Avaa päävalikko

Luettelo Suomen suuriruhtinaskunnan ajan kenraaleista

Tunnetuimpia suurruhtinasajan kenraaleja oli tuleva presidentti C. G. E. Mannerheim. Tässä Venäjän armeijan uniformussa vuodelta 1909-1910.

Tämä on luettelo Suomen suuriruhtinaskunnan alamaisista, jotka saavuttivat kenraalin arvon Venäjän keisarillisissa joukoissa.[1] Luettelossa on suomalaisia, sukujuuriltaan suomalaisia sekä Suomen aateliin merkittyjä venäläisiä henkilöitä.

Nimi Sotilasarvo Syntynyt Huom
Alexander Örn kenraalimajuri
Vladimir Åberg kenraaliluutnantti 16.6.1826 Joutsiniemen tila, Kangasala
Johannes Wulffert kenraalimajuri
Ivan von Schoultz kenraalimajuri
Karl Julius von Kohl kenraaliluutnantti
Nikolai Komstadius kenraalimajuri
Karl von Freymann kenraalimajuri
Eduard von Freymann kenraalimajuri
Sebastian Falck kenraalimajuri
Mikael Thylin kenraaliluutnantti
Nikolai Thuneberg kenraalimajuri
Alexander Tšepournov [2] jalkaväenkenraali
Vladimir Tallgren kenraalimajuri
Ludomir Sventorzetsky kenraaliluutnantti
Sundströmselvennä kenraalimajuri
Alexander Sundblad kenraalimajuri
Alexander Kristoffer Stråhlman kenraalimajuri
Heinrich Seseman jalkaväenkenraali
Voldemar Sederholm kenraalimajuri
Andreas Schramm kenraaliluutnantti
Saladin Grunér kenraalimajuri S 9.7.1824 Hämeenlinna
Peter Vilhelm Borenius kenraalimajuri S 2.10.1803 Viipuri
Vladimir Paqvalen kenraaliluutnantti
Mikael Orraeus kenraaliluutnantti
Andrei Nilsson kenraalimajuri
Teodor Lundberg kenraalimajuri
Edgar Lundberg kenraalimajuri
Leopold Lindblad kenraalimajuri
Alexander Lindeberg kenraaliluutnantti
Nikolai Lassenius kenraalimajuri
Viktor Lang kenraalimajuri
Anders Höök kenraaliluutnantti
Nikolai Henriksson kenraalimajuri
Edvard Harthén kenraalimajuri
Teofil Friman kenraalimajuri
Leo Friman kenraalimajuri
Mikael Fabritius kenraalimajuri
Aleksei Fabritius [3] kenraalimajuri
Mikael Enwald kenraalimajuri
Eugen Enwald kenraalimajuri
Fredrik Oskar Enberg kenraalimajuri
Nikolai Eksten kenraaliluutnantti
Peter Eksten kenraalimajuri
Mikael Cederberg kenraalimajuri
Andrei Burman kenraalimajuri
Viktor Berg kenraalimajuri
Mikael Berg kenraalimajuri
Strandmanselvennä ratsuväenkenraali
Mikael Lindeström kenraalimajuri
Jakob Fock kenraalimajuri
Niklas Sillman kenraalimajuri 9.5.1858 Viapori
Otto Emil von Sticht kenraalimajuri 9.4.1840 Bergvik, Iitti
Erik Gustav von Fieandt kenraalimajuri 9.4.1807 Alahovin tila, Pälkjärvi
Gustaf Christian Knorring kenraalimajuri 9.3.1831 Pietari
Fredrik Leopold Grenqvist jalkaväenkenraali 9.12.1821 Käkisalmi
Moritz Wilhelm Melart kenraalimajuri 9.12.1821 Hamina
Georg Fredrik Alexander Synnerberg kenraaliluutnantti 9.11.1844
Carl August Standertskjöld kenraaliluutnantti 9.11.1814 Asikkala
Alexander Reinhold von Guvenius kenraalimajuri 9.10.1848 Novgorod, Venäjä
Anton Schwindt kenraalimajuri 9.1.1849
Ture Reinhold Nordenstreng kenraalimajuri 9.1.1811 Rantasalmi
Carl Johan Mauritz Nymander kenraalimajuri 9.1.1797 Pietari
Knut Adolf Ludvig Stjernvall kenraalimajuri 8.9.1819 Linnaisten kartano, Mäntsälä
Nikolai von Brandenburg kenraaliluutnantti 8.8.1839 Pietari
Alexander Lamoni kenraalimajuri 8.8.1806
Emil Wilhelm Matias Calonius kenraaliluutnantti 8.7.1840 Helsinki
Jakob Fredrik Krabbe kenraalimajuri 8.7.1806 Vaasa
Nils Henrik Agaton Weckman kenraalimajuri 8.6.1850 Mikkeli
Arthur Robert Gustav Spåre kenraalimajuri 8.5.1862 Helsinki
Ludvig Londén kenraalimajuri 8.5.1843 Ruokolahti
Hugo Leonard von Haartman kenraalimajuri 8.5.1829 Turku
Artur Vilhelm Klinckowström kenraalimajuri 8.5.1807 Tukholma
Alexander von Kothen kenraalimajuri 8.4.1867 Vilna, Venäjä
Anders Otto Wilhelm Streng kenraaliluutnantti 8.3.1821 Heinola
Ernst Jakob Ulrik af Forselles kenraalimajuri 8.2.1829 Mustilan allodiaalisäteri, Elimäki
