Avaa päävalikko

Juha Varis

suomalainen näyttelijä

Juha Mika Varis (s. 23. lokakuuta 1970 Tampere) on suomalainen näyttelijä, joka työskentelee Suomen Kansallisteatterissa.

Varis esitti syksystä 2009 vuoteen 2011 Veikkauksen Jokeri-pelin Jokeri-hahmoa.[1] Hän esiintyy myös Vanessa ja pikkuväki ohjelmassa, Isi testaa -osiossa.

TeatteriMuokkaa

FilmografiaMuokkaa

ElokuvatMuokkaa

  • Matokuningas (1993) (rakastaja)
  • Samalla tiellä (1996)
  • Syrjähyppyjä (1996) (teatterikoululainen)
  • Kaukana (1996) (nyrkkeilymaajoukkueen jäsen)
  • Joki (2001) (Hannu, Esan veli)
  • Haaveiden kehä (2002) (nuori lääkäri)

TelevisiosarjatMuokkaa

  • Howard - verinen iltapäivä (1996) (poliisipäällikkö)
  • Sydän toivoa täynnä (1997) (Olli)
  • Kuningas Arthurin katastrofit (2012) (Tietäjä Merlin)
  • Palava rakkaus (1997) (Hillar Kallas)
  • Loistavat Jerkun pojat (1999) (Antti Kilpi)
  • Sotamies Jokisen vihkiloma (1999) (sotamies Alpo Jokinen)
  • Rikas mies (2004) (toimittaja bileissä)
  • Sairaskertomuksia (2004) (Petu)
  • Ryhmymaan taikakirja (2014) (Herttua)
  • Ryhmymaan taikakristalli (2011) (Herttua)
  • Kylmäverisesti sinun (2005) (Seppo Valkonen)
  • Uudisraivaaja (2006) (Jyri Salmi)
  • Bodomin legenda (2006) (Young Keto)
  • Harvoin tarjolla (2008) (Teemu Lihavainen)
  • Morsian (2009) (Rikostutkija Vainio)
  • Loton lauantaiarvonta (Jokeri, 4. marraskuuta 2009 alkaen)
  • Hiphop Hamlet (2010) (Jorma, pappi)
  • Vanessa ja Pikkuväki (2010–) Isi testaa- "Isi"
  • Maailma on valmis (2012) (Teemu Lihavainen)

DubbauksetMuokkaa

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit löytyvät omasta luettelostaan.

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.