Avaa päävalikko

Luettelo lentopallon olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Lentopallo on ollut olympialaisten kisaohjelmassa vuoden 1964 kesäolympialaisista lähtien. Menestynein maa olympialaisten lentopallossa on Neuvostoliitto.[1][2]

MiehetMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Tokio
tulokset
  Neuvostoliitto (URS)[3]
Ivans Bugajenkovs
Nikolay Burobin
Yuri Chesnokov
Vazha K'ach'arava
Valeri Kalachikhin
Vitali Kovalenko
Staņislavs Lugailo
Georgi Mondzolevski
Yuriy Poyarkov
Eduard Sibiryakov
Yuriy Venherovsky
Dmitri Voskoboynikov
  Tšekkoslovakia (TCH)[4]
Milan Čuda
Bohumil Golián
Zdeněk Humhal
Petr Kop
Josef Labuda
Josef Musil
Karel Paulus
Boris Perušič
Pavel Schenk
Václav Šmídl
Josef Šorm
Ladislav Toman
  Japani (JPN)[5]
Yutaka Demachi
Tsutomu Koyama
Sadatoshi Sugahara
Naohiro Ikeda
Yasutaka Sato
Toshiaki Kosedo
Tokihiko Higuchi
Masayuki Minami
Takeshi Tokutomi
Teruhisa Moriyama
Yūzo Nakamura
Katsutoshi Nekoda
1968 México
tulokset
  Neuvostoliitto (URS)[6]
Oļegs Antropovs
Ivans Bugajenkovs
Volodymyr Byelyayev
Volodymyr Ivanov
Valeri Kravchenko
Yevhen Lapinsky
Vasilijus Matuševas
Viktor Mikhalchuk
Georgi Mondzolevski
Yuriy Poyarkov
Eduard Sibiryakov
Borys Tereshchuk
  Japani (JPN)[7]
Naohiro Ikeda
Kenji Kimura
Isao Koizumi
Masayuki Minami
Yasuaki Mitsumori
Jungo Morita
Katsutoshi Nekoda
Seiji Oko
Tetsuo Satō
Kenji Shimaoka
Mamoru Shiragami
Tadayoshi Yokota
  Tšekkoslovakia (TCH)[8]
Bohumil Golián
Zdeněk Groessl
Petr Kop
Drahomír Koudelka
Josef Musil
Vladimír Petlák
Antonín Procházka
Pavel Schenk
Josef Smolka
František Sokol
Jiří Svoboda
Lubomír Zajíček
1972 München
tulokset
  Japani (JPN)[9]
Yoshihide Fukao
Kenji Kimura
Masayuki Minami
Jungo Morita
Yūzo Nakamura
Katsutoshi Nekoda
Tetsuo Nishimoto
Yasuhiro Noguchi
Seiji Oko
Tetsuo Satō
Kenji Shimaoka
Tadayoshi Yokota
  Itä-Saksa (GDR)[10]
Horst Hagen
Wolfgang Löwe
Wolfgang Maibohm
Jürgen Maune
Horst Peter
Eckehard Pietzsch
Siegfried Schneider
Arnold Schulz
Rudi Schumann
Rainer Tscharke
Wolfgang Webner
Wolfgang Weise
  Neuvostoliitto (URS)[11]
Viktor Borshch
Yefim Chulak
Vyacheslav Domani
Vladimir Kondra
Valeri Kravchenko
Yevhen Lapinsky
Vladimir Patkin
Yuriy Poyarkov
Vladimir Putyatov
Aleksandr Saprykin
Yuri Starunsky
Leonid Zayko
1976 Montréal
tulokset
  Puola (POL)[12]
Bronisław Bebel
Ryszard Bosek
Wiesław Gawłowski
Marek Karbarz
Lech Łasko
Zbigniew Lubiejewski
Mirosław Rybaczewski
Włodzimierz Sadalski
Edward Skorek
Włodzimierz Stefański
Tomasz Wójtowicz
Zbigniew Zarzycki
  Neuvostoliitto (URS)[13]
Vladimir Chernyshov
Yefim Chulak
Vladimir Dorokhov
Aleksandr Ermilov
Vladimir Kondra
Oleg Moliboga
Anatoli Polištšuk
Aleksandr Savin
Pāvels Seļivanovs
Yuri Starunsky
Vladimir Ulanov
Vyacheslav Zaytsev
  Kuuba (CUB)[14]
Alfredo Figueredo
Víctor García
Diego Lapera
Leonel Marshall Steward, Sr.
