Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista T–Ö

Tässä luettelossa on esitetty suomalaisten näyttelijöiden tekemiä äänirooleja.

TMuokkaa

Akira TakakiMuokkaa

Akira Takaki on ääninäyttelijä, joka on ääninäytellyt suomenkielisissä animaatioelokuvissa ja -sarjoissa.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
? Lelumaan Niksu keilalapsi
? Mainio Manu poika
2003 Viidakkovekara Juuso Juuso pienenä
2004 Nalle Puh: Kevät ja Ruu Ruu
Napapiirin pikajuna Vili
Jeesus ja Josefine Lukas
2005 Paljon melua Maggiesta Pupert
Nalle Puh ja Möhköfantti Ruu
Kirikou ja viidakon eläimet Kirikou
Prinsessatarinoita Kippo
Robots Pikku-Rodney
Tarzan 2 Tantor
Nalle Puh ja Möhköfantin halloween Ruu
Nanny McPhee – satumainen lastenvahti Sebastian
Keisarin uudet kuviot 2: Kronkin uudet kuviot Tipo
2005 (1942) Bambi Rumpali
2006 Bambi 2 Rumpali
Topi ja Tessu 2 Topi
Vaihdokit Shelton Klutzberry
Keisarin uusi koulu Tipo
Tähtiplaneetta Canopus Himinn
Lauran tähti Tommy
Pentujengi seikkailee Noah Framm
Yli aidan Bucky
Aivan villit Simson Villi (pentu), sivuäänet
Night at the Museum – yö museossa Nicky Daley
2007 Lumottu lelukauppa poika
Seikkailija Dora Reppu
Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Ruu
Samu ja Salla Martti
Niko ja ystävät Niko
Hannah Montana Rico
Pupujen Kaupunki
Pikku Einsteinit Leo
Avatar Herttua, nuori Zuko, sivuäänet
Riemukas Robinsonin perhe Kuuppa
Huisi hai Pikku Panu
Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh: Supernuuskijat pelastavat joulun Ruu
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Pärsky
Peppi Pitkätossu Tommi
Hirveä Henri Raimo, Iiro, Pentti
Finias ja Ferb Baljeet
Ollin merenalaiset seikkailut Olli
2008–2009 Digimon Tamers Takato Matsuki
2008 Pentujengi Alaskassa Noah Framm
2009 Night at the Museum 2 Nicky Daley
Ice Age 3 sivuäänet
Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh: Suuri musikaali Ruu
Ponyo rantakalliolla Sosuke
Chuggington Wilson
Ville ja Tuure Ville
Martta puhuu Tuomo
2009, 2011 Norsulan perhe Niko (2009), Nestori (2011)
2009 Puuha-Pete Kätsy
Milli ja Molli
Pentujengi ja joulupentu sivuäänet
2010 Pähkinänsärkijä sivuäänet
Sammyn suuri seikkailu Pikku Sammy
Postimies Pate, erikoislähettipalvelu Juho
Ruma ankanpoikanen ja minä Ruma
Anniina Ballerina A.P.
Nelli ja Iiro Pete
Taskuvaari Jason
Nukkumatti – seikkailu unimaassa Miko
Arthur ja kaksi maailmaa viestinviejä
Puukamun häähumu Pikkuveli, Karsten
2011 Nalle Puhin elokuva – uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä Ruu
Smurffit sivuäänet
Finias ja Ferb: Yli kaksiulotteisuuden Baljeet
Finias ja Ferb: A Very Perry Christmas Baljeet
Taikaplaneetta Nipa
Pikku Toni Toni
Kaislan komero Jere
Jake ja Mikä-Mikä-Maan merirosvot Jake
Metkat Mesiläiset Sampo
Dinosaurus Tom Tip
Pentujengi ja aavekoira nuori Joseph Johnston
2012 Pentujengi aarrejahdissa Pete Howard
Piin elämä Ravi
Palomies Sami Janne
Fungi Marko
2013 Martine Janne, Sebastian
2014 Hello Kitty Tracy
Hunajapupuset Shiro-usa, Minto-usa, Pietro, Nicolas
Pac-Manin aavemaiset seikkailut Pac-Man
Tashi Jack
2014– Ryhmä Hau Toma
2015–2017 Transformers: Robots in Disguise Russell Clay
2015 Night at the Museum – Haudan salaisuus Nicky Daley
Saapasjalkakissan seikkailut
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Rowan Freemaker
2017 Muumien taikatalvi Muumipeikko
Pokémon-elokuva: Valitsen sinut! Sorrel
2018 Pokémon-sarja: Sun & Moon – Ultraseikkailuja Ilima
Zak Storm
2019 (2018) Pokémon-elokuva: Voimalla jokaisen Toren
2019 The A List Harry
2020 Pokémon-sarja: Sun & Moon – Ultralegendoja Ilima
High School Musical: The Musical: The Series Big Red
Palomies Sami: Toimintatähti Janne
2021 Astronautit Elliott Combes
Lotta ja kadonneet lohikäärmeet useita rooleja
Ryhmä Hau -elokuva Toma
Taika-asiaintoimisto Darra
2022 Muumipapan urotyöt – Erään nuoren Muumin seikkailut Muumipeikko

Jarkko TamminenMuokkaa

Jarkko Tamminen on suomalainen näyttelijä, ääninäyttelijä ja imitaattori.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1992 Batman Robin, Lelumies
1992 (1953) Peter Pan Peter Pan, Lassi
1993 Mighty Morphin Power Rangers Billy/Sininen Ranger, Skull, Baboo
1993–1994 Tintin seikkailut Tintti
1994 Beethoven (animaatiosarja) Mr. Huggs, Killeri, sivuroolit
1994–1996 Aladdin Mozenrath
1995 Balto Balto
Pocahontas Thomas
Toy Story – leluelämää Linssi
Hopon poppoo Chad
Power Rangers Billy/Sininen Ranger, Skull, Baboo
1995–1996 Bambukarhut Bamboo-Lee, Rotta Kakkonen, sivuääniä
Tiny Toons Gogo, Tasmanian tuholainen Jr.
1995–1999 Timon ja Pumba Ed, Irwin, epämiellyttävä jänis, korppikotkapoliisi, sivuäänet
1996 Joulupukki ja noitarumpu Lentäjä
1996–1997 Nokkapokka Rocky Rakettitulppa, Levy, Gus
1997 Herkules Herkules
Dumbo (1941) Kakkula
1997–? Looney Tunes Marvin Marsilainen
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Garret
Petteri Punakuono
Mulan sivuääniä
Ötökän elämää Flik
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri Stuart Little
Pieni merenneito (1989) Merihevonen
2000 Keisarin uudet kuviot Keisari Kuzco
Hessu Hopo – rampin rämäpää Bradley Aatelinen III
Dinosaurus Zini
Keisarin uudet kuviot Keisari Kuzco
2001 Hugo Viidakkoseikkailu 2 Hugo
Kuin kissat ja koirat Lou
2002 Stuart Little 2 Stuart Little
Spirit – villi ja vapaa Pikku Puro
Hugo: Ilkeä peili Hugo
Kaapo Hassu (Doug) Kaapo
2003 Kaapon eka leffa Kaapo
Stitch! Avaruuskoe 626 Koe 625
Karhuveljeni Koda sivuääniä
Nemoa etsimässä Delfiini
Sinbad – seitsemän meren sankari sivuäänet
Hugo Bukkazoom! Hugo
2004 Ihmeperhe Pasi Pätkä, Syndrooma
Lehmäjengi Buck
Shrek 2 kolme pientä saksalaisporsasta
Katti Fisu, Humberflood
Hain tarina Katkarapu
2005 Robots Rodney
Riemukupla: Tankki täynnä Ray Peyton Jr.
Madagascar Mort
Keisarin uudet kuviot 2: Kronkin uudet kuviot Keisari Kuzco
2006 Karvinen 2 Niilo
Stuart Little 3 Stuart Little
2006–2008 Keisarin uusi koulu Kuzco
2007 Shrek kolmas kolme pientä saksalaisporsasta
2008 Kekseliäs Kaisa Marko
2011 Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit komisario Koiranen, Lenni Lokinpoikanen
2012 Räyhä-Ralf Karkkikunkku
2014 Madagascarin pingviinit Mort
2022 B. Virtanen kaikki roolit
2022 Hurja jengi professori Marmeladi

Kari TamminenMuokkaa

Kari Tamminen on suomalainen muusikko, ohjaaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
? Katto-Kassinen [1]
? Looney Tunes Speedy Gonzales, Hekku Haukka
? Hydronautit
? Roope-karhu
1985 Pekka Töpöhäntä Amerikassa Pilli ja Pulla, Monni (laulu)
1992–1994 Supernalle Masa (Bulk)
1994–1996 Prätkähiiret Turbo, Rasvanahka, Rontti
1996 Urhea pikku leivänpaahdin  TV
1997 Tosi viilee haamujengi Roland
1997–1998 Montana Jones Slim, Tohtori Nitro
1998 Mulan Chien-Po
1999 Babe suurkaupungissa [2]
2000 Titan A.E. Po, sivuäänet
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki Tohtori Joshua Sweet
2004 UBOS Loitsukirja Rokko, sivuäänet
Mulan II Chien-Po
Shrek 2 sivuäänet
2004–2006 W.I.T.C.H. Vathek, Tynar
2004–2018 Paavo Pesusieni Tunnusmusiikin laulaja, Merenneitomies (kaudet 1-5, 7), Jaakko hullu-kala, poliisi (kausi 7), Silmälappu-Roope (kaudet 2-6), sivuäänet (kaudet 1-7)
2004 Mansikka Marja [3]
2004–2006 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! sivuäänet
2005–2006 Anna ja lohikäärme sivuäänet
2006–2007 Bratz (televisiosarja) Byron Powell [4]
Hillitön hotelli Tauno, sivuäänet
Yu-Gi-Oh! GX Chumley Huffington, tri Vellian Crowler[5]
2006 Kirikou ja viidakon eläimet
Karvinen 2 sivuäänet
Scooby-Doo: Merirosvoja, ohoi! Skip Jones
Muurahaisten kauhu Make
Yli aidan [6]
Karvakamut Deni
Tallipihan bilehileet Karju
2007 Ruma ankanpoikanen ja minä Tane
Prätkähiiret Turbo (jaksot 13–28), Teuvo Tahko
2007–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat agentti Bishop, Darius Dun, Traximus (kausi 3), Lordi Samanaikainen, Juto-Shisho (kausi 4), sivuäänet
2007 Heavenly Sword sivuäänet
2007 Tuhkimo III – Taikansa kutakin Lucifer
2007–2008 Pokémon: Advanced Battle Raoul Contesta, Scott (jaksot 132 ja 135), professori Oak, Pokédex (jaksosta 134 alkaen), sivuäänet
2007 The Simpsons Movie Sarjakuvahemmo[7]
Harry Potter ja Feeniksin kilta Reginald Oddpick, Sir Cadogan, Ruuah, Rohkelikon oleskeluhuoneen muotokuva, mies 2 ja 4
2008 Eläköön Pinata [8]
Transformers: Animated Starscream, Ultra Magnus, kapteeni Fanzone, Häijy Hood, Thundercracker, Skywarp, Sunstorm, Ramjet[9]
Viidakon Ykä Apina[10]
Space Chimps Tohtori Bob
Scooby-Doo ja peikkokuningas Hämmästyttävä Krudsky
Beverly Hillsin hienostohauva Etsivä Ramirez
Olipa kerran planeetta Maa sivuäänet
2009 Dinosaur King Zander (jaksot 1-26)
2011 Happy Feet 2 Brokebeak
Thor: Tales of Asgard Odin
Saapasjalkakissa
2012 Niko 2 – Lentäjäveljekset taustalaumat
2013 Epic – Salainen valtakunta sivuäänet
Walking with Dinosaurs 3D Jack-setä
Prinsessa Kaguyan taru ministeri Abe
2014 Skylanders: Trap Team Jawbreaker, Bomb Shell, Tae Kwon Crow
2015–2017 Kauan eläköön kuningas Julien Horst (kaudet 2–5), sivuäänet
2015 My Little Pony: Ystävyyden taikaa sivuäänet
Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Amaryllix, sivuäänet
H2O – Merenneitojen seikkailut
Maija Mehiläinen Aarno
2016 Skylanders: Imaginators Tae Kwon Crow
2016– Skylanders Academy Eruptor (1. kausi)
2017 Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Isäntä
Kauan eläköön kuningas Julien – maanpaossa! Horst, sivuäänet
2019 Asterix ja taikajuoman salaisuus Amaryllix

