – elokuva Papu
2003 Tallitytöt Karoliina
2004 Tallitytöt 2
2004 (2001) Pokémon 4Ever Diana
2004–2005 Spies-tytöt Alexandra (osa 2 kauden jaksoista)
2004–2006 W.I.T.C.H. Cornelia [21]
2005–2007 Kim Possible Kim Possible [c]
2005–2007 Bratz Cloe [22]
2005 Harry Potter ja liekehtivä pikari Hermione Granger
2006–2007 Hillitön hotelli Toukka, sivu­äänet
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Alexis Rhodes [23]
2006 Trollz Ruby Trollman [24]
2006 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Jinmay
2006 Mainio Manu Nipsu
2007 Silta salaiseen maahan Leslie Burke [25]
2007 Vaihdokit sivu­äänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Hermione Granger
2007 Crash of the Titans Nina Cortex
2008–2009 Digimon Tamers Rika Nonaka, Calumon
2008 Hannah Montana Ashley Dewitt
2008 Avatar Katara, Ty Lee [d]
2008 Crash: Mind Over Mutant Nina Cortex
2008 The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Kekäle (Cynder)
2008–2009 Pokémon: Diamond and Pearl Dawn
2009–2010 Pokémon DP: Battle Dimension Dawn
2009 Horseland – heppajengi Chloe Stilton
2009 Harry Potter ja puoliverinen prinssi Hermione Granger
2010 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1 Hermione Granger
2010–2011 Pokémon DP: Galactic Battles Dawn
2010– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Sweetberry, Wysteria, Cheerilee, Coconut Groove
2010 Camp Rock 2: The Final Jam Mitchie Torres
2011 Pokémon DP: Sinnoh League Victors Dawn
2011 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 Hermione Granger
2012 Tiketi Tok Tommin ääni (2012-)
2013 Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot Dawn, Elesa
2013 Ryhmä Hau Riku
2013 Walking with Dinosaurs 3D Juniper
2013 Ratchet & Clank: Nexus Vendra Prog
2014–2015 Pokémon-sarja: XY Trevor, sivu­äänet
2015 Lego Elves Sira Copperbranch
2020 Pokémon-sarja: Sun & Moon – Ultralegendoja Misty
2020 (2019) Pokémon-elokuva: Mewtwo iskee takaisin – Kehitys Misty
2020– Bakugan: Battle Planet Haos Pegatrix
2020 Mikki Hiiren ihmeellinen maailma Minni Hiiri (jaksot 1–10)
2021 Monsterit työn touhussa Sirkka
2021 Ryhmä Hau -elokuva Riku

Ilkka HeiskanenMuokkaa

Ilkka Heiskanen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1996 Notre Damen kellonsoittaja Hugo
2000 Atlantis – Kadonnut kaupunki sivu­äänet
Kananlento Kepuli
Aku Ankka: Universumin sankari Hannu Hanhi
2002 Aarreplaneetta B.E.N
Notre Damen kellonsoittaja II Hugo
2002–2004 Sätkyjä ja tärinöitä (sarja) kertoja
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Jopi
2005 Salamaseepra Goose-hanhi
2006 Ruma ankanpoikanen ja minä Viljami
Lotta ystäväni Lärvi
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki pormestari Lionheart

Raine HeiskanenMuokkaa

Raine Heiskanen on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Sarja Rooli
1994–1998 Lucky Luke – Daltonin veljekset pakomatkalla William Dalton, Rantanplan
2001–2007 Spies-tytöt sivu­äänet
2002–2004 He-Man (vuoden 2002 animaatiosarja) Mer-Man, Monikasvo, Rautaleuka, Buzz-Off, Whiplash, kuningas Hiss, Kasvoton, Stingrad, Dactys, Evilseed, Dekker, Vormus
2003–2006 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Donatello (1. kaudella), Silppuri (1. kaudella), Roskakuski (1. kaudella), sivu­äänet, tunnus­laulu (kaudet 1-2)
2003–2005 Transformers: Armada Scavenger, Sideways, Blurr, Unicron
2019 Tuomas Veturi Merlin

Heikki HelaMuokkaa

Heikki Hela on suomalainen näyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2006 Autot Lenkka
2017 Autot 3 Dusty