Gabriel Anton Cronstedt kenraalimajuri 8.12.1798 Tukholma
Ivar Adolf Gulin kenraalimajuri 8.11.1857 Hiitola
Berndt Fredrik Georg (Feodor) Procopé kenraaliluutnantti 8.11.1840 Mynämäki
Bernt Fredrik Ulrik Stackelberg kenraalimajuri 8.11.1782 Ratulan allodiaalisäteri, Artjärvi
Konstantin Ferdinand Boldt kenraalimajuri 8.10.1829 Hamina
Eugen Gripenberg kenraalimajuri 7.9.1859 Simbirskin kuvernementti, Venäjä
Nikolai Teodor Albrekt Langenskjöld kenraalimajuri 7.9.1855 Heinola
Nikolai Johan Ferdinand Knorring kenraalimajuri 7.8.1836 Pietari
Christian Theodor Oker-Blom jalkaväenkenraali 7.8.1822 Sortavala
Otto Leonard von Blom kenraaliluutnantti 7.5.1798 Kuopio
Frans Edvard Nyberg kenraalimajuri 7.2.1843 Helsinki
Petter Honoldt kenraalimajuri 7.2.1810
Edvard Georg Alexander Mendt kenraaliluutnantti 7.12.1842
Wilhelm Christian Åkerman kenraaliluutnantti 7.12.1835 Viipuri
Donat Rydzeffsky kenraalimajuri 7.12.1795
Henrik Willehad Åkerman kenraalimajuri 7.11.1841 Bomarsund, Ahvenanmaa
Edvard Engelbert Neovius kenraalimajuri 7.11.1823 Helsinki
Alexander August Peter Wrede af Elimä [4] kenraalimajuri 7.10.1820 Hamina
Carl Arvid Mauritz Standertskjöld kenraalimajuri 7.1.1826 Heinola
Knut Gustaf Nikolai Borgenström kenraalimajuri 6.9.1851 Loppi
Carl Hjalmar Granfelt kenraalimajuri 6.9.1828
Georg Henrik Lybecker kenraalimajuri 6.9.1799 Tuokilan rälssitila, Mietoinen
Johan Adolf Frey kenraalimajuri 6.6.1828 Loviisa
Carl Robert Sederholm kenraaliluutnantti 6.6.1818 Parikkala
Carl Viktor Olivier Colliander kenraalimajuri 6.4.1833 Kalhon kartano, Hartola
Gustaf Aminoff kenraalimajuri 6.4./14.4.1771 Taalainmaa, Ruotsi
Knut Elis Gustaf Edvard Furuhjelm kenraalimajuri 6.3.1845 Helsinki
David Gideon Oberg kenraalimajuri 6.3.1807 Hamina
Karl Edvard Kivekäs kenraaliluutnantti 6.12.1866 Valkeala
Adolf Fredrik Tennberg [5] kenraalimajuri 6.10.1839 Hämeenlinna
Robert Salomon Savander kenraalimajuri 5.9.1833 Jaakkimavaara
Victor Napoleon Procopé jalkaväenkenraali 5.8.1839 Ravean säteriratsutila, Mietoinen
Bernhard (Boris) Freedericksz jalkaväenkenraali 5.4.1797 Pietari
Eugèn Alexander Nikolai Högström kenraalimajuri 5.12.1871 Helsinki
August Wilhelm Georg Malm kenraalimajuri 5.11.1857 Staraja Russa, Novgorodin kuvernementti, Venäjä
Ilja Westman kenraaliluutnantti 5.10.1849
Carl Fredrik Schulman kenraalimajuri 4.9.1852 Hamina
Moses Muurman kenraalimajuri 4.9.1849 Reitkalli, Vehkalahti
Alexander Stewen-Steinheil kenraaliluutnantti 4.9.1783 Hamina
August Fredrik Palmfelt kenraalimajuri 4.9.1767 Mikkeli
Fredrik Magnus Orraeus jalkaväenkenraali 4.7.1784 Viipuri
Carl Gustaf Emil Mannerheim kenraaliluutnantti 4.6.1867 Louhisaaren kartano, Askainen Suomen marsalkka ja presidentti
Alexander Joakim von Minkwitz kenraalimajuri 4.4.1851 Juustilan kartano, Viipurin pitäjä
Mikael Julius Löwestam jalkaväenkenraali 4.2.1847
Paul von Etter kenraalimajuri 4.12.1861 Pietari
Johan Richard Alfred Schleussner kenraalimajuri 4.12.1831 Pietari
Claes Gustaf Robert Charpentier kenraaliluutnantti 4.11.1858 Juustilan kartano, Viipurin pitäjä
Nikolai von Rechenberg kenraaliluutnantti 4.11.1846 Pietari
Gustaf Petter Berg kenraalimajuri 4.11.1825 Raivola, Kivennapa
Alexander Amatus Thesleff jalkaväenkenraali 4.11.1778 Viipuri
Gustaf von Kothen kenraalimajuri 31.7.1808 Hermansaaren kartano, Lokalahti
Ernst Berthold Löfström jalkaväenkenraali 31.5.1865 Pälli, Viipurin maalaiskunta
Anders Johan Nikolai Sjöman kenraaliluutnantti 31.5.1847 Kirkkonummi
Nikolai Paul Karl von Etter kenraaliluutnantti 31.3.1833 Helsinki
Albert Oskar Josef Westermarck [6] kenraalimajuri 31.3.1823 Helsingin pitäjä
Julius Adalbert Joakim von Minkwitz kenraalimajuri 31.3.1820 Weissenstein (Paide), Vironmaan kuvernementti, Venäjä