Oskari TamminenMuokkaa

Oskari Tamminen on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
? 101 dalmatialaista Rollo
? Jali ja suklaatehdas Aukusti
? Kapteeni Flamingo Rutger
? Katto-Kassinen Jeri
? Lilo & Stitch (televisiosarja)
? Tenavat Jaska Jokunen
? Tintin seikkailut Zorrino, sivuäänet
? Hannah Montana Oliver Oken
? Dinojuna Nipa, Tankki, sivuäänet
? Lohikäärmeet: Äärirajoille Limalotja Jorgenson
? Lego Jurassic World: Indominuksen pako Larry
? Legendat Razzia
? Victorious Beck
? Myyrä ja Panda Panda/Tao-Tao
2003–2007 Code Lyoko Ulrich Stern
2003 Koiran elämää poika
2003 Katti Conrad
2004 Napapiirin pikajuna Lihava poika junassa
2004 Jeesus ja Josefine Simon, pojat luokassa
2004 Santapeikko Horace
2006 Monsteritalo Pulla
2006–2009 Vaihdokit Buzz Winters
2007 The Simpsons Movie sivuäänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Rohkelikon oppilaat, Puuskupuhin oppilaat, Luihuisen oppilaat
2007–? Finias ja Ferb Ferb
2007–2008 Animalia Alex
2007–2008 Bakugan Baron Leltoy, Billy Gilbert, sivuäänet
2008 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Godman Falcon (nuorena, kausi 6)
2008 Pentujengi Alaskassa Shasta
2010–2012 Beyblade Metal Saga Benkei Hanawa, Toby/Faust
2010 Näin koulutat lohikäärmeesi Limalotja
2012 Lorax (vuoden 2012 elokuva) Kärsähahmo, sivuäänet
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Limalotja Jorgenson
2017 Ferdinand Guapo
2017–2018 Pokémon-sarja: Sun & Moon Gladion
2018–2019 Pokémon-sarja: Sun & Moon – Ultraseikkailuja Gladion
2019 Näin koulutat lohikäärmeesi 3 Limalotja Jorgenson
2020 Vakoojat valepuvuissa Korvat
2020 Pokémon-sarja: Sun & Moon – Ultralegendoja Gladion, Okazaki
2021 Maya ja kolme taistelijaa Rico

Viivi TamminenMuokkaa

Viivi Tamminen on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
? (1965) Saariston lapset ja hylje (DVD-julkaisulla, 1964) [11]
? Katto-Kassinen [12]
? Tenavat
? Tuomas Veturi [13]
? Veeti Paloauto [14]
? Pororo
? Mimun maailma Sara
? Monster High Lagoona Blue (3. kaudelta alkaen)
? Ever After High Briar Beauty
? Peter Panin uudet seikkailut Mikä-Mikä maassa Maija
? Shadowhunters: The Mortal Instruments Isabelle Lightwood
2001–2002 Sagwa Sheegwa Miao
2003–2007 Code Lyoko Yumi Ishiyama[15]
2004 Napapiirin pikajuna [16]
2004 Jeesus ja Josefine Emelie, tytöt luokassa
2006 Karvinen 2 sivuäänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Susan Bones, Merenneito, Rohkelikon oppilaat, Luihuisen oppilaat
2007–? Finias ja Ferb Vanessa Tollontyö, Stacy Hirano
2009–2010 Pokémon DP: Battle Dimension sivuäänet
2009–2012 Huntik Sophie Casterwill
2011–2019 Mia ja minä Violetta
2011–2012 Pokémon: Black and White sivuäänet
2012–2017 Ultimate Spider-Man Ava Ayala / Valkoinen Tiikeri, Gwen Stacy
2013– Ryhmä Hau Rolle
2014 Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot Skyla
2014–2015 Pokémon-sarja: XY Shauna (jaksot 39-42)
2015–2016 Glitter Force Kelsey (Kausi 2.)
2016 Pokémon-sarja: XY – Kalos-seikkailu Shauna (jakso 60)
2016 Kulipari – sammakkoarmeija Coorah, Dingo
2018 Kulipari – Unikulkija Dingo
2019 Barbapapa
2020 Marvel Rising: Aavejahti Gwen Stacy / Aavehämähäkki
2021 Spider-Man
2021 Spidey ja hänen mahtavat ystävänsä
2021 Maya ja kolme taistelijaa Maya
2021 Ryhmä Hau -elokuva Rolle
2021– He-Man Teela, Velhotar

Ulla TapaninenMuokkaa

Ulla Maija Tapaninen on suomalainen näyttelijä, laulaja, koomikko ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1988–1993 Kreivi Duckula sivuäänet
1990 Pieni merenneito (1989) Ursula
1991–1998 Muumilaakson tarinoita Muumimamma, Vilijonkan keskimmäinen lapsi, Vertti, Naps, Lumimies
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Muumimamma
Super Mario Bros. sivuäänet
1994 Leijonakuningas Sarabi
Peikko Keskuspuistossa Queen Gnorga
1995 Babe – urhea possu rouva Hoggett
1996 Suuri Muumijuhla Muumimamma
Joulupukki ja noitarumpu Joulupukin muori
1997–1999 Peppi Pitkätossu [17] rouva Rissanen
1997 Muumit ja Taikurin hattu Muumimamma
1998 Pieni merenneito (1989) Ursula
Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Zira
Petteri Punakuono Myrsky-Maire
Babe suurkaupungissa rouva Hoggett
1999 Muumit ja näkymätön lapsi Muumimamma
Pieni merenneito Ursula
2000 Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Morgana
Apua! Olen kala Anna-täti
Peppi Etelämerellä rouva Rissanen
2001 Mikin ketkuteatteri Ursula
2003 Sammakoiden ennustus Juliette
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata Timonin äiti
2005 Salamaseepra Venla
2005–2006 Muumien malliin Muumimamma, Niiskuneiti (jakso 11)
2015 Inside Out – mielen sopukoissa Uniohjaaja

Nina TapioMuokkaa

Nina Tapio on suomalainen laulaja, lauluntekijä, musikaalinäyttelijä ja sessiomuusikko.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1994–1998 Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) Mary Jane Watson, Felicia Hardy / Musta Kissa, Tri. Ashley
1998 Pieni merenneito (1989) Ariel
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Kayley (laulut)
Egyptin prinssi Miriam (laulut)
1999 Toy Story 2 Jessie
2000 Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Ariel
Hessu Hopo – rampin rämäpää sivuroolit
2004 Karvinen Liisa
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers (sarja) tunnuslaulut
2005 Keisarin uudet kuviot 2: Kronkin uudet kuviot neiti Lintusalo
Pikku Kananen Ringa Repo
Riemukupla: Tankki täynnä Charisma
2006 Karvinen 2 Liisa
2007 Barbie Eläinsaaren prinsessana Tallulah & Tiny
Riemukas Robinsonin perhe Viola-täti
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh (sarja) tunnuslaulut
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Ariel
2008-2012 Beyblade: Metal (saga) Myreille Psychiokieus
2008–2016 The Garfield Show (sarja) Liisa, sivuäänet
2010 Toy Story 3 Jessie
2015 Frozen – kuumetta Kuoro
2016-2019 Leijonakaarti Reirei
2018 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Rainbow Dash (Lahjoista parhain)
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Ariel
2019 Toy Story 4 Jessie

Ella TarvonenMuokkaa

Ella Tarvonen (s. 8. maaliskuuta 1993[18]) on suomalainen ääninäyttelijä, laulaja ja juontaja.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2015 K3 Kim
2016 Spark Vix
2017– Pokémon Lana, Hapu, nuori Gladion
2017 Legend Quest Teodora
2017– Uula ja Kuu Kuu
2020 Siiri ja krokotiili Siiri

Minna TasantoMuokkaa

Minna Tasanto on suomalainen ääninäyttelijä ja kääntäjä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
? Ville Vallaton sivuäänet
? Kim Possible sivuäänet
? Martta puhuu
? Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä (jaksot ”Tarina Kahdesta tuhmasta hiirestä Ja Joonas Kaupunkihiirestä”, ”Tarina Pikku Salaattivarkaista ja Hanna Hiirestä” ja ”Tarina Herra Reposesta”)
? Teräsmies Lois Lane
1994 Asterix Amerikassa sivuäänet
1994–? Hämähäkkimies (vuoden 1994 animaatiosarja) sivuäänet
1995 Matka maailman ympäri 80 päivässä (PVP:n dubbaus)
1995 Willy Fog 2 (PVP:n dubbaus)
1995 Mozartin Pumppu Verdi
1996–2004 Tabaluga Lilli
1997–2001 Disneyn Välitunti sivuäänet
1998 Futistarinoita sivuäänet
1998 Hopeaharja (VHS-julkaisut vuodesta 1998) Boon Boon, Tom, sivuäänet
1999–2001 Pokémon: Indigo League hoitaja Joy (jaksot 2, 5, 27, 30, 36 ja 42), konstaapeli Jenny (jaksot 20 ja 45), Sabrina, Erika, Violet (jakso 7), sivuäänet, Pokérap
2000 (1998) Pokémon – Mewtwon vastaisku hoitaja Joy, satamapäällikkö Miranda
2000 (1999) Pokémon 2: Yhden voimalla Delia Ketchum
2001 Harry Potter ja viisasten kivi matami Huiski
2001 Barbie Pähkinänsärkijä-baletissa Täti Drosselmeyer
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma sivuäänet
2001 (2000) Pokémon 3: Unownien loitsu Delia Ketchum
2002 Harry Potter ja salaisuuksien kammio Murjottava Myrtti, sivuäänet
2003 Bionicle: Valon Naamio
2003 Looney Tunes: Taas kehissä sivuäänet
2004 (2001) Pokémon 4Ever Towa
2004 Lehmäjengi sivuäänet
2004 Myrskylinnut Transom
2005 Narnian tarinat: Velho ja leijona sivuäänet
2006 Asterix ja viikingit sivuäänet
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Bellatrix Lestrange, Murjottava Myrtti
2007–2008 Transformers: Animated Arcee, professori Prinsessa, neiti Adrias, Slo-Mo, Slipstream, sivuäänet
2008 (2007) The Invincible Iron Man Pepper Potts
2008 (2007) Doctor Strange: The Sorcerer Supreme tohtori Gina Atwater
2008 Next Avengers: Heroes of Tomorrow Betty Ross
2008 Ratchet & Clank: Quest for Booty sivuäänet
2009 Anton Siilinen ratkaisee
2009 Hulk vs. Sif, Betty
2009–? Dinojuna
2009–2012 Huntik Zhalia Moon, Puvut
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Cassiopeia (välillä), Enessa, sivuäänet
Sherlock Jakki Kilpikonna, Kurki, rouva Virtahepo, rouva Kettu (Kuka rikkoi rouva Ketun koneen?), rouva Laiskiainen
2011 Ratchet & Clank: All 4 One Stuertti
2012 Ratchet & Clank: QForce sivuäänet
2013 Ratchet & Clank: Nexus Tietokone
2013 Skylanders: Swap Force Cali, Avril, sivuäänet
2014 Skylanders: Trap Team Cali
2015 Skylanders: SuperChargers Cali
2015– Merten syvyyksissä Tethys, sivuäänet
2016 Skylanders: Imaginators Cali
2016 Ratchet & Clank (PS4) Tietokone, Rouva Zurkon