Kauko HelovirtaMuokkaa

Kauko Helovirta on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1963 Miekka kivessä Merlin (vuoden 1965 ja vuoden 1993 dubbaus)
1983 Mikki Hiiren jouluaatto Ville jättiläinen
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri Jalo
1988 Oliver ja kumppanit Francis
1989–1991 Alfred J. Kwak kapteeni Tunkki, kuningas Leijonamieli, muita rooleja

Heidi HeralaMuokkaa

Heidi Herala on suomalainen näyttelijä.[26]

Vuosi Elokuva Rooli
2013 Monsterit-yliopisto dekaani Varjomaa

Kari HietalahtiMuokkaa

Kari Hietalahti on suomalainen näyttelijä ja käsikirjoittaja.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli Lähteet
1989–1991 Babar [27] Ratakses, Victor, Vanha kuningas, sivu­äänet
1993 Seitsemän pientä hiirtä Kurre Vikkelä, herra Karju, Näätä-sedän poika, Pupu Pontevan poika
1995 Kaislikon väen talvi
1997–2000 Herpertti Edison, Lehtinen, sivu­äänet
1999–2000 Ralle Ryökäle Ralle Ryökäle[28]
2003 Karhuveljeni Koda Denahi
2005 Valiant[29] Toughwood
Bambi 2 Murmeli
Madagascar Private / Alokas
2006 Karvinen 2 McPupu
Happy Feet Nestor
Autot Kake
2007 Riemukas Robinsonin perhe sivu­äänet[30]
The Simpsons Movie Ned Flanders, Apu Nahasapeemapetilon
Rottatouille Francois
2007–2013 Pasila Rauno Repomies, sivuhahmoja
2008 Madagascar 2 Alokas
Niko – Lentäjän poika Armas / Tervas / puhelintonttu
2010 Marmaduke Giuseppe
2011 Happy Feet 2 Nestor
2012 Madagascar 3 Alokas
Niko 2 – Lentäjäveljekset Armas
2013 Räyhä-Ralf Pormestari Gene
2014 Madagascarin pingviinit Alokas
2014–2016 Pasila 2.5 – The Spin-Off Rauno Repomies, useita

Konsta HietanenMuokkaa

Konsta Hietanen on suomalainen muusikko, näyttelijä ja jalkapalloilija.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
Kiki, Koko ja avaruusotus
1994 Ville Vallaton Ville Vallaton
1995 Babe – urhea possu Babe
1996 Toy Story – leluelämää Sid
1996–1997 Nokkapokka Hupu
1998 Babe suurkaupungissa Babe

Aku HirviniemiMuokkaa

Aku Hirviniemi on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2011 Jogi-karhu Boo Boo
Artturi Joulu – Joulupukin poika sivuääni
2013 Lentsikat Dusty Crophopper [31]
Salainen valtakunta Öykkä
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Dusty Crophopper

Meri HolopainenMuokkaa

Meri Holopainen on suomalainen muusikko ja ääninäyttelijä.

Vuosi Teos Rooli Lähteet
Lauri Luuranko kertoja
Peppi Pitkätossu (CD-rom) Peppi
Fun with English - Englantia leikiten (Disney)
Nooran Naapurissa
1991 Super Mario World Wendy ”Kootie Pie” Koopa
1992 Fievel Yasha
1992–1994 Babar Isabella
1993 Dinot New Yorkissa Cecilia
1993–1995 Mighty Morphin Power Rangers
1994 Peikko Keskuspuistossa Rosie (Roosa)
Joutsenprinsessa Nuori Odette
Leijonakuningas Nuori Nala
1995 Maa aikojen alussa II Sera
Maija Mehiläinen , Pikku Maija (myyntivideo) Maija
Maija Mehiläinen, Maijan ystävät (myyntivideo)
1996 Maa aikojen alussa III Sera
1996–? Arttu (piirrossarja) Prunella
1996–2000 Teräsmies (animaatiosarja) Lana Lang

