Kirsti Valve

suomalainen näyttelijätär

Kirsti Valve (ent. Väänänen, s. 3. lokakuuta 1967 Helsinki) on suomalainen näyttelijä. Hän on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Tampereen ”Nätystä” vuonna 1996.[1]

Kirsti Valve
Henkilötiedot
Syntynyt3. lokakuuta 1967 (ikä 53)
Helsinki
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1988–
Merkittävät roolit ”Sanna Susisaari”
Raid-tv-sarja ja -elokuva
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

UraMuokkaa

Valveen yksi tunnetuimmista rooleista on Sanna Susisaaren rooli Raid-televisiosarjassa ja samannimisessä elokuvassa. Hän on näytellyt myös elokuvissa Populäärimusiikkia Vittulajänkältä, Tummien perhosten koti ja Nuoruuteni savotat. Hän on näytellyt myös muun muassa televisiosarjoissa Salatut elämät, Metsolat ja Toisen kanssa sekä sarjassa Veljet ja sen jatko-osassa Maailmanparantaja.

Valve on ollut kiinnitettynä Lahden kaupunginteatterissa vuosina 1995–1999 ja on vieraillut myös lukuisissa muissa teattereissa. Hän on vieraillut myös kahdesti Suomen Kansallisoopperassa näytäntökausilla 2010–2011 ja 2013–2014 Korngold die Tote Stadt – Kuollut kaupunki -teoksessa.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1988 Nuoruuteni savotat heinä­tyttö
2001 Young Love Jaana Kukkonen, uusi kuvaama­taidon opettaja
2002 Pieniä eroja Sallan äiti
2003 Raid yli­konstaapeli Sanna Susi­saari
2004 Populääri­musiikkia Vittula­jänkältä Lilith
2006 Bodomin legenda sairaan­hoitaja Haara
2008 Tummien perhosten koti siviili­poliisi
Suuri performanssi Kaija Koivula
2011 Isän kuolema osaston­hoitaja
2012 Lumihiutalemuodostelma Seija Komulainen
2017 Linnan juhlat eläin­lääkäri

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
1995 Metsolat Kisse
1999 Salatut elämät Pamela Johansson
2000 Raid vanhempi konstaapeli Sanna Susi­saari
2001 Kotikatu päivä­kodin täti
Korkeajännitystä – eli sähköä kotiin kuljetettuna pankki­virkailija
Kaverille ei jätetä tarjoilija
2003 Kuumia aaltoja Jutan asiakas
Tie Eedeniin Irmeli Hämäläinen
2005 Handu pumpulla Lissu
Meidän jengi Liisa
2007 Kultainen noutaja
2008 Veljet Anna
2009 Kotikatu Karita
2011 Maailmanparantaja Anna
2012 Elämää suurempaa Iineksen omistaja
2014 Toisen kanssa lasten­valvoja
Kiiltokuvia Shotta Isberg
2016 Roba Nataliia Petrova
2017 Presidentti Taru Malinen

Ääninäyttelijänä
Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit löytyvät omasta luettelostaan.

LähteetMuokkaa

  1. Kirsti Valve Helsinki: Suomen Kansallisooppera. Arkistoitu 19.5.2014. Viitattu 19.5.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.