Ernesto Martínez
Lorenzo Martínez
Jorge Pérez
Antonio Rodríguez
Carlos Salas
Victoriano Sarmientos
Jesús Savigne
Raúl Vilches
1980 Moskova
tulokset
  Neuvostoliitto (URS)[15]
Vladimir Tšernyšev
Vladimir Dorohov
Aleksandr Ermilov
Vladimir Kondra
Valeri Krivov
Fjodor Laštšenov
Viljar Loor
Oleg Moliboga
Juri Pantšenko
Aleksandr Savin
Pāvels Seļivanovs
Vjatšeslav Zaitsev
  Bulgaria (BUL)[16]
Yordan Angelov
Dimitar Dimitrov
Stefan Dimitrov
Stoyan Gunchev
Hristo Iliev
Petko Petkov
Kaspar Simeonov
Hristo Stoyanov
Mitko Todorov
Tsano Tsanov
Emil Valtchev
Dimitar Zlatanov
  Romania (ROU)[17]
Marius Căta-Chiţiga
Valter Chifu
Laurenţiu Dumănoiu
Günther Enescu
Dan Gîrleanu
Sorin Macavei
Viorel Manole
Florin Mina
Corneliu Oros
Nicolae Pop
Constantin Sterea
Nicu Stoian
1984 Los Angeles
tulokset
  Yhdysvallat (USA)[18]
Douglas Dvorak
Dave Saunders
Steven Salmons
Paul Sunderland
Rich Duwelius
Steve Timmons
Craig Buck
Marc Waldie
Chris Marlowe
Aldis Berzins
Patrick Powers
Karch Kiraly
  Brasilia (BRA)[19]
Amauri Ribeiro
Antônio Carlos Gueiros Ribeiro
Bernard Rajzman
Bernardo Rocha de Rezende
Domingos Lampariello Neto
Fernando Roscio de Ávila
Marcus Vinícius Simões Freire
Montanaro
Renan Dal Zotto
Rui Campos do Nascimento
William Carvalho da Silva
Xandó
  Italia (ITA)[20]
Franco Bertoli
Francesco Dall'Olio
Giancarlo Dametto
Guido De Luigi
Giovanni Errichiello
Giovanni Lanfranco
Andrea Lucchetta
Pier Paolo Lucchetta
Marco Negri
Piero Rebaudengo
Paolo Vecchi
Fabio Vullo
1988 Soul
tulokset
  Yhdysvallat (USA)[21]
Craig Buck
Bob Ctvrtlik
Scott Fortune
Karch Kiraly
Ricci Luyties
Douglas Partie
Jon Root
Eric Sato
Dave Saunders
Jeff Stork
Troy Tanner
Steve Timmons
  Neuvostoliitto (URS)[22]
Jaroslav Antonov
Juri Tšerednik
Jevgeni Krasilnikov
Andrei Kuznetsov
Valeri Losev
Juri Pantšenko
Igor Runov
Juri Sapega
Vladimir Tšurihin
Aleksandr Sorokolet
Raimonds Vilde
Vjatšeslav Zaitsev
  Argentiina (ARG)[23]
Daniel Castellani
Daniel Colla
Hugo Conte
Juan Cuminetti
Esteban de Palma
Alejandro Diz
Waldo Kantor
Esteban Martínez
Raúl Quiroga
Jon Uriarte
Carlos Weber
Claudio Zulianello
1992 Barcelona
tulokset
  Brasilia (BRA)[24]
Amauri Ribeiro
Antônio Carlos Gouveia
Douglas Chiarotti
Giovane Gávio
Janelson Carvalho
Jorge Edson Brito
Maurício Lima
Marcelo Negrão
Paulo André Silva
André Felipe Ferreira
Talmo
Tande
  Alankomaat (NED)[25]
Edwin Benne
Peter Blangé
Ron Boudrie
Henk-Jan Held
Martin van der Horst
Marko Klok
Olof van der Meulen
Jan Posthuma
Avital Selinger
Martin Teffer
Ronald Zoodsma
Ron Zwerver
  Yhdysvallat (USA)[26]
Nick Becker
Carlos Briceno
Bob Ctvrtlik
Scott Fortune
Dan Greenbaum
Brent Hilliard
Bryan Ivie
Douglas Partie
Bob Samuelson
Eric Sato
Jeff Stork
Steve Timmons
1996 Atlanta
tulokset
  Alankomaat (NED)[27]
Peter Blangé
Guido Görtzen
Rob Grabert
Henk-Jan Held
Misha Latuhihin
Jan Posthuma
Brecht Rodenburg
Richard Schuil
Bas van de Goor
Mike van de Goor
Olof van der Meulen
