Avaa päävalikko

Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista A–I

Wikimedia-luetteloartikkeli
Muut luettelot

Tässä luettelossa on esitetty suomalaisten näyttelijöiden tekemiä äänirooleja.

AMuokkaa

Katja AakkulaMuokkaa

Katja Aakkula on suomalainen laulaja, laulunopettaja ja ääninäyttelijä.

Nimi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
2003–2006 Lilo & Stitch (televisiosarja) Seireeni/624
2003–2007 Code Lyoko sivuäänet
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Dusty Tails
2007–2008 Dinosaur King Max Taylor
2011 Alvin ja pikkuoravat 3 Zoe, Tessa, Poika vesiliukumäessä
2012– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Prinsessa Celestia (jaksot 2–16 ja 27–52), Daring-Do, Prinsessa Cadence, Starlight Glimmer, sivuäänet
2012 Urhea sivuäänet
2013 Frozen – huurteinen seikkailu Kuningatar, Gerda, sivuäänet
Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka Lohikäärmekylän vanhin, Virizion
Turbo (elokuva) sivuäänet
2013–2014 Lucky Luke – Uudet seikkailut sivuäänet
2014 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Smirgeline
2015 Kadonneen arkin metsästäjät sivuäänet
2016–2018 Voltron – Universumin soturi Haggar, Zethrid (kaudet 3–7), Ryner (kaudet 2–5), Colleen Holt, amiraali Sanda, sivuäänet
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Rouva Otterton, Kouluttaja, Raksahiiri
Ratchet & Clank sivuäänet
Doria etsimässä sivuäänet
2017 Teletapit Laa-Laa
The Boss Baby Isopomobeibi
Muumilaakson tarinoita (vuoden 2017 dubbaus) Muumimamma, Viuhti
Itse ilkimys 3 Lucy
Pokémon-elokuva: Valitsen sinut! Tunnuskappale
Olafin jouluinen seikkailu sivuäänet
My Little Pony: Elokuva Prinsessa Celestia
Coco (vuoden 2017 elokuva) Rosita-täti, Chelo-täti
2018 Spyro Reignited Trilogy Sheila, kuningatar Finny, faunit, virtahevot, sääimpit, hylkeet, pandat, keijut
Risto Reipas ja Nalle Puh Kengu
Maija Poppasen paluu sivuäänet
2018– She-Ra: Mahdin prinsessat Angella, Seireena, Perfuma, sivuäänet
2019 Lego elokuva 2 Kleopatra
Asterix ja taikajuoman salaisuus Smirgeline
Aladdin naiskuoro
Leijonakuningas Sarafina, helmikana
Toy Story 4 Bonnien äiti, Bitey White
Perhe Addams Mumma

Saara AaltoMuokkaa

Saara Aalto on suomalainen laulaja-lauluntekijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
2008 Desperon taru Prinsessa Papu [1]
2010 Liisa Ihmemaassa Liisa [1]
2011 Bubble Guppies Molly [1]
Kukkulan tyttö, sataman poika Umi [2]
2011–2012 Pokémon: Black and White Iris [3]
2012 (2011) Pokémon-elokuva Valkoinen: Victini ja Zekrom / Pokémon-elokuva Musta: Victini ja Reshiram Iris [3]
2012 Urhea laulut [3]
Viisi legendaa Hammaskeiju [3]
Winx-klubi Musa
2013 Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot Iris [3]
Rölli ja kultainen avain laulu [4]
Frozen – huurteinen seikkailu Anna [5]
2013 (2012) Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka Iris [3]
2014 Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot [3]
2014 (2013) Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää [3]
2015 Frozen – kuumetta Anna
2015– Hei, Taavi Noora [6]
2017 Olafin jouluinen seikkailu Anna
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin
Frozen 2 Anna

Risto AaltonenMuokkaa

Risto Aaltonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1984 Sherlock Koira kapteeni Raythunder (Seikkailu meren pohjalla)
1986–1990 Pesukarhut Rallu Pesukarhu, sivuäänet
1987–1990 Ankronikka Kulta-Into Pii
1989 Muskettikoirien paluu Athos, Widimer, sivuäänet
1996– Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä Penna Pupun isä, Hepsu-koira, aikuinen Petteri Kaniini, Vänskän isäntä (jakso ”Pikku salaattivarkaista ja Hanna Hiirestä”)
1993 Matka maailman keskipisteeseen Hans
Matka kapteeni Nemon kanssa sivuäänet
1988–1989 Tarinatuokio hapsutukkainen kertoja
1988–1992 Kimarat Ana-ananas, sivuäänet
1989 Karhuherra Paddington Paddington
Asterix ja suuri taistelu ennustaja Propelix
1993 Dinot New Yorkissa Rex
1994–1996 Oskarin orkesteri kertoja
2002 Aarreplaneetta
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Salama -ohjelman tuottaja
2004 Ihmeperhe Riki Dicker
2011 Smurffit Suursmurffi
2013 Smurffit 2
2018 Ihmeperhe 2 Riki Dicker

Pirkko AarnioMuokkaa

Pirkko Aarnio on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
? Galaxy Express 999
1980-luku Satuja Japanista kertoja
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri sivuäänet
1989–1991 Alfred J. Kwak Alfredin äiti, Iiriksen ja Tomin äiti, Noita, Olli (jakso 39)

Sami AarvaMuokkaa

Sami Aarva on näyttelijä ja ammattimuusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1993 Aladdin Aladdin
1994–1995 Aladdin-televisiosarja
1994 Jafarin paluu
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas
Joulupukki ja noitarumpu Lentäjä
2000 Aladdin: Nasiran kosto Aladdin
2001 Mikin ketkuteatteri
Mikki Hiiren taikajoulu
2001–2004 Mikin klubi

Ossi AhlapuroMuokkaa

Ossi Ahlapuro on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
1971 Aristokatit Thomas O'Malley, Napoleon, Luigi, Syril
1973 Robin Hood prinssi Juhana, Törppö, kuningas Rikhard, Otto
1984 Sherlock Koira Todd / Lestrade
1991 Olipa kerran Amerikka sivuäänet
1992–1999 Lelumaan Niksu Isokorva
1993 Kertomuksia kaatopaikalta Kannu
1994 Olipa kerran keksijät sivuäänet
1994–1996 Kotitallilla Polle
1994–2004 Tabaluga Shouhu (pöllö), Tyrion
1995–1997 Pikku karhun tarinoita sivuäänet
1995 Vili Vilperi herra Varaani (jaksossa Vili hypnotisoi)
1996 Notre Damen kellonsoittaja Frollo
1997 Mowgli (1973) Akila
Olipa kerran löytöretket sivuäänet
1997–1999 Nooan saari Otto, sivuäänet
1997–2001 Disneyn Välitunti kertoja, rehtori Prickly, Gusin isä, sivuäänet
1997–2001 Karhuherra Paddington sivuäänet
1998–2000 Franklin herra Murmeli
1999 Remakat ritarit kuningas Otto, Sir Morris, lohikäärme, sivuäänet
2000 Dinosaurus Kron
Apua! Olen kala Joe
2001 Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus joulupukki
2002 Aarreplaneetta John Silver
Lumihauvat Salama-Jack
2002–2003 Anniina Ballerina sivuäänet
2003 Peter Pan
Karhuveljeni Koda vanha Denahi
2003–2004 Tomi Traktori kertoja
2004 Lehmäjengi Abner
Action Man: Robot Attack Red Wolf
2004–2005 Transformers: Energon Rodimus
2005 Kirikou ja viidakon eläimet
2006–2007 Yu-Gi-Oh! GX Elemental Hero Avian, rehtori Foster, sivuäänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Albus Dumbledore
2008 Kärpäsenä kuuhun Buzz Aldrin
Kung Fu Panda mestari Oogway
2010 Toy Story 3 Virnu
Elias ja aarrejahti Majakka
2010–2012 Martin tarinatalli Sheriffi
2010 (1986) Laputa – linna taivaalla kenraali Mouro
2010 (1994) Pom poko Kincho Daimyojin VI
2011 Rango pormestari
Kung Fu Panda 2 mestari Oogway
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Aris Cratle
2014 Lego Elokuva Vitruvius
Lentsikat 2: Pelastajat Onnikka
Big Hero 6 Robert Callaghan
2016 Kung Fu Panda 3 mestari Oogway
2018 Coco Berto-setä

Rauno AhonenMuokkaa

Rauno Ahonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
Looney Tunes Elmeri, Viiksi-Vallu, Tasmanian tuholainen, Pörhelö, Kelju K. Kojootti
1998–1999 (1985–1986) Tontut: Taavi-tontun huikeat seikkailut Mörö (Yleisradion dubbaus)
1997 Tontut: Tonttujen ikimuistoiset matkat Peikko Kreikassa
Tontut: Seikkailut lumessa
1993–1998,
2007
Animaaniset Brain
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Otto Octavius / Tohtori Mustekala
1994–1995 Aladdin
1996 Kaislikossa suhisee [7]
1997 Rakenna autoja Masa Mainion kanssa Masa Mainio
1997–1998,
2001–2002,
2006
Nokkapokka sivuäänet
1997–1998 101 Dalmatialaista
1998 Rakenna veneitä Masa Mainion kanssa Masa Mainio
1998–1999 Tontut Mörö
Disneyn Tarzanin legenda sivuäänet
1999–2002 Tweenies Max
2000 Stuart Little – pieni suuri hiiri [8]
Rakenna lentokoneita Masa Mainion kanssa Masa Mainio
Lelumaan Niksu
2000 Akun tehdas Mustakaapu
2000-2012 Puuha-Pete Panu ja Loisko, sivuäänet
2001 Digimon Adventure Kentarumon, Apocalymon
Digimon Zero Two FC Tamachin valmentaja, Nuorempi Roachmon, Miyakon isä, Digitamamon, ShogunGekomon, Aquilamon, Stingmon
2001–2002 UBOS Loitsukirja Ylivelho Zarlag
2002 Rakenna taloja Masa Mainion kanssa Masa Mainio
Caprinon Ihmeelliset Seikkailut
2002–2007 Kim Possible Tohtori Traagi [9]
2005–2008 Sketsiä! Jake, Pupsi
2006 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Skeleton
Hydronautit
Autot Kessu [10]
2007 Tallipihan bilehileet Ike [11]
2006–2009 Vaihdokit Dick Urho
2007–2015 Finias ja Ferb Majuri Sähkeinen
Tintin seikkailut Rastapopoulos
2007 Crash of the Titans Crunch Bandicoot, sivuäänet
2008 Avatar Hakoda (3. kauden 1. jakso), sivuäänet
Paavo Pesusieni Johtaja Rapu
Crash Mind Over Mutant Crunch Bandicoot
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Ahokas (Meadow), Ärhämä (Malefor)
2009–2015 Daltonit Joe Dalton
Pokémon Don George
Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka Terrakion
2009 Dinojuna Lauri, sivuäänet
2010 Alfa ja Omega Muusi
2010–2012 Hero Factory Jimi Stringer, Scorpio
2011–2019 Lego Ninjago Sensei Wu (9. kausi), Dareth (uusi sarja), Samukai, vankilanjohtaja Noble (2. kausi), Poliisipäällikkö (kaudet 6-8 ja 10. kausi), Killow (8. kauden jaksot 6-10 ja 9. kausi), Iron Baron (9. kauden jaksot 1-5), Heavy Metal, Chew Toy, Skullbreaker, Skales (uusi sarja), Aspheera (uuden sarjan jaksot 1-8), Char (uuden sarjan jaksot 9-12), Fred Finley, sivuäänet
2011 Smurffit Ärjysmurffi
Autot 2 Kessu
Skylanders: Spyro’s Adventure Rizzo, sivuäänet
2012 Skylanders: Giants Octavius, sivuäänet
2013 Smurffit 2 Ärjysmurffi
2013–2014 Lucky Luke – Uudet seikkailut (2001) Joe Dalton
2013–2016 Turbo FAST Rami Guaani
2014 Skylanders: Trap Team Rizzo, Fling Kong, kapteeni Dreadbeard
2015 Transformers: Prime Ultra Magnus
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Skylynx
Vikke Viikinki Sven, sivuäänet
Paavo Pesusieni kuivalla maalla Johtaja Rapu
Skylanders: SuperChargers Clyde, James Prong
Halinallet Mutrunalle, Rohkeusteemanalle, Kovinsydännalle, Kuolemanalle, Sotkunalle, Lojaalisydän Koira, Temppusydän Krokotiili ja Jopasydän Haikara
Transformers: Rescue Bots Quint Quarry (3. kausi), Bunty (3. kausi), Schulte
Kammokatu Pormestari Otto Irve
Gamba – Sankarihiiren seikkailut Yoisho
2016 Skylanders: Imaginators Dr. Krankcase
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Quarrie, Yeppau, Durpin
2017 Autot 3 Kessu
Skylanders Academy Eruptor (2. kausi)
Lego Batman Elokuva
My Little Pony: Elokuva Myrskykuningas
Lego Ninjago Elokuva Mies kioskilla
Tarzan & Jane
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Ocularix
2019– Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles sivuäänet

