Avaa päävalikko

Rebecca Viitala

suomalainen näyttelijätär

Rebecca Viitala (s. 29. kesäkuuta 1977 Turku[1]) on suomenruotsalainen näyttelijä ja entinen malli.[2][3] Viitala on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010.[4] Hän on näytellyt televisiosarjoissa Helsingin herra, Mun ainoot 30 minsaa, Uusi päivä, Roba ja Nymfit.

Rebecca Viitala
Henkilötiedot
Syntynyt 29. kesäkuuta 1977 (ikä 42)
Turku, Helsinki
Kansalaisuus Suomi
Ammatti malli, näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2000–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Svensk Filmdatabas

Viitalan serkku on näyttelijä Pihla Viitala.[5]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2000 Levottomat Arin asunnosta lähtevä nainen
2011 Vares – Sukkanauhakäärme Annika Kontio
Missä kuljimme kerran Sigrid Lilliehjelm, ”Sigan”
2017 Wendy and the Refugee Neverland musiikkivideon pukusuunnittelija
Lyhytelokuvat
2001 I Married Bela Lugosi Mary-Lou
2003 Södermalm/Stockholm Tiina Koivisto
2010 Regissören
2012 Kakara
Televisioelokuvat
2011 Georg & Lydia Ella

Televisiosarja
Vuosi Sarja Rooli
2007 Rakkauden nälkä vaalea nainen
2011 Putous
Villa Helena Tanja
2012 Helsingin herra Suvi
2013 Mun ainoot 30 minsaa Eveliina
2013
2015
Uusi päivä Lotta Sund
2014 Nymfit Kati Ordana
#lovemilla Soturi-Vegaani
2015 Roba Tiina Eerola
2016 Ihon alla erityisavustaja

ÄäninäyttelijänäMuokkaa

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit löytyvät omasta luettelostaan.

LähteetMuokkaa

  1. Hakaniemi, Katariina: Kouvolan teatterin näyttelijä Rebecca Viitala joutui kasvamaan nopeasti aikuiseksi, kun hänen äitinsä kuoli Kouvolan Sanomat. 17.9.2017. Kouvola: Kaakon Viestintä Oy. Viitattu 9.10.2018.
  2. Porrasmäki, Anni: Rebecca Viitala mallinurastaan: ”Kritiikki ulkonäöstä tuntui murskaavalta Me Naiset. 18.4.2014. Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 24.4.2016.
  3. Loikala, Senni: UP:n tähtivahvistus: Rebecca Viitala jättää Virtauksen (arkistolinkki) Uusi Päivä. 20.12.2013. Yleisradio Oy. Viitattu 24.4.2016.
    Finlands Svenska Skådespelarförbund 1917–2017, s. 101. Helsingfors 2018. ISBN 978-952-94-0310-3
  4. Näyttelijäliitto: Rebecca Viitala Näyttelijäliitto. Viitattu 16.12.2013.
  5. Malmi, Mia: Nyt hurmaa Pihla Viitalan seksikäs serkku! Iltalehti. 11.2.2014. Alma Media Suomi Oy. Viitattu 12.2.2014.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.