Ron Zwerver
  Italia (ITA)[28]
Lorenzo Bernardi
Vigor Bovolenta
Marco Bracci
Luca Cantagalli
Andrea Gardini
Andrea Giani
Pasquale Gravina
Marco Meoni
Samuele Papi
Andrea Sartoretti
Paolo Tofoli
Andrea Zorzi
  Jugoslavia (YUG)[29]
Vladimir Batez
Dejan Brđović
Đorđe Đurić
Andrija Gerić
Nikola Grbić
Vladimir Grbić
Rajko Jokanović
Slobodan Kovač
Đula Mešter
Žarko Petrović
Željko Tanasković
Goran Vujević
2000 Sydney
tulokset
  Jugoslavia (YUG)[30]
Vladimir Batez
Slobodan Kovač
Slobodan Boškan
Đula Mešter
Vasa Mijić
Nikola Grbić
Vladimir Grbić
Andrija Gerić
Goran Vujević
Ivan Miljković
Veljko Petković
Igor Vušurović
  Venäjä (RUS)[31]
Vadim Khamuttskikh
Ruslan Olikhver
Valeri Goryushev
Igor Shulepov
Aleksey Kazakov
Evgeni Mitkov
Sergey Tetyukhin
Roman Yakovlev
Konstantin Ushakov
Aleksandr Gerasimov
Ilya Savelev
Aleksey Kuleshov
  Italia (ITA)[32]
Andrea Gardini
Marco Meoni
Pasquale Gravina
Luigi Mastrangelo
Paolo Tofoli
Samuele Papi
Andrea Sartoretti
Marco Bracci
Simone Rosalba
Mirko Corsano
Andrea Giani
Alessandro Fei
2004 Ateena
tulokset
  Brasilia (BRA)[33]
Giovane Gávio
André Heller
Maurício Lima
Gilberto Godoy Filho
André Nascimento
Sérgio
Anderson Rodrigues
Nalbert Bitencourt
Gustavo Endres
Rodrigo Santana
Ricardo Garcia
Dante Amaral
  Italia (ITA)[34]
Luigi Mastrangelo
Valerio Vermiglio
Samuele Papi
Andrea Sartoretti
Alberto Cisolla
Ventzislav Simeonov
Damiano Pippi
Andrea Giani
Alessandro Fei
Paolo Tofoli
Paolo Cozzi
Matej Černič
  Venäjä (RUS)[35]
Stanislav Dineikin
Sergei Baranov
Pavel Abramov
Aleksei Kazakov
Sergei Tetjuhin
Vadim Khamuttskikh
Aleksandr Kosarev
Konstantin Ushakov
Taras Khtey
Andrei Egortšev
Aleksei Verbov
Aleksei Kuleshov
2008 Peking
tulokset
  Yhdysvallat (USA)[36]
Lloy Ball
Sean Rooney
David Lee
Richard Lambourne
William Priddy
Ryan Millar
Riley Salmon
Thomas Hoff
Clayton Stanley
Kevin Hansen
Gabriel Gardner
Scott Touzinsky
  Brasilia (BRA)[37]
Bruno Rezende
Marcelo Elgarten
André Heller
Samuel Fuchs
Gilberto Godoy Filho
Murilo Endres
André Nascimento
Sérgio
Anderson Rodrigues
Gustavo Endres
Rodrigo Santana
Dante Amaral
  Venäjä (RUS)[38]
Aleksandr Kornejev
Semjon Poltavski
Aleksandr Kosarev
Sergei Grankin
Sergei Tetjuhin
Vadim Khamuttskikh
Juri Berežko
Aleksei Ostapenko
Aleksandr Volkov
Aleksey Verbov
Maksim Mihailov
Aleksei Kuleshov
2012 Lontoo
tulokset
  Venäjä (RUS)
Nikolai Apalikov
Taras Khtey
Sergei Grankin
Sergei Tetjuhin
Aleksandr Sokolov
Juri Berežko
Aleksandr Butko
Dmitri Muserski
Dmitri Ilinikh
Maksim Mihailov
Aleksandr Volkov
Aleksei Obmotšajev
  Brasilia (BRA)
Bruno Rezende
Wallace de Souza
Sidnei dos Santos Júnior
Leandro Vissotto
Gilberto Godoy Filho
Murilo Endres
Sérgio
Thiago Soares Alves
Rodrigo Santana
Lucas Saatkamp
Ricardo Garcia
Dante Amaral
  Italia (ITA)
Cristian Savani
Luigi Mastrangelo
Simone Parodi
Samuele Papi
Michal Lasko
Ivan Zaytsev
Dante Boninfante
Dragan Travica
Alessandro Fei
Emanuele Birarelli
