Avaa päävalikko

Luettelo taekwondon olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Taekwondo on ollut olympialaisten lajivalikoimassa virallisena lajina vuodesta 2000. Menestynein maa olympialaisten taekwondossa on Etelä-Korea.[1][2]

MiehetMuokkaa

Miesten 58 kgMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Michail Mouroutsos (GRE)

  Gabriel Esparza (ESP)

  Huang Chih-hsiung (TPE)

2004 Ateena
tulokset

  Chu Mu-yen (TPE)

  Óscar Salazar (MEX)

  Tamer Bayoumi (EGY)

2008 Peking
tulokset

  Guillermo Pérez (MEX)

  Gabriel Mercedes (DOM)

  Rohullah Nikpai (AFG)
  Chu Mu-yen (TPE)
2012 Lontoo
tulokset

  Joel González (ESP)

  Lee Dae-Hoon (KOR)

  Óscar Muñoz (COL)
  Aleksei Denisenko (RUS)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Zhao Shuai (CHN)

  Tawin Hanprab (THA)

  Luisito Pie (DOM)
  Kim Tae-hun (KOR)
  Lähde: Taekwondo Men's Flyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 13.2.2017. (englanniksi)

Miesten 68 kgMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Steven López (USA)

  Sin Joon-Sik (KOR)

  Hadi Saei (IRI)

2004 Ateena
tulokset

  Hadi Saei (IRI)

  Huang Chih-hsiung (TPE)

  Song Myeong-Seob (KOR)

2008 Peking
tulokset

  Son Tae-Jin (KOR)

  Mark López (USA)

  Servet Tazegül (TUR)
  Sung Yu-chi (TPE)
2012 Lontoo
tulokset

  Servet Tazegül (TUR)

  Mohammad Bagheri Motamed (IRI)

  Terrence Jennings (USA)
  Rohullah Nikpai (AFG)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Ahmad Abughaush (JOR)

  Alexey Denisenko (RUS)

  Lee Dae-hoon (KOR)
  Joel González (ESP)
  Lähde: Taekwondo Men's Featherweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 13.2.2017. (englanniksi)

Miesten 80 kgMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Ángel Matos (CUB)

  Faissal Ebnoutalib (GER)

  Víctor Estrada (MEX)

2004 Ateena
tulokset

  Steven López (USA)

  Bahri Tanrikulu (TUR)

  Yousef Karami (IRI)

2008 Peking
tulokset

  Hadi Saei (IRI)

  Mauro Sarmiento (ITA)

  Zhu Guo (CHN)
  Steven López (USA)
2012 Lontoo
tulokset

  Sebastián Crismanich (ARG)

  Nicolás García (ESP)

  Lutalo Muhammad (GBR)
  Mauro Sarmiento (ITA)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Cheick Sallah Cissé (CIV)

  Lutalo Muhammad (GBR)

  Milad Beigi (AZE)
  Oussama Oueslati (TUN)
  Lähde: Taekwondo Men's Welterweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 13.2.2017. (englanniksi)

Miesten +80 kgMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Kim Kyong-Hun (KOR)

  Daniel Trenton (AUS)

  Pascal Gentil (FRA)

2004 Ateena
tulokset

  Moon Dae-Sung (KOR)

  Alexandros Nikolaidis (GRE)

  Pascal Gentil (FRA)

2008 Peking
tulokset

  Cha Dong-Min (KOR)

  Alexandros Nikolaidis (GRE)

  Chika Chukwumerije (NGR)
  Arman Tšilmanov (KAZ)
2012 Lontoo
tulokset

  Carlo Molfetta (ITA)

  Anthony Obame (GAB)

  Robelis Despaigne (CUB)
  Liu Xiaobo (CHN)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Radik Isayev (AZE)

  Abdoul Issoufou (NIG)

  Maicon Siqueira (BRA)
  Cha Dong-min (KOR)
  Lähde: Taekwondo Men's Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 13.2.2017. (englanniksi)