Eero AhreMuokkaa

Eero Ahre on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja / Peli Rooli
1991–1998 Muumilaakson tarinoita Nipsu, Hosuli, urostiikeri, eläintarhan mies, Reippailija-hemuli, Majakkasaaren kummitus, Lampun henki, taiteilija Umbra, monia muita sivurooleja
1997 Muumit ja Taikurin hattu Nipsu
2001 Muumit ja Taikalamppu

Eija AhvoMuokkaa

Eija Ahvo on suomalainen näyttelijä, laulaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1991 Olipa kerran Amerikka (sarja) monia rooleja, tunnusmusiikin esittäjä
1992–1995 Kaukametsän pakolaiset (sarja) useita rooleja
1993–1995 Vili Vilperi monia rooleja (esim. Marsa ja Nanni), tunnusmusiikin esittäjä
1993-1995 Hugo Skylla-noita
1994 Olipa kerran keksijät monia rooleja, tunnusmusiikin esittäjä
1996 Olipa kerran löytöretket
Joulupukki ja noitarumpu Tara
Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä kertoja (jaksot 1–6), Siru Kirjavainen, Pirkko Possu, sivuäänet
1997 Herkules Muusa-Calliope
2000 Dinosaurus Plio
2000 Aku Ankka: Universumin sankari Milla Magia
2001 Saiturin joulu
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Marina Del Ray
Mimmi Lehmä ja Varis (sarja) Mimmi Lehmä
2010 Kätkijät Hemmeli
2014 Prinsessa Kaguyan taru muori

Marianna AlanenMuokkaa

Marianna Elisabeth Alanen on suomalainen rap- ja poplaulaja sekä juontaja.

Vuosi Sarja Rooli
2003–2007 Code Lyoko Aelita Schaeffer
2004 Kauhulan koulu

Outi AlanenMuokkaa

Outi Alanen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1984 Sherlock Koira sivuäänet
1989 Kolme muskettikoiraa Julia, Julian tytär, Milady, Prinsessa Dalma
1992 (1950) Tuhkimo Anastasia Tremaine
1993 Seitsemän pientä hiirtä Sami Hiiri, Emmi Hiiri, Lissu Hiiri
1994 Kippurahännän kertomuksia
1995–1997 Pikkukarhun tarinoita Emilia
1996 Matka kapteeni Nemon kanssa sivuäänet
1998–2004 Teletapit Pai
1998 Lelumaan Niksu Niksu
Ipanat elokuva Annukka
1999 Nalle Puh – yhtä juhlaa Kessi
2000 Kananlento Mäkki
Korallifisut Koralli
Pokémon 2: Yhden voimalla Melody
2001 Muumit ja Taikatalvi Pikku Myy, Hemulin täti, sivuäänet
Muumit ja Taikalamppu Pikku Myy
Nalle Puhin sydämellisiä tarinoita Kessi
Saiturin joulu ?
Eki eläinlääkäri Jutta Taavila
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Anastasia
2002 Pokémon: The Johto Journeys Misty (jaksot 117–124)
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Tipi
2004 Himpulat Pom
2005–2006 Muumien malliin Pikku Myy
2007–2008 Muumien maailma Pikku Myy, sivuäänet
2007 Tuhkimo III – Taikansa kutakin Anastasia
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus Pikku Myy
Space Chimps Kilowatt
2009 Pirpanat Nuppu
2011 Artturi Joulu – Joulupukin poika Bryony Shelfley
2012 Pound Puppies Strudel

Arttu Ala-JokimäkiMuokkaa

Arttu Ala-Jokimäki on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
2000 Smurffit (animaatiosarja) Välkky (1. tuotantokausi)
2004 Tomi Traktori Reetu (2. kausi)
2004 Transformers: Energon Kicker Jones
2005 Transformers: Cybertron Coby Hansen (jaksot 40-52)
2005–2006 Duel Masters (anime) Jake
2006–2008 Bratz (televisiosarja) Cameron
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Syrus Trusdale
2007–2008 Bakugan Battle Brawlers Daniel "Dan" Kuso
2007–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Donatello (kaudet 3-7), Pimeä-Don
2007–2009 Transformers: Animated Bumblebee
2007 TMNT Donatello
2007 Ratchet & Clank: Tools of Destruction Ratchet
2008 Ratchet & Clank: Quest for Booty Ratchet
2009–2012 Huntik Lok Lambert
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Ratchet
2013 Ratchet & Clank: Nexus Ratchet
2016 Ratchet & Clank Ratchet
2016 Ratchet & Clank (PS4) Ratchet
2018 Voltron – Universumin soturi Keith (jaksossa Kirkas-päivä)

Mika Ala-PanulaMuokkaa

Mika Ala-Panula on suomalainen imitaattori ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2001–2008 Itse valtiaat monia rooleja
2001 Itse valtiaat pilotti
2001 Kuin kissat ja koirat Herra Tinkles
Barbie Pähkinänsärkijä-baletissa Hiirikuningas
2002–2007 Kim Possible Slim Possible, Shakaali, sivuäänet
2003–2006 Lilo & Stitch (televisiosarja) Reuben/625, sivuäänet
2003 Bionicle: Valon Naamio Toa Tahu
2004 Hain tarina Hullu-Joe
Pokémon 4Ever Meowth
2005 Robots ?
Pokémon Heroes Meowth
2006 Asterix ja viikingit Pilaf
Autot Jay Limo
Huisi Hai ?
Keisarin salaisuus monia rooleja
Leroy & Stitch Reuben/625
2007 The Simpsons Movie Joe Quimby, Sideshow Mel
2007 Harri ja Dinot Turkka
2008– Madagascarin pingviinit (televisiosarja) Kippari
2008 Horton muissa rooleissa
2009 Niko – Lentäjän poika Oinas, susi ja poro
2010 Jogi-karhu Metsänvartija Smith
2010–2014 Hero Factory William Furno
2012 Madagascar 3 Kippari
2017 Tohtori Sykerö (vuoden 2017 dubbaus) Rotta

Seera AlexanderMuokkaa

Seera Alexander on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2009 Prinsessa ja sammakko Charlotte (nuori)
2010 Toy Story 3 sivuäänet
Kaksin karkuteillä Tähkäpää (nuori)
Elian ja aarrejahti Minisukeltaja 043
2011 Happy Feet 2 Erik
2012 Urhea Merida (lapsi)
2012– My Little Pony: Ystävyyden taikaa sivuäänet
Sofia ensimmäinen Anne
2013 Prinsessa Kaguyan taru nuori Kaguya
Frozen – huurteinen seikkailu Elsa (8-vuotias)
2014 Marnie – tyttö ikkunassa Sayaka
2015 Annie Tessie Dutchess
Inside Out – mielen sopukoissa Riley
2016 Kunnon dinosaurus Lippe (nuorena)
2016– Leijonakaarti Jasiri
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki sivuäänet
Soppalinnan salaseura Mari
Angry Birds -elokuva sivuäänet
Iso kiltti jätti Sohvi
Doria etsimässä sivuäänet
Avalorin Elena Elena
Pete ja lohikäärme Elliott sivuäänet
2017 Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö
Olafin jouluinen seikkailu Elsa (nuori)

Arman AlizadMuokkaa

Arman Alizad on iranilaissyntyinen suomalainen vaatturi, toimittaja, tuottaja ja juontaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2017 Lego Ninjago Elokuva Kenraali Omar

Pekka AutiovuoriMuokkaa

Pekka Autiovuori on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
? (1976) Asterix valloittaa Rooman Asterix
1975 Pilvikallion vauhtikisat televisioreportteri
1981 Pekka Töpöhäntä Monni
Topi ja Tessu Nakkeli
1982 Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) Lystikäs
1983 Mikki Hiiren jouluaatto Mikki Hiiri
1983 Looney Tunes Repe Sorsa, Sylvesteri, Elmeri, sivuäänet
Pieni merenneito Merihevonen
1984 Kaunotar ja Kulkuri (1955) sivuääniä
1985 Pekka Töpöhäntä Amerikassa Monni
1987–1990 Ankronikka Roope Ankka
1988 Nalle Puhin uudet seikkailut Tane Tärppä
1988–1993 Kreivi Duckula sivurooleja
1989 Muskettikoirien paluu D'Artagnan
1989–1991 Alfred J. Kwak Korppi, Tarkastaja Sherlock, Iiriksen ja Tomin isä, Hannu Harakka (2. tuotantokausi), Professori Tsjang
1989 Pieni merenneito Merihevonen
1990 Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät Roope Ankka
1991 Olipa kerran Amerikka monia rooleja
1992 Pieni merenneito Merihevonen
1994 Olipa kerran keksijät monia rooleja
Kippurahännän kertomuksia ?
1995 Toy Story – leluelämää herra Perunapää
Pete Pilotti & Pontiac: Seikkailu Lapponiassa kertoja / Pontiac / Velho Jeppe / Arska Ahma
1996 Pete Pilotti & Pontiac - Vaaleanpunaiset tiikerit Pontiac / Musta Majava
1997 (1973) Mowgli Tabaqui
1997 Olipa kerran löytöretket monia rooleja
1997–2001 Karhuherra Paddington herra Curry
1998 Mulan Chi-Fu
1999 Toy Story 2 herra Perunapää
2002 Kissojen valtakunta Natori
2005 Mulan 2 Chi-Fu
2006 Aivan villit Late
Virran viemää Le Koip
2008 Kung Fu Panda herra Ping
2010 Liisa Ihmemaassa Rusakko
Toy Story 3 herra Perunapää
Sammyn suuri seikkailu Fluffy
2011 Gnomeo & Julia herra Capulet
Kung Fu Panda 2 herra Ping
2012 Pirates! sivuäänet
2013 Ankronikka Roope Ankka
2014 Prinsessa Kaguyan taru Inbe no Akita
2016 Kung Fu Panda 3 herra Ping (Pon kasvatti-isä)
Star Wars Rebels Palpatine (jakso "Lothalin piiritys, osa 2")
2017– DuckTales Roope Ankka
2017 Itse ilkimys 3 Fritz
2018 Coco Kirjurimies
Risto Reipas ja Nalle Puh Kani
2019 Star Wars Kids - Galaxy of Adventures (nettisarja) Palpatine
Toy Story 4 herra Perunapää

BMuokkaa

Tidjân BaMuokkaa

Tidjân Ba on suomalais-senegalilainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2004 Hain tarina Bernie
2011 Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus šeikki Omar ben Salaad

Kirill ”Kirka” BabitzinMuokkaa

Kirill ”Kirka” Babitzin oli suomalainen laulaja.