Tuomo HolopainenMuokkaa

Tuomo Holopainen on suomalainen selostaja, ääninäyttelijä ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli Lähteet
1992 Rokkikukko Hönö, sivu­äänet
1993 Viidakkovekara Juuso Lettunen, käärme
1996 Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina Amerikkalainen elokuvaohjaaja
1996 (1989) Kaikenkarvainen Charlie Carface
1997 Megasónicos
1997–1999 Peppi Pitkätossu (tv-sarja) konstaapeli Kling, Kukkanen [32]
1998 Pumby
Ötökän elämää Herra Humus
1999 Reima Punanenä – suuri porokisa
2000 Peppi Etelämerellä konstaapeli Kling, Kukkanen
Mambo Virtanen (tv-sarja) Mambo Virtanen
Titan A.E. Tek
Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa sivuääniä
2001–2002 Sagwa (tv-sarja) isoisä
2002 Kissojen valtakunta Toto
2006 Autot Tex
2017 Autot 3

Veikko HonkanenMuokkaa

Veikko Honkanen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1966–1969 Superboy kertoja, sivu­äänet
1968–1970 Aquaman (animaatiosarja) Fisherman, kertoja, Black Manta, Quatixit, sivu­äänet
1969–1970 Batman Batman, sivu­äänet
Superman kertoja, Perry White, Lex Luthor, sivu­äänet
1985–1991 Kummikarhut Hyrmät, Herttua Lierto
1986–1990 Pesukarhut (piirrossarja) kertoja, Sepeteus Simputtaja, sivu­äänet
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Ihaa (1990 -luvun dubbaukset), Myyrä (1990 -luvun dubbaukset), Möhkö Möhköfantti
1987–1992 Kimarat Pakki-banaani, Pormestari Martti-mansikka, sivu­äänet
1987–1990 Ankronikka Koljatti, Pommi-Paavo, Amiraali Äksylä, sivu­äänet
1989 Tikun ja Takun pelastuspartio Uutisreportteri Yrtsi Länsiporu, Makkonen, Pi-Rotain (1. Merirosvojahti) ja (36. Kurret karilla)
1988–1992 Kimarat Pakki-banaani, Pormestari Martti-mansikka, sivu­äänet
1991 Asterix ja suuri taistelu (1989) Aladobix, legioonalainen Kaukasus
Liisa Ihmemaassa (1951) ovinuppi, mursu
1991–1992 Tintin seikkailut Dupont ja Dupond, Dawson (SL), Lazslo Carreidas, sivuhahmot
1992 Aladdin Sulttaani
Peter Pan (1953) Kapteeni Koukku, Reijo Kultanen, kertoja
Tuhkimo (1950) suur­herttua
1992–? Fievel sivu­äänet
1992–1995 Batman Alfred Pennyworth
1993 Viidakko­kirja (1967) Bagheera, muut norsut, apinat
Batman – Mustan kostajan paluu Alfred Pennyworth
1993–? Willy Fog 2 Ned Land
1994 Aristokatit (1970) Lafayette, Maitokuski
Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) Jörö
Jafarin paluu Sulttaani
Leijonakuningas Zazu
Maa aikojen alussa II Pikkutassun isoisä, Seran isä ja kertoja
1994– Aladdin Sulttaani
1994–1997 Richard Scarryn touhukas maailma Konstaapeli Murina, Herra Ronkeli
1995 Babe – urhea possu Maanviljelijä Hoggett
Toy Story – leluelämää TV-kuuluttaja
Pocahontas Kuvernööri Ratcliffe
Pikku pingviini McCallister, muissa rooleissa
Maa aikojen alussa 3 Pikkutassun isoisä ja Seran isä
Prinsessa Ruusunen (1959) Kuningas Stefanus
101 dalmatialaista (1961) Kapteeni-hevonen, Collie
1995–1996 Bambukarhut Now-How, Rateleoni, sivu­äänet
1995 Pikku pingviini McCallister, sivu­äänet
1996–1997 Nokkapokka sivu­äänet
1996–? Arttu Artun isoisä
1996 Notre Damen kellonsoittaja Raaka, Vartijat & Mustalaiset, Vanha erakko
Aladdin ja varkaiden kuningas Sulttaani
Space Jam Kukko Koppava, Michael Jordanin isä
Joulupukki ja noitarumpu Agricola, Sakari Sokeri
Space Jam Kukko Koppava, Michael Jordanin isä
Kaikenkarvainen Charlie 2 sivu­äänet
101 dalmatialaista sivu­äänet
1996–1999 Richard Scarryn touhukas maailma Herra Ronkeli, Konstaapeli Murina, useita
