Avaa päävalikko

Luettelo pikaluistelun olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

MiehetMuokkaa

500 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

  Charley Jewtraw (USA)

  Oskar Olsen (NOR)

  Roald Larsen (NOR)
  Clas Thunberg (FIN)
1928 Sankt Moritz
tulokset
  Bernt Evensen (NOR)
  Clas Thunberg (FIN)

ei jaettu

  John O'Neil Farrell (USA)
  Jaakko Friman (FIN)
  Roald Larsen (NOR)
1932 Lake Placid
tulokset

  Jack Shea (USA)

  Bernt Evensen (NOR)

  Alex Hurd (CAN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Ivar Ballangrud (NOR)

  Georg Krog (NOR)

  Leo Freisinger (USA)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Finn Helgesen (NOR)

  Ken Bartholomew (USA)
  Thomas Byberg (NOR)
  Bobby Fitzgerald (USA)

ei jaettu

1952 Oslo
tulokset

  Ken Henry (USA)

  Don McDermott (USA)

  Gordon Audley (CAN)
  Arne Johansen (NOR)
1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Jevgeni Grišin (URS)

  Rafael Grach (URS)

  Alv Gjestvang (NOR)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Jevgeni Grišin (URS)

  Bill Disney (USA)

  Rafael Grach (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

  Terry McDermott (USA)

  Alv Gjestvang (NOR)
  Jevgeni Grišin (URS)
  Vladimir Orlov (URS)

ei jaettu

1968 Grenoble
tulokset

  Erhard Keller (FRG)

  Terry McDermott (USA)
  Magne Thomassen (NOR)

ei jaettu

1972 Sapporo
tulokset

  Erhard Keller (FRG)

  Hasse Börjes (SWE)

  Valeri Muratov (URS)

1976 Innsbruck
tulokset

  Yevgeny Kulikov (URS)

  Valeri Muratov (URS)

  Dan Immerfall (USA)

1980 Lake Placid
tulokset

  Eric Heiden (USA)

  Yevgeny Kulikov (URS)

  Lieuwe de Boer (NED)

1984 Sarajevo
tulokset

  Sergei Fokitšev (URS)

  Yoshihiro Kitazawa (JPN)

  Gaétan Boucher (CAN)

1988 Calgary
tulokset

  Uwe-Jens Mey (GDR)

  Jan Ykema (NED)

  Akira Kuroiwa (JPN)

1992 Albertville
tulokset

  Uwe-Jens Mey (GER)

  Toshiyuki Kuroiwa (JPN)

  Junichi Inoue (JPN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Aleksandr Golubyov (RUS)

  Sergei Klevtšenja (RUS)

  Manabu Horii (JPN)

1998 Nagano
tulokset

  Hiroyasu Shimizu (JPN)

  Jeremy Wotherspoon (CAN)

  Kevin Overland (CAN)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Casey FitzRandolph (USA)

  Hiroyasu Shimizu (JPN)

  Kip Carpenter (USA)

2006 Torino
tulokset

  Joey Cheek (USA)

  Dmitry Dorofeyev (RUS)

  Lee Gang-Seok (KOR)

2010 Vancouver
tulokset

  Mo Tae-Beom (KOR)

  Keiichiro Nagashima (JPN)

  Joji Kato (JPN)

2014 Sotši
tulokset

  Michel Mulder (NED)

  Jan Smeekens (NED)

  Ronald Mulder (NED)

  Lähde: Speed Skating Men's 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

1 000 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Innsbruck
tulokset

  Peter Mueller (USA)

  Jørn Didriksen (NOR)

  Valeri Muratov (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

  Eric Heiden (USA)

  Gaétan Boucher (CAN)

  Vladimir Lobanov (URS)
  Frode Rønning (NOR)
1984 Sarajevo
tulokset

  Gaétan Boucher (CAN)

  Sergei Hlebnikov (URS)

  Kai Arne Engelstad (NOR)

1988 Calgary
tulokset

  Nikolai Guljajev (URS)

  Uwe-Jens Mey (GDR)

  Igor Železovski (URS)

1992 Albertville
tulokset

  Olaf Zinke (GER)

  Kim Yun-Man (KOR)

  Yukinori Miyabe (JPN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Dan Jansen (USA)

  Igor Železovski (BLR)

  Sergei Klevtšenja (RUS)

1998 Nagano
tulokset

  Ids Postma (NED)

  Jan Bos (NED)

  Hiroyasu Shimizu (JPN)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Gerard van Velde (NED)