Vuosi Elokuva Rooli
1991 Rokkikukko Trubaduuri

Antony BentleyMuokkaa

Antony Bentley on suomalainen musiikki- ja media-alan ammattilainen.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1992 (1953) Peter Pan Jukka
1993 Miekka kivessä (1963) Arttu
Viidakkokirja (1967) Mowgli
1994 Riku kirjamaassa Richard Tyler
1995 Hopon poppoo Max Hopo

Tiina BergströmMuokkaa

Tiina Bergström oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut (sarja) Kengu
1990–1991 Pilipalipilotit (sarja) Rebekka Kankimäki
1999–2000 Digimon Adventure (sarja) Sora Takenouchi, Plotmon/Tailmon/Angewomon, Koromon, sivuäänet
2000 Tiikerin oma elokuva Kengu
2000–2001 Digimon Zero Two (sarja) Tailmon/Angewomon/Nefertimon, Sora Takenouchi, Jun Motomiya, Arukenimon, sivuäänet
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda (sarja) Eleanor, sivuäänet
2002 Tarzan & Jane Eleanor
Nalle Puhin joulu Kengu
2003 Nasun suuri elokuva
2004 Nalle Puh: Kevät ja Ruu
2005 Nalle Puh ja Möhköfantti
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh (sarja)
2007–2009 Dinosaur King (sarja) Helga
2009 (1979) Pörri Orava (sarja) (uusi dubbaus) Nuppu, Pörrin ”äiti”, sivuäänet
2011 Nalle Puhin elokuva Kengu
2014 Paddington

Hannu-Pekka BjörkmanMuokkaa

Hannu-Pekka Juhani Björkman on suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Niko – lentäjän poika Julius
2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika Buck
2010 Näin koulutat lohikäärmeesi Raivo Röyhtäys
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Raivo Röyhtäys
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Buck
2019 Näin koulutat lohikäärmeesi 3 Raivo Röyhtäys

Riitta BjörnMuokkaa

Riitta Annikki Björn on suomalainen näyttelijä

Vuosi Elokuva Rooli
1986 Basil Hiiri – Mestarietsivä Liuhu-lepakko
1987 Fievel matkalla Amerikkaan Tikki-torakka

Karolina BlomMuokkaa

Karolina Blom on suomalainen ääninäyttelijä ja sairaalaklovni.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
2002–2003 Duel Masters (anime) Mai Kirifuda (1. kausi), Tsuyoshi Saroyama, sivuäänet
2003–2006 Pokémon Jessie (kaudet 5-6, 7. kauden jaksot 57–92), hoitaja Joy (kausi 6, muut jaksot paitsi jakso 2), Roxanne, Tracey Sketchit, sivuäänet
2004 Beyblade (anime) Kenny, Judy Tate
2004–2006 Transformers: Energon Alexis Thi Dang
2011 Franklin ja ystävät Franklin
2013 Ankronikka Milla Magia
2014 Space Dogs 2
2017 Muumilaakson tarinoita (vuoden 2017 uusi dubbaus) Pikku Myy, Nana (jaksossa 38), sivuäänet
2019– Lohikäärmeet: Pelastuspartio

Markus BlomMuokkaa

Markus Blom on suomalainen laulaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
2002–2003 Duel Masters Shobu Kirifuda
2003–? Winx-klubi Brandon
2004–2006 Transformers: Energon Ironhide, Rad White
Pokémon Drew, herra Sukizo Timmy Grimm, sivuäänet
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Jaden Yuki
2007–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Leonardo (kaudet 3-7), Hamato Yoshi (4. kaudella), Pimeä-Leo, sivuäänet
2007 TMNT Leonardo
The Invincible Iron Man James "Rohdey" Rhodes
2008–? Eläköön Pinata Paulie Pretztail
2009–? Dinojuna sivuäänet
2009–2010 Beyblade: Metal Masters Ryo Hagane, Zeo Abyss, Dashan Wang, Aleksei, Demure, Julian Konzern
2010 Monster High Jackson Jekyll / Holt Hyde (2. kausi)
2011 Ratchet & Clank: All 4 One Ratchet
Rango sivuäänet
PlayStation Move Heroes Ratchet
Kung Fu Panda: Mestareiden salaisuudet nuori Salamasarvikuono
2011–2012 Beyblade: Metal Fury Ryo Hagane, Zeo Abyss, Chris, Dashan Wang, Aleksei, Demure, Julian Konzern
2012 Ratchet & Clank: QForce Ratchet
BeyWheelz Ryan Gladstone
2013–2014 Glitter Force Doki Doki Mercenare-kuningas, Nicholas, sivuäänet
2013 Ankronikka Maukka Munankuori, Bubba
Sly Cooper: Thieves in Time Rioichi Cooper
Skylanders: Swap Force Hoot Loop, paroni von Shellshock, sivuäänet
2014 Skylanders: Trap Team Verl
2015 Skylanders: SuperChargers Fiesta, paroni von Shellshock, Moneybone, Blubberbeard
Kadonneen arkin metsästäjät Jähmy
2016–2018 Voltron – Universumin soturi komentaja Sendak (kaudet 1 ja 6 ja 7. kauden jaksot 8–9), Throk, Hepta (7. kauden jakso 8), Gyrgan (3. kausi), sivuäänet
2017 Autot 3 Cal Weathers
The Boss Baby Eugene
2017– DuckTales Heimo Huima, Koljatti, sivuäänet

Irina BjörklundMuokkaa

Irina Björklund on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Peli Rooli Lähteet
1999 Rautajätti[12] Annie Hughes
2004 Hain tarina Angie
2006 SOCOM U.S. Navy SEALs: Fireteam Bravo 2 (peli)
2008 Endwar (peli)
2014 Muumit Rivieralla Audrey Glamour

Markus BäckmanMuokkaa

Markus Bäckman on suomalainen muusikko, ääninäyttelijä ja dubbauksien ohjaaja.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
? (1968) Asterix ja Kleopatra Obelix
1991 Rokkikukko Muissa rooleissa
1993 Kärsi ja kuoli Helsingissä Näyttelijä
1994 Aladdin ja varkaiden kuningas Rosvo
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Alistair Smythe, Rhino, Silvio Manfredi / Silvermane, Paroni Mordo, Tri. Herbert Landon, sivuäänet
1996–1997 Nokkapokka Kent Powers
1996 Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina Sika, Rutus
1997 Peppi Pitkätossu
Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu Forte
1998 (1964) Maija Poppanen Naakka / Seniori
1998 Egyptin prinssi Jetro
Mulan Kenraali Li
Pocahontas II - matka uuteen maailmaan John Rolfe
1999 Bartok Suurenmoinen Sotshi
Kuningas ja Anna Siamin kuningas
Simsala Grimm Kertoja, useita rooleja
2000 The Grinch Huumestari
Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa Keisari Zurg
Nalle Puhin uudet seikkailut (2000-luvun dubbaus) Ihaa
Aku Ankka: Universumin sankari Merlock
1999–2000 Digimon Adventure kertoja, Vandemon/VenomVamdemon, Piamon, Orgamon, Whalemon, Sukamon, Treemon, WickedMonzaemon, Masami Izumi, sivuäänet
2000–2001 Digimon Zero Two kertoja, Holsmon/Shurimon, Chikara Hida, Kenin isä, Devimon, Kimeramon, Yukio Oikawa, sivuäänet
2001–2002 Digimon Tamers Leomon, Janyu "Tao" Wong, IceDevimon, Babel, tarkastaja (Yamakin esimies), Zhuqiaomon, Ebonwumon (toinen päistä), Baihumon, Mihiramon, Sandiramon, Vajramon, Indramon, Caturamon, Hirofumi Shioda, Ryon isä, sivuäänet
2002 Spirit - villi ja vapaa Murphy
2002 Lilo & Stitch Kapteeni Gantu
2002 Stitch! Avaruuskoe 626
2003–2005 Lilo & Stitch
2003 Nemoa etsimässä Kupla
101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa
2004 Lehmäjengi Alameda Slim
Ihmeperhe Bomb Voyage, rehtori
Bionicle 2: Metru Nuin Taru Toa/Turaga Lhikan
Myrskylinnut kertoja, Mullion
2005 Nalle Puh ja Möhköfantti Ihaa
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween Ihaa
Bionicle 3: Varjojen Verkko Sidorak
Valiant Underlingk
Jali ja suklaatehdas Umppa-Lumppa-kertoja, Vilpuri Vonkka
2006 Autot Puna
Bambi 2 metsän ruhtinas
Asterix ja viikingit Obelix
Scooby-Doo: Merirosvoja, ohoi! kapteeni Skunkbeard/Biff Wellington
2007 Leroy & Stitch Gantu
Dinosaur King Zander (jaksot 27-49)
2007–2008 Animalia Hermanni, Louhkis, Santeri, Herry
2009 Pentujengi ja joulupentu Joulupukki
2010 (1994) Pom poko Seizaemon
2010 Alfa ja Omega
2010– Hero Factory kertoja, Preston Stormer
2011 Pikku kummitus Lapanen ja setä Riukuliini setä Riukuliini
Savannijengi Sokrates
Kung Fu Panda 2 mestari Härkä
Kung Fu Panda: Mestareiden salaisuudet nuori Härkä
Nalle Puhin elokuva Ihaa
2011–2018 Lego Ninjago Lordi/Sensei Garmadon (pilottijaksot ja kaudet 1–5), Skalidor (1. kausi), postimies (1. kauden jaksot 2 ja 7), tohtori Julien (1. kausi), Lou (kaudet 1–2), otsikot (pilottijaksot), Arcturus, Eyezor, Ninjagon keisari, Killow (8. kauden jaksot 1-5), Mohawk (8. kauden jaksot 1–5), sivuäänet
2012 Pirates! Piraattikunkku
Transformers: Prime Unicron
Skylanders: Giants Terrafin, Sivuäänet
2013–2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Discord (kausi 3-9), Big Macintosh, sivuäänet
2008–2012 Stitch! Gantu, konstaapeli Suzuki, herra Matsuda, sivuäänet
2011–2014,
2015–
Pokémon kertoja (18. kaudesta alkaen), Pokédex, Alder, Porter, Don George (16. kausi), Meyer, professori Oak (20. kausi), sivuäänet
2012 Viisi legendaa Joulupukki
2013 Transformers: Rescue Bots Charlie Burns
The Adventures of Super Mario Bros. 3 Bowser
Sly Cooper: Thieves in Time El Jefe, sivuääniä
Pokémon-elokuva: Kyurem vs. Oikeuden Miekka Cobalion
2013–2018 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Mestari Tikku, sivuäänet
2013 Skylanders: Swap Force Terrafin, Grilla Drilla, sivuäänet
2013–2014 Legends of Chima Rogon, sivuäänet
2013–2016 Turbo FAST Gigundus, Vaalea Varjo (jaksot 4a ja 4b), sivurooleja
2014 Rio 2 Iso pomo
Skylanders: Trap Team Wallop, Buzz, Brock, Gulper, Broccoli Guy
Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää Punainen Genesect
2015 Vikke Viikinki Halvar
Paavo Pesusieni kuivalla maalla Plankton
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Caravellix
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Ultra Magnus, Unicron
Hei, Taavi kertoja
Skylanders: SuperChargers Shark Shooter Terrafin, Buzz, Fender, Synkkyys
Star Wars Rebels Darth Vader, komentaja Jun Sato (2. kauden jaksot 1–2), sivuäänet
2016 (2015) Pokémon-elokuva: Hoopa ja legendojen kamppailu kertoja
2016 Lego Nexo Knights kuningas Halbert, kenraali Magmar
Merten syvyyksissä Nereus, Kenji (Netflixin dubbaus), kapteeni Nuijapää, sivuäänet
Haikarat Jehu
Skylanders: Imaginators Tri-Tip, Buzz
Doria etsimässä Kupla
Kulipari – sammakkoarmeija Jir, Killara, Ponto, sivuäänet
2016–2018 Voltron – Universumin soturi keisari Zarkon, Prorok, Sendak (5. kausi), komentaja Iverson (1. kausi ja 7. kauden jaksot 7–9), Branko (2. kausi), luutnantti Ozar (4. kausi), sivuäänet
2017 Muumilaakson tarinoita Mörkö, Taikuri, Posteljooni, sivuhahmoja (vuoden 2017 dubbaus)
Autot 3 Puna
Pokémon-elokuva: Valitsen sinut! professori Oak, Bonji
My Little Pony: Elokuva Big Mac, Boyle
2018 (2016) Pokémon-elokuva: Volcanion ja mekaaninen ihme kertoja, Nikola
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh Ihaa
Kulipari – Unikulkija Jir, Killara, Ponto
Spyro Reignited Trilogy lohikäärmeet, munkit, kilpikonnat, löllykät, Pilvitemppeleiden velhot, esiintyjät, Tiki-patsaat, jääkarhut, Kahjo-Ed, egyptiläiskoirat
2019 (2018) Pokémon-elokuva: Voimalla jokaisen kertoja
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Obelix, Caravellix
Star Wars Kids - Galaxy of Adventures (nettisarja) Darth Vader, sivuäänet
Aladdin mieskuoro
Vili Vilperi elokuva Vombo
Leijonakuningas Mufasa
Toy Story 4 Melephant Brooks

