Miina Turunen

suomalainen näyttelijä

Miina Turunen (s. 1973[1]) on suomalainen näyttelijä. Hän on valmistunut Teatteri­korkea­koulusta teatteri­taiteen maisteriksi vuonna 1997.[1]

Miina Turunen
Henkilötiedot
Syntynyt1973 (ikä 47–48)
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1996–
Merkittävät roolit Venny – Kultakauden kolmiodraama
Sibelius
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Turunen on näytellyt elo­kuvien ja televisio­sarjojen lisäksi myös teattereissa. Hän on ollut kiinnitettynä Seinäjoen kaupunginteatteriin ja Ylioppilasteatteriin sekä näytellyt muun muassa Espoon Kaupunginteatterissa, Ryhmäteatterissa, Q-teatterissa, Kansallis­teatterissa ja Helsingin kaupunginteatterissa.[1][2][3][4]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2003 Sibelius Aino Sibelius
2005 NDA – Salassa­pitosopimus Katariina Salo
2007 Tässä lepää Aino Koski Aino Koski
Sooloilua hoitaja
2010 Täällä Pohjantähden alla II Rauta­järven vaimo
2013 Kekkonen tulee! Liisa
2015 Toiset tytöt Milla
2016 Luokkakokous 2 – Polttarit pappi
2021 Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily
Lyhytelokuvat
1996 Sirpaleita Jana
1998 Vasta­naineet Anna
2002 Risteys Anni
2004 Vuoteen oma nainen

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
1998–1999 Sydänten akatemia Marika Vasama
1998 Kotikatu Henna
2003 Venny – Kultakauden kolmiodraama Tilly Soldan
2006 Jumalan kaikki oikut tohtori Löv
2007 Rakkauden nälkä asunnon­omistajan vaimo
2012 Elämää suurempaa Annukka
2014 Nymfit luennoitsija
Mustat lesket meedio Silvia
Toisen kanssa Sari
2019 M/S Romantic Kaapon äiti
Sorjonen Emmi

Ääninäyttelijänä
Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit ovat omassa luettelossaan.

LähteetMuokkaa

  1. a b c Näyttelijä Miina Turunen Yle Vintti. Yleis­radio Oy. Viitattu 2.5.2014.
  2. Tarina rakkaudesta ja pimeydestä Etelä-Saimaa. 18.1.2014. Sanoma Lehtimedia Oy. Arkistoitu 2.5.2014. Viitattu 2.5.2014.
  3. Karismaattisen näyttelijän tunnistaa läsnä­olosta Länsiväylä. 9.2.2012. Etelä-Suomen Media Oy. Arkistoitu 2.5.2014. Viitattu 2.5.2014.
  4. Toivonen, Hannu: Helsingin Kaupungin­teatteri: Laurent Baffie – Kolme apinaa 28.2.2013. Helsingin Kaupungin­teatteri. Viitattu 2.5.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.