  Jan Bos (NED)

  Joey Cheek (USA)

2006 Torino
tulokset

  Shani Davis (USA)

  Joey Cheek (USA)

  Erben Wennemars (NED)

2010 Vancouver
tulokset

  Shani Davis (USA)

  Mo Tae-Beom (KOR)

  Chad Hedrick (USA)

2014 Sotši
tulokset

  Stefan Groothuis (NED)

  Denny Morrison (CAN)

  Michel Mulder (NED)

  Lähde: Speed Skating Men's 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

1 500 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

  Clas Thunberg (FIN)

  Roald Larsen (NOR)

  Sigurd Moen (NOR)

1928 Sankt Moritz
tulokset

  Clas Thunberg (FIN)

  Bernt Evensen (NOR)

  Ivar Ballangrud (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

  Jack Shea (USA)

  Alex Hurd (CAN)

  Willy Logan (CAN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Charles Mathiesen (NOR)

  Ivar Ballangrud (NOR)

  Birger Wasenius (FIN)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Sverre Farstad (NOR)

  Åke Seyffarth (SWE)

  Odd Lundberg (NOR)

1952 Oslo
tulokset

  Hjalmar Andersen (NOR)

  Wim van der Voort (NED)

  Roald Aas (NOR)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset
  Jevgeni Grišin (URS)
  Juri Mihailov (URS)

ei jaettu

  Toivo Salonen (FIN)

1960 Squaw Valley
tulokset
  Jevgeni Grišin (URS)
  Roald Aas (NOR)

ei jaettu

  Boris Stenin (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

  Ants Antson (URS)

  Kees Verkerk (NED)

  Villy Haugen (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

  Kees Verkerk (NED)

  Ivar Eriksen (NOR)
  Ard Schenk (NED)

ei jaettu

1972 Sapporo
tulokset

  Ard Schenk (NED)

  Roar Grønvold (NOR)

  Göran Claeson (SWE)

1976 Innsbruck
tulokset

  Jan Egil Storholt (NOR)

  Juri Kondakov (URS)

  Hans van Helden (NED)

1980 Lake Placid
tulokset

  Eric Heiden (USA)

  Kay Arne Stenshjemmet (NOR)

  Terje Andersen (NOR)

1984 Sarajevo
tulokset

  Gaétan Boucher (CAN)

  Sergei Hlebnikov (URS)

  Oleg Bozhev (URS)

1988 Calgary
tulokset

  André Hoffmann (GDR)

  Eric Flaim (USA)

  Michael Hadschieff (AUT)

1992 Albertville
tulokset

  Johann Olav Koss (NOR)

  Ådne Søndrål (NOR)

  Leo Visser (NED)

1994 Lillehammer
tulokset

  Johann Olav Koss (NOR)

  Rintje Ritsma (NED)

  Falko Zandstra (NED)

1998 Nagano
tulokset

  Ådne Søndrål (NOR)

  Ids Postma (NED)

  Rintje Ritsma (NED)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Derek Parra (USA)

  Jochem Uytdehaage (NED)

  Ådne Søndrål (NOR)

2006 Torino
tulokset

  Enrico Fabris (ITA)

  Shani Davis (USA)

  Chad Hedrick (USA)

2010 Vancouver
tulokset

  Mark Tuitert (NED)

  Shani Davis (USA)

  Håvard Bøkko (NOR)

2014 Sotši
tulokset

  Zbigniew Bródka (POL)

  Koen Verweij (NED)

  Denny Morrison (CAN)

  Lähde: Speed Skating Men's 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

5 000 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

  Clas Thunberg (FIN)

  Julius Skutnabb (FIN)

  Roald Larsen (NOR)

1928 Sankt Moritz
tulokset

  Ivar Ballangrud (NOR)

  Julius Skutnabb (FIN)

  Bernt Evensen (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

  Irving Jaffee (USA)

  Eddie Murphy (USA)

  Willy Logan (CAN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Ivar Ballangrud (NOR)

  Birger Wasenius (FIN)

  Antero Ojala (FIN)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Reidar Liaklev (NOR)

  Odd Lundberg (NOR)

  Göthe Hedlund (SWE)

1952 Oslo
tulokset

  Hjalmar Andersen (NOR)

  Kees Broekman (NED)

  Sverre Haugli (NOR)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Boris Šilkov (URS)

  Sigvard Ericsson (SWE)

  Oleg Gontšarenko (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Viktor Kositškin (URS)