CMuokkaa

Abdeslam ChellafMuokkaa

Abdeslam Chellaf on marokkolainen sirkustaiteilija, joka toimi parikymmentä vuotta Teatterikorkeakoulun akrobatian opettajana.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1994 Leijonakuningas Rafiki
1995–1999 Timon ja Pumba
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata

EMuokkaa

Samuli EdelmannMuokkaa

Samuli Edelmann on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1991–1992 Muumilaakson tarinoita (sarja) Niisku (jaksot 1-50), yksi kuumien lähteiden etsijöistä (jakso 46)
2001 Shrek Shrek
2004 Shrek 2
2005 Riemukupla: Tankki täynnä Trip Murphy
2007 Shrek kolmas Shrek
2010 Shrek ja ikuinen onni

Riko EklundhMuokkaa

Riko Eklundh on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
1991–1994 Muumilaakson tarinoita (televisiosarja, ruotsinkielinen versio) Nipsu
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen versio)
1996 Suuri Muumijuhla (ruotsinkielinen versio)
2000 Nalle Puhin uudet seikkailut (sarja, 2000-luvun dubbaus) Nasu
Tiikerin oma elokuva
2003 Nasun suuri elokuva
2004 Nalle Puh: Kevät ja Ruu
2005 Nalle Puh ja Möhköfantti
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh (televisiosarja)
2011 Nalle Puhin elokuva
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh

ElastinenMuokkaa

Elastinen on suomalainen hip hop -artisti ja musiikkituottaja.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2004 Hain tarina Ernie
2006 Arthur ja minimoit Max
2009 Arthur ja Maltazard
2011 Rio Nico
2013 Smurffit 2 Pontus
2014 Rio 2 Nico

Eeva ElorantaMuokkaa

Eeva Eloranta on suomalainen näyttelijä ja käsikirjoittaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
? Fragglit Moki
1987–1990 Ankronikka Kultu Kimallus
1989–1990 Tikun ja Takun pelastuspartio Äitisuula
1991 Asterix ja suuri taistelu Senilixin vaimo, muut naisäänet
1992 (1950) Tuhkimo Kertoja
1995 Pikku pingviini
? Lumikki ja seitsemän kääpiötä
2004 Shrek 2 Kuningatar Lillian
2007 Shrek kolmas
2010 Shrek ja ikuinen onni

Kristiina ElsteläMuokkaa

Kristiina Elstelä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1996 Notre Damen kellonsoittaja Laverne
2002 Notre Damen kellonsoittaja II
2005 Jali ja suklaatehdas Isoäiti Elviira
2006 Autot Mini
2009 Arthur ja Maltazard Daisy
2011 Autot 2 Mini

FMuokkaa

Diandra FloresMuokkaa

Diandra Danielle Flores on suomalainen laulaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Steffie
2017 Smurffit: Kadonnut kylä Smurffiina
2017 Muumien taikatalvi Pikku Myy

Peter FranzénMuokkaa

Peter Vilhelm Franzén on suomalainen näyttelijä ja kirjailija.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1995 Pocahontas Kocoum
1999 Tarzan aikuinen Tarzan
Villit Marjaset
2004 Hain tarina Oscar

GMuokkaa

Jon-Jon GeitelMuokkaa

Jon-Jon Geitel on suomalainen näyttelijä, ääninäyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
1994 (1986) Ville Vallaton Ville Vallaton
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma TJ
2001–2002 Sagwa Jet-Jet
2001 Harry Potter ja viisasten kivi Draco Malfoy, Lee Jordan
2002 Harry Potter ja salaisuuksien kammio
2003 Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus Petteri Punakuono
Bambi Rumpali aikuisena
Kikoriki Sipe
Code Lyoko Odd Della Robbia, tunnusmusiikki [13]
Disneyn Välitunti TJ
Bratz Dylan [13]
W.I.T.C.H. Caleb
Winx-klubi Helia
Iron Man - Armored Adventures Tony Stark
2004 Ihmeperhe Tony
2005 Santapeikko
Robots [14]
Harry Potter ja liekehtivä pikari Ron Weasley
2005–2007 Kim Possible Josh Mankey, Fukushima, Ned, Kimmo, Felix
2005–2008 Jake Long – amerikkalainen lohikäärme Jake Long
2006 Autot Boosti
Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Ruma ankanpoikanen
Aivan villit Juki
Kasperin kauhukoulu [15]
Prätkähiiret Vinski (jaksot 1-12)
Lazy Town Stigu
2007 Battle B-Daman Li
Alvin ja pikkuoravat Alvin
High School Musical 2 Troy Bolton (suomenkielinen ääni)
Harry Potter ja Feeniksin kilta Ron Weasley, Draco Malfoy, Gregory Goyle, Lee Jordan
2007–2008 Hannah Montana Jake
Zackin ja Codyn viiden tähden elämää sivuäänet
2008 Helinä-keiju Terence
Ricky Sprocket Ricky Sprocket
2008–2009 Edgar ja Ellen
2009 Alvin ja pikkuoravat 2 Alvin
Helinä-keiju ja kadonnut aarre Terence
2010–2014 Hero Factory Mark Surge
2011 Savannijengi Toto
Barbie: Täydellinen Joulu Brian
Maaginen kristalli Smoo
Kukkulan tyttö, sataman poika Mizunuma
Hop Vili
Alvin ja pikkuoravat 3 Alvin
Smurffit Tohelo
Red Caps
2012 Viisi legendaa Pakkasukko
2012–2018 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Leonardo
2013 Croodit Kundi
Smurffit 2 Tohelo
Tarzan Tarzan
The Adventures of Super Mario Bros. 3 Luigi, Suurisuu Koopa Jr.
2016 Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Alvin
Haikarat Betasusi
Sing Johnny
Pokémon-sarja: XYZ Steven Stone (jaksot 39-42)
2017 Muumilaakson tarinoita Niisku, Fredrikson, sivuäänet (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
Lego Ninjago Cyrus Borg (7. kausi)
2018 Ihmeperhe 2 Toni Rytivuo
Kulipari – Unikulkija Gee
2019 Aladdin Aladdin
Playmobil elokuva Del

Juhan af GrannMuokkaa

Juhan af Grann on suomalainen ohjaaja ja tuottaja.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2009 Arthur ja Maltazard Di Vinci

HMuokkaa

Tommi HaapaniemiMuokkaa

Tommi Haapaniemi on suomalainen tanssitaiteilija ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
? (1968) Asterix ja Kleopatra Numerobis, sivuäänet
2000–luku Smurffit (animaatiosarja) sivuäänet
2000-2005 Ankan Tahtiin Aldo
2001–2002 Lucky Luke – Uudet seikkailut Jolly Jumper, sivurooleja
2003–2007 Code Lyoko Jim Moralés, sivuäänet
2005 Hain tarina Lenny
Harry Potter ja liekehtivä pikari Cedric Diggory
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers sivuäänet
2005–2007 Jake Long – amerikkalainen lohikäärme sivuäänet
2006–2009 Eläköön Pinata Franklin Fizzlybear, sivuäänet
2007–2008 Pokémon: Advanced Battle Morrison, herra Sukizo, professori Birch, Lance, Giovanni, Butch, sivuäänet
2007–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Miyamoto Usagi (kaudet 3-7), Jammerhead, Kolmoisuhka (keltainen pää), Silppuri (kauden 4. jakso 8), Hopeavahti (kausi 6), Joku (kaudet 3 ja 6), herra Tiukka, Ylivertainen Ninja (3. kaudella), Gyoji (kausi 3), Kolmen Neuvoston Utromit (kausi 3), Tuulimystikko, sivuäänet
2007–2008 Dinosaur King sivuäänet
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Tikka
2009–2012 Superpahisten liiga Voltar, Bolkar, Punakka
2010 Alfa ja Omega Silli
2011–2015 Monster High Hoodude Voodoo (3. kaudesta alkaen), Bram Devein, herra Ilma (jakso ”Neronleimaus”)
2011 Happy Feet 2 Rinaldo
Savannijengi sivuäänet
2011– Lego Ninjago (animaatiosarja) Pythor, Overlord, Acidicus (4. kausi), Gene, herra Kalpea/Invizable, Kapau/Kapau'rai, sivuäänet
2012–2016 Transformers: Rescue Bots Blades, tohtori Morocco (kaudet 1-2)
2012 Skylanders: Giants Hugo
2012–2013 Glitter Force Pop, sivuäänet
Possu ja kärpänen Herra Tylynen, Jarkko, sivurooleja
2012 BeyWheelz Glen
2013–2014 Glitter Force Doki Doki sivuäänet
2013 Vikke Viikinki Gorm, Pox, sivuäänet
Sly Cooper: Thieves in Time Cyrille Le Paradox
2013–2014 Legends of Chima Gorzan, Skinnet, Reegull, Lundor, sivuäänet
2015 Skylanders: SuperChargers Hugo
2016 Skylanders: Imaginators Hugo
Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Leipurimestari Jänöliini
2016–2018 Skylanders Academy Hugo (2. kausi), Pepper Jack (2. kausi), Wind-Up (2. kausi)

Ville HaapasaloMuokkaa

Ville Juhana Haapasalo on suomalainen näyttelijä ja televisiojuontaja, joka tunnetaan yleisesti Venäjällä ja Suomessa.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2010 (1988) Naapurini Totoro Tatsuo Kusakabe
2010 Itse ilkimys Gru
2013 Itse ilkimys 2 Gru
2015 Kätyrit nuori Gru
2017 Itse ilkimys 3 Gru, Dru
2019– Muumilaakso Muumipappa

Minna HaapkyläMuokkaa

Minna Haapkylä on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2000 Dinosaurus Neera
2006 (1988) Naapurini Totoro Yasuo Kusakabe

Lari HalmeMuokkaa

Lari Halme on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2009 G-Force – miniagentit Darwin
2010 Poutapilviä ja lihapullakuuroja Flint Lockwood
2013 Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 Flint Lockwood
2014 Bamse ja rosvokaupunki susi
2017 Coco Papá
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Spämmi
Leijonakuningas Zazu

Kristiina HalttuMuokkaa

Kristiina Halttu on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1998 Ötökän elämää Rosie
2002 Katto-Kassinen äiti
Aarreplaneetta Sarah Hawkins
2003 Nemoa etsimässä Koralli
2004 Salamaseepralähde? Klaara Äärimaa
Shrek 2 hyvä haltijatar
2006 Bambi 2 Mena
2008 Beverly Hillsin hienostohauva suomenkielinen ääni
2019– Muumilaakso Rouva Vilijonkka

Lähde: [16]

Elli HalooMuokkaa

Elisa Katariina Tiilikainen on suomalainen laulaja-lauluntekijä, joka on tullut tunnetuksi Haloo Helsinki! -yhtyeen laulajana ja basistina.