Andrea Bari
Andrea Giovi
2016 Rio de Janeiro
tulokset
  Brasilia (BRA)
William Arjona
Éder Carbonera
Wallace de Souza
Luiz Felipe Fonteles
Evandro Guerra
Ricardo Lucarelli Souza
Bruno Rezende
Lucas Saatkamp
Sérgio
Maurício Silva
Douglas Souza
Maurício Souza
  Italia (ITA)
Oleg Antonov
Emanuele Birarelli
Simone Buti
Massimo Colaci
Simone Giannelli
Osmany Juantorena
Filippo Lanza
Matteo Piano
Salvatore Rossini
Pasquale Sottile
Luca Vettori
Ivan Zaytsev
  Yhdysvallat (USA)
Matthew Anderson
Micah Christenson
Maxwell Holt
Thomas Jaeschke
David Lee
William Priddy
Aaron Russell
Taylor Sander
Erik Shoji
Kawika Shoji
David Smith
Murphy Troy
  Lähde: Men's Volleyball Medalists Sports Reference. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)

NaisetMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Tokio
tulokset
  Japani (JPN)[5]
Yuko Fujimoto
Yuriko Handa
Sata Isobe
Masae Kasai
Masako Kondo
Katsumi Matsumura
Yoshiko Matsumura
Emiko Miyamoto
Setsuko Sasaki
Ayano Shibuki
Yoko Shinozaki
Kinuko Tanida
  Neuvostoliitto (URS)[3]
Antonina Ryzhova
Astra Biltauer
Ninel Lukanina
Ljudmila Buldakova
Nelli Abramova
Tamara Tikhonina
Valentina Kamenek-Vinogradova
Inna Ryskal
Marita Katusheva
Tatyana Roshchina
Valentina Mishak
Ljudmila Gurejeva
  Puola (POL)[39]
Hanna Busz
Krystyna Czajkowska
Maria Golimowska
Barbara Hermel
Krystyna Jakubowska
Danuta Kordaczuk
Krystyna Krupa
Józefa Ledwig
Jadwiga Marko
Jadwiga Rutkowska
Maria Śliwka
Zofia Szczęśniewska
1968 México
tulokset
  Neuvostoliitto (URS)[6]
Ljudmila Buldakova
Ljudmila Mihailovskaja
Tatyana Veinberga
Vera Lantratova
Vera Galuskha-Duyunova
Tatyana Sarycheva
Tatyana Ponyayeva-Tretyakova
Nina Smoleeva
Inna Ryskal
Galina Leontyeva
Roza Salikhova
Valentina Kamenek-Vinogradova
  Japani (JPN)[7]
Sachiko Fukunaka
Makiko Furukawa
Keiko Hama
Setsuko Inoue
Toyoko Iwahara
Yōko Kasahara
Yukiyo Kojima
Sumie Oinuma
Aiko Onozawa
Kunie Shishikura
Suzue Takayama
Setsuko Yoshida
  Puola (POL)[40]
Halina Aszkiełowicz
Lidia Chmielnicka
Krystyna Czajkowska
Krystyna Jakubowska
Krystyna Krupa
Jadwiga Książek
Józefa Ledwig
Barbara Niemczyk
Krystyna Ostromęcka
Elżbieta Porzec
Zofia Szczęśniewska
Wanda Wiecha
1972 München
tulokset
  Neuvostoliitto (URS)[11]
Ljudmila Borozna
Ljudmila Buldakova
Vera Galushka-Duyunova
Tatyana Gonobobleva
Natalya Kudreva
Galina Leontyeva
Tatyana Ponyayeva-Tretyakova
Inna Ryskal
Roza Salikhova
Tatyana Sarycheva
Nina Smoleeva
Lyubov Turina
  Japani (JPN)[9]
Makiko Furukawa
Keiko Hama
Takako Iida
Toyoko Iwahara
Katsumi Matsumura
Sumie Oinuma
Mariko Okamoto
Seiko Shimakage
Michiko Shiokawa
Takako Shirai
Noriko Yamashita
Yaeko Yamazaki
  Pohjois-Korea (PRK)[41]
Hwang He-Suk
Jang Ok-Rim
Jong Ok-Jin
Kang Ok-Sun
Kim Zung-Bok
Kim Myong-Suk
Kim Su-Dae
Kim Yeun-Ja
Paek Myong-Suk
Ri Chun-Ok
Ryom Chun-Ja
1976 Montréal
tulokset
  Japani (JPN)[42]
Yuko Arakida
Takako Iida
Katsuko Kanesaka
Kiyomi Kato
Echiko Maeda