  Knut Johannesen (NOR)

  Jan Pesman (NED)

1964 Innsbruck
tulokset

  Knut Johannesen (NOR)

  Per Ivar Moe (NOR)

  Fred Anton Maier (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

  Fred Anton Maier (NOR)

  Kees Verkerk (NED)

  Peter Nottet (NED)

1972 Sapporo
tulokset

  Ard Schenk (NED)

  Roar Grønvold (NOR)

  Sten Stensen (NOR)

1976 Innsbruck
tulokset

  Sten Stensen (NOR)

  Piet Kleine (NED)

  Hans van Helden (NED)

1980 Lake Placid
tulokset

  Eric Heiden (USA)

  Kay Arne Stenshjemmet (NOR)

  Tom Erik Oxholm (NOR)

1984 Sarajevo
tulokset

  Tomas Gustafson (SWE)

  Igor Malkov (URS)

  René Schöfisch (GDR)

1988 Calgary
tulokset

  Tomas Gustafson (SWE)

  Leo Visser (NED)

  Gerard Kemkers (NED)

1992 Albertville
tulokset

  Geir Karlstad (NOR)

  Falko Zandstra (NED)

  Leo Visser (NED)

1994 Lillehammer
tulokset

  Johann Olav Koss (NOR)

  Kjell Storelid (NOR)

  Rintje Ritsma (NED)

1998 Nagano
tulokset

  Gianni Romme (NED)

  Rintje Ritsma (NED)

  Bart Veldkamp (BEL)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Jochem Uytdehaage (NED)

  Derek Parra (USA)

  Jens Boden (GER)

2006 Torino
tulokset

  Chad Hedrick (USA)

  Sven Kramer (NED)

  Enrico Fabris (ITA)

2010 Vancouver
tulokset

  Sven Kramer (NED)

  Lee Seung-Hun (KOR)

  Ivan Skobrev (RUS)

2014 Sotši
tulokset

  Sven Kramer (NED)

  Jan Blokhuijsen (NED)

  Jorrit Bergsma (NED)

  Lähde: Speed Skating Men's 5000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

10 000 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

  Julius Skutnabb (FIN)

  Clas Thunberg (FIN)

  Roald Larsen (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

  Irving Jaffee (USA)

  Ivar Ballangrud (NOR)

  Frank Stack (CAN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Ivar Ballangrud (NOR)

  Birger Wasenius (FIN)

  Max Stiepl (AUT)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Åke Seyffarth (SWE)

  Lassi Parkkinen (FIN)

  Pentti Lammio (FIN)

1952 Oslo
tulokset

  Hjalmar Andersen (NOR)

  Kees Broekman (NED)

  Carl-Erik Asplund (SWE)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Sigvard Ericsson (SWE)

  Knut Johannesen (NOR)

  Oleg Goncharenko (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Knut Johannesen (NOR)

  Viktor Kositškin (URS)

  Kjell Bäckman (SWE)

1964 Innsbruck
tulokset

  Jonny Nilsson (SWE)

  Fred Anton Maier (NOR)

  Knut Johannesen (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

  Johnny Höglin (SWE)

  Fred Anton Maier (NOR)

  Örjan Sandler (SWE)

1972 Sapporo
tulokset

  Ard Schenk (NED)

  Kees Verkerk (NED)

  Sten Stensen (NOR)

1976 Innsbruck
tulokset

  Piet Kleine (NED)

  Sten Stensen (NOR)

  Hans van Helden (NED)

1980 Lake Placid
tulokset

  Eric Heiden (USA)

  Piet Kleine (NED)

  Tom Erik Oxholm (NOR)

1984 Sarajevo
tulokset

  Igor Malkov (URS)

  Tomas Gustafson (SWE)

  René Schöfisch (GDR)

1988 Calgary
tulokset

  Tomas Gustafson (SWE)

  Michael Hadschieff (AUT)

  Leo Visser (NED)

1992 Albertville
tulokset

  Bart Veldkamp (NED)

  Johann Olav Koss (NOR)

  Geir Karlstad (NOR)

1994 Lillehammer
tulokset

  Johann Olav Koss (NOR)

  Kjell Storelid (NOR)

  Bart Veldkamp (NED)

1998 Nagano
tulokset

  Gianni Romme (NED)

  Bob de Jong (NED)

  Rintje Ritsma (NED)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Jochem Uytdehaage (NED)

  Gianni Romme (NED)

  Lasse Sætre (NOR)