Karl Albert von Tesche kenraalimajuri 31.3.1800 Viipuri
Gustaf Mauritz Armfelt jalkaväenkenraali 31.3.1757 Juvan kapteenin virkatalo, Euran kappeli, Marttila myös Suomen kenraalikuvernööri
Carl Magnus Hugo Schulman kenraalimajuri 31.12.1850 Hamina
Allan Georg Ramsay kenraaliluutnantti 31.12.1839 Kuopio
Konstantin Anne Martin van Suchtelen kenraalimajuri 31.12.1794 Bergen-op-Zoom, Alankomaat
Viktor Ernst Fredrik Munck af Fulkila kenraalimajuri 31.10.1867 Araljärven alue, Venäjä
Heribert Conrad Reuterskiöld kenraalimajuri 31.10.1765 Tukholma
Johan Adolf Bergenheim kenraalimajuri 31.1.1822 Pori
Gustav Robert Ehrnrooth kenraaliluutnantti 31.1.1821 Loviisa
Mikael Gustaf Konstantin von Wulffert kenraalimajuri 30.9.1840 Helsinki
Edvard Eberhard Standertskjöld kenraalimajuri 30.9.1823 Heinola
Bernt Reinhold Alfred Rehbinder kenraalimajuri 30.9.1817 Turku
Otto Lorenz Zetterman kenraaliluutnantti 30.8.1842 Helsinki
Hans Sundström kenraalimajuri 30.7.1846
Karl Julius Hausén kenraalimajuri 30.7.1840 Sund, Ahvenanmaa
Fredrik Adrian Elers kenraalimajuri 30.7.1838 Eura
Arvid Conrad Appelgren kenraalimajuri 30.6.1876 Hanko
Ernst August Raddatz kenraalimajuri 30.6.1868 Helsinki
Carl Silfverhjelm kenraalimajuri 30.6.1841 Strömsnäs, Ulvila
Vasili von Briskorn kenraalimajuri 30.5.1847 Pietari
Paul von Etter ratsuväenkenraali 30.5.1840 Helsinki
Johan Fredrik von Schantz kenraali 30.12.1836 Loviisa
Gustaf Edvard Tuderus kenraalimajuri 30.12.1812 Kosoniemen perintötila, Ristiina
Robert Mauritz Cecil Rennerfelt kenraalimajuri 30.11.1836 Sonasund, Inkoo
Georg Grundström kenraalimajuri 3.9.1842
Johan Emil von Etter kenraalimajuri 3.8.1863 Pietari
Karl Alexander Joachim Tesche kenraalimajuri 3.5.1823
Henrik Lyra kenraalimajuri 3.5.1802 Asikkala
Gustav Adolf Ehrnrooth kenraalimajuri 3.5.1779 Leislahti, Rantasalmi
Arthur Rikhard Ramsay kenraalimajuri 3.4.1838 Kuopio
Reinhold William Mallén kenraalimajuri 3.2.1833 Sairilan kartano, Mikkelin pitäjä
Otto Ferdinand Enckell kenraaliluutnantti 3.12.1829 Prästbackan ratsutila, Askola
Frans Oskar Carlstedt kenraalimajuri 3.12.1821 Somerniemi
Fredrik Magnus von Kohl ratsuväenkenraali 3.1.1821 Viipuri
Alexis Alfthan kenraaliluutnantti 3.1.1814 Sleesia
Mikael Leonard von Blom kenraalimajuri 29.9.1856 Hamina
Otto Julius Nikolai Samuel von Freymann kenraalimajuri 29.9.1849
Ivan Schavoronkoff kenraalimajuri 29.8.1859 Viipuri
Knut Henrik Albert Ruth kenraalimajuri 29.7.1820 Helsingin pitäjä
Hjalmar Leopold Lundgrén kenraaliluutnantti 29.6.1854 Viipuri
Casimir von Kothen kenraaliluutnantti 29.5.1807 Hermansaaren kartano, Lokalahti
Carl Johan Woldemar Alfthan kenraaliluutnantti 29.4.1860 Bejetsk, Tverin kuvernementti, Venäjä
Clas Alfred Stjernvall kenraalimajuri 29.12.1803 Linnaisten kartano, Mäntsälä
Carl Edvard Krook kenraalimajuri 29.11.1823 Jaala
Wladimir Alfons Walleen kenraalimajuri 29.11.1820 Helsinki
Teodor Carl Josef Hästesko af Målagård kenraalimajuri 28.9.1817 Monnoisten säteriratsutila, Lemu
Guido Gadolin kenraalimajuri 28.7.1851 Dalkarbyn kartano, Pohja
Gustav Alexander Robert Stjernvall kenraalimajuri 28.6.1834 Helsinki
Alexander Gripenberg kenraalimajuri 28.5.1879 Poltava, Venäjä
Gustaf Juden kenraalimajuri 28.5.1848
Viktor Maximilian Aspelund jalkaväenkenraali 28.5.1842 Hamina
Konstantin Synnerberg kenraalimajuri 28.4.1838 Tiflis (Tbilisi), Venäjä
Berndt Johan Grotenfelt kenraaliluutnantti 28.2.1808 Frugårdin kartano, Kotkatlahti, Joroinen
Nicolaus Petrus Meinander kenraaliluutnantti 28.12.1833 Moision virkatalo, Mikkelin pitäjä
Adolf Andreas Woldemar Freedericksz ratsuväenkenraali 28.11.1838 Pietari Venäläinen, suku merkitty Suomen aateliin. Oli tsaari Nikolai II:n hoviministerinä .