Vuosi Elokuva Rooli
2009 Planeetta 51

Petri HanttuMuokkaa

Petri Tapani Hanttu on suomalainen näyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1997 Space Jam Putte Possu, Monstar Void
1998 Ipanat Topi, Frank
2000 Titan A.E. Tau 14:n kokki
2002 Monsterit Oy Funkkis
Aarreplaneetta Onus
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Putte Possu, sivuhahmot
2004 Lehmäjengi Vilit
Bionicle 2: Metru Nuin Taru Toa Nuju, Nidhiki
Scooby-Doo ja saaren zombiet Shaggy Rogers
2005 Robots Fender
Narnian tarinat: Velho ja leijona Ginarrbrik
Bionicle 3: Varjojen Verkko Toa Nuju, Rahaga Bomonga
Valiant Armeijan vastaanottovirkailija
2006 Night at the Museum – yö museossa Larry Daley
Pikku Kananen Sivuäänet
Asterix ja viikingit Caravellix
Yli aidan Hammy
Aivan villit Hamir, pulu
Karvinen 2 Preston
Karvakamut Serge
2007–2008 Animalia Iku
2007 Tallipihan bilehileet Fredi
The Invincible Iron Man sivuäänet
2008 Alvin ja pikkuoravat Ian
Beverly Hillsin hienostohauva Vasquez
Pokémon: Darkrai nousee Paroni Alberto
2009 Night at the Museum 2 Larry Daley
Raiteiden sankari Jaska
2010 Toy Story 3 Sivuääniä
Megamind Muissa rooleissa
2011 Rio Kuningas Mauro
Jogi-karhu Kertoja
Alvin ja pikkuoravat 3 Ian, mies kasinolla #2
Rango Muissa rooleissa
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus sivuäänet
Artturi Joulu - Joulupukin poika sivuäänet
Nalle Puhin elokuva Tikru
Autot 2 Suomenkieliset sivuäänet
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Kutka
Hotel Transylvania Quasimodo
2013 Rautateiden kuningas Jaska, Topi, Diesel ja Niilo
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Bumblebee
2014 Madagascarin pingviinit Dokumenttielokuvan tekijä
Tarina urheudesta Jaska, Allu, Niilo ja Herra Ruottinen
2015 Night at the Museum - Haudan salaisuus Larry Daley
Big Hero 6 Heathcliff
Hotel Transylvania 2 Quasimodo
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Petiminus, sivuäänet
Kätyrit VNC:n edustaja
Gamba - Sankarihiiren seikkailut Noroi
2016 Kung Fu Panda 3 Sum
Pete ja lohikäärme Elliott Woodrow
Ratchet & Clank Muissa rooleissa
Trolls Darius, herra Hattara
2017 Beauty and the Beast - Kaunotar ja hirviö Muissa rooleissa
Lego Batman Elokuva Linnunpelätin
Autot 3 Hamilton
2018 Hotel Transylvania 3: monsterit matkalla Quasimodo
Ihmeperhe 2 Hapokas, Miespoliisi 2
Risto Reipas ja Nalle Puh Tiikeri
2019 Lego elokuva 2 Gandalf, Bruce Willis, Patukka
Asterix ja taikajuoman salaisuus Akvavitix, Senilix
Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
? Looney Tunes Putte Possu
2009– Tuomas Veturi Jaska, Topi, Leemu, Kaarlo, Sälli, Tälli, Allu, Diesel, Airi, Villo, Harald, Niilo, Osmo, Seppo Hattunen
1993–1998 Animaaniset Wakko
1995–1999 Timon ja Pumba sivuäänet (3. kausi)
1999–2001 Simsala Grimm Jojo, sivurooleja
1999- Paavo Pesusieni Potti, Merirokkopoika, sivuäänet
2001–2002 Digimon Tamers Cyberdramon/Justimon, Guardromon, Gorou "Shibumi" Mizuno, Azulongmon, Ebunwumon (toinen päistä), sivuäänet
2002–2004 UBOS Loitsukirja Gus, sivuäänet
2004 Battle B-Daman Bull Borgnine (kolmas persoona), Weng Yong Fa, Marda B, Sly, sivuäänet
2004–2006 W.I.T.C.H. (televisiosarja) Cedric, Blank
Brandy ja Herra Whiskers Gaspar, sivuäänet
2005–2006 Paljon melua Maggiesta sivuäänet
2005–2007 Jake Long - amerikkalainen lohikäärme Jaken isä, sivuäänet
2005–2008 Sketsiä! Ninja-yleismies, Katu-räppäri, Horaatio
2006–2007 Pokémon: Battle Frontier Pokédex (suurin osa jaksoista), Harley, Herra Sukizo, Gary Oak, sivuäänet
2006–2009 Vaihdokit sivuäänet
2006– Mainio Manu Ville, ristipääruuvari
2007–2008 Viidakon Ykä (animaatiosarja) Nikke, sivuäänet
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Tikru
2007–2011 Tallipihan bilehileet (animaatiosarja) Fredi, isäntä, sivuroolit
2007–2015 Finias ja Ferb Lawrence, useita hahmoja
2007– Animalia Iku
Kim Possible Rufus, Duff Killigan, sivuäänet
2008–2009 Transformers: Animated Ratchet, Isaac Sumdac, Wasp, Longarm/Shockwave, sivuäänet
Pokémon DP: Battle Dimension herra Sukizo, Reggie, Saturn (jaksot 96-97), Gary Oak, Aaron, Pokédex (jakso 71), sivuäänet
2008– Karvinen (ranskalainen animaatiosarja) sivuäänet
Eläköön Pinata Professori Pester, Pierre Parrybo
2009 Dinojuna Konduktööri
2009–2010 Pokémon DP: Galactic Battles herra Sukizo (jaksot 123 ja 146), Gary Oak, Reggie, sivuäänet
Pokémon DP: Sinnoh League Victors herra Sukizo (jakso 161), Reggie, sivuäänet
2009–2012 Huntik Cherit, Metz, sivuäänet
2010–2014 Hero Factory Rotor, Thunder
2010– Adventure Time Jake
2011– Gumballin mieletön maailma Richard Watterson, Sivuäänet
2012 Apinatasavalta Perttu Pähkinä, Pentti Nimby, Banaanikärpänen, sivuääniä
2012–2016 Transformers: Rescue Bots High Tide, Huxley Prescott (3. kauden jaksot 13-25), herra Harrison (3. kausi), Milo (3. kausi), sivuäänet
2012–2015 Transformers: Prime William Fowler, sivuäänet
2012–2017 Ultimate Spider-Man Phil Coulson
2013– Pac-Manin aavemaiset seikkailut Lordi Petturius
Ever After High rehtori Milton Grimm, kirjastonhoitaja Giles Grimm
2015 Pokémon-sarja: XY – Kalos-seikkailu Ramos, sivuäänet
2015–2017 Transformers: Robots in Disguise Denny Clay (1. kauden jaksosta 15 alkaen), Slipstream (1. kauden jaksosta 17 alkaen), Clampdown (1. kausi), Jazz, Butch (1. kauden jakso 17), Bisk (2. kausi), Kickback, Axiom, sivuäänet
2015–2018 Star Wars Rebels Komendantti Cumberlayne Aresko, Vanha Jho (1. kauden jakso 11), sivuäänet
Lohikäärmeet: Äärirajoille Karski, Raivo
2016–2017 Lego Nexo Knights Merlok
2016– Justice League Action Kyborgi, Haukkamies
2017 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Lordi Tirek (8. kausi), Neighsay, Starswirl parrakas (9. kausi), Sivuäänet
2017 Merten syvyyksissä Kenji (2. kausi), Peto Pietilä (2. kausi), sivuäänet
2017– DuckTales Kulta-Into Pii, Ankenström, Taavi Ankka, Jim Starling / Varjoankka, sivuäänet
2018 Voltron – Universumin soturi Tavo, sivuäänet
Lohikäärmeprinssi Luutnantti Pan
2019– Lohikäärmeet: Pelastuspartio Duggard
Pelit
Vuosi Peli Rooli
2007 Crash of the Titans Tri N. Gin, Rotnikot, Koo-alat, Tuomioapinat, Voodoo-kanit
Harry Potter ja Feeniksin kilta Remus Lupin
2008 The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Kipuna (Sparx)
Crash: Mind over Mutant Tri N. Gin, Rotnikot, Tuomioapinat, sivuäänet
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Sigmund
2012 Skylanders: Giants Kaos, Gill Grunt, sivuäänet
2013 Skylanders: Swap Force Gill Grunt, sivuäänet
2014 Skylanders: Trap Team Kaos, Gill Grunt
2015 Skylanders: SuperChargers Kaos, Deep Dive Gill Grunt
2016 Skylanders: Imaginators Kaos, Gill Grunt
2018 Spyro Reignited Trilogy Bartholomew, lohikäärmeet, ilmapalloilijat, jalokivenleikkaajat, Mestarikokki, sähköpeikot, merihevoset, jäärakentajat, tuulentekijät, Alkemisti, Pilvitemppeleiden velhot, robottifarmarit, esiintyjät, leijonat, purppurat kyläläiset, tulikärpäset

Samuel HarjanneMuokkaa

Samuel Harjanne on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
? Tenavatselvennä Sami
? Arttu Alan ”Aivo” Kaskonen, Venni, Santtu
? E.T. 20th Anniversary Edition Greg
1997–2001 Disneyn Välitunti Vince, Butch
2001 Tehtävä - Pelastakaa kesäloma Vince
Beyblade Ray (PVP:n dubbaus), Lee, Tala, Enrique, Steve, DJ Jatsimies, (Tuotantotalo Wernen dubbaus)
2001– Lazy Town Pixeli
2002 Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Peter Pan
Spy Kids 2 Gary Giggles
2002–2004 He-Man prinssi Adam, Orko
2002–2003 Digimon Zero Two Ken Ichijouji
2002–2008 Kim Possible Ron Stoppable
2003 Bionicle: Valon naamio Takua/Takanuva
2003–2006 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Leonardo, sivuäänet
2003–2005 Transformers: Armada Rad
2003–2015 Pokémon XY-sarjan tunnuslaulu, Luke (15. kausi), satunnaisia rooleja
2004 Battle B-Daman Enjyu, Vinnie V, Joshua, Cain McDonnell (jaksot 19-25)
Cubix kertoja, Connor
2004–2006 W.I.T.C.H. Martin, sivuäänet
2004–2008 Yu-Gi-Oh! GX Atticus Rhodes/Sysiverho, Dark Scorpion, Cliff the Trap Remover, sivuäänet
2005 Narnian tarinat: Velho ja leijona Peter Pevensie
2005 (1942) Bambi aikuinen Bambi
2005–2006 Paljon melua Maggiesta Aldrin
2005–2008 Sketsiä! Katu-räppäri, Maikki
2006 Autot Räkä-Rod
Asterix ja viikingit Poppix
Arthur ja minimoit Betameche
2006–2007 Transformers: Cybertron Coby Hansen (jaksot 1-39), Red Alert (jaksot 1-39)
2006–2010 Hannah Montana Jackson Stewart
2007 The Simpsons Movie Nelson Muntz, Martin Prince
Vaihdokit Donny Rotwailer
Crash of the Titans Tiny Tiger
Rottatouille Linguini
Harry Potter ja Feeniksin kilta Harry Potter, Vincent Grabbe
High School Musical 2 Ryan Evans
Alvin ja pikkuoravat Tero
Surf’s up - tyrskyn ratsastajat Mikey Abromowitz
2008 The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Kulo (Spyro)
Avatar Sokka, Pitkula, nuori Roku, sivuäänet
Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Peter Pevensie
Camp Rock Jason
Tak ja Juju-voima Tak
2008–2011 Finias ja Ferb Jeremy, Carl, sivuäänet
2009 Palomies Sami Norman
Alvin ja pikkuoravat 2 Tero
School for Vampires Oscar
Arthur ja Maltazard Betameche
Digimon Tamers Ryo Akiyama, Grani
Casper Ra
Dinojuna Kamu
2010 Camp Rock 2 Jason
Poutapilviä ja lihapullakuuroja
Furry Vengeance Tyler
Hero Factory Mark Surge (jaksot 3−4)
2010–2011 Pikku prinssi Pikku prinssi
2011 Gnomeo & Juliet
Rio Kipo
2011–2017 Lego Ninjago Jay (pilottijaksot, kaudet 1–3, 6–7 ja Pyhäinpäivä), sivuäänet
2011 Arthur ja kaksi maailmaa Betameche
Happy Feet 2 Bill
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Tintti
Alvin ja pikkuoravat 3 Tero
2012 Pirates! Albinopiraatti
2012– Stitch! Stitch, Reuben/625, Kenny
2012 Lorax Ted
2014 Rio 2 Tulio
Pokémon-elokuva: Genesect ja legenda herää Eric
2015 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Time Turner (5. kausi), Shining Armor (5. kausi), Steven Magnet (5. kausi), sivuäänet
2016 Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Tero