1997 Nalle Puh ystävää etsimässä Ihaa
Mowgli (1973) kertoja, Baloo
Nalle Puh (1977) Ihaa, Myyrä, kertoja
Pelastuspartio Bernard ja Bianca Rämpä
Pieni merenneito (1989) Kristian
Olipa kerran löytöretket sivuäänet (jaksoissa Vasco da Gama, Amerigo Vespucci uudessa maailmassa, Maailman ympäri, Kapteeni Cook, Alexander Humboldt Amazoniassa)
1998 Hiidenpata (1985) Kuningas Eidilleg
Mulan sivu­äänet
Ötökän elämää Cornelius
Babe suurkaupungissa Maanviljelijä Hoggett
Batman ja Pakkasherra Alfred Pennyworth
Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Merlin, velho
Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri Lex Luthor, Alfred Pennyworth, sivu­äänet
1999 Tarzan sivu­äänet
Toy Story 2 Lelutohtori Geri
Nalle Puh – yhtä juhlaa kertoja, Myyrä, Ihaa
2000 Tie El Doradoon Päällikkö Tannabok
102 dalmatialaista Herra Torte
2001 Nalle Puhin sydämellisiä tarinoita Ihaa, kertoja
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda Tublat, Philander, Roosevelt, Herra Stacy, Clayton, sivu­äänet
2002 Lilo & Stitch Tri. Jumba Jookiba
Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Kapteeni Koukku
Aarreplaneetta Samuer Arrow
Nalle Puhin joulu Ihaa, Myyrä
2003 Nasun suuri elokuva Ihaa
101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Hauvan herkku -mainoksen ääni
Viidakkokirja 2 Bagheera
Stitch! Avaruuskoe 626 Tri. Jumba Jookiba
Sinbad – seitsemän meren sankari sivu­äänet
2004 Nalle Puh: Kevät ja Ruu Ihaa, kertoja
2004–2006 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Antauri
2005 Maa aikojen alussa 11: Pikkusaurusten matkassa Pikkutassun isoisä
Wallace & Gromit: Kanin kirous Herra Ruohola
2005-2008 Avatar Iroh, Bumi, päällikkö Arnook, Avatar Roku, munkki Gyatso, Tulen valtias Azulon, Bushi, Guru Pathik (3. kausi), sivu­äänet
2006 Tallipihan bilehileet Herra Kuohu
2007 Crash of the Titans Aku Aku, Uka Uka
2008 Niko – Lentäjän poika Joulupukki
Crash: Mind over Mutant Aku Aku, Uka Uka
2009- Palomies Sami Palomestari Teräste
2009 Palomies Sami: Ponttipantin Suurpalo Palomestari Teräste
2010 Pom poko (1994) kertoja
2011 Rango sivu­äänet
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Joulupukki
2013 Hokkus Pokkus Mikko Mallikas Kustaa
2014 Postimies Pate -elokuva Majuri, Herra Rautio
2015 Kätyrit kertoja
2016 Palomies Sami: Myrskyn Sankarit Palomestari Teräste
2017 Palomies Sami: Vieras avaruudesta Palomestari Teräste
2020 Palomies Sami: Toimintatähti! Palomestari Teräste

Vuokko HovattaMuokkaa

Vuokko Hovatta on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki prinsessa Kida
2003 Atlantis – Milon paluu prinsessa Kida
2007–2008 Muumien maailma Mymmelin tytär, puistovahdin serkku, puotieukko, talonpeikko, Viuhti, Haisuli
2008 Niko – Lentäjän poika Wilma
Muumi ja vaarallinen juhannus Mymmelin tytär, vahdin serkku
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti puotieukko, talonpeikko
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Wilma

Sam HuberMuokkaa

Sam Huber on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1991–1994 Muumilaakson tarinoita (tv-sarja, ruotsinkielinen dubbaus) Poliisimestari, Taikuri
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen dubbbaus) Poliisimestari, tähtitieteilijä
2000 Space Pigs herra Possu
2001 Turilas & Jäärä Turilas
2003- Vekarat Sulevi
2008 Kung Fu Panda komentaja Vachir
2010 Shrek ja ikuinen onni Brogan