Frithiof Alarik Tawaststjerna kenraalimajuri 28.10.1824 Karlberg, Tukholma
Christian Gustaf Grenqvist kenraalimajuri 28.1.1852 Pietari
Johan Axel Cedercreutz kenraalimajuri 28. 1.1801 Stockkumla, Vermlanti, Ruotsi Turun ja Porin läänin kuvernööri
Georg Albert Hellström kenraalimajuri 27.9.1869 Pietari
Karl Erik Fabian Edvard Knut von Baer kenraalimajuri 27.9.1802 Turku
Edvard Fredrik Konstantin von Schoultz kenraaliluutnantti 27.7.1841 Pietari
Eugène Robert Bremer kenraalimajuri 27.7.1837 Turku
Johan Henrik Clayhills kenraalimajuri 27.6.1795 Hamina
Viktor Bernhard Hedlund kenraaliluutnantti 27.5.1853 Helsinki
Georg Hugo Bonsdorff tykistönkenraali 27.4.1844 Hartola
Georg Wilhelm Victor Tihleman kenraalimajuri 27.4.1836 Turku
Hugo Evald Mansner kenraalimajuri 27.3.1840 Käkisalmi
Reinhold Johan Nassokin kenraalimajuri 27.3.1787 Waddemois (Vaimõisa), Vironmaan kuvernementti, Venäjä
Alexander Rostislav Schramm kenraalimajuri 27.2.1839/15.3.1839 Oulu
Alexander Leonard Theodor Alfons Stjernvall kenraalimajuri 27.12.1842 Vaasa
Konstantin Wikman kenraalimajuri 27.12.1815 Hamina
Emil Woldemar Palander kenraalimajuri 27.10.1860 Pietarin kuvernementti, Venäjä
Edgar Johan Mikael Lowenetzkij kenraalimajuri 26.8.1835 Jomala, Ahvenanmaa
Theodor Sebastian Gustaf Thilén kenraaliluutnantti 26.8.1818 Leppävirta
Vladimir Ivanovitš Markoff kenraaliluutnantti 26.7.1859 Hamina
Alexander Magnus Löfving kenraalimajuri 26.7.1821 Hiitola
Reinhold Robert von Willebrand kenraalimajuri 26.6.1846 Turku
Ferdinand Alexander Vladimir Carlstedt kenraalimajuri 26.5.1857
Isidor Svertschkoff jalkaväenkenraali 26.5.1837 Turku
Alexander Adam Thesleff [7] kenraalimajuri 26.5.1810 Pietari Viipurin kaupungin sotilaskuvernööri
Fredrik Wilhelm Rembert Berg kenraalisotamarsalkka 26.5.1794 Sagnitzin (Sangasten ) linna, Liivinmaan kuvernementti, Venäjä Suomen venäläinen kenraalikuvernööri, suku merkittiin Suomen aateliin.
Alexander Robert Uno Standertskjöld kenraalimajuri 26.3.1863 Tula, Venäjä
Ivar Heinricius kenraalimajuri 26.3.1848 Viipuri
Leo Aristides Sirelius kenraalimajuri 26.2.1863 Pietari
Henrik August Vilhelm Spåre kenraalimajuri 26.12.1845 Hämeenlinna
Axel Fredrik Reinhold Tigerstedt kenraalimajuri 26.12.1813 Norrkullan kartano, Sipoo
Alexander Valerian Brotherus kenraaliluutnantti 26.11.1838 Sund, Ahvenanmaa
Johan Casimir Ehrnrooth kenraaliluutnantti 26.11.1833 Seestaan kartano, Nastola
Alexander Raimund Thuring kenraalimajuri 26.10.1846 Kuopio
Georg von Alfthan kenraaliluutnantti 26.10.1828 Viipuri
Bror Leonard Magnus Edvard Tawaststjerna kenraalimajuri 26.1.1832 Helsinki
Johan Fredrik Aminoff kenraalimajuri 26.1.1756 Riilahden kartano, Bromarv
Lorentz Teodor Konstantin Kuhlström tykistönkenraali 25.9.1825 Viipuri
Arseni Andrejevitš Zakrewsky [8] jalkaväenkenraali 25.9.1786 Bernikov, Tverin kuvernementti, Venäjä Suomen venäläinen kenraalikuvernööri, suku merkittiin Suomen aateliin.