Noriko Matsuda
Mariko Okamoto
Takako Shirai
Shoko Takayanagi
Hiromi Yano
Juri Yokoyama
Mariko Yoshida
  Neuvostoliitto (URS)[13]
Larisa Bergen
Ljudmila Tšernyšova
Olga Kozakova
Natalya Kushnir
Nina Muradyan
Liliya Osadchaya
Anna Rostova
Lyubov Rudovskaya
Inna Ryskal
Ljudmila Štšetinina
Nina Smoleeva
Zoya Yusova
  Etelä-Korea (KOR)[43]
Baik Myung-Sun
Byon Kyung-Ja
Chang Hee-Sook
Jo Hea-Jung
Jung Soon-Ok
Lee Soon-Bok
Lee Soon-Ok
Ma Kum-Ja
Park Mi-Kum
Yoon Young-Nae
Yu Jung-Hyae
Yu Kyung-Hwa
1980 Moskova
tulokset
  Neuvostoliitto (URS)[15]
Elena Akhaminova
Elena Andreiuk
Svetlana Badulina
Ljudmila Tšernyšova
Liubov Kozyreva
Lidia Loginova
Irina Makogonova
Svetlana Nikishina
Larisa Pavlova
Nadezhda Radzevich
Natalia Razumova
Olga Solovova
  Itä-Saksa (GDR)[44]
Katharina Bullin
Barbara Czekalla
Brigitte Fetzer
Andrea Heim
Ute Kostrzewa
Heike Lehmann
Christine Mummhardt
Karin Püschel
Karla Roffeis
Martina Schmidt
Annette Schultz
Anke Westendorf
  Bulgaria (BUL)[16]
Verka Borisova
Tsvetana Bozhurina
Rositsa Dimitrova
Tanya Dimitrova
Maya Georgieva
Margarita Gerasimova
Tanya Gogova
Valentina Ilieva
Rumyana Kaisheva
Anka Khristolova
Silviya Petrunova
Galina Stancheva
1984 Los Angeles
tulokset
  Kiina (CHN)[45]
Hou Yuzhu
Jiang Ying
Lang Ping
Li Yanjun
Liang Yan
Su Huijuan
Yang Xiaojun
Yang Xilan
Zhang Rongfang
Zheng Meizhu
Zhou Xiaolan
Zhu Ling
  Yhdysvallat (USA)[18]
Jeanne Beauprey
Carolyn Becker
Linda Chisholm
Rita Crockett
Laurie Flachmeier
Debbie Green
Flo Hyman
Rose Magers
Kimberly Ruddins
Julie Vollertsen
Paula Weishoff
Susan Woodstra
  Japani (JPN)[46]
Yumi Egami
Norie Hiro
Miyoko Hirose
Kyoko Ishida
Yoko Kagabu
Yuko Mitsuya
Keiko Miyajima
Kimie Morita
Kumi Nakada
Emiko Odaka
Sachiko Otani
Kayoko Sugiyama
1988 Soul
tulokset
  Neuvostoliitto (URS)[22]
Valentina Ogienko
Yelena Volkova
Marina Kumysh
Irina Smirnova
Tatyana Sidorenko
Irina Parkhomchuk
Tatyana Krainova
Olga Shkurnova
Marina Nikulina
Elena Ovchinnikova
Olga Krivosheeva
Svetlana Korytova
  Peru (PER)[47]
Luisa Cervera
Alejandra de la Guerra
Denisse Fajardo
Miriam Gallardo
Rosa García
Sonia Heredia
Katherine Horny
Natalia Málaga
Gabriela Pérez del Solar
Cecilia Tait
Gina Torrealva
Cenaida Uribe
  Kiina (CHN)[48]
Li Guojun
Zhao Hong
Hou Yuzhu
Wang Yajun
Yang Xilan
Su Huijuan
Ying Jiang
Cui Yongmei
Yang Xiaojun
Zheng Meizhu
Wu Dan
Li Yueming
1992 Barcelona
tulokset
  Kuuba (CUB)[49]
Regla Bell
Mercedes Calderón
Magaly Carvajal
Marlenis Costa
Idalmis Gato
Lilia Izquierdo
Norka Latamblet
Mireya Luis
Tania Ortiz
Raisa O'Farril
Regla Torres
Ana Fernández
  Yhdistynyt joukkue (EUN)[50]
Valentina Ogienko
Natalya Morozova
Marina Nikoulina
Elena Tyurina
Irina Smirnova
Tatyana Sidorenko
Tatyana Menchova
Yevgeniya Artamonova
Galina Lebedeva
Svetlana Vasilevskaya
Elena Tcheboukina
Svetlana Koritova
  Yhdysvallat (USA)[26]
Liane Sato
Paula Weishoff
Yoko Zetterlund
Elaina Oden
Kimberley Oden
Teee Sanders
