Tiina Isohanni

suomalainen näyttelijä ja laulaja

Tiina Isohanni on suomalainen näyttelijä ja laulaja. Hän on osallistunut muun muassa alla mainittujen elokuvien ja äänilevyjen tuotantoon. Hän on laulanut The Fabulettes -yhtyeessä[1] ja a cappella -duossa Spick&Span[2]. Topi Sorsakoski & Agents -yhtyeessä hän oli mukana tanssityttönä Mari Hatakan kanssa[3] ja esiintyy myös yhtyeen albumien In Beat (1986) ja Besame Mucho (1987) kansikuvissa. Vuoden 1991 elokuvassa Iskelmäprinssi Isohanni esitti yhtä pääosista. Hänet tunnetaan myös Shrek-elokuvien Fionan äänenä[4].

Tiina Isohannin veli oli The Nights of Iguana -yhtyeessä soittanut Floyd. [5]

DiskografiaMuokkaa

  • 1988 Topi Sorsakoski & Agents: Pop
  • 1991 Iskelmäprinssi - lauluja elokuvasta
  • 1996 Niko Ahvonen Cortina Jets: Painovoimaa vastaan
  • 1997 Ufo: Ufo
  • 1997 Leningrad Cowboys: Mongolian Barbeque
  • 1998 Niko Ahvonen: Eläköön Vapaus!
  • 2000 Martti Servo & Napander: Hyvältä näyttää!
  • 2000 Eternal Erection: No Funk About it
  • 2000 Leningrad Cowboys: Terzo Mondo
  • 2001 Niko Ahvonen: Tuhannen tanssin tasavalta
  • 2003 Niko Ahvonen Cortina Jets: Eilen, tänään ja huomenna
  • 2005 Jorma Kääriäinen: Onnenlantti
  • 2005 Martti Servo & Napander: Sydämen amiraali
  • 2007 The Regals: Bad Luck Soul
  • 2009 Eternal Erection: Angels and Bandits

ÄäninäyttelijänäMuokkaa

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit ovat omassa luettelossaan.

LähteetMuokkaa

  1. http://www.sjoki.uta.fi/~latvis/yhtyeet/fab.html
  2. http://www.reverbnation.com/spickspan
  3. Agents & Vesa Haaja agents.fi. Viitattu 7.4.2014.
  4. Tanssitytöt kasvoivat yhdessä aikuisiksi – Mari Hatakan ja Tiina Isohannin nuoruusvuodet Topi Sorsakosken rinnalla veivät Vogueen ja MTV Music Awardsiin asti www.aamulehti.fi. Viitattu 6.8.2020.
  5. Pete Europa: Helsinki 1984 — Yön olennot & uusi aalto, s. 333. SKS, 2021.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.