Konstantin Renvald kenraaliluutnantti 25.8.1831
Edvard Lundh kenraalimajuri 25.8.1828
Alexander Tawaststjerna kenraalimajuri 25.7.1863 Kuopio
Bernhard Otto Widnäs kenraalimajuri 25.5.1869 Kokkola
Torsten Leonard Lode kenraalimajuri 25.5.1855 Leppävirta
Carl Wilhelm Gadolin kenraaliluutnantti 25.4.1824 Åvikin ratsu- ja perintötila, Somero
Clas Robert Segercrantz tykistönkenraali 25.3.1808 Akaa
Axel Alexander Haveman kenraalimajuri 25.2.1841
Adolf Aminoff [9] jalkaväenkenraali 25.2.1806 Saaren säteritila, Mietoinen
Claes Ernst Silfversvan kenraalimajuri 25.2.1792 Uppsala, Ruotsi
Andrei Galitzin kenraalimajuri 25.11.1855 Hamina
Nikolai Clayhills ratsuväenkenraali 25.11.1850 Pietari
Julius Constantin Sundman kenraalimajurí 24.9.1828 Tammisaari
Robert Carl August Nyberg kenraalimajuri 24.8.1827 Säkkijärvi
Vladimir von Daehn kenraaliluutnantti 24.7.1823
Johannes Kristian Fabritius kenraaliluutnantti 24.6.1851 Viipuri
Axel Gadolin tykistönkenraali 24.6.1828 Åvikin ratsu- ja perintötila, Somero
Otto Anders af Meinander kenraaliluutnantti 24.6.1798 Haukivuori
Johan Dietrich Boldt kenraalimajuri 24.5.1831 Hamina
Fredrik Gabriel Nyberg kenraalimajuri 24.5.1797 Svartholma, Pernaja
Gustaf Adam Thuneberg kenraalimajuri 24.12.1792
Fredrik Johan Spalding kenraalimajuri 24.12.1774 Pietari
Hjalmar Sebastian Nordenstreng kenraaliluutnantti 24.10.1826 Heinola
Paul von Etter kenraaliluutnantti 24.1.1790 Pietari
Gustaf Adolf Ramsay kenraalimajuri 23.9.1842 Kuopio
Julius Fredrik Hackman kenraaliluutnantti 23.8.1832 Viipuri
Paul van Suchtelen kenraaliluutnantti 23.8.1788 Pietari
Fredrik Theodor Galindo kenraalimajuri 23.5.1838 Hamina
Otto Arvid Ferdinand Sirelius kenraalimajuri 23.4.1818 Hirvensalmi
Nikolai Aurenius kenraalimajuri 23.3.1847
Robert Gustaf Ivar Blåfield kenraaliluutnantti 23.3.1829 Jutikkalan allodiaalisäteri, Sääksmäki
Anders Edvard Ramsay [10] jalkaväenkenraali 23.3.1799 Kuopio
Gustaf Adolf Silfverhjelm kenraalimajuri 23.2.1799 Oulu
Carl Johan Gabriel af Forselles kenraaliluutnantti 23.12.1858 Helsinki
Gustaf Viktor Toppelius kenraalimajuri 23.12.1825 Oulu
Fredrik Vilhelm Charpentier kenraalimajuri 23.11.1849 Kuopio
Alexander Sällinen kenraalimajuri 23.1.1848
Ernst Albrecht Joseph Sederholm kenraalimajuri 22.7.1821 / 4.7.1822 Moskova
Niclas (Nikolai) Wilhelm Sutthoff kenraalimajuri 22.7.1766 Viipuri
Achates Ferdinand Gripenberg kenraalimajuri 22.5.1805 Harjunpää, Ulvila
August Wilhelm Aurenius kenraalimajuri 22.3.1850
Carl Gustaf Alarik Jernström kenraalimajuri 22.11.1848 Sännajoen tila
Carl Enckell jalkaväenkenraali 22.10.1839 Isokartano, Ulvila
August Edvard Örn kenraaliluutnantti 22.10.1826
Johan Mauritz Nordenstam jalkaväenkenraali 21.9.1802 Tukholma
Johan Fredrik Gustav Aminoff kenraaliluutnantti 21.8.1844 Saaren säteritila, Mietoinen
Henrik Bogislaus Nilsson kenraaliluutnantti 21.7.1820
Jakob Julius af Lindfors kenraalimajuri 21.5.1831 Loviisa
Woldemar Konstantin Kirilin kenraaliluutnantti 21.3.1819
Axel Edvard Bonsdorff jalkaväenkenraali 21.12.1839 Hamina
Nikolai von Knorring kenraalimajuri 21.12.1827
Alexander Jakob von Wendt kenraaliluutnantti 21.11.1800 Sortavala
Tiodolf Julius Petander kenraaliluutnantti 21.1.1835
Adof Alexander Fabritius [11] kenraalimajuri 20.9.1836
Theodor Charpentier kenraalimajuri 20.8.1874 Pietari
Leopold Ellers kenraalimajuri 20.8.1837
