Avaa päävalikko

Luettelo mäkihypyn olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Mäkihyppy on ollut talviolympialaisten kisaohjelmassa ensimmäisistä talviolympialaisista, vuodesta 1924 lähtien. Menestyneimmät maat ovat Suomi ja Norja.[1][2]

MitalitaulukotMuokkaa

NormaalimäkiMuokkaa

  Mäkihypyn normaalimäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

  Jacob Tullin Thams (NOR)

  Narve Bonna (NOR)

  Anders Haugen (USA)

1928 Sankt Moritz
tulokset

  Alf Andersen (NOR)

  Sigmund Ruud (NOR)

  Rudolf Burkert (TCH)

1932 Lake Placid
tulokset

  Birger Ruud (NOR)

  Hans Beck (NOR)

  Kaare Wahlberg (NOR)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Birger Ruud (NOR)

  Sven Eriksson (SWE)

  Reidar Andersen (NOR)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Petter Hugsted (NOR)

  Birger Ruud (NOR)

  Thorleif Schjelderup (NOR)

1952 Oslo
tulokset

  Arnfinn Bergmann (NOR)

  Torbjørn Falkanger (NOR)

  Karl Holmström  (SWE)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Antti Hyvärinen (FIN)

  Aulis Kallakorpi (FIN)

  Harry Glaß (EUA)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Helmut Recknagel (EUA)

  Niilo Halonen (FIN)

  Otto Leodolter (AUT)

1964 Innsbruck
tulokset

  Veikko Kankkonen (FIN)

  Toralf Engan (NOR)

  Torgeir Brandtzæg (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

  Jirí Raška (TCH)

  Reinhold Bachler (AUT)

  Baldur Preiml (AUT)

1972 Sapporo
tulokset

  Yukio Kasaya (JPN)

  Akitsugu Konno (JPN)

  Seiji Aochi (JPN)

1976 Innsbruck
tulokset

  Hans-Georg Aschenbach (GDR)

  Jochen Danneberg (GDR)

  Karl Schnabl (AUT)

1980 Lake Placid
tulokset

  Toni Innauer (AUT)

  Manfred Deckertr (GDR)
  Hirokazu Yagi (JPN)

ei jaettu

1984 Sarajevo
tulokset

  Jens Weißflog (GDR)

  Matti Nykänen (FIN)

  Jari Puikkonen (FIN)

1988 Calgary
tulokset

  Matti Nykänen (FIN)

  Pavel Ploc (TCH)

  Jirí Malec (TCH)

1992 Albertville
tulokset

  Ernst Vettori (AUT)

  Martin Höllwarth (AUT)

  Toni Nieminen (FIN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Espen Bredesen (NOR)

  Lasse Ottesen (NOR)

  Dieter Thoma (GER)

1998 Nagano
tulokset

  Jani Soininen (FIN)

  Kazuyoshi Funaki (JPN)

  Andreas Widhölzl (AUT)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Simon Ammann (SUI)

  Sven Hannawald (GER)

  Adam Malysz (POL)

2006 Torino
tulokset

  Lars Bystøl (NOR)

  Matti Hautamäki (FIN)

  Roar Ljøkelsøy (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

  Simon Ammann (SUI)

  Adam Malysz (POL)

  Gregor Schlierenzauer (AUT)

2014 Sotši
tulokset

  Kamil Stoch (POL)

  Peter Prevc (SLO)

  Anders Bardal (NOR)

  Lähde: Medalists - Normal hill individual men Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)

SuurmäkiMuokkaa

  Mäkihypyn suurmäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Innsbruck
tulokset

  Toralf Engan (NOR)

  Veikko Kankkonen (FIN)

  Torgeir Brandtzæg (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

  Vladimir Belousov (URS)

  Jirí Raška (TCH)

  Lars Grini (NOR)

1972 Sapporo
tulokset

  Wojciech Fortuna (POL)

  Walter Steiner (SUI)

  Rainer Schmidt (GDR)

1976 Innsbruck
tulokset

  Karl Schnabl (AUT)

  Toni Innauer (AUT)

  Henry Glaß (GDR)

1980 Lake Placid
tulokset

  Jouko Törmänen (FIN)

  Hubert Neuper (AUT)

  Jari Puikkonen (FIN)

1984 Sarajevo
tulokset

  Matti Nykänen (FIN)

  Jens Weißflog (GDR)

  Pavel Ploc (TCH)

1988 Calgary
tulokset

  Matti Nykänen (FIN)

  Erik Johnsen (NOR)

  Matjaž Debelak (YUG)

1992 Albertville
tulokset

  Toni Nieminen (FIN)

  Martin Höllwarth (AUT)

  Heinz Kuttin (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

  Jens Weißflog (GER)

  Espen Bredesen (NOR)

  Andreas Goldberger (AUT)

1998 Nagano
tulokset

  Kazuyoshi Funaki (JPN)

  Jani Soininen (FIN)

  Masahiko Harada (JPN)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Simon Ammann (SUI)

  Adam Malysz (POL)

  Matti Hautamäki (FIN)

2006 Torino
tulokset

  Thomas Morgenstern (AUT)

  Andreas Kofler (AUT)

  Lars Bystøl (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

  Simon Ammann (SUI)

  Adam Malysz (POL)

  Gregor Schlierenzauer (AUT)

2014 Sotši
tulokset

  Kamil Stoch (POL)

  Noriaki Kasai (JPN)

  Peter Prevc (SLO)

  Lähde: Medalists - Large hill individual men Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)

JoukkuemäkiMuokkaa

  Mäkihypyn joukkuemäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Calgary
tulokset

  Suomi

  Jugoslavia

  Norja

1992 Albertville
tulokset

  Suomi

  Itävalta

  Tšekkoslovakia

1994 Lillehammer
tulokset

  Saksa

  Japani

  Itävalta

1998 Nagano
tulokset

  Japani

  Saksa

  Itävalta

2002 Salt Lake City
tulokset

  Saksa

  Suomi

  Slovenia

2006 Torino
tulokset

  Itävalta

  Suomi

  Norja

2010 Vancouver
tulokset

  Itävalta

  Saksa

  Norja

2014 Sotši
tulokset

  Saksa

  Itävalta

  Japani

  Lähde: Medalists - Teams men Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)

Naisten normaalimäkiMuokkaa

  Mäkihypyn naisten normaalimäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

  Carina Vogt (GER)

  Daniela Iraschko-Stolz (AUT)

  Coline Mattel (FRA)

  Lähde: Medalists - Normal Hill Individual Women Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)


LähteetMuokkaa

  1. Ski Jumping Sports-Reference. Viitattu 29.11.2015. (englanniksi)
  2. Ski Jumping - Event results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 29.11.2015. (englanniksi)