Avaa päävalikko

Luettelo pöytätenniksen olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Pöytätennis on ollut olympialaisten lajivalikoimassa vuodesta 1988 lähtien. Menestynein maa olympialaisten pöytätenniksessä on Kiina.[1][2]

Nykyinen olympiaohjelmaMuokkaa

Miesten kaksinpeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

  Yoo Nam-Kyu (KOR)

  Kim Ki-Taek (KOR)

  Erik Lindh (SWE)

1992 Barcelona
tulokset

  Jan-Ove Waldner (SWE)

  Jean-Philippe Gatien (FRA)

  Kim Taek-Soo (KOR)
  Ma Wenge (CHN)
1996 Atlanta
tulokset

  Liu Guoliang (CHN)

  Wang Tao (CHN)

  Jörg Roßkopf (GER)

2000 Sydney
tulokset

  Kong Linghui (CHN)

  Jan-Ove Waldner (SWE)

  Liu Guoliang (CHN)

2004 Ateena
tulokset

  Ryu Seung-Min (KOR)

  Wang Hao (CHN)

  Wang Liqin (CHN)

2008 Peking
tulokset

  Ma Lin (CHN)

  Wang Hao (CHN)

  Wang Liqin (CHN)

2012 Lontoo
tulokset

  Zhang Jike (CHN)

  Wang Hao (CHN)

  Dimitrij Ovtcharov (GER)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Ma Long (CHN)

  Zhang Jike (CHN)

  Jun Mizutani (JPN)

  Lähde: Table Tennis Men's Singles Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)

Naisten kaksinpeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

  Chen Jing (CHN)

  Li Huifen (CHN)

  Jiao Zhimin (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

  Deng Yaping (CHN)

  Qiao Hong (CHN)

  Hyun Jung-Hwa (KOR)
  Li Bun-Hui (PRK)
1996 Atlanta
tulokset

  Deng Yaping (CHN)

  Chen Jing (TPE)

  Qiao Hong (CHN)

2000 Sydney
tulokset

  Wang Nan (CHN)

  Li Ju (CHN)

  Chen Jing (TPE)

2004 Ateena
tulokset

  Zhang Yining (CHN)

  Kim Hyang-Mi (PRK)

  Kim Kyung-Ah (KOR)

2008 Peking
tulokset

  Zhang Yining (CHN)

  Wang Nan (CHN)

  Guo Yue (CHN)

2012 Lontoo
tulokset

  Li Xiaoxia (CHN)

  Ding Ning (CHN)

  Feng Tianwei (SIN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Ding Ning (CHN)

  Li Xiaoxia (CHN)

  Kim Song-i (PRK)

  Lähde: Table Tennis Women's Singles Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)

Miesten joukkuepeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2008 Peking
tulokset

  Kiina

  Saksa

  Etelä-Korea
Oh Sang-Eun
Ryu Seung-Min
Yoon Jae-Young

2012 Lontoo
tulokset

  Kiina
Wang Hao
Zhang Jike
Ma Long

  Etelä-Korea

  Saksa

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Kiina

  Japani

  Saksa

  Lähde: Table Tennis Men's Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)
Table Tennis Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

Naisten joukkuepeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2008 Peking
tulokset

  Kiina

  Singapore

  Etelä-Korea

2012 Lontoo
tulokset

  Kiina

  Japani

  Singapore

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Kiina

  Saksa

  Japani

  Lähde: Table Tennis Women's Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)
Table Tennis Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

Poistetut tapahtumatMuokkaa

Miesten nelinpeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

  Chen Longcan ja
Wei Qingguang (CHN)

  Ilija Lupulesku ja
Zoran Primorac (YUG)

  Ahn Jae-Hyung ja
Yoo Nam-Kyu (KOR)

1992 Barcelona
tulokset

  Lü Lin ja
Wang Tao (CHN)

  Steffen Fetzner ja
Jörg Roßkopf (GER)

  Kang Hee-Chan ja
Lee Chul-Seung (KOR)
  Kim Taek-Soo ja
Yoo Nam-Kyu (KOR)
1996 Atlanta
tulokset

  Kong Linghui ja
Liu Guoliang (CHN)

  Lü Lin ja
Wang Tao (CHN)

  Lee Chul-Seung ja
Yoo Nam-Kyu (KOR)

2000 Sydney
tulokset

  Wang Liqin ja
Yan Sen (CHN)

  Kong Linghui ja
Liu Guoliang (CHN)

  Patrick Chila ja
Jean-Philippe Gatien (FRA)

2004 Ateena
tulokset

  Chen Qi ja
Ma Lin (CHN)

  Ko Lai Chak ja
Li Ching (HKG)

  Michael Maze ja
Finn Tugwell (DEN)

  Lähde: Table Tennis Men's Doubles Medalists Sports-Reference. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)
Table Tennis Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

Naisten nelinpeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

  Hyun Jung-Hwa ja
Yang Young-Ja (KOR)

  Chen Jing ja
Jiao Zhimin (CHN)

  Jasna Fazlic ja
Gordana Perkucin (YUG)

1992 Barcelona
tulokset

  Deng Yaping ja
Qiao Hong (CHN)

  Chen Zihe ja
Gao Jun (CHN)

  Hong Cha-Ok ja
Hyun Jung-Hwa (KOR)
  Li Bun-Hui ja
Yu Sun-Bok (PRK)
1996 Atlanta
tulokset

  Deng Yaping ja
Qiao Hong (CHN)

  Liu Wei ja
Qiao Yunping (CHN)

  Park Hae-Jung ja
Ryu Ji-Hae (KOR)

2000 Sydney
tulokset

  Li Ju ja
Wang Nan (CHN)

  Sun Jin ja
Yang Ying (CHN)

  Kim Moo-Kyo ja
Ryu Ji-Hae (KOR)

2004 Ateena
tulokset

  Wang Nan ja
Zhang Yining (CHN)

  Lee Eun-Sil ja
Seok Eun-Mi (KOR)

  Guo Yue ja
Niu Jianfeng (CHN)

  Lähde: Table Tennis Women's Doubles Medalists Sports-Reference. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)
Table Tennis Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

LähteetMuokkaa

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.11.2015. (englanniksi)
  2. Table Tennis Sports-Reference. Viitattu 14.11.2015. (englanniksi)