Nikolai Enckell kenraaliluutnantti 20.8.1833 Isokartano, Ulvila
Adolf Reinhold Viktor Ehrnrooth [12] kenraalimajuri 20.7.1832 Sulkava
Robert Otto Nikolai Rehbinder kenraalimajuri 20.5.1851 Hämeenlinna
Oskar Lassenius kenraalimajuri 20.5.1842
Sebastian Albrekt von Etter kenraaliluutnantti 20.4.1828 Viipuri
Fredrik Oskar Teodor von Kothen kenraalimajuri 20.3.1832 Viapori
Carl Magnus Vilhelm Armfelt kenraalimajuri 20.3.1797 Pietari
Fredrik Wilhelm Selin kenraalimajuri 20.2.1849 Viipuri
Woldemar Carl von Daehn jalkaväenkenraali 20.2.1838 Sippolan kartano, Sippola
Cesar Alexander Efraim Melan kenraalimajuri 20.2.1820 Myyrmäki, Helsingin pitäjä
Hjalmar Lundeqvist kenraalimajuri 20.12.1842
Carl Eberhard von Schantz kenraalimajuri 20.12.1816 Kauhajoki
Otto Wilhelm von Ammondt kenraaliluutnantti 20.12.1795 Kalsilan tila, Hauho
Georg Erik Rembert Berg kenraalimajuri 20.10.1849 Sagnitz (Sangaste), Liivinmaan kuvernementti, Venäjä
Johan Reinhold Munck jalkaväenkenraali 20.1.1795 Hämeenlinna
Paul Erik Silfverhjelm kenraalimajuri 20. 5.1805 Oulu
Frans Edvard Tunzelman von Adlerflug kenraaliluutnantti 2.9.1822 Vöyri
Jan Peter van Suchtelen kenraali insinöörijoukoissa 2.8.1751 Graven linnoitus, Alankomaat
Fridolf Leonard Maexmontan jalkaväenkenraali 2.7.1821 Turku
August Alexander Järnefelt kenraaliluutnantti 2.4.1833 Tohmajärvi
Gustaf Magnus Armfelt kenraaliluutnantti 2.4.1792 Tukholma
Carl Axel Avellan kenraalimajuri 2.3.1835
Alexander Fridolf Hasselblatt kenraalimajuri 2.3.1834 Hamina
Abraham Arvid Finckenberg [13] kenraalimajuri 2.11.1769 Hangslax, Nauvo Senaatin talousosaston jäsen
Ludvig Meinander kenraalimajuri 2.10.1844 Helsinki
Georg Edvard Ramsay jalkaväenkenraali 19.9.1834 Viipuri
Frans Carl Fredrik Josef von Pfaler kenraalimajuri 19.8.1865 Tampere
Karl von Guvenius kenraaliluutnantti 19.8.1803 Kymmene, Ruotsinsalmi
David Reinhold Waldemar Nordmann kenraalimajuri 19.6.1850 Hamina
Jador Tawaststjerna kenraaliluutnantti 19.11.1855 Kuopio
Anton Anders von Wendland [14] jalkaväenkenraali 19.1.1827 Viipuri
Theodor Hugo Fredrik Boldt kenraaliluutnantti 19.1.1827 Hamina
Otto Johan Niklas Silfversvan kenraalimajuri 19.1.1823 Hamina
Ludvig Ernst Nicolaij kenraaliluutnantti 19.1.1820 Kööpenhamina
Dmitri Sederholm kenraalimajuri 1869 Kertš, Taurian kuvernementti, Venäjä
Alexander von Brandenburg kenraalimajuri 1838 Pietari
Jakob Alopaeus tykistönkenraali 1812 Viipuri
August Vilhelm Tawaststjerna kenraalimajuri 18.9.1807 Niuvanniemen kartano, Kuopion pitäjä
Carl Oskar Evert Andelin kenraalimajuri 18.8.1840 Tohmajärvi
Carl Mauritz Martinau kenraaliluutnantti 18.7.1797 Tukholma
Anders Erik Wilhelm Enqvist kenraalimajuri 18.5.1821
Herman Oskar Procopé kenraaliluutnantti 18.2.1841 Ravean säteriratsutila, Mietoinen
Georg Fredrik Hultman kenraalimajuri 18.1.1836 Hämeenkylä, Helsingin pitäjä
Mortimer Brofeldt kenraalimajuri 17.9.1840 Synsiö, Kangasniemi
Gustaf Axel von Kothen kenraaliluutnantti 17.7.1843 Petergof (Pietarhovi), Pietarin kuvernementti, Venäjä
Mauritz Ferdinand von Kothen kenraalimajuri 17.6.1811 Hermansaaren kartano, Lokalahti
Otto Viktorinus Gadd kenraaliluutnantti 17.3.1831 Helsinki
Peter Magnus Aquilander kenraalimajuri 17.2.1824 Jäppilä, Uusikirkko
Ernst Carl Adolf von Willebrand kenraaliluutnantti 17.2.1820 Pietari
Carl Johan Tawaststjerna kenraalimajuri 17.12.1812 Tukholma