Tommi TaurulaMuokkaa

Tommi Taurula on suomalainen itseoppinut näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2012 Zambezia – lintukodon siipiveikot Ajax

Martti TschokkinenMuokkaa

Martti Vilho Johannes Tschokkinen oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja Rooli
1986 Romu-Nisse ja hänen ystävänsä Romu-Nisse
1989–1991 Alfred J. Kwak Mauri, Luokanopettaja Perttu, Pullon henki, Pääministeri, Jallan kuningas, Pormestari K. Rokodiili, Lumimies, Herra Taalavaara, Lohikäärme, Herra Colombo, Henkan isä

Ville TiihonenMuokkaa

Ville Tiihonen on suomalainen freelance-näyttelijä, graafinen suunnittelija ja kirjailija.

Vuosi Elokuva Rooli
2011 Rio Nigel
2014 Rio 2
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla Lokki

Taru TikkanenMuokkaa

Taru Tikkanen on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1996 Urpo ja Turpo tyttö
2003–2006 Lilo & Stitch (televisiosarja) Trixie
2005–2007 Kim Possible Monique
2007 The Simpsons Movie Ralph Wiggum, Todd Flanders
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Padma Patil
2008 Hannah Montana Tracy
2008–2009 Digimon Tamers Terriermon/Gargomon/Rapidmon/MegaGargomon, Reika Ohtori, sivuäänet
2010 Zula Partio Huisi
2010 Camp Rock 2 Tess Tyler
2010–2012 Hero Factory Natalie Breez, Lucy (Alokkaiden nousu), toimittaja Daniella Kauris, Waspix
2010–2011 Pokémon DP: Galactic Battles sivuäänet
2011 Pokémon DP: Sinnoh League Victors sivuäänet
2011–2012 Pokémon: Black and White Georgia, sivuäänet
2012–2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Rarity, Lightning Dust, Starlight Glimmer
2013 Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot Georgia (muut jaksot paitsi 73 ja 93), Bianca (jaksot 70–72), Roxie, sivuäänet
2013–2016 Transformers: Rescue Bots Dani Burns, Madeline Pynch
2013 My Little Pony: Equestria Girls Rarity
2013–2016 Ever After High Apple White, C. A. Cupid
2013–2015 Pac-Manin aavemaiset seikkailut Pinkki
2014 Pokémon BW: Seikkailut Unovassa Concordia, sivuäänet
2014 Hei, Taavi Tatu
2014–2015 Pokémon-sarja: XY Grace
2014 My Little Pony: Equestria Girls – Rainbow Rocks Rarity
2015 Pokémon-sarja: XY – Kalos-seikkailu Grace (jakso 53)
2015 My Little Pony: Equestria Girls – Ystävyyskisat Rarity
2016 My Little Pony: Equestria Girls – Ikimetsän legenda Rarity
2017 My Little Pony: Elokuva Rarity
2018–2019 She-Ra: Mahdin prinsessat Entrapta (kaudet 1–3)
2020 My Little Pony: Pony Life Rarity
2021 My Little Pony: Uusi sukupolvi Rarity

Markku ToikkaMuokkaa

Markku Tapani Toikka on suomalainen näyttelijä, muusikko, käsikirjoittaja ja stand up -koomikko.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
2007 The Simpsons Movie Homer Simpson (suomenkielinen ääni)
2008 Bolt tohtori Calico

Kari-Pekka ToivonenMuokkaa

Kari-Pekka Toivonen on suomalainen näyttelijä ja teatteriohjaaja.

Vuosi Elokuva Rooli
1997 Peppi Pitkätossu sivuääniä
2003 Sammakoiden ennustus Rene
2011 Gnomeo & Julia Tybalt

Pamela TolaMuokkaa

Pamela Tola on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Beverly Hillsin hienostohauva Chloe
Helinä-keiju Rosetta
2009 Helinä-keiju ja kadonnut aarre
2010 Helinä-keiju ja suuri keijupelastus
Beverly Hillsin hienostohauva 2 Chloe
2011 Gnomeo & Julia Julia
Eetu ja Konna Zandie
2012 Beverly Hillsin hienostohauva 3: Viva la Fiesta! Chloe
Lorax Audrey
Helinä-keiju ja siipien salaisuus Rosetta
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju
Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus
2017 Autot 3 simulaattori
2018 Mestarietsivä Sherlock Gnomes Julia
2019 Dumbo Colette Merchant

Alina TomnikovMuokkaa

Alina Tomnikov on suomalais-venäläinen näyttelijä sekä ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2013 Ankronikka Tupu
2014–2015 Pokémon-sarja: XY Serena
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju Zarina
2015–2016 Pokémon-sarja: XY – Kalos-seikkailu Serena
2015 Cinderella – Tuhkimon tarina Tuhkimo
2016–2017 Pokémon-sarja: XYZ Serena, Valerie, Alexa (sivutarinassa), Delphox (jakson 98 unikohtauksessa)
2016 Ratchet & Clank Cora Veralux
2016 (2014) Pokémon-elokuva: Diancie ja tuhon kotelo Serena
2016 (2015) Pokémon-elokuva: Hoopa ja legendojen kamppailu Serena
2016– Barbie-elokuvat Barbie
2017 Ohjat käsissä Zoe
2018 (2016) Pokémon-elokuva: Volcanion ja mekaaninen ihme Serena
2019– Muumilaakso Niiskuneiti
2020 Vakoojat valepuvuissa Marcy

Timo TorikkaMuokkaa

Timo Veikko Torikka on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1991–1998 Muumilaakson tarinoita Nuuskamuikkunen, Taikuri, Juksu, Muhveli, Anton, Voimamies, Perinnönjakaaja, Kullanetsijä, Poliisiylitarkastaja, Rehtori, Profeetta, useita sivuhahmoja
1994 Olipa kerran keksijät useita rooleja
1997 Muumit ja Taikurin hattu Nuuskamuikkunen
2005–2006 Muumien malliin (jaksot 11 ja 12)
2011 Kung Fu Panda 2 lordi Shen
2016 Lemmikkien salainen elämä Tiberius

Antti TuiskuMuokkaa

Antti Tapani Tuisku on suomalainen poplaulaja.

Vuosi Elokuva Rooli
2007 Shrek kolmas Arthur

Anna-Maija TuokkoMuokkaa

Anna-Maija Tuokko on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2010 Megamind Roxanne Ritchie
2012 Räyhä-Ralf Toffiina Tahmanen
2013 Tarzan Alice Greystoke
Vaahteramäen Eemeli ja Iida Liina
2014 Big Hero 6 GoGo Tomago
2016 Doria etsimässä Destiny
Sing Rosita
2017 Lego Batman Elokuva Pam
Emoji-elokuva Akiko Glitter
2018 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Toffiina Tahmanen ja Aurora
2020 Muumilaakso Merihevonen
2021 Sing 2 Rosita
2022 Hurja jengi Diana Kettunen
Superlemmikkien liiga PB
Ystäväni krokotiili Rouva Primm

Timo TuominenMuokkaa

Timo Tuominen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1993–2004 Popsikkaat Herra Nekkula
1998–2006 Tehotytöt Professori Utonium, Ässä, sivuäänet
1999–2012 Puuha-Pete Pete, Rolle
2000 Joosef – unten kuningas Juuda
2001 Simsala Grimm sivuäänet
2001 Shrek sivuäänet
2006 Muurahaisten kauhu Zok 

Miina TurunenMuokkaa

Miina Turunen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2003 Sinbad – seitsemän meren sankari Eris

Mika TurunenMuokkaa

Mika Turunen on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1997 Herkules (vuoden 1997 elokuva) Nuori Herkules (lauluääni)[19]
1998 Leijonakuningas 2: Jylhäkallion ylpeys Aikuinen Kovu
1999 Etsivä Gadget (elokuva) John Brown/Gadget
2000 Apinan tarina Kom
2001 Pokémon 3: Unownien loitsu Tunnusmusiikin laulaja
2001 Kuin kissat ja koirat Lou
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma Fenwick
2001–2009 Barbie-elokuvat Ken
2003 Bionicle: Valon Naamio Toa Lewa
2009 Martta puhuu Tunnusmusiikin laulaja

Minna TurunenMuokkaa

Minna Aurora Turunen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2002 Aarreplaneetta kapteeni Amelia

Valtteri TurunenMuokkaa

Valtteri Turunen on suomalainen ääninäyttelijä ja muusikko.[20]

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2013–2015 Hulk ja M.Ä.I.S.K.:n agentit Hämähäkkimies, sivuäänet
2015– Merten syvyyksissä Antti Meri
2015– Ryhmä Hau Ramppa X. Rämäpää, Hurtanlinnan Kreivi, sivuäänet
2015– Ryhmä Hau Sid, sivuäänet (SDI Median jälkiäänitys)
2016 Rikke Rikke
2017 Glitter Force Doki Doki Ira, Lance, sivuäänet
2018– Lohikäärmeprinssi Callum
2019 Dumbo (vuoden 2019 elokuva) sivuäänet
2019 Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien nousu Michelangelo, tunnuskappaleen laulaja
2019 Lego Ninjago Jay (uuden sarjan jaksot 9-16), Nelson (uusi sarja), lapsi-Wu (uusi sarja), Jake
2019 Leijonakuningas (vuoden 2019 elokuva) Taustakuoro
2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Sunburst (9. kauden jakso 16), Braeburn (9. kausi), sivuäänet
2020 Eläintohtori Dolittle Jip[21]
2020 Bakugan: Battle Planet Magnus Black, AAY, Haos Cubbo, BEE, Marco Chezanello, Lordi Brakken, sivuäänet
2021 Spider-Man Peter Parker / Hämähäkkimies
What If...? Peter Parker / Zombimetsästäjä-Hämähäkkimies
2021– He-Man Duncan/Asemies
202x? Hilda Hokkus ????
2022 Samuraijänis: Usagin aikakirjat Yuichi Usagi

