Mia Ehrnrooth

suomenruotsalainen näyttelijä ja malli

Mia Mikela Ehrnrooth[1] (s. 21. tammikuuta 1987[2]) on suomenruotsalainen näyttelijä, malli ja yrittäjä.

Mia Ehrnrooth
Henkilötiedot
Koko nimi Mia Mikela Ehrnrooth
Syntynyt21. tammikuuta 1987 (ikä 35)
Ammatti näyttelijä, malli, yrittäjä
Näyttelijä
Merkittävät roolit Cindy Rintala
(Salatut elämät)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Ehrnrooth näytteli vuosina 2009–2014 televisiosarjassa Salatut elämät kosmetologi Cindy Rintalaa.[3][4][5] Hän teki pikapaluun sarjaan marraskuussa 2016.[6] Vuonna 2020 uutisoitiin Ehrnroothin palaavan Cindyn rooliin seuraavana vuonna.[7] Hän näytteli samaa roolia myös vuonna 2010 kuvatussa nettisarjassa Lillukanvarsia.[8] Ehrnrooth vierailee vuonna 2022 yhdysvaltalaisessa saippuasarjassa Kauniit ja rohkeat Alyssa-nimisen naisen roolissa. Jakso esitetään yhdysvalloissa syys-lokakuussa 2022 ja Suomessa alkuvuodesta 2023.[9]

Syksyllä 2013 Ehrnrooth kilpaili Dancing on Ice -jäätanssiohjelmassa.[10]

Ehrnrooth on toiminut myös mallina. Hänellä on nettikauppa, joka myy sukkia.[11]

YksityiselämäMuokkaa

Mia Ehrnrooth kuuluu tunnettuun aateliseen Ehrnroothin sukuun.[12] Purjehduksen olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén on Ehrnroothin serkku.[13] Ehrnrooth avioitui vuonna 2012, mutta liitto päättyi eroon vuonna 2016.[14][15] Helsingissä asuvat Ehrnrooth ja hänen puolisonsa Joel Roos saivat esikoispojan tammikuussa 2018[16][17] ja heidät vihittiin lokakuussa 2018.[18] Ehrnroothin raskaudesta julkaistiin Mamma Mia – Meille tulee vauva -sarja Viafreellä. Kesäkuussa 2019 Ehrnrooth ilmoitti odottavansa toista lasta, joka syntyi joulukuussa 2019.[19]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2015 Bunny the Killer Thing Lara Jessica Svensson
Televisio
Vuosi Televisiosarja Rooli
2009–2014,
2016, 2021–
Salatut elämät Cindy Rintala
2010–2011 Lillukanvarsia
2014 Kämppikset Pike
2019 Sorjonen nainen
2022 Sininen enkeli julkkis kuntosalilla
Kauniit ja rohkeat Alyssa
Ääninäyttelijänä
Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit ovat omassa luettelossaan.

LähteetMuokkaa

  1. Salatut elämät -näyttelijä Mia Mikela Ehrnrooth: Julkisuus ei vaikuta arkielämään (Arkistoitu sivu) MTV3. 17.4.2011. Viitattu 4.5.2011.
  2. Kirsi Jääskeläinen: Äideistä parhain?. Ilta-Sanomat TV, 10.-16.5.2012, nro 19/12, s. 4-6.
  3. Tässä ovat uudet Salkkari-näyttelijät! Iltalehti. 17.8.2009. Viitattu 6.12.2009.
  4. Uusi Salkkari-tähti on mallikaunotar (Arkistoitu sivu) Ilta-Sanomat. 18.11.2009. Viitattu 6.12.2009.
  5. Mia Ehrnrooth Anna.fi. Viitattu 13.9.2012.
  6. Tuttu hahmo palaa Salkkareihin: Kohtaukset olivat rankkoja MTVuutiset.fi. 3.11.2016. Viitattu 3.11.2016.
  7. Mia Ehrnrooth palaa Salkkareihin! Roolihahmo poistui Pihlajakadulta näyttävästi Ferrarilla – missä Cindy on lymynnyt kaikki nämä vuodet? mtvuutiset.fi. 19.11.2020. Viitattu 10.1.2021.
  8. Salatut elämät spin-off Lillukanvarret netissä 27.12. alkaen (Arkistoitu sivu) MTV3.fi. 22.12.2010. Viitattu 11.9.2012.
  9. Salkkarit-näyttelijä Mia Ehrnrooth nähdään Kauniissa ja rohkeissa! Palaa myös takaisin Pihlajakadulle Iltalehti. 19.9.2022. Viitattu 30.9.2022.
  10. Mia Ehrnrooth jättää Salkkarit: "Ei tule Cindyä ikävä" Iltalehti.fi. 17.1.2014. Viitattu 4.5.2014.
  11. Teräväinen, Anne: ”Voisin julistaa sodan huonoja sukkia vastaan” – Mia Ehrnroothin sukkabrändi tähtää maailmalle www.iltalehti.fi. Viitattu 22.5.2019.
  12. Johanna Aminoff-Winberg: ”Aatelissuku nr 73 Ehrnrooth”, Suomen ritariston ja aatelin kalenteri, s. 132. Jyväskylä: Ritarihuone, 2001. ISBN 951-796-233-9.
  13. Salkkarit-Cindy sukua olympiamitalisti Tuuli Petäjälle MTV.fi. 14.8.2012. Viitattu 4.5.2014.
  14. Salkkarit-tähti meni naimisiin! Iltasanomat.fi. 31.7.2012. Viitattu 4.5.2014.
  15. Salkkaritähti Mia Ehrnrooth erosi aviomiehestään: Olemme edelleen hyviä ystäviä iltalehti.fi. Viitattu 19.11.2016.
  16. Merenrantakoti, sijoitusasunto, osakkeita – ex-salkkaritähti Mia Ehrnrooth sijoitti näyttelijäpalkkionsa fiksusti jo nuorena Me Naiset. 14.9.2017. Viitattu 2.2.2018.
  17. IS: Mia Ehrnrooth, 31, sai pojan iltalehti.fi. Viitattu 2.2.2018.
  18. Entinen Salkkarit-tähti Mia Ehrnrooth meni naimisiin: ”Tämä ei ole tyypillisin tapa pukeutua maistraattiin” iltalehti.fi. Viitattu 8.10.2018.
  19. Mia Ehrnrooth toisen lapsensa odotuksesta: ”Ihan kauheita aamupahoinvointeja!” www.iltalehti.fi. Viitattu 27.6.2019.

Aiheesta muuallaMuokkaa