Vladimir Tawaststjerna kenraalimajuri 17.11.1861 Kuopio
Carl Rosenkampff kenraalimajuri 17.10.1793 Lain linna (Laiuse), Liivinmaan kuvernementti, Venäjä
Paul Nikolai Alexander Kraatz kenraalimajuri 17.1.1863 Viipuri
Ivan Scherbin kenraalimajuri 17.1.1856
Bernhard Kristian Daniel Procopaeus kenraalimajuri 17.1.1830 Hamina
Anton Wilhelm Örn kenraalimajuri 17.1.1794 Helsinki
Carl Otto Gabriel Melan kenraaliluutnantti 16.9.1839 Balta, Podolian kuvernementti, Venäjä
Alexander Leonard Carl Schulman kenraaliluutnantti 16.9.1819 Hämeenlinna
Georg (Göran) Magnus Sprengtporten jalkaväenkenraali 16.8.1740 Gammelbacka, Porvoon pitäjä
Carl Johan Ehrenstolpe kenraalimajuri 16.7.1791 Kangasala
Karl Torsten Wadenstjerna kenraaliluutnantti 16.6.1861 Mitau (Jelgava), Kuurinmaan kuvernementti, Venäjä
Peter Georg Thesleff kenraalimajuri 16.5.1775 Viipuri
Gustaf Oskar Gylling kenraalimajuri 16.2.1829 Kuopio
August Reinhold Magnus Holmberg kenraalimajuri 16.10.1835 Viipuri
Bengt Joakim Krook kenraalimajuri 16.1.1816 Turku
Bernhard Indrenius jalkaväenkenraali 16.1.1812 Hamina
Carl August Schulman kenraaliluutnantti 15.9.1861 Helsinki
Carl Reinhold Krogerus kenraalimajuri 15.7.1852 Loviisa
Hjalmar Bruno Walmqvist kenraalimajuri 15.6.1866 Helsinki
Kasten Fredrik Ferdinand De Pont kenraalimajuri 15.2.1849 Somero
Constantin Nils Lorenz von Schoultz kenraalimajuri 15.11.1805 Svartholma, Pernaja
Platon Ivanovitš Rokassowskij jalkaväenkenraali 15.1.1800 Pietarin kuvernementti, Venäjä Suomen venäläinen kenraalikuvernööri, suku merkittiin Suomen aateliin.
Alexander Sutthoff kenraaliluutnantti 15.1.1786 Viipuri
Vilhelm Teodor von Kraemer kenraalimajuri 14.8.1836 Albergan kartano, Espoon pitäjä
Peter Emanuel Stråhlman kenraalimajuri 14.8.1794 Valkjärvi
Otto Leonidas Sirelius jalkaväenkenraali 14.5.1859 Pietari
Carl Fredrik August Langhoff jalkaväenkenraali 14.2.1856 Heinola
Archibald Viktor Ramsay kenraalimajuri 14.11.1847 Kuopio
Fabian Gotthard Steinheil jalkaväenkenraali 14.10.1762 Nigulan pitäjä, Haapsalu, Vironmaan kuvernementti, Venäjä Suomen venäläinen kenraalikuvernööri, asettui Suomeen ja suku merkittiin Suomen aateliin.
Karl Engman kenraaliluutnantti 14.1.1818 Viipuri
Johan Jakob von Daehn kenraali insinöörijoukoissa 13.8.1785 Sippolan kartano, Sippola
Selim Ideon Rennerfelt kenraalimajuri 13.7.1838 Sonasund, Inkoo
Lars Hjalmar von Hellens kenraalimajuri 13.6.1869 Kuusiston kartano, Piikkiö
Ludvig Edvard Rambach kenraalimajuri 13.6.1811 Uskela
Gabriel Etholén kenraalimajuri 13.5.1795 Helsinki
Eugèn Cajander kenraalimajuri 13.4.1861 Vilna, Venäjä
Axel Georg Krogerus kenraaliluutnantti 13.4.1814 Mäntyharju
Fredrik von Knorring kenraalimajuri 13.2.1824
Oskar Ferdinand Gripenberg jalkaväenkenraali 13.1.1838 Ikaalinen
Wladimir Clayhills kenraaliluutnantti 12.9.1844 Pietari
Alexander Maximilian Lindebäck kenraaliluutnantti 12.9.1841 Pori
Frithiof Alfred Neovius kenraaliluutnantti 12.8.1830 Sortavala
Hjalmar Georg Palin kenraalimajuri 12.7.1848 Heinola
Gustaf Lindström kenraalimajuri 12.3.1831
Edvard Reinhold von Ammondt kenraalimajuri 12.12.1832 Pietari
Gustaf Cygnaeus kenraalimajuri 12.12.1810 Hämeenlinna
August Edvard Gustavson kenraalimajuri 12.11.1820 Hamina
Alexander Roediger [15] jalkaväenkenraali 12.1.1854 Novgorod, Venäjä Venäläinen, suku merkitty Suomen aateliin. Venäjän sotaministerinä vuosina 1905–1909.