Heikki HarmaMuokkaa

Heikki Veikko Harma on suomalainen rock- ja folkmuusikko, joka on esiintynyt vuodesta 1965 taiteilijanimellä Hector.

Vuosi Sarja Rooli
2019– Muumilaakso Piisamirotta

Henna HaverinenMuokkaa

Henna Haverinen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
? Mansikka-Marja Nektariina
1990–1991 Pilipalipilotit Molli
1995 Hopon poppoo Pikkutyttö, Tyttö huvipuistossa
1995 Balto Roosa
1996 Arttu D.W.
1996 (1989) Kaikenkarvainen Charlie Anne-Marie
1996 Toy Story – leluelämää Hanna
1996 Joulupukki ja noitarumpu Noora
1996–1999 Richard Scarryn touhukas maailma Salli
1997–1999 Peppi Pitkätossu Annika
1997 Peppi Pitkätossu Annika
1997 (1977) Pelastuspartio Bernard ja Bianca Penny
1998 Egyptin prinssi Nuori Miriam, Jethron tytär
1998 Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Kiara (nuori)
1998 Anastasia Nuori Anastasia
1998 (1964) Maija Poppanen Anna Pankki
1999–2000 Digimon Adventure Mimi Tachikawa, Tokomon/Patamon
2000 Digimon-elokuva Kari Kamiya
2000 Peppi Etelämerellä Annika
2002–2003 Digimon Zero Two Patamon, Mimi Tachikawa, sivuäänet
2009 Digimon Tamers Guilmon/Growlmon/WarGrowlmon/Gallantmon, Megumi Onodera, sivuäänet
2002 Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Jaana
2004–2006 W.I.T.C.H. Taranee
2006 Trollz Amethyst van der Troll
2007–2008 Dinosaur King Laura
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Parvati Patil
2008–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 animaatiosarja) Starlee, Ananda (kaudet 3, 6 ja 7)
2010 Bakugan Alice Gehabich, Mira Clay, Komba O'Charlie, sivuäänet

Sami HedbergMuokkaa

Sami Henrik Hedberg on suomalainen stand up -koomikko ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2009 Bolt Raivo-hamsteri
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Pönö-merinorsu
2013 Räyhä-Ralf Wynnchel
2014 Pasila 2.5 – The Spin-Off Samu Mädberg

Ari-Matti HedmanMuokkaa

Ari-Matti August Hedman on suomalainen freelancenäyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1984 Sherlock Koira tunnusmusiikin esittäjä
1985–1986, 1987 Tontut Lörö (Golden Voicen dubbauksessa Pat)
1988–1989 Denver, viimeinen dinosaurus sivuäänet
1993 David Copperfield David Copperfield
1995 Pocahontas Wiggins
Matka maailman ympäri 80 päivässä sivuäänet
1996 Matka maapallon keskipisteeseen
Matka kapteeni Nemon kanssa Oliver, sivuäänet
1997–2000 Herpertti Herpertti, sivuäänet
1997–2001 Teletapit Hipsu
2000 Pokémon 2: Yhden voimalla Lawrence III
2000–2003 Nipa Normaali Nipa Normaali
2002 Kissojen valtakunta Natoru
2005 Pikku Traktori Aatu, Reino
Elias, pieni pelastuslaiva Elias, Jätti, sivuäänet
2007 Riemukas Robinsonin perhe Kornelius
Elias ja Kuninkaan Laiva Elias, sivuäänet

Heljä HeikkinenMuokkaa

Heljä Heikkinen on suomalainen näyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
? Kolme muskettikoiraa Juliette
1998 Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys nuori Vitani
1998 Ötökän elämää Dot
1999 Arttu Sue Ellen Armstrong
2001–2002 Digimon Hikari, Gomamon, Piyomon
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut
2004–2005 Sagwa Sagwa
2004–2006 W.I.T.C.H Hay Lin
2005 Salamaseepra Jenni Vuori
2006 Trollz Safiiri Trollzawa
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Puuskupuhin oppilaat, Korpinkynnen oppilaat, Luihuisen oppilaat
2008 Pokémon: Darkrai nousee Alice
2009–2012,
2014–2017
Pokémon Lyra, Jupiter, Angie, Miette, sivuäänet
2010 Pokémon: Zoroark – Illuusioiden mestari Zorua
Oktonautit Viivi
2012 Urhea Merida
Ice Age 4: Mannerten mullistus Kirsikka
Paranorman Aggie
Madagascar 3 Sirkushevonen
Räyhä-Ralf Kynttiläpää
2012–2015 Monster High Gory Fangtell, Sirena Von Boo, Venus McFlytrap (jakso "Pelästyttäkää planeetta"), Clawdeen Wolf (jaksot "Niin kuin kaikki muut", "Hengessä mukana" ja "Uusia makuelämyksiä")
2013 Epic- Salainen valtakunta Mary Katherine
Legenda suojelijoista Gylfie
Ryhmä Hau Samppa
Raa-Raa leikkisä leijona Toili, Semmi
Ritari Mikke Viivi
Anna ja lohikäärme Anna
Bratz Sasha
Vikke Viikinki Vikke
Kapteeni Flamingo Kapteeni Flamingo
2013–2016 Angry Birds Toons Blues, Terrence, Stella
Peter Panin uudet seikkailut Mikko
Milin miljoona kysymystä Mili, sivuääniä
Ystävämme Laura Jaakko
Saku & Vaakku Saku
2014 My Little Pony: Rainbow Rocks Sonata Dusk
Lentsikat 2: Pelastajat Käpynen
2015 Gamba – Sankarihiiren seikkailut Chuta
Lego Elves Naida Riverheart
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Fru Fru Shew & Gazelle
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Kirsikka
Lemmikkien salainen elämä Katie
Alvin ja pikkuoravat: Reissussa Jenni
Skylanders: Imaginators Chopscotch
2016– Tehotytöt Pipa
2017 Lego Batman Elokuva Harley Quinn
Muumilaakson tarinoita Niiskuneiti, Muumimamma nuorena (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
Lego Ninjago Nya (Wun salateet)
Glitter Force Doki Doki
Lego Elves: Elvendalen salaisuudet Naida, Sophie
2017–2018 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Twilight Sparkle (7. kausi, 8. kauden jaksot 11-13), sivuäänet
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh Evelyn Reipas
Spyro Reignited Trilogy Handel, faunit, Keksijädroidi, sääimpit, hylkeet, kolibrit, Nancy, pandat
Ihmeperhe 2
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Merida
Angry Birds -elokuva 2 Silver
She-Ra: Mahdin prinsessat
Toy Story 4

Jarmo HeikkinenMuokkaa

Jarmo Heikkinen on suomalainen näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja selostaja.

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli
1975–1976 Maija Mehiläinen (sarja) monia rooleja
1978 Olipa kerran ihminen (sarja) |
1981 Matka maailman ympäri (sarja) Konstaapeli Bully, kenraali Korn, Wesson, Kapteeni Speedy, sivuäänet
1985–1986 Tontut kertoja, sivurooleja
1986 Olipa kerran elämä (sarja) monia rooleja
1993 Matka maailman keskipisteeseen (sarja) professori Fredikson
Matka kapteeni Nemon kanssa (sarja) Akita
1994 Lelumaan Niksu Konstaapeli, Slari, Gobbo, Niksun Auto
1997 Isosisko ja pikkuveli (sarja) kertoja
2011 Smurffit Kertojasmurffi
2013 Smurffit 2

Mirjami HeikkinenMuokkaa

Mirjami Heikkinen on suomalainen näyttelijä, ääninäyttelijä, lausuja ja teatteripedagogi.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli Lähteet
? Winx Club Icy
? Disney Princess Kertoja
? Goosebumps Margaret
? Kosmisen perhe Kertoja
1997–1998 101 dalmatialaista sivuäänet
1998–2005 Tehotytöt Papu [17]
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut
2001–2004 Digimon Adventure Palmon/Togemon/Lilimon, Mimin äiti, Otamamon, Delamon [18]
2002–2006 Digimon Zero Two Kyo Inoue, Mimin äiti, Palmon, Otamamon [18]
2002–2004 UBOS Loitsukirja Lucreziá, sivuäänet
2002 Powerpuff Girls – elokuva Papu
2003 Tallitytöt Karoliina
2004 Tallitytöt 2 Karoliina
2004 (2001) Pokémon 4Ever Diana
2004–2005 Spies-tytöt Alexandra (osa 2 kauden jaksoista)
2004–2006 W.I.T.C.H. Cornelia [19]
2005–2007 Kim Possible Kim Possible [20]
2005–2007 Bratz Cloe [21]
2005 Harry Potter ja liekehtivä pikari Hermione Granger
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Alexis Rhodes [22]
2006 Trollz Ruby Trollman [23]
2006 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Jinmay
2006 Mainio Manu Nipsu
2007 Silta salaiseen maahan Leslie Burke [24]
2007 Vaihdokit sivuäänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Hermione Granger
2007 Crash of the Titans Nina Cortex
2008–2009 Digimon Tamers Rika Nonaka, Calumon
2008 Hannah Montana Ashley Dewitt
2008 Avatar Katara, Ty Lee [25],
2008 Crash: Mind Over Mutant Nina Cortex
2008 The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Kekäle (Cynder)
2008–2009 Pokémon: Diamond and Pearl Dawn
2009–2010 Pokémon DP: Battle Dimension Dawn
2009 Horseland – heppajengi Chloe Stilton
2009 Harry Potter ja puoliverinen prinssi Hermione Granger
2010 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1 Hermione Granger
2010–2011 Pokémon DP: Galactic Battles Dawn
2010– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Sweetberry, Wysteria, Cheerilee, Coconut Groove
2010 Camp Rock 2: The Final Jam Mitchie Torres
2011 Pokémon DP: Sinnoh League Victors Dawn
2011 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 Hermione Granger
2012 Tiketi Tok Tommin ääni (2012-)
2013 Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot Dawn, Elesa
2013 Ryhmä Hau Riku
2013 Walking with Dinosaurs 3D Juniper
2013 Ratchet & Clank: Nexus Vendra Prog
2014–2015 Pokémon-sarja: XY Trevor, sivuäänet
2015 Lego Elves Sira Copperbranch