Caren Kemner
Ruth Lawanson
Tammy Liley
Janet Cobbs
Tara Cross-Battle
Lori Endicott
1996 Atlanta
tulokset
  Kuuba (CUB)[51]
Taismary Agüero
Regla Bell
Magaly Carvajal
Marlenis Costa
Ana Fernández
Mirka Francia
Idalmis Gato
Lilia Izquierdo
Mireya Luis
Raisa O'Farrill
Yumilka Ruíz
Regla Torres
  Kiina (CHN)[52]
Cui Yong-Mei
He Qi
Lai Yawen
Li Yan
Liu Xiaoning
Pan Wenli
Sun Yue
Wang Lina
Wang Yi
Wang Ziling
Wu Yongmei
Zhu Yunying
  Brasilia (BRA)[53]
Ana Ida Alvares
Leila Barros
Filo Bodziak
Hilma Caldeira
Ana Connelly
Marcia Cunha
Virna Dias
Ana Moser
Ana Sanglard
Hélia Souza
Sandra Suruagy
Fernanda Venturini
2000 Sydney
tulokset
  Kuuba (CUB)[54]
Taismary Agüero
Zoila Barros
Regla Bell
Marlenis Costa
Ana Fernández
Mirka Francia
Idalmis Gato
Lilia Izquierdo
Mireya Luis
Yumilka Ruíz
Martha Sánchez
Regla Torres
  Venäjä (RUS)[31]
Jevgenija Artamonova
Anastasija Belikova
Lioubov Kılıç
Jekaterina Gamova
Jelena Godina
Tatjana Gratševa
Natalja Morozova
Olga Potatšova
Inessa Korkmaz
Jelizaveta Tištšenko
Jelena Tjurina
Jelena Vasilevskaja
  Brasilia (BRA)[55]
Leila Barros
Erika Coimbra
Janina Conceição
Virna Dias
Kely Fraga
Ricarda Lima
Kátia Lopes
Elisângela Oliveira
Walewska Oliveira
Karin Rodrigues
Raquel Silva
Hélia Souza
2004 Ateena
tulokset
  Kiina (CHN)[56]
Chen Jing
Feng Kun
Li Shan
Liu Yanan
Song Nina
Wang Lina
Yang Hao
Zhang Na
Zhang Ping
Zhang Yuehong
Zhao Ruirui
Zhou Suhong
  Venäjä (RUS)[35]
Jevgenija Artamonova
Lioubov Kılıç
Olga Tšukanova
Jekaterina Gamova
Aleksandra Korukovets
Olga Nikolajeva
Jelena Plotnikova
Natalja Safronova
Marina Sheshenina
Irina Tebenikhina
Jelizaveta Tištšenko
Jelena Tjurina
  Kuuba (CUB)[57]
Zoila Barros
Rosir Calderón
Nancy Carrillo
Ana Fernández
Maybelis Martínez
Liana Mesa
Anniara Muñoz
Yaima Ortíz
Daimí Ramírez
Yumilka Ruíz
Marta Sánchez
Dulce Téllez
2008 Peking
tulokset
  Brasilia (BRA)[37]
Walewska Oliveira
Carolina Albuquerque
Marianne Steinbrecher
Paula Pequeno
Thaisa Menezes
Hélia Souza
Valeska Menezes
Fabiana Claudino
Welissa Gonzaga
Jaqueline Carvalho
Sheilla Castro
Fabiana de Oliveira
  Yhdysvallat (USA)[36]
Ogonna Nnamani
Danielle Scott-Arruda
Tayyiba Haneef-Park
Lindsey Berg
Stacy Sykora
Nicole Davis
Heather Bown
Jennifer Joines
Kim Glass
Robyn Ah Mow-Santos
Kim Willoughby
Logan Tom
  Kiina (CHN)[58]
Wang Yimei
Feng Kun
Yang Hao
Liu Yanan
Wei Qiuyue
Xu Yunli
Zhou Suhong
Zhao Ruirui
Xue Ming
Li Juan
Zhang Na
Ma Yunwen
2012 Lontoo
tulokset
  Brasilia (BRA)
Fabiana Claudino
Dani Lins
Paula Pequeno
Adenízia da Silva
Thaísa Menezes
Jaqueline Carvalho
Fernanda Ferreira
Tandara Caixeta
Natália Pereira
Sheilla Castro
Fabiana de Oliveira
Fernanda Garay
  Yhdysvallat (USA)
Danielle Scott-Arruda
Tayyiba Haneef-Park
Lindsey Berg
Tamari Miyashiro
Nicole Davis
Jordan Larson
Megan Hodge
Christa Harmotto
Logan Tom
Foluke Akinradewo
Courtney Thompson
Destinee Hooker
  Japani (JPN)
Erika Araki
Yukiko Ebata
Kaori Inoue