Markku HuhtamoMuokkaa

Markku Huhtamo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1983–1986 Tarkastaja Gadget (sarja)
1991 Olipa kerran Amerikka (sarja) useita
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Piisamirotta, tähtitieteilijä
1994 Olipa kerran keksijät (sarja) useita
2000 Kaapo Ukki
2001 Lucky Luke – Uudet seikkailut presidentti Grant ja muut sivu­äänet
2005–2008 Avatar (sarja) mestari Pakku, Jeong Jeong, Guru Pathik (2. kaudella), mestari Piandao, Yu, sivu­äänet
2006 Lotta ystäväni Samuel
2007 Mehiläisen elokuva
2009 Arthur ja Maltazard King
Raiteiden sankari Henri
2010 Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto Butch
Legenda suojelijoista Ezylryb
Toy Story 3 Tuhti Karhunhali
Arthur ja kaksi maailmaa King
2010–2011 Hero Factory (sarja) Akiyama Makuro
2011 Rango Doc, muissa rooleissa
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus herra Crabtree
Artturi Joulu – Joulupukin poika Jouluvaari
2012 Zambezia – lintukodon siipiveikot Sekhuru
Pirates! muissa rooleissa
2013 Räyhä-Ralf Beard Papa, baarimikko Tapper
Vaahteramäen Eemeli ja Iida Anttoni
2013–2014 Lucky Luke – Uudet seikkailut (2001) presidentti Grant, sivu­äänet
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Mayday
Prinsessa Kaguyan taru vaari
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Senilix
Gumballin mieletön maailma Herra Robinson, Joulupukki, Marvin Finklehimer, Gary Hedges, sivuhahmot
Disney Infinity 3.0 Amiraali Ackbar
2016 Pikku-Heidi Alppivaari
Skylanders Academy Mestari Eon (1. kausi)
Robinson Crusoe
2016– Merten syvyyksissä Nereus
2017 Legend Quest Don Andres
Muumilaakson tarinoita Hemuli, Kapteeni Hutikka, sivu­äänet (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
Vaiana kyläläinen #3
Lego Batman Elokuva James Gordon
2018 Coco Papá Julio
Risto Reipas ja Nalle Puh Winslow vanhempi
Maija Poppasen paluu herra Naakka Jr.
2019 Lego elokuva 2 Alfred Pennyworth
Asterix ja taikajuoman salaisuus Alppinix
2020 Velhot: Tarinoita Arkadiasta Merlin
2021 Star Wars: Visions Kauppias (”Kaksintaistelu”), Boba Fett (”Tatooinen rapsodia”), Vanhus (”Vanhus”), vanha kätyri (”Lop ja Ocho”), Tsubakin jedimestari (”Akakiri”)

Sanna-June HydeMuokkaa

Sanna-June Hyde on englantilais-suomalainen näyttelijätär.

Vuosi Elokuva Rooli
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Shira
2016-2018 Peikkojahti: Tarinoita Arkadiasta Claire
2017 Itse ilkimys 3 Valerie
Bigfoot - Isojalan poika Shelly
Lego Ninjago Elokuva Misako "Koko"
2018 Mestarietsivä Sherlock Gnomes Irene
2021 Space Jam: Uusi legenda Kamiyah James

Harri HyttinenMuokkaa

Harri Hyttinen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1978–1982 Muumien maailma Kaikki roolit
1982 Pekka Töpöhäntä Isä, Tähtitorninmäen Laaban
1983–1984 Muori Pippuri sivu­äänet
1989–1991 Alfred J. Kwak Alfredin isä, Professori von Pallas, Uutistenlukija, Professori Nalli, Professori Hannibal, Liero Lonkero, Saharausku, Sirkustirehtööri
1990-luku Nalle Puhin uudet seikkailut Nasu
1990-luku Kippurahännän kertomuksia kertoja
1990–1991 Matka maailman ympäri Tico, Salapoliisi Fix
1992–1998 Hugo Classic-pelit Hugo
1993–1995 Hugo-televisiopeli Hugo
1995–1996 Willy Fog 2 Tico
1998 Hugo (videopeli) Hugo
1999 Hugo Viidakkoseikkailu Hugo
2000 Hugo 2 Hugo
2003 Hugo Safari Hugo