2006 Torino
tulokset

  Bob de Jong (NED)

  Chad Hedrick (USA)

  Carl Verheijen (NED)

2010 Vancouver
tulokset

  Lee Seung-Hun (KOR)

  Ivan Skobrev (RUS)

  Bob de Jong (NED)

2014 Sotši
tulokset

  Jorrit Bergsma (NED)

  Sven Kramer (NED)

  Bob de Jong (NED)

  Lähde: Speed Skating Men's 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Joukkuetakaa-ajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset
  Italia
Matteo Anesi
Stefano Donagrandi
Enrico Fabris
Ippolito Sanfratello
  Kanada
Arne Dankers
Steven Elm
Denny Morrison
Jason Parker
Justin Warsylewicz
  Alankomaat
Sven Kramer
Rintje Ritsma
Mark Tuitert
Carl Verheijen
Erben Wennemars
2010 Vancouver
tulokset
  Kanada
Mathieu Giroux
Lucas Makowsky
Denny Morrison
  Yhdysvallat
Brian Hansen
Chad Hedrick
Jonathan Kuck
Trevor Marsicano
  Alankomaat
Jan Blokhuijsen
Sven Kramer
Simon Kuipers
Mark Tuitert
2014 Sotši
tulokset
  Alankomaat
Jan Blokhuijsen
Sven Kramer
Koen Verweij
  Etelä-Korea
Joo Hyong-jun
Kim Cheol-min
Lee Seung-hoon
  Puola
Zbigniew Bródka
Konrad Niedźwiedzki
Jan Szymański
  Lähde: Speed Skating Men's 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


YhteiskilpailuMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

  Clas Thunberg (FIN)

  Roald Larsen (NOR)

  Julius Skutnabb (FIN)

  Lähde: Speed Skating Men's Allround Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


NaisetMuokkaa

500 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Squaw Valley
tulokset

  Helga Haase (EUA)

  Natalja Dontšenko (URS)

  Jeanne Ashworth (USA)

1964 Innsbruck
tulokset

  Lidija Skoblikova (URS)

  Irina Jegorova (URS)

  Tatjana Sidorova (URS)

1968 Grenoble
tulokset

  Ljudmila Titova (URS)

  Jenny Fish (USA)
  Dianne Holum (USA)
  Mary Meyers (USA)

ei jaettu

1972 Sapporo
tulokset

  Anne Henning (USA)

  Vera Krasnova (URS)

  Ljudmila Titova (URS)

1976 Innsbruck
tulokset

  Sheila Young (USA)

  Cathy Priestner (CAN)

  Tatjana Averina (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

  Karin Enke (GDR)

  Leah Poulos-Mueller (USA)

  Natalja Petrusjova (URS)

1984 Sarajevo
tulokset

  Christa Luding-Rothenburger (GDR)

  Karin Enke (GDR)

  Natalija Šive-Glebova (URS)

1988 Calgary
tulokset

  Bonnie Blair (USA)

  Christa Rothenburger (GDR)

  Karin Kania (GDR)

1992 Albertville
tulokset

  Bonnie Blair (USA)

  Ye Qiaobo (CHN)

  Christa Luding (GER)

1994 Lillehammer
tulokset

  Bonnie Blair (USA)

  Susan Auch (CAN)

  Franziska Schenk (GER)

1998 Nagano
tulokset

  Catriona Le May Doan (CAN)

  Susan Auch (CAN)

  Tomomi Okazaki (JPN)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Catriona Le May Doan (CAN)

  Monique Garbrecht-Enfeldt (GER)

  Sabine Völker (GER)

2006 Torino
tulokset

  Svetlana Žurova (RUS)

  Wang Manli (CHN)

  Ren Hui (CHN)

2010 Vancouver
tulokset

  Lee Sang-Hwa (KOR)

  Jenny Wolf (GER)

  Wang Beixing (CHN)

2014 Sotši
tulokset

  Lee Sang-Hwa (KOR)

  Olga Fatkulina (RUS)

  Margot Boer (NED)

  Lähde: Speed Skating Women's 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

1 000 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Squaw Valley
tulokset

  Klara Guseva-Nesterova (URS)

  Helga Haase (EUA)

  Tamara Rylova (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

  Lidija Skoblikova (URS)

  Irina Yegorova (URS)

  Kaija Mustonen (FIN)

1968 Grenoble
tulokset

  Carry Geijssen (NED)

  Lyudmila Titova (URS)

  Dianne Holum (USA)