Maiko Kano
Saori Kimura
Hitomi Nakamichi
Ai Otomo
Saori Sakoda
Yuko Sano
Risa Shinnabe
Yoshie Takeshita
Mai Yamaguchi
2016 Rio de Janeiro
tulokset
  Kiina (CHN)
Ding Xia
Gong Xiangyu
Hui Ruoqi
Lin Li
Liu Xiaotong
Wei Qiuyue
Xu Yunli
Yan Ni
Yang Fangxu
Yuan Xinyue
Zhang Changning
Zhu Ting
  Serbia (SRB)
Tijana Bošković
Jovana Brakočević
Bianka Buša
Tijana Malešević
Brankica Mihajlović
Jelena Nikolić
Maja Ognjenović
Silvija Popović
Milena Rašić
Jovana Stevanović
Stefana Veljković
Bojana Živković
  Yhdysvallat (USA)
Rachael Adams
Foluke Akinradewo
Kayla Banwarth
Alisha Glass
Christa Harmotto
Kimberly Hill
Jordan Larson
Carli Lloyd
Karsta Lowe
Kelly Murphy
Kelsey Robinson
Courtney Thompson
  Lähde: Women's Volleyball Medalists Sports Reference. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)

LähteetMuokkaa

  1. Volleyball Sports Reference. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  2. Volleyball Official Website of Olympic Movement. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  3. a b Soviet Union Volleyball at the 1964 Tokyo Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  4. Czechoslovakia Volleyball at the 1964 Tokyo Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  5. a b Japan Volleyball at the 1964 Tokyo Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  6. a b Soviet Union Volleyball at the 1968 Ciudad de México Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  7. a b Japan Volleyball at the 1968 Ciudad de México Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  8. Czechoslovakia Volleyball at the 1968 Ciudad de México Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  9. a b Japan Volleyball at the 1972 München Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  10. East Germany Volleyball at the 1972 München Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  11. a b Soviet Union Volleyball at the 1972 München Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  12. Poland Volleyball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  13. a b Soviet Union Volleyball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  14. Cuba Volleyball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  15. a b Soviet Union Volleyball at the 1980 Moskava Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  16. a b Bulgaria Volleyball at the 1980 Moskava Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  17. Romania Volleyball at the 1980 Moskava Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  18. a b United States Volleyball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  19. Brazil Volleyball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  20. Italy Volleyball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  21. United States Volleyball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  22. a b Soviet Union Volleyball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  23. Argentina Volleyball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  24. Brazil Volleyball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  25. Netherlands Volleyball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  26. a b United States Volleyball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  27. Netherlands Volleyball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  28. Italy Volleyball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  29. Serbia and Montenegro Volleyball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  30. Serbia and Montenegro Volleyball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  31. a b Russia Volleyball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  32. Italy Volleyball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  33. Brazil Volleyball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  34. Italy Volleyball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  35. a b Russia Volleyball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  36. a b United States Volleyball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  37. a b Brazil Volleyball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  38. Russia Volleyball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  39. Poland Volleyball at the 1964 Tokyo Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  40. Poland Volleyball at the 1968 Ciudad de México Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  41. North Korea Volleyball at the 1972 München Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  42. JPN Volleyball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  43. South Korea Volleyball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  44. East Germany Volleyball at the 1980 Moskava Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  45. China Volleyball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  46. Japan Volleyball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  47. Peru Volleyball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  48. China Volleyball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  49. Cuba Volleyball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  50. Unified Team Volleyball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  51. Cuba Volleyball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  52. China Volleyball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  53. Brazil Volleyball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  54. Cuba Volleyball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  55. Brazil Volleyball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  56. China Volleyball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  57. Cuba Volleyball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)
  58. China Volleyball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)