Vesa HämesMuokkaa

Vesa Hämes on suomalainen näyttelijä ja teatteriohjaaja.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
Avaruuspingviinit! Fikke
Palomies Sami
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Wilson Fisk / Kingpin, Dormammu
1999 Lucky Luke – Daltonin veljekset pakomatkalla Joe Dalton
1999–2009 Paavo Pesusieni Kari (kausi 5-7). Neptunus (kausi 1). Paha Rausku, sivu­äänet (kaudet 1–6)
2000–2003 Transformers: Armada Hot Shot, Demolishor (jaksoon 49, ja jakso 52), Sureshock, yksi sivu­ääni
2001–2004 Samurai Jack Aku
2002–2004 He-Man (vuoden 2002 animaatiosarja) Skeletor, Roboto, Odiphus/Stinkor, kenraali Rattlor, Carnivus, Vanhin 1, Baddhra, Otsikot
2003–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Mestari Tikku (kaudet 1-2, 3. kauden jaksot 1-25, 4, 6 ja 7. kauden jaksot 1-12), Räyhärssön (4. kausi), Kirby King, Sid Jones (kausi 4), Vesimystikko, Maamystikko, sivu­äänet
2004 Bionicle 2: Metru Nuin Taru Turaga Dume
2004 Tom ja Jerry: Raketilla Marsiin tri Gluckman, Grob
2004–2005 Transformers: Energon Hot Shot, Demolishor, Rodimus (jaksot 27-52), Sixshot, Signal Flare, Superion Maximus (jakso 40)
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers sivu­äänet
2005–2007 Kim Possible James Possible, Waden isoisä, Apinanyrkki (4. kaudella), Larry (4. kaudella), Martin Smarty, Jack Cätyr, sivu­äänet
2005 Transformers: Cybertron Hot Shot, Ernesto Jiménez, Thundercracker (jaksot 27-52), Quickmix, eversti Franklin (jaksot 3-8), Undermine (jaksot 48-51)
2005 Bionicle 3: Varjojen Verkko Keetongu
2006 Pokémon: Advanced Challenge professori Oak, sivu­äänet
2006 Batman Alfred Pennyworth
2006–2009 Eläköön Pinata Langston Lickatoad, kertoja
2007 TMNT Mestari Tikku, poliisi, uutisankkuri, kahvilan kokki
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Arthur Weasley, Google Stump
2007 Heavenly Sword sivu­äänet
2007–2008 Pokémon: Advanced Battle Maxie
2008 Prätkähiiret (vuoden 2006 animaatiosarja) Rontti (jaksot 13-28)
2008 Resistance 2 Fyodor Malikov
2009 Prinsessa ja sammakko Lawrence
2012 Mikko Mallikas kertoja
2013 Skylanders: Swap Force sivu­äänet
2013 Frozen – huurteinen seikkailu Weseltonin herttua
2017 Lego Batman Elokuva Alfred Pennyworth
2018–2019 Pokémon-sarja: Sun & Moon – Ultraseikkailuja Nanu

Tapio HämäläinenMuokkaa

Tapio Hämäläinen on suomalainen näyttelijä ja teatterineuvos.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1976 Heikkopeikko (sarja)
1986 Romu-Nisse ja hänen ystävänsä Iisakki Jöröläinen
1991–1998 Muumilaakson tarinoita (sarja) Hemuli, poliisimestari, Mörkö, majakanvartija, eläintarhan johtaja, puistonvartija, muita sivu­ääniä
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Hemuli, Poliisimestari
1994–1998 Kolme ässää (sarja) kertoja
1997 Muumit ja Taikurin hattu (videopeli) Hemuli

IMuokkaa

Dick IdmanMuokkaa

Dick Idman on suomenruotsalainen näyttelijä, ohjaaja, professori ja teatterinjohtaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1991–1994 Muumilaakson tarinoita Niisku, sivu­äänet (ruotsinkielinen dubbaus)
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Niisku, Piisamirotta, Talonpeikko (ruotsinkielinen dubbaus)