1972 Sapporo
tulokset

  Monika Gawenus-Holzner-Pflug (FRG)

  Atje Keulen-Deelstra (NED)

  Anne Henning (USA)

1976 Innsbruck
tulokset

  Tatjana Averina (URS)

  Leah Poulos-Mueller (USA)

  Sheila Young (USA)

1980 Lake Placid
tulokset

  Natalja Petrusjova (URS)

  Leah Poulos-Mueller (USA)

  Sylvia Albrecht (GDR)

1984 Sarajevo
tulokset

  Karin Enke (GDR)

  Andrea Schöne (GDR)

  Natalja Petrusjova (URS)

1988 Calgary
tulokset

  Christa Rothenburger (GDR)

  Karin Kania (GDR)

  Bonnie Blair (USA)

1992 Albertville
tulokset

  Bonnie Blair (USA)

  Ye Qiaobo (CHN)

  Monique Garbrecht-Enfeldt (GER)

1994 Lillehammer
tulokset

  Bonnie Blair (USA)

  Anke Baier-Loef (GER)

  Ye Qiaobo (CHN)

1998 Nagano
tulokset

  Marianne Timmer (NED)

  Chris Witty (USA)

  Catriona Le May Doan (CAN)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Chris Witty (USA)

  Sabine Völker (GER)

  Jennifer Rodriguez (USA)

2006 Torino
tulokset

  Marianne Timmer (NED)

  Cindy Klassen (CAN)

  Anni Friesinger-Postma (GER)

2010 Vancouver
tulokset

  Christine Nesbitt (CAN)

  Annette Gerritsen (NED)

  Laurine van Riessen (NED)

2014 Sotši
tulokset

  Zhang Hong (CHN)

  Ireen Wüst (NED)

  Margot Boer (NED)

  Lähde: Speed Skating Women's 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

1 500 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Squaw Valley
tulokset

  Lidija Skoblikova (URS)

  Elwira Seroczynska (POL)

  Helena Pilejczyk (POL)

1964 Innsbruck
tulokset

  Lidija Skoblikova (URS)

  Kaija Mustonen (FIN)

  Berta Kolokoltseva (URS)

1968 Grenoble
tulokset

  Kaija Mustonen (FIN)

  Carry Geijssen (NED)

  Stien Baas-Kaiser (NED)

1972 Sapporo
tulokset

  Dianne Holum (USA)

  Stien Baas-Kaiser (NED)

  Atje Keulen-Deelstra (NED)

1976 Innsbruck
tulokset

  Galina Stepanskaja (URS)

  Sheila Young (USA)

  Tatjana Averina (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

  Annie Borckink (NED)

  Ria Visser (NED)

  Sabine Becker (GDR)

1984 Sarajevo
tulokset

  Karin Enke (GDR)

  Andrea Schöne (GDR)

  Natalja Petrusjova (URS)

1988 Calgary
tulokset

  Yvonne van Gennip (NED)

  Karin Kania (GDR)

  Andrea Ehrig (GDR)

1992 Albertville
tulokset

  Jacqueline Börner (GER)

  Gunda Niemann (GER)

  Seiko Hashimoto (JPN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Emese Hunyady (AUT)

  Svetlana Fedotkina (RUS)

  Gunda Niemann (GER)

1998 Nagano
tulokset

  Marianne Timmer (NED)

  Gunda Niemann-Stirnemann (GER)

  Chris Witty (USA)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Anni Friesinger-Postma (GER)

  Sabine Völker (GER)

  Jennifer Rodriguez (USA)

2006 Torino
tulokset

  Cindy Klassen (CAN)

  Kristina Groves (CAN)

  Ireen Wüst (NED)

2010 Vancouver
tulokset

  Ireen Wüst (NED)

  Kristina Groves (CAN)

  Martina Sáblíková (CZE)

2014 Sotši
tulokset

  Jorien ter Mors (NED)

  Ireen Wüst (NED)

  Lotte van Beek (NED)

  Lähde: Speed Skating Women's 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

3 000 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Squaw Valley
tulokset

  Lidija Skoblikova (URS)

  Valentina Stenina (URS)

  Eevi Huttunen (FIN)

1964 Innsbruck
tulokset

  Lidija Skoblikova (URS)

  Han Pil-Hwa (PRK)
  Valentina Stenina (URS)

ei jaettu

1968 Grenoble
tulokset

  Ans Schut (NED)

  Kaija Mustonen (FIN)

  Stien Baas-Kaiser (NED)