NaisetMuokkaa

Naisten 49 kgMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Lauren Burns (AUS)

  Urbia Melendez (CUB)

  Chi Shu-ju (TPE)

2004 Ateena
tulokset

  Chen Shih-hsin (TPE)

  Yanelis Labrada (CUB)

  Yaowapa Boorapolchai (THA)

2008 Peking
tulokset

  Wu Jingyu (CHN)

  Buttree Puedpong (THA)

  Daynellis Montejo (CUB)
  Dalia Contreras (VEN)
2012 Lontoo
tulokset

  Wu Jingyu (CHN)

  Brigitte Yagüe (ESP)

  Chanatip Sonkham (THA)
  Lucija Zaninovic (CRO)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Kim So-hui (KOR)

  Tijana Bogdanović (SRB)

  Patimat Abakarova (AZE)
  Panipak Wongpattanakit (THA)
  Lähde: Taekwondo Women's Flyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 13.2.2017. (englanniksi)

Naisten 57 kgMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Jung Jae-Eun (KOR)

  Tran Hieu Ngan (VIE)

  Hamide Bikçin Tosun (TUR)

2004 Ateena
tulokset

  Jang Ji-won (KOR)

  Nia Abdallah (USA)

  Iridia Salazar (MEX)

2008 Peking
tulokset

  Lim Su-Jeong (KOR)

  Azize Tanrikulu (TUR)

  Diana López (USA)
  Martina Zubcic (CRO)
2012 Lontoo
tulokset

  Jade Jones (GBR)

  Hou Yuzhuo (CHN)

  Marlène Harnois (FRA)
  Tseng Li-Cheng (TPE)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Jade Jones (GBR)

  Eva Calvo (ESP)

  Kimia Alizadeh (IRI)
  Hedaya Malak (EGY)
  Lähde: Taekwondo Women's Featherweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 13.2.2017. (englanniksi)

Naisten 67 kgMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Lee Sun-hee (KOR)

  Trude Gundersen (NOR)

  Yoriko Okamoto (JPN)

2004 Ateena
tulokset

  Luo Wei (CHN)

  Elisavet Mystakidou (GRE)

  Hwang Kyung-Seon (KOR)

2008 Peking
tulokset

  Hwang Kyung-Seon (KOR)

  Karine Sergerie (CAN)

  Gwladys Épangue (FRA)
  Sandra Šaric (CRO)
2012 Lontoo
tulokset

  Hwang Kyung-Seon (KOR)

  Nur Tatar (TUR)

  Paige McPherson (USA)
  Helena Fromm (GER)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Oh Hye-ri (KOR)

  Haby Niaré (FRA)

  Ruth Gbagbi (CIV)
  Nur Tatar (TUR)
  Lähde: Taekwondo Women's Welterweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 13.2.2017. (englanniksi)

Naisten +67 kgMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Chen Zhong (CHN)

  Natalia Ivanova (RUS)

  Dominique Bosshart (CAN)

2004 Ateena
tulokset

  Chen Zhong (CHN)

  Myriam Baverel (FRA)

  Adriana Carmona (VEN)

2008 Peking
tulokset

  María Espinoza (MEX)

  Nina Solheim (NOR)

  Sarah Stevenson (GBR)
  Natália Falavigna (BRA)
2012 Lontoo
tulokset

  Milica Mandic (SRB)

  Anne-Caroline Graffe (FRA)

  Anastasia Baryšnikova (RUS)
  María Espinoza (MEX)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Zheng Shuyin (CHN)

  María Espinoza (MEX)

  Bianca Walkden (GBR)
  Jackie Galloway (USA)
  Lähde: Taekwondo Women's Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 13.2.2017. (englanniksi)

LähteetMuokkaa

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 29.11.2015. (englanniksi)
  2. Taekwondo Sports-Reference. Viitattu 29.11.2015. (englanniksi)