Ilkka HeiskanenMuokkaa

Ilkka Viljo Ilari Heiskanen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1996 Notre Damen kellonsoittaja Hugo
2000 Atlantis – Kadonnut kaupunki sivuäänet
Kananlento Kepuli
Aku Ankka: Universumin sankari Hannu Hanhi
2002 Aarreplaneetta B.E.N
Notre Damen kellonsoittaja II Hugo
2002–2004 Sätkyjä ja tärinöitä (sarja) kertoja
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Jopi
2005 Salamaseepra Goose-hanhi
2006 Ruma ankanpoikanen ja minä Viljami
Lotta ystäväni Lärvi
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Pormestari Lionheart

Raine HeiskanenMuokkaa

Raine Heiskanen on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Sarja Rooli
1994–1998 Lucky Luke – Daltonin veljekset pakomatkalla William Dalton, Rantanplan
2001–2007 Spies-tytöt sivuäänet
2002–2004 He-Man (vuoden 2002 animaatiosarja) Mer-Man, Monikasvo, Rautaleuka, Buzz-Off, Whiplash, kuningas Hiss, Kasvoton, Stingrad, Dactys, Evil-Seed, Dekker, Vormus
2003–2006 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Donatello (1. kaudella), Silppuri (1. kaudella), Roskakuski (1. kaudella), sivuäänet, tunnuslaulu (kaudet 1-2)
2003–2005 Transformers: Armada Scavenger, Sideways, Blurr, Unicron

Heikki HelaMuokkaa

Heikki Hela on suomalainen näyttelijä ja muusikko.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2006 Autot Lenkka
2017 Autot 3 Dusty

Kauko HelovirtaMuokkaa

Kauko Kustaa Helovirta oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
1963 Miekka kivessä Merlin
1983 Mikki Hiiren jouluaatto Ville jättiläinen
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri Jalo
1988 Oliver ja kumppanit Francis
1989–1991 Alfred J. Kwak kapteeni Tunkki, kuningas Leijonamieli, muita rooleja

Heidi HeralaMuokkaa

Heidi Herala on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2013 Monsterit-yliopisto dekaani Varjomaa

Lähde: [26]

Kari HietalahtiMuokkaa

Kari Hietalahti on suomalainen näyttelijä ja käsikirjoittaja.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli Lähteet
1989–1991 Babar [27] Ratakses, Victor, Vanha kuningas, sivuäänet
1993 Seitsemän pientä hiirtä Kurre Vikkelä, herra Karju, Näätä-sedän poika, Pupu Pontevan poika
1995 Kaislikon väen talvi
1997–2000 Herpertti Edison, Lehtinen, sivuäänet
1999–2000 Ralle Ryökäle Ralle Ryökäle[28]
2003 Karhuveljeni Koda Denahi
2005 Valiant[29] Toughwood
Bambi 2 Murmeli
Madagascar Private / Alokas
2006 Karvinen 2 McPupu
Happy Feet Nestor
Autot Kake
2007 Riemukas Robinsonin perhe sivuäänet[30]
The Simpsons Movie Ned Flanders, Apu Nahasapeemapetilon
Rottatouille Francois
2007–2013 Pasila Rauno Repomies, sivuhahmoja
2008 Madagascar 2 Alokas
Niko – Lentäjän poika Armas / Tervas / puhelintonttu
2010 Marmaduke Giuseppe
2011 Happy Feet 2 Nestor
2012 Madagascar 3 Alokas
Niko 2 – Lentäjäveljekset Armas
2013 Räyhä-Ralf Pormestari Gene
2014 Madagascarin pingviinit Alokas
2014–2016 Pasila 2.5 – The Spin-Off Rauno Repomies, useita rooleja

Aku HirviniemiMuokkaa

Aku Hirviniemi on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
2011 Jogi-karhu Boo Boo
Artturi Joulu – Joulupukin poika sivuääni
2013 Lentsikat Dusty Crophopper [31]
Salainen valtakunta Öykkä
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Dusty Crophopper

Meri HolopainenMuokkaa

Meri Holopainen on suomalainen muusikko ja ääninäyttelijä.

Vuosi Teos Rooli Lähteet
? Lauri Luuranko Kertoja
Peppi Pitkätossu (CD-rom) Peppi
Fun with English - Englantia leikiten (Disney)
Nooran Naapurissa
1978 Pelastuspartio Bernard ja Bianca
1991 Super Mario World Wendy ”Kootie Pie” Koopa
1992 Peter Pan Mikko Kultanen
Fievel Tanja, Yasha
1992–1994 Babar Isabella
1993 Dinot New Yorkissa Cecilia
1993–1995 Mighty Morphin Power Rangers
1994 Peikko Keskuspuistossa Rosie (Roosa)
Joutsenprinsessa Nuori Odette
Leijonakuningas Nuori Nala
1995 Maa aikojen alussa II Sera
Maija Mehiläinen , Pikku Maija (myyntivideo) Maija
Maija Mehiläinen, Maijan ystävät (myyntivideo)
1996 Maa aikojen alussa III Sera
1996–(?) Arttu (piirrossarja) Prunella
1996–2000 Teräsmies (animaatiosarja) Lana Lang

Tuomo HolopainenMuokkaa

Tuomo Holopainen on suomalainen selostaja, ääninäyttelijä ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli Lähteet
1992 Rokkikukko Hönö, sivuäänet
1993 Viidakkovekara Juuso Lettunen, käärme
1996 Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina Amerikkalainen elokuvaohjaaja
1996 (1989) Kaikenkarvainen Charlie Carface
1997 Megasónicos
1997–1999 Peppi Pitkätossu (tv-sarja) konstaapeli Kling, Kukkanen [32]
1998 Pumby
Ötökän elämää Herra Humus
Mambo Virtanen (tv-sarja) Mambo Virtanen
1999 Reima Punanenä – suuri porokisa
2000 Peppi Etelämerellä konstaapeli Kling, Kukkanen
Titan A.E. Tek
Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa sivuääniä
2001–2002 Sagwa (tv-sarja) isoisä
2002 Kissojen valtakunta Toto
2006 Autot Tex
2017 Autot 3

Veikko HonkanenMuokkaa

Veikko Honkanen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1966–1969 Superboy kertoja, sivuäänet
1968–1970 Aquaman (animaatiosarja) Fisherman, kertoja, Black Manta, Quatixit, sivuäänet
1969–1970 Batman Batman, sivuäänet
Superman kertoja, Perry White, Lex Luthor, sivuäänet
1985–1991 Kummikarhut Hyrmät, Herttua Lierto
1986–1990 Pesukarhut (piirrossarja) Kertoja, Sepeteus Simputtaja, sivuäänet
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Ihaa (1990 -luvun dubbaukset), Myyrä (1990 -luvun dubbaukset), Möhkö Möhköfantti
1987–1992 Kimarat Pakki-banaani, Pormestari Martti-mansikka, sivuäänet
1987–1990 Ankronikka Koljatti, Pommi-Paavo, Amiraali Äksylä, sivuäänet
1989 Tikun ja Takun pelastuspartio Uutisreportteri Yrtsi Länsiporu, Makkonen, Pi-Rotain (1. Merirosvojahti) ja (36. Kurret karilla)
1988–1992 Kimarat Pakki-banaani, Pormestari Martti-mansikka, sivuäänet
1991 Asterix ja suuri taistelu (1989) Aladobix, legioonalainen Kaukasus
Liisa Ihmemaassa (1951) Ovinuppi, mursu
1991–1992 Tintin seikkailut Dupont ja Dupond, Dawson (SL), Lazslo Carreidas, sivuhahmot
1992 Aladdin Sulttaani
Peter Pan (1953) Kapteeni Koukku, Reijo Kultanen, kertoja
Tuhkimo (1950) Suurherttua
1992–? Fievel sivuäänet
1992–1995 Batman Alfred Pennyworth
1993 Viidakkokirja (1967) Bagheera, muut norsut, apinat
Batman – Mustan kostajan paluu Alfred Pennyworth
1993–? Willy Fog 2 Ned Land
1994 Aristokatit (1970) Lafayette, Maitokuski
Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) Jörö
Jafarin paluu Sulttaani
Leijonakuningas Zazu
Maa aikojen alussa II Pikkutassun isoisä, Seran isä ja kertoja
1994– Aladdin Sulttaani
1994–1997 Richard Scarryn touhukas maailma Konstaapeli Murina, Herra Ronkeli
1995 Babe – urhea possu Maanviljelijä Hoggett
Toy Story – leluelämää TV-kuuluttaja
Pocahontas Kuvernööri Ratcliffe
Maa aikojen alussa 3 Pikkutassun isoisä ja Seran isä
Prinsessa Ruusunen (1959) Kuningas Stefanus
101 dalmatialaista (1961) Kapteeni-hevonen, Collie
1995–1996 Bambukarhut No-How, Rateleoni, sivuäänet
1995 Pikku pingviini McCallister, sivuäänet
1996–1997 Nokkapokka sivuäänet
1996–? Arttu Artun isoisä
1996 Notre Damen kellonsoittaja Raaka, Vartijat & Mustalaiset, Vanha erakko
Aladdin ja varkaiden kuningas Sulttaani
Space Jam Kukko Koppava, Michael Jordanin isä
Joulupukki ja noitarumpu Agricola, Sakari Sokeri
Space Jam Kukko Koppava, Michael Jordanin isä
Kaikenkarvainen Charlie 2 sivuäänet
1996–1999 Richard Scarryn touhukas maailma Herra Ronkeli, Konstaapeli Murina, useita rooleja
1997–? Olipa kerran löytöretket Fernão de Magalhães (jaksossa Maailman ympäri)
1997 Nalle Puh ystävää etsimässä Ihaa
Mowgli (1973) kertoja, Baloo
Nalle Puh (1977) Ihaa, Myyrä, kertoja
Pelastuspartio Bernard ja Bianca Rämpä
Pieni merenneito (1989) Kristian
1998 Hiidenpata (1985) Kuningas Eidilleg
Mulan sivuäänet
Ötökän elämää Cornelius
Babe suurkaupungissa Maanviljelijä Hoggett
Batman ja Pakkasherra Alfred Pennyworth
Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Merlin, velho
Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri Lex Luthor, Alfred Pennyworth, sivuroolit
1999 Tarzan sivuäänet
Toy Story 2 Lelutohtori Geri
Nalle Puh – yhtä juhlaa kertoja, Myyrä, Ihaa
2000 Tie El Doradoon Päällikkö Tannabok
102 dalmatialaista Herra Torte
2001 Nalle Puhin sydämellisiä tarinoita Ihaa, kertoja
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda Tublat, Philander, Roosevelt, Herra Stacy, Clayton, sivuäänet
2002 Lilo & Stitch Tri. Jumba Jookiba
Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Kapteeni Koukku
Aarreplaneetta Samuer Arrow
Nalle Puhin joulu Ihaa, Myyrä
2003 Nasun suuri elokuva Ihaa
101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Hauvan herkku -mainoksen ääni
Viidakkokirja 2 Bagheera
Stitch! Avaruuskoe 626 Tri. Jumba Jookiba
2004 Nalle Puh: Kevät ja Ruu Ihaa, kertoja
2004–2006 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Antauri
2005 Avatar Iroh
Maa aikojen alussa 11: Pikkusaurusten matkassa Pikkutassun isoisä
Robots Madame Gasket
Wallace & Gromit: Kanin kirous Herra Ruohola
2006 Tallipihan bilehileet Herra Kuohu
2007 Crash of the Titans Aku Aku, Uka Uka
2008 Niko – Lentäjän poika Joulupukki
Crash: Mind over Mutant Aku Aku, Uka Uka
2010 Pom poko (1994) kertoja
2011 Rango sivuäänet
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Joulupukki
2013 Hokkus Pokkus Mikko Mallikas Kustaa
2014 Postimies Pate -elokuva Majuri, Herra Rautio
2015 Kätyrit kertoja