1972 Sapporo
tulokset

  Stien Baas-Kaiser (NED)

  Dianne Holum (USA)

  Atje Keulen-Deelstra (NED)

1976 Innsbruck
tulokset

  Tatjana Averina (URS)

  Andrea Mitscherlich (GDR)

  Lisbeth Korsmo-Berg (NOR)

1980 Lake Placid
tulokset

  Bjørg Eva Jensen (NOR)

  Sabine Becker (GDR)

  Beth Heiden (USA)

1984 Sarajevo
tulokset

  Andrea Schöne (GDR)

  Karin Enke (GDR)

  Gabi Zange (GDR)

1988 Calgary
tulokset

  Yvonne van Gennip (NED)

  Andrea Ehrig (GDR)

  Gabi Zange (GDR)

1992 Albertville
tulokset

  Gunda Niemann (GER)

  Heike Warnicke (GER)

  Emese Hunyady (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

  Svetlana Bažanova (RUS)

  Emese Hunyady (AUT)

  Claudia Pechstein (GER)

1998 Nagano
tulokset

  Gunda Niemann-Stirnemann (GER)

  Claudia Pechstein (GER)

  Anni Friesinger-Postma (GER)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Claudia Pechstein (GER)

  Renate Groenewold (NED)

  Cindy Klassen (CAN)

2006 Torino
tulokset

  Ireen Wüst (NED)

  Renate Groenewold (NED)

  Cindy Klassen (CAN)

2010 Vancouver
tulokset

  Martina Sáblíková (CZE)

  Stephanie Beckert (GER)

  Kristina Groves (CAN)

2014 Sotši
tulokset

  Ireen Wüst (NED)

  Martina Sáblíková (CZE)

  Olga Graf (RUS)

  Lähde: Speed Skating Women's 3000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

5 000 metriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Calgary
tulokset

  Yvonne van Gennip (NED)

  Andrea Ehrig (GDR)

  Gabi Zange-Schönbrunn (GDR)

1992 Albertville
tulokset

  Gunda Niemann (GER)

  Heike Warnicke (GER)

  Claudia Pechstein (GER)

1994 Lillehammer
tulokset

  Claudia Pechstein (GER)

  Gunda Niemann (GER)

  Hiromi Yamamoto (JPN)

1998 Nagano
tulokset

  Claudia Pechstein (GER)

  Gunda Niemann-Stirnemann (GER)

  Lyudmila Prokashova (KAZ)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Claudia Pechstein (GER)

  Gretha Smit (NED)

  Clara Hughes (CAN)

2006 Torino
tulokset

  Clara Hughes (CAN)

  Claudia Pechstein (GER)

  Cindy Klassen (CAN)

2010 Vancouver
tulokset

  Martina Sáblíková (CZE)

  Stephanie Beckert (GER)

  Clara Hughes (CAN)

2014 Sotši
tulokset

  Martina Sáblíková (CZE)

  Ireen Wüst (NED)

  Carien Kleibeuker (NED)

  Lähde: Speed Skating Women's 5000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Joukkuetakaa-ajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset
  Saksa
Daniela Anschütz-Thoms
Anni Friesinger
Lucille Opitz
Claudia Pechstein
Sabine Völker
  Kanada
Kristina Groves
Clara Hughes
Cindy Klassen
Christine Nesbitt
Shannon Rempel
  Venäjä
Yekaterina Abramova
Varvara Barysheva
Galina Likhachova
Yekaterina Lobysheva
Svetlana Vysokova
2010 Vancouver
tulokset
  Saksa
Daniela Anschütz-Thoms
Stephanie Beckert
Anni Friesinger-Postma
Katrin Mattscherodt
  Japani
Masako Hozumi
Nao Kodaira
Maki Tabata
  Puola
Katarzyna Bachleda-Curuś
Katarzyna Woźniak
Luiza Złotkowska
2014 Sotši
tulokset

  Alankomaat
Lotte van Beek
Marrit Leenstra
Jorien ter Mors
Ireen Wüst

  Puola
Katarzyna Bachleda-Curuś
Natalia Czerwonka
Katarzyna Woźniak
Luiza Złotkowska

  Venäjä
Olga Graf
Yekaterina Lobysheva
Yekaterina Shikhova
Yuliya Skokova
  Lähde: Speed Skating Men's 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

LähteetMuokkaa

  1. Speed Skating Sports-Reference. Viitattu 6.1.2017. (englanniksi)
  2. Speed Skating Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.1.2017. (englanniksi)