Pentti IrjalaMuokkaa

Pentti Irjala on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1962 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Viisas
1975 Pilvikallion vauhtikisat Akseli Pellinen

Tiina IsohanniMuokkaa

Tiina Isohanni on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1996 Kaikenkarvainen Charlie 2 Sasha La Fleur
1998 Leijonakuningas 2 - Jylhäkallion ylpeys Kiara
2001 Shrek Prinsessa Fiona
2004 Shrek 2
2007 Shrek kolmas
2010 Shrek ja ikuinen onni

HuomautuksetMuokkaa

  1. jakson lopputekstit, Disney Channel, Viitattu 18.2.2008.
  2. a b Digimon-jakson lopputekstit. Viitattu 8.2.2008.
  3. Kim Possible -jakson lopputekstit. Disney Channel. Viitattu 18.2.2008.
  4. Avatar-jakson lopputekstit. Viitattu 8.2.2008.

LähteetMuokkaa

  1. Katja Aakkula Elonetissä. Viitattu 31.8.2021.
  2. Saara Aalto Elonetissä. Viitattu 31.8.2021.
  3. a b c Saara Aalto biography (archive.org, 5.2.2013)
  4. Toni van der San: Kukkulan tyttö, sataman poika (2012 Filmitahti. 13.3.2013. Viitattu 10.6.2016.
  5. a b c d e f g h Saara Aalto biography (archive.org, 19.4.2014)
  6. Rölli ja kultainen avain - Minne menee, mistä tulee YouTube. 6.2.2013. Viitattu 10.6.2016.
  7. Saara Aalto: Saara Aalto the Voice of Anna - Frozen Q&A YouTube. 27.1.2014. Viitattu 10.6.2016.
  8. Jakson Paraatimerkki (Hey Duggee) lopputekstit Yle Areenassa (viitattu 10.6.2016)
  9. Risto Aaltonen Elonetissä. Viitattu 31.8.2021.
  10. Kaislikossa suhisee Elonetissä. Viitattu 8.2.2008.
  11. Stuart Little Elonetissä. Viitattu 8.2.2008.
  12. Autot Elonetissä. Viitattu 8.2.2008.
  13. Tallipihan bilehileet Elonetissä. Viitattu 8.2.2008.
  14. Rautajätti (The Iron Giant) MTV3. 15.5.2002. Viitattu 21.1.2012.
  15. Wanda Dubiel Elonetissä. Viitattu 29.8.2021.
  16. a b Jon-Jon Geitel Voice Chasers. Viitattu 29.11.2013. (englanniksi)
  17. Robots FS-Film Oy. Viitattu 30.12.2007.
  18. Lauantain perheleffa: Kasperin kauhukoulu Telkku.com. Viitattu 31.7.2011.
  19. Kristiina Halttu Elonetissä. Viitattu 10.1.2018.
  20. Mirjami Heikkinen Elonetissä. Viitattu 8.2.2008.
  21. Lavender Village-foorumi phpbbserver.com. 8.9.2007. Viitattu 8.2.2008.
  22. FS-Film fs-film.fi. Viitattu 8.2.2008.
  23. FS-Film fs-film.fi. Viitattu 8.2.2008.
  24. Lavender Village-foorumi phpbbserver.com. 8.9.2007. Viitattu 8.2.2008. [vanhentunut linkki]
  25. – – – Iltalehti. 28.11.2007. Viitattu 8.2.2008.
  26. Heidi Herala Elonetissä. Viitattu 19.12.2017.
  27. http://www.iltalehti.fi/leffat/200710046673459_ad.shtml
  28. http://www.fs-film.fi/printPage.php?movieId=15&page_id=1086&template_id=1002
  29. http://www.mtv3.fi/viihde/arvostelut/elokuva.shtml/385479/valiant
  30. http://www.kaleva.fi/elokuvat/riemukas-robinsonin-perhe-puhumme-suomea/27142
  31. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Finnkino. Viitattu 17.10.2013.
  32. Peppi Pitkätossu – talvi Huvikummussa CDON.com. 7.11.2007. Viitattu 21.12.2011.