Lauri TähkäMuokkaa

Lauri Tähkä (oik. Jarkko Tapani Suo) on suomalainen muusikko ja lauluntekijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2011 Kaksin karkuteillä Flynn Rider/Eugene Fitzherbert

UMuokkaa

Olavi UusivirtaMuokkaa

Olavi Uusivirta on suomalainen muusikko, laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2007 Mehiläisen elokuva
2008 Discomadot Aaro
2009 Arthur ja Maltazard Snow
2010 Näin koulutat lohikäärmeesi Karski Thorston
2011 Ella & Aleksi – Yllätyssynttärit professori Myyränen
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Karski Thorston
2019– Muumilaakso Nuuskamuikkunen
2019 Näin koulutat lohikäärmeesi 3 Karski Thorston

Leena UotilaMuokkaa

Leena Marjatta Uotila on pitkän ja monipuolisen uran tehnyt suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1983 Mumindalen Pikku Myy
1979 Seitsemän veljestä Venla (ei käytetty)
1991–1998 Muumilaakson tarinoita kertoja, Vilijonkka, Noita, Jenni-täti, Viuhti, Ninni, Emma, Surku, Ti-ti-uu, vanginvartijan serkku, Primadonna, Tuhto, naarastiikeri, Vanhempi Mymmeli, Musta Kreivitär, Hemulitäti, Kleopatra, Merenneito, lukuisia sivurooleja
1993 Muumipeikko ja pyrstötähti Vilijonkka, Mymmeli, Talonpeikko
1997 Muumit ja Taikurin hattu Vilijonkka, Viuhti
2004 Himpulat [22] Hopsu
2005 Supermiehen poika
2006 Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Esmeralda
2010 Itse ilkimys Grun äiti
2012 Helinä-keiju ja siipien salaisuus Parantajakeiju
2014 Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus
2017 Itse ilkimys 3 Grun äiti
2022 Kätyrit: Grun tarina

Sami UotilaMuokkaa

Sami Uotila on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2000 Dinosaurus Aladar
2005 Riemukupla: Tankki täynnä Kevin
2006 Autot Salama McQueen
2009 Poutapilviä ja lihapullakuuroja "Baby" Brent [23]
2011 Autot 2 Salama McQueen
2010–2012 Martin tarinatalli Salama McQueen
2012–? Littlest Pet Shop sivuäänet
2013 Puu Fu Tom Tikku
2013 Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 "Baby" Brent
2016 Sing Buster Moon
2016–2017 Lego Nexo Knights Clay Moorington
2017 Autot 3 Salama McQueen

Jorma UotinenMuokkaa

Jorma Leo Kalevi Uotinen on suomalainen tanssija, laulaja ja koreografi.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2007 Rottatouille Skinner
2009 Möröt vastaan muukalaiset Galaksar
2017 Emoji-elokuva
2020 Muumilaakso Taikuri

Piitu UskiMuokkaa

Pirkko ”Piitu” Uski on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1981 Topi ja Tessu nuori Tessu
1998 Neiti Harju Neiti Harju

Tuomas UusitaloMuokkaa

Tuomas ”Tume” Uusitalo on suomalainen näyttelijä, ääninäyttelijä, laulaja ja muusikko.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2000 Hessu Hopo – rampin rämäpää sivuroolit
2002 Herkulliset naapurit Konna
2002–2006 Roni Neutroni Kerkko
2004 Nasse löytää tuolin ja muita tarinoita Nasse
2005 Pikku Kananen Possu Ponneton
2007 Rottatouille Emilé
2008 Kung Fu Panda Po
2010 Megamind Hal/Titan
Sammyn suuri seikkailu Ray
Liisa Ihmemaassa Tittelityy / Tittelitom
2011 Rio Tipa
Gnomeo & Juliet Benny
Kung Fu Panda 2 Po
Happy Feet 2 Seymore
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Louis
Helinä-keiju ja siipien salaisuus Clank
2013 Monsterit-yliopisto Toni "Pöpi" Töppö
Turbo Tito
2014 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Senaattori Prospectus
Lentsikat 2: Pelastajat Maru
Lego Elokuva Benny
Madagascarin pingviinit Lyhyt Pinna
2015 Kunnon dinosaurus Santtu Salametsä
Hotel Transylvania 2 Murray
2016 Kung Fu Panda 3 Po
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Graballa the Hutt
2016-2018 Peikkojahti: Tarinoita Arkadiasta Topi
2017 Ballerina Louis Mérante
2018 Luolamies sivuäänet
Mestarietsivä Sherlock Gnomes Benny
2018-2020 Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien nousu Todd Capybara, Hypnohepo, sivuäänet
2019 Lego elokuva 2 Benny
2019 Corgi-kuningattaren koiranpentu Charlie
2020 Muumipeikko ja pyrstötähti Nipsu (vuoden 2020 uusi dubbaus)
2020 Kaunotar ja Kulkuri rankkuri Elliot
2021 Peikkojahti: Titaanien nousu Topi
2021 Monsterit työn touhussa Jeti
2022 The Cuphead Show Cuphead

VMuokkaa

Mari VainioMuokkaa

Mari Vainio on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1969– Seesamtie (sarja)
1994–1995 Aladdin (sarja)
1995 Pocahontas Nakoma
Pikku pingviini Marina (puhe)
1995–1997 Batman (sarja) Summer Gleeson, Myrkkymuratti, Kissanainen
1995–2002 Sylvesteri ja Tipi: Dekkarit (sarja)
1996– Arttu (sarja) Artun äiti
1996–1997 Nokkapokka (sarja) Nelly, sivuhahmoja
1997 Flubber – maailman mahtavin mönjä Weebo
Space Jam Lola Vemmelsääri, nerdluck Nada
1998 Ötökän elämää Gypsy
Ipanat Susa
Pocahontas II – matka uuteen maailmaan Nakoma
Petteri Punakuono
Batman ja Pakkasherra Summer Gleeson
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri rouva Srour
Rautajätti
Pikku planeetta (sarja)
2000 The Grinch Martha May
2000 Titan A.E. sivuäänet
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda (sarja) Kuningatar La, Greenly, Tanya
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Daphne
Tarzan & Jane Greenly
2003 Jeesus ja Josefine Louise

Ritva ValkamaMuokkaa

Ritva Valkama oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1991 (1951) Liisa Ihmemaassa Herttakuningatar
1997 Peppi Pitkätossu Rouva Rissanen
2000 Dinosaurus Eema
2003 Sammakoiden ennustus Elise

Ossi ValoMuokkaa

Ossi Valo on suomalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
2004 Kauhulan koulu
2004 Transformers: Energon Primus, Shockblast
2005 Sly 3: Konnien kunnia Pandakunkku, Tohtori M, Kovanaama, sivuäänet
2005 Transformers: Cybertron Vector Prime, Crumplezone, Primus
2005–2006 Duel Masters (anime) Knight, Mikuni, Beni Haha, Boy George, Fauna
2006 Pokémon: Advanced Challenge sivuäänet
2006–2008 Prätkähiiret (vuoden 2006 animaatiosarja) Risto, Miihkali, Leipäjuusto (jaksot 13–28)
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Zane Trusdale, Brier, rehtori Sheppard (jaksot 27-52)
2007 Ratchet & Clank: Tools of Destruction laitekauppias
2007 Pokémon: Mirage-Pokémonien herra professori Oak

Ville ValoMuokkaa

Ville Hermanni Valo on suomalainen laulaja ja lauluntekijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Madagascar 2 Moto Moto

Anna-Maija ValonenMuokkaa

Anna-Maija "Annu" Valonen-Nylund on suomalainen näyttelijä ja käsikirjoittaja.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1986 Basil Hiiri – Mestarietsivä Kuningatar Hiroria
1996–1999 Paavo Puska sivuäänet
1998–1999 Tontut sivuäänet
Taavi-tontun huikeat seikkailut Susanna
2000 Mambo Virtanen Siri
2000–2004 Maikki ja pelottava Pontso laulavat lehmät, sivuosia
2004 Pikku Jääkarhun seikkailut
2008 Palomies Sami Hoitaja
2008 Kekseliäs Kaisa
2014 Mokon suuri maailma
Useita dokumentteja, TV1 ja TV2

Ville ValtanenMuokkaa

Ville Valtanen on suomalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
2005–2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 animaatiosarja) Casey Jones (kaudet 2-7), Baxter Stockman (kaudet 2-4, 7), Gen (kaudet 2, 4), Räyhärssön (3. kausi), Harry Parker (2. kaudella), sivuäänet
2007 TMNT Casey Jones
Yu-Gi-Oh! GX Kagemaru
Heavenly Sword Lentävä Kettu

Puntti ValtonenMuokkaa

Hannu Veli Matti ”Puntti” Valtonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1997–1999 Nooan saari
1998 Mulan Yao, sotilas
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri Snowbell
2001 Hugo: Musta timanttikuume Hugo, Don Kroko
2002 Stuart Little 2
2002–2004 Henrin Maailma Neptunus-setä ja muita rooleja
2002 Eki Eläinlääkäri sivuäänet
2002 Hugo: Ilkeä peili Don Kroko
2003–2007 Pipsa Possu (sarja) isä Possu
2004 Karvaiset Kaverit Kärsämi ja Hoppuli
2005 Madagascar Kippari, Fossa
Mulan II Yao
Sannin Taikamatkat Vaari ja kaikki miespuoliset roolit
2006 Karvinen 2 Karvinen
Stuart Little 3 Snowbell
Happy Feet
Tallipihan bilehileet Kotko
2008 Desperon taru Boldo
Niko – Lentäjän poika Hirvas
Madagascar 2 Kippari, Fossa
2009 Madagascarin joulu
Prinsessa ja sammakko Ray, tulikärpänen
Arthur ja Maltazard Prosciutto
2014 Madagascarin pingviinit Kippari, Fossa

Kirsti ValveMuokkaa

Kirsti Valve on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2012 Rat King jälkiäänitys
Vuosi Radiokuunnelma Rooli
2012 Metsästyskuvia suomesta

Lähde: [24][25]