Nikolai Gustav Roediger kenraaliluutnantti 11.7.1848 Novgorod, Venäjä
Julius Ferdinand Starck kenraalimajuri 11.7.1829 Tammisaari
Karl Magnus Emil Brummer kenraalimajuri 11.4.1836 Bolstaholmin säteritila, Geta, Ahvenanmaa
Johan Wilhelm Malm kenraaliluutnantti 11.12.1820 Rantasalmi
Johan August Ulrik Westermarck kenraaliluutnantti 11.12.1818 Helsingin pitäjä
Johannes Holmsen kenraaliluutnantti 11.11.1865 Evjen kartano, Ryggen pitäjä, Norja
Edvard Ellers kenraaliluutnantti 11.11.1833
Mikael von Kothen kenraalimajuri 11.10.1870 Vilna, Venäjä
Rafael Knut Harald Spåre kenraalimajuri 11.1.1864 Helsinki
Karl Lorenz Adalbert von Schoultz kenraalimajuri 10.9.1836 Pietari
Fredrik Waldemar Schauman kenraaliluutnantti 10.8.1844 Helsinki
Gustaf Alexander Tigerstedt kenraalimajuri 10.8.1820 Norrkullan kartano, Sipoo
Knut Gustaf Ferdinand Grönhagen jalkaväenkenraali 10.5.1823 Makkaruksen tila, Palon kylä, Hämeenkyrö
Anders Henrik Winter kenraaliluutnantti 10.5.1812 Juva
Alexander Clayhills [16] kenraalimajuri 10.4.1820 Jaroslavl, Venäjä
Carl Fredrik Stjernvall jalkaväenkenraali 10.4.1813 Linnaisten kartano, Mäntsälä
Karl Vilhelm Konstantin De Geer kenraalimajuri 10.3.1839 Porvoo
Carl Gustaf Forstén kenraalimajuri 10.3.1802 Kuopio
Otto Wilhelm Klinckowström kenraaliluutnantti 10.12.1778 Tukholma
Leopold Edvard Schwanck jalkaväenkenraali 10.11.1849 Turku
Tomas Fredrik Bruno Neovius kenraaliluutnantti 10.11.1840 Sulkava
Georg Eberhard Galindo kenraalimajuri 10.11.1835 Hamina
Georg August Wilhelm Leidenius kenraalimajuri 10.10.1837 Honkakoski, Pomarkku
Carl Axel Stjernschantz kenraaliluutnantti 10.10.1801 Sköldvik, Porvoon pitäjä
Carl Napoleon Segercrantz kenraalimajuri 10.1.1847 Schavli, Puolan kuningaskunta
Carl August Krook kenraalimajuri 1.8.1811 Turku
Vladimir Johan Otto Furuhjelm kenraaliluutnantti 1.6.1819 Turku
Edvard Gustaf af Forselles tykistönkenraali 1.6.1817 Moision allodiaalisäteri, Elimäki
Mikael Nassokin kenraalimajuri 1.5.1813 Pietari
Filip Fredrik Roediger kenraaliluutnantti 1.5.1802 Valkeala
Johan Axel Gripenberg kenraaliluutnantti 1.3.1833 Helsinki
Gustaf Vilhelm Arthur Armfelt kenraalimajuri 1.2.1821 Turku
Johan Fredrik Sebastian Gripenberg kenraalimajuri 1.2.1801 Huhti, Köyliö
Johan Alexander Berg jalkaväenkenraali 1.12.1830 Pietari
Thaddeus Georg Leonard Rydzeffsky kenraalimajuri 1.1.1830 Hamina
Leonid Lesch jalkaväenkenraali 1862
Sergei Kuhlström kenraaliluutnantti 1862
Edvard Eck jalkaväenkenraali 1851
Alexander Petrovitš Wernander kenraali insinöörijoukoissa 1844
Matias Henrik Heikel kenraaliluutnantti 1835
Vladimir Jegorovitš Burman kenraali insinöörijoukoissa 1832
Nils Kristian Packalén kenraalimajuri 1832
Alexander Grotenhjelm kenraaliluutnantti 1831
Carl Fredrik Örn kenraalimajuri 1823
Aleksander Bruun [17] kenraalimajuri insinöörijoukoissa 1823
Wilhelm Villiers de L’Isle-Adam kenraaliluutnantti 1822
Vladimir Menschikoff ratsuväenkenraali 1816
Alexander Clayhills [18] kenraaliluutnantti 1815
Petter von Briskorn kenraaliluutnantti 1813
Fredrik Alopaeus kenraalimajuri 1810

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa