Avaa päävalikko

Luettelo painin olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli
Pääartikkeli: Paini olympialaisissa

Paini on ollut olympialaisten lajivalikoimassa olympiahistorian alusta alkaen. Se on ollut olympialaisten lajivalikoimassa joka vuosi, lukuun ottamatta vuoden 1900 olympialaisia. Painin kilpailumuotoina ovat kreikkalais-roomalainen paini ja vapaapaini. Menestynein maa olympialaisten painissa on Neuvostoliitto.[1][2][3]

Kreikkalais-roomalainen painiMuokkaa

Kevyt kärpässarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Gheorghe Berceanu (ROU)

 Rahim Aliabadi (IRI)

 Stefan Angelov (BUL)

1976 Montréal
tulokset

 Aleksey Shumakov (URS)

 Gheorghe Berceanu (ROU)

 Stefan Angelov (BUL)

1980 Moskova
tulokset

 Zhaksylyk Ushkempirov (URS)

 Constantin Alexandru (ROU)

 Ferenc Seres (HUN)

1984 Los Angeles
tulokset

 Vincenzo Maenza (ITA)

 Markus Scherer (FRG)

 Ikuzo Saito (JPN)

1988 Soul
tulokset

 Vincenzo Maenza (ITA)

 Andrzej Glab (POL)

 Bratan Tsenov (BUL)

1992 Barcelona
tulokset

 Oleg Kutscherenko (EUN)

 Vincenzo Maenza (ITA)

 Wilber Sánchez (CUB)

1996 Atlanta
tulokset

 Sim Gwon-Ho (KOR)

 Aleksandr Pavlov (BLR)

 Zafar Guliyev (RUS)

  Lähde: Wrestling Men's Light-Flyweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)


KärpässarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Lontoo
tulokset

 Pietro Lombardi (ITA)

 Kenan Olcay (TUR)

 Reino Kangasmäki (FIN)

1952 Helsinki
tulokset

 Boris Gurevich (URS)

 Ignazio Fabra (ITA)

 Leo Honkala (FIN)

1956 Melbourne
tulokset

 Nikolay Solovyov (URS)

 Ignazio Fabra (ITA)

 Dursun Ali Egribas (TUR)

1960 Rooma
tulokset

 Dumitru Pîrvulescu (ROU)

 Osman El-Sayed (UAR)

 Mohamed Paziraie (IRI)

1964 Tokio
tulokset

 Tsutomu Hanahara (JPN)

 Angel Kerezov (BUL)

 Dumitru Pîrvulescu (ROU)

1968 México
tulokset

 Petar Kirov (BUL)

 Vladimir Bakulin (URS)

 Miroslav Zeman (TCH)

1972 München
tulokset

 Petar Kirov (BUL)

 Koichiro Hirayama (JPN)

 Giuseppe Bognanni (ITA)

1976 Montréal
tulokset

 Vitaly Konstantinov (URS)

 Nicu Ginga (ROU)

 Koichiro Hirayama (JPN)

1980 Moskova
tulokset

 Vakht'ang Blagidze (URS)

 Lajos Rácz (HUN)

 Mladen Mladenov (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Atsuji Miyahara (JPN)

 Daniel Aceves (MEX)

 Bang Dae-Du (KOR)

1988 Soul
tulokset

 Jon Rønningen (NOR)

 Atsuji Miyahara (JPN)

 Lee Jae-Seok (KOR)

1992 Barcelona
tulokset

 Jon Rønningen (NOR)

 Alfred Ter-Mkrtchyan (EUN)

 Min Gyeong-Gap (KOR)

1996 Atlanta
tulokset

 Armen Nazaryan (ARM)

 Brandon Paulson (USA)

 Andriy Kalashnykov (UKR)

2000 Sydney
tulokset

 Sim Gwon-Ho (KOR)

 Lázaro Rivas (CUB)

 Kang Yong-Gyun (PRK)

  Lähde: Wrestling Men's Flyweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

KääpiösarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Pariisi
tulokset

 Eduard Pütsep (EST)

 Anselm Ahlfors (FIN)

 Väinö Ikonen (FIN)

1928 Amsterdam
tulokset

 Kurt Leucht (GER)

 Jindrich Maudr (TCH)

 Giovanni Gozzi (ITA)

1932 Los Angeles
tulokset

 Jakob Brendel (GER)

 Marcello Nizzola (ITA)

 Louis François (FRA)

1936 Berliini
tulokset

 Márton Lorincz (HUN)

 Egon Svensson (SWE)

 Jakob Brendel (GER)

1948 Lontoo
tulokset

 Kurt Pettersén (SWE)

 Mahmoud Hassan (EGY)

 Halil Kaya (TUR)

1952 Helsinki
tulokset

 Imre Hódos (HUN)

 Zakaria Chihab (LIB)

 Artyom Teryan (URS)

1956 Melbourne
tulokset

 Konstantin Vyrupayev (URS)

 Edvin Vesterby (SWE)

 Francisc Horvath (ROU)

1960 Rooma
tulokset

 Oleg Karavayev (URS)

 Ion Cernea (ROU)

 Dinko Petrov (BUL)

1964 Tokio
tulokset

 Masamitsu Ichiguchi (JPN)

 Vladlen Trostianskiy (URS)

 Ion Cernea (ROU)

1968 México
tulokset

 János Varga (HUN)

 Ion Baciu (ROU)

 Ivan Kochergin (URS)

1972 München
tulokset

 Rustem Kazakov (URS)

 Hans-Jürgen Veil (FRG)

 Risto Björlin (FIN)

1976 Montréal
tulokset

 Pertti Ukkola (FIN)

 Ivica Frgic (YUG)

 Farkhat Mustafin (URS)

1980 Moskova
tulokset

 Shamil Serikov (URS)

 Józef Lipien (POL)

 Benni Ljungbeck (SWE)

1984 Los Angeles
tulokset

 Pasquale Pasarelli (FRG)

 Masaki Eto (JPN)

 Charálampos Cholídis (GRE)

1988 Soul
tulokset

 András Sike (HUN)

 Stoyan Balov (BUL)

 Charálampos Cholídis (GRE)

1992 Barcelona
tulokset

 An Han-Bong (KOR)

 Rifat Yildiz (GER)

 Sheng Zetian (CHN)

1996 Atlanta
tulokset

 Yury Melnichenko (KAZ)

 Dennis Hall (USA)

 Sheng Zetian (CHN)

2000 Sydney
tulokset

 Armen Nazaryan (BUL)

 Kim In-Seop (KOR)

 Sheng Zetian (CHN)

2004 Ateena
tulokset

 István Majoros (HUN)

 Gaydar Mamedaliyev (RUS)

 Artyom Kiouregkian (GRE)

2008 Peking
tulokset

 Nazyr Mankiyev (RUS)

 Rövşən Bayramov (AZE)

 Roman Amoyan (ARM)
 Park Eun-Chul (KOR)
2012 Lontoo
tulokset

 Hamid Sourian (IRI)

 Rövşən Bayramov (AZE)

 Mingiyan Semyonov (RUS)
 Péter Módos (HUN)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Ismael Borrero (CUB)

 Shinobu Otaa (JPN)

 Elmurat Tasmuradov (UZB)
 Stig André Berge (NOR)
  Lähde: Wrestling Men's Bantamweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

HöyhensarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset

 Kaarlo Koskelo (FIN)

 Georg Gerstacker (GER)

 Otto Lasanen (FIN)

1920 Antwerpen
tulokset

 Oskari Friman (FIN)

 Heikki Kähkönen (FIN)

 Fritiof Svensson (SWE)

1924 Pariisi
tulokset

 Kalle Anttila (FIN)

 Aleksanteri Toivola (FIN)

 Erik Malmberg (SWE)

1928 Amsterdam
tulokset

 Voldemar Väli (EST)

 Erik Malmberg (SWE)

 Gerolamo Quaglia (ITA)

1932 Los Angeles
tulokset

 Giovanni Gozzi (ITA)

 Wolfgang Ehrl (GER)

 Lauri Koskela (FIN)

1936 Berliini
tulokset

 Yasar Erkan (TUR)

 Aarne Reini (FIN)

 Einar Karlsson (SWE)

1948 Lontoo
tulokset

 Mehmet Oktav (TUR)

 Olle Anderberg (SWE)

 Ferenc Tóth (HUN)

1952 Helsinki
tulokset

 Yakiv Punkin (URS)

 Imre Polyák (HUN)

 Abdel Aal Rashid (EGY)

1956 Melbourne
tulokset

 Rauno Mäkinen (FIN)

 Imre Polyák (HUN)

 Roman Dzeneladze (URS)

1960 Rooma
tulokset

 Müzahir Sille (TUR)

 Imre Polyák (HUN)

 Konstantin Vyrupayev (URS)

1964 Tokio
tulokset

 Imre Polyák (HUN)

 Roman Rurua (URS)

 Branko Martinovic (YUG)

1968 México
tulokset

 Roman Rurua (URS)

 Hideo Fujimoto (JPN)

 Simion Popescu (ROU)

1972 München
tulokset

  Georgi Markov (BUL)

 Heinz-Helmut Wehling (GDR)

 Kazimierz Lipien (POL)

1976 Montréal
tulokset

 Kazimierz Lipien (POL)

 Nelson Davydian (URS)

 László Réczi (HUN)

1980 Moskova
tulokset

 Stelios Mygiakis (GRE)

 István Tóth (HUN)

 Boris Kramarenko (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

 Kim Won-Gi (KOR)

 Kent-Olle Johansson (SWE)

 Hugo Dietsche (SUI)

1988 Soul
tulokset

 Kamandar Madzhidov (URS)

 Zhivko Vangelov (BUL)

 An Dae-Hyeon (KOR)

1992 Barcelona
tulokset

 Mehmet Akif Pirim (TUR)

 Sergey Martynov (EUN)

 Juan Luis Marén (CUB)

1996 Atlanta
tulokset

 Wlodzimierz Zawadzki (POL)

 Juan Luis Marén (CUB)

 Mehmet Akif Pirim (TUR)

2000 Sydney
tulokset

 Varteres Samurgashev (RUS)

 Juan Luis Marén (CUB)

 Akaki Chachua (GEO)

2004 Ateena
tulokset

 Jeong Ji-Hyeon (KOR)

 Roberto Monzón (CUB)

 Armen Nazaryan (BUL)

2008 Peking
tulokset

 Islam-Beka Albiyev (RUS)

 Nurbakyt Tengizbayev (KAZ)

 Ruslan Tyumenbayev (KGZ)

2012 Lontoo
tulokset

 Omid Norouzi (IRI)

 Revaz Lashkhi (GEO)

 Zaur Kuramagomedov (RUS)
 Ryutaro Matsumoto (JPN)
  Lähde: 55 - 60KG MEN olympic.org. Viitattu 18.8.2017. (englanniksi)
Wrestling Men's Featherweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)
2008-12 OLYMPIC DOPING RE-TEST – AN UPDATE-UPDATE 26.9.2017. olympstats.com. Viitattu 13.10.2017. (englanniksi)

KevytsarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Enrico Porro (ITA)

 Nikolay Orlov (RU1)

 Arvo Lindén (FIN)

1912 Tukholma
tulokset

 Emil Väre (FIN)

 Gustaf Malmström (SWE)

 Edvin Mathiasson (SWE)

1920 Antwerpen
tulokset

 Emil Väre (FIN)

 Taavi Tamminen (FIN)

 Frithjof Andersen (NOR)

1924 Pariisi
tulokset

 Oskari Friman (FIN)

 Lajos Keresztes (HUN)

 Kalle Westerlund (FIN)

1928 Amsterdam
tulokset

 Lajos Keresztes (HUN)

 Ede Sperling (GER)

 Edvard Westerlund (FIN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Erik Malmberg (SWE)

 Abraham Kurland (DEN)

 Ede Sperling (GER)

1936 Berliini
tulokset

 Lauri Koskela (FIN)

 Jozef Herda (TCH)

 Voldemar Väli (EST)

1948 Lontoo
tulokset

 Gustav Freij (SWE)

 Aage Eriksen (NOR)

 Károly Ferencz (HUN)

1952 Helsinki
tulokset

 Shazam Safin (URS)

 Gustav Freij (SWE)

 Mikuláš Athanasov (TCH)

1956 Melbourne
tulokset

 Kyösti Lehtonen (FIN)

 Riza Dogan (TUR)

 Gyula Tóth (HUN)

1960 Rooma
tulokset

 Avtandil Koridze (URS)

 Branko Martinovic (YUG)

 Gustav Freij (SWE)

1964 Tokio
tulokset

 Kazim Ayvaz (TUR)

 Valeriu Bularca (ROU)

 Davit Gvantseladze (URS)

1968 México
tulokset

 Munji Munemura (JPN)

 Stevan Horvat (YUG)

 Petros Galaktopoulos (GRE)

1972 München
tulokset

 Shamil Khisamutdinov (URS)

 Stoyan Apostolov (BUL)

 Gian Matteo Ranzi (ITA)

1976 Montréal
tulokset

 Suren Nalbandyan (URS)

 Stefan Rusu (ROU)

 Heinz-Helmut Wehling (GDR)

1980 Moskova
tulokset

 Stefan Rusu (ROU)

 Andrzej Supron (POL)

 Lars-Erik Skiöld (SWE)

1984 Los Angeles
tulokset

 Vlado Lisjak (YUG)

 Tapio Sipilä (FIN)

 Jim Martinez (USA)

1988 Soul
tulokset

 Levon Julfalakyan (URS)

 Kim Seong-Mun (KOR)

 Tapio Sipilä (FIN)

1992 Barcelona
tulokset

 Attila Repka (HUN)

 Islam Duquçiyev (EUN)

 Rodney Smith (USA)

1996 Atlanta
tulokset

 Ryszard Wolny (POL)

 Ghani Yalouz (FRA)

 Aleksandr Tretyakov (RUS)

2000 Sydney
tulokset

 Filiberto Azcuy (CUB)

 Katsuhiko Nagata (JPN)

 Aleksey Glushkov (RUS)

2004 Ateena
tulokset

 Farid Mansurov (AZE)

 Seref Eroglu (TUR)

 Mkhitar Manukyan (KAZ)

2008 Peking
tulokset

 Steeve Guénot (FRA)

 Kanat Begaliyev (KGZ)

 Armen Vardanian (UKR)
 Mikhail Semyonov (BLR)
2012 Lontoo
tulokset

 Kim Hyeon-Wu (KOR)

 Tamás Lorincz (HUN)

 Steeve Guénot (FRA)
 Manuchar Tskhadaia (GEO)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Davor Štefanek (SRB)

 Migran Arutyunyan (ARM)

 Shmagi Bolkvadze (GEO)
 Rasul Chunayev (AZE)
  Lähde: Wrestling Men's Lightweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

VälisarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1932 Los Angeles
tulokset

 Ivar Johansson (SWE)

 Väinö Kajander (FIN)

 Ercole Gallegati (ITA)

1936 Berliini
tulokset

 Rudolf Svedberg (SWE)

 Fritz Schäfer (GER)

 Eino Virtanen (FIN)

1948 Lontoo
tulokset

 Gösta Andersson (SWE)

 Miklós Szilvásy (HUN)

 Henrik Hansen (DEN)

1952 Helsinki
tulokset

 Miklós Szilvásy (HUN)

 Gösta Andersson (SWE)

 Khalil Taha (LIB)

1956 Melbourne
tulokset

 Mithat Bayrak (TUR)

 Vladimir Maneyev (URS)

 Per Berlin (SWE)

1960 Rooma
tulokset

 Mithat Bayrak (TUR)

 Günter Maritschnigg (EUA)

 René Schiermeyer (FRA)

1964 Tokio
tulokset

 Anatoly Kolesov (URS)

 Kiril Petkov (BUL)

 Bertil Nyström (SWE)

1968 México
tulokset

 Rudolf Vesper (GDR)

 Daniel Robin (FRA)

 Károly Bajkó (HUN)

1972 München
tulokset

 Vítezslav Mácha (TCH)

 Petros Galaktopoulos (GRE)

 Jan Karlsson (SWE)

1976 Montréal
tulokset

 Anatoly Bykov (URS)

 Vítezslav Mácha (TCH)

 Karl-Heinz Helbing (FRG)

1980 Moskova
tulokset

 Ferenc Kocsis (HUN)

 Anatoly Bykov (URS)

 Mikko Huhtala (FIN)

1984 Los Angeles
tulokset

 Jouko Salomäki (FIN)

 Roger Tallroth (SWE)

 Stefan Rusu (ROU)

1988 Soul
tulokset

 Kim Yeong-Nam (KOR)

 Daulet Turlykhanov (URS)

 Józef Tracz (POL)

1992 Barcelona
tulokset

 Mnatsakan Iskandaryan (EUN)

 Józef Tracz (POL)

 Torbjörn Kornbakk (SWE)

1996 Atlanta
tulokset

 Filiberto Azcuy (CUB)

 Marko Asell (FIN)

 Józef Tracz (POL)

2000 Sydney
tulokset

 Murat Kardanov (RUS)

 Matt Lindland (USA)

 Marko Yli-Hannuksela (FIN)

2004 Ateena
tulokset

 Aleksandr Dokturishvili (UZB)

 Marko Yli-Hannuksela (FIN)

 Varteres Samurgashev (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Manuchar K'virk'velia (GEO)

 Chang Yongxiang (CHN)

 Christophe Guénot (FRA)
 Yavor Yanakiev (BUL)
2012 Lontoo
tulokset

 Roman Vlasov (RUS)

 Arsen Julfalakyan (ARM)

 Aleksandras Kazakevicius (LTU)
 Emin Əhmədov (AZE)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Roman Vlasov (RUS)

 Mark Madsen (DEN)

 Kim Hyeon-woo (KOR)
 Saeid Abdevali (IRI)
  Lähde: Wrestling Men's Welterweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

KeskisarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Frithiof Mårtensson (SWE)

 Mauritz Andersson (SWE)

 Anders Andersen (DEN)

1912 Tukholma
tulokset

 Claes Johanson (SWE)

 Martin Klein (RU1)

 Alppo Asikainen (FIN)

1920 Antwerpen
tulokset

 Carl Westergren (SWE)

 Arthur Lindfors (FIN)

 Matti Perttilä (FIN)

1924 Pariisi
tulokset

 Edvard Westerlund (FIN)

 Arthur Lindfors (FIN)

 Roman Steinberg (EST)

1928 Amsterdam
tulokset

 Väinö Kokkinen (FIN)

 László Papp (HUN)

 Albert Kusnets (EST)

1932 Los Angeles
tulokset

 Väinö Kokkinen (FIN)

 Jean Földeak (GER)

 Axel Cadier (SWE)

1936 Berliini
tulokset

 Ivar Johansson (SWE)

 Ludwig Schweickert (GER)

 József Palotás (HUN)

1948 Lontoo
tulokset

 Axel Grönberg (SWE)

 Muhlis Tayfur (TUR)

 Ercole Gallegati (ITA)

1952 Helsinki
tulokset

 Axel Grönberg (SWE)

 Kalervo Rauhala (FIN)

 Nikolay Belov (URS)

1956 Melbourne
tulokset

 Givi K'art'ozia (URS)

 Dimitar Dobrev (BUL)

 Rune Jansson (SWE)

1960 Rooma
tulokset

 Dimitar Dobrev (BUL)

 Lothar Metz (EUA)

 Ion Taranu (ROU)

1964 Tokio
tulokset

 Branislav Simic (YUG)

 Jirí Kormaník (TCH)

 Lothar Metz (EUA)

1968 México
tulokset

 Lothar Metz (GDR)

 Valentin Olenik (URS)

 Branislav Simic (YUG)

1972 München
tulokset

 Csaba Hegedus (HUN)

 Anatoly Nazarenko (URS)

 Milan Nenadic (YUG)

1976 Montréal
tulokset

 Momir Petkovic (YUG)

 Vladimir Cheboksarov (URS)

 Ivan Kolev (BUL)

1980 Moskova
tulokset

 Gennady Korban (URS)

 Jan Dolgowicz (POL)

 Pavel Pavlov (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Ion Draica (ROU)

 Dimitrios Thanopoulos (GRE)

 Sören Claeson (SWE)

1988 Soul
tulokset

 Mikhail Mamiashvili (URS)

 Tibor Komáromi (HUN)

 Kim Sang-Gyu (KOR)

1992 Barcelona
tulokset

 Péter Farkas (HUN)

 Piotr Stepien (POL)

 Daulet Turlykhanov (EUN)

1996 Atlanta
tulokset

 Hamza Yerlikaya (TUR)

 Thomas Zander (GER)

 Valery Tsilent (BLR)

2000 Sydney
tulokset

 Hamza Yerlikaya (TUR)

 Sándor István Bárdosi (HUN)

 Mukhran Vakht'angadze (GEO)

2004 Ateena
tulokset

 Aleksey Mishin (RUS)

 Ara Abrahamian (SWE)

 Vyacheslav Makarenko (BLR)

2008 Peking
tulokset

 Andrea Minguzzi (ITA)

 Zoltán Fodor (HUN)

 Nazmi Avluca (TUR)

2012 Lontoo
tulokset

 Alan Khugayev (RUS)

 Karam Gaber (EGY)

 Damian Janikowski (POL)
 Daniyal Gadzhiyev (KAZ)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Davit Chakvetadze (RUS)

 Zhan Beleniuk (UKR)

 Javid Hamzatau (BLR)
 Denis Kudla (GER)
  Lähde: Wrestling Men's Middleweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

Raskas keskisarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Verner Weckman (FIN)

 Yrjö Saarela (FIN)

 Carl Jensen (DEN)

1912 Tukholma
tulokset

ei jaettu

 Anders Ahlgren (SWE)
 Ivar Böhling (FIN)

 Béla Varga (HUN)

1920 Antwerpen
tulokset

 Claes Johanson (SWE)

 Edil Rosenqvist (FIN)

 Johannes Eriksen (DEN)

1924 Pariisi
tulokset

 Carl Westergren (SWE)

 Rudolf Svensson (SWE)

 Onni Pellinen (FIN)

1928 Amsterdam
tulokset

 Ibrahim Moustafa (EGY)

 Adolf Rieger (GER)

 Onni Pellinen (FIN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Rudolf Svensson (SWE)

 Onni Pellinen (FIN)

 Mario Gruppioni (ITA)

1936 Berliini
tulokset

 Axel Cadier (SWE)

 Edvins Bietags (LAT)

 August Neo (EST)

1948 Lontoo
tulokset

 Karl-Erik Nilsson (SWE)

 Kelpo Gröndahl (FIN)

 Ibrahim Orabi (EGY)

1952 Helsinki
tulokset

 Kelpo Gröndahl (FIN)

 Shalva Chikhladze (URS)

 Karl-Erik Nilsson (SWE)

1956 Melbourne
tulokset

 Valentin Nikolayev (URS)

 Petko Sirakov (BUL)

 Karl-Erik Nilsson (SWE)

1960 Rooma
tulokset

 Tevfik Kis (TUR)

 Krali Bimbalov (BUL)

 Givi K'art'ozia (URS)

1964 Tokio
tulokset

 Boyan Radev (BUL)

 Per Svensson (SWE)

 Heinz Kiehl (EUA)

1968 México
tulokset

 Boyan Radev (BUL)

 Nikolay Yakovenko (URS)

 Nicolae Martinescu (ROU)

1972 München
tulokset

 Valery Rezantsev (URS)

 Josip Corak (YUG)

 Czeslaw Kwiecinski (POL)

1976 Montréal
tulokset

 Valery Rezantsev (URS)

 Stoyan Nikolov (BUL)

 Czeslaw Kwiecinski (POL)

1980 Moskova
tulokset

 Norbert Növényi (HUN)

 Igor Kanygin (URS)

 Petre Dicu (ROU)

1984 Los Angeles
tulokset

 Steve Fraser (USA)

 Ilie Matei (ROU)

 Frank Andersson (SWE)

1988 Soul
tulokset

 Atanas Komshev (BUL)

 Harri Koskela (FIN)

 Vladimir Popov (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Maik Bullmann (GER)

 Hakki Basar (TUR)

 Gogi Koguashvili (EUN)

1996 Atlanta
tulokset

 V'iacheslav Oliynyk (UKR)

 Jacek Fafinski (POL)

 Maik Bullmann (GER)

  Lähde: Wrestling Men'sLight-Heavyweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

RaskassarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Richárd Weisz (HUN)

 Aleksandr Petrov (RU1)

 Søren Jensen (DEN)

1912 Tukholma
tulokset

 Yrjö Saarela (FIN)

 Johan Olin (FIN)

 Søren Jensen (DEN)

1920 Antwerpen
tulokset

 Adolf Lindfors (FIN)

 Poul Hansen (DEN)

 Martti Nieminen (FIN)

1924 Pariisi
tulokset

 Henri Deglane (FRA)

 Edil Rosenqvist (FIN)

 Rajmund Badó (HUN)

1928 Amsterdam
tulokset

 Rudolf Svensson (SWE)

 Hjalmar Nyström (FIN)

 Georg Gehring (GER)

1932 Los Angeles
tulokset

 Carl Westergren (SWE)

 Josef Urban (TCH)

 Nikolaus Hirschl (AUT)

1936 Berliini
tulokset

 Kristjan Palusalu (EST)

 John Nyman (SWE)

 Kurt Hornfischer (GER)

1948 Lontoo
tulokset

 Ahmet Kireççi (TUR)

 Tor Nilsson (SWE)

 Guido Fantoni (ITA)

1952 Helsinki
tulokset

 Johannes Kotkas (URS)

 Josef Ružicka (TCH)

 Tauno Kovanen (FIN)

1956 Melbourne
tulokset

 Anatoly Parfyonov (URS)

 Wilfried Dietrich (EUA)

 Adelmo Bulgarelli (ITA)

1960 Rooma
tulokset

 Ivan Bohdan (URS)

 Wilfried Dietrich (EUA)

 Bohumil Kubát (TCH)

1964 Tokio
tulokset

 István Kozma (HUN)

 Anatoly Roshchin (URS)

 Wilfried Dietrich (EUA)

1968 México
tulokset

 István Kozma (HUN)

 Anatoly Roshchin (URS)

 Petr Kment (TCH)

1972 München
tulokset

 Nicolae Martinescu (ROU)

 Nikolay Yakovenko (URS)

 Ferenc Kiss (HUN)

1976 Montréal
tulokset

 Nikolay Balboshin (URS)

 Kamen Goranov (BUL)

 Andrzej Skrzydlewski (POL)

1980 Moskova
tulokset

 Georgi Raykov (BUL)

 Roman Bierla (POL)

 Vasile Andrei (ROU)

1984 Los Angeles
tulokset

 Vasile Andrei (ROU)

 Greg Gibson (USA)

 Jožef Tertei (YUG)

1988 Soul
tulokset

 Andrzej Wronski (POL)

 Gerhard Himmel (FRG)

 Dennis Koslowski (USA)

1992 Barcelona
tulokset

 Héctor Milián (CUB)

 Dennis Koslowski (USA)

 Sergey Demyashkevich (EUN)

1996 Atlanta
tulokset

 Andrzej Wronski (POL)

 Sergey Lishtvan (BLR)

 Mikael Ljungberg (SWE)

2000 Sydney
tulokset

 Mikael Ljungberg (SWE)

 David Saldadze (UKR)

 Garrett Lowney (USA)

2004 Ateena
tulokset

 Karam Gaber (EGY)

 Ramaz Nozadze (GEO)

 Mehmet Özal (TUR)

2008 Peking
tulokset

 Aslanbek Khushtov (RUS)

 Mirko Englich (GER)

 Adam Wheeler (USA)
 Marek Švec (CZE)
2012 Lontoo
tulokset

 Ghasem Rezaei (IRI)

 Rustam Totrov (RUS)

 Jimmy Lidberg (SWE)
 Artur Aleksanyan (ARM)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Artur Aleksanyan (ARM)

 Yasmany Lugo (CUB)

 Cenk İldem (TUR)
 Ghasem Rezaei (IRI)
  Lähde: 84 - 96KG MEN olympic.org. Viitattu 18.8.2017. (englanniksi)
Wrestling Men's Heavyweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)
IOC Sanctions Wrestlers for Anti-Doping Violations at Beijing 2008 and London 2012 18.11.2016. UWF. Viitattu 14.11.2017. (englanniksi)

SuperraskassarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Anatoly Roshchin (URS)

 Aleksandar Tomov (BUL)

 Victor Dolipschi (ROU)

1976 Montréal
tulokset

 Oleksandr Kolchynskiy (URS)

 Aleksandar Tomov (BUL)

 Roman Codreanu (ROU)

1980 Moskova
tulokset

 Oleksandr Kolchynskiy (URS)

 Aleksandar Tomov (BUL)

 Hassan Bechara (LIB)

1984 Los Angeles
tulokset

 Jeff Blatnick (USA)

 Refik Memiševic (YUG)

 Victor Dolipschi (ROU)

1988 Soul
tulokset

 Aleksandr Karelin (URS)

 Rangel Gerovski (BUL)

 Tomas Johansson (SWE)

1992 Barcelona
tulokset

 Aleksandr Karelin (EUN)

 Tomas Johansson (SWE)

 Ioan Grigoras (ROU)

1996 Atlanta
tulokset

 Aleksandr Karelin (RUS)

 Matt Ghaffari (USA)

 Sergei Mureico (MDA)

2000 Sydney
tulokset

 Rulon Gardner (USA)

 Aleksandr Karelin (RUS)

 Dmitry Debelka (BLR)

2004 Ateena
tulokset

 Khasan Baroyev (RUS)

 Georgy Tsurtsumia (KAZ)

 Rulon Gardner (USA)

2008 Peking
tulokset

 Mijaín López (CUB)

 Mindaugas Mizgaitis (LTU)

 Yury Patrikeyev (ARM)
 Yannick Szczepaniak (FRA)
2012 Lontoo
tulokset

 Mijaín López (CUB)

 Heiki Nabi (EST)

 Riza Kayaalp (TUR)
 Johan Eurén (SWE)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Mijaín López (CUB)

 Rıza Kayaalp (TUR)

 Sabah Shariati (AZE)
 Sergey Semenov (RUS)
  Lähde: 96 - 120KG MEN olympic.org. Viitattu 7.10.2017. (englanniksi)
Wrestling Men's Super-Heavyweight, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)
IOC Sanctions Wrestlers for Anti-Doping Violations at Beijing 2008 and London 2012 18.11.2016. United World Wrestling Press. Viitattu 7.10.2017. (englanniksi)

Avoin sarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Carl Schuhmann (GER)

 Georgios Tsitas (GRE)

 Stefanos Khristopoulos (GRE)

  Lähde: Wrestling Men's Unlimited Class, Greco-Roman Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

VapaapainiMuokkaa

Kevyt kärpässarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Bob Curry (USA)

 John Hein (USA)

 Gustav Tiefenthaler (SUI)

1972 München
tulokset

 Roman Dmitriyev (URS)

 Ognyan Nikolov (BUL)

 Ibrahim Javadi (IRI)

1976 Montréal
tulokset

 Khasan Isaev (BUL)

 Roman Dmitriyev (URS)

 Akira Kudo (JPN)

1980 Moskova
tulokset

 Claudio Pollio (ITA)

 Jang Se-Hong (PRK)

 Sergey Kornilayev (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

 Bobby Weaver (USA)

 Takashi Irie (JPN)

 Son Gap-Do (KOR)

1988 Soul
tulokset

 Takashi Kobayashi (JPN)

 Ivan Tsonov (BUL)

 Sergey Karamchakov (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Kim Il-Ong (PRK)

 Kim Jong-Sin (KOR)

 Vugar Orudzhov (EUN)

1996 Atlanta
tulokset

 Kim Il-Ong (PRK)

 Armen Mkrtchyan (ARM)

 Alexis Vila (CUB)

  Lähde: Wrestling Men's Light-Flyweight, Freestyle Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)


KärpässarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 George Mehnert (USA)

 Gustav Bauer (USA)

 William Nelson (USA)

1948 Lontoo
tulokset

 Lenni Viitala (FIN)

 Halit Balamir (TUR)

 Thure Johansson (SWE)

1952 Helsinki
tulokset

 Hasan Gemici (TUR)

 Yushu Kitano (JPN)

 Mahmoud Mollaghasemi (IRI)

1956 Melbourne
tulokset

 Mirian Tsalkalamanidze (URS)

 Mohamed Ali Khojastehpour (IRI)

 Hüseyin Akbas (TUR)

1960 Rooma
tulokset

 Ahmet Bilek (TUR)

 Masayuki Matsubara (JPN)

 Ibrahim Seifpour (IRI)

1964 Tokio
tulokset

 Yoshikatsu Yoshida (JPN)

 Jang Chang-Seon (KOR)

 Sayed Ali Akbar Haydari (IRI)

1968 México
tulokset

 Shigeo Nakata (JPN)

 Rich Sanders (USA)

 Chimedbazaryn Damdinsharav (MGL)

1972 München
tulokset

 Kiyomi Kato (JPN)

 Arsen Alakhverdiyev (URS)

 Kim Gwong-Hyong (PRK)

1976 Montréal
tulokset

 Yuji Takada (JPN)

 Aleksandr Ivanov (URS)

 Jeon Hae-Seop (KOR)

1980 Moskova
tulokset

 Anatoly Beloglazov (URS)

 Wladyslaw Stecyk (POL)

 Nermedin Selimov (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Šaban Trstena (YUG)

 Kim Jong-Gyu (KOR)

 Yuji Takada (JPN)

1988 Soul
tulokset

 Mitsuru Sato (JPN)

 Šaban Trstena (YUG)

 Volodymyr Tohuzov (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Li Hak-Son (PRK)

 Zeke Jones (USA)

 Valentin Yordanov (BUL)

1996 Atlanta
tulokset

 Valentin Yordanov (BUL)

 Namiq Abdullayev (AZE)

 Maulen Mamyrov (KAZ)

2000 Sydney
tulokset

 Namiq Abdullayev (AZE)

 Sammie Henson (USA)

 Amiran Kardanov (GRE)

  Lähde: Wrestling Men's Flyweight, Freestyle Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

KääpiösarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Jack Niflot (USA)

 Gus Wester (USA)

 Louis Strebler (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 George Mehnert (USA)

 William Press (GBR)

 Aubert Côté (CAN)

1924 Pariisi
tulokset

 Kustaa Pihlajamäki (FIN)

 Kaarlo Mäkinen (FIN)

 Bryan Hines (USA)

1928 Amsterdam
tulokset

 Kaarlo Mäkinen (FIN)

 Edmond Spapen (BEL)

 Jim Trifunov (CAN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Bob Pearce (USA)

 Ödön Zombori (HUN)

 Aatos Jaskari (FIN)

1936 Berliini
tulokset

 Ödön Zombori (HUN)

 Ross Flood (USA)

 Johannes Herbert (GER)

1948 Lontoo
tulokset

 Nasuh Akar (TUR)

 Gerry Leeman (USA)

 Charles Kouyos (FRA)

1952 Helsinki
tulokset

 Shohachi Ishii (JPN)

 Rəşid Məmmədbəyov (URS)

 Khashaba Jhadav (IND)

1956 Melbourne
tulokset

 Mustafa Dagistanli (TUR)

 Mohamed Mehdi Yaghoubi (IRI)

 Myh’ailo Šah’ov (URS)

1960 Rooma
tulokset

 Terry McCann (USA)

 Nezhdet Zalev (BUL)

 Tadeusz Trojanowski (POL)

1964 Tokio
tulokset

 Yojiro Uetake (JPN)

 Hüseyin Akbas (TUR)

 Aydin Ibrahimov (URS)

1968 México
tulokset

 Yojiro Uetake (JPN)

 Don Behm (USA)

 Abutaleb Talebi (IRI)

1972 München
tulokset

 Hideaki Yanagida (JPN)

 Rich Sanders (USA)

 László Klinga (HUN)

1976 Montréal
tulokset

 Vladimir Yumin (URS)

 Hans-Dieter Brüchert (GDR)

 Masao Arai (JPN)

1980 Moskova
tulokset

 Sergey Beloglazov (URS)

 Li Ho-Pyong (PRK)

 Dugarsürengiin Oyuunbold (MGL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Hideaki Tomiyama (JPN)

 Barry Davis (USA)

 Kim Ui-Gon (KOR)

1988 Soul
tulokset

 Sergey Beloglazov (URS)

 Asgari Mohammadian (IRI)

 No Gyeong-Seon (KOR)

1992 Barcelona
tulokset

 Alejandro Puerto (CUB)

 Sergey Smal (EUN)

 Kim Yong-sik (PRK)

1996 Atlanta
tulokset

 Kendall Cross (USA)

 Gia Sissaouri (CAN)

 Ri Yong-Sam (PRK)

2000 Sydney
tulokset

 Ali Reza Dabir (IRI)

 Yevhen Buslovych (UKR)

 Terry Brands (USA)

2004 Ateena
tulokset

 Mavlet Batyrov (RUS)

 Stephen Abas (USA)

 Chikara Tanabe (JPN)

2008 Peking
tulokset

 Henry Cejudo (USA)

 Tomohiro Matsunaga (JPN)

 Radoslav Velikov (BUL)
 Besik Kudukhov (RUS)
2012 Lontoo
tulokset

 Dzhamal Otarsultanov (RUS)

 Vladimer Khinchegashvili (GEO)

 Yang Kyong-Il (PRK)
 Shinichi Yumoto (JPN)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Vladimer Khinchegashvili (GEO)

 Rei Higuchi (JPN)

 Hassan Rahimi (IRI)
 Haji Aliyev (AZE)
  Lähde: Wrestling Men's Bantamweight, Freestyle Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

HöyhensarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Ben Bradshaw (USA)

 Ted McLear (USA)

 Charles Clapper (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 George Dole (USA)

 John Slim (GBR)

 William McKie (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Charley Ackerly (USA)

 Sam Gerson (USA)

 Philip Bernard (GBR)

1924 Pariisi
tulokset

 Robin Reed (USA)

 Chet Newton (USA)

 Katsutoshi Naito (JPN)

1928 Amsterdam
tulokset

 Allie Morrison (USA)

 Kustaa Pihlajamäki (FIN)

 Hans Minder (SUI)

1932 Los Angeles
tulokset

 Hermanni Pihlajamäki (FIN)

 Ed Nemir (USA)

 Einar Karlsson (SWE)

1936 Berliini
tulokset

 Kustaa Pihlajamäki (FIN)

 Frank Millard (USA)

 Gösta Jönsson-Frändfors (SWE)

1948 Lontoo
tulokset

 Gazanfer Bilge (TUR)

 Ivar Sjölin (SWE)

 Adolf Müller (SUI)

1952 Helsinki
tulokset

 Bayram Sit (TUR)

 Nasser Givehchi (IRI)

 Joe Henson (USA)

1956 Melbourne
tulokset

 Shozo Sasahara (JPN)

 Jef Mewis (BEL)

 Erkki Penttilä (FIN)

1960 Rooma
tulokset

 Mustafa Dagistanli (TUR)

 Stancho Ivanov (BUL)

 Vladimer Rubashvili (URS)

1964 Tokio
tulokset

 Osamu Watanabe (JPN)

 Stancho Ivanov (BUL)

 Nodar Khokhashvili (URS)

1968 México
tulokset

 Masaaki Kaneko (JPN)

 Enyu Todorov (BUL)

 Shamseddin Seyyed Abbasi (IRI)

1972 München
tulokset

 Zagalav Abdulbekov (URS)

 Vehbi Akdag (TUR)

 Ivan Krastev (BUL)

1976 Montréal
tulokset

 Yang Jeong-Mo (KOR)

 Zevegiin Oidov (MGL)

 Gene Davis (USA)

1980 Moskova
tulokset

 Magomedgasan Abushev (URS)

 Mikho Dukov (BUL)

 Georgios Khatziioannidis (GRE)

1984 Los Angeles
tulokset

 Randy Lewis (USA)

 Kosei Akaishi (JPN)

 Lee Jeong-Geun (KOR)

1988 Soul
tulokset

 John Smith (USA)

 Stepan Sargsyan (URS)

 Simeon Shterev (BUL)

1992 Barcelona
tulokset

 John Smith (USA)

 Asgari Mohammadian (IRI)

 Lázaro Reinoso (CUB)

1996 Atlanta
tulokset

 Tom Brands (USA)

 Jang Jae-Seong (KOR)

 Elbrus Tedieiev (UKR)

2000 Sydney
tulokset

 Murad Umakhanov (RUS)

 Serafim Barzakov (BUL)

 Jang Jae-Seong (KOR)

2004 Ateena
tulokset

 Yandro Quintana (CUB)

 Masoud Mostafa Jokar (IRI)

 Kenji Inoue (JPN)

2008 Peking
tulokset

 Mavlet Batyrov (RUS)

 Kenichi Yumoto (JPN)

 Morad Mohammadi (IRI)
 Bazar Bazarguruev  (KGZ)
2012 Lontoo
tulokset

 Toğrul Əsgərov (AZE)

 Besik Kudukhov (RUS)

 Yogeshwar Dutt (IND)
 Coleman Scott (USA)
  Lähde: Wrestling Men's Featherweight, Freestyle Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)
=55 - 60KG MEN olympic.org. Viitattu 20.2.2018. (englanniksi)

KevytsarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Otto Roehm (USA)

 Rudolph Tesiny (USA)

 Al Zirkel (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 George de Relwyskow (GBR)

 William Wood (GBR)

 Arthur Gingell (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Kalle Anttila (FIN)

 Gottfrid Svensson (SWE)

 Peter Wright (GBR)

1924 Pariisi
tulokset

 Russ Vis (USA)

 Volmar Wikström (FIN)

 Arvo Haavisto (FIN)

1928 Amsterdam
tulokset

 Osvald Käpp (EST)

 Charles Pacôme (FRA)

  Eino Leino (FIN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Charles Pacôme (FRA)

 Károly Kárpáti (HUN)

 Gustaf Klarén (SWE)

1936 Berliini
tulokset

 Károly Kárpáti (HUN)

 Wolfgang Ehrl (GER)

 Hermanni Pihlajamäki (FIN)

1948 Lontoo
tulokset

 Celal Atik (TUR)

 Gösta Jönsson-Frändfors (SWE)

 Hermann Baumann (SUI)

1952 Helsinki
tulokset

 Olle Anderberg (SWE)

 Tommy Evans (USA)

 Tofigh Jahanbakht (IRI)

1956 Melbourne
tulokset

 Emam Ali Habibi (IRI)

 Shigeru Kasahara (JPN)

 Alimbeg Bestayev (URS)

1960 Rooma
tulokset

 Shelby Wilson (USA)

 Volodymyr Syniavskiy (URS)

 Enyu Valchev (BUL)

1964 Tokio
tulokset

 Enyu Valchev (BUL)

 Klaus Rost (EUA)

 Iwao Horiuchi (JPN)

1968 México
tulokset

 Abdullah Movahed (IRI)

 Enyu Valchev (BUL)

 Danzandarjaagiin Sereeter (MGL)

1972 München
tulokset

 Dan Gable (USA)

 Kikuo Wada (JPN)

 Ruslan Ashuraliyev (URS)

1976 Montréal
tulokset

 Pavel Pinigin (URS)

 Butch Keaser (USA)

 Yasaburo Sugawara (JPN)

1980 Moskova
tulokset

 Saypulla Absaidov (URS)

 Ivan Yankov (BUL)

 Šaban Sejdi (YUG)

1984 Los Angeles
tulokset

 Yu In-Tak (KOR)

 Andrew Rein (USA)

 Jukka Rauhala (FIN)

1988 Soul
tulokset

 Arsen Fadzayev (URS)

 Park Jang-Sun (KOR)

 Nate Carr (USA)

1992 Barcelona
tulokset

 Arsen Fadzayev (EUN)

 Valentin Getsov (BUL)

 Kosei Akaishi (JPN)

1996 Atlanta
tulokset

 Vadim Bogiyev (RUS)

 Townsend Saunders (USA)

 Zaza Zazirov (UKR)

2000 Sydney
tulokset

 Daniel Igali (CAN)

 Arsen Gitinov (RUS)

 Lincoln McIlravy (USA)

2004 Ateena
tulokset

 Elbrus Tedieiev (UKR)

 Jamill Kelly (USA)

 Makhach Murtazaliyev (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Ramazan Sahin (TUR)

 Andriy Stadnik (UKR)

 Otar Tushishvili (GEO)
 Sushil Kumar (IND)
2012 Lontoo
tulokset

 Tatsuhiro Yonemitsu (JPN)

 Sushil Kumar (IND)

 Liván López (CUB)
 Akzhurek Tanatarov (KAZ)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Soslan Ramonov (RUS)

 Toghrul Asgarov (AZE)

 Frank Chamizo (ITA)
 Ikhtiyor Navruzov (UZB)
  Lähde: Wrestling Men's Lightweight, Freestyle Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

VälisarjaMuokkaa

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Charles Ericksen (NOR)

 Bill Beckman (USA)

 Jerry Winholtz (USA)

1924 Pariisi
tulokset

 Hermann Gehri (SUI)

  Eino Leino (FIN)

 Otto Müller (SUI)

1928 Amsterdam
tulokset

 Arvo Haavisto (FIN)

 Lloyd Appleton (USA)

 Maurice Letchford (CAN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Jack VanBebber (USA)

 Danny McDonald (CAN)

  Eino Leino (FIN)

1936 Berliini
tulokset

 Frank Lewis (USA)

 Thure Andersson (SWE)

 Joe Schleimer (CAN)

1948 Lontoo
tulokset

 Yasar Dogu (TUR)

 Dick Garrard (AUS)

 Lee Merrill (USA)

1952 Helsinki
tulokset

 Bill Smith (USA)

 Per Berlin (SWE)

 Abdollah Mojtabavi (IRI)

1956 Melbourne
tulokset

 Mitsuo Ikeda (JPN)

 Ibrahim Zengin (TUR)

 Vakht'ang Balavadze (URS)

1960 Rooma
tulokset

 Doug Blubaugh (USA)

 Ismail Ogan (TUR)

 Muhammad Bashir (PAK)

1964 Tokio
tulokset

 Ismail Ogan (TUR)

 Guram Sagharadze (URS)

 Mohammad Ali Sanatkaran (IRI)

1968 México
tulokset

 Mahmut Atalay (TUR)

 Daniel Robin (FRA)

 Tömöriin Artag (MGL)

1972 München
tulokset

 Wayne Wells (USA)

 Jan Karlsson (SWE)

 Adolf Seger (FRG)

1976 Montréal
tulokset

 Jiichiro Date (JPN)

 Mansour Barzegar (IRI)

 Stan Dziedzic (USA)

1980 Moskova
tulokset

 Valentin Raychev (BUL)

 Jamtsyn Davaajav (MGL)

 Dan Karabin (TCH)

1984 Los Angeles
tulokset

 Dave Schultz (USA)

 Martin Knosp (FRG)

 Šaban Sejdi (YUG)

1988 Soul
tulokset

 Kenny Monday (USA)

 Adlan Varayev (URS)

 Rakhmat Sofiadi (BUL)

1992 Barcelona
tulokset

 Park Jang-Sun (KOR)

 Kenny Monday (USA)

 Amir Reza Khadem Azgadhi (IRI)

1996 Atlanta
tulokset

 Buvaysar Saytiyev (RUS)

 Park Jang-Sun (KOR)

 Takuya Ota (JPN)

2000 Sydney
tulokset

 Brandon Slay (USA)

 Mun Ui-Je (KOR)

 Adem Bereket (TUR)

2004 Ateena
tulokset

 Buvaysar Saytiyev (RUS)

 Gennady Laliyev (KAZ)

 Iván Fundora (CUB)

2008 Peking
tulokset

 Buvaysar Saytiyev (RUS)

 Murad Gaydarov (BLR)

 Kiril Terziev (BUL)