Juha VarisMuokkaa

Juha Mika Varis on suomalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
2002 Monsterit Oy Kauhukapteeni
2002 Spirit - Villi ja vapaa Kersantti Adams
2003 Sinbad – seitsemän meren sankari sivuäänet
2005 Madagascar Rico
1987 Palomies Sami Palomies Sami
2006 Sikin Sokin saduissa Mambo
2006 Lotta ystäväni (elokuva) Tepponen
2007 Karvinen herää todellisuuteen Esko
2008 Madagascar 2 Rico
2008 Kung Fu Panda Zeng (palatsin kuriiri), sivuäänet
2008–2009 Hirveä Henri sivuäänet
2008 Digimon Tamers Impmon, Beelzemon, Mitsuo Yamaki
2009 Kaluokahina – lumottu riutta Nysä
2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 animaatiosarja) Mestari Tikku (3. kauden jakso 25, 7. kauden jakso 13), sivuäänet
2009–2021 Tuomas Veturi Tuomas
2010– Madagascarin pingviinit Rico
2011 Rango sivuäänet
2011 Saapasjalkakissa (vuoden 2011 elokuva) sivuäänet
2012 Madagascar 3 Rico
2012–2013 Possu ja kärpänen Herkko
2012–2017 Ultimate Spider-Man Tohtori Mustekala, Annihilus, sivuäänet
2013 Lentsikat Franz/Fliegenhosen
2013–2014 Legends of Chima Worriz
2014 Madagascarin pingviinit (elokuva) Rico
2015 Kätyrit Kruununvartija, Professori Flux
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Mr Big
2016–2018 Voltron – Universumin soturi Coran (kaudet 1–4, 5. kauden jaksot 1–5, 7. kauden jaksot 10–13 ja 8. kausi), entinen Galran vanki (1. kauden jakso 3), Haxus, Thace, Antok, Blaytz (8. kausi), luutnantti Ozar (8. kausi)
2017 Lego Batman Elokuva Jokeri
2017 Muumilaakson tarinoita Muumipappa, Haisuli, sivuäänet (vuoden 2017 jälkiäänitys)
2017 Itse ilkimys 3 Balthazar Bratt
2018 Risto Reipas ja Nalle Puh taksinkuljettaja
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Hakunen
2019 Maijuli Kertoja, Maijulin isoisä, sivuäänet
2020 Star Wars: The Clone Wars: The Final Season Kersantti Hunter, sivuäänet
2021 Space Jam: Uusi legenda Speedy Gonzales, Valmentaja C
Arcane[26]
Maya ja kolme taistelijaa Lordi Mictlan
2022- The Cuphead Show Mugman

Jussi VatanenMuokkaa

Jussi Vatanen on palkittu suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2011 Artturi Joulu – joulupukin poika sivuääni
2013 Lasse Kreikassa uimaopettaja Pontus
2014 Bamse ja rosvokaupunki Bamse
2017 Bamse ja noita-akan tytär
2019 Bamse ja jymykello

Juha VeijonenMuokkaa

Juha Veijonen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1996 101 dalmatialaista Jasper
1997 Kätkijät konstaapeli Oliver Steady
1998 Babe suurkaupungissa huumekoira, katujengiläinen
1999–2000 Ralle Ryökäle Isä (osa jaksoista), sivuäänet
2001 Saiturin joulu
2003 Looney Tunes: Taas kehissä DJ Drake, Brendan Frasier
2005 Robots Lug
2006 Autot Jasu Juntti
Happy Feet Lombardo
2007 Mehiläisen elokuva Ken
2008 Niko – Lentäjän poika Raavas
2011 Rio Armando
Happy Feet 2 Lombardo
2012 Niko 2 – lentäjäveljekset Raavas
2017 Autot 3 Jasu Juntti

Paula VesalaMuokkaa

Paula Julia Vesala on suomalainen laulaja, muusikko, sanoittaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
? Roope-karhun taikaseikkailut Ping Pong
? Takapihan poppoo Pablo
2005–2008 Zackin ja Codyn viiden tähden elämää
2006 Asterix ja viikingit Abba
High School Musical Taylor McKessie
Sikin sokin saduissa Ella / Tuhkimo
Karhuveljeni Koda 2 Nita
Arthur ja minimoit Selenia
2007 High School Musical 2 Taylor McKessie
2008 Horton
Helinä-keiju Helinä
High School Musical 3: Senior Year Taylor McKessie
Bolt Penny
2009 Poutapilviä ja lihapullakuuroja Sam Sparks
Helinä-keiju ja kadonnut aarre Helinä
2010 Helinä-keiju ja suuri keijupelastus
Savannijengi Bonnie
2011 Maaginen kristalli Jaga
2011–? Red Caps Jaga
2012 Helinä-keiju ja siipien salaisuus Helinä
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju
Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus
Lentsikat 2: Pelastajat Dynamiitti
2016 Angry Birds -elokuva Stella
Doria etsimässä kuuluttaja
2019 Leijonakuningas Nala
2020 Muumilaakso Viuhti
2023 Peter Pan ja Leena Helinä-keiju

Vesa VierikkoMuokkaa

Vesa Tapio Vierikko on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1989 Suurenmoinen huviretki Wallace
1992-1995 Batman Harvey Dent/Kaksinaama
1993 Väärät housut Wallace
Matka kapteeni Nemon kanssa Kapteeni Nemo
1993–2005 Vili Vilperi Potso (2. tuotantokausi), sivuäänet
1995 Pocahontas Lon
Läheltä piti Wallace
1996 Joulupukki ja noitarumpu Juho Vaneeri
1997 Herkules Paniikki
1996-1997 Vili Vilperi Potso
1997–1999 Nooan saari Sacha, Rex (2. ja 3. tuotantokausi)
2001 Turilas ja Jäärä Jäärä
2003 Sinbad - Seitsemän meren sankari Kale
2006 Happy Feet Kertoja
2007 Surf’s Up – tyrskyn ratsastajat Big Z/Geek
2008 Niko – Lentäjän poika Musta Susi
2010 Liisa Ihmemaassa Bajardi
2010 Turilas ja Jäärä (animaatiosarja) Jäärä
2011 Happy Feet 2 Kertoja
2015 Big Hero 6 Fredin isä
2016 Pikku prinssi Lentäjä
2017 Muumien taikatalvi Kertoja, postimies

Rebecca ViitalaMuokkaa

Rebecca Viitala on suomenruotsalainen näyttelijä ja entinen malli.

Vuosi Elokuva Rooli
2012 Woyzeck Marie
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Valka
2015 Inside Out – mielen sopukoissa Rileyn äiti
2019 Näin koulutat lohikäärmeesi 3 Valka

[27]

Johanna VikstenMuokkaa

Johanna Viksten on suomalainen laulaja, lauluntekijä, näyttelijä, juontaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1998 Petteri Punakuono Juulia
1999–2000 Hugo Safari Hugoliina, Rut
1999 Viiru ja Pesonen – Viirun syntymäpäivä Viiru
2000 Viiru ja Pesonen
Digimon-elokuva Sora Takenouchi, Tentomon, Yuuko Kamiya, Yolei Inoue, Angewomon
2001 Furi ja maaginen metsä
2001–2002 UBOS Loitsukirja Casandra
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Meeri-hiiri
2005 Viiru ja Pesonen joulupuuhissa Viiru
2006 Keksijäkylän Lotta
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Dolores Pimento
2007–2008 Muumien maailma (sarja) Muumimamma, Tiuhti, sivuäänet
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus Muumimamma
2009 Viiru ja Pesonen – Muisti pätkii Viiru
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti Muumimamma
2014 Viiru ja Pesonen: Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä Viiru
2016 Viiru ja Pesonen – Paras joulu ikinä
2018 Viiru ja Pesonen – Viiru muuttaa

Aapo VilhunenMuokkaa

Aapo Vilhunen on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja Rooli
1992–1995 Kaukametsän pakolaiset Kettu, Herra Kani, Kiemura, maanviljelijä Tom Griggs, sivuäänet
1993–1995 Vili Vilperi herra Vompatti
1994 Fredi kertoja
1997–1999 Nooan saari Papparainen, Murhe-mursu

Ilkka VilliMuokkaa

Ilkka Villi on suomalainen freelance-näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2011–2019 Lego Ninjago Zane (kaudet 1-8, Pyhäinpäivä, Wun salateet, 9. kauden jaksot 1-5 ja 10. kausi), Dareth (kausi 8, Wun Salateet ja 9. kauden jaksot 1-5), Gravis, Echo Zane, sivuäänet
2011– Pokémon professori Augustine Sycamore, Colress, Stephan, Khoury, professori Kukui, sivuäänet
2013 Räyhä-Ralf Markowski
2013–2014 Lucky Luke – Uudet seikkailut (2001) Lucky Luke
2013 Monsterit-yliopisto Jonni Vaaramo
Tarzan John Greystoke
2015 Star Wars Rebels Obi-Wan Kenobi
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Nicholas " Nick " P. Wilde
2016–2017 Ultimate Spider-Man Ben Reilly / Purppurahämähäkki, Michael Morbius, Wolf Spider
2017 Muumilaakson tarinoita Nuuskamuikkunen, Juksu, sivuäänet (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
Autot 3 Mike Joyride / Radiomies
Lego Ninjago Elokuva Zane
Ferdinand Ferdinand
2018–2019 Star Wars Kids - Galaxy of Adventures (nettisarja) Obi-Wan Kenobi
2019 Playmobil elokuva Rex
2020 High School Musical: The Musical: The Series Benjamin Mazzara
2020 Star Wars: The Clone Wars: The Final Season Obi-Wan Kenobi
2020 Lego Star Wars Holiday Special Obi-Wan Kenobi
2020 Ainutlaatuinen Ivan Ivan
2021 Lego Star Wars Terrifying Tales Obi-Wan Kenobi
2021 Encanto Agustín