Vuokko HovattaMuokkaa

Vuokko Hovatta on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli Lähteet
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki prinsessa Kida
2003 Atlantis – Milon paluu prinsessa Kida
2007–2008 Muumien maailma Mymmelin tytär, Puistovahdin serkku, Puotieukko, Talonpeikko, Viuhti, Haisuli, Tiikeri (naispuolinen)
2008 Niko – Lentäjän poika Wilma
Muumi ja vaarallinen juhannus Mymmelin tytär, vahdin serkku
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti Puotieukko, Talonpeikko
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset Wilma

Sam HuberMuokkaa

Sam Huber on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1991–1994 Muumilaakson tarinoita (tv-sarja, ruotsinkielinen dubbaus) Poliisimestari, Taikuri
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen dubbbaus) Poliisimestari, tähtitieteilijä
2000 Space Pigs herra Possu
2001 Turilas & Jäärä Turilas
2003- Vekarat Sulevi
2008 Kung Fu Panda komentaja Vachir
2010 Shrek ja ikuinen onni Brogan

Markku HuhtamoMuokkaa

Markku Huhtamo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1983–1986 Tarkastaja Gadget (sarja)
1991 Olipa kerran Amerikka (sarja) monia rooleja
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Piisamirotta, tähtitieteilijä
1994 Olipa kerran keksijät (sarja) monia rooleja
2000 Kaapo Ukki
2001 Lucky Luke – Uudet seikkailut Presidentti Grant ja muut sivuroolit
2005–2008 Avatar (sarja) mestari Pakku, Guru Pathik (2. kaudella), mestari Piandao, Yu, sivuäänet
2006 Lotta ystäväni Samuel
2007 Mehiläisen elokuva
2009 Arthur ja Maltazard King
2010 Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto Butch
Legenda suojelijoista Ezylryb
Toy Story 3 Tuhti Karhunhali
Arthur ja kaksi maailmaa King
2010–2011 Hero Factory (sarja) Akiyama Makuro
2011 Rango Doc, muissa rooleissa
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus herra Crabtree
Artturi Joulu – Joulupukin poika Jouluvaari
2012 Zambezia – lintukodon siipiveikot Sekhuru
2013 Räyhä-Ralf Beard Papa, Kano, baarimikko Tapper
2013–2014 Lucky Luke – Uudet seikkailut (2001) Presidentti Grant, sivuäänet
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Mayday
Prinsessa Kaguyan taru vaari
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Senilix
Gumballin mieletön maailma Herra Robinson, Joulupukki, Marvin Finklehimer, Gary Hedges, sivuhahmot
2016 Pikku-Heidi Alppivaari
Skylanders Academy Mestari Eon (1. kausi)
Robinson Crusoe
2016– Merten syvyyksissä Nereus
2017 Legend Quest Don Andres
Muumilaakson tarinoita Hemuli, Kapteeni Hutikka, sivuäänet (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
Vaiana kyläläinen #3
Lego Batman Elokuva James Gordon
2018 Coco Papá Julio
Risto Reipas ja Nalle Puh Winslow vanhempi
Maija Poppasen paluu herra Naakka Jr.
2019 Lego elokuva 2 Alfred Pennyworth
Asterix ja taikajuoman salaisuus Alppinix

Harri HyttinenMuokkaa

Harri Tapani Hyttinen oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1978–1982 Muumien maailma Kaikki roolit
1982 Pekka Töpöhäntä Isä, Tähtitorninmäen Laaba
1989–1991 Alfred J. Kwak Alfredin isä, Professori von Pallas, Uutistenlukija, Professori Nalli, Professori Hannibal, Liero Lonkero, Saharausku, Sirkustirehtööri
1990-luku Nalle Puhin uudet seikkailut Nasu
1990-luku Kippurahännän kertomuksia
1990–1991 Matka maailman ympäri Tico, Salapoliisi Fix
1992–1998 Hugo Classic-pelit Hugo
1993–1995 Hugo-televisiopeli Hugo
1995 Matka maailman keskipisteeseen Tico
1995–1996 Matka kapteeni Nemon kanssa Tico
1998 Hugo (videopeli) Hugo
1999 Hugo Viidakkoseikkailu Hugo
2000 Hugo 2 Hugo
2001 Hugo: Musta timanttikuume Hugo
2003 Hugo Safari Hugo

Vesa HämesMuokkaa

Vesa Juhani Hämes on suomalainen näyttelijä ja teatteriohjaaja.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
? Palomies Sami
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Wilson Fisk / Kingpin, Dormammu
1999 Lucky Luke – Daltonin veljekset pakomatkalla Joe Dalton
1999–2009 Paavo Pesusieni Kari (kausi 5-7). Neptunus (kausi 1). Paha Rausku, sivuäänet (kaudet 1–6)
2000–2003 Transformers: Armada Hot Shot, Demolishor (jaksoon 49, ja jakso 52), Sureshock, yksi sivurooli
2001–2004 Samurai Jack Aku
2002–2004 He-Man (vuoden 2002 animaatiosarja) Skeletor, Roboto, Odiphus/Stinkor, kenraali Rattlor, Carnivus, Vanhin 1, Otsikot
2003–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Mestari Tikku (kaudet 1-2, 3. kauden jaksot 1-25, 4, 6 ja 7. kauden jaksot 1-12), Räyhärssön (4. kausi), Kirby King, Sid Jones (kausi 4), Vesimystikko, Maamystikko, sivuäänet
2004 Bionicle 2: Metru Nuin Taru Turaga Dume
2004 Tom ja Jerry: Raketilla Marsiin tri Gluckman, Grob
2004–2005 Transformers: Energon Hot Shot, Demolishor, Rodimus, Sixshot, Signal Flare
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers sivuäänet
2005–2007 Kim Possible James Possible, Waden isoisä, Apinanyrkki (4. kaudella), Larry (4. kaudella), Martin Smarty, Jack Cätyr, sivuäänet
2005 Transformers: Cybertron Hot Shot, Ernesto Jiménez, Thundercracker (jaksot 27-52), Quickmix, eversti Franklin (jaksot 3-8)
2005 Bionicle 3: Varjojen Verkko Keetongu
2006 Pokémon: Advanced Challenge professori Oak, sivuäänet
2006 Batman Alfred Pennyworth
2006–2009 Eläköön Pinata Langston Lickatoad, kertoja
2007 TMNT Mestari Tikku, uutisankkuri, kahvilan kokki
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Arthur Weasley, Google Stump
2007 Heavenly Sword sivuäänet
2007–2008 Pokémon: Advanced Battle Maxie
2008 Prätkähiiret (vuoden 2006 animaatiosarja) Rontti (jaksot 13-28)
2009 Prinsessa ja sammakko Lawrence
2012 Mikko Mallikas kertoja
2013 Skylanders: Swap Force sivuäänet
2013 Frozen – huurteinen seikkailu Weseltonin herttua
2017 Lego Batman Elokuva Alfred Pennyworth
2018–2019 Pokémon-sarja: Sun & Moon – Ultraseikkailuja Nanu

Tapio HämäläinenMuokkaa

Tapio Hämäläinen oli suomalainen näyttelijä ja teatterineuvos.

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1976 Heikkopeikko (sarja)
1986 Romu-Nisse ja hänen ystävänsä Iisakki Jöröläinen
1991–1998 Muumilaakson tarinoita (sarja) Hemuli, Poliisimestari, Mörkö, Majakanvartija, Eläintarhan johtaja, Puistonvartija, muita sivurooleja
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Hemuli, Poliisimestari
1994–1998 Kolme ässää (sarja) Kertoja
1997 Muumit ja Taikurin hattu (videopeli) Hemuli

IMuokkaa

Pentti IrjalaMuokkaa

Pentti Irjala oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1962 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Viisas
1975 Pilvikallion vauhtikisat Akseli Pellinen

Tiina IsohanniMuokkaa

Tiina Isohanni on suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosi Elokuva Rooli Lähteet
1996 Kaikenkarvainen Charlie 2 Sasha La Fleur
1998 Leijonakuningas 2 - Jylhäkallion ylpeys Kiara
2001 Shrek Prinsessa Fiona
2004 Shrek 2
2007 Shrek kolmas
2010 Shrek ja ikuinen onni

LähteetMuokkaa

  1. a b c Saara Aalto biography (archive.org, 5.2.2013)
  2. Toni van der San: Kukkulan tyttö, sataman poika (2012 Filmitahti. 13.3.2013. Viitattu 10.6.2016.
  3. a b c d e f g h Saara Aalto biography (archive.org, 19.4.2014)
  4. Rölli ja kultainen avain - Minne menee, mistä tulee YouTube. 6.2.2013. Viitattu 10.6.2016.
  5. Saara Aalto: Saara Aalto the voice of Anna - Frozen Q&A YouTube. 27.1.2014. Viitattu 10.6.2016.
  6. Jakson Paraatimerkki (Hey Duggee) lopputekstit Yle Areenassa (viitattu 10.6.2016)
  7. Elonet elonet.fi. Viitattu 8. helmikuuta 2008. (suomeksi)
  8. Elonet elonet.fi. Viitattu 8. helmikuuta 2008. (suomeksi)
  9. jakson lopputekstit, Disney Channel, Viitattu = 18. helmikuuta 2008
  10. Elonet elonet.fi. Viitattu 8. helmikuuta 2008. (suomeksi)
  11. Elonet elonet.fi. Viitattu 8. helmikuuta 2008. (suomeksi)
  12. Rautajätti (The Iron Giant) MTV3. 15.5.2002. Viitattu 21.1.2012.
  13. a b Jon-Jon Geitel Voice Chasers. Viitattu 29.11.2013. (englanniksi)
  14. Robots FS-Film Oy. Viitattu 30.12.2007.
  15. Lauantain perheleffa: Kasperin kauhukoulu Telkku.com. Viitattu 31.7.2011.
  16. Kristiina Halttu Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 10.1.2018.
  17. Elonet elonet.fi. Viitattu 8.2.2008.
  18. a b Digimon-jakson lopputekstit. Viitattu = 8.2.2008
  19. Lavender Village-foorumi phpbbserver.com. 8.9.2007. Viitattu 8.2.2008.
  20. Kim Possible -jakson lopputekstit. Disney Channel. Viitattu 18.2.2008.
  21. FS-Film fs-film.fi. Viitattu 8. helmikuuta 2008. (suomeksi)
  22. FS-Film fs-film.fi. Viitattu 8.2.2008.
  23. Lavender Village-foorumi phpbbserver.com. 8.9.2007. Viitattu 8.2.2008. Malline:Deadink
  24. Iltalehti.fi 28.11.2007. Iltalehti. Viitattu 8.2.2008.
  25. Avatar-jakson lopputekstit. Viitattu 8.2.2008
  26. Heidi Herala Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 19.12.2017.
  27. http://www.iltalehti.fi/leffat/200710046673459_ad.shtml
  28. http://www.fs-film.fi/printPage.php?movieId=15&page_id=1086&template_id=1002
  29. http://www.mtv3.fi/viihde/arvostelut/elokuva.shtml/385479/valiant
  30. http://www.kaleva.fi/elokuvat/riemukas-robinsonin-perhe-puhumme-suomea/27142
  31. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Finnkino. Viitattu 17.10.2013.
  32. Peppi Pitkätossu – talvi Huvikummussa CDON.com. 7.11.2007. Viitattu 21.12.2011.