Pauli VirtaMuokkaa

Pauli Olavi Virta oli suomalainen muusikko, ääninäyttelijä ja äänitysstudio Oy PVP Voice Ab:n toimitusjohtaja.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
? Bertta (eli oikealta nimeltään Bertha)
? Futistarinoita sivuäänet
? Ikuisia tarinoita (VHS- ja DVD-julkaisut)
? Kaislikossa suhisee Rotta, sivuäänet
? Geronimo Stilton sivuäänet
1968 Asterix ja Kleopatra sivuäänet
1975–1977 Iivari Veturi (VHS-julkaisut)
1977–1978 Grand Prix[28] (VHS-julkaistut) Takaya Todoroki
1978–1981 Galaxy Express 999[28] (VHS-julkaistut)
1979–1981 Tohtori Sykerö (VHS-julkaisut) Showtimen julkaisu, jossa Pauli Virta on ääninäytellyt kaikki roolit videoista osat 1-4
1978 Ruohometsän kansa (vuoden 1978 elokuva) sivuäänet
1980–1991 ja 1990–1992 Aku Ankka (VHS-julkaisut 1980-1990 luvulla)
Postimies Pate (VHS-julkaisut 1980–1990 luvulla)
1980 Dracula (vuoden 1980 elokuva) (VHS-julkaisu) Kreivi Dracula
Karhuherra Paddington (Hanna-Barberan animaatiosarja 1980-luvun loppupuolelta) (VHS-julkaisut)
1981 Candy Candy[28]
Kolme muskettikoiraa sivuäänet
1982–1996 Tom ja Jerry (VHS-julkaisut) Tom, sivuäänet
1984–1987 Blufferit (VHS-julkaistut)
1985–1986 Alias Hovinarri (Cosgrove Hall Filmsin televisiosarja Alias Hovinarrista)
1987–1989 Creepy crawlies[28] (suomeksi: Pikku Oliot)
1987–1990 Ankronikka sivuäänet
1987 Fragglit Buuber, sivuäänet
1988–1989 Purtilot Kertoja, O.J., Top Hat, Sunshine, Zug, Kapteeni Tähti, Grampus ja Burke
1989 Masi (VHS-julkaisu)
1991–2000 Karvinen (piirrossarja) Karvinen, sivuäänet
Kreivi Duckula sivuäänet
1991 Lumikin uudet seikkailut (VHS-julkaisu)
Metsäpartio (VHS-julkaistut)
Valtteri Kisu (VHS-julkaisut)
1991–2004 Ipanat sivuäänet
1992–1997 Rocki-kyttä (VHS-julkaisut)
1992–2000 Sandokan Sandokan
1992 My Little Pony Tales (suomeksi Pikku Ponit) (VHS- ja DVD-julkaisut)
Taika-Trollit (VHS-julkaisu)
1994 ja 1998 Ville Vallaton (VHS- ja DVD-julkaisut) sivuäänet
1994 Into ja Kunto (VHS-julkaisut)
Asterix Amerikassa sivuäänet
Smurffit (VHS-julkaisut vuodesta 1994)
Lady Oscar (VHS-julkaisut vuodesta 1994)
Denver, viimeinen dinosaurus (VHS-julkaisut) Wally, sivuäänet
1994–1995 Lumikin tarina (VHS-julkaistut)
1995 Willy Fog 2 sivuäänet
Halinallet (VHS-julkaisut vuodesta 1995 ja DVD-julkaisut) Herra Piikkinen, sivuäänet
Eukko Pikkurilli (VHS-julkaisut vuodesta 1995)
Matka maailman ympäri sivuäänet
Mozartin Pumppu Professori Solfa
Muskettikoirien paluu Kreivi Bose, Herra de Tréville, sivuäänet
1996 Tarkastaja Gadget (VHS-julkaisut vuodesta 1996)
Katti-Matti (VHS-julkaisut vuodesta 1996)
1996–2004 Tabaluga James (pingviini), sivurooleja
1997–2001 Disneyn Välitunti sivuäänet
1997–2006 Sinisen talon nalle Treelo
1998 Hopeaharja (VHS-julkaisut vuodesta 1998) Nuoli, Benni, ”Ihminen”, Kullankaivaja
Petteri Kaniini ja hänen ystävänsä (jaksot ”Tarina Kahdesta tuhmasta hiirestä Ja Joonas Kaupunkihiirestä”, ”Tarina Pikku Salaattivarkaista ja Hanna Hiirestä” ja ”Tarina Herra Reposesta”) Herra Punarinta, Herra Reponen, sivuäänet
1999–2006 Pokémon (7. kauteen asti) Meowth, Professori Oak (1. kauden loppupuoli, 3-6. kausi), Gary Oak (1. kauden pari jaksoa sekä yksi 4. kauden jakso), sivurooleja
1999–2000 Kanapartio Ketunkaatajat Attila, Volpone, sivuäänet
1999 Teräsmies (1940-luvun animaatiosarja) (VHS-julkaisut vuodesta 1999) Hullu tiedemies, sivuäänet
Twipsy sivuäänet
Lucky Luke – Daltonin veljekset pakomatkalla Jack Dalton
1999–2002 Marsupilami sivuäänet
2000–2003 Nipa Normaali sivuäänet
Poochini sivuäänet
2000 Lapitch ja taikasaappaat Ossi, sivuäänet
2001 Kuin kissat ja koirat sivuäänet
Barbie Pähkinänsärkijä-baletissa Isoisä Drosselmeyer, sivuäänet
Mikki Hiiren taikajoulu sivuäänet
Tehtävä – Pelastakaa kesäloma sivuäänet
Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus sivuäänet
2001–2003 Korallifisut sivuäänet
Ankantahtiin
2001–2004 Teletapit kertoja (Yleisradion jälkiäänitys 2000-luvulla)
Cubix Diagnostix (2 . kausi), Endurix, sivurooleja
2001–2007 Spies-tytöt Jerry (1-2. kausi)
2002 Ice Age sivuäänet
Calimero & ystävät Loppujen jaksojen sivuäänet
2002–2005 10+2 Aristoteles
2002–2004 He-Man kuningas Randor, Mekaneck, Tri-Klops, kreivi Marzo, Sy-Klone, Rämemies, Chadaz, Tuvar, Baddhra (jakso 15)
2003–2006 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 animaatiosarja) (2. kautta) Raphael (kaudet 1-2), herra Mortu (1. kaudella), Valvojien johtaja (2. kaudella), Gyoji (2. kauden jakso 10), Suuri Maagi (2. kaudella), sivuäänet
2003–2007 Koalaveljekset Jori
2003 Koiran elämää Wayne, sivuäänet
2003–2004 Tomi Traktori Matti
2003–2005 Transformers: Armada Starscream, Smokescreen/Hoist, Demolishor (jakso 50), Wheeljack (vain jakson 47 lopussa), sivurooleja
2004 Action Man: Robot Atak Tohtori X, robotit
2004–2006 Duel Masters Kokujo, Fritz
2004-2006 Winx-klubi Lordi Darkar, Saladin (1-2. kausi), sivuäänet
2004–2006 Transformers: Energon Starscream, Bulkhead, Skyblast, Prowl (jakso 13), Bruticus Maximus (jakso 40), sivurooleja
2004 Action Man: Robot Atak Tohtori X
Sly 2: Konnakopla Dimitri, Jean Bison, sivuäänet
2005 Sly 3: Konnien kunnia Dimitri, sivuäänet
Action Man: X Missions Tohtori X
Transformers: Cybertron Starscream, Snarl, Lugnutz (jaksot 27-35), eversti Franklin
2006–2007 Hillitön hotelli Eversti, Seppo, sivuäänet
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Titan, Beauregard, Slade Princeton (jaksot 12–26), sivuäänet
2007–2008 Animalia Viljo & Valtti, Kalevi-pappa, Tukaani
2007 Heavenly Sword sivuäänet
2008 Dino seikkailee
2009 Pokémon Mystery Dungeon: Noutajaryhmä uunista ulos Gengar, Whishcash
2009 Hirviöallergiaa Timothy

Virta ääninäytteli pääasiassa kaikissa Oy PVP Voice Ab:n ja myös muissakin studion jälkiäänittämissä animaatiosarjoissa, elokuvissa ja peleissä, hänen kuolemansa asti.

Pauliina VirtaMuokkaa

Pauliina Virta on suomalainen ääninäyttelijä.

Vuosi Sarja Rooli
1995 Mozartin Pumppu
2000 Pokémon – Mewtwon vastaisku Neesha
2002–2005 10+2 Milesima
2004 Beyblade Mariah, Emily Watson
2004 Pokémon: Master Quest Misty
2004 Kauhulan koulu
2004–2006 Duel Masters (anime) Mimi Tasogare
2004–2006 Winx-klubi Icy (kaudet 1-2)
2004–2006 Transformers: Energon Misha Miramond
2005 Transformers: Cybertron professori Lucy Suzuki, Thunderblast
2009 Pokemon Mystery Dungeon: Noutajaryhmä uunista ulos Chikorita, Medicham
2009–2012 Kasperin kauhukoulu Mantha

Janne VirtanenMuokkaa

Janne Asseri Virtanen on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja.

Vuosi Elokuva Rooli
1996 Teräsmies (animaatiosarja) Teräsmies / Clark Kent
1995 Kaislikossa suhisee
1998 Egyptin prinssi Aaron
2000 102 dalmatialaista Kevin Shepherd
2006 Tallipihan bilehileet Dag-kojootti

Sinna VirtanenMuokkaa

Sinna Virtanen on suomalainen dramaturgi, käsikirjoittaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2014 Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus Monika
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Bellwether

Eeva-Kaarina VolanenMuokkaa

Eeva-Kaarina Volanen oli suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1962 Lumikki ja seitsemän kääpiötä Lumikki (vuoden 1962 dubbaus)
1992 Ferngully – viimeinen sademetsä Magi Lune

Susanna VolantoMuokkaa

Vuosi Sarja Rooli
2007– Winx-klubi Stella (kausi 3-)
2016–2017 Winxien maailma Stella

Jukka VoutilainenMuokkaa

Jukka-Matti Voutilainen on suomalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja / peli Rooli
1969–? Seesamtie (sarja) Kreivi Kamreeri
1981–1989 Smurffit (sarja) Suursmurffi
1983–1986 Tarkastaja Gadget (sarja) sivuäänet
1984 Saffi ja suolinnan aarre Feurstein, sivuäänet
1989–1991 Alfred J. Kwak (sarja) Eversti Rytinä, Laivastonvääpeli, Varpusmaan komentaja
1989 Muskettikoirien paluu (sarja) Aramis, Kardinaali Richelieu, Tietäjä Eleksei, sivuäänet
1992 Rokkikukko
1995 Kaukametsän pakolaiset (sarja) monia rooleja
Vili Vilperi (sarja) Boris (jaksossa Vili ja vieras Venäjältä)
1996 Olipa kerran löytöretket (sarja) monia rooleja
Pinokkion seikkailut
Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina Hubert Mielinkieli, orava
Kaikenkarvainen Charlie (1989) Killer
1997 Flubber – maailman mahtavin mönjä Wilson Croft
Peppi Pitkätossu monia rooleja, mm. Fridolf, herra Lampinen, konstaapeli Klang
Megasónicos
Pelastuspartio Bernard ja Bianca (1977) Nuppi
1997–1999 Peppi Pitkätossu (tv-sarja) monia rooleja, mm. Fridolf, herra Lampinen, konstaapeli Klang
1998 Ötökän elämää Molt
Pumby
Viisas Luonto
Ahmed, Alhambran prinssi
1998–1999 Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri monia rooleja
1999 Tarzan sivuäänet
Pieni merenneito (1989) Joonas
2000 Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus
Peppi Etelämerellä monia rooleja, mm. Fridolf, herra Lampinen, konstaapeli Klang
Viiru ja Pesonen Pesonen
Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa
2000–2012 Puuha-Pete Herra Sabatini, sivuäänet
2001 Furi ja maaginen metsä
2001–2002 UBOS Loitsukirja UBOS Loitsukirja
2005 Madagascar Mason
Tarzan 2 sivuäänet
Viiru ja Pesonen joulupuuhissa Pesonen
2006 Huisi hai Tuure
Keksijäkylän Lotta
Virran viemää Von Konna
Karvinen 2 kertoja
2007 The Simpsons Movie Russ Cargill (suom. ääni)
Harry Potter ja Feeniksin kilta Oljo, Rohkelikon oleskeluhuoneen muotokuva, mies 3
Barbie Eläinsaaren prinsessana Hovimestari & Lorenzo
Rottatouille Talon Labarthe
2008 Madagascar 2 Mason
Tuomas Veturi: Raiteiden sankari
2008– Madagascarin pingviinit (sarja) Mason, Fred, Savio (jakso "Kiero liero"), Chuck Charles, sivuäänet
2009 Viiru ja Pesonen – Muisti pätkii Pesonen
2010 Liisa Ihmemaassa Pekoraali
Alfa ja Omega Toni (engl: Tony)
2011 Gnomeo & Juliet herra Punatiili
Savannijengi Winston
Herra Popper ja pingviinit herra Grenmins (suom. ääni)
Autot 2 sivuääni
Smurffit Velho
2011–2014 Pokémon (sarja) Charon, Drayden, sivuäänet
2012 Madagascar 3 Mason
BeyWheelz kertoja
2013 Legends of Chima (sarja) Lagravis
Puppeteer kertoja
Smurffit 2 Velho
2014 Tuuli nousee Castorp
Lentsikat 2: Pelastajat Sisäministeri
2014–2015 Pac-Manin aavemaiset seikkailut Presidentti Piiri, sivuhahmot
2015 Vikke Viikinki (sarja) Urobe, Baltag, sivuäänet
2016 Pikku prinssi Laskija
2018 Coco Chicharrón
Mestarietsivä Sherlock Gnomes Herra Punatiili
Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia Kingpin
Viiru ja Pesonen: Viiru muuttaa Pesonen
2020 Star Wars: The Clone Wars: The Final Season (sarja) amiraali Wullf Yuralen, Marg Krim
2021 Ainbo - Amazonin sademetsän rohkein tyttö Päällikkö Haurinka
2021 Dogin elämää Carl Fredrickson
2022 Kätyrit: Grun tarina Willi Koukku
Vimmaiset Tassut Shogun/Toshi

Laura VoutilainenMuokkaa

Laura Voutilainen on suomalainen laulaja ja viihdetaiteilija.

Vuosi Elokuva Rooli
1997 Herkules Megara
2005 Madagascar Gloria
2007 Mehiläisen elokuva Vanessa Bloome
2008 Madagascar 2 Gloria
2009 Prinsessa ja sammakko Tiana
2010 Madagascarin joulu Gloria
2012 Syntymäpäivä Alice Captain Brigitte
Madagascar 3 Gloria

Vili VälimäkiMuokkaa

Vili Välimäki on suomalainen animaattori, tubettaja ja ääninäyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2019 Bruno ja Pjarta Bruno, useita rooleja
2020 Pelurit (vuoden 2020 televisiosarja) Juhis, Mikko

WMuokkaa

Toni WahlströmMuokkaa

Toni Petri Wahlström on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Digimon-elokuva
2011 Rio Rafael
Artturi Joulu – Joulupukin poika sivuääni
2012 Zambezia – lintukodon siipiveikot
2014 Rio 2 Rafael
2018 Kulipari – Unikulkija Caz, Allora

Tomi WalamiesMuokkaa

Tomi Walamies on suomalainen stand up -koomikko.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2008 Bolt Saul
2010 (1986) Laputa – linna taivaalla Veli
2010 (1997) Prinsessa Mononoke Kohroku
2012 Räyhä-Ralf Duncan

Inkeri WalleniusMuokkaa

Inkeri Wallenius on suomalainen näyttelijä, joka on tunnettu erityisesti ääninäyttelijänä ja äänikirjojen lukijana.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1980-luku Peukaloisen retket Kaikki roolit
1980-luku Rasmus Nalle Kaikki roolit
1980 Miki Kaikki roolit
1983–1985 Taotao, pieni pandakarhu Kaikki roolit
1986–1990 Janoschin Tarinatuokio Kaikki roolit
1990-luku Oravan seikkailut Kaikki roolit
1983 Mummi Kertoja
1995–1997 Vili Vilperi Dingomuori, sivuäänet
1997 Herkules Kohtalotar
1998 (1985) Hiidenpata Orddu
1998 (1964) Maija Poppanen (elokuva) Elli
1998 Hopeaharja (VHS-julkaisut vuodesta 1998) kertoja
1999–2000 Sano Nyt sivuääniä
2001 Atlantis – kadonnut kaupunki Rouva Packard
2002 Monsterit Oy Raisa
2003 Atlantis – Milon paluu Wilhelmina Bertha Packard
2004 Ihmeperhe Eira "E" Kuosi
2006 Autot 2 sivuäänet
2007 Peukaloisen retket Kertoja
2009 Pörri Orava Kertoja
2013 Monsterit-yliopisto Raisa
2017 Tohtori Sykerö (vuoden 2017 dubbaus) Neiti Nokkonen, Elli-Etikka
2017 Coco Mamá Coco
2018 Ihmeperhe 2 Eira "E" Kuosi
2021 Ainbo - Amazonin sademetsän rohkein tyttö Motelo Mama

Tom WentzelMuokkaa

Tom Wentzel on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
? Asterix – pieni suuri mies Galliasta Asterix, Akvavitix, sivuäänet
? Asterix – gallialaisten sankari Asterix, Akvavitix, sivuäänet
? Mikki Hiiren kerhotalo Taku
? Maailman vahvin Nalle Kertoja ja useita sivurooleja
1989–1990 Tikun ja Takun pelastuspartio Taku, Jaakko Juustola, Robotti-koira, Ihmekoira Flash
1990 (1989) Pieni merenneito Sebastian (1990 versio)
1992 (1991) Kaunotar ja hirviö Könni
1992–1994 Pieni merenneito (animaatiosarja) Sebastian
1992 Turtles – mutanttikilpikonnat Leonardo, Raphael, Tikku, Rocksteady ja useita sivurooleja
1993 Dinot New Yorkissa Rex (laulu), Professori Kierosilmä ja Stubbs-pelle
1994 Peikko Keskuspuistossa Taneli-peikko
1994 (1938) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Nuhanenä (vuoden 1994 versio)
1995 (1961) 101 dalmatialaista Jasper
1995 Batman – Mustan kostajan paluu sivuäänet
1996 Suuri Muumijuhla (ruotsinkielinen versio) Muumipappa
1997–1998 101 dalmatialaista (piirrossarja) Jasper
1998 (1997) Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu Könni
1998 Pocahontas II – matka uuteen maailmaan Kuningas James I
1998 The Adventures of Super Mario Bros. 3 Luigi, Kuningas Koopa, Hop Koopa, Kooky Von Koopa ja useita sivurooleja
1999 (1998) Kaunotar ja hirviö – Bellen lumottu maailma Könni
1999–2000 Akun tehdas Taku
2001 Atlantis – kadonnut kaupunki Herra Harcourt
2003 Pikku Kikero Lontoossa Jasper
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian kuningas Miraz
2017 Autot 3 Doc Hudson

Taina WestMuokkaa

Taina West on suomalainen toimittaja ja käsikirjoittaja.

Vuosi Sarja Rooli
2019 Muumilaakso sivuäänet

Kristiina WheelerMuokkaa

Kristiina Wheeler on suomalainen laulaja, lauluntekijä ja ääninäyttelijä.[29]

Vuosi Elokuva Rooli
2010 Näin koulutat lohikäärmeesi Ronski
2013 Turbo (elokuva) Paz
2019 Näin koulutat lohikäärmeesi 3 Ronski
2020 Trolls: Maailmankiertue Roxi

André WickströmMuokkaa

André Joakim Wickström on suomenruotsalainen stand up -koomikko ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2005 Robots
2007 Pasila (televisiosarja) Sami (jaksossa Algamis)
2011 Autot 2 professori Zündapp
2019 Muumilaakso Pikku Kummitus (ruotsinkielinen versio)[30]

Mimosa WillamoMuokkaa

Mimosa Helena Willamo on suomalainen näyttelijä ja dubbaaja[31].

Vuosi Sarja Rooli
2006 Leroy & Stitch sivuäänet
2007 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2007 elokuva) sivuäänet
2007 - 2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh Emmi, otsikot (1. kausi)
2010 Nanny McPhee ja suuri pamaus Tora
2015 Kunnon dinosaurus Lissu
2017 Smurffit ja kadonnut kylä sivuäänet
2018 Littlest Pet Shop: Meidän oma maailma Bev, sivuäänet
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Shank
Angry Birds -elokuva 2 Oona
2021 My Little Pony: Uusi sukupolvi Zipp Storm[32]

Hellen WillbergMuokkaa

Hellen Willberg on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Sarja Rooli
1991–1994 Muumilaakson tarinoita Mörkö, Viuhti, Tuhto (ruotsinkielinen dubbaus)[33]
2019– Muumilaakso Mymmeli (vanhempi) (ruotsinkielinen dubbaus)[34]

Ari WirtaMuokkaa

Ari Tapani Wirta on suomalainen näyttelijä, näytelmäkirjailija, ohjaaja ja draamakasvattaja.

Vuosi Sarja Rooli
2003, 2005–2006 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Michelangelo (1. kauden jaksot 1-8, 2. kausi)
2004–2006 Transformers: Energon Cyclonus/Snowcat, Wing Dagger/Wing Saber
2006 Transformers: Cybertron Wing Saber, Brimstone, Thundercracker (Jaksot 1-11)

Arttu WiskariMuokkaa

Arttu-Pekka Aleksi Wiskari on suomalainen laulaja-lauluntekijä ja ääninäyttelijä.

Elokuvat
Vuosi Elokuva / sarja Rooli
1996–1998 Viidakkoviikarit Bagheera
1998 (1985) Hiidenpata Taran
2008 Kung Fu Panda mestari Mantis
2010 Shrek ja ikuinen onni
2011 Kung Fu Panda 2 mestari Mantis
Rango Muissa rooleissa
2013 Turbo Chet
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Obelix [35]
Kätyrit Walter Jr. Nelson
Inside Out – mielen sopukoissa Rileyn isä
2016 Kung Fu Panda 3 mestari Mantis
2017 Vaiana Tamatoa
2021 Raya ja viimeinen lohikäärme Tong

YMuokkaa

Yasmine YamajakoMuokkaa

Yasmine Laurel Alizée Yamajako on suomalainen laulaja.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
? Trolls - Svengi jatkukoon Poppy
? Nokkelikot Klaara
? Korisjengi Mia Rodriguez
1999–2003 Mona vampyyri sivuäänet
2010– Monster High (lyhytanimaatiosarja)
2010– Tero hoitaa Lola
2010–2011 Anton Siilinen ratkaisee Outi
2011– Mia ja minä Mia
2011 Barbie: Prinsessakoulu Portia
Barbie: Täydellinen Joulu Skipper
2012 Barbie: Prinsessa ja Poptähti Keira
Hotel Transylvania Mavis Dracula
2013 Monster High - 13 toivetta Gigi Grant, sivuäänet
2012–2015 Barbie: Life in the Dreamhouse Skipper, Raquelle, sivuäänet
2012– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Trixie, Cheerilee, sivuäänet
2012-2017 Ultimate Spider-Man Mary Jane Watson, Madame Web, Tikari
2013-2017 Sheriff Callie's Wild West Toby
2013– Ever After High Cedar Wood
2013 My Little Pony: Equestria Girls Trixie, Cheerilee
2014 My Little Pony: Equestria Girls - Rainbow Rocks Trixie
Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus Fuuria
2014 Littlest Pet Shop Blythe Baxter (kausi 1)
2014–2016, 2017– Pokémon Mallow, Alexa, Rapp, sivuäänet
2014– Lego Friends Stephanie
2015– Lego Elves Emily Jones
2015–2017 Barbie: Rock'n Royals Sloane Project Ms
2015 Hotel Transylvania 2 Mavis Dracula
Monster High: Boo York, Boo York Astranova
Barbie ja siskot - Suuri pentuseikkailu Skipper
2016 Barbie ja siskot - Pentuja jahtaamassa
My Little Pony: Equestria Girls - Ikimetsän legenda Trixie
Sing Meena
Vaiana Vaiana[36]
2016 K3 Kate
2016– Shadowhunters Clary
2016–2018 Skylanders Academy Stealth Elf (kaudet 2 ja 3)
2017–2018 Voltron – Universumin soturi Pidge (2. kauden jaksot 9–13, kaudet 3–6 ja 7. kauden jaksot 1–9), Acxa (kaudet 3–7), Olia, Krolia (kaudet 5–7), Veronica (7. kauden jaksot 8–9), Trigel (3. kausi), sivuäänet
2017 Emoji-elokuva Jailbreak
My Little Pony: Elokuva Songbird Serenade
Glitter Force Doki Doki Mackenzie Mack
Lego Elves: Elvendalen salaisuudet Emily Jones
Tarzan & Jane Jane
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin Vaiana
Muumilaakso Ninni
2019-2021 Carmen Sandiego Carmen Sandiego
2020 Marvel Rising: Aavejahti Kamala Khan / Neiti Ihme, Mary Jane Watson
Marvel Rising: Bändisota
Kaunotar ja Kulkuri Kulta
2021 Spidey ja hänen mahtavat ystävänsä Kamala Khan / Neiti Ihme
2022 Spider-Man: Maximum Venom Mary Jane Watson

Maria YlipääMuokkaa

Maria Mikaela Markuntytär Ylipää on suomalainen laulaja ja näyttelijä.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2008 Helinä-keiju Fawn
2009 Helinä-keiju ja kadonnut aarre
2010 Helinä-keiju ja suuri keijupelastus
2011 Kaksin karkuteillä (2010) Tähkäpää
2012 Hiuksia nostattavat häät
Helinä-keiju ja siipien salaisuus Fawn
2014 Helinä-keiju ja merirosvokeiju
Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus
2018 Ihmeperhe 2 Portaali
Kaksin karkuteillä: TV-sarja (2017) Tähkäpää
2019 Räyhä-Ralf valloittaa Internetin (2018)

Lähde[37]

ÅMuokkaa

Niklas ÅkerfeltMuokkaa

Niklas Sebastian Åkerfelt on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2017 Muumien taikatalvi Nuuskamuikkunen, Hemuli

ÄMuokkaa

Osku ÄriläMuokkaa

Osku Ärilä [38] on suomalainen ääninäyttelijä, muusikko ja spiikkaaja.

Vuosi Elokuva / sarja Rooli
2011– Lego Ninjago Cole (kaudet 6–10 Pyhäinpäivä, Wun teepuoti ja Tarinoita spinjitzu-luostarista), kenraali Cryptor (Pyhäinpäivä), kenraali Kozu (Pyhäinpäivä), Ronin (Pyhäinpäivä, kausi 7 ja Wun teepuoti), Lou (Pyhäinpäivä), Acronix, Mekaanikko (8. kausi), Daddy No Legs, Muzzle, Arkade, Omega, Char (uuden sarjan jaksot 13-14), Mambo, Jääkeisari, Vex (uuden sarjan jaksot 24-30), Grimfax (uuden sarjan jakso 17), Milton Dyer, Groko, Gripe, sivuäänet
2012–2019 My Little Pony: Ystävyyden taikaa Big Macintosh (1. kausi), Wind Rider, sivuäänet
2013 Transformers: Prime Bulkhead (3. kausi), Shockwave (3. kausi)
Pentujengi supersankareina Kapteeni Megasis/Kapteeni Koira
Lentsikat sivuäänet
2013–2014 Lego Star Wars: Yodan aikakirjat Amiraali Ackbar, Qui-Gon Jinn, 4-LOM, Amiraali Ozzel, Kreivi Dooku, sivuäänet
2014 Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus Buck
2014–2018 Star Wars Rebels Wedge Antilles, sivuäänet
2015–2017 Transformers: Robots in Disguise (vuoden 2015 animaatiosarja) Steeljaw, Saberhorn, Clawtrap, Tricerashot, Hammerstrike, Bisk (1. kausi), Chop Shop (1. kauden jakso 20), Springload, Malodor, Vertebreak, Octopunch, Headlock, Vector Prime, Megatronus, sivuäänet
2015 Pikku prinssi (elokuva) Poliisi
Lego Star Wars: Droid Tales Amiraali Ackbar, Jango Fett, Ezra Bridger, Kreivi Dooku, Kenraali Grievious, Nute Gunray, sivuäänet
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki McHorn, Hätäinen possu
Justice League Action Vihreä Nuoli
Lego Star Wars: Vastarinta nousee Amiraali Ackbar, Kylo Ren, Unkar Plutt, sivuäänet
2016–2017 Lego Star Wars: The Freemaker Adventures Zander Freemaker, amiraali Ackbar, sivuäänet
2017 Smurffit: Kadonnut kylä sivuäänet
Lego Ninjago Elokuva Cole
Lonkku Rico
2017–2018 Skylanders Academy Flynn, sivuäänet
2018–2019 Pokémon-sarja: Sun & Moon – Ultraseikkailuja Faba, Gozu, sivuäänet
2018 Pikkujalka Thorp
2018– Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien nousu Paroni Draxum, Romusirkka, Warren Stone, Jason, Jeremy, Silava (1. kauden jakso 24), Kantaja, sivuäänet
2018–2020 Transformers: Cyberverse Starscream, Shockwave, Thundercracker, Ratchet, Blurr, Alpha Trion, sivuäänet
2019 Lego elokuva 2 Banaani, Lex Luthor, Aquaman/Vesimies
Playmobil elokuva Sven
Invader Zim: Enter the Florpus sivuäänet
2020 Pokémon-sarja: Sun & Moon – Ultralegendoja Faba, Nanu (jakso 140), Caster (jaksot 143–144), sivuäänet
Bakugan: Battle Planet Aquos Hydorous (jaksot 1–48), Pyrus Cyndeous, Pyrus Kelion (jakso 50), Metsästäjä Strata, Everett Ray, sivuäänet
Paavo Pesusieni vapaalla jalalla sivuäänet
Soul – Sielun syövereissä Lamont "Curley" Baker
Lego Friends: Tyttöjen tärkeä tehtävä River, sivuäänet
2021 Olipa kerran lumiukko sivuäänet
Raya ja viimeinen lohikäärme Dang Hai, Mieskauppias 1
My Little Pony: Uusi sukupolvi Hitch Trailblazer[32]
Star Wars: Visions Lah Zhima, Rosvo #1 (”Kaksintaistelu”), väkijoukko (”Lop ja Ocho”)
Arcane Jayce Talis
Maya ja kolme taistelijaa Picchu
2021– He-Man
2022 My Little Pony: Jätä jälkesi maailmaan Hitch Trailblazer
Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien nousu – Elokuva Warren Stone, sivuäänet
Autot: Tien päällä Guido, sivuäänet
Vimmaiset Tassut Sumo
2022– Kung Fu Panda: Lohikäärmeritari Colin
Samuraijänis: Usagin aikakirjat Lordi Kogane

LähteetMuokkaa

  1. Katto Kassinen TV-sarja sffilm.fi. Viitattu 30.4.2014.
  2. Karila, Minna: Babe suurkaupungissa (Babe: Pig in the City) MTV Uutiset. 13.5.2002. Viitattu 8.11.2019.
  3. Mansikka-Marja: Mansikka-Marjan joulu dvdplaza.fi. Arkistoitu 7.4.2014. Viitattu 30.4.2014.
  4. Bratz - Rock Enkelit sffilm.fi. Viitattu 30.4.2014.
  5. fs-film.fi fs-film.fi. Arkistoitu 7.11.2007. Viitattu 6.10.2007.
  6. Finnkino.fi finnkino.fi. Arkistoitu 28.12.2007. Viitattu 22.12.2007.
  7. The Simpsons dubataan suomeksi plaza.fi. Arkistoitu 15.10.2007. Viitattu 6.10.2007.
  8. Eläköön Pinata jakson lopputekstit, 29.3.2008. MTV3.
  9. Transformers: Animated jakson lopputekstit, 30.3.2008. MTV3.
  10. Voice Chasers voicechasers.com. elokuu 2008. Arkistoitu 5.6.2013. Viitattu 27.9.2008. (englanniksi)
  11. Saariston lapset ja hylje fs-film.fi. FS Film Oy. Viitattu 11.5.2010.
  12. Katto Kassinen TV-sarja boksi 3-levyä fs-film.fi. FS Film Oy. Arkistoitu 7.11.2007. Viitattu 11.5.2010.
  13. Tuomas Veturi: Tarinoita raiteilta fs-film.fi. FS Film Oy. Viitattu 11.5.2010. [vanhentunut linkki]
  14. Veeti Paloauto 1 fs-film.fi. FS Film Oy. Viitattu 11.5.2010. [vanhentunut linkki]
  15. Code Lyoko 1 DVD Plaza. Arkistoitu 14.10.2014. Viitattu 11.5.2010.
  16. Heiskanen, Outi: Napapiirin pikajuna - The Polar Express MTV3.fi. 3.12.2004. MTV Oy. Viitattu 11.5.2010.
  17. Peppi Pitkätossu - Talvi Huvikummussa. CDON.com
  18. @elladelarosa 8.3.2018. Instagram. Viitattu 2.4.2021.
  19. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/174716
  20. https://velivaltteri.com/dubbaus
  21. https://www.episodi.fi/elokuvat/elaintohtori-dolittle/
  22. Himpulat 4: Etsiskellään ja ihmetellään! 217.30.188.16. 10.3.2006. DVDPlaza. Viitattu 10.1.2012. [vanhentunut linkki]
  23. Buena Vista International Finland: Poutapilviä ja lihapullakuuroja Buena Vista International Finland. Arkistoitu 30.6.2016. Viitattu 4.12.2011.
  24. Kirsti Valve (ent. Väänänen) (profiili) Näyttelijäliitto. Arkistoitu 18.2.2021. Viitattu 21.1.2018.
  25. Kirsti Valve Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 21.1.2018.
  26. Hartikainen, Nico: Odotettu anime nousi raketin lailla Netflixin kärkeen – katsottavissa myös suomeksi, vaikka ikäraja on K16 IS.fi. 12.11.2021. Viitattu 12.12.2021.
  27. Näyttelijäliitto: Rebecca Viitala Näyttelijäliitto. Arkistoitu 17.12.2013. Viitattu 16.12.2013.
  28. a b c d Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista T–Ö Elonetissä
  29. https://elonet.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=author2_id_str_mv%3Akavi.elonet_henkilo_1487010
  30. Voices of Moominvalley Gutsy Animations. Viitattu 14.8.2019.
  31. https://elonet.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=author2_id_str_mv:%22kavi.elonet_henkilo_1488110%22
  32. a b https://www.findance.com/uutiset/57295/netflix-tarjoaa-249-uuden-my-little-pony-uusi-sukupolvi-elokuvan
  33. Svensk röster & credits, I Mumindalen (Tanoshii Moomin Ikka) dubbningshemsidan.se. Viitattu 27.2.2019.
  34. [https://arenan.yle.fi/1-4583751 Yle Arenan, Mumindalen Avsnitt 1: Lilla My flyttar in] 25.2.2019. Yle.fi. Viitattu 27.2.2019.
  35. Tämä ei ole vitsi – Arttu Wiskari esittää elokuvassa Obelixia 27.02.2015. Episodi. Viitattu 28.3.2015.
  36. http://www.filmikamari.fi/pressit/tiedotteet.php?action=show&news_id=3567
  37. Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista T–Ö Elonetissä
  38. https://www.elonet.fi